אני ממש מאוכזב מהציבור הצעיר בישראל בינייש פתוח
יצא השבוע סרט על קרב מידווי (קרב מאוד קריטי שבזכותו האמריקאים התחילו לנצח את היפנים ומאוחר יותר גם להקצות משאבים ללחימה בזירה האירופית ולהפצצה יומיומית של ברלין). ראיתי את הסרט (הקרנת בכורה...!) וכולם היו זקנים! הצעירים בישראל שאמורים לאהוב אקשן, מעדיפים סרט של וויל סמית' על בן אדם ששיבט בן אדם אחר בגלל היכולת הקרבית שלו? סרט בדיוני ומלא חורים כי הוא בחר לשבט אדם שיודע להילחם אבל עם אלרגיה לדבורים, עדיף על סיפור אמיתי של גבורה שהצילה את גורל האנושות כולה במלחמה בה כולנו היינו בסכנה ולבסוף ניצלנו וגם עיצב את העולם בו כולנו חיים היום????
תסתכל על זה בצורה חיוביתאריק צדק
יש מגמה הולכת וגדלה אצל הצעירים של כמיהה רוחנית (גם אם הם לא קוראים לזה ככה) אל המופלא והנעלם.
אני חושבת שהסיבה העיקרית שצעירים נמשכים לסרטים/ ספרים של מדע בדיוני ופנטזיה היא המשיכה אל האלוהות שמתבטאת הבלתי ידוע ומיתרגמת לכוחות על וכו'.
אז זו לא מגמה של התרחקות מההיסטוריה או טימטום קולקטיבי עיוור אלא התעלות רוחנית שלא הייתה בדורות אחרים.
את רצינית???? בינייש פתוח
כמיהה לסרט של וויל סמית' היא במקור רוחנית???? ואנשים גם יותר מתעניינים בסרטים כאלה בגלל האקשן ופחות מתחברים לסיפורים כמו נרניה
אפילו עם החתימה שלי גם אני מאמין שיש גבול לעין טובה...
תחשוב על זהאריק צדק
למה אנשים כל כך מרותקים לסרטים של מארוול? מעבר לצורך במתח ובהצצה לחיים שהם לא החיים שלך, יש כאן סוג של כמיהה.
אנשים מחפשים את הלא נודע, את כוחות העל, את המושגים העל טבעיים. יש כאן איזשהו רצון וכמיה לאלוהות, שמקבל תרגום לדבר הקרוב ביותר, סרטי מארוול. אבל הרצון הזה, הוא מהמם, הוא מדהים. הוא אומר: קצנו בחשיבה, בשכל הישר, במדע. אנחנו מחפשים משהו אחר, אלוהי יותר, חזק יותר, משהו שאי אפשר לתפוס בשכל. אנחנו מחפשים להרגיש קצת יותר קרובים.
תחשוב על זה.
יש כמיהה לסרטי נרניהבינייש פתוח
הכי מה שאת מתארת רק בלי אקשן?
תחשוב על זה אחיאוהביה
אנשים תמיד כמהים למה "שמעבר", וזה אחל משימוש בסמים וכלה כניראה גם בסרטי מד"ב, לצעירים (מדבר בתור צעיר שמכיר צעירים משלל צבעי הקשת) לרוב נמאס קצת מכל ה"מצאיות" הישנה הם רוצים להתחדש להתקדם, להישאר אדיש היום כשקורים כל-כך הרבה דברים במציאות שלנו במיוחד פה בארץ ביחס לעולם זה קצת כמו לנסות לטמון את הראש בריצפת קרמיקה, לצערנו מכמות הבלבול היום אנשים באמת יכולים להימשך מהבחינה הזאת לכל מיני שטויות כמו סרטי וויל סמית' וליגת גיבורי הצדק, אבל גם זה ברוך ה' לא מגיע לבד כי יש היום את העניין הזה שיותר ויותר אנשים מתחברים לתבונת הלב ומתחילים להפתח ולקבל יותר ובסופו של דבר האמת מתקבל תמיד והיא אחת יחידה ויציבה, וחוץ מזה שאני לא באמת מצליח להבין את החשיבות ה"אסטרונומית" בהפצצת היפנים בסך הכל, כל מהלך ההיסטוריה זה השגחה פרטית אחת גדולה, אבל אשרייך שאתה באמת מצליח להתפעל ככה מהפרטים, באמת מקנה בך על זה.
אהבתי מאד את הכיוון והפרשנות שלךאורות הכתובה
לא קשורזיויק
הזקנים מכירים את המושג וההיסטוריה
והצעירים פחות כי מאז עברו עוד 30-40 שנה. טבעי סך הכל
אתה רציני???בינייש פתוח

צריך להיות זקן בשביל להבין את החשיבות האסטרונומית של קרבות מלחמת העולם השנייה? צריך להיות משכיל בשביל להעדיף סרט גבורה אמיתי על סרט אקשן מלא במדע בדיוני?

כןזיויק
לא צריך להיות זקן אבל באופן טבעי כל אחד מכיר את ההסטוריה הקרובה אליו. הנכדים שלך יכירו פחות את הגירוש מגוש קטיף
אתה משווה בין הקריטיות שלבינייש פתוח

ההתנקות או המאבק נגדה לבין מלחמת העולם השנייה? ועוד לא ענית איך אנשים מעדיפים גבורה בדיונית על פני גבורה אמיתית (יש לא פחות גבורה ואקשן במלחמת העולם השנייה מאשר סרטי וויל סמית' מה שאי אפשר לומר על המאבק נגד הגירוש)

מי צריך סרט על החיים?חופשיה לנפשי
#אסקפיזם_אמריקאי
שתי נקודות מרכזיות.מי האיש? הח"ח!

ראשית, זירת המלחמה הפסיפית רחוקה מהתודעה הישראלית, בצדק כמובן (בהשוואה למאורעות אירופה ההיסטוריים כולל ), ואין ספק שאילו היה יוצא סרט על המסע של רומל בקירנאיקה ובכיוון ארץ ישראל המנדטורית, האולמות בארץ היו מלאים. ובאותו הקשר, דווקא מדע בדיוני ובפרט בנושאי הייטק הרבה יותר מושכים מהבחינה העניינית את הצופה הישראלי בתום העשור השני של המאה העשרים ואחת.

שנית, יש בעיה קטנה עם כל נושא המעורבות האמריקאית במלחמת העולם השנייה, ותתפלא אבל לדעתי זו סיבה מכרעת מדוע לסרט כזה יהיה שיעור צפייה נמוך בישראל. כל בר דעת מבין שאמריקה - בפרט השמרנים ומה שמוכר לנו פוליטית כרפובליקנים - היו בדלניים מאוד בפרוץ המלחמה, ואפילו בחלקם מסוייגים בנוגע לאנגליה ולבעלות בריתה ובמידה מסויימת אוהדים של הגרמנים (מכל סיבה שלא ניכנס לעניין כאן, ואפשר להאריך עד אין קץ בקשר לכך). וברור שהנשיא הדמוקרט רוזוולט חירחר מלחמה ככל יכולתו מול יפאן, כפי שמאשים טולנד בספר "קלון" (Infamy). יש מרירות קשה מאוד - אפילו אפלה וקודרת - בקרב שמרנים (וכמובן בקרב אלט רייט אנטישמי) על ההיגררות למעורבות במלחמת העולם השנייה, ובוודאי על התרגיל שהוביל אליה מצד הדמוקרטים, וכמובן בהקשר הזה האשמה בוטה נגד היהודים שכביכול בשבילם הכניסה אמריקה את ידה למלחמה ותפשה צד. אני מאמין שרוב הישראלים מודעים לבעיה העמוקה הזו, ולכן עדיף מבחינתם לא לצפות בכלל בסרט, שאותו דווקא הוליווד הדמוקרטית מפיקה, ומהלל את אותה מעורבות, שדווקא מי שנתפסים כיום כידידי ישראל הנאמנים יותר מאמריקה - היינו השמרנים וחוגי הימין - אולי לא ממש זוכרים באהדה רבה. קשה גם לנחש מה למשל מחשבותיו האמיתיות של הנשיא המכהן טראמפ בהקשר לשאלות כאלו, בפרט אחרי שראינו באיזו קלות התכחש לברית החשאית עם הכורדים, ומכר אותם בן לילה לתורכי ארדואן. הישראלים בוודאי יעדיפו להדחיק את הבדלנות האמריקאית הזו - שבאופן פרדוקסלי דווקא השמרנים מייצגים - ולא להיטען במטען קולנועי ותרבותי בעייתי פוליטית, שייתכן וכלל אינו נושא חן בעיני מי שנחשבים ידידינו (אם כי כמובן חוגי אובמה וסאנדרס טוענים שהם הם ידידי ישראל האמיתיים, ושעדיפה הידידות הביקורתית שלהם מאשר החיבוק האוונגליסטי בעיניים מזוגגות). ברור שהתפקיד של "שוטר עולמי" - כפי שהנראטיב של סרט הירואי בסגנון מידוויי מציג - בכלל מקובל יותר כיום דווקא בקרב הדמוקרטים המתונים, שכמובן עשויים לכלול בתוך זה גם כפיית הסדרים מדיניים על ישראל.

אני מודע לכך שזה נשמע משונה לייחס פרשנות כל כך מעמיקה לאי-פופולריות של איזה סרט שחבוי באולמות קולנוע, אבל לעניות דעתי הישראלים חשים ברובם כווייה עמוקה משליחת יד לתוך מה שיפה הגדיר טראמפ בזמנו כ"ביצה" (swamp) הפוליטית המאוד-מאוד-עמוקה ומאוד-מאוד-מאיימת של האמריקאים בוושינגטון.

לעניות דעתי אתה עושה ההפך מזלזול באיטליגנציה של הישראלי המצובינייש פתוח
ואני ממש מקווה שסרט על קרב אל עלמיין היה ממלא את הקולנוע. אני די בטוח שסרט על מלחמת יום כיפור או על אלי כהן בהחלט היה ממלא את הקולנוע
איך קוראים לסרט עם וויל סמית'? נשמע מענייןחדשכאן
😁
לא זוכר. משהו עם תאומיםבינייש פתוח
אני שמח. מישהי נתנה תשובה שהניחה את דעתי בינייש פתוח
לא היו שחקנים פופולריים בסרט. אם בסרט על קרב מידווי היה את וויל סמית הקולנוע היה מלא. וכמובן עניין הגאוות יחידה. סרט על מלחמת יום כיפור גם היה מלא. ואולי בלי לדעת ההתערבות הפסולה של האמריקאים כיום במדיניות הישראלית משפיעה (כמו שהציע @מי האיש? הח"ח!)
אני שמח שקיבלתי תשובות שנתנו לי הזדמנות ללמד זכות בינייש פתוחאחרונה
כמובן אם הם היו נראות לי הגיוניות. כי גם ללימוד זכות יש גבול. תודה
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶםאחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

מצטרףמשהאחרונה

אני גם לא מאמין בלצפות בזה.

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶם

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.אחרונה

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אולי יעניין אותך