בעל "חסכן" . חייבת עיצה!!!היופי שבך

היי,

בעלי אדם מקסים ,יש בו המון המון תכונות טובות. מאוהבת בו !

אנחנו נשואים 5 שנים ויש לנו כמה אוצרות.

יש משהו אחד שקשה לי איתו בטירוף.

הוא קמצן.

והבעיה היא שהוא חונך כך מהבית.

אתן דוגמאות ממה שקורה בבית של הוריו, ואח"כ מה אצלנו.

בשולחן שבת האמא כל הזמן דוחפת אותנו לגמור את כל האוכל עד לפירור האחרון. תוך כדי היא אומרת "שאח"כ לא אצטרך לאכול כל השבוע את זה".

הם אוספים הרבה משחקי ילדים/ רהיטים מהזבל.

קנינו דירה והם באו אלינו עם "מתנה" - ספה שהיתה נראת נחמד בדיעבד בעלי סיפר שהם מצאו אותה ליד פח זבל.

משחקי ילדים אוספים מהפח- קורקינט של ילדים/ בובות וכ"ו ואם יש צורך בתיקון, חמי מתקן.

בעלי פעם סיפר לי שאין להם חימום במקלחת כדי שיתקלחו צ'יק צ'ק בלי לבזבז מים

שומרים קופסאות של חומוס...שוטפים קופסאות של סלטים (חד פעמי)

בושות בקיצור.

והכי מזעזע שלא חוסר להם כסף (הם עמלו רבות להגיע למקום הזה)

אצלי בבית זה מתבטא בכך שתמיד אני צריכה ליזום יצאות כמו יום נישואים, יום הולדת, סתם לצאת יום אחד למסעדה, לקנות בגדים לילדים הוא אומר למה את קונה. יש לו /לה. בקניות שבועיות הוא תמיד מחפש לצמצם, לקנות רק מבצעים.

כל היום מדבר על כסף ואיך אפשר להרוויח כסף. ורומז לי כל הזמן לא להוציא כסף כי עוד לא יצא חשבון חשמל ,מים גז ועוד .

מזרז אותי לצאת מהמקלחת, מכבה כל הזמן את הבויילר (יצא שהתקלחתי במים קרים כי כיבה לפני הזמן), מכבה את המזגן ,טוען שחם/קר לו.

כשעברנו לדירה שלנו קניתי חפצים יפים כמו שעון , תמונה, מראה גדולה (מהשוק, לא משהו יקר), ועל הכל היה לו הערות בשביל מה. סתם בזבוז כסף וכאלה.

מינימום של בית שיהיה בו מראה/שעון יפה/ עציץ נחמד בפתח הבית. לא? לא עלו יקר.

או בתחילת חיינו המשותפים התחננתי אליו ממש בדמעות לצאת לירח דבש. הוא לא רצה . אמר ביזבוז כסף. רק אחרי שממש ביכיתי. הסכים. (הוצאה של 4000)

שנה ראשונה עשיתי לו יומולדת הפתעה לילה בבית מלון +ארוחת בוקר. ורמזתי שזה מה שאני רוצה גם. אמר לי אני לא הולך לעשות כאלה דברים .ביזבוז כסף. ובאמת היומולדת שלי (חודש אחריו) היתה ע-ל-ו-ב-ה . עד כדי שעלו לי דמעות לעיניים במקום לשמוח.

השכיר רכב וקנה לי בושם. סתם השכיר . שאל אותי לאן את רוצה לנסוע. הייתי בשוק. חשבתי שנוסעים עכשיו לבית מלון. משהו...כלום!!!!

אני מטבעי אדם חסכן באתי רק בזכות זה עם סכום יפה לפני החתונה. כך שאין לחץ שאני בזבזנית.

בתחילה היינו בחשבון משותף וכשהתפחלצתי מזה החלטתי לא להפקיד יותר לחשבון. והיה לי פשוט רוגע!

לפני חצי שנה לאחר שהבטיח לי המון זמן שיותר לא יתקמצן התאחדנו בחזרה.

כן הוא השתפר מאז. אבל ממש בקטנה.

אבל אני מרגישה מחנק. מ-ח-נ-ק!!!!!

כל דבר שאני קונה אני חושבת מה יגיד ואיזה הערות יהיה. יוצא שאני כמעט לא קונה כלום!

חשבונות נפרדים זה לא מתאים לזוג !

מה עושים? תשש כוחי!

אין לי כוח כל פעם להלחם לקנות דברים. להלחם לחגוג יומולדת. להלחם להנות קצת מהכסף שאני עובדת.

שנינו עובדים . אני עצמאית והוא מורה.

בלי עיצות כמו, לכו לייעוץ כי זה לא הכיוון .

איך לגשת אליו בצורה נורמלית בתחום הזה? חוץ מלהתעצבן. ולהיות מתוסכלת

להורים שלי יש חשבונות נפרדיםאנונימית 50
והם מתנהלים אחלה.
אבא שלי לא קמצן אבל גם לא קונה לעצמו כלום, אז מהחשבון שלו משלמים מים חשמל ובתי ספר.
אמא שלי לא בזבזנית אבל בכל זאת אישה אז מהחשבון שלה היא קונה מה שהיא רוצה.

אז אפשר כזוג חשבונות נפרדים.

לצערי, אין לי מושג מה הפתרון. אצלנו אני זו שחוסכת ודואגת יותר מדי ולבעלי אין מושג מה קורה בחשבון.
והייתי שמחה כמובן לשחרר קצת.

מאחלת בהצלחה.
אצל ההורים שלי ככה גםציפ'קה
אצלנו שנינו חסכנים אבל יודעים לחיות... אחרי הכל, למה חסכנו את כל הכסף הזה?
את צריכה לעשות הפרדה בין דברים שוניםהסטורי
קודם כל - אם דברים טובים ושמישים מונחים ליד הזבל, אין שום סיבה לא לקחת. אם טרחו והביאן לך ספה טובה ויפה - מה אכפת לך מהיכן הביאו אותה. אם יש אצלהם משחקים טובים לילדים - מצויין, מי אמר שחייבים להוציא על זה כסף מיותר. אם היית טוענת שהבית נראה לא אסתתי, זה עניין אחר, אבל נשמע שמטריד אותך העקרון - באמת מה אכפת לך?!

איני יודע למה הורגלת ויתכן שהגיוני שאת מצפה מבעלך למה שהורגלת. לענ"ד לצאת למלון לכל אירוע - זה הרבה מאוד. למי יש 4000 שקל לירח דבש?

יש דברים שסביר שתציבי בהם גבול - הגיוני שאת מצפה שיהיו מים חמים. סביר שהמזגן ידלק כשחם (מי אמר שלא באמת קר לו?).
אתה באמת שואל למה איכפת לי?היופי שבך

כי אני סובלת מזה.

שאלתי לגבי נקודות ספציפיותהסטורי
מסכים לגמרי שאם קר לך/אין מים חמים וכד' זו בעיה. לא מסכים לגישה שאם הם מצאו רהיטים טובים ויפים שמישהו משום מה זרק - זו בושה.

נראה לי ששחרור תודעתי כאן, יקל מאוד על הסבל שלך.
כתבתי את הנקודה שלהיופי שבך

להביא רהיטים מהזבל בכדי להסביר מהיכן בא ומדוע מתנהג כך.

זה מה שהוא ראה.

ואני מרגישה שהוא לוקח את זה לעוד כיוונים.

כמו לכבות את הבויילר, לדפוק בדלת של המקלחת שאצא... וכד'.

לדעתי... מה שמפריע לה זה הלחץ והרגשת המחנק.44444
ויש גם כאלה שנגעלים מדברים שהגיעו מליד הפח.

אני אישית יגעל מבגדים שעמדו ליד הפח אבל ספרים אנחנו לוקחים חופשי וההורים שלי מצאו משחקים שווים ואפילו בובות וניקו אותם טוב/ כיבסו בהרתחה. לי אישית לא מפריע.
כמובן בהנחה שזה היה *ליד* הפח ובמצב טוב.
היי יקרהסוסה אדומה
זה לא קל, אבל נשמע שחוץ מזה טוב לכם ביחד, וזה משמח.

לדעתי, את צריכה לסכם איתו שכל עוד החשבונות שלכם מאוחדים, הוא מניח לך מהערות כי זה לא בריא לך.
וכמו שתארת זה גורם לך לתחושת מחנק.

אולי להסביר לו שמעבר לצרכים קיומיים ממש, יש גם צורך נפשי שב"ה אתם יכולים לאפשר לעצמכם ואין סיבה שלא.
אולי לומר שאת מבינה שדעתו שונה, אבל את עובדת קשה ואת רוצה להנות מהכסף ולא רק לשרוד איתו.

ומאידך, תחליטי שאת עושה עבודה אישית עם עצמך של לא לקחת ללב את ההערות שלו.
לא מתוך זלזול בו, אלא מתוך הבנה שזה גדול ממנו וגדול עליך.
תוציאי בגבול הסביר, מתוך שיקול דעת כלכלי, ותזכרי שזה שלו. אם יעיר לך, אל תיבהלי ואל תיקחי ללב.
תעמדי שלווה מול זה.

מעבר לזה, אפשר שתלכו ליועץ כלכלי.
האיש שלך ידע שהוא מדבר עם איש מקצוע, והיועץ אולי יסביר לו גם את החשיבות של ההשקעה גם ב"תחום הנפשי", ובכללי יעקוב אחר חסכונות מוגזמים וכדו'.
מן הסתם הוא ימליץ לכם להקציב סכום קבוע לנושאים מהסוג הזה והוא יחשב כחלק מההוצאות הקבועות שלכם במהלך החודש.
ככה את תוכלי "להתפרע" במסגרת התקציב, האיש שלך יהיה רגוע ואת תקבלי מה שאת צריכה.
ותוכלי בדרך הזאת גם לחסוך לעצמך.

גם צורך נפשי הוא צורך קיומי.
בית נאה זה לא עניין של מה בכך. רק שלא תמיד גבר רגיש לזה כמו אישתו. ולכן האישה אחראית בתחום הזה...

בהצלחה...! מקווה שתעשו הכל באווירה טובה.
תשובה נפלאה! תודההיופי שבך
עבר עריכה על ידי היופי שבך בתאריך י"ג בחשון תש"פ 14:09

באמת טוב לנו ביחד!!!!

אני מאוד מאוד שקולה. ומאוד לא בזבזנית.

לצערי הפכתי אפילו למעט קמצנית. ומחשבנת.

חשוב לי להבהיר משהו.

בעלי מצליח מאוד מאוד להשפיע עלי כי הוא "חופר" בצורה עלוקתית מאוד בקטע הכספי. (מחילה על המילה הלא כל כך נחמדה כלפיו)

ואסביר.

אנחנו יכולם לתכנן יציאה לשתות קפה , מגיעים לקניון ותוך כדי נסיעה מתחיל לדבר על התשלומים של חשבון מים/חשמל שלא יצאו...מגיעים לקניון ושוב הוא יכול לומר לי כמה וכמה פעמים בתוך 5 דק' שצריכים לחסוך בדיוק החודש כי....

וחוזר חלילה תוך כדי שתיית הקפה..מגיעים לכספומט ושם החפירה כבר ממש עולה דרגה הוא אומר "אל תוציאי הרבה כי..."

טפטוף ועוד טפטוף.

ולכן העבודה העצמית שלי מצריכה המון כוחות נפש בתחום הספציפי הזה. שלא תמיד קיימים.

החפירה הזו זה כמו זבוב ליד האוזן בלילה, בסוף אתה מתייאש ושם על כל הראש את השמיכה.

זה לא קל .

הוא חייב לשחרר ולתת לך לשמוח בחיים -את לא נשמעת בזבזניתor1900
את נשמעת מושלמת. שחררי אותו.רק להיום
ידעת שאור פרוד?
זה נשמעשירוש16
כמו אובססיביות. פחות קמצנות.

הוא מתעסק הרבה בנושא הכספי - כלכלי בבית.
גם אם הדיבורים שלו לא מגיעים לפן המעשי (בסוף כן הלכתם ליציאה זוגית ושילמתם יותר מ2 שקל על קפה) הוא ממשיך לדבר ולדבר ולדבר...

אפשר לשבת, בנחת. פעם בשבוע / שבועיים/ חודש ולדבר על המצב הכלכלי.
אבל להזכיר את הנושא (או כל נושא אחר) יותר מפעם אחת בשיחה - זה מטיש.

אני לא חושבת שהוא מנסה לחפור *לך*.
הוא משתף אותך באופן תדיר בהתלבטויות שלו ובמועקה שיש לו.
ייתכן והוא מודאג 24/7 לגבי המצב הכלכלי?
ואם כן - חשבתם פעם עד כמה זה מפריע לו בהתנהלות היום יום?
כן.היופי שבך

כך אני מרגישה שמדברים על כסף 24/7

ממש.

אבל האובססיה כן באה לידי ביטוי בחיי יוםיום.

ואני כן מרגישה שהוא חופר לי.

כיון שמתוך הדיבור שלו הוא מעביר לי מסר ברור שהוא " לא להוציא כסף" "לא לבזבז כסף"

ואני מקשיבה עד ש............

הוא מודאג כל הזמן ואני יודעת. הוא כל הזמן מדבר על התקדמות בעבודה, ואיך הוא ירוויח יותר.

הוא רוצה לבנות בגג שיהיה לנו יחידה וכך נהיה רגועים וכ"ו וכ"ו וכ"ו וכ"ו

24/7 של דאגות סביב העניין הזה.

שכמו שכתבתי בסופו של דבר משפיע חזק מאוד בקניות

ולדעתך יש לכם בעיה כלכליתחולת שוקולד
או שזה נטו דאגה?
נשמע שזה מעבר לדאגה רגילה או "קמצנות" רגילה, זה בטח מאוד מפריע לו, אולי אם תסבירי לו שטיפול יכול לעזור *לו* לדאוג פחות וזה לא רק בשבילך הוא ישתכנע
ובינתיים כדאי לפחות שיהיה מודע לזה שמה שמפריע לך זה לא רק לא להוציא כסף אלא גם החפירות שלו, נראה לי שזה 2 דברים ולחפור פחות יהיה לו קל יותר
לדעתי בשביל לפתור את הבעיה ב "חפירות" צריך44444
לשנות את הגישה שלו לא "לסתום" אותו.
לא הבנתי.היופי שבך

מה זה לשנות את הגישה שלו לא "לסתום" אותו?

מתוך דבריך נשמעשירוש16
שלשניכם יש עבודה מסודרת ומכניסה
יש לכם בית
יש לכם תקציב חודשי שלא היה מבייש משפחה עם 5 ילדים
אין לכם בעיה כלשהי שמצריכה הוצאות חריגות (נכות, מחלה כרונית, שיקום וכו)

אם זה המצב, ובנוסף לכך את עדיין חושבת שההתעסקות סביב כסף הינה על בסיס יומי ובאופן מוגזם - עם כל הכבוד לבקשה שלא לשלוח לייעוץ - זה השלב הבא.
ואני מתכוונת לייעוץ כלכלי אלא לייעוץ זוגי.

הגבר שלך לא צריך לדעת איך לחסוך או התנהלות נכונה עם כספים. יש לו ידע ומוטיבציה והוא דואג (ובצדק) לעתיד הכלכלי שלכם.
עם זאת - צריך לדעת גבולות. ואת זה אפשר לקבל ביייעוץ (זוגי או אישי).
יועץ כלכלי ייסתכל על חשבון הבנק שלכם, נתוני שכר, מגורים, הוצאות מול הכנסות ויגיד שאתם זוג למופת.
אבל...
את לא צריכה שיגידו לך את זה.
את רוצה שבעלך יבין שהדרך בה הוא מתנהל עם כספים פוגעת בך.

חיסכון זה דבר נפלא.
הוא לא צריך להוות מטרד או פגיעה באחרים.

אגב, לגבי 'המסרים' - ממליצה לך להרפות מזה.
או להתאלם לחלוטין (קשה עד בלתי אפשרי בנישואין) או לשאול אותו במקום " עצם זה שאתה אומר לי xyz זה נשמע שאתה רוצה להעיר לי על צורת החיסכון/ שימוש בכסף שלי - זאת הכוונה שלך?".

מניסיון - זה מושלם.
ככה את לא מניחה הנחות על סמך דברים שהוא אמר ולא מוציאה אותם מהקשרם, והוא יכול לדעת איך המילים שלו מתפרשות אצלך.
לגבי יעוץ זוגיסוסה אדומה
את צודקת שלכאורה יעוץ זוגי עשוי לעזור.

אבל א. לפעמים טקטית, עוזר לדבר בשפה של האדם מולך.
הוא לא חושב שיש בעיות זוגיות, אבל כן מוטרד כלכלית - אז בוא נלך ליועץ כלכלי - הוא אמור לסמוך עליו. ואולי גם להעז לקבל ממנו.

ויועץ כלכלי טוב, לא יראה בהם זוג למופת. כי יועץ כלכלי טוב מבין שיש הרבה משמעות מעבר לפלוסים בחשבון.

ויעוץ זוגי עשוי לעזור מעט.

ב. אבל הוא זקוק לטיפול נפשי אישי. כי לפי מה שתואר פה, מדובר באובססיה.

בטיפול וייעוץ זוגי לא מטפלים בבעיות מהסוג הזה.
בייעוץ זוגישירוש16
מקבלים הרבה מעבר ליישוב סכסוכים או בעיות בחיי הזוגיות.

תקשורת נכונה, התבטאות, כילים לניהול וויכוח, הסתכלות שונה על השני וכו.

מעבר לכך - יועץ זוגי מוסמך אמור לדעת לאבחן מצבים נפשיים שונים כמו OCD וכדומה. זה חלק מהעבודה שלהם.
והוא יכול להפנות אותם למקום הנכון ומעבר לכך - להסביר לבעלה מדוע עליו לפנות לייעוץ אישי בצורה שישתכנע.
מסכימה. אבל הוא לא רואה צורךסוסה אדומה
אז מה שכתבתי ב- א.

אני לא חושבת שאנחנו חלוקות באמת...
חוץ ממה שאמרת ביחס למה שיחשוב עליהם היועץ הכלכלי.
אולי תסכמו על סכום חודשי שאפשר להוציאמיואשת******
יש פה קודם כל את ענין החיים הנורמליים של מזגן בוילר וכו. שעל זה כדאי לדבר מה הגבול. אתה לא מכבה לי את הבוילר אני אתקלח ברבע שעה (והכי טוב בזמן הפ שהוא לא בבית)
אם הוא מודאג מהמצב הכלכלי אפשר לסכם כל וכך כסף הולך כל חודש לחיסכון וכך וכך אפשר כל חודש שאת תוציאי על דברים שמשמחים אותך
כל יכול להיות שבתכנון מראש את תבואי לקראתו בסכום והוא יהיה יותר רגוע
לי אישית זה נשמע גבולי44444
מסכימה שעיקר הבעיה פה זה הרגשת המחנק שהוא נותן וגם שכבר מוציאים אז נותן טעם רע.
הבעיה זו החשיבה הבלתי פוסקת. לי אישית זה לא נשמע ברמת c.o.d אבל באמת יש דימיון רק ברמה נמוכה יותר.
לדעתי כדאי להתחיל בשיח והצפת הבעיה ואפילו הייתי שוקלת ייעוץ זטגי בנושא הזה נקודתית אפילו פגישה- שתיים שישקף את הבעיה ויעזור להגיע לפתרון.
אבל קודם כל לדעתי, בגלל שסה"כ התקשורת טובה לנסות ביחד להגיע לפתרון אחרי הצגת הבעיה.
זה נושא אחר לגמרי מחסכנות.הסטורי
מי שבאמת חסכן, לא יוצא לשתות קפה בקניון. את אותו קפה הרי אפשר לשתות בבית בעשירית מחיר...

הבעיה היא העיסוק האובססיבי והחרדתי שלו בזה. בזה את צודקת. נראה לי שלהבא, כדאי שתבקשי ממנו לסכם מראש כמה משקיעים ביציאה הזאת ובזמן שנמצאים מחוץ לבית - לא מדברים על כסף. אל תאשימי אותו, רק תבקשי בשביל השלוה שלך.

אם גם זה לא יעזור, צריך טיפול מקצועי באובססיביות. אבל צריך שהוא יכיר בבעיה כדי שיהיה שייך לטפל.
קפה בקניוןהעני ממעש
זה לצורך אווירה. לא הכמות קופאין, שכאמור עולה בבית חצי שקל.
באהבהסוסה אדומה
זה מאוד לא קל מה שאת מתארת, וזה לגמרי משבית שמחות.
מן הסתם שהיית מעדיפה כבר לוותר על היציאה...

ולמרות שזה באמת לא קל, כדאי לך מאוד מאוד לגלות חוסן מול זה.
לפי מה שאת מתארת, טיפול זוגי זה לא העניין, זה עניין שלו שמצריך טיפול אישי.

וצריך להפריד.
להיות תמיד בפלוס, זה מינימום שאני מניחה ששניכם מסכימים עליו.
כמו כן, יש פערים מנטליים לגיטימיים, שגם לגבי זה אני מניחה שאתם מסוגלים להכיל גם אם חלוקים לגביהם.

אבל לפי מה שאת מתארת, זה לא עניין של פער מנטלי לגיטימי, ואם הבנתי נכון, זה גם לא עניין של חרדה קיומית.
מה שאומר שגם אם הוא לא אשם בשום דבר, הוא נמצא בסוג של חרדה כלכלית אובססיבית. ובחרדות ובאובססיות צריך לטפל. כל אחד בפני עצמו וכל שכן כשהחרדות שלנו משפיעות בצורה שלילית על זולתנו.

זה יפה שאת מצליחה להפריד בינו והקשר שלכם לבין ה"קמצנות" שלו. ושאת מוצאת מקור לזה בחינוך שהוא קיבל.

קחי בחשבון, שאת מתייעצת בפורום.
ובפורום, התגובות הן אינדווידואליות.

המדד לאם את מגזימה "ובזבזנית" הוא לא מדד חברתי פרופר. הוא מדד משתנה.
משתנה לפי צרכים של כל אדם (כולל צרכים נפשיים!), לפי ההכנסות שלו, לפי ההעדפות שלו...
ולכן, אני לא חושבת שאת צריכה אישורים של אנשים שלא מכירים אותך ואת צרכייך ואת חשבון הבנק שלך.

ברור לכל בר דעת שפלוס בחשבון זה מינימום.
ברור לכולם שכדאי שתהיה תוכנית חיסכון.

אבל מה שאת מתארת נשמע קצת הרבה מעבר לזה.
ומעבר לזה שזה מפריע לך, לדעתי זה מאוד מאוד מפריע לו.
חרדה אובססיבית לא מייטיבה עם אף אחד.
לא חרדה ולא אובססיה.

אדם צריך ללמוד לפרגן לעצמו פינוקים.
הכל עניין של סדרי עדיפויות.

נשמע שההורים של אישך סיגלו לעצמם (כנראה
שמסיבה מוצדקת או לפחות מובנת) דפוס הישרדותי, והם הנחילו (בשוגג או ב"מזיד") את זה הלאה.
ובזה צריך לטפל.

לגבי זה שהוא אוהב למצוא פוטנציאל בכלים שבורים, זה לגמרי מבורך ולגיטימי.
זה תורם לאיכות הסביבה, ובמקרים מסויימים עשוי לחסוך הרבה מאוד כסף.
אבל, כל עוד זה לא נעשה מאובססיה, וכל עוד הוא מבין את הצרכים הסבירים שלך והוא מאפשר לך לרכוש רהיט חדש ונקי שאת בוחרת.
(לא לאפשר זה לא אומר לקשור את הידיים שלך או להעניש אותך במקרה ש"העזת"... לאפשר, זה אומר לפרגן ולתת לך לרכוש משהו בתחושה חיובית!).

חשוב שידברו איתו גם על זה שבעניינים של הבית, האמירה שלך היא בעלת המשקל המכריע גם אם יש לו סיי.
כמו שבחינוך וענייני הלכה, להפך.

את לא תוכלי לבד לסחוב את זה.
מהסיבה הפשוטה שאת אישתו ולא המטפלת שלו, וכך ראוי שיהיה.
את כן תוכלי לחשוב על דרך להפנות אותו לטיפול.
ואולי להעזר בעצמך כדי להתמודד עם זה.
אבל בינתיים גם לחדד לעצמך שזה שלו.
ככל שתהי יותר בטוחה בזה, תצליחי לקבל את זה יותר בשלוות נפש.
או לבקש באסרטיביות שהדיבור על זה יפסק.
(אע"פ שאם מדובר באובססיה, זה מכניס אותו למצוקה, כי הוא באמת מרגיש צורך להביע את החרדות שלו ואת כביכול משתיקה אותו).
לכן, צריך טיפול. לא יתכן שתסבלו.

לגבי זה שבחרת לאחד את החשבונות שלכם.
זאת בחירה שלך.
אני מבינה שאת פחות מתחברת לחשבונות נפרדים, אבל מצד שני גם די סובלת מחשבון מאוחד. -

לפעמים נמצאים במצב של "הרע במיעוטו"...
ויתכן שהפעם הרע במיעוטו זה להפריד בכל זאת.

תשקלי את זה. כשתביני איפה מתחילה ונגמרת הברירה שלך, תרגישי טוב יותר.
מתוך השלמה שלא תמיד הכל לפי בקשתנו, אבל ניתנה לנו זכות בחירה, אם לא בין טוב לרע, לפחות בין הרע לרע במיעוטו.

בהצלחה!

כתבת כל כך יפה ומקסים!היופי שבך

תודה לך.

עזרת לי מאוד.

שמחה לשמוע ❤סוסה אדומה
תשובות מקיפות וחדות כתער כרגילor1900

בוקר טוב, מבינה לליבך...לה' המלוכה
עבר עריכה על ידי לה' המלוכה בתאריך י"ג בחשון תש"פ 11:46
התמודדות לא פשוטה. קמצנות זו אחת התכונות הקשות ביותר, שגורמת לקשיים חברתיים וזוגיים ובינאישיים. אבל בראש ובראשונה, סובל האדם עצמו.
כי בעוד שכולם חושבים שהוא "קמצן" , הוא חושב שהוא חסכן או מחושב, ולא מבין את הסטנדרטיים החברתיים, ולכן לא שם לב לסבל והתסכול, הנגרמים בעקבתיו לאנשים אחרים סביבו.

מהיכן זה מגיע?
- תאוריות קוגנטיביות- התנהגותיות, טוענות שהקמצנות היא בעקבות חיקוי שלמדמות קרובה בעיקר, כמו שאמרת.
- ולפי הפסיכולוגיה, קמצנות קשורה, לתהליך גמילה מחיתולים בילדות העלול להתפתח לקיבעון (פיקסציה, אובססיה) בשלב האנאלי (סביבת פי הטבעת), ולהתבטא בבגרות ובאישיות נוקשה, חסרת גמישות וקמצנית.

אז כמה דברים:

א. הוא לא אשם.
עם כל הקושי (וקושי עצום, אני בטוחה ולא שופטת, אני לא הייתי עומדת בזה!), תנסי שלא להעיר לו יותר מדי, לרדת עליו, לעקוץ אותו, כי הוא לא מבין את הבעיה שלו, והערה רק תהרוס את הצדגים הטובים שיש בו.

ב. לא להיכנע בנתיים (עד לפיתרון), לגחמות ולקמצנות שלו, אם זה על חשבון צרכיים בסיסיים שלך ושל הילדים שיחיו. אוכל, בגדים, רפואות וכו'...
כי ברגע שתורידי מולו את הראש, בפעם הבאה יהיה קשה יותר לבקש ממנו. אז פשוט לפי הגיון ושיקול דעת, מה שחייב בעינייך- פשוט לומר לו בפה מלא. שצריך א', ב', ג' נקודה. ( לא דיברתי על מותרות), אםילו שזה לא ימצא חן בעיניו.

ג. טיפול רגשי- פיזיולוגי.
מאחר שמקורה של הקמצנות הוא במחסום רגשי ( ולא משנה הסיבה כרגע), הפיתרון הוא רגשי פיזיולוגי, המבטל ומנטרל את החרדה העומדת מאחורי הקמצנות.

את חייבת פשוט לא להרים ידיים, (בייחוד שיש בו הרבה צדדים חיוביים), ולהילחם בהרגליו.
תזכרי כי הוא לא עושה זאת מאנוכיות, למרות שזה יכול לעיתים להראות כך, אלא מקום של פחד וחרדה קיומיים.
ועם זאת, את וילדיכם לא צריכים להמשיך ולסבול!!!

המון כוח, התמודדות מצמיחה, וישועה בקרוב.
לא חושבת שהפותחת צריכה להילחם בבעלהrivki
הם באים מבתים שונים עם הרגלים שונים, אי אפשר להגיד שרק אחד מהם צודק.
ברור שיש דברים בסיסיים כמו חימום מים, מזגן, ביגוד לילדים וכו .
הרגלים של בילויים למשל כמו יציאה למלון זה עיניין אחר, ואם יוצאים ביחד זאת צריכה להיות החלטה זוגית.
אולי היא צריכה לעבוד על עצמה, כדי להתיחס פחות להערות של בעלה. לא כתוב שהוא 'אוסר' עליה לקנות משהו, רק 'מעיר'.
אחותי היקרה, לא מאחלת לך בעל קמצן ואפילו לא ליום אחדלה' המלוכה
עבר עריכה על ידי לה' המלוכה בתאריך י"ג בחשון תש"פ 13:19
שימי לב, איזה צער מובע בכתיבה שלה.
וכדאי שתקראי שוב את תגובתי, שנכתבה בשיא הרגישות.
ואני מדייקת בכתיבתי:
"להילחם בהרגליו" ולא בבעלה.
יש הבדל. וההבדל עצום.
וגם הדגשתי לא להתפשר על צרכים בסיסיים! ולא על המותרות, בתי מלון בימי הולדת, שבאמת לא כולם התרגלו ולחיים האלה. ולא כולם יכולים ורוצים לעמוד בהוצאות כאלה.

נא לא לפרש דברים שלא כתבתי.
אני ממש לא נלחמתהיופי שבך

זה בעלי ויש בנינו אהבה אין סופית. מעולם ולעולם לא אחליף אותו!

וזו הסיבה שכתבתי כאן.

אני מחפשת דרכים נעימות איך להתגבר על הקטע הזה.

הוא לא אוסר לקנות רק מעיר זה נכון.

אבל אני רוצה לראות שבן הזוג שלך ישב לך על הראש ימים ולילות על זה שצריך לחסוך פה וצריך לחסוך שם, וחסר לו סכום כזה לחשבון ההוא , וכ"ו וכ"ו

חופר חופר חופר.

הלכתי ליועצת פעם והיא ביקשה ממני לתאר את הרגשתי.

אמרתי לה שאני מרגישה בדיוק כמו האבן בסיפור של ר' עקיבא

נכון שאבן זה דבר קשיח ומים לא יכולים לעשות בה חור.

אבל טיפה ועוד טיפה ועוד טיפה ועוד טיפה יצרו בה חור.

וזה בדיוק הסגנון שלו. שיהיה בריא.

וזה לא בדיוק קל "להתעלם" מההערות שלו בדיוק מהסיבה הנ"ל.

אני לא עשויה מאבן והחפירה שלו משפיעה עלי מאוד ומתסכלת

אני חייבת להיות עשויה מחומר יותר קשיח מאבן בשביל לשרוד את החפירה

ולהצליח להתעלם ממה שהוא אומר/מגיב.

הוא עובד בשיטה פסיכולוגית שמכניעה אותי.

עונההיופי שבך

לגבי א. ברור לי שהוא לא אשם!!. ולכן סיפרתי מה הולך אצל הוריו, כיון שזה בא משם. אני באמת יורדת עליו הרבה כי זה עובר כל גבול.

זה לוקח ממני הרבה כוחות נפש.

ב. זו הבעיה הגדולה שאני מתייאשת מהר והור לצערי קלט את החולשה הזו שאני מתייאשת מהר. אני מורידה הרבה את הראש ונשארת עם הרבה תסכול.

ג. אין סיכוי שהוא ילך לכיון הזה. הסברתי לו פעם את העניין.

ההורים שלו עברו חיי מחסור אך עדיין הילדים לא נולדו. כנראה בכל זאת הצליחו להעביר לילדים את החרדה הזו.

אני יודעת שאני חייבת לא להרים ידיים. וזו הבעיה . אני מחפשת כוחות ואין אותם ממש.

כתבו פה להתעלם . איך אפשר?

הוא חופר עשרות אלפי פעמים באותו נושא ואני מתייאשת.

מרגישה שרק להפרד מהחשבון ייתן לי רוגע ואני לא ממש רוצה.

ולמה זה כ"כ נורא להפריד חשבונות?חולת שוקולד
(ואיך זה בעצם עוזר? באותה מידה אפשר להחליט שסכום מסויים יוצא כל חודש על הצרכים שלך, זה בעצם אותו דבר)
זה לא מעיד על שום דבר בקשר שלכם, בסה"כ פתרון פרקטי
גם אני חושב כךנפשי תערוג
הוא טוען שזה לא מתאיםהיופי שבך

ולוחץ שנאחד את החשבונות. והוא במידה מסויימת צודק ..אנחנו אחד.

וכן. זה כל כך שונה. אז יש לי ביד כסף נזיל!

קונה בכייף לילדים בגדים כשצריך.

יוצאת למסעדה עם חברות בלי ייסורי מצפון.

ועוד כהנה וכהנה דוגמאות

מרגישה שיש לי. זו תחושה מדהימה!

שכשאנחנו מאוחדים אין לי.

אה...ויש לי שקטט.

אין מי שיחפור בראש. כמה למה איך

אז אל תאחדינפשי תערוג
אני חושבת שאת צריכה להסביר לוחולת שוקולד
שזה שלו המצב לא מפריע לא אומר שהוא יכול גם לא ללכת ליעוץ, גם לאחד חשבונות, גם לחפור לך ולתת לך תחושה שאת לא יכולה להוציא בכיף
תסבירי לו שאמנם *הוא* חושב שהכל בסדר אבל *את* לא ולכן לא הכל בסדר
יכול להיות שהוא לא רוצה חשבונות נפרדיםתוהה לי
כי אז יש לו שליטה על הכסף. ולא בגלל הסיבה אותה אמר לך- להיות מאוחדים.
בחיים אין מצב שהוא צריך ככה לשלוט על הכסף ועל הפעולות שלך. ואם הוא לא מסכים ללכת לטיפול, אז האופציה של חשבונות נפרדים ואפס התערבות שלו בקניינים שלך, זו חלופה הגיונית שתאפשר לך לחיות בנורמליזציה.
כי זו באמת אובססיה, לא קמצנות רגילה.
והוא חייב טיפול לocd לדעתי בשביל איכות החיים שלו ולשכם כמשפחה.
נשמע מאד מאד מאתגר! מאחלת לך המון בהצלחה ותושיה בהתמודדות
הוא לא אדם שתלטןהיופי שבך

זה לא בא מרצון לשלוט.

צודקת . זה מה שאני מרגישה. אובססיה.

תודה לך.

אדם שסובל מחרדותתוהה לי
משתיק את החרדה על ידי שליטה. אם הוא ידע איפה נמצא כל שקל ואם הוא יספר לך נלא סיפורים על חשיבות הכסף, ואם הוא ידאג באופן יזום לחסוך כל שקל שניתן אז ככה הוא לא משאיר שום שקל מעבר לתחום שליטתו. וזה יוצר מציאית שהוא שולט על הכסף ומנסה לשלוט על איך את תשתמשי בכסף, ואפילו עושה פעולות מאד חודרניות כמו לסדור את המים החמים באמצע המקלחת.
זה נשמע שאתם סוחבים את האישיוו הזה במשך שנים בלי למצוא פיתרון. אני ממליצה לך בכל החום ללכת לטיפול בעצמך וככה אולי תוכלי לעזור לו אבל סטוח בטוח תוכלילעזור לעצמך. כי באיזשהו מקום את 5 שנים מאפשרת למציאות הלא נורמלית הזו לקרות, ואולי גם את יכולה לעזור המון לשניכם.
נכוןאביול
כל אנחנו עושים וזה נוח מאוד
מגיבה לךלה' המלוכה
א. זה שאת מבינה שהוא לא אשם, אמור להוריד את מפלס המתיחות והתסכול סביב הנושא, זה מצויין.

ב. אל תאשימי את עצמך, שאת מתייאשת מהר. כי זה באמת מייאש.
תקבלי עת זה כתיקון, שנכפה עלייך משמיים, ועלייך להתמודד איתו בצורה הכי מכובדת ובריאה שיכולה להיות, ובלי לפגוע במישורים אחרים. וכמובן, באמונה גדולה!

ג.מה זה אין סיכוי?
תגרמי לזה שיהיה סיכוי.
אם הוא כל כך בעל טוב, עד כדי כך, שאת לא מוכנה לוותר עליו, זה אומר שבטח הוא מכבד ומכיל אותך ואת רצונתייך. ואם כך, כנראה שהוא לא מבין דיו, עד כמה את סובלת. ומתייסרת.
- תבהירי לו שאת לא מוכנה לחיות בצורה כזו. שלא טוב לך. שאם היו לו טענות כלפייך, את היית עושה הכל, כדי שיהיה מרוצה ושמח בך.

ולא,את לא צריכה להתעלם, אם אינך יכולה.
זה כמו הר געש שהתפרץ בסוף, עד לכדי גירושים
חס וחלילה.

אני לא בעד חשבונות נפרדים, בטח לא בחיי נישואים ראשונים.
בסיס טוב בין בני זוג, כולל אמון ושותפות, המתבטאים בכל רבדי החיים, וכסף בראש ובראשונה.

ולדעתי זה דווקא לא הפיתרון, כי עובדה שעשיתם את זה, וזה לא עזר. אולי עזר ברמה הטכנית מעט, אבל ברמה ההתנהגותית הוא המשיך בשלו.
ואפילו חזרת לחשבון שלו בשנית.
אבל, זו אני.
אם זה טוב לך, וזה בסדר מבחינתו, מעולה. העיקר שיהיה לך טוב, ותהיי רגועה ופנויה רגשית לילדייך ולמאורעות החיים.

הפיתרון הוא יותר שורשי עמוק, טיפול התנהגותי רגשי, לדעת איפה זה יושב, ואיך מתמודדים עם כל פחד וחרדה מהוצאת כספים. ויפה שעה קודם.
חבל על העומסים שמצטברים בנתיים.

אם זה חרדתי אז ממש לא!חולת שוקולד
היתה לי תקופה של חרדה בתחןם הכלכלי, ממש לא נכון שבן הזוג לא יתן מקום ויכיל את החרדה, אם יש לו חרדה כלכלית הוא *באמת* לא יכול להוציא כסף (הרבה יותר מאשר אדם שבאמת אין לו כסף)
לא שייך (ולא בטוח שמוצדק) להכריח אותו להוציאהסטורי
אבל הוא חייב לטפל בחרדתיות.
נכון, אבל כל עוד הוא חרדתיחולת שוקולד
בן הזוג חייב להכיל את זה, עם כל הקושי
לא חייב. רצוי שיכיל בגבול האפשר.סוסה אדומה
יש דברים שלגיטימי שבן הזוג לא יהיה מסוגל להכיל.
אנחנו מוגבלים.

היא אישתו, היא לא המטפלת שלו.
בעל חרדות צריך טיפול.
זה יעשה לו רק טוב.
אמרת יפה, הייתה לך "תקופה", שתהיי בריאהלה' המלוכה
עבר עריכה על ידי לה' המלוכה בתאריך י"ג בחשון תש"פ 23:50
תקופה הוה אומר, משבר, גל, פרק זמן מסויים.
פה מדובר במציאות של שנים.
באורח חיים, בהתנהלות יומיומית, באופי.
אם לכל אלה התייחסותי הייתה עדינה, אך קל וחומר שהייתי עדינה בנוגע לתקופת משבר.

אדם שחי עם עוד אנשים, צריך להבין, שעליו לחיות באינטרקציה הרמונית עם הסובבים אותו.
ולא לחשוב, שאם זה לא בכוונה, אז מותר לו לנער מעליו אחריות.

הבן זוג צריך להיות מתחשב, אבל לא לוותר על "העצמי" שלי לגמרי. האחד מטפל בעצמו, והשני תומך וסבלני.
אני לא אגיב על התוכן אלא על הסוף דווקאבסדר גמור

"בלי עיצות כמו, לכו לייעוץ כי זה לא הכיוון" - זה נשמע לי כמו: "יש למישהו רגל שבורה או שטף דם אבל אל תפנו אותו לרופא זה לא הכיוון". אז בתאכלס זה הרבה יותר גרוע מרגל שבורה. זה האיכות חיים שלך וזה ילווה אותך עד 120!! 

"איך לגשת אליו בצורה נורמלית בתחום הזה? חוץ מלהתעצבן. ולהיות מתוסכלת" - את צריכה מישהו מקצועי שיתן את הכלים והגישה לפתור את הבעיה הזאת ולא ללכת למישהו שמתנדב במד"א כדי לשים פלסטר על המקום.

מצטער אם זה ביקורתי אבל אני רוצה בטובתך

ב"הצלחה רבה!

אתה צודקהיופי שבך

העניין הוא שזה לאסוף את עצמך ואת בן הזוג ולהחליט יחד ללכת על זה.

וכבן הזוג לא חושב שיש צורך בכך.

זה אומר להשקיע אנרגיות לשכנע לגשת ליועץ.

ושוב העניין שזה בתשלום . ואם ממילא מדובר באדם חסכן הוא חוסך גם את עניין היעוץ.

אני נזכרת שהצעתי לו בעבר והוא טען שאין לנו שום בעיה ואנחנו מתנהלים נכון

וזה לא קל.

חיפשתי יותר עיצות פרקטיות. אבל כנראה שזה לא שם.

בעלך צודקגנינה
הבעיה היא אצלך

את מצפה ממנו לחיות את החיים שאת רוצה.
והוא לא מבין מה הבעיה באיך שהוא חי.
כי באמת אין עם זה בעיה.
ההפך.
ללמוד לחיות חיים צנועים זה נכס.
רוב האנשים היום מוצאים המון כסף על סתם.

אם יש דברים שחשוב לך לקנות תבלעי את ההערות ותקני. בעלך ילמד שיש לך זכות לקנות והוא ילמד לכבד.
במיוחד שאת עובדת על זה.
מה השאלה/שאת מחפשת פה?הלוי מא
תקרא את השורה האחרונההיופי שבך

תקשיביאמא וגם
נראה לי ששניכם ב2 קצוות של הסקאלה.
אני מסתכלת על הסטנדרט מסביבי והוא יותר קרוב אל ההתנהלות של בעלך.
לדוגמא הוצאה של 1000 שח ליום הולדת ממש לא דבר רגיל וברור אצל כל זוג.
הרבה ממה שתיארת אצל ההורים של בעלך הם לא בהכרח חסכנות אלא גם מיחזור ושימוש בחומרים קיימים.

אין כאן מי שבסדר ומי שלא, אלא שכמו שהרמת חיים (הגבוהה יחסית, בעיני) שאת מכוונת אליה
היא לגיטימית כשהיא אפשרית, גם להשתדל לא להוציא כשלא צריך (בהנחה שלא צריך, לא כשצריך!) זה דבר לגיטימי.
הרבה פעמים כשיש קיצוניות לצד אחד אז מתחזקת הקיצוניות לצד השני אולי זה נכון לגבי שניכם...
אתם עכשיו זוג ואתם צריכים להחליט ביחד על דרך התנהלות שמתאימה בשבילכם!!

אולי תחליטו ביחד על תקציב לכל דבר?
לדוגמא כמה מוציאים על ימי הולדת, על בגדים לילדים.
תקציב שהוא שלך לבזבוזים ואת קונה מה שבא לך.

זה באמת מרגיש ממש מחנק ששואלים על כל דבר וצריך שיהיה אמון בבן הזוג ובשיקול הדעת שלו.

אפשר להחליט ביחד שמסכום יחסית גבוה כמו מאה שח כשרוצים לקנות
משהו יוצא דופן, מתייעצים עם השני....

לא כל כך מבינההיופי שבך

איך הגעת לזה שהכיון שלי זה רמת חיים גבוהה יחסית.

לא ביקשתי להוציא 1000 שח ליום הולדת. ממש לא. עשיתי לו יום הולדת יפה מאוד ב-300 -400 שח.

מבחינתי אדם שזרק ארון לפח כי הוא שבור ומתאמץ לקחת ממנו את הקרשים "הטובים" ולבנות מזה ארון מגרות לחדר אמבטיה זה סופר קמצנות!

לקנות רהיט -שולחן לסלון יד שניה בעיני זו חסכנות. וזה בסדר. אבל עד לבנות מהשאריות משהו חדש.

לשבת ולהחליט על סכום נשמע רעיון טוב.

להתייעץ איתו זה אומר לא לקנות.

לצערי.

יש קבוצותאמא וגם
שלמות בפייסבוק של אנשים שבונים דברים מדהימים מדהימים מעצים ממוחזרים.
אני באופן אישי נהנית מזה מאד בפן היצירתי, דווקא ממש לא עניין קמצני (ואני ב"ה לא קמצנית וגם לא חסכנית יותר מדי. אני פשוט בוחרת בחכמה [אני מקווה ] על מה להוציא את הכסף שלי).
אם אצטרך דווקא רהיט חדש אקנה רהיט חדש.
אם אוכל למצוא מה שאני צריכה ביד שניה אעשה גם את זה.

כתבתי 1000 כי ממה שידוע לי סביב זה עלויות של מלון וארוחת בקר.
להוציא 300 400 ליומולדת- מכירה הרבה אנשים שיגידו שזה יקר...
ויש אנשים שיגידו שסבבה.

הרעיון הוא להבין שיש אנשים שונים אם דעות שונות, וכל עוד זה לא מגיע לחסכים בצרכים אמיתיים, כדאי למצוא דרך לגשר עליהם.

בעיני 300-400 שח ליום הולדת זה המוןןןןןחולת שוקולד
וגם שאר הדברים שכתבת הם לא קמצנות בעיני, זה לגמרי עניין של הסתכלות אישית ונשמע שאתם באמת די ב2 קצוות שונים ואולי כדאי שגם את תבואי לקראתו בדברים שפחות קשה לך, למשל הקטע של להשתמש בארון השבור- למה זה מפריע לך? הוא זה שבונה את זה ומה זה משנה ממה נוצר הארון החדש? אולי זה יותר בקטע המנטלי- מפריע לך עצם זה שהוא מתקמצן לדעתך ולא רק הארון עצמו?
בעיניי למשל, זה ממש מעט.סוסה אדומה
אבל ה"בעיניי" הזה הוא אינדבדואלי.
ולכן ה"בעניינו" לא רלוונטי.

ברור שזה תלוי בהרבה מאוד גורמים.
הרגלים, צרכים, הכנסות וכו וכו...

לכן, בעיניי לא רלוונטי לדון בסכומים כל עוד אנחנו לא מכירים את התמונה הכוללת (ולא נשאלנו על כך).
^^^^ זה בהחלט המון, אצל הרבה אנשיםהסטורי
אבל כפי שעלה מתגובותיה, זה לא הנושא. הנושא הוא האובססיביות לכסף.
לא חושב. אם הם חיים על השקלנחשון מהרחברון
והוא לא רוצה לרדת למינוס - (לגיטימי לגמרי)ומרגיש חנוק כלכלית ובקושי סוגר את החודש הגיוני מאד שכל פעם שצריך להוציא כסף - ידבר על כסף.
איך חיים על השקל?סוסה אדומה
שניהם עובדים,
ולפי מה שהיא מתארת הוא אמור להיות בחיסכון מטורף..!

מדבר *כל היום* על הכסף. ורק חושב איך להרוויח. ומדברת מישהי שהגיעה עם חסכון לחתונה.
מזרז אותה לצאת מהמקלחת. זאת אובססיה ברורה. הוא בכל רגע נתון מרגיש את הכסף בורח לו בין האצבעות.
מכבה לה את הבויילר... (נעזוב את זה שזו לא צורה... אבל נראה שזה באמת גדול עליו).

בכל צורה שלא תסתכל על זה, זה לא תקין.

ובחישוב די קליל ניתן להבין שהם לא חיים על השקל.
אלא אם כן מישהו גונב אותם מהצד.
היא עצמאית את לא יודעת כמה מרוויחהנחשון מהרחברון
הוא מורה משכורת לא משהו. יש חמישה ילדים בעסק.
חוץ מהמקלחת שאת לא יודעת אם זה אחרי 15 דקות. או 50 דקות (שגם אז זה לא צורה אבל מובן) הוא נורמלי.
היא שומעת כל הזמן על כסף כי היא כל הזמן רוצה לבזבז.
היא כתבה מפורש כשיש לי כסף נזיל אני הולכת למסעדות עם חברות בלי יסורי מצפון קונה בגדים חדשים לילדים רוצה ללכת לירח דבש. זה נשמע שהיא לא מבינה ומבזבזת ללא שליטה. כשככה האישה מתנהלת אז מכל בעל היתה שומעת כל הזמן על 'צריך לחסוך'
אני ממש לא מבין אתכם כאן. אני שומע כאן אישה שלא מבינה ומבזבזת.
יכול להיות שאני טועה אבל כל עוד אין להם בצד כל חודש 2000 ש''ח בעלה צודק והיא הבזבזנית כאן.
קודם כלסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך י"ג בחשון תש"פ 19:23
כתבת דברים לא מדוייקים.
למשל, לא ראיתי שהיא אמרה שיש להם 5 ילדים. כן ראיתי שהיא נשואה 5 שנים.
אבל אולי אני טועה.

ב. אני למשל חושבת שההוצאות שלה הגיוניות לרמת חיים סבירה ובריאה.
לא מאמינה בתפרנות.

צריך לחסוך (לא בטוח ש2000 דווקא. לפעמים צריך להתגמש), ופלוס בחשבון זה מינימום.
אבל לא צריך לחיות חיי נזירות. ואם מדובר בחיי נזירות, אז קדימה, להוסיף הכנסות (ואגב, הלכתית, אם אני לא טועה, הוא אפילו חייב לא להוריד אותה מרמת החיים שהיא היתה רגילה אליה קודם לכן).

מותר לה להנות.
ואני מאמינה לה שהיא יודעת גם לחסוך.

לפחות מה ששמעתי עד כה, למעט הצורך בצלם מקצועי בחלאקה (אבל גם זה עניין תלוי מנטליות וכו), היא ממש לא מגזימה בעיניי.

לא צריך להגזים *לשום כיוון*.
לא באנו לעולם הזה רק בכדי לשרוד.
באנו גם כדי להנות.
אישה בעלת כמה אוצרות, ובעלת עסק, מגיע לה גם להתפנק לפעמים, ולא להתחשבן על כל שקל.
אדם לא נולד רק לעמל, הוא נברא גם כדי להתענג על ה'.

בקיצור, זה עניין אינדבדואלי.

אני טוען שכשבנאדם מבזבזנחשון מהרחברון
אוטומטית ישמע המון מהצד השני תחסוך.
לא כי השני חסכן אלא לאזן.

אני לא נותן מספרים מדוייקים אבל סדר גודל.
את לא יודעת כמה מרוויחה
לא יודעת כמה הוצאות מעונות
לא יודעת כמה הבעל מרוויח
לא יודעת כל הוצאות נוספות.
את כותבת הוצאות הגיוניות בלי לדעת הוצאות אחרות והכנסות.
מסכים וכתבתי את זה שאם מכניסים ובסוף החודש יש פלוס נאה אז היא צודקת ולא בעלה. לשאלה הזאת היא לא ענתה (זכותה המלאה)
אבל זה שהם כל חודש הפלוס זה בגלל ה'קמצנות' של בעלה? או שגם אם היה משחרר לה את ה1000 ש''ח שרוצה למסעדות צלמים ירח דבש חגיגות ובגדים ארונות חדשים ועוד זה היה מינוס כל חודש. זאת השאלה הקריטית ובלי תשובה לשאלה הזאת א''א לדעת האם בעלה לי חכם ומתנהל נכון כלכלית או שהוא מגזים.
אבל גם אתה לא יודע.סוסה אדומה
והכוונה היא שמדובר בצרכים לגיטימיים בעיניי.
ונראה שבעינייך הם מוגזמים.
וזאת תפרנות בעיניי.

מותר לקנות חטיפים לילדים. זאת לא בזבזנות.
מותר ורצוי שתקנה בגדים חדשים לילדים.
וחבל שיש כאלה שרואים בזה הוצאה לא הכרחית. זאת תפרנות בעיניי.
מותר לה גם להתפנק לפעמים ולאכול אוכל טעים שמישהו אחר מכין לה ולבלות עם חברות במסעדה.
מדובר באישה עובדת, שמגדלת מספר ילדים.
מותר לה. ואפילו מומלץ שהיא תחיה בטוב.
ואם ההכנסות שלהם לא מסוגלות לאפשר להם חיים שהם מעבר לחיים הישרדותיים, אז שיוסיפו הכנסות.
הצרכים לא ישתנו.

חולקת על התפרנות.
וחולקת על זה שהיא הבעיה.

מסכימה עם זה שההוצאות צריכות להיות תלויות בהכנסות.
אני מסכים טבעצמי מוציא על זה לא מעטנחשון מהרחברון
ולכן כתבתי שזה תלוי במאזן החדשים שלהם.
לא זה לא 'לא נצרך' אבל כשאין מספיק כסף זה בהחלט בזבוז
חטיפים אני לא קונה בגלל בריאותנחשון מהרחברון
ישאר הדברים זה תלוי אך ורק במאזן החדשי. ואת זה אמרתי מההודעה הראשונה
את כותבת כל כך יפההיופי שבך

ממש מה שאני חושבת ומרגישה!

כן. יש לנו את האופציה להגיע לכל מה שרשמת ביחס להכנסות והוצאות.

ויותר מזה .

יש חודשים שאני בתור עצמאית מכניסה פחות ואכן לוקחת הילוך אחורה.

בכדי לא להגיע למצב לא טוב.

אני מתנהלת לחלוטין בצורה בריאה ונכונה.

מכל ההתכתבות פה נשמע שבכל יום אני יוצאת למסע של קניות ומבזבזת ים של כספים.

טעות!

אתה ממש טועההיופי שבך

איך הגעת לזה שאני מבזבזת ללא שליטה?

טעות.

וכן נשאר סכום נכבד בצד!

אני לא טועה! אני שואל!נחשון מהרחברון
את לא עונה אז אני מציב אפשרויות.
איך הגעתי? מהאמירות שלך על מה היית מבזבזת כסף אך היה לך כסף זמין.

סכום נכבד זה יותר או פחות מאלפיים בחודש?
תגובה קצת חטטנית. ולא שייכת , מאמינה שלא לשם כיוונתהמטפחת לבנה

מותר לצאת  לבית קפה פעם ב היא לא כתבה שהיא יוצאת כל שבוע או כל יום. 

הגעת למסקנות ממש טוטאליות. סתם בלי מידע. 

לא נראה לי אתה עוזר לה. 

העלת את השירשור מהאובנחשון מהרחברון
אבל אסביר.
היא כתבה שכשהכסף יהיה בשליטתה היא תוכל לבלות עם חברות בבתי קפה לקנות בגדים וכו

מצד שני בעלה חוסך. לא רוצה להיות במינוס ומתאמץ לשם כך

אין כאן חטטנות אני אמרתי לאורך כל התגובות בשירשור הזה שזה תלוי מה העובדות.
אם משפחה חוסכת מספיק ויש עודף בשוטף כל חודש - אז היא צודקת ושתתפנק.
אם אין אז לדעתי (והכי היא שאלה לדעתנו) בעלה צודק.
אנחנו לא חיים על השקל.היופי שבך

מבין אותך לגמרי - זו התנהגות בעייתית שדורשת - תיאום צפיותor1900

בית משותף

יחסים משותפים

וניהול משק ביתי וכספי משותף

זו קמצנות שפוגעת במרקם הבריא של הבית  והזוגיות

אתם חייבים להגיע להסכמות - ושלא תרגישי שאת הולכת על ביצים כל הזמן

זה לא הארוןהיופי שבך

הארון הוא דוגמא קטנה.

זה המנטליות.

כי כמו שכתבתי זה נוגע בהמון המון תחומים.

זה לא לקחת צלם לילד בן 3 -צילומי חלקה לטענתו אני יכולה לצלם לבד ולהדפיס לבד.

זה לנסוע באוטובוס עם כמה וכמה ילדים להורים שלו כי זה יותר זול. בלחץ מטורף של שישי או מוצש. כך שבעקבות כל הלחץ מצטערת שנסענו בכלל.

זה לקנות חטיף לילדים לשבת את ה"זול" כי זה 2 ב15 וזה חטיף שהילדים לא נוגעים בו.

בכוונה רשמתי דברים כל כך שוליים כדי שתביני מה הולך בדברים גדולים.

אני לא מעלה על דעתי כאופציהנחשון מהרחברון
לקחת צלם לחלוקה/ברית מיותר לגמרי.
נסענו באוטובוסים עם ילדים עד שעברנו דירה למקום בלי אוטובוסים וקנינו רכב. לא מבין למה לקנות חטיפים לילדים בכלל וחטיפים יקרים בפרט.
אני לא חושב שאני קמצן וככה גם אשתי. זה דברים שאני לא מבין למה לבזבז עליהם שקל. מיותר בעיני.

כתב שאתם לא חיים על השקל.אני שואל יותר מפורט.
את עצמאית אם פתאום חצי שנה אין עבודה אתם מסוגלים להסתדר? בעלך מורה זה סד''ג של כ5000 נטו. לא הרבה עם כמה ילדים
לא יודע כמה את מרוויחה בחודש.
אבל כל עוד אין לכם חיסכון של לפחות 2000 שח בחודש מינימום אני מאד מבין אותו. מתכונן ליום שבו יכול להיות קשה יותר.
נשמע ממה שאתה כותבהיופי שבך

שמה שאני מבקשת זה בזבזנות.

ולא זה ממש לא.

הוא מבחינתו לקנות לילדים בגדים מידה אחת מעל שיספיקו לכמה שנים.

לא רלוונטי בעייני.

למה שהילד יראה סחבה רק בשביל לחסוך בקנית בגדים.

או נעליים גדולות כדי שיספיק לעוד שנה?

לא.

זו בעיה.

אני עדיין אומר את זהנחשון מהרחברון
ירח דבש - בזבוז.
מסעדות עם חברות - בזבוז
מלון לארוחה במסעדה ביומולדת - בזבוז

כשמישהו מקצין - מקצינים לצד שני
צר לי .היופי שבך

אך לצאת פעם בחודש עם חברה למסעדה בסכום של 50-60 שח זה בזבוז

זה סופר קמצנות!

זה תלוי בהכנסות הוצאות לבטחון תעסוקתינחשון מהרחברון
זה לגמרי עניין של מנטליות.44444
אני כמעט מעולם לא יצאתי עם חברה למסעדה.

כשהייתי ילדה מסעדה בציבור הדתי הממוצע (לא רעננה וכד'...) היתה נחשבת משהו שעושים פעם.

דווקא בעניין מסעדות טווח הנורמה מאד גדול.

לעומת זאת דברים ממש מעיקים כמו לסוע אוטובוס עם ילדים קטנים והתקמצנות על מזגן/ בוילר זה משהו אחר.

ואגב גם לנו לא היה רכב שהיינו עם ילד ו-2. צד אחד של ההורים גר רחוק. תקופה מסוימת נסענו 4 שעות בתחב"צ לכל כיוון.
אבל....
היינו סטודנטים/ אברכים ולא היה לנו רכב ולא הייתה לנו יכולת כלכלית לקנות רכב.

כשיש רכב ונוסעים באוטובוסים (ואני מאמינה שהחסכון לא מטורף) זה משהו אחר.....
כשיש כבר רכב למי שלא פנסיונר וכד'... וממלאים אותו הרבה פעמים תחב"צ לא כ"כ חוסכת כסף.... (מנסיון).
*משהו שעושים פעם בשנה.44444
מורה זה לא 5.העני ממעש
אם בשנתיים ראשונות היא פרנסהסודית

והם נשואים 5 שנים,

הוותק שלו זה 3 שנים

אשתי מורהנחשון מהרחברון
3000 על 2/3 משרה.
משרה יוצא 500פ כמובן תלוי בוותק. אבל גם 6000 זה לא הרבה
ואם כן, אז חבל.העני ממעש
הייתי ברושם שהמחיר גבוה יותר. בפרט מאז עוז לתמורה וכו
ממש לא. סד''ג של 40נחשון מהרחברון
לשעה לא הרבה בכלל.
40 כפול 30 שעות שבועיות (5 ימים של 6 שעות) כפול 4.3 שבועות בחודש הגעת לברןטו 5160 שח. תוריד בט''ל פנסיה אתה נשאר ביד עם 4 וחצי.
טוב.. החכמתי. ובכל זאת, תנאיםהעני ממעש
נלווים ששווים ערך כספי
נכוןנחשון מהרחברון
אבל לנטו זה לא עוזר.
נכון מקבלים משכורת גם בחופשות ויש יחסית הרבה. יש קביעות (אחרי כמה שנים במערכת) מצד שני יש שעות ארוכות של עבודה מהבית בשוטף שלא מקבלים עליהם שקל. השעות של הכנת שיעורים כתיבת עבודות ומבחנים. בדיקה שלהם. שיחות עם הורים. זה שעות ע''ג שעות שלא משלמים עליהם.במצטבר? לא באמת משתלם
מורה עם 100% בעוז לתמורהקול ברמה
אחרי כמה שנים בכיף יכול להגיע ל10000-12000 ברוטו.
אחרי כמה? וכמה שעות השתלמות?נחשון מהרחברון

ואיזה אחוזי משרה?

אני יודע על מורים שכבר 25 שנה במערכת ומקבלים 13-15 ברוטו

100% משרהקול ברמה
5 שנות וותק, 16 גמולים (חוץ מהכפל). באמת אין עוד הרבה לאן לעלות (בגלל הגמולים).
שיעורים פרטייםהעני ממעש
לא כולם מצליחים לשלב עם משרה תובעניתנחשון מהרחברון
שדורשת שעות בערב לבדוק מבחנים לכתוב אותם להבין שיעורים...
נשמעשירוש16
שאתם לא מסכימים על תחומים לחיסכון.

אתה מעדיף לחסוך במוצרים מסוימים, בגדים, תחבורה.
כל זה יפה.
אבל לא מהווה מדד אוביקטיבי של בזבזנות לעומת קמצנות.

חיסכון הוא לדעת איפה ומתי אפשר להוריד את ההוצאות וליצור פער חיובי כלשהו בין גובה ההכנסות להוצאות.

חיסכון של 2000 שח בחודש זה ממש נחמד.
מצד אחד - לא תמיד אפשרי. מצד שני - ישנם אנשים שמסוגלים ליותר.
אז איפה האוביקטיביות פה?
לנקוב בסכום ולהגיד שזה האידיאל - לא נכון בעיני.
אפשר להגיד שX אחוזים מההכנסות הולכים לחיסכון. אבל אי אפשר להגדיר סכום מסוים.
כנ"ל לגבי סוגי ההוצאות.
(אגב, מבחינתי לערוך בריתה זה דבר מיותר. עושים קידוש בבית כנסת או בבית וזהו. כנל יום הולדת . אבל יש אנשים שאצלם זה בסיסי ביותר - שוב, בהתאם ליכולת הכלכלית).
אני לא מסכים.נחשון מהרחברון
יש בסיס והוא מאד בסיסי ויש מותרות. כל אחד בוחר במה לפנק את עצמו.
2000 ש''ח באו כדי לתת סד''ג למקום של יציבות כלכלית. בתור עצמאי יש חודשים שנכנס 10000 ויש חודשים שנכנס 1000. וצריך להיות בצד מספיק כסף למשכורת של כמה חודשים.
הבעל שלה לא רוצה להיות במינוס - החלטה חכמה. יש הוצאות לא צפויות. טיפולי שיניים החלפת מכשיר חשמל שיתקלקל וכו'. בנורמלי - סד''ג של 2000 זה הפתעה גדולה שבאה במכה להוציא.
נכון יש יותר ויש פחות אבל כן נתתי טווח. לא בשביל ה'לחסוך' כמו בשביל הביטחון הכלכלי
האם אני עומד בו? לצערי אני חוסך פחות ואני כן מגיע למינוס ולמרות זאת אני משתדל להתפנק ולפנק כשצריך. אבל אני בהחלט יבין את מי שבמקום שלי היה אומר אז אין נסיעות שלא חייב כי זה דלק. ואין לקנות בכלל אוכל בחוץ כי זה פי 3 יקר. ולא לקנות סלמון לשבת או בקר. לוותר על כל מיני דברים. אני לא בוחר בזה אבל מי ששם לו מטרה לא להגיע למינוס - לגיטימי לגמרי.

אתה מתכווןשירוש16
ל2000 שח מיותרים בסוף כל חודש בעו"ש כביטחון כלכלי
או חיסכון של 2000 שח מהמשכורת החודשית שהולכת ומצטברת לאורך השנים?

אופציה א' גם לי נשמע הגיוני. בהחלט.
אופציה ב' לא תמיד אפשרי. תלוי בתנאי השכר.
א. חד משמעיתנחשון מהרחברון
ולגבי ב לא קריטי. גם אני לא עומד בזה אבל כן לדעת שיש בצד חיסכון של 3-4 משכורות שיכול להפתח במקרה חירום...
עצמאי חייב דבר כזה...
לגבי הדברים שכתבת כאןסוסה אדומה
אפשר להתווכח על זה.
לפחות בעיני הטענה שלו לגיטימית בעניין צילומי החלאקה.
וגם לגבי נסיעה בתחבורה ציבורית זה וויכוח שהוא לגיטימי בעיניי.
זכותך להתנות נסיעות מהסוג הזה בנסיעה ברכב פרטי אם זה למעלה מהכוחות שלך.
אבל הוויכוח הזה לגיטימי בעיניי.
הוא יכול לטעון את טענותיו, ואת את טענותיך עד שתגיעו לעמק השווה.

לגבי זה שקונים חטיף במבצע למרות שהילדים לא נוגעים בו, זה לא חכם כלכלית...

בכל אופן, יכול להיות שבגלל שאת מרגישה חוסר איזון מצידו בנושא הזה, קשה לכם לנהל גם דיונים לגיטימיים.
וכל דיון כזה אוטומטית נאשם באובססיה שלו בלי שזה עובר שאלה מבחינתך.
אז תצטרכי לשים לב עם הזמן מה מוגזם מבחינתך, ומה קשור לפערים מנטליים לגיטימיים.

צריך לזכור גם שהעול הכלכלי מטריד אותו כגבר הרבה יותר ממה שמן הסתם הוא מטריד אותך כאישה. ובצדק... וגם בזה צריך להתחשב.

לגבי שאר הדברים שכתבת קודם, לדעתי כן מצריך טיפול אישי.
אלא אם כן אתם באמת חיים על השקל

וכמו שאמרתי קודם,
בסופו של שיקול אישי של שניכם.
ורוב הנוכחים בפורום הספציפי הזה רגילים לרמת חיים מסויימת שלא בטוח מתכתבת עם הרמה שאת רגילה אליה.
אז תצטרכו לעבוד בינכם על התחום הזה, עד שתגיעו לנוסחה שמתאימה לכם כזוג.
בשנתיים הראשונותהיופי שבך

העול הכלכלי לא היה עליו כי אם עלי.

אני הייתי המפרנסת העיקרית.

וגם אז ההתנהלות היתה אותה התנהלות.

יותר מזה.

היתה יותר נוקשה.

אז זה לא בדיוק קשור בהכרח לזה שעול הפרנסה מטריד אותו כגבר.

כפי שכתבתי הבאתי פרטים קטנים. שבהחלט אפשר להתווכח עלייהם.

אך כשזה עוטף אותי 24/7

זה משגע ומתסכל .

צודקת לגמרי - התנהלות לא בריאה ולא זוגיתor1900

מבינה אותך לחלוטיןסוסה אדומה
הכוונה בכך שהעול הכלכלי מטריד אותו יותר, זה כי אבולוציונית זה ככה. הוא יודע שבסופו של דבר, גם אם את שותפה כלכלית, האחריות היא עליו.

ולגבי זה שהיית המפרנסת העיקרית, וההתנהלות היתה אותה התנהלות זה קושי בפני עצמו.
מאוד מצער אותי לראות דברים מהסוג הזה, אבל לא כאן המקום לכתוב על זה.
אני רק אומר שאני מבינה אותך.

זה בהחלט לא צריך להיות 24/7.
זה לגמרי לגמרי לא בריא.

לגבי הדוגמאות, רק אמרתי שפה ספציפית נשמע לי כמו ויכוח לגיטימי בין בני זוג, גם אם אני מזדהה עם הצד שלך.
תגובההעני ממעש
הדוג' הראשונה לדעתי יותר קביל. זה משהו חד פעמי, ומשהו שממילא מאתגר- ולכן פעמים שמישהו ירצה להתעסק לבד, כשבדרך הוא 'חוסך' קצת.
שתי הדוגמאות הבאות, זה חולי. מחילה.
אפשרשירוש16
לבנות תקציב.

לכל חודש/שנה יש תקציב מובנה.
כמה כסף (או אחוזים מהמשכורת הכללית) הולך לכל תחום: אוכל, בגדים, גז מים חשמל, שכר דירה / משכנתא, ביטוחים, תקשורת, הוצאות לא צפויות (רפואיות, מכשיר מתקלקל) , ריהוט לדירה (לדברים חדשים/ נשברים), בילויים ועוד.

כך אפשר לחיות ברוגע שלא מבזבזים בלי סוף.
מצד שני ישנה גמישות מסוימת. בתוך הטווח הקיים.

לי ולבעלי יש תקציב מסודר של טייק אאוט. אם אני רוצה לקנות לעצמי אוכל במסעדה / בית קפה אני בודקת אם זה נכנס לתקציב החודשי הספציפי או שכבר ביזבזתי את מלא הסכום לאותו חודש.
כנ"ל לגבי בגדים, ריהוט, קוסמטיקה.

לגבי חסכונות-
ייתכן ולבעלך ישנה ראייה שונה לחלוטין בנושא.
את רואה את הכסף כמשהו נזיל והוא רואה זאת כהשקעה וחיסכון לבית/רכב/ילדים.
בכל אופן, מאמינה שתמצאו את דרך באמצע בין בזבוז לקמצנות.
לא צריך להיסחף לקיצוניות.
אפשר לצאת לריח דבש ובמקביל ליצור תקציב סביר שמקובל על שניכם. (4000 זה ה-מ-ו-ן. אני ובעלי יצאנו לחופשה פעמיים במשך השנה ולא הגענו לסכומים הללו. מצד אחד - יש לי חברה שביזבזה 8000 על חופשה אחת מבלי לחשוב פעמיים).
אפשר לקנות עציץ /מראה / שעון קיר גם ב20 שח כל אחד. תלוי בחנות (מקס סטוק או חנות עיצוב יוקרתית), תקציב, איכות (יחזיק שנה או 5) וכו.

אך כל זאת מדובר כאשר אדם מחפש לחסוך.
קמצנות זה נושא אחר. לחלוטין.

המלצה אישית - תשבי איתו ותנסו ביחד למצוא את הסיבה לכך שכל כך חשוב לו הכסף.
כי יש הבדל בין לכבות אורות ביציאה מהחדר לבין לכבות את הבויילר באמצע החורף.
אהבתי את המשפט האחרון שרשמתהיופי שבך

לגמרי נכון.

לדבר איתו בצורה גלויהנפשי תערוג
ולנסות באמת להבין למה הוא מתנהג כך
לנסות לא לשכנע אותו למה זה טוב או לא

אלא להבין למה הוא מתנהג ככה
רוב החסכנים/קמצנים לא עושים את זה מרוע לב או סדיזם/מזוכיזם

אלא יש להם אג'נדה ברורה בקשר לכסף
להתנהלות איתו וכו'

לדעתי אחרי שתביני אותו היטב (לא חייבת להסכים איתו על הכל)
את בחוכמתך הרבה תדעי לנווט ולאזן את זה
אני חלילה לא חושבת שזה מרועהיופי שבך

ממש לא!

אני חושבת שהוא אדם כל כך מיוחד שממש זכיתי!

יש בו המוןןןןן מעלות.

אבל הקטע הספיציפי הזה זה משהו שמכניס אותי המון לכעסים. ותסכולים. ואפילו לעצב.

לא ביקשתי להוריד אלי את הירח .

בסה"כ מעט שחרור

שוחחתי איתו המוןןןןן.

אבל זה לא עוזר.

זה משהו שטבוע בו חזק.

החלום שלו להיות תמיד בפלוס והוא מצליח בזה מאוד יפה.

להיות תמיד בפלוס זה דבר מצוייןנפשי תערוג

אבל בין זה לבין חסכנות כפייתית כמו שאת מתארת יש הבדל גדול

אם המצב כמו שאת מתארת אתם אמורים להיות בפלוס ממש גבוה
משהו כמו עשרות אלפי שקלים בשנה. נכון?

יש לו מטרה עם הכסף הזה?
קניית בית/שדרוג רכב?

או שהוא חוסך את הכסף באופן כפייתי?
סתם לשם לצבור כסף?
בהחלטהיופי שבך

אני באתי מבית שההורים היו רק במינוס.

ואני נהנית ומחמיאה לו על זה.

קנינו בית לפני 4 שנים והמשכנתא לא בשמיים- 2900

רכב הוא מפחד לקנות שלא נכנס לסחרור

את האמת. אין לי מושג למה מתנהג כך.

שאלת אותו?נפשי תערוג

אולי הוא שואף להחזיר את המשכנתא לפני הזמן?

אולי יש לו חששות והוא רוצה לשמור כסף ליום סגריר (משהו מאוד מומלץ)

אולי הוא רוצה לאפשר לעצמו לעזור בבוא היום לילדים עם חתונה לימודים דירה וכו'

לדעתי את צריכה להבין למה הוא מתנהל ככה (גם אם את לא מסכימה בכלל עם זה)
ומתוך כך יהיה לך יותר קל לפעול (ואולי אפילו להסכים איתו בחלק מהדברים או לפחות תדעו למצוא נקודת פשרה)
לאהיופי שבך

זה לא הכיון של שואף לסיים את המשכנתא.

זה לא כל מה שאתה כותב.

לא נראה לי שאסכים איתו .

איך אפשר להסכים עם זה שביום חמסין הוא סוגר את המזגן בתואנה שקר לו או שהוא לא אוהב מזגן.

או שביום חורפי וסגרירי כשאין מים חמים הוא סוגר את הבויילר ובסוף אין מים להתקלח?

או להסכים לזה שידפוק על הדלת שאצא כי

אני מסכימה שצריך לחסוך לעתיד הילדים. אבל מכאן ועד לנ"ל ועוד הרבה דברים נוספים הדרך ארוכה.

איך את יודעת?נפשי תערוג
נסי לדבר איתו

וכן, יכול להיות שיש לו בעיה פסיכולוגית
אבל כדי שלא תצטרכי להתמרמר כל החיים או ח"ו להתגרש
את חייבת (גם הוא, אבל אנחנו מדברים איתך ) למצוא דרך איזון בינכם
אחרת שום צד לא מרוצה

וכי לאזן כל צד צריך להבין (אבל באמת) למה השני מתנהל ככה
ואז מוציאים דרך לפשרה

ובפשרה אף אחד לא מרוצה עד הסוף
אבל גם לא ממרמר

אני מחפשת פיתרון נעיםהיופי שבך

לא חלילה מריבות.

מחפשת את האיזון.

לא מחפשת להיות מרוצה עד הסוף.

אבל רוצה רוגע ונורמליות.

לא ביקשתי לצאת יומיום למסע מטורף של קניות.

אלא שכל דבר יהיה בטוב טעם.

וכמו שכשתבתי דיברתי מספר רב של פעמים.

ולא עוזר.

ולכן ביקשתי עיצות. איך לנסות להגיע לנירמול. כיצד לגשת. ובכלל.

ולגבי המשכנתא אני יודעת כיון שאבא שלו אמר שהוא יעזור לנו לסגור את המשכנתא . (הם עזרו לנו לקנות את הדירה)

כך שהוא לא לחוץ בעניין.

כמה נקודות והצעה לפיתרוןסודית

קודם כל, ההורים שלו בעיניך קמצנים חולנים, עד שזה מגיע למשכנתא.. שאז סבבה שהם יעזרו לסגור אותה.

אז הם לא קמצנים חולנים. הם אנשים שחיו מאד מאד בצמצום ועוזרים ברוחב לב לילדים שלהם.

שנית, האם הוא מכבה את הבוילר אחרי שחצי שעה דלק ויש מים חמים?

אז עקרונית הוא צודק, חצי שעה מספיקה לחמם דוד לא גדול, כל השאר- בזבוז אנרגיה. המים החמים נגמרים כי זה מה שהדוד מכיל. אם זה לא ככה אצלכם, כנראה גוף החימום מכוסה אבנית.

שלישית, את עצמאית. שזה אומר לא ידוע כמה תכניסי כל חודש ואם בכלל. והוא מורה. שכיר. ויש חמישה ילדים. הוא רוצה יותר ביטחון כלכלי, ומרגיש שאת מפזרת בקלות רבה מדי מה שהוא יורק דם כדי להרוויח (מורה זו עבודה קשה).

לא שופטת אותך!!

מי אני שאגיד אם אתה מבזבזת או מתנהלת בצורה חסכנית. אין בכלל נתונים

רק אומרת שאפשר להסתכל על זה גם מהכיוון שלו.

בטח זה כואב לו, שההורים שלו מתקלחים במים קרים כדי כשאשתו תשב עם חברות במסעדה..

עכשיו הצעה:

תשארו בחשבון המאוחד

תחליטו על סכום כסף לא גדול, 50-100 שקלים בחודש, שזה נטו לרווחה הנפשית שלך.

ואת זה תעבירי לחשבון בבנק יהב או בנק הדואר (בלי עמלות)

ואת הסכום הזה ( שהוא לא גדול)- רק את מנהלת. 

ואותה את מ-ב-ז-ב-ז-ת כאוות נפשך, בלי שהוא מתערב בכלל.

בגדים לילדים ושאר ירקות שאינם בגדר בילויים, קונים מהחשבון המשותף אבל לפי רשימות ולא סתם בגד שראית בחלון והתלהבת, אלא אם זה קורה פעם פעמיים בשנה.. ואז מותר לו לנדנד חופשי, פעמיים בשנה גם לו מותר..

זה לשנה ראשונה.

שנה הבאה תעשו הערכת מצב, כמה לשחרר.

הוא לא נשמע OCD  - הוא קמצן, תבדקי פעם במילון מה הפירוש של Husband.....

{סליחה מהקוראים}

לא הבנתי את המשפט שרשמתהיופי שבך

זה : בטח זה כואב לו, שההורים שלו מתקלחים במים קרים כדי כשאשתו תשב עם חברות במסעדה..

ההורים שלו קמצנים. נכון.

בעלי- הם 3 ילדים . וההורים שלו רצו לדאוג לשלושתם לדירות. זה יפה מאוד.

אבל מה קשור בין לקנות דירה לבין לחיות 5 שנים 24/7 בחפירות מטורפות על כסף כסף וכסף?

50 שקל לביזבוז זה גבולי מאוד.

ושוב אני לא קונה פעם בשבועיים בגד לילדים וגם לא פעם בחודש!

קונה כשצריך! בגד קטן/נקרע וכ"ו

את הבנת אותי מצוייןסודית

ההורים שלו לא קמצנים. אם היו קמצנים לא היו נותנים שקל למשכנתא.

ההורים שלו אספו פרוטה לפרוטה ולא עניינך כמה דירות יש להם, הבנת?

לא העסק שלך אם אבא שלו מוציא קרשים טובים מארון ישן ומתקין מהם מגירות לאמבטיה (יש לו ידי זהב אם התיאור נכון)

העסק שלך לשבת עם בעלך, ולראות כמה באמת יש לכם בסוף החודש שהולך לחיסכון,

וכמה מתוך זה יש הסכמה שתבזבזי בלי חשבון.

1,200 שקל לשנה נטו לעצמך. לא לבגדים -  לבילויים. בתי קפה. מסעדות. מלון. וכו'

לא . ממש לא הבנתי אותך!היופי שבך

עכשיו כשכתבת הבנתי אותך.

וזה אכן לא עניני כמה דירות יש להם וכמה בתי מלונות יש להם.

כמה כסף הם מחביאים מתחת לבלטות או כמה הם חסכו לילדייהם!

אין לי מושג איך הגעת לשם. האמת שגרמת לי לצחוק. חיוך

אך הם חינכו אותו בצורה הזו והכניסו אותו למצב האובססיבי הזה ולכן הזכרתי אותם.

שדרך אגב גם שני אחיו מתנהלים באותה צורה.

העסק היחיד שלי הוא שאני רוצה לחיות נורמלי. בלי טירוף תחת המילה "כסף"

זה הכל!

אני ממש מבינה אותך. זה קשהפרח שלג האבודה

את צודקת ואת שפויה אל תתיחסימטפחת לבנה

50 שקל בחודש זה עוול! 

מי שורד בזה? 

לא נשמע שאתם במצב כללי לא טוב,

ואתם בכלל בלי רכב שזה חיסכון מטורף כל חודש. 

לא הגענו לעולם רק כדי לעבוד ולחסוך ליום סגריר

את לא נשמעת בכלל בזבזנית. ( 300 שקל יומהולדת פעם בשנה שאפו! מגיע לך ולו ) 

אתם לא זוג צעיר שחי על השקל, ולי מה שאני רואה נשמע (רק נשמע) שהרבה פה הם כאלה,  ולכן התגובות בהתאם. כשחיים על השקל 50 שקל בחודש זה נשמע הרבה.

אמא שמחה ואישה שמחה זה ערך עליון וחשוב, כמובן כשהכל במידה. 

להביא יועץ  כלכלי שיתן מבט מקצועי נשמע מעולה,

כן הייתי מתייעצת עם פסיכולוג אם את יכולה סתם בשביל לקבל כלים מקצועים מצד אחד איך להכיל את זה. 

מצד שני אם צריך להביא אותו לקצת יותר איזון

הכי חשוב זו הזוגיות שלכם!  אם חשבונות מופרדים זה שווה ערך לזוגיות טובה זה הערך הכי גבוה. כל השאר לא שווה. כשהבית לא בנוי טוב כולם לא שווה. 

הוא גם צריך להבין את זה. נורא מזדהה איתך עם העניין של החינוך שהוא קיבל. מי שלא מכיר לא יודע. את חייבצת לפתוח את זה איתו, לפחות קצת. כמו שהיטה שלו כל פעם טיפין טיפין (לפחות על מזגן לדוג' )

זוגיות טובה מעל הכל! זה הכי חשוב. 

תודה!היופי שבך

כל מילה בסלע!

יש הבדלשירוש16
בין לחסוך.
לבין לדבר כל הזמן על 'לחסוך'.

האובססיביות הזאת לא בריאה. וגם לא מועילה לטווח הארוך.

כל אחד שידבר על נושא מסוים השקם וערב. כל יום כל היום - נגיד שזה לא תקין. לא משנה מה הנושא.

למיטב הבנתי החיסכון לא מפריע לאישה הזאת.
אלא הצורה האובססיבית בה בעלה מדבר על הנושא ומתנהל בחיי היום יום.

אישית, אנחנו זוג שחיים על השקל. ועדיין לא רואה את עצמי או את בעלי מדברים על כסף על בסיס יומי.
יש לנו דפוסי חיסכון מאוד יעילים. לעולם לא נגיע למינוס ובדרך כלל מצליחים לחסוך סכום מסוים מחודש אחד לשני.

חיסכון זה דבר מדהים.
אבל כל דבר צריך לדעת להשתמש בו במידתיות.
הם לא קמצניםגנינה
זו בדיוק הנקודה.

את מתייחסת אליהם בזלזול.

זו כפיות טובה. האנשים האלה עזרו לך ועוזרים גם היום ואת קוראת להם ''קמצנים''.

בכל בית יש דברים שיותר מעניינים ויותר חשובים להם. אז שם מדברים על כסף. בבית אחר מדברים על חופשות. ובבית אחר מדברים על מחלות.

הבעיה שלך שבמקום להסתכל על הטוב שאת חיה ובעין טובה את מסתכלת על זה בביקורתיות.
וקוראת להם 'קמצנים'.

אני לא מתייחסת אלייהם בזלזול.היופי שבך

ואנני כפויית טובה!

הם עזרו ועוזרים.

אבל הם הכניסו את בעלי לסרטים האלה ולאובססיה המטורפת הזו. (הם בחייהם סבלו ממחסור כך הבנתי)

אז כן.

מותר לי גם מותר להתלונן!

את השפעות העבר שלהם זרקו על הילדים ואני סובלת.

יש להם 3 ילדים ולשלושתם אותה התנהגות מטורפת!

להתסכל על הטוב כשאני סובלת כל הזמן זה רעיון מוצלח!

תודה.

אולי תתחלפי איתי?

אני מודה להוריו רבות ומתסכלת תמיד על הטוב (אני בחיי אדם מאוד אופטימי ואוהבת תמיד לראות ורוד)

אבל דייי, התפחלצתי. הגיעו מים עד נפש.

ואין לך מה לדאוג ההורים שלו עסוקים תמיד בדאגות, במחלות, בסיפורים עצובים בשולחן שבת.

שם למזלי אני יכולה לברוח לחדר .

אבל בבית שלי אין לי לאן לברוח. וחייבת להתמודד מול האובססיה הזו.

ליבי איתך.. זה מחייב שינוי דרסטי שלוor1900
ליבי איתך.. זה לא נורמה
ולא התנהגות שצריך להתיישר איתה

מקווה שיישנה מהתנהגותו או לפחות יימתן אותה ותמצאו דרך אמצע משותפת ומוסכמת

מתפלל שתמצאו דרך להמשיך עד 120 יחד ללא ההתנהגות הקיצונית הזו!!!
אמןן, תודה!!!היופי שבך

הלב שלו. הלב... איתך...רק להיום
אור, אתה מסונכרן על מה נקרא לב ומה נקרא איבר אחר בגוף, כן?
הוא מתנהג ככהגנינה
1. כי זה טבוע בו.
2. כי את ההפך הגמור. אז הוא בחרדה. כי הוא חי בתחושה שאם הוא לא יהיה עם יד על הדופק מחר לא יהיה כלום.

לפי דעתי,
את צריכה להכיל אותו. לתת לו הרגשה שזה נהדר איך שהוא.
לא להסתכל עליו כעל אדם מוזר או על ההתנהגות שלו ככה.
ההפך לומר לו כמה שיותר כמה שאת מעריכה אותו.
חוץ מזה תחשבי על כמה דברים שבהם בא לך להשקיע יותר ובלי לחסוך ותסכמו על זה. ככה שניכם תהיו מרוצים.
אם מקלחת ארוכה עושה לך את זה.
תגידי לו שזה הפרגון שלך ואת בוחרת להוציא על זה.
השאלה האמיתי לדעתי היאנחשון מהרחברון
מה רמת החיים שאתם מסוגלים כלכלית לחיות.
אם אתם בעודף של 3000 ש''ח ביו''ש הוא צודק ואת טועה.
אם יש לכם חסכונות של עשרות אלפי שקלים והוא ממשיך לחיות ככה הוא טועה ואת צודקת. ואסביר.

כתבת שהחלום שלו להיות תמיד הפלוס ואת באה מבית שתמיד היו במינוס.

ההתנהלות שלו נכונה עשרת מונים מהתנהלות שלך.
לא קונים מכסף שאין לך. נקודה.
רק אם אין ברירה.
וכן, אם אין לך אז לא מוציאים שקל על יומולדת. או על מסעדות עם חברות או בגדים חדשים לילדים. (דברים שכתבת שאת עושה שיש לך כסף זמין). החלום שלו הוא לגיטימי והוא נכון.
כנראה התרגלת לחיות ברמת חיים שכרגע את לא מסוגלת לחיות בה כלכלית וקשה לך שאת לא שם והוא לא אשם.
מצד שני אם המצב שונה ויש לכם כל עודף אלפי שקלים חיסכון אז הגיוני שהוא צריך יותר לשחרר.
בכ''מ קשה לענות בלי לדעת מה המצב הכלכלי שלכם. (חסכונות בכללי ועודף שוטף כל חודש)
ממש לא השאלה האמיתיתהסטורי
להודעה הראשונה שלה, גם הגבתי כמוך. אני מסכים שהיא מורגלת לרמת חיים מאוד גבוהה. סדר הגודל של ההוצאות הסבירות מבחינתה לחופשה/יום הולדת וכד' גבהות מאוד. גם הזעזוע שלה מהרכבת רהיטים מעצים ישנים, הוא מאוד מוזר. מי שמסוגל ויש לו ידים טובות - אין יותר מוצלח מזה. למה לזרוק אם אפשר לנצל.

הבעיה היא האובססיה. אם יצאו לקפה בקניון (אני לא אצא, אין לי כסף לזה ולא נח לי לשבת בקניון, בטח לא לאכול שם, אבל הם יצאו), אפשר שזה יהיה נעים. אם הוא הסכים לצאת, אבל כל הזמן הוא מדבר על כסף - זה באמת מעיק. אם הוא לא מאפשר לה להתקלח בנחת (כל עוד לא עומדים לנתק להם את החשמל) - זה כבר ממש מטריף.
זה ממש נחמד לקרואהיופי שבך

את מה שאתה כותב.

שאני רגילה לחיות ברמת חיים גבוהה.

כי אני כל כך רחוקה משם.

ברווקותי גרתי בבית שהמראה יותר התאים לכינוי "מערה" מאשר בית.

אז לא. אני ממש לא מורגלת לחיי מותרות.

הזעזוע שלי לגבי הרכבת רהיטים נובע מזה שלהורים שלו יש כמה וכמה דירות (ממה שאני יודעת זה 4) יתכן ויש עוד ואנני יודעת.

הם אנשים שבמילים עדינות לא חסר להם כסף ועדיין הם מחטטים בזבל ומרכיבים רהיטים משאריות.

זה לדעתך נורמלי??

משם נובע הזעזוע.

דבר נוסף לגבי היציאה לשתיית קפה- כשאנחנו יוצאים זה מלווה בהרבה דיבורים לפני כמו "בא לך לצאת" "אולי נשתה כאן" משפטים שבסופו של דבר אתה מבין שלא ממש בא לו. וכשאנחנו יושבים לשתות רק אני שותה.

אז אתה מבין שיש כאן בעיה אחרת.

והחשמל לא מתנתק. אנחנו לא עניים ב"ה יש פרנסה.

זה נובע לגמרי מחינוך עקום!

יצא לי מספר לא קטן של פעמים לומר לו שאני ממש מרגישה מוטרדת.

בתחילת חיי נישואינו היה לי ממש קשה לנסוע להורים שלו שבת.

לראות את כל הקמצנות הזו מול העיניים כשאתה יודע שיש שם.

חוץ מהקטע של המקלחת ןהבויילרנחשון מהרחברון
אני ממש מרגיש שהוא הנורמלי ולא היא.
ללצאת למסעדות עם חברות, ללכת לקנות בגדים חדשים לילדים. לא להבין למה קונים חד שניה/משפצים מה שנשבר.
לא יודע מה היה.היאכותבת שחייתה ברמת חיים נמוכה. כנראה שנים דמיינה אחרתועכשמו מתנגש עם המציאות.
מזכיר שאנחנו שומעים צד אחד בלבד.

שוב חוזר חוץ מהבויילר כל שאר הדברים שהיא אומרת שהוא עושה נורמלי לגמרי.
לא לרצות לשלם לצלם על צילומי חאלקה? זה קמצנות? לא לרצות לצאת לירח דבש כי זה יקר זה קמצנות? כמה זוגות אתה מכיר שיצאו לירח דבש באלפי שקלים? הקיטור שלה שבסוף יצאו ועלה 'רק' 4000 ש''ח הוא ההזוי. לא הבעל שלא רצה להוציא את הכסף.
וכשככה האישה מתנהלת, מבזבזת ומתעקשת שהוא מבזבז הכי הגיוני בדרך לבית קפה להזכיר לה שיש תשלומים וחובות כדי שלא תתחיל להתפרע שם

אני קורא את כל התגובות שלה כאן ומבין אותו יותר מאשר אותה. תסתכל על זה טוב
תראה אני בהתנהלות יותר קרובה לבעלה של הפותחתrivki
אבל אני חוסכת כדי ל ה ש ת ח ר ר מהתלות בכסף, לא כדי לחשוב ולדבר על זה כל הזמן.
מה שהפותחת מתארת זה התעסקות אובססיבית בהוצאות ברמה של כוס קפה וקירור/ חימום של הבית. זה לא מה שיעזור להם לחסוך. זה רק מעורר אנטי מהצד השני.

כתבת ממש נכון!!היופי שבך

מוזר שיוצא שאני מצטיירת כבזבזנית.

בעוד שרשמתי מספר פעמים שאני חסכנית. ותודות למידה זה הצלחתי להגיע לסכום יפה לחתונה - לקניית דירה.

קניית בגדים לילדים זה חובה!

לא נראה לי שהגיוני להלביש ילד בבגד משנה שעברה שכבר קטן עליו.

או להלביש לילד סוודר של ילדה

או לחילופין לקנות בגד גדול ע"מ שיתאים לעוד שנה שנתיים,

כנ"ל בנעליים .

רק כדי לחסוך.

להיפך אני דוגלת בשיטה של לקנות בסוף עונה להוזיל עלויות. וזה רק מוכיח עד כמה איני בזבזנית!!

אבל עד כאן. אין צורך להגזים.

וזה סובב אותי בכל זמן בכל נושא בכל מצב.

ואם החיסכון הזה בא כדי שלא יהיו בחובותנחשון מהרחברון
אני מעדיף להיות 'תלוי' בכסף מאשר 'תלוי' בבנק שיתן לי הלוואה עם ריבית.
מעדיף להתקמצן כדי לא להיות בחובות. לא מדבר על חיסכון להמשך כמו על לא להכנס לחובות.
כשתחיה את מה שאני חווה יום יוםהיופי שבך

תדבר אחרת.

הוא לא חוסך להמנע מחובות. כי אנחנו לא שם.

אני לא מבקשת ולא מגיעה למצב שמצריך הלוואות,

הכל במתינות. ורק כשצריך.

זה עניין בעייתי שורשי

אתה פשוט לא מדבר לענין בכלל.

אני מדבר לא לעניין?נחשון מהרחברון
אני שואל פעם אחרי פעם. כמה נשאר (ההתנהלות הזאת ) בסוף החודש.
ואני אומר (שוב חשוב) אם נשאר סכום מכובד - את צודקת והוא לא בסדר.
ואם לא נשאר סכום נאה - אז את טועה.

לא יודע מה הולך
שאלתי. לא ענית. זכותך. אבל א''א לדבר לעניין בלי לדעת. לכן אמרתי שאני לא יודע. אם המצב א אז את טועה אם המצב ב אז הוא טועה.
ואני שוב אומר אם נשאר לכם כל חודש עודף של פחות מ2000 שח אז את טועה לדעתי.
כי בתור עצמאית הגיוני מאד שפתאום יש תקופה ללא עבודה.
וגם אם השוטף לא תכניסי לחובות - זה יגיע לשם
עניתי לך למעלה.היופי שבך

נותר סכום נכבד!

וכמו שכבר כתבתי בחודשים שלא היו עבודה (שאין אצלי כאלה דברים )

לקחתי הילוך אחורה.

ושוב אכתוב. אני לא יוצאת בכל חודש למסע של קניות. ממש לא!

רק כש-צ-ר-י-ך.

או פעם בחודש מסעדה.

נורמלית לגמרי אל תתנצליor1900
אני לא מתנצלתהיופי שבך

רק מסבירה שוב ושוב שלא מדובר באישה בזבזנית

כפי שהצטייר כאן.

תודה!

לא ענית אם זה פחות או יותרנחשון מהרחברון
ממרחב ביטחון כלכלי בערך 2000 ש''ח.
פעם בחודש מסעדה הניח ב300 ש''ח יוצא לך 3600 בשנה.
חופשה,כמעט ירח דבש.
לקחת הילוך אחורה כשאין עכשיו כסף לרוב לא עוזר. כי יש הוצאות בסיס. צריך להיות מוכנים עם משכורת של כמה חודשים בשלוף.
להיפך. אם את לא מבזבזת הרבה - א ז אין הרבה ממה לחסוך.
אין אצלי קביעותהיופי שבך

של פעם בחודש.

יכול להיות גם חודשיים שלוש בלי מסעדה.

מתי שיוצא.

דבר נוסף זה יותר מ-2000

דבר נוסף 300 שח למסעדה??

מעולם לא הגעתי לסכום הזה.

מסעדה אצלי מסתכמת ב-60 שח גג!

כל ההוצאות הבסיסיות הם על המשכורת של בעלי. הוא לא רק מורה.

המשכורת שלי זה בונוס.

או אם יש הוצאות פתאומיות

אז אולי תתהפכו.. כל ההוצאות הבסיסיות יהיו מהחשבון שלךסודית

והמשכורת שלו תהיה הבונוס.

נראה לי שאם  תצליחי לכסות בכוחות עצמך את כל ההוצאות הבסיסיות, הוא יסכים לפעם בחודש מסעדה 50-60 גג עם חברה.

יש בזה משהונחשון מהרחברון
היכן כתוב שאני צריכה לפרנס?היופי שבך

אם אין לך מה לענות . אל תעני.

תודה

וד"א זה מה שעשיתי שנתיים

יש לי מה לענות, אבל בזה אני מסיימת את הדיוןסודית

את לא צריכה לפרנס.

אבל אם המשכורת שלך הייתה שווה לפחות לשלו, אז לא הייתה לך בעיה עם ההצעה שלי.

אם את מרוויחה פחות ממנו,

אז אפשר להבין את הצורך שלו לחסוך.

בכל זאת אתם כנראה 5 נפשות ?, עם משכנתא, הוא רוצה מרווח נשימה גדול משלך.

ההורים שלו לא רלוונטים לדיון- לא הם ולא החינוך שנתנו לו.

מה שכן,

אם את עצמאית שעובדת מהבית, וכל היום את עם לקוחות / מנקה / מבשלת /מטפלת בילדים, 

לא פלא שאת צריכה את היציאה החודשית למסעדה עם חברות כמו אוויר לנשימה.

באמת זו נקודה שפחות נותנים עליה את הדעת,

שלאשה שכירה יש חברות בעבודה וזמן לפטפט איתן, ולכן הבילויים שאת מתארת זה נשמע מוזר לבעל של מורה, אבל יכול להיות ממש מינימום לגביך.

בכל אופן אין מה לעשות.

תצטרכו להגיע להסכמה על סכום חודשי / שנתי שהוא מסכים שתבזבזי

תשימי לב שממה שאת כותבת, בסוף מפח הנפש מההוצאות גדול מהשמחה שהן גורמות לך.

לקינוח, אני אשה וגם לי יש נקודה "בזבזנית" שאני מתלבטת לגביה.

אבל ההבדל זה שאני ביום יום מתנהלת כמו הר געש רדום:

שנים של שקט, ופתאום משהו מאד מאד מאד מוצא חן (וגם עולה בהתאם) -  ואז יש קונפליקט.

ההבדל הוא שאנחנו צריכים להתמודד עם זה פעם בתקופה ארוכה, ולא 24/7

לכן הצעתי לך להגיע איתו להסכמה על 50-100 שח לחודש לבילויים בלבד. אוויר לנשימה.

נראה לי שלגבי שאר הנושאים- ביגוד, חטיפים, אתם תצליכו להסתדר, כי זו הצאה שמקובלת על שניכם רק תלוי המינון.

מה שלא מכון לגבי הבילויים, שבהם הוא רואה בזבוז גמור

כתבת כל כך מקסים בשביל סיום !היופי שבך

אכן בתור עצמאית ומטופלת בילדים וכל זה .

זה האויר היחיד שאני שואפת. כשיוצאת עם חברה.

זה אכן המינימום שלי.

לגבי המשכורת שלי אני יכולה להביא הרבה יותר ממנו אם אני אעבוד יותר ויש לי ים של עבודה ב"ה.

רק שאין לי מוטבציה מטורפת לעבוד בגלל החפירה סביב המילה "כסף". אבל אין פה משחק של מי מביא יותר מי פחות. אנחנו אחד בכל מצב!

גם כשאני מביאה יותר . ויש את החודשים שאני כן מתאמצת ועושה זאת. אין לי תחושה ש"אני הבאתי" אז מותר לי.

אין לי מפח נפש ממהוצאות. עושה לי טוב לקנות לילדים שלי. ולפנק עצמי פעם ב...ביציאה עם חברה.

מפח הנפש הוא סביב הנושא הכספי כשאני רוצה להוציא.

צודקת. אכן השירשור הזה עזר לי מאוד!

וקבענו לדבר יחד בנושא. (הוא לא מודע לשירשור הזה)

לקחתי המון תובנות.

שוב אדגיש אין בי את ה"בזבזנות הנשית"

העלית נקודה כל כך חשובה מבחינתי!

ועל זה תודה!

אחותי, אני כמוך. גם יכולה להרוויח יותרסודית
בשעות נוספות,
אבל אז נפשית מתחזק הצורך להנות מהעמל.
שולחת לך חיבוק.

אגב.העני ממעש
אם המשכורת שלך זה בונוס, אולי תגדירו, עשר אחוז לפינוקים, תשעים לחסכון.
אם זה המצב אז למה חשבת שאני תוקף אותך?נחשון מהרחברון
אמרתי שאם זה הפער בין הכנסות להוצאות את צודקת...
היכן רשמתי שאתה תוקף?היופי שבך

אשמח אם באלך כמובןחדשה1
שתרשמי לי בפרטי.
עברתי אתזה ב"ה....
רשמתי לךהיופי שבך

עבודה וסבלנותהעני ממעש
לא קראתי את כל ההודעות, כי זה יקח המון זמן אבללצמוח ולהצמיח
אבל קראתי חלק מהם.
תנסו לעשות יחד רשימה מפורטת של הוצאות צפויות לחודש הקרוב או לשבוע הקרוב. "תיזרקו" דברים חופשי שכל אחד מעלה, בלי לסנן, ותרשמו.
אח"כ תעברו אחד אחד ותדרגו מה הכי חשוב , על מה אפשר לוותר, איפה אפשר להתגמש וכו.
תוך כדי יעלו הדברים שמפריעים לך ותדברו בכבוד, תסבירו זל"ז למה זה חשוב, או מיותר לחילופין, לדעת כל אחד.
עד שתגיעו להבנה ומסקנה משותפת מתוך התחשבות הדדית.
בשליפההעני ממעש
א. אולי לשבת עם פעמונים. להבין היכן דברים עומדים.
ב. בכל זוג יש הבדלים, בין היתר בתחום ההוצאות. לדעתי, נכון לקחת כמה שנים של 'התלמדות', לעשות גם טעויות, ולהתאזן.
לא תמיד קיימת דוגמא טובה מן ההתנהלות של ההורים.
בגדול, מי שיחזיק כוס אחת בבית ולשטוף בין כולם, לא נקרא לזה חסכנות.
הוצאות 'כבדות לפינוקים'- במינון נכון ובהתאם למצב הממוני, ניתן.
פעמים שהעני ממעש
קשה לשנות פאזה
לפני x שנים ההצטמצמות נבעה ממחסור
עם השנים הקמצנות נשארה, והתלווה מצב כלכלי טוב.

צריך לצאת מזה.. וזה לא קל. אבל נכון
הוקסמתי מהמשפחה של בעלךמופאסה
ממש יפה, איזה מיוחד!
תגידיבת 30
יצא לך פעם לקחת אותו לשיחה רצינית ומעמיקה, ולהסביר לו מה זה עושה לך? להסביר לו את הצורך שלך? להסביר את התסכול העמוק?
להסביר בצורה שהוא יבין, באמת, לעומק. לא 'הבנתי ונמשיך הלאה'.
להזכיר לו שאם הוא רוצה שתהיי שמחה (מן הסתם זה מה שהוא רוצה) הוא פשוט צריך לשנות את הדפוסים שהוא הורגל בהם.
לא ענין של מה נכון ומה לא.
ענין של התנהלות שלו שעושה לך רע. הוא חייב להבין את עומק הרע שזה עושה לך.
תחשבי איך להסביר לו את זה.
לא בשיחה מעמיקההיופי שבך

יותר כשאני כעוסה ומתוסכלת.

אז כדאי לךבת 30
כשאת כעוסה את לא יכולה להסביר לעומק ו הוא גם לא יכול לקבל, כי בטח הוא מרגיש מותקף.
ממליצה לך לשבת עם עצמך ו לכתוב הכל בצורה מסודרת. מה את מרגישה, למה, איך את רוצה שדברים יראו. בלי להאשים או לשפוט ובלי להזכיר את המשפחה שלו. ואח''כ , בזמן שנקבע מראש ובאווירה נעימה, לפתוח את הנושא. רק לדבר על עצמך ועל מה שעובר עלייך.
אבל תתכונני שזה לא יהיה קל.
א. כי יכול להיות שיפול לו האסימון והוא יבין כמה את סובלת בגללו. ולבעל אוהב זו תחושה מאוד קשה.
ב. כי למעשה זה דורש ממנו לעשות שינוי נפשי ותודעתי וזה לא פשוט.
אבל אם הוא יבין שיש צורך בשינוי, תסבירי לו שאת איתו בעסק. זה תהליך, זה לא יקרה ביום אחד ואולי גם לא בשנה אחת. שינוי הרגלים זה עבודה לחיים. אבל את יכולה לעזור לו. לרדת לפרטים- להגיד מה מפריע לך, מתי מפריע, מה כן, מה לא. והכל בצורה שלא תעיק עליו ולא תגרום לו לאנטי, אלא להפך.
הייתי מתאר לך את המציאות שלנומופאסה
בקצרה
מרווחים בערך 80 אלף ביחד ותמיד מינוס בבנק...
80 אלף חודשי???היופי שבך

כן, הרוב אשתימופאסה
אבל יש לנו הוצאות ''קצת'' יותר ממשפחת ממוצעת.
תן לנו המלצה להסבה מקצועיתאמא וגם
פנויה למעשרות לה' המלוכה
צוחקת...
ה' יתן לכם,
פי אלף בבריאות איתנה, שלום בית ורוב נחת מכולם!!
איזה מקצועות מכניסים סכום כזה?פרח שלג האבודה

נראה כמו איכות חיים ירודה ושאת חייבת להתעוררגאולה אחת קטנה
אם לידי היה זבוב מציק כ"כ הרבה זמן- לא הייתי מצליחה להירדם.

הייתי מפסיקה לספר/להתייעץ על כל דבר קטן שאני קונה, רק כי זה חוסך סרטים.
הייתי מפסיקה ללכת איתו לבתי קפה/קניונים/קניות (שזה מבאס) וכשירגיש שהפסקתם ללכת ויצטער על כך (אם זה יקרה) הייתי מסבירה שזה לא כיף להזמין קפה ולדבר על כסף.

למרות שזה יקר הייתי מתעקשת ממנו ללכת לטיפול .

מבקשת מההורים שלו לא להביא מתנות מהזבל.
אגב חייבת לשתף אותךתוהה לי
שחמותי קצת קמצנית. קצת. וזה מספיק בשביל לעצבן אותי למרות שזה בכלל לא נוגע אלי לשום שבר בחיים.
היר שוטפת לפעמים כוסות חד פעמיות, מתקמצנת על שקיות אשפה לפעמים וזורקת אשפה בשקיות סתם שמוצאת בבית. מסיממת אוכל של אחרים גם אם הם חולים, שומרת קופסאות פלסטיק מהסןג הכי פשוט למליון ואחת שנה,שום מכסה לא תואם לכלי. לא זורקת שום אוכל גם אם הוא כבר עבר מזמן אתתאריך הטריות,היא תקפיא ותפשיר וחוזר חלילה.
וזה מצחיק כי חמי לעומתה מבזבז בלי חשבון קונה דברים לפינוק באלפי שקלים ויותר, ואני יודעת שיש להם חשבונות נפרדים אז כנראה זה הפתרון שמצאו לעצמם..
ומה שאת עוברת זה הרבה הרבה יותר קיצוני, אז מאחלת לך את כל הטוב, שתמצאי את הכוחות להפסיק את מעגל הסבל בו את חיה ולחיות ברווחה נפשית.
קראתי את השרשורmp3
ההתנהלות בבית חמיך וחמותך נשמעת נורמלית לגמרי. ונראה שבזכות זה הם יכולים לעזור לכם.
לגבי בעלך,אם את תשתתפי איתו ברצון לחסוך הוא יוכל להשתתף איתך בהנאה מהקניות.כי הוא לא ירגיש שכל קניה היא מלחמה מי ינצח-החסכן או הבזבזן.
זה סבבה, מה דעתך להסתכל על זה קצת אחרת -עף על עצמו

ככה אתם מאוזנים, את תשתדלי לבזבז, והוא ישתדל לחסוך, וככה תגיעו למצב מתוקן של ביית.

אכן פערי מנטליות....44444
ממה שאת כותבת נשמע שאצל בעלך הקמצנות נרכשת, שזה טוב...
בתור זוג בעל אופי יחסעת חסכני (ממש לא ברמה של בעלך) לדעתי תקבעו על מה חוסכים ובמה- לא.
תקציבו סכום ל"בזבוזים" ותגדירו אותו.
בעיני זה מאוזן ל-2 קצוות הסקאלה.
אני יכולה להעיד על עצמי שאני מעדיפה לא לצאת למסעדות ובילויים כמעט בכלל ולא לקנות הרבה בגדים אבל.... אני אביא מנקה ולא יתחשבן על השקל בכל דבר כולל בוילר- זה הבילוי שלי.
זה אישי ומאד משתנה.
תחליטו מה מתאים לכם.
למשל: מתקלחים בנחת בלי להתחשבן ולא מביאים דברים מהזבל אבל אוכלים במסעדה רק פעם בשנה.

והערה לגבי יציאות- אפשר לעשות הליכה ולהנות ביחד בלי אוכל. זה זול משמעותית וחוסך לך כסף להרבה דברים אחרים. לכן פה הייתי מתפשרת.

בגדול הייתי דורשת פחות לחץ על היומיומי והדברים הקטנים ומורידה בבילויים.

אבל..... זה מאד אישי ועניין של הרגשה.
זה נשמע שהוא מרגישהיום הוא היום
מהילדות הרבה לחץ סביב כסף, המציאות השתפרה ברוך השם גם אצלכם וגם אצל ההורים שלו אבל הוא והמשפחה עדיין חיים את הלחץ.

אני חושב שנתנו פה פתרונות טובים:

חיבור למציאות: לבדוק איתו הכנסות הוצאות בחודש ולסכם כמה את יכולה "לבזבז", לבדוק עם חשמלאי או מישהו שמבין כמה עולה שעה של דוד החשבון חשמל ולומר לו (להגיד לו מספר מדוייק ככל הניתן, שיירגע).

ללכת איתו ליועץ כלכלי או זוגי (מה שיותר יצליח כדי לקבל עזרה). נשמע שכלכלי יהיה יותר נוח בתור התחלה. לומר משהו כמו: אני רואה שהרבה פעמים הנושא הכספי מדאיג אותנו ומציק לנו אז בא נדבר עם מומחה שיעשה לנו סדר ויעזור לנו להיות רגועים כלכלית.

יש כאן הבדלים תרבותיים שצריך לגשר עליהם: לספר לו מה היחס שלך מהבית לדברים מסויימים ולשמוע ממנו איך זה אצלו בבית ואז להחליט ביחד מה יהיה אצלכם.

דבר נוסף, זה לסכם ביחד בעזרת יועץ כלכלי או לבד סכום מסויים חודשי שאת יכולב להוציא לדברים שהוא לא מבין את חשיבותם, טת יכולה לספר לו ויכולב לא, מה שתסכימו לטובת שניכם.

בכל מקרה, חשבונות נפרדים זה לא רעיון טוב,במקום להסתדר מפרידים...

י
בלי לקרוא הכל איזה יום שמח

כתבו לך פה דברים חכמים מאד

רק אומרת שממש קשה לשנות הרגלים!

בעלך רגיל לסגנון מסוים ומאד קשה לו לראות משהו אחר, אני חושבת שכדאי שתשדרי לו שאת מבינה אותו ואת המקום ממנו הוא בא אבל בכל זאת את חושבת אחרת, כל אחד אוהב שמכבדים ומעריכים את המשפחה שלו גם אם לא מסכימים..

יש לי דוגמה הפוכה, בעלי בא מבית עם רמת חיים מטורפת באוכל חופשי צלעות טלה באמצע השבוע כל ערב 3 מנות כולל מרק טרי, פסטה הכי יקרה, גבינות יקרות להחריד, בשרי מגוון כל יום ולא כנפיים או גרונות פירות וירקות מה שרוצים ומתי בלי קשר למחיר

אצל ההורים שלי מעולם לא אכלו צלעות טלה גם לא בראש השנה או פסח, לא ידעתי מה זה עד החתונה, אם הפלפלים היו יקרים באותו שבוע לא אכלנו פלפלים..

בתחילת החיים התעלפתי כשהוא חוזר אחרי הכולל ואומר לי, היה בא לי כבד אז קניתי ואני מכין לארוחת ערב המום (כבד אוכלים אצל ההורים שלי פעם בכמה חודשים בשבת)

שתביני שהוא אברך גם היום, נשואים 10 שנים ובהמון דברים הוא השתנה אבל בקטע של אוכל עדיין לא (בשרי טרי כל יום)

אני מכבדת את זה וסותמת, זרקתי לו הארה לפני כמה שנים שלנהל בית של אברכים עם רמה כזו של בשרי פחות הולך.. אמרתי את זה בכזו עדינות שמאז הוא דואג ומתאמץ לקנות במכירות או במבצעים גדולים..

השוס החדש שהוא מצא שוחט והוא הולך איתו לשחיטה ומביא הביתה נתחים הזויים של בשר במחירים זולים וההורים שלו גם קונים דרכו..

תכלס, צריך לכבד ולהוקיר מאיפה כל אחד מגיע ולתת לזה מקום ולאט לאט להגיע לאמצע שמקובל על שניכם.

בהצלחה יקרה, תתפללי על זה

ואוו לא קלהריונית ותיקה
הנפש צריכה את הפינוק.....
האמת ? הוא כנראה הסובל העיקרי , לחיות כך באובססיביות שאין לה באמת רציונל זה לא פשוט .
אני חושבת שאת צריכה להקצות סכום מסוים בחודש לנפש ולסכם איתו שזה סכום שמוקדש כולו למותרות כמו מסעדה , חופשה וכו' ואם באותו חודש הכסף לא בוזבז אז הוא נצבר לחודש שאחרי.
אני על סף ייאושהיופי שבך
עבר עריכה על ידי היופי שבך בתאריך ג' בכסלו תש"פ 20:52

אז החודש החלטתי לתת את כל כולי. ובאתי עם סכום יפה מאודדדדדד.

היתה הוצאה לא קטנה נזילות מים לשכנים עשינו איטום גג+מרפסת +ריצוף וכ"ו וב"ה עוד נשאר כסף. (לא מדברת על המשכורת שלו..אלא מהסכום שאני הבאתי ב"ה..יותר נכון שבורא עולם הביא לנו)

ואז אני שומעת אותו אומר "אין לי כסף" לחבר.

ואווו.  לעבוד רציני בשביל לשמוע את המילים הללו?

חייבת לציין שהיה לי בעבר מוסר עבודה גבוה מאוד !!!!!. עד כדי שהייתי מגיעה לעבוד בחודש 9 בחול המועד ,בחופשים רק כדי להרוויח עוד כסף, וגם כדי שאוכל לקבל סכום יפה בחופשת לידה.

וזהו.

אין לי כוח לעבוד. מוסר העבודה ירד בטירוף. איך אפשר להשאר עם מוסר עבודה גבוה כשאת שומעת כל היום אין לי אין לי . ויש לו!!!!

זה קשה.

זה מתיש.

זה מעייף ומתסכל.

זה מוציא אותי מדעתי.

שאלתי אותו מיד אחרי שאמר . למה אמרת שאין לך?  מיד תיקן ואמר "סתם סתם"

אני מרגישה שיש לו קטע שהוא מחובר למילים אין לי כסף.

דייי. מה זה??

אמרתי לו הלוואי ואזכה בלוטו ב-14 מליון שקל. אתן לך 13 ולי 1 ואולי נגיע לשקט.

אני רוצה מנוחה.

לא רוצה שהילדים שלי יגדלו למציאות כזו.

אין לי כוחות נפש אפילו לגשת ליועץ. התיש אותי.

הוא מקסים כל כך, אבל הקטע הזה הורס כל חלקה טובה!

כי הדיבורים הללו מתפרסים לאורך כל היום.

אם רק היה מתג כיבוי לאובססיה הזו................................

כי לא אחליף אותו באף גבר לעולם.

תכינו עגבניות 🍅🍅🍅🍅🍅🍅סודית
אל 'תביאי לו' את כל הכסף
תשאירי בצד מזומן למה שאת צריכה
תקני בזה בלי לשאול, ןעל השאר תני לו להתקמצן חופשי.
כמה כבר את צריכה בצד כל חודש? 500?
תחזירי את המוטבציה לעבוד, ממילא זה יתקזז
ב״ה תגידי לו טוב אמרת שאתה משתפר בזה אני רוצה ליום הולדתmetorafi
ללכת ללילה לבית מלון תראי איך הוא מגיב
רק הערהאביולאחרונה
רק תפס אותי המשפט: "חשבונות נפרדים זה לא מתאים לזוג". אנחנו ככה וזה מעולה לנו. אין סיבה שלא. מצטערת שאין לי זמן לפרט
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך