אנחנו אמורים להתחתן עוד כמה חודשים ופתאום יש לי ספקום השידוךפחד מהלא נודע
אני חרדית ואנחנו פתוחים יחסית. נפגשנו כמה וכמה פעמים. אחרי הרבה התלבטויות ודיי הרבה פגישות החלטתי לסגור, התרשמתי ממידותיו הטובות ועוד וקיוויתי לטוב. הבעיה שמאז שסגרנו הוא כמעט לא מתעניין בי, לא יוזם שום פגישה, רק פעם אחת ובסוף אמר שאין לו זמן וביטל, מתכתב איתי רק בעניינים טכניים. אני מפחדת שככה יראו גם החיים שלי איתו, וזה חלום ממש רע, לא ידעתי שככה זה יהיה. אין לי אומץ עכשיו לבטל הכל. לא שיתפתי אף אחד בזה, הודענו כבר לכולם ועשינו הרבה הכנות, אני לא מסוגלת לבטל. גם אין לי אומץ לדבר איתו על זה, מה עוד שאנחנו לא מתראים ולא חושבת שאני אמורה ליזום מפגש, כבר כמה שבועות שלא נפגשנו בלי כל סיבה. הוא פשוט לא יוזם כלום. אני מתוסכלת מאוד ולא יודעת מה לעשות. מתביישת לספר להורים שלי אפילו וחוששת מה הם יעשו עם המידע. מצד שני חושבת אולי זה בכל זאת מצב נורמלי, אנחנו חרדים בכל זאת. לשאול אותו ממש לא נעים לי ולא רוצה לצאת רודפת, גם לא רוצה שיפגש איתי בגלל שביקשתי, אני רוצה שזה יבוא ממנו, ונראה פתאום שאני לא מעניינת אותו במיוחד. תודה רבה מראש, כל עצה או הארה תתקבל בברכה
קוד חברתיבשורות משמחות
שכתבת בסוף, שאישה לא יוזמת פגישה, למה לא בעצם?
באופן כללי לא רואה בזה בעיה, ובכלל יוזמה לפגישה לא מוטלת רק על הגבר בלבד.
אז אולי בכל זאת תנסי ליזום ולראות איך הוא מתנהג בפגישה פנים לפנים, ולגבי הבעת ההתעניינות שלו בך זה ממש חשוב זה בסיסי לתקשורת ביניכם בנישואים, חשוב שתעלי נושאים שיש לך לדבר איתו.
מציינת שוב, אני לא מרקע חרדי ולא מכירה את חוקי המגזר, אולי כדאי לפנות לדמות שאת סומכתמעליה ותתיעצי איתה אם זה מצב נורמלי..
שמעתי משפט חכם מאדם חכם..יהודה224
עדיף לבכות קצת לפני מאשר לבכות אחרי...
ולעינינו את צריכה לברר מאיזה מקום זה בא יכול להיות שהוא ביישן ולא כל כך יודע להגיב לסיטואציה החדשה בחייו ויכול להיות באמת שמשהו לא בסדר איתו צריך לברר את הנושא לעומק מה אמרו לו בישיבה על פגישות כמה צריך וכ"ו.ועוד בירורים וכדו'
ומציע לך
1. לשאול אותו בצורה מנומסת מאד אם זה נראה לו הגיוני
2. לשתף את ההורים ולשמוע מה אומרים יכול להיות שהם יסבירו לך שאת לא שופטת את המציאות נכון ויכול להיות שיסכימו איתך תמיד חייב חוות דעת חיצונית
בכל מקרה אסור לך להתבייש חבל שתתחתנו ותסבלו. ( על צד שזה המצב שעלול להתפתח מזה..) תהיי חזקה תשתפי את הורייך ותקבלי מהם עצה ותפעלו יחד
את חייבת לשתף את ההורים!!!בת 30
אין בכלל שאלה.
במיוחד מכיוון שהם היו ,מן הסתם ,מעורבים בשידוך.
חייבת!!!
אל תתחתני מתוך ספק וציפיה שיהיה בסדר.
תתחתני רק מתוך רצון אמיתי .
ואם יש איזושהיא בעיה- עדיף לגלות אותה עכשיו מאשר אחרי החתונה ואז להיות ממורמרת כל החיים או גרושה.
את מבינה?
מול כל החוסר נעימות שיכול להיות כרוך בבירור הזה- עומדים החיים שלך והשמחה שלך.
לא נשמע תקין.. השאלה גם לאיזה זרם חרדי אתם משתייכים.כלה נאה
יש שנפגשים פעם עד פעמים בשבוע.
ויש פעם בשבועים ויש מהאירוסים לא נפגשים עד לחתונה.
הכי טוב שתשתפי את ההורים שלך.
ולא צריך להתבייש. זה לא צחוק. זה החיים שלך!

א.שאלת אותו למה זה כך?ד.

ב. למה אתם "לא מתראים"? כך המנהג אצלכם - או שזה כי אינו יוזם. הוא יודע שאת מצפה שתיפגשו?

ג. את חייבת לשאול אותו. אין כאן "לא נעים", ואין "לא רוצה לצאת רודפת". אלו "שיקולים" של מה בכך. זו החלטה לכל החיים..

תתקשרי, או תכתבי - איך שמקובל אצלכם - ותשאלי אותו מדוע התקשורת היא רק על עניינים טכניים, ולא נפגשים, מאז שהחלטתם.

גם אם ייצא שנפגשתם "בגלל שביקשת", זה שווה. את צריכה לברר מה קורה.

ד. אם הדברים לא יתחוורו לגמרי באופן כזה - מציע כן לשתף את ההורים.

"הודענו לכולם ועשינו הרבה הכנות", זה באמת יכול להיות לא נעים - אבל עוד יותר "לא נעים", זה אם חששותייך חלילה מוצדקות.

על כן, לדעתי, תבררי עם הבחור. תקבעו פגישה, תראי מה קורה.

אם יתברר שזה בכלל לא כך, הוא מתענין ואיכפתי, והכל זה בגלל השקפה שבין הזמן שמחליטים לבין החתונה ממעטים בכל קשר חוץ מ"טכני", אז זה ענין אחד (למרות שלא נכון כנראה להפריז גם בזה, כדי שתגיעי בטוחה לחתונה).

אבל אם זה לא כך, ולא כך נהוג בחברה שלכם, אלא מישהו שזה אופיו - זה כבר ענין אחר. צריך לדבר עם ההורים. מוטב לוודא כעת במי מדובר, מאשר להתחתן ולגלות אח"כ.

👍 תשובה לענייןמופאסה
וממש חשוב ליישם את מה שד. כתב.
תבשרי לנו בשורות טובות
בחור עם הודעות הוא כבר פתוח יותראיזה יום שמח

ולא חשוד על השקפה של מיעוט במפגשים

אין מצב שהולך ביחד,

היא גם כתבה שהם פתוחים, אמור להיות הפוך

זה לא בהכרח נכון לדעתי.ד.

לפעמים "מושגים" של חֶברה מסויימת, משפיעים על התנהגויות באופן אחר.

"פתוחים יחסית" היא כתבה על השיוך החברתי של עצמה. זה לא אומר מה הבחור מבין לגבי מה עושים בתקופה שבין-לבין.

אולי הוא חושב שכדי שלא יהרהר בה יותר מידי, צריך לעסוק רק עניינים טכניים ולהשאיר את כל היחס לאחרי החתונה?

אולי הוא ביטל פגישה "כי אין לו זמן", כי חשב שזה סתם יצר הרע מצידו?....

אנחנו לא יכולים לדעת מכאן.

אני מסכים, שזה נשמע לנו לא טוב. מה זה לקבוע פגישה ולבטל כי אין זמןף ולא להציע משהו אחר. מה זה לא להיפגש.. אבל כל זה - בחס למה שרגילים "אצלנו". ולא זו היתה השאלה.

על כן, אין ברירה, צריכה לבר איתו ישירות, בזריזות, לשמוע מה יש לו לומר. אח"כ, אם הדברים אינם לגמרי ברורים, לשתף את ההורים - אולי יזערו לה לנתח את המשוב לפי הקודים הנהוגים שם.

מוסיפה משהו מהכיוון ההפוך.תולעת השני
אומרת מראש שאני מכלילה ומפרידה בין גברים לנשים.
אם זה לא תקין פוליטית בשבילכם - מוזמנים לדלג.

לפעמים, דווקא כשגבר מרגיש בטוח בקשר, הוא מפסיק לחזר.
כלומר, זה לא שהוא לא אוהב אותך או לא רוצה בקרבתך, ולכן הוא ''נעלם''.
אלא, דווקא בגלל שהוא מרגיש בנוח, הוא ''משחרר''. הוא סומך עלייך ולא מרגיש צורך לוודא שוב ושוב שאת ''באמת כאן''.

אצל נשים זה ההפך.
אנחנו צריכות תזכורות לזה שאנחנו רצויות, שנבחרנו ושאנחנו עדיין חשובות לחבר/ארוס/בעל שלנו.

את יכולה, בפשטות, לתקשר איתו את ההיבט הזה של החוויה הנשית.
לומר לו שאת שמחה בבחירה שלך בו ושאת שמחה להתחיל את החיים שלכם יחד, ושאת, כאישה נורמלית ובריאה, צריכה חיזוקים ותזכורות לטיב הקשר שלכם ולרצון שלו בך ובקשר.

תקשורת כזו בריאה לקשר באופן כללי, וגם טובה לו - לדעת שאת שמחה, רגועה ורוצה בו, ושהוא יכול לשמח אותך על ידי הפגנת עניין.

(יש בדיחה על אישה שמתלוננת שבעלה לא אוהב אותה. שואלים את הבעל: "זה נכון?" והוא אומר: "מה פתאום, וודאי שאני אוהב את אישתי!" וכשאישתו שואלת: "אז למה אתה לא אומר לי שאתה אוהב אותי?" הוא עונה: "אמרתי לך כשהתחתנו שאני אוהב אותך - זה לא השתנה מאז...")

אנחנו צריכות חיזוקים ותזכורות, זה נורמלי, רק צריך להסביר את זה לגבר שלנו.
כל התשובותהעני ממעש
עלולות להיות נכונות
לשאול בעדינות דרך צד ג?
ראית פעם צד ג נייטרלי?הלוי מא
לשתף היום את ההורים בתחושות ובחששות, ואיתם להמשיך לברר.קרן-הפוך
ההורים שלך רואים שאתם לא נפגשים לא?מיואשת******
אם זה נראה להם נורמלי אולי ככה מקובל אצלכם? למרות ש החרדים שאני מכירה זה ממש לא כך
חושבת שהכי טוב להתייעץ עם ההורים
^^ אולי ככה גם מקובל אצלו? אולי יש מי שמדריך אותו לכך?binbin
צריך לבדוק
אל תהיו כסוס כפרד אין הביןהלוי מא
ללב צריך להתייחס כשרמזור מתחלף לכתום אחרי ירוק מורידים רגל מהגז!
בבקשה ממך תעשי הכל בכדי לא לכתוב פה בעוד כשנה שהכתובת היתה על הקיר ולמה לא הקשבתי לעצמי וכו...

אין הכוונה לבטל הכל תזמי פגישה ותשוחחי בארבע עיניים לא דרך צד ג שלא ימרחו אותך.

תתחילי בנעימות ואז תלחצי את הבחור לפינה.
תראי איך הוא מגיב ואז תני ללב שלך להוביל אותך!

כתבתי קשה אבל עדיף לקרוא קשה מחיים שלמים של סבל
בתור מדריכת כלות חרדיתאיזה יום שמח

לא נורמלי משום כיוון, גם החתן הכי דוס משתוקק לראות את הכלה שלו

אם היית מתארת שאתם מאד דוסים ומחמירים ונפגשים פעם בשבועיים מילא אבל את לא מתארת את זה,

דחוף לדבר עם ההורים שלך, ניסית לשתף את המדריכת כלות?  דמות מהסמינר שמבינה עניין?

מי המדריך שלו? הוא בישיבה? אולי אפשר משם לברר מה קורה

אולי הוא מפחד להתחתן? מתעסק במשהו אחר?

אתם מדברים בטלפון? תגידי לו שאת מודאגת שאתם לא נפגשים.. מעניין מה יהיה לו לומר

אל תתחתני ככה!!!!

כ"כ הרבה נשים צעירות בוכות איך הם לא שמו לב לפני החתונה

אל תחכי יקרה

אם את צריכה עזרה בשמחה.

סופר לייק!הלוי מא
^^^^ים...

עדיף שתתביישי עכשיו ותעשי מה שצריך ולא שתתביישי אחר כך

לבטל ומהר -שלא תיסבלי כל החייםor1900
כן. אור סובל כל החיים. מסכיזופרניה. בין החיים שלו בחולחייו פרק להיום
שוב.1אני1

קחי אומץ, ספרי להורים שאת לא רוצהסודית
זה נשמע ממש לא נעים אמא וגם
קודם כל שתדעי שיש כאלה שנמנעים מטעמי צניעות ממפגשים בין החתונה לאירוסין.
אז קודם כל כדאי להתייעץ עם מישהי מהחוג שלך- חברה נשואה, מחנכת, מה כן מקובל אצלכם.
דבר שני לדעתי כדאי מאד מאד לפתוח את זה!! אם קשה בעל פה אולי לשלוח מכתב?

את ודאי לא רוצה לגלות כנשואה חלילה שעשית טעות שיכולה הייתה להמנע...
זה מסוג הטעויות שעולות ביוקר
תודה רבה לכם קודם כל.פחד מהלא נודע
מה שמטריד אותי זה שלא נראה שחשוב לו לראות אותי. מבחינת המנהגים אין בעיה שניפגש עכשיו אנחנו נמצאים קרוב גיאוגרפית והוא לא יזם עד עכשיו. אנחנו רק מתכתבים הוא שואל בשלומי לפעמים ולא יותר מזה. המצב הוא שאין לי כל כך תקשורת טובה עם ההורים שלי. הם עסוקים בהכנות ובכספים והם לא שמו לב כאן לבעייה. אני כן יודעת שהוא אדם ביישן וסגור ולא נוטה ליזום הרבה. אבל כאן זה ממש מתסכל כי מפחדת שיש כאן בעיה מעבר לזה ואין לי כל כך דרך לברר, הוא אדם סגור וגם אין לי אומץ לשאול אותו ישירות. אגב הוא טס עוד מעט אז בכלל התקשורת הולכת להצטמצם. יש אולי דרכים לברר את זה בלי לשאול אותו ישירות? וזה משהו שגם ההורים שלי לא אמורים לדעת.
הוא עומד להיות בעלךים...

האדם הכי קרוב אליך, תשאלי ישירות אל תתביישי

רק תנסחי את השאלה בצורה שלא תביך אותך, כמו ,שמתי לב שאנחנו כמעט ולא נפגשים, לא מפריע לך שאנחנו נפגשים פעם בחודש? " או משהו בסגנון

^^^אמא וגם
לפני שאת משתפת הורים נסי לדבר איתו.
אם הוא בחור ביישן יתכן שזה קשור.
הוא הולך להיות בעלך !!! זה ממש לא מהרגעים שאת יכולה להתביישה' אלוקינו

זה מהרגעים שאת חייבת לשים את השכל. זה החיים שלך !! אל תשימי על אף אחד, את זו שהולכת לחיות בנישואם האלה ולא אף אחד אחר .
היוםםם את חיייבת אבל חייבת להתקשר אליו ולברר את זה . איתו.ישירות. זה המיועד לך כרגע ולא חברים שלו שלא בטוח שמכירים אותו.
וואי בא לי ככ לעזור לך . את חייבת לעשות משהו . בבקשה אל תעשי טעות . תתגברי על עצמך , זה עכשיו או לעולם לא....... (תמיד אפשר אחרי החתונה, אבל למה אם אפשר עכשיו ).
אישה חייבת להיות נאהבת ע"י בעלה בטח לפני הנישואים , ששם זה שיא ההתאהבות(לא שיא האהבה) ומה יקרה כשהפרפרים עוד קצת ירדו אחרי ילד ואחרי 2 ואחרי 3 ? מה יקרה אז ? איך הוא יתנהג ? אישה שבעלה לא מראה לה חיבה היא לא שמחה . 
בבקשה ממך , בשבילך , ובשביל הילדים שלך תעשי את זה. תדברי איתו. מחילה שזה ככ תקיף.

מסכימה ועוד משהונ55
את משתפת אותנו אבל לא אותו? ומה תעשי אחרי שתתחתני? תקשיבי יקרה אני נשואה כבר הרבה שנים. ה״פגמים״ של הצד השני לא נעלמים. למזלך ראית אותם לפני ויש לך אפשרות לא להיכנס לזה. אני ועוד רבות כמוני התעלמנו או לא ראינו ועכשיו אני יודעת שהפגמים שלו ( וכנראה גם שלי ) לא נעלמים. אז תאזרי אומץ ותיזמי פגישה איתו מהר. אחר כך עם ההורים שלך ותחליטי. עדיף יום לפני ולא שעה אחרי. תצליחי והשם יהיה איתך!
ההורים שלך לא אמורים לדעת שהוא טס?איזה יום שמח

הבנתי נכון?

שואלת שוב, הוא בישיבה? יש לו רב/מדריך?

גם הביישנים אוהבים לראות את הכלות שלהם

כמה שההורים שלך עסוקים הם יעדיפו לדעת אתמול מה איתך

אם את רוצה למצוא את עצמך עוד שנה גרושה תמשיכי עם הגישה הזאתליאן
תתעוררי אחותי!!! זה נשמע שאת מתחתנת עם בנאדם שאת לא מכירה . למה את עושה את זה לעצמך?????

דחוף בירור ! או ביטול!
ותפסיקי להתבייש את משחקת בחיים שלך!
לסמוך עליו בטוח צריך... ואם יש ספק .. תברחיor1900
"אין לך אומץ"...ד.

אבל את צריכה לאזור אומץ. אין ברירה. תבקשי ממנו להיפגש - תגידי שזה הכרחי מבחינתך, ותעלי את כל השאלות שהעלית כאן. גלוי ופתוח לגמרי.

כמו כן, נסי לדבר עם מי שמכיר אותו היטב. אולי הרב שלו.

אם מבחינת המנהגים אצלכם אין בעיה שתיפגשו - אז מה זה שלא נפגשים?..

וכן. תדברי עם ההורים. תגידי להם שיש איזו בעיה, ואת מעוניינת לשוחח איתם. אדרבה, אם הם עסוקים ב"הכנות וכספים", בוודאי ראוי ליידע אותם בעוד מועד.

את צריכה להבין, שאת כעת בשלב קצת אחר בחיים.. יופי שיש לך מידות טובות, יש לך ביישנות, קשה לך להעלות נושאים, בפני הבחור, בפני ההורים...

אבל, תאמרי לעצמך. נניח שחלילה היתה לי דלקת גרון - האם לא הייתי הולכת למרפאה, מראה לרופאה את הגרון כדי שתראה אם יש דלקת?... הייתי עושה את זה, למרות שאני ממש מתביישת לפתוח את הפה לפני כל אדם ברחוב...

גם כאן זה כך. יש מצב שלא התנסית בו קודם. במצב הזה, מממש לוקחים נשימה עמוקה - ומדברים עם ההורים. הם בוודאי ישמחו לעזור לך.

מצטער על הפסימיות אבלהלוי מא
עוד מקרה של לא הקשבתי ללב שלי ולא הקשבתי לחכמת ההמונים לאוסף.

כפרות עזבי הכל!
לכי לבחור!
תפרקי עליו את החיים שלך!
תדרשי תגובה!
תפתחי את הלב שלך!
תקבלי החלטה!

נשמע שיש שם משהו שמסתירים ממך...

ב"הצלחה
שלא "תיקני" חתול בשק - זו החלטה לחייםor1900
👆יהודה224
חזק.
חזרתי שוב לקרוא את מה שכתבת. - את ממש לא תצאי רודפת.קרן-הפוך
״לשאול אותו ממש לא נעים לי ולא רוצה לצאת רודפת,״

את בחורה רצינית, בוגרת, מחושבת, דואגת לעתידכם, לזוגיות, לאושר שלכם.

תהיי אסרטיבית, נחושה - בחוכמה ובצניעות, לשוחח ברצינות על כל הנקודות המהותיות שפרטת בהודעה שלך.
את בצדק מוטרדת.
כל מילה בסלעor1900
יקרה , אל תהי תמימה מצטרפת ומחזקת את כל הדברים שנאמרו פההתחברתי
עדיף מעט בושה מאשר ליהיות גרושה ולבכות על מר גורלך.
הייתי משתפת אדם שמבין בזוגיות שינחה אותך כיצד לגשת כדי לשאול את השאלות הנכונות.
הסיפור שלך מעלה סימני שאלה לא מעטים...שווה בדיקה!!

ליזום מפגש ולפתוח את זהמופאסה
יכול להיות שזה בעייתי וצריך לטפל/לחתוך
ויכול להיות שיש הסבר פשוט (יכול להיות שקיבל הדרכה כזאת וכדו')
אל תאכלי את עצמך,
אין שמחה כהתרת הספקות
אני חושבת שגם אם היא תישאל אותו ישירות אין הבטחה שהכל בסדרכלה נאה
הוא יכול לסובב אותה.
מלחיץ.
צודקת לגמריor1900
ב״ה יש לך 2 אופציות 1 לחתוך כאן ועכשיו אוmetorafi
שהוא יתאפס על עצמו וילמד כמה שיעורים בזוגיות לפני ויישם אותם

או שאת אחכ תבכי המון תצטרכי ללכת לרב בשביל שלום בית הוא יתחיל ללמוד רק אז זוגיות מה היא או שתתגרשו או שתחיי במרירות

ולכן שילמד קודם כמה שיעורים בזוגיות
פשוט תדברי איתו על זה .pixel
התקשורת בינכם חייבת להיות מעולה.. מפריע לך משהו? תדברי איתו , הוא מיועד להיות בעלך..
בגור לדוגמא כמעט ואין קשר -גם לא טלפון -בין האירוסין לחתונהor1900
כן רק לא נראה לי שהיא חסידת גור ,pixel
וגם אם בוא נגיד שכן.. עצם העובדה שהיא מחוברת לאינטרנט אומר שהיא מספיק פתוחה גם לדבר עם בעלה לעתיד על זה.
בהגדרת בני אדם החוקים שאין חוקיםor1900
קצת שונה מרוב מה שכתבו כאן:מתואמת

לפעמים לבחורים "דוסים" קשה להיפגש הרבה עם הארוסה בתקופה שבין האירוסים לחתונה, כי הם צריכים ורוצים לשמור על עצמם מהרהורים. גם מבחינה הלכתית טהורה - אין עניין להיפגש בתקופה הזו, כי ההחלטה להתחתן כבר נעשתה (וכבר נפתר העניין של "לא יקדשנה עד שיראנה"), ומצד שני - עוד אי אפשר לממש את ההחלטה... לא סתם רבנים בעיקרון ממליצים לקצר כמה שאפשר את התקופה הזו, שבין האירוסין לחתונה.

אז באמת יכול להיות שהעובדות הללו, פלוס זה שהוא ביישן וסגור מטבעו, גורמות לו לא ליזום איתך פגישות. וכאן מגיע החלק שלך, של החכמה הנשית העדינה: לדבר במילים צנועות על הגעגוע ועל הצורך להיפגש ולא להגיע לחתונה כמו שני זרים, ובעצם ליזום בעצמך פגישות.

כדי להקל עליו (ואולי גם עלייך) אפשר לתת לפגישות האלו תוכן: או פגישות לצורך הכנות לחתונה (גם אם ההורים עושים הכול, יכולים להישאר לכם כמה דברים), או פגישות שנושאות אופי שונה - נגיד לימוד משותף (תוך שמירה על כללי הצניעות המירביים) וכדומה.

וכמובן - שתפי את הורייך בתחושות. הם מכירים הכי טוב את הניואנסים בחברה שלכם, ויוכלו לומר אם זה נורמלי.

בהצלחה ומזל טוב!

הוא לא מגיע אליכם לשבת? הוא לא יגיע לערב חנוכה?לא היה בסוכותסיה
גם לחרדים צדיקים מלבד חסידים יש את שבת יחד.
יוצאין אחרי הסעודה לטיל בבוקר ובלילה זה אחלה זמן למפגש. שבוע אחכ את באה אליו. כבר יש רצף של שבת אחרי שבת.
שוב לא מכירה חרדים אפילו הכי צדיקים שלא עושים שבת משותפת אלא אם כן אתם חסידים ממש הדוקים
אנחנו לא חרדים ולא חסידיםמתואמת

ובכל זאת בחרנו שלא לעשות שבתות משותפות בין האירוסין לחתונה.

(כן נפגשנו בימות החול, אבל בד"כ לסידורים שקשורים לחתונה).

אולי הייתם חברים ויצאם כמה שנים?או המשפחות מכירותסיה

בדרכ חרדים שעושים 6-7 פגישות וסוגרים שזה תוך חודש וחצי בערך. אז כן עושים שבתות יחד

אולי מי שלא חרדי ומכירים מהשכונה או אין לי מושג מאיפה אז לא בוער להם להכיר ולעשות שבת יחד, כי כבר יש את הבסיס להכרות

ממש ממש לא. נפגשנו במשך חודשיים וחצימתואמת

(כשלקראת הסוף התדירות הייתה דלילה יחסית). אז זה יותר ממה שחרדים עושים בד"כ, אבל ממש לא בהגדרה של "חברים"...

פשוט הגענו למסקנה ששבת משותפת זה יותר מדי התמודדות מבחינת השמירה על הצניעות.

למה שבת ביחד יש בעיה בצניעות?כלה נאה
עבר עריכה על ידי כלה נאה בתאריך י"ג בחשון תש"פ 15:00
לא ישנים באותו בית. אחד מהם ישן במקום אחר.
ככה מכירים גם את המישפחה שניכנסים אליה.
לא ישנים באותו ביתמתואמת

אבל כן יוצאים לטייל אחרי הסעודה לתוך הלילה, ונפגשים רגע אח"כ בבוקר ומבלים זמן שקט אחרי סעודת הבוקר (ואף אחד לא מפריע, כי לא מפריעים לזוג צעיר), ואח"כ גם סעודה שלישית - שלא תמיד כל המשפחה נוכחת בה, ואז כמובן מנצלים גם את מוצ"ש לדייט ארוך... בקיצור - אינטנסיביות שלא תמיד כ"כ בריאה.

אני מודעת לזה שזו לא דעה מקובלת, אבל אני מודה לבעלי שהציג אותה בפניי, ושמחה שנעניתי לבקשתו.

ב"ה אנחנו נשואים באושר כבר שלוש עשרה שנים כמעט, והתקופה הזו של האירוסין, כמה שהייתה קשה, חיזקה את הקשר הטהור בינינו.

אולי נפלתם בנגיעה אז פחדתם להמשיךסיה
אני מדברת על מי שלא נוגעי ככל אפילו בזרת עד החתונה
זה לא סטנדרט לא לבוא למשפחה בין האירוסים לחתונה ובדרכ בשבת זה זמן להיכרות
וכמה זמן היה בין האירוסים לחתןנה? כמו חרדים בערך שלושה חודשים? או אולי שנה ואז אפשר יותר להבין שקשה יותר לשמור נגיעה
לדעתי זה מוזר לא לעשות שבתות יחד. כל החברות והמשפחה וכולם מחכים ויודעים ומתכוננים לחתן ולכלה כאילו מה יגידו מה הסיבה שהחתן לא בא? כי הוא פוחד לגעת בכלה??? מאז ומעולם בא החתן לכלה פתאון נולד החתן הראשון שלא יצליח לשמור נגיעה . וגם לגבי חג וחנוכה וכו מאוד מקובל שבזמן בין האירוסים לחתונה החתן והכלה מגיעים לביל אחד של השני וכולם מתרגשין ומתכוננים ויש מתנות אין סיבה שיכולה לגרום שזה לא יקרה חוץ מחסידות מאוד הדוקה
ממש ממש לא. כמובן שנשמרנו מנגיעה בצורה מוחלטתמתואמת

מהרגע שהכרנו ועד הרגע שהתחתנו.

שוב, זו דעה לא רגילה, לא לעשות שבתות משותפות, אבל לדעתי יש בה מן האמת.

אוקי אבל לפחות נפיגשתם יום חולסיה
הפותחת אומרת שהם לא ניפגשים יום חול.
אז לפחות בשבת כי זה הסטנדרט להיפגש בשבת וזה הוא מוזר אם יסרב
נכון, נפגשנו בימי חול.מתואמת

רק רציתי להראות שזה לא הזוי לא להיפגש בשבת. ועדיף שאם היא כבר מנסה לדבר על לבו שייפגשו - שזה יהיה בימות החול ולא בשבת. כך לדעתי.

נו אז אני חוזרת להתחלהסיה
אם הוא מתחמק ממפגש של יום חול עוד אפשר להגיד שזה מקובל. היו לי חברות שלא נפגשו ביום חול.
אבל אם הוא מתחמק משבת זה בכלל נורה אדומה .
לדעתי זה לא קשור לשבת או ליום חול.מתואמת

יש פה נורה אדומה, זה ברור, אבל זה לא בגלל שהוא מסרב להיפגש בשבת דווקא, אלא בגלל שהוא לא רוצה להיםגש באופן כללי.

שבת משותפת עושים עם כל המשפחה, לא רק שניכםאשה שלו
איזו בעיה בדיוק?
והוא בכלל ישן במקום אחר..
פירטתי לעיל...מתואמת

מסכימה מאד עם השבתותאיזה יום שמח

זה הרבה מאד זמן ביחד ולא עוזר להתמודדות

שוב אם הכל בתקין נפגשים כל השבועסיה
ופוחדים שמרוב אהבה יגיעו לחטא זה מילא
אבל אם לא נפגשים אמצע שבוע אז מינימום שבתות. גם כמה יוצא מקסימום שתים אצל החתן שתים אצל הכלה.
לי זכור שבת בתור משהוא מאוד כיף ומקרב בסדר אז נזהרו . גם ללכת אמצע השבוע לים בלילה במקום שקט ולבד זה מסוכן לא פחות מליל שבת לשבת בגינה או להשאר באוטו ולדבר
לברוח. עכשיו. רכב מילוט של יד לאחים בדרך אלייךרק להיום

הי מתוקהאשה שלו
לדעתי תדברי איתו פתוח על מה שאת מרגישה, יתכן והוא מרגיש אותו דבר בדיוק ורוצה לראות אם את יוזמת ואם אכפת לך ויכול להיות ששניכם באותו קו מחשבה והחרדה היא בגלל חוסר תקשורת..
תיזמי איתו שיחה פתוחה וכך גם תוכלי להיות רגועה בהחלטה שלך
אוקיי תודה לכם. אז נפגשתי איתו היום.פחד מהלא נודע
פשוט התקשרתי ושאלתי אם אפשר לפגוש אותו כי יש לי משהו לשאול אותו. הוא נענה מיד. אמרתי לו שמפריע לי מאוד שהוא לא יוזם כלום ולמה, למה לא הציע שניפגש או משהו וגם עוד כמה שאלות בנושאים אחרים שהטרידו אותי. שאלתי את זה מאוד בעדינות. הוא היה דיי נבוך ובגלל שהוא אדם סגור הוא הרבה פעמים לא יודע להגדיר, נותן דוגמא אחת כתשובה, עונה כללי מידי, או לא יודע לענות. ממה שכן הוצאתי ממנו הוא חשש שאולי אני לא ארצה או לא יתאים לי, הוא אמר שהוא דווקא רמז בהודעה מסויימת ששלח לי אבל לא הבנתי את הרמז. אני עדיין לא יכולה לדעת בוודאות לדוגמא אם הוא יאהב אותי אם יהיה לי טוב איתו הוא כל כך סגור וקשה לי עם זה. הוא אדם לא יוזם בכלל ואני מפחדת שזה יפריע לי, כי גם אני בחורה שקטה עדינה ולא מאוד פעילה. פתאום נראה לי שאני חייבת מישהו אסרטיבי יותר, והוא פשוט לא. מרגישה חסרת אונים מול כל החששות שפתאום ממש מורידים לי ממנו וגורמים לי לראות אותו באור שלילי. לא יודעת מה לעשות. כי לבטל שידוך אצלנו זה משהו ממש ממש נוראי ואני גם יודעת שהוא והמשפחה שלו יפגעו ברמות בדקתי את זה. כבר עשינו ווארט. ועושה לי רע לחשוב שאנחנו עומדים להתחתן.
אם זו הרגשתך תבטלי..לצערי לא רואה מנוסor1900
מה אפשר לומר לך? את ניצבת בפני דילמות והחלטות גורליות.קרן-הפוך
עם כל הכאב והצער וההשלכות בטווח המיידי, ופגיעה בשם הטוב, תנסי לדמיין את עצמך חיה עשרות שנים עצובה, מדוכאת, ללא שמחת חיים.
רק בגלל ״מה יאמרו?״ ואיך זה יתקבל במשפחה ובסביבה?

אלו החיים שלך.
לא של אף אחד אחר.
לא של ההורים שלך, של של הקרובים אליך, לא של הסביבה המכירה אתכם.

את חייבת מישהו / מישהי להתייעץ איתו ולחלוק את המחשבות והחששות.
אל תקבלי החלטות גורליות לפני התייעצות עם המשפחה או עם מישהו מוכר שאת סומכת עליו / עליה.
מאוד יכול להיות שהוא יפתח לאט לאט.כלה נאה
עכשיו הכל חדש לו. גם מתבייש.
היא לא קונה נעליים, היא עומדת להתחתן.. זה סיכון גדוללב אוהב

שמצריך בדיקה רצינית ביותר...

לא נשמע שיש כאן הבנה של שני הצדדים (לא ברור לי בכלל איך הם החליטו שהם מעוניינים זה בזה, על סמך מה כאילו)

ולא תיאום ציפיות

ולא פתיחות

ולא כנות

בקיצור

אסור לה להתחתן עם רגשות כאלו!

היא חייבת להתייעץ עם מישהו מקצועי!

@פחד מהלא נודע

(אל תפחדי מאף אדם בעולם, זה החיים שלך! שלא תחזרי לפה עם כאב אפילו גדול יותר חס ושלום)

כל מילהפסידונית
מעולה שדיברתם!איזה יום שמח

מציעה למצוא יועצת זוגית מוסמכת עם ניסיון ולדבר איתה 

^^^פאז
רק תעשי טובה ותבררי על מישהו סופר מקצועי וחסר נטיות.
ושהוא לא מהאסכולה של אם מתחתנים אחר כך לומדים לאהוב.
ותתעקשי להמשיך ולהפגש אפילו כל יום, למה שלא יהיה- בחירת מפיות, מדידת רהיטים, בדיקת פרחים כדי להכיר אותו טוב יותר ולהבין מה עושים.

ותתפללי לה' שיאיר את עינייך לעשות את הדבר הנכון.
לעזוב שידוך זה דבר לא פשוט
לחיות עם בן זוג לא מתאים זה הרבה יותר גרוע
להתגרש או להתגרש עם ילדים גם לא הכי כיף.

הרע במיעוטו במצב הנוכחי הוא לבדוק באופן יסודי אם יש טעם להמשיך לחתונה או לא.
אבל האמת קצת לא בסדר מצידךסיה
בשביל מה נפגשת איתן לפין שעשיתם ווארט?זה רואים בפגישות. מה את נזכרת עכשיו במשהוא שמיד רואים?
מילא היה לך חשש על משהוא מסוים ואת רואה הוא הסכים להיפגש . ןלא גילית עליו איזה דבר איום ונורא.
עכשיו סתם בגלל אופי שמיד רואים את נזכרת זה לא הכי הוגן האמת
ואיך מה שאת כותבת יעזור לה חוץ מרגשות אשמה?איזה יום שמח

הגזמת לגמרי!!חולת שוקולד
אם זה מה שקרה כנראה שלא היה לה איך למנוע את זה, לפעמים אנחנו עושים טעויות שלא יכלנו למנוע *באותו זמן*
לא תמיד שמים לב להכל מראש, תהיי בטוח שאם היא היתה יכולה למנוע את זה היא היתה מונעת, גם לה זה לא נעים
בסדר אבל מצד אחד הכי קל לברוחסיה
וזה לא הכי ישרות בעיני
אלא אם כן היא ממש תשב איתו עכשין כל יום תדון איתו ילכו ליעוץ ולא יהיה ברירה.
אבל על סמך שהיא אתמול דיברה ומה שהיא כבר מסיקה ואולי תפגעש עוד פעם פעמים לבטל זה נראה לי לא ישר
קודם כל יישר כוח שקיבלת אומץ ויזמת שיחה!!!התחברתי
מצטרפת לקרן-הפוך "בכל מילה" ובעיקר לחלק האחרון.
לא להתייעץ עם משפחה כי הם נגועים בכל מיני חששות מה תגיד המשפחה והסבתא אותך לא מעניין מהסבתא.
החיים שלך עומדים מנגד לטוב ולמוטב רק את יודעת רואה ומרגישה.
לכי לאיש מקצוע ותבררי רק לעצמך "למה לא טוב לך"!!!
כל הכבוד לך על היוזמה!מתואמת

יכול להיות שבהמשך החיים איתו את תצטרכי להוביל את הקשר פעמים נוספות, ולהיות האישה החכמה שבונה את ביתה.

אבל את צריכה לחשוב עמוק בתוכך אם את מעוניינת בזה.

מצטרפת להמלצות למצוא יועצת זוגיות מצוינת, ולשתף אותה בכל החששות, ושהיא תעזור לך להבין אם הם מהותיים ואם הם סיבה לבטל, למרות הבושה והפגיעה.

לבטל שידוך זה ממש ממש נוראיבת 30
ומה עם להתגרש עוד כמה שנים כשיש לך ילדים?
זה הרבה יותר נוראי.
ומה עם לחיות שנים בתסכול? זה הכי נוראי.
המשפחות יפגעו, זה נכון. ומה איתך? הפגיעה בך היא לא משמעותית?

אני לא אומרת לבטל שידוך. ו הרבה פעמים בתקופה שבין האירוסין לנישואין עולים הרבה ספקות.
אני אומרת שאת צריכה להגיע לחתונה שמחה ושלימה עם בחירת החתן.
את צריכה בזמן הקרוב לבדוק את עצמך ואותו. לדבר איתו, להיפגש עוד ועוד. לראות אם הוא כן מצליח להיפתח קצת. לראות שהוא מעונין להיפתח.
להשאיר את המצב כמו שהוא, ולקוות לטוב- זה כנראה לא יביא את הטוב..
צריכה להתייעץוהנה חלום
יש אנשי מקצוע שיצליחו לכוון אותך.
יש כאן כובד שאסור לך להרים אותה לבד.
מכיר אחד בירושלים, אם תרצי תשלחי הודעה בפרטי.
בדיוק מה שחשבתי..אשה שלו
נשמע שלשניכם אין יותר מדי ביטחון ותיקשורת בקשר מכמה סיבות ובניהם היכרות קצרה, ביישנות שלו ואולי גם שלך ולפי מה שאני מבינה מפריע לך שהוא בעצם "לא יוזם"..
לפי תשובתו הוא רוצה ליזום אבל חשש שלא תרצי - שוב חוסר ביטחון
מנגד ניסה לרמוז לך ולא הבנת - חוסר תקשורת

את יכולה להכיר בחור עם ביטחון עצמי, דיבור רהוט, אסרטיבי, "גבר גבר" וכו..
אבל אל תשכחי שתהיה לך אסרטיביות גם בבית, מה לנקות ומתי, אולי נוקשות, שליטה , אגו גברי מנופח שיצוץ אחרי תקופת הפוצי מוצי וכו ..
ומנגד - גבר עדין שחושש ליזום בגלל פחד מדחייה, מנסה לרמוז בעדינות כדי לתת לך לבחור ונשמע שהוא כן מכבד רק חושש. וזהו מאוד טבעי לבחור שלא מכיר קשרים אחרים וכל העולם הזה חדש לו.. את צריכה לשמוח! אתם תוכלו ביחד לבנות קשר חזק וטהור ולבנות את עצמיכם ביחד! בעלי בהתחלה לא היה קונה לי תכשיטים כי פחד שלא אוהב מה שיבחר ורצה לקנות רק זהב כפרעליו.. תקשורת טובה היא המפתח להכל, גם אני אחרי האירוסין פתאום חששתי, רציתי לברוח .. זה טבעי, אחרי החלטה כבדת משקל כל זבוב נראה מאיים והיום אני ככ מאושרת שזכיתי בבעל נפלא, דואג, רגיש שלומד אותי כל יום מחדש ועוזר לי דווקא בגלל שהוא לא האסרטיבי של השכונה זה שתופס את המיקרופון בבמה.. אני לא חושבת שלארוסך חסר ביטחון עצמי פשוט כל העולם הזה של לדבר עם בחורה חדש לו ובתוך הקשר הוא יהיה חייב להיות עם ביטחון, ככל שתעודדי אותו ותעשי ממנו מלך הוא יעשה אותך מלכה! בהצלחה עם הבחירה מתוקה
מסכימה עם כל מילה! גם לי היה משו ממש דומה!!5625

אני גם עדינה כזו וקצת ביישנית ורציתי גבר פעיל חברתית ואסרטיבי.

כל זמן הדייטים זה עלה לי אבל לא יחסתי לזה חשיבות..כי ראיתי את הטוב שבו. לקראת החתונה זה ממש צף!! וחששתי.

היום אני מודה לה'! בעל מקסים וטוב לב. אם הייתי עם בעל אסרטיבי יותר הייתי נדחקת לצד ופחות מביעה את עצמי כי לא היה נותן מקום.. הוא ממש נותן לי מקום וזה מאפשר לי יותר ביטחון ועם הזמן אני נתתי לו להוביל בדברים מסוימים והוא נתן לי בדברים אחרים ויחד אנו פועלים. זה פלוס גדול! אפשר לבנות יחד בהבסיס ויש מקום לשני הצדדים.

קיצר זה ממש לא בהכרח משו רע בחור קצת ביישן!  יש לזה הרבה פלוסים ולומדים החיים גם מכריחים ללמוד.

כמובן שאני לא יודעת מה קורא אצלך.. אבל אם בדקת אותו בזמן הדייטים בחכמה ועם יד על הדופק וראית את החיסרון עוד לפני אבל הטוב שבו ו"המתנות" שהוא מביא איתו גברו והחלטת שכן..וכמוני זה עלה וצף שוב לפני החתונה..

תסמכי על עצמך!! ועל שיקול הדעת שלך! זה קורא להרבה אנשים החששות לפני!

ותבדקי לאחר שאמרת לו שזה הפריע לך אם הוא יותר בא לקראתך ומציע להיפגש.. זה אומר הרבה!!

מוזר!1אני1

את צריכה להביןיוניס

שאם לא יהיה לך טוב איתו גם לו לא יהיה טוב איתך

מחשבות קשות יש לכולם פחות או יותר  אבל 

באופן כללי צריך שיהיה תחושה טובה רוב רובו של הזמן  במיוחד בתקופת האירוסין

קחי בחשבון שזה משהו שכנראה לא ישתנה  עם הזמן

בכל אופן בהצלחה בכל אשר תפניחיוך

את חרדיה. תשאלי בפורום של חרדיםיהלומ
יש גישות שונות, סטנדרטים שונים ודעות חלוקות במיוחד
בין דתיים לאומיים לחרדים.

הקשר אינו אותו קשר, לא מחפשים אותם דברים, וגם דתי לאומי לא יבין בחיים מה המשמעות של צעדים כבדי משקל כאלו(להתחתן כך, להתגרש) אצל חרדים.

סתם דוגמא - חרדים נפגשים הרבה פחות אחרי האירוסין. תספרי לדתי לאומי כמה את נפגשת אחרי האירוסין והוא יאכל שוק.
ידידי היקריהודה224
החרדים אינם יחידה אורגנית אחת כמו שנראה מדבריך
יש גם בתוך הציבור החרדי גישות שונות בתכלית ממה שאתה מצייר כך שזה לא בהכרח נכון כלל
יש לך את זה ביותר בעעע?לב אוהב

עוד מעט תרשום את אשכנזיה לכי לפורום של האשכנזים..

אנחנו קודם כל בני אדם עם צרכים לפני הכל.

אח"כ יהודים

אח"כ מתחלקים למגזרים עם תרבות מסוימת

אומנם יש באמת דברים שיותר מקובלים פה או שם

אבל איך שכתבת את זה זה היה נשמע כאילו היא מוקצה. את x לכי לפורום x

אין שום בעיה לקבל כאן עצה או פרספקטיבה

די לא הבנת, הכותרת לא מבטאת נכון את הדברים.יהלומ
כתבתי בשבילה, לא נגדה

כמות הפגישות שרוב החרדים עושים לפני החתונה מעלה חלחלה בציבור הדתי לאומי.
רוב מי שיתן לה פה טיפים, לא יקרא נכון את התמונה, ולכן המלצתי לה ללכת למקום שיבין נכון את התמונה ע"מ שיסיעו לך.
אוקי. מחילה אם הייתי בוטה. אבל צרמה לי הכותרתלב אוהב

בעיקרון הפערים כן מתחילים להצטמצם,

אבל העקרונות הן אותם עקרונות

לכולם חשובה מציאת חן, כימיה ותקשורת

זה שאולי לא כולם נותנים לזה מספיק דגש, זה משהו אחר..

הפוך, דווקא מתוך המודעות הגדולה של הציבור הדתי לאומי אפשר לעזור לה יותר

אני רואה בזה רק ברכה

כאידיאל, יש לכולם מה ללמוד מכולםיהלומ
אבל כשמישהי מתארת מציאות מסויימת שקיימת אצלה
ומבחינת רוב השומעים המציאות נחשבת הזויה
אך זו צורת ההתנהלות הסטנדרטית והרצויה בסביבת אותה בחורה, וייתכן שגם מבחינתה, הנזק של ייעוץ עבורה יכול להיות ענק.

לדוגמא,
מישהי דתיה שתתייעץ בפורום חילוני על כך שהיא מאורסת ויש לה התלבטויות.
התגובה תהיה - לא הרגשת אותו? לא גרת איתו? ברור שלא תהיי שלמה וכו'
שזו חארטה כמובן.

לסיכום,
תפרידי בין הפריה הדדית חיובית בין ציבורים
לבין התייחסות למקרה נקודתי שקורה כעת.
בציבור החרדי לא מתחתנים על עיוור, ממש לאלב אוהב

ותראה אפילו מה כתבה לה כאן מדריכת כלות חרדית

גם בציבור החרדי מחפשים את הרגש. (מתוך היכרות אישית!!!)

וגם בתור אנשים בוגרים אפשר לתת עצה לפי המגזר של השומע

אני לא אצפה ממנה להיפגש במשך כמה חודשים טובים

אבל בהחלט זה לא תקין מה שהיא תיארה לפי איזה מגזר שתרצה

עשרות חברים שלי בישיבות חרדיותיהלומ
בנות דודות שלי ששמעתי מהם כ"כ הרבה(חלקן ספרדיות, חלקן אשכנזיות ליטאיות.

להגיד מתחתנים על עיוור זה קצת להגזים.
מתחתנים על עיוור בפן הרגשי - ממש לא רחוק מהמציאות.
וכמובן, אף אחד לא יגיד לך שהוא מתחתן על עיוור. אבל בפועל, הנושאים שמתמקדים עליהם, רמת הפתיחות, צורת ההתארגנות לפגישות - זו המשמעות שלה. פן רגשי חסר במיוחד.

2 נקודות קריטיות:
א. יש יוצאים מהכלל, כמובן במגזרים היותר פתוחים יש אפילו הרבה.
ב. יש התקדמות חיובית בשנים האחרונות בנושא הזה.
אני מסכימה אבללב אוהב

אדם אינטיליגנט שמייעץ צריך לקחת בחשבון את המקום שהמיועץ מגיע ממנו

ולכן זה בסדר גמור שהיא תקבל תשובות גם מפה.. 

והיא לא טיפשה, אם היא נכנסה לאתר שהציבור פה דתי לאומי, היא יודעת פחות או יותר מה יהיה סגנון התגובות...

ותדע לסנן לפי איך שנכון ומתאים לה.

אבל מסכימה שהטיפ שלי עבורה היה נכון?יהלומ
ד"א,
לא כל מי שמגיע מבחוץ מכיר את הסגנון של הפורום.
איזה טיפ? שתלך להתייעץ בפורום חרדי?לב אוהב

כאילו זה לא מעלה ולא מורידלב אוהבאחרונה

היא יכולה להתייעץ פה ובעוד אלף מקומות עם עוד אלף אנשים

שורה תחתונה היא תקבל מלא ידע

מקווה שתחליט בתבונה מה לעשות

חרדיה? אולי התכוונת חרדית.1אני1

אפשר לומר גם וגם.יהלומ
מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

איך הגעת למצב שחייבים לך 141 אלף ש"חנפשי תערוג

לא מילאת 101 והורידו לך 47% מס במקור?

אני מכיר כאלה שעושים את זה בכוונה לקבל עם ריבית והצמדה. זה המקרה?

הסיבה הרבה יותר עצובהפשוט אני..
נפילת הביטקוין 😬
לא הבנתי למה זה...נקדימון
מדינת ישראל משתתפת איתי בהפסדים שלי מביטקויןפשוט אני..

ליתר דיוק:

בתחילת 2025 שילמתי מאות אלפי שקלים מיסים בגלל מימוש ביטקוין, כמה ימים לאחר המימוש קניתי דרך הבנק קרן מחקה ביטקוין, ובגלל שהקרן הזאת הפסידה - ביצעתי מכירה בשביל שאוכל לקבל בחזרה חלק מהמס ששילמתי בתחילת השנה. כמה ימים לאחר המכירה רכשתי מחדש כמובן, אבל זה כבר לא קשור להחזר שקיבלתי אלא לאדם המטורף שאני.

שם זה באמת סיפור עצובנפשי תערוג

אבל לזכרוני כתבתי בעבר על זה. שכל ההשקעה במטבעות דיגיטלים זה משהו מאוד ספקולטיבי.

לדעתי רוב מי שמשקיע במטבעות דיגיטליים לא עושה את זה בגלל שהוא מאמין בטכנולוגיה אלא כי הוא רואה שהערך עולה ואז זה השקעה "שווה"

לכן זה מאוד תנודתי.

כי שזה עולה, זה עולה חזק כי עוד אנשים מצטרפים לחגיגה

ושזה יורד, זה יורד חזק מאוד. כי אנשים בורחים מזה.

ואני בכלל חושב שזה הונאת פונזי הגדולה בעולם.

יכול להיות שעוד 20 שנים אני אוכל את כובע בצער.

נכון לכרגע עדיין לא השתכנעתי שזה שווה השקעה.

משה

יש פה משתמש בפורום שקנה דירה  בכסף שהוא הרוויח ממכירת ביטקויין. דעתי על המטבע הזה לא השתנתה מאז.

יש גם כאלה שקנו דירה בכסף שזכו בלוטונפשי תערוג
זה לא הופך את זה להשקעה חכמה
כן. נכון. אבל עד עכשיו זה פעל להם.משה
בוא נדבר אחוזיםפשוט אני..
כמה אנשים מילאו לוטו והרוויחו מכך, לעומת כמה אנשים השקיעו בביטקוין והרוויחו מכך?

לא יודע מה יוליד יום, אבל נכון להיום - הביטקוין מנצח בענק... 

אם תכניס את הנתונים תראה שזה לא רחוקנפשי תערוג

רווח הכוונה כסף מזומן ביד.

לא החזקת מטבעות מבלי לממש (כי אם כולם יממשו. זה יפול והאחרון יקבל הרבה פחות מאשר הראשון)

ואני לוקח בחשבון שבלוטו רק מעל זכיה מעל 30+ אלף יש מס.

בשאר השקעות (גם לא קריפטו) יש 25% מס מהשקל הראשון.

ואני לוקח בחשבון שכדי להיות להרוויח הרבה בקריפטו אתה צריך "לסכן" הרבה כסף.

לעומת בלוטו, שמספיק להכנס בסכום זעום כדי שיהיה סיכוי (נמוך מאוד אבל קיים)

לא שאני חושב שכדאי להשקיע בלוטו

אבל גם לא חושב שכדאי בקריפטו

כי כמו בלוטו.

כדי שהמשחק יהיה רווחי. מישהו צריך להפסיד

גם בקריפטו

בניגוד לחברה בורסאית שמייצרת הכנסות ולכן השווי שלה גדל

הקריפטו (וזה לא משנה איזה מטבע) לא מייצר שום הכנסות. לכן אין לו באמת שווי שוק אמיתי.

אלא תופח ויורד בהתאם לגחמות השוק

הביטקוין יעשה שוב אחוזים גבוהים?!נקדימון

קשה להאמין. מי שנכנס מוקדם לפני שנים וזכה לראות את הנסיקה לשמיים, זכה.

אבל האם יהיה שוב עליות של אלפי אחוזים? אפילו מאה אחוז נשמע כמו פנטזיה. אפילו 50 אחוז נשמע כמו דמיון. כיום.

ידוע למי ניתנה הנבואהפשוט אני..

ועדיין, 50 או 100 אחוזים, בכלל לא נחשב לדמיוני.

עניין הנבואה שניתנה לשוטים ידועאריק מהדרום

אז אם כך אל תשקיע בשום דבר, שים מזומן מתחת לבלטות וזהו.

אבל אתה כן יודע שאיזהו חכם הרואה את הנולד.

אתה יודע את ההיסטוריה של הטוליפ מאניה למיניה.

אתה מודע לסיכון שלא ישאר כלום מההשקעה הזו ותישאר זקן יסר כל.

אתה יודע מה המשמעות של פיזור.

אתה יודע מה המשמעות של תיק סולידי ומאוזן.

אתה בכל זאת מחליט להמר על הכסף שלך ועל הכסף של המשפחה שלך.

זה כסף שלך זה עניין שלך וזו אחריות שלך.

התלבטתי אם להגיב כיוון שלא נשאלתי ישירות לדעתי אבל עניין הנבואה שהזכרת בבא בתרא יב:  פשוט לא מתאים כאן כשם שאדם לא יצא ביום קיץ עם מעיל ומטריה כי הנבואה ניתנה לשוטים  

זה נראה כאילו ענית לטענות שמעולם לא טענתיפשוט אני..
אני שמח שלא טענתאריק מהדרום

אני מבקש שלא תשתמש בגמרא כדי להצדיק את חוסר האחריות שלך.

תודה

לא הצדקתי כאן כלוםפשוט אני..אחרונה
והמשפט הזה כבר מזמן יצא מהגמרא והפך לביטוי נפוץ בעברית, אני לא זקוק לרשות של אף אחד בשביל להשתמש בו
איך עושים את זה? יודע להסביר?קפיץ

אני מנסה כבר בערך שנתיים ולא עבד

כותבים בגוגל ''החזר מס'' או ''טופס 1301''פשוט אני..
התהליך פשוט מאוד
אשמח גם לעזור - בדיוק השבוע מגישים את 1301 ל 2025זמירות
את ה 1301 ממלאים בסעיפים השונים על בסיס טפסים ואישורים מכל סוגי ההכנסות - משכורת, הכנסות כעצמאי (ואם עצמאי, צריך להכין גם דוח נספח דוח רווח והפסד), תרומות, פרמיות לביטוחי חיים ועל בסיס האישור למס של חברת הביטוח, אישורים למס של השקעות כעצמאיים בקופות גמל, טפסי 867 מבנקים וגופי השקעות - אישור ניכוי מס במקור. 
מי ש'רק' שכיר יכול גם להגיש ולנסות לקבל?לאחדשה
כן - גם 'רק' שכיר יכול לעשות לעצמו ביטוח חיים פרטיזמירות

באופן פרטי, שלא דרך המעסיק - ואז מגיע זיכוי מס של 25% מסכום הפרמיה ששולם, ו 'רק' שכיר יכול להיות זכאי להחזרי מס בזכות תרומות לעמותות מוכרות למס לפי סעיף 46 (החזר של 35% מגובה התרומות, בתנאי שסך התרומות

השנתיות מעל לרף המינימום), להיות שכיר ביותר ממקום עבודה אחד בלי שהתבצע תאום מס בין המעסיקים, וכמו כן 'רק' שכיר יכול להשקיע בשוק ההון ויכולים להיווצר תנאים לזיכוי מס, מהמס במקור ששולם על מכירות ברווחים (דוגמאות - המקרה שהביא פותח השרשור, או שאם משקיעים דרך יותר מגוף השקעות אחד, ומצד אחד נוצרו רווחים ושולם מס רווחי הון, והגוף השקעות אחר היו הפסדים - ואז אפשר לקזז בין הרווחים וההפסדים שהיו לאותו אדם).  

אבל אם אם אין ל 'רק' שכיר שום דבר מאלו שציינתי, אז כנראה שאין מה להתעסק עם דוח שנתי וניסיונות להחזרי מס.  

את בכלל מגיעה לסף המס?משה

אישה עם כמות יפה של ילדים צריכה להרוויח יפה בשביל שתעבור את סף המס ובשביל שכל הפרוצדורה תהיה לה משתלמת. ואם היא מתכננת ללדת בקרוב לפעמים עדיף לא להגיש הוצאות מוכרות.

היא נשואה, כלומר גם בעלה בסיפור הזה...פשוט אני..
לא בדיוקמשה

חישוב מס הכנסה הוא בגדול נפרד מבחינה חוקית (לא לגמרי, זה לא מדוייק), גם אם הדו"ח הוא דו"ח לזוג.

התכוונתי שהיא לא שואלת רק על עצמהפשוט אני..
גם לבעלה יש נקודות זיכויעדיין טרייה

ההבדל בין הבעל לאישה בנקודות זיכוי הוא מינורי. למה ההנחה שאישה לא משלמת והגבר כן? 

זאת לא הייתה ההנחה שלי אלא של משה...פשוט אני..
תלוי ברמת השכרמשה

זה נכון שהיום במידה רבה הושוו נקודות הזיכוי לגבר ולאישה. בממוצע נשים נשואות עם ילדים לא מגיעות לסף המס.

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

עשור אחרי: חזרתי עם כמה תובנותלגעת באופק

לפני כמעט עשור נחתתי כאן, על חופי הפורום הזה (בשם אחר, כמובן). הגעתי חבול ומותש אחרי שנים של זוגיות מורכבת. שפכתי כאן את הלב ואת החששות הגדולים מפירוק החבילה, וזכיתי להרבה תגובות - חלקן תמכו, חלקן האשימו, אבל כולן נתנו לי חומר למחשבה.
היום, תודה לה', אני נמצא במקום שונה לחלוטין. מקום בריא יותר, בטוח יותר, כזה שגם יודע לחייך.

אמנם המון זמן לא כתבתי כאן, אבל מפעם לפעם אני מציץ ורואה שהשאלות, הלבטים והקשיים בפורום חוזרים על עצמם לאורך השנים. זה גרם לי לרצות לעצור לרגע ולשתף אתכם בכמה תובנות שנולדו מתוך המסע האישי שלי ומפיקחון של זמן. אולי הן יתנו נקודת מבט חדשה למי שהנפש שלו סוערת עכשיו ומחפשת מנוחה:

1. יש אהבה בבית? תילחמו עליה בשיניים אם יש ביניכם את הבסיס הזה, את האהבה והרצון ההדדי - אל תוותרו בקלות. זוגיות היא דבר מאתגר, ויש בה תקופות מעצבנות ושוחקות, אבל אם הלב במקום הנכון - תילחמו. זה שווה את זה, ובפער עצום מהאלטרנטיבות. לא צריך לספר לכם על כאלו שלא שפר עליהם גורלם ומוצאים את עצמם מזדקנים לבד. בקיצור, אם זכיתם ויש לכם עוגן של אהבה אמיתית ביד, שווה לעשות הכל כדי לשמור עליו ולהצמיח אותו מחדש.

2. טיפול זוגי צריך תשתית, הוא לא קוסמות (יש מילה כזאת? או שכותבים "קסם"?) טיפול זוגי הוא כלי מדהים, אבל הוא דורש ששני הצדדים יגיעו עם רצון פנימי ואהבה בסיסית שעוד קיימת (ורק אתם, עמוק בפנים, יודעים את האמת). חבל לבזבז שנים יקרות ואנרגיות על טיפולים ארוכים רק כדי "לסמן וי" או כדי להרגיע את המצפון. כשאין תשתית רגשית מינימלית, הטיפול לפעמים הופך להנשמה מלאכותית שרק מאריכה את הסבל. אם בוחרים ללכת לטיפול - תגיעו כדי לעבוד באמת, ולא כדי לעבוד על עצמכם.

3. אל תחיו את החיים שאחרים מציירים לכם כשאתם מקבלים החלטות לגבי עתיד הבית שלכם, תוודאו שאתם עושים את זה מהסיבות הפנימיות שלכם, ולא בגלל "מה יגידו" - ההורים, השכנים, החברה או הקהילה. לרצות את הסביבה זה אולי נוח לרגע, אבל בסוף היום, מי שהולך לישון במיטה הזו ומתעורר למציאות הזו מדי בוקר זה אתם. הבחירות שלכם - בין אם להשקיע בתוך הבית ולבנות מחדש, ובין אם לחשב מסלול מחדש - צריכות להגיע מתוך הבנה עמוקה של מה שנכון לכם, ולא מתוך תכתיבים ופחדים מהסביבה.

4. מבחן הילדים: מה הם לומדים מהזוגיות שלכם? המשפט "נשארים ביחד בגלל הילדים" הוא משפט שקל להיאחז בו, אבל כדאי לזכור שהילדים שלנו לומדים מאיתנו איך זוגיות אמורה להיראות. אם אתם מתלבטים לגבי העתיד, תשאלו את עצמכם שאלה אחת פשוטה: אם הילדים שלכם היו גדלים ומגיעים בדיוק למצב הזוגי שבו אתם נמצאים היום - מה הייתם מייעצים להם לעשות? האם הייתם אומרים להם שיש כאן בסיס משפחתי יציב ששווה להילחם עליו, לעשות שינוי ולהשתפר למענו? או שהייתם מאחלים להם מציאות אחרת? התשובה לשאלה הזו תעזור לכם להבין איפה המצפן שלכם עומד.

5. גם השיקול הכלכלי או המשפחתי הוא לגיטימי - רק תהיו כנים לפעמים אנשים בוחרים להישאר יחד מתוך שיקולים פרקטיים לחלוטין - בין אם זה החשש מקריסה כלכלית, ובין אם זו הבחירה המודעת לשמור על המסגרת המשפחתית הקיימת למרות הכל. זו בחירה אנושית, מציאותית והגיונית לחלוטין, ואין מה להתבייש בה. אבל אם זו הסיבה שלכם - תהיו כנים עם עצמכם. כשמפסיקים לקרוא לזה "גזירת גורל רומנטית" ומבינים שזו בחירה מודעת שלכם לגורלכם, קל יותר לחיות איתה בשלום ובפחות מרירות.

אני כותב את הדברים לא כדי להטיף, ולא כדי לדחוף אף אחד לשום כיוון. חזרתי רק כדי להזכיר למי שמתמודדים עכשיו עם אתגרי החיים ומורכבויות בזוגיות, שהחיים קצרים מדי בשביל להעביר אותם על "אוטומט" של הישרדות רגשית. לבחור בעצמכם זה אומר לקחת אחריות על האושר שלכם – בין אם זה אומר לעשות מהפך פנימי ולהשקיע בקשר ב-100% אנרגיה, ובין אם זה אומר לבחור בדרך אחרת. בסוף, כשאתם שלמים ומדויקים עם עצמכם, זה לטובת כולם.

מאחל לכולכם שלווה, בהירות ובחירות נכונות.

אלימות לכל סוגיהסודית
וכן גם בגידות
לא כל כך טריים אבל רואה שיש פה אנשים חכמיםכולנה

בעלי ואני נשואים מעל עשור, אפשר להגיד שבעשור הזה בנינו את עצמנו מכל הבחינות - משפחה ברוכה, לימודים, קריירות, בניית בית, באמת נשאבנו לכל זה מאוד, וזה באמת מאוד מתאים לאופי שלנו. אבל בדבר אחד פחות השקענו וזה הזוגיות שלנו, ב"ה אני לא מתחרטת ואנחנו אוהבים ומסתדרים יפה סה"כ בכל התחומים.

אבל אני מרגישה שחסר לי קצת בניית הזוגיות, אני עובדת עם זוגות שאני לפעמים מוצאת את עצמי מקנאה בקשר שלהם, איך מסתכלים אחד על השני בעיניים, איך יש בינהם אהבה פשוטה ואמיתית כזאת (נמצאת ברגעים מאוד אישיים של זוגות אז זה משהו שקולטים ואי אפשר לזייף, כמובן שוראה גם זוגות שאין לה את זה..), כבוד מאוד גדול, הערכה. מרגישה שלא בנינו את זה מספיק.

בעלי לא טיפוס חברתי במיוחד, והוא די מסתדר עם עצמו, כמעט ואין לו צורך בשיחות מעבר לשוטף הרגיל, וגם זה לא חובה אם לא יוצא. שיחות עומק בכלל הוא בחיים לא יזום, כשאני יוזמת זה מביך ומכביד עליו.

אני גם טיפוס סגור ומופנם אבל כשאני נפתחת ומרגישה שמתעניינים בי אני זורמת ונפתחת.

היו לי הרבה אכזבות בקשר עד שלמדתי להבין שזה לא אישי והוא פחות צריך את זה, וגם למדתי להכיר את עצמי שגם לי קשה לקלף את הקליפות, ואין ספק שהיה לי חלום על בעל משפחתי וחם, שיפתח את נימי נשמתי ונגדל יחד.. בפועל זה לא קרה וכנראה לא יקרה, אבל אני בטוחה שאפשר יותר להוציא מהזוגיות שלנו ואני רוצה לנסות אבל לא יודעת איך.

כי אני בעצמי מתקשה, והוא מרוצה מהמצב ולא צריך יותר מזה (למרות שלדעתי הוא לא מכיר משהו אחר וגם הוא מלא בחומות ומגננות אבל ניחא 😏).

טיפול זוגי היינו לאחר שכנועים רבים לא הרגשתי שעזר יותר מדי, טיפול אישי גם הייתי ולא ראיתי ישועות בתחום הזה.

תוהה אם יש פה זוגות שחוו דברים דומים ומצאו דרך לפרוץ את המחסומים, קחו בחשבון שמדובר פה בשני אנשים "כבדים", אז שיחות, כרטיסי שיח למינהם כנראה פחות יעבדו, אבל לא אכפת לי לשמוע . 

מבין לגמרי ומכירנהג ותיק

אולי לנסות לשנות אווירה, מקום.

לצאת סתם לסיבוב ולדבר

לשבת במקום שהוא לא הבית, כדי להתנתק ממנו לזמן האישי הזוגי שלכם.

אל תתייאשי, כי נשמע שזה בוער בך, ואת לגמרי צודקת.

ואם את אומרת שגם את כמוהו בקושי לקלף קליפות אז תנסי לחשוב מה עובד עלייך ועם זה תקלפי לאט לאט ממנו. זה בשלבים, בתהליך.

הלוואי ותצליחי

תודה, באמת לאחרונה הצעתי שנעשה סיבוב בחוץכולנה

מדי פעם, כי הילדים כבר גדלו ועד שמפנים ואת האזור ומאפשרים שיחה שקטה לוקח זמן.

אז הוא מסכים ברעיון ואפילו תומך בו, אבל הביצוע בעייתי, הוא לא יזכור או יציע בשעת אמת ואני כן רוצה לראות ממנו איזה בדל של יוזמה.

כשיש ילדיםנהג ותיק

זה באמת מאתגר בטח אם רוצים לשבת בבית ולכן יציאה החוצה מאפשרת יותר שקט וזמן זוגי נטול הפרעות. אם צריך אפילו לומר לילדים (אם הם עוד ערים), עכשיו אמא ואבא יוצאים לזמן לעצמם.

אפשר סיבוב, אפשר לקפוץ לפינת טבע (אם יש בסביבה), אפשר להוסיף משהו קטן לאכול (מאפה?).

מבין מאוד את הרצון שהוא יזום. אמרת שהוא לא כזה אז גם אם יתחיל ממך אותי מתוך זה הוא יראה שזה טוב, יבין (אולי ישמע ממך) את הצורך בזה וזה יבוא גם ממנו.

הלוואי

אף פעם הוא לא יזם? איך היה לפני החתונה או בשנים הראשונות?

גם בהתחלה הוא לא יזםכולנה

זה נס שנשארנו יחד כשאני חושבת על זה לעומק

הבעיה שגם לי קשה הביצוע ובאופי של כן תמיד מעדיפה להצטרף מאשר להחליט וליזום

והנה הנס הזהנהג ותיק

כבר עובד יפה מאוד מעל עשור עם הצלחות רבות מהרבה תחומים.

ברוך ה

כל הכבוד לשניכם

ואולי היה שווה לרשום את כל מה שרשמת כדי להגיע לנקודת העומק הזאת שאמרת. לא?

גם בתקופת החברות/אירוסין הוא לא יזם כלום?

אני לגמרי מבין את הרצון שהוא יזום. ואם את דומה לו אז כנראה שאת יכולה להבין למה הוא לא יוזם את זה, ועדיין אם בך זה יותר בוער תנסי את ליזום משהו, אפילו התחלתי, אולי רק להציע סיבוב שכזה או לשבת באיזה פינת חמד ושהוא יעזור לך ליצוק תוכן. זה יכול לעזור? אולי אחרי פעם פעמיים כאלה זה יביא אותו מעצמו ליזום כאלה דברים, יכול להיות? 

אולי כאן יש אפשרות לעשות צעד ראשוןנגמרו לי השמות

כלומר לתפוס את כל ה"מה כן" (ולא רק כל המה לא) ולעבור דרכו, לא לוותר עליו.

נכון, זה לא אידיאלי אם הוא לא יוזם.

ונכון, זה לא מושלם שאת זו שצריכה להזכיר בשעת אמת את ההליכה.

וזה באמת באמת היה משמח אותך אם הוא היה עושה זאת.

אבל יש בתוך כל הדבר הזה גם הדרגתיות שנכונה ויכולה להיות מאוד מועילה ומקדמת לשניכם גם יחד.

כלומר לא לחתור רק ל0 או 100, אלא ממש לעשות צעד צעד.

אז בתור צעד ראשון -

שאת הצעת שתעשו סיבוב בחוץ - מעולה!

והוא הסכים - מעולה!

ואפילו תמך ברעיון - מעולה!

ועכשיו נשאר את שלב הביצוע,

אז אם כרגע את זו עם החוזקה של לזכור ולהזכיר - גם מעולה! לא נורא בכלל כרגע, העיקר שתצאו, זה מה שחשוב עכשיו, ההתקדמות, הצעדים, הכיוון.

לא המושלם, לא סוף הדרך, לא בבת אחת.

צעד אחר צעד.

התקרבות אחר התקרבות.

לאט לאט ובהדרגתיות.

אז לבינתיים אם תנטרלי את המשוואה בראש שאומרת לך ש"אם בעלי לא יוזם = לא אכפת לו ממני אז כבר לא שווה כלום" (או משהו דומה )

וממש לשנות אותה בראש ל: "בעלי מסכים ואפילו תומך מאוד ביציאה זוגית להליכה = ככה הוא מראה לי שאכפת לו ממני, מהקשר, מהביחד ואני רואה את זה".

או לעוד משוואה מקדמת של "בעלי מסכים ואף תומך ביציאה זוגית וכרגע החוזקה שלי היא לזכור - אז אני אשתמש בחוזקה שלי ואראה את ההסכמה והתמיכה של בעלי ברצון ובביצוע עצמו לאחר התזכורת כחוזקות שלו".

כי באמת שכולנו רק בני אדם, עם חוזקות ועם חולשות.

אף אחד מאיתנו לצערנו לא מושלם, רק הקב"ה לבדו מושלם.

ואם אפילו נאמר על צדיקי יסוד עולם "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" אז מי אנחנו הנמלים לידם...

לכן כדאי מאוד לקחת בזוגיות את החוזקות של כל אחד, ולהתברך מהם.

וממה שהם אינם חזקים בו, לפחות לא כרגע - לשים בפרופורציה של האנושיות שלהם.

אז כרגע לך יש חוזקה של יוזמה - מעולה! תשתמשו בה! גם בהצעה וגם בתזכורת.

ולבעלך אולי יש חוזקה של הביצוע עצמו (להסכים, לתמוך, לעשות), אילו עוד חוזקות אחרות יש לו?

אולי יש לו אפילו מקומות בהם דווקא הוא יותר חזק ממך בדברים אחרים?

ממש לראות איך ניתן להתברך מהחוזקות של השני

וכמובן להביא לקדמת הבמה גם את החוזקות שלנו

והכי חשוב - לא להלביש על חיסרון של השני/ה שזה אומר שלא אכפת לו או הוא לא אוהב או אני לא חשובה, אלא להבין שפשוט כרגע הוא לא חזק בזה,

ודווקא לנסות ולראות את כל ה*מה כן*, במקרה הזה את ההסכמה והתמיכה הגדולה, ובטוחה שיש עוד.

כמובן שבהמשך אפשר לדבר על החשיבות של היוזמה גם מצידו, עד כמה זה ישמח אותך, מה זה יתן לך להרגיש שהוא יזום וכן הלאה,

אבל זה בהמשך הדרך, בצעד או בצעדים הבאים, ולא הכל בבת אחת

אז עכשיו ממש תתפסו חזק את הצעד הנוכחי הזה - וצאו להליכה ותהנו!

מגיע לכם את זה כ"כ!

בהצלחה רבה

תודה, באמת יש בו הרבה מאוד דברים טוביםכולנה
אבל בקטע הזה גם אני קצת כבדה ורוצה שישכנעו ויקראו לי, גם כי ככה ארגיש שאכפת לו ועל זה ענית, אבל גם כי אני באופי שלי טיפוס מצטרף ופחות יוזם 
מנסה להרחיב על גבי מה שהוספתנגמרו לי השמות

אם גם את באופי טיפוס פחות יוזם, והרצון שלך הוא באמת להצטרף, אפשר בהחלט לנסות לדבר על זה בצורה ישירה (כמובן לא בהאשמה אלא כשיתוף של הלב שלך) ולשתף אותו למשל שכאשר את צריכה כל פעם ליזום או להזכיר - משהו חסר לך בחוויה הרגשית של להרגיש נחשקת/מחוזרת/אהובה/חשובה וכו', או שפשוט גם לך קשה לזכור ואת צריכה אותו איתך כאן

ולכן היית שמחה אם היה זוכר מעצמו לפחות בחלק מהפעמים.

ועל גבי הרצון הכה חשוב, חשוב גם לנעוץ עוגנים במציאות שיעזרו לכם בתכל'ס. 

והצעד הראשון לשם כך הוא באמת יצירה וקביעה של מרחב זוגי.

קודם כל לפנות ביומן מקום למרחב של הביחד שלנו.

זה יכול להיות שעה בשבוע, זה יכול להיות חצי שעה בשבת, זה יכול להיות פעם בשבועיים, זה יכול להיות 10 דקות בסוף היום וכן הלאה.

אבל לקבוע.

לשריין.

להכניס זאת בצורה אקטיבית ויוזמה ללו"ז וליצור קודם כל את המרחב הזה.

ועל גבי המרחב - ניתן לראות מה הלאה לצעדים הבאים.

לראות מה הלאה עוד יכול לעזור לשנינו, בהינתן ששנינו באמת לא טיפוסים יוזמים כ"כ.

למשל:

אחרי שקבענו מרחב זוגי

* אפשר לקבוע את הסיבוב בחוץ ביום קבוע בשבוע בשעה קבועה - וכך זה גם בתוך היומן וגם מוריד כל שבוע מחדש מאיתנו את עניין ה"מי יזם ומי לא".

* אפשר גם לשים תזכורות לשניכם ביומן לכך.

* אפשר להמשיך בתוך המסגרת הקבועה של המרחב הזוגי שקבענו מראש ולהוסיף לתוכה עוד דברים שמעניינים אותנו, ממש אפילו לעשות רשימה של כל מה שעולה לכם לראש שיכול לעניין אתכם ואז לראות את הרשימות של כל אחד ומה יכול להתאים ולהסתדר לשניכם גם יחד.

כך יש לכם "סל" של אפשרויות מוכנות מראש וכל פעם תוכלו לבחור אחת מהן.

* אפשר ואף מומלץ להצמיד לכל זמן זוגי כזה חיזוק חיובי - ממש להצמיד לו משהו מפנק ומשמח שמיוחד לכך אם הצלחנו, זה עוזר לקבע הרגלים חדשים.

לדוג: אם את אוהבת אייס קפה ואת מפרדנת לך אחרי כל פעם שיצאתם אייס קפה זה חיזוק חיובי

וכל דבר דומה שאוהבים.

* להתחיל מדבר קטן וקל ולא לצפות ולחכות רק ל"מושלם" הזה, אלא פשוט עצם הזמן ביחד הוא חשוב ובונה. לכן לא לחכות לאיזו "מוזה" או להרגשה המושלמת כדי להתחיל, אלא עצם הקירבה נוצרת שמאפשרים פניות אחד לשניה ולא לפני.

אז רק להתחיל. רק משהו אחד. קטן.

* מתוך הסעיף הקודם חשוב גם לזכור שלפעמים מה שעוצר אותנו זה לא חוסר רצון אלא שזה פשוט מרגיש משימה גדולה מדי או כבדה מדי או מורכבת מדי עלינו עכשיו, ואז ככל שהצעד יותר קטן ופשוט כך הסיכוי שזה באמת יקרה עולה.

למשל אם נחליט ש"נצא לסיבוב סביב הבניין לאחר ארוחת הערב" - זה משהו מוגדר ונקודתי ויכול לקדם גם את המוטיבציה.

* אפשר להחליט שעושים תורנות וכל שבוע מישהו אחר אחראי להביא רעיון ויוזמה (ואז הוא שם לעצמו תזכורת או עזרים אחרים שיעזרו לו לזכור וגם את כמובן בתורך )

* אפשר להצמיד את המרחב הזוגי לפעולה קבועה שממילא עושים כדי שנזכור - למשל אם מחליטים שכל שלישי בערב עושים הליכה אחרי ארוחת הערב או ההשכבות - זה משהו צמוד שעוזר לזכור.

* אפשר גם להחליט מראש על סימן היכר חמוד שאיתו נזכיר אחד לשניה את הזמן שלנו: כמו לעשות פרצוף מצחיק / מילת קוד / סימן מוסכם / שאלה פשוטה וחביבה של "מתאפשר לך עכשיו את הזמן שלנו?"

* אפשר לשים פתקים שיזכירו במקומות חמודים, כמו הקומודה, המראה, המקרר, הכרית וכן הלאה.

חשוב גם לזכור שהמוח שלנו בנוי מתבניות תבניות, וכאשר באים לעשות שינוי ישר יש את הקושי המובנה שהתת מודע שלנו מזדעק ואומר: אל תזיזו לי את המוכר והידוע! לא אוהב שינויים! לא רוצה שינויים! ובהחלט יש את החשש והרתיעה ממשהו חדש, שונה.

לכן כדי לשנות דפוס, כדי ליצור הרגל חדש - אנו נדרשים גם לסבלנות, גם להתמדה וגם לאורך רוח. 

לוקחים בחשבון שיהיו גם טעויות או נפילות בדרך,

לוקחים בחשבון שזה תהליך וצריך זמן וסבלנות על לקביעת ההרגל החדש בתוכנו,

מעצימים את כל הפעמים שאנו כן מצליחים (גם בפני עצמנו וגם לשני/ה),

מזכירים בסימן היכר כאשר שכחנו,

מביאים איתנו הרבה חמלה ונשימה עמוקה

ומתחילים.

באמת צעד צעד.

ולאחר כמה וכמה פעמים וחזרות כאלה - זה יהיה יותר קל ב"ה וכבר יתקבע להרגל החדש והטוב שלנו.

אז בתוך כל העומס המטורף של החיים והשיגרה השוחקת - כאשר אנו מכניסים בצורה *אקטיבית* זמן יזום ויוצרים ומאפשרים מרחב זוגי, כך צעד אחר צעד אנחנו מתקדמים ומעמיקים.

לא מצפים ל"זבנג וגמרנו", אלא בהתמדה פעם אחר פעם ושלב אחר שלב, לאט לאט.

תודה רבה! לקחתי לי מכאן כמה נקודותכולנה
בשמחה רבה והמון הצלחה 🙏נגמרו לי השמות
אולי בתזמון עתידיהעני ממעש
ממליצה ממשעוד מעט פסח

על הקורס של יוני אנטמן.

זה קורס שמיועד לצד הנשי (יוני היא אישה, למרות השם). הנחת העבודה היא שאת עושה את הצד שלך, והוא כבר יגיב לזה (לא מצופה ממנו להשתתף או לצפות בשום דבר).

הרעיון הוא קודם כל ללמוד להכיר את עצמנו, מה הרצונות שלנו, הרגשות העמוקים, הכאבים שחוזרים על עצמם.

היא נותנת גם כלים של איך לתת לעצמנו מקום לכאב וקודם כל להתמודד בעצמנו עם הכאב, ואחר כך גם איך לתקשר אותם בצורה מקרבת, בלי לגרום לגבר להרגיש אשמה.

בדיוק היא מתחילה מחזור חדש (מה שלא קרה כבר שנה וחצי...).

לי אישית זה היה משנה חיים, יותר מכמה וכמה טיפולים שהייתי בהם.

אם תרצי פרטי יצירת קשר וכו'- בפרטי.

שלחתי הודעהכולנה
זה הגיוני ומוכר, ובסה"כ נקודת הפתיחה היא טובהשושיאדית

קודם כל ב"ה הקמתם בית, משפחה, ביססתם את החיים שלכם וזו קרקע יציבה לזוגיות פורחת.

אז עכשיו, אתם נמצאים בתוך שגרה טובה ורק רוצים להוסיף לה זוגיות טובה.

בהתחשב במצב של שניכם את יכולה לקחת דבר שלישי קבוע ומתחדש שדרכו תוכלו לבנות מסלול זוגיות.

כלומר -

לקבוע עיתים לדבר מסויים ששיוביל להתפתחות בקשר.

לדוגמה:

-אם אתם אנשים עיוניים: לקנות ספר מעניין, משהו לא שגרתי, בנושא שמעניין אתכם ולקבוע עיתים לקרוא בו / לשוחח על סוגיה מיוחדת שבו.

(הספר "גברים ממאדים נשים מנוגה" הוא ספר מדהים שמדבר על ההבדלים והמכנה המשותף בין גברים לנשים).

- אם אתם אנשים של חוויות: לקבוע "דייט שבועי" יום / ערב מסויים בשבוע שאתם יוצאים למקום שבחרתם מראש.

(אפשר לחלק את התפקידים - תכנון מסלול / ציוד / אוכל / וכו'...)

- אם אין לכם יותר מדי זמן לחשוב: ללכת לשיעור קבוע בנושא זוגיות - אם יש בקהילה / באיזור שלכם. 

(עצם ההליכה של שניכם מכניסה למודעות את החשיבות שיש לשניכם בזוגיות אחד עם השני)

ואז ליצור מציאות קבועה ומתחדשת שמוקדשת רק לזוגיות שלכם.

ומשם לאט ובסבלנות, השגרה הכללית גם תהיה מושפעת.

לא לפחד מהפחדלאחדשה

אנשים כבדים זה לא כמו אנשים קטועי גפיים.
אני בטוחה שלכל אחד מכם יש  נושאים שהשיחה עליהם קלילה נעימה וזורמת.
אפילו אם זה משהו "טפשי" או ילדותי. ז"א שזה לא היכולת או הכישרון, אלא התפיסה של הנושא.
יכולה לומר לך על עצמי, במשך שנים נמנעתי ופחדתי לעשות צעדים ממחסומים פנימיים של פאדיחה ואיזה מביך ובושות.
מה אני אגיד שאני אוהבת x.y.z?
מה אני אשתף שבא לי כך וכך?
איך זה ייתפס, איך זה נראה מבחוץ?

את מתארת קושי, מתארת מציאות של נתונים טכניים- ששניכם כבדים ואולי קצת סגורים. יש לזה סיבה, בד"כ אנשים כבדים או סגורים לדבר או לעשות דברים מסויימים כי מפחדים מהשלכה. שווה לעצור ולשאול- מה ההשלכה שממנה מפחדים? האם יש מקום מהותי עצמוני לפחד או שזה רק פחד שמתפתח ומתעצם בראש אבל בפועל אין שם איזה משהו נורא?

למשל, ללכת שניכם לבאולינג.
אם אני מסתכלת מהצד על הסיטואציה שאת מתארת- הייתי חושבת שאת לא תרגישי בנוח והוא בכלל יבטל את הרעיון.
אבל אם תפרקי את זה לעצמך ולו-
יש בינכם בסיס טוב. הוא לא מבין מה צריך לשדרג בזוגיות- סבבה. את רוצה. הוא מוכן בלי להבין לעשות בשבילך כי אוהב אותך?
יופי.
אם כן בוא איתי לבאולינג.
יגיד לא? למה?
על כל סיבה שיביא אפשר לפרק אותה שכלית ולהבין שאין שם מהות, אלא איזה פחד כללי לא מוסבר, מחסום שהוא לא מחזיק בעצמו.
ולאט ככה לפתור את המחסום וללכת, ולהינות אחד מחברת השני.
שינוי אווירה וחוויות משותפות פותחות מרחב שאינו תלוי בילדים, כסף, בית, מחוייבות- ומזכיר לכם למה בחרתם אחד בשניה- כיף לכם יחד.
זה פותח את התיאבון להרחיב את התחושה הזו, לשדרג אותה ולעבוד עליה.
אחרי כמה חוויות חיוביות מקרבות כאלה הוא ירצה בעצמו.
ברגע שיש רצון הדדי ופתיחות מחשבתית אפשר לעבוד בצורה יותר אפקטיבית...

נראה לי נגעת בול בנקודה, לפחות מבחינתיכולנה

מבחינתו אני עדיין חושבת שהוא סוג של טיפוס כזה של שגרה שגרתית לחלוטין, וגם בתור ילד, מתבגר ואדם בוגר כמעט ולא הרגיש צורך במענה חברתי רגשי, לא מחפש חופשות או יציאה מהשגרה, ומבחינתו סוף היום לשבת ללמוד או להתעדכן קצת בחדשות מספק לו את האוורור שהוא צריך.

את צודקת שיכול להיות שזה נהיה הרגל ואפשר לנסות לשאול אם זה חייב להמשיך להיות ככה או אפשר לנסות דברים אחרים.  

זה שונה מהמחשבה שלי כרגע כי אני בעצמי מקובעת אבל נתת כיוון יפה 

אני מכבדת מאוד את העם הגברי, אבל...לאחדשה

זה קצת בידיים שלנו.

זו תורה שלמה, אבל על קצה המזלג

זו ה'נשמה' של הקשר.

הוא לא מבין למה צריך

אבל כשתעשו תהליך ותגיעו למקום מחבר, מקרב ומרגש בקשר, הוא יודה לך על זה בדיעבד, בטוח.

וכאן את נכנסת לתמונה. עצם ההבנה שחבר משהו והרצון לשנות, למרות שאת מתארת שגם את לא 100 אחוז שם, זה צעד ענק בדרך לשינוי חיובי.

את מתארת שהוא לא טיפוס כזה, אבל אולי זה משהו שגרם לו 'לא להיות כזה'? גם מילדות? פחד מכישלון, אכזבה, מבוכה וכו'? את לא צריכה להפוך להיות המטפלת שלו, למרות שממציאות החיים והנסיון בסביבתי הקרובה אני יכולה לומר לך שהרבה מאוד גברים עוברים שינוי נפשי חיובי ומעצים בעקבות הקשר הזוגי עם האשה שלהם.

אני מתכוונת, יש גברים יותר עמוקים, שיחות נפש, יש כאלה שאוהבים ריגוש, אקסטרים, יש מי שנהנה לטייל ולצאת ויש 'מקובעים'

גם אם הטבע שלו 'מקובע'- חוויות חיוביות מקשרות ומעצימות עם בן זוג אהוב, תמיד תהיינה משהו כיף.

הוא התרגל לשגרה, כי היא נוחה וצפויה מראש. פחות ציפיות פחות אכזבות.

אבל אילו חיים אלו?

אפשר לעורר אצלו את הנקודה הזו למחשבה וממש ללכת לכיוון- למה זה ככה, ממה אתה מפחד?

ואפשר להתחיל מצעדים, ואחרי המעשים נמשכים הלבבות.

וכמובן כמובן, תפילות אינסוף על זה, וזה ממש בר שינוי, וזה ממש בידיים שלנו ובסיעתא דשמיא, ואם מישהו יכול - זו את, האשה, הלב והרגש של הקשר🤍

כל מילה זהבנגמרו לי השמות
כשאת כותבת את זה על תגובה שלילאחדשה
זו המחאה הכי גדולה שאני יכולה לקבל 😍
❤️❤️ תודה יקרהנגמרו לי השמותאחרונה
את קסם בפני עצמך ותמיד אוהבת לקרוא אותך וללמוד ממך ❤️

אולי יעניין אותך