בעל "חסכן" . חייבת עיצה!!!היופי שבך

היי,

בעלי אדם מקסים ,יש בו המון המון תכונות טובות. מאוהבת בו !

אנחנו נשואים 5 שנים ויש לנו כמה אוצרות.

יש משהו אחד שקשה לי איתו בטירוף.

הוא קמצן.

והבעיה היא שהוא חונך כך מהבית.

אתן דוגמאות ממה שקורה בבית של הוריו, ואח"כ מה אצלנו.

בשולחן שבת האמא כל הזמן דוחפת אותנו לגמור את כל האוכל עד לפירור האחרון. תוך כדי היא אומרת "שאח"כ לא אצטרך לאכול כל השבוע את זה".

הם אוספים הרבה משחקי ילדים/ רהיטים מהזבל.

קנינו דירה והם באו אלינו עם "מתנה" - ספה שהיתה נראת נחמד בדיעבד בעלי סיפר שהם מצאו אותה ליד פח זבל.

משחקי ילדים אוספים מהפח- קורקינט של ילדים/ בובות וכ"ו ואם יש צורך בתיקון, חמי מתקן.

בעלי פעם סיפר לי שאין להם חימום במקלחת כדי שיתקלחו צ'יק צ'ק בלי לבזבז מים

שומרים קופסאות של חומוס...שוטפים קופסאות של סלטים (חד פעמי)

בושות בקיצור.

והכי מזעזע שלא חוסר להם כסף (הם עמלו רבות להגיע למקום הזה)

אצלי בבית זה מתבטא בכך שתמיד אני צריכה ליזום יצאות כמו יום נישואים, יום הולדת, סתם לצאת יום אחד למסעדה, לקנות בגדים לילדים הוא אומר למה את קונה. יש לו /לה. בקניות שבועיות הוא תמיד מחפש לצמצם, לקנות רק מבצעים.

כל היום מדבר על כסף ואיך אפשר להרוויח כסף. ורומז לי כל הזמן לא להוציא כסף כי עוד לא יצא חשבון חשמל ,מים גז ועוד .

מזרז אותי לצאת מהמקלחת, מכבה כל הזמן את הבויילר (יצא שהתקלחתי במים קרים כי כיבה לפני הזמן), מכבה את המזגן ,טוען שחם/קר לו.

כשעברנו לדירה שלנו קניתי חפצים יפים כמו שעון , תמונה, מראה גדולה (מהשוק, לא משהו יקר), ועל הכל היה לו הערות בשביל מה. סתם בזבוז כסף וכאלה.

מינימום של בית שיהיה בו מראה/שעון יפה/ עציץ נחמד בפתח הבית. לא? לא עלו יקר.

או בתחילת חיינו המשותפים התחננתי אליו ממש בדמעות לצאת לירח דבש. הוא לא רצה . אמר ביזבוז כסף. רק אחרי שממש ביכיתי. הסכים. (הוצאה של 4000)

שנה ראשונה עשיתי לו יומולדת הפתעה לילה בבית מלון +ארוחת בוקר. ורמזתי שזה מה שאני רוצה גם. אמר לי אני לא הולך לעשות כאלה דברים .ביזבוז כסף. ובאמת היומולדת שלי (חודש אחריו) היתה ע-ל-ו-ב-ה . עד כדי שעלו לי דמעות לעיניים במקום לשמוח.

השכיר רכב וקנה לי בושם. סתם השכיר . שאל אותי לאן את רוצה לנסוע. הייתי בשוק. חשבתי שנוסעים עכשיו לבית מלון. משהו...כלום!!!!

אני מטבעי אדם חסכן באתי רק בזכות זה עם סכום יפה לפני החתונה. כך שאין לחץ שאני בזבזנית.

בתחילה היינו בחשבון משותף וכשהתפחלצתי מזה החלטתי לא להפקיד יותר לחשבון. והיה לי פשוט רוגע!

לפני חצי שנה לאחר שהבטיח לי המון זמן שיותר לא יתקמצן התאחדנו בחזרה.

כן הוא השתפר מאז. אבל ממש בקטנה.

אבל אני מרגישה מחנק. מ-ח-נ-ק!!!!!

כל דבר שאני קונה אני חושבת מה יגיד ואיזה הערות יהיה. יוצא שאני כמעט לא קונה כלום!

חשבונות נפרדים זה לא מתאים לזוג !

מה עושים? תשש כוחי!

אין לי כוח כל פעם להלחם לקנות דברים. להלחם לחגוג יומולדת. להלחם להנות קצת מהכסף שאני עובדת.

שנינו עובדים . אני עצמאית והוא מורה.

בלי עיצות כמו, לכו לייעוץ כי זה לא הכיוון .

איך לגשת אליו בצורה נורמלית בתחום הזה? חוץ מלהתעצבן. ולהיות מתוסכלת

להורים שלי יש חשבונות נפרדיםאנונימית 50
והם מתנהלים אחלה.
אבא שלי לא קמצן אבל גם לא קונה לעצמו כלום, אז מהחשבון שלו משלמים מים חשמל ובתי ספר.
אמא שלי לא בזבזנית אבל בכל זאת אישה אז מהחשבון שלה היא קונה מה שהיא רוצה.

אז אפשר כזוג חשבונות נפרדים.

לצערי, אין לי מושג מה הפתרון. אצלנו אני זו שחוסכת ודואגת יותר מדי ולבעלי אין מושג מה קורה בחשבון.
והייתי שמחה כמובן לשחרר קצת.

מאחלת בהצלחה.
אצל ההורים שלי ככה גםציפ'קה
אצלנו שנינו חסכנים אבל יודעים לחיות... אחרי הכל, למה חסכנו את כל הכסף הזה?
את צריכה לעשות הפרדה בין דברים שוניםהסטורי
קודם כל - אם דברים טובים ושמישים מונחים ליד הזבל, אין שום סיבה לא לקחת. אם טרחו והביאן לך ספה טובה ויפה - מה אכפת לך מהיכן הביאו אותה. אם יש אצלהם משחקים טובים לילדים - מצויין, מי אמר שחייבים להוציא על זה כסף מיותר. אם היית טוענת שהבית נראה לא אסתתי, זה עניין אחר, אבל נשמע שמטריד אותך העקרון - באמת מה אכפת לך?!

איני יודע למה הורגלת ויתכן שהגיוני שאת מצפה מבעלך למה שהורגלת. לענ"ד לצאת למלון לכל אירוע - זה הרבה מאוד. למי יש 4000 שקל לירח דבש?

יש דברים שסביר שתציבי בהם גבול - הגיוני שאת מצפה שיהיו מים חמים. סביר שהמזגן ידלק כשחם (מי אמר שלא באמת קר לו?).
אתה באמת שואל למה איכפת לי?היופי שבך

כי אני סובלת מזה.

שאלתי לגבי נקודות ספציפיותהסטורי
מסכים לגמרי שאם קר לך/אין מים חמים וכד' זו בעיה. לא מסכים לגישה שאם הם מצאו רהיטים טובים ויפים שמישהו משום מה זרק - זו בושה.

נראה לי ששחרור תודעתי כאן, יקל מאוד על הסבל שלך.
כתבתי את הנקודה שלהיופי שבך

להביא רהיטים מהזבל בכדי להסביר מהיכן בא ומדוע מתנהג כך.

זה מה שהוא ראה.

ואני מרגישה שהוא לוקח את זה לעוד כיוונים.

כמו לכבות את הבויילר, לדפוק בדלת של המקלחת שאצא... וכד'.

לדעתי... מה שמפריע לה זה הלחץ והרגשת המחנק.44444
ויש גם כאלה שנגעלים מדברים שהגיעו מליד הפח.

אני אישית יגעל מבגדים שעמדו ליד הפח אבל ספרים אנחנו לוקחים חופשי וההורים שלי מצאו משחקים שווים ואפילו בובות וניקו אותם טוב/ כיבסו בהרתחה. לי אישית לא מפריע.
כמובן בהנחה שזה היה *ליד* הפח ובמצב טוב.
היי יקרהסוסה אדומה
זה לא קל, אבל נשמע שחוץ מזה טוב לכם ביחד, וזה משמח.

לדעתי, את צריכה לסכם איתו שכל עוד החשבונות שלכם מאוחדים, הוא מניח לך מהערות כי זה לא בריא לך.
וכמו שתארת זה גורם לך לתחושת מחנק.

אולי להסביר לו שמעבר לצרכים קיומיים ממש, יש גם צורך נפשי שב"ה אתם יכולים לאפשר לעצמכם ואין סיבה שלא.
אולי לומר שאת מבינה שדעתו שונה, אבל את עובדת קשה ואת רוצה להנות מהכסף ולא רק לשרוד איתו.

ומאידך, תחליטי שאת עושה עבודה אישית עם עצמך של לא לקחת ללב את ההערות שלו.
לא מתוך זלזול בו, אלא מתוך הבנה שזה גדול ממנו וגדול עליך.
תוציאי בגבול הסביר, מתוך שיקול דעת כלכלי, ותזכרי שזה שלו. אם יעיר לך, אל תיבהלי ואל תיקחי ללב.
תעמדי שלווה מול זה.

מעבר לזה, אפשר שתלכו ליועץ כלכלי.
האיש שלך ידע שהוא מדבר עם איש מקצוע, והיועץ אולי יסביר לו גם את החשיבות של ההשקעה גם ב"תחום הנפשי", ובכללי יעקוב אחר חסכונות מוגזמים וכדו'.
מן הסתם הוא ימליץ לכם להקציב סכום קבוע לנושאים מהסוג הזה והוא יחשב כחלק מההוצאות הקבועות שלכם במהלך החודש.
ככה את תוכלי "להתפרע" במסגרת התקציב, האיש שלך יהיה רגוע ואת תקבלי מה שאת צריכה.
ותוכלי בדרך הזאת גם לחסוך לעצמך.

גם צורך נפשי הוא צורך קיומי.
בית נאה זה לא עניין של מה בכך. רק שלא תמיד גבר רגיש לזה כמו אישתו. ולכן האישה אחראית בתחום הזה...

בהצלחה...! מקווה שתעשו הכל באווירה טובה.
תשובה נפלאה! תודההיופי שבך
עבר עריכה על ידי היופי שבך בתאריך י"ג בחשון תש"פ 14:09

באמת טוב לנו ביחד!!!!

אני מאוד מאוד שקולה. ומאוד לא בזבזנית.

לצערי הפכתי אפילו למעט קמצנית. ומחשבנת.

חשוב לי להבהיר משהו.

בעלי מצליח מאוד מאוד להשפיע עלי כי הוא "חופר" בצורה עלוקתית מאוד בקטע הכספי. (מחילה על המילה הלא כל כך נחמדה כלפיו)

ואסביר.

אנחנו יכולם לתכנן יציאה לשתות קפה , מגיעים לקניון ותוך כדי נסיעה מתחיל לדבר על התשלומים של חשבון מים/חשמל שלא יצאו...מגיעים לקניון ושוב הוא יכול לומר לי כמה וכמה פעמים בתוך 5 דק' שצריכים לחסוך בדיוק החודש כי....

וחוזר חלילה תוך כדי שתיית הקפה..מגיעים לכספומט ושם החפירה כבר ממש עולה דרגה הוא אומר "אל תוציאי הרבה כי..."

טפטוף ועוד טפטוף.

ולכן העבודה העצמית שלי מצריכה המון כוחות נפש בתחום הספציפי הזה. שלא תמיד קיימים.

החפירה הזו זה כמו זבוב ליד האוזן בלילה, בסוף אתה מתייאש ושם על כל הראש את השמיכה.

זה לא קל .

הוא חייב לשחרר ולתת לך לשמוח בחיים -את לא נשמעת בזבזניתor1900
את נשמעת מושלמת. שחררי אותו.רק להיום
ידעת שאור פרוד?
זה נשמעשירוש16
כמו אובססיביות. פחות קמצנות.

הוא מתעסק הרבה בנושא הכספי - כלכלי בבית.
גם אם הדיבורים שלו לא מגיעים לפן המעשי (בסוף כן הלכתם ליציאה זוגית ושילמתם יותר מ2 שקל על קפה) הוא ממשיך לדבר ולדבר ולדבר...

אפשר לשבת, בנחת. פעם בשבוע / שבועיים/ חודש ולדבר על המצב הכלכלי.
אבל להזכיר את הנושא (או כל נושא אחר) יותר מפעם אחת בשיחה - זה מטיש.

אני לא חושבת שהוא מנסה לחפור *לך*.
הוא משתף אותך באופן תדיר בהתלבטויות שלו ובמועקה שיש לו.
ייתכן והוא מודאג 24/7 לגבי המצב הכלכלי?
ואם כן - חשבתם פעם עד כמה זה מפריע לו בהתנהלות היום יום?
כן.היופי שבך

כך אני מרגישה שמדברים על כסף 24/7

ממש.

אבל האובססיה כן באה לידי ביטוי בחיי יוםיום.

ואני כן מרגישה שהוא חופר לי.

כיון שמתוך הדיבור שלו הוא מעביר לי מסר ברור שהוא " לא להוציא כסף" "לא לבזבז כסף"

ואני מקשיבה עד ש............

הוא מודאג כל הזמן ואני יודעת. הוא כל הזמן מדבר על התקדמות בעבודה, ואיך הוא ירוויח יותר.

הוא רוצה לבנות בגג שיהיה לנו יחידה וכך נהיה רגועים וכ"ו וכ"ו וכ"ו וכ"ו

24/7 של דאגות סביב העניין הזה.

שכמו שכתבתי בסופו של דבר משפיע חזק מאוד בקניות

ולדעתך יש לכם בעיה כלכליתחולת שוקולד
או שזה נטו דאגה?
נשמע שזה מעבר לדאגה רגילה או "קמצנות" רגילה, זה בטח מאוד מפריע לו, אולי אם תסבירי לו שטיפול יכול לעזור *לו* לדאוג פחות וזה לא רק בשבילך הוא ישתכנע
ובינתיים כדאי לפחות שיהיה מודע לזה שמה שמפריע לך זה לא רק לא להוציא כסף אלא גם החפירות שלו, נראה לי שזה 2 דברים ולחפור פחות יהיה לו קל יותר
לדעתי בשביל לפתור את הבעיה ב "חפירות" צריך44444
לשנות את הגישה שלו לא "לסתום" אותו.
לא הבנתי.היופי שבך

מה זה לשנות את הגישה שלו לא "לסתום" אותו?

מתוך דבריך נשמעשירוש16
שלשניכם יש עבודה מסודרת ומכניסה
יש לכם בית
יש לכם תקציב חודשי שלא היה מבייש משפחה עם 5 ילדים
אין לכם בעיה כלשהי שמצריכה הוצאות חריגות (נכות, מחלה כרונית, שיקום וכו)

אם זה המצב, ובנוסף לכך את עדיין חושבת שההתעסקות סביב כסף הינה על בסיס יומי ובאופן מוגזם - עם כל הכבוד לבקשה שלא לשלוח לייעוץ - זה השלב הבא.
ואני מתכוונת לייעוץ כלכלי אלא לייעוץ זוגי.

הגבר שלך לא צריך לדעת איך לחסוך או התנהלות נכונה עם כספים. יש לו ידע ומוטיבציה והוא דואג (ובצדק) לעתיד הכלכלי שלכם.
עם זאת - צריך לדעת גבולות. ואת זה אפשר לקבל ביייעוץ (זוגי או אישי).
יועץ כלכלי ייסתכל על חשבון הבנק שלכם, נתוני שכר, מגורים, הוצאות מול הכנסות ויגיד שאתם זוג למופת.
אבל...
את לא צריכה שיגידו לך את זה.
את רוצה שבעלך יבין שהדרך בה הוא מתנהל עם כספים פוגעת בך.

חיסכון זה דבר נפלא.
הוא לא צריך להוות מטרד או פגיעה באחרים.

אגב, לגבי 'המסרים' - ממליצה לך להרפות מזה.
או להתאלם לחלוטין (קשה עד בלתי אפשרי בנישואין) או לשאול אותו במקום " עצם זה שאתה אומר לי xyz זה נשמע שאתה רוצה להעיר לי על צורת החיסכון/ שימוש בכסף שלי - זאת הכוונה שלך?".

מניסיון - זה מושלם.
ככה את לא מניחה הנחות על סמך דברים שהוא אמר ולא מוציאה אותם מהקשרם, והוא יכול לדעת איך המילים שלו מתפרשות אצלך.
לגבי יעוץ זוגיסוסה אדומה
את צודקת שלכאורה יעוץ זוגי עשוי לעזור.

אבל א. לפעמים טקטית, עוזר לדבר בשפה של האדם מולך.
הוא לא חושב שיש בעיות זוגיות, אבל כן מוטרד כלכלית - אז בוא נלך ליועץ כלכלי - הוא אמור לסמוך עליו. ואולי גם להעז לקבל ממנו.

ויועץ כלכלי טוב, לא יראה בהם זוג למופת. כי יועץ כלכלי טוב מבין שיש הרבה משמעות מעבר לפלוסים בחשבון.

ויעוץ זוגי עשוי לעזור מעט.

ב. אבל הוא זקוק לטיפול נפשי אישי. כי לפי מה שתואר פה, מדובר באובססיה.

בטיפול וייעוץ זוגי לא מטפלים בבעיות מהסוג הזה.
בייעוץ זוגישירוש16
מקבלים הרבה מעבר ליישוב סכסוכים או בעיות בחיי הזוגיות.

תקשורת נכונה, התבטאות, כילים לניהול וויכוח, הסתכלות שונה על השני וכו.

מעבר לכך - יועץ זוגי מוסמך אמור לדעת לאבחן מצבים נפשיים שונים כמו OCD וכדומה. זה חלק מהעבודה שלהם.
והוא יכול להפנות אותם למקום הנכון ומעבר לכך - להסביר לבעלה מדוע עליו לפנות לייעוץ אישי בצורה שישתכנע.
מסכימה. אבל הוא לא רואה צורךסוסה אדומה
אז מה שכתבתי ב- א.

אני לא חושבת שאנחנו חלוקות באמת...
חוץ ממה שאמרת ביחס למה שיחשוב עליהם היועץ הכלכלי.
אולי תסכמו על סכום חודשי שאפשר להוציאמיואשת******
יש פה קודם כל את ענין החיים הנורמליים של מזגן בוילר וכו. שעל זה כדאי לדבר מה הגבול. אתה לא מכבה לי את הבוילר אני אתקלח ברבע שעה (והכי טוב בזמן הפ שהוא לא בבית)
אם הוא מודאג מהמצב הכלכלי אפשר לסכם כל וכך כסף הולך כל חודש לחיסכון וכך וכך אפשר כל חודש שאת תוציאי על דברים שמשמחים אותך
כל יכול להיות שבתכנון מראש את תבואי לקראתו בסכום והוא יהיה יותר רגוע
לי אישית זה נשמע גבולי44444
מסכימה שעיקר הבעיה פה זה הרגשת המחנק שהוא נותן וגם שכבר מוציאים אז נותן טעם רע.
הבעיה זו החשיבה הבלתי פוסקת. לי אישית זה לא נשמע ברמת c.o.d אבל באמת יש דימיון רק ברמה נמוכה יותר.
לדעתי כדאי להתחיל בשיח והצפת הבעיה ואפילו הייתי שוקלת ייעוץ זטגי בנושא הזה נקודתית אפילו פגישה- שתיים שישקף את הבעיה ויעזור להגיע לפתרון.
אבל קודם כל לדעתי, בגלל שסה"כ התקשורת טובה לנסות ביחד להגיע לפתרון אחרי הצגת הבעיה.
זה נושא אחר לגמרי מחסכנות.הסטורי
מי שבאמת חסכן, לא יוצא לשתות קפה בקניון. את אותו קפה הרי אפשר לשתות בבית בעשירית מחיר...

הבעיה היא העיסוק האובססיבי והחרדתי שלו בזה. בזה את צודקת. נראה לי שלהבא, כדאי שתבקשי ממנו לסכם מראש כמה משקיעים ביציאה הזאת ובזמן שנמצאים מחוץ לבית - לא מדברים על כסף. אל תאשימי אותו, רק תבקשי בשביל השלוה שלך.

אם גם זה לא יעזור, צריך טיפול מקצועי באובססיביות. אבל צריך שהוא יכיר בבעיה כדי שיהיה שייך לטפל.
קפה בקניוןהעני ממעש
זה לצורך אווירה. לא הכמות קופאין, שכאמור עולה בבית חצי שקל.
באהבהסוסה אדומה
זה מאוד לא קל מה שאת מתארת, וזה לגמרי משבית שמחות.
מן הסתם שהיית מעדיפה כבר לוותר על היציאה...

ולמרות שזה באמת לא קל, כדאי לך מאוד מאוד לגלות חוסן מול זה.
לפי מה שאת מתארת, טיפול זוגי זה לא העניין, זה עניין שלו שמצריך טיפול אישי.

וצריך להפריד.
להיות תמיד בפלוס, זה מינימום שאני מניחה ששניכם מסכימים עליו.
כמו כן, יש פערים מנטליים לגיטימיים, שגם לגבי זה אני מניחה שאתם מסוגלים להכיל גם אם חלוקים לגביהם.

אבל לפי מה שאת מתארת, זה לא עניין של פער מנטלי לגיטימי, ואם הבנתי נכון, זה גם לא עניין של חרדה קיומית.
מה שאומר שגם אם הוא לא אשם בשום דבר, הוא נמצא בסוג של חרדה כלכלית אובססיבית. ובחרדות ובאובססיות צריך לטפל. כל אחד בפני עצמו וכל שכן כשהחרדות שלנו משפיעות בצורה שלילית על זולתנו.

זה יפה שאת מצליחה להפריד בינו והקשר שלכם לבין ה"קמצנות" שלו. ושאת מוצאת מקור לזה בחינוך שהוא קיבל.

קחי בחשבון, שאת מתייעצת בפורום.
ובפורום, התגובות הן אינדווידואליות.

המדד לאם את מגזימה "ובזבזנית" הוא לא מדד חברתי פרופר. הוא מדד משתנה.
משתנה לפי צרכים של כל אדם (כולל צרכים נפשיים!), לפי ההכנסות שלו, לפי ההעדפות שלו...
ולכן, אני לא חושבת שאת צריכה אישורים של אנשים שלא מכירים אותך ואת צרכייך ואת חשבון הבנק שלך.

ברור לכל בר דעת שפלוס בחשבון זה מינימום.
ברור לכולם שכדאי שתהיה תוכנית חיסכון.

אבל מה שאת מתארת נשמע קצת הרבה מעבר לזה.
ומעבר לזה שזה מפריע לך, לדעתי זה מאוד מאוד מפריע לו.
חרדה אובססיבית לא מייטיבה עם אף אחד.
לא חרדה ולא אובססיה.

אדם צריך ללמוד לפרגן לעצמו פינוקים.
הכל עניין של סדרי עדיפויות.

נשמע שההורים של אישך סיגלו לעצמם (כנראה
שמסיבה מוצדקת או לפחות מובנת) דפוס הישרדותי, והם הנחילו (בשוגג או ב"מזיד") את זה הלאה.
ובזה צריך לטפל.

לגבי זה שהוא אוהב למצוא פוטנציאל בכלים שבורים, זה לגמרי מבורך ולגיטימי.
זה תורם לאיכות הסביבה, ובמקרים מסויימים עשוי לחסוך הרבה מאוד כסף.
אבל, כל עוד זה לא נעשה מאובססיה, וכל עוד הוא מבין את הצרכים הסבירים שלך והוא מאפשר לך לרכוש רהיט חדש ונקי שאת בוחרת.
(לא לאפשר זה לא אומר לקשור את הידיים שלך או להעניש אותך במקרה ש"העזת"... לאפשר, זה אומר לפרגן ולתת לך לרכוש משהו בתחושה חיובית!).

חשוב שידברו איתו גם על זה שבעניינים של הבית, האמירה שלך היא בעלת המשקל המכריע גם אם יש לו סיי.
כמו שבחינוך וענייני הלכה, להפך.

את לא תוכלי לבד לסחוב את זה.
מהסיבה הפשוטה שאת אישתו ולא המטפלת שלו, וכך ראוי שיהיה.
את כן תוכלי לחשוב על דרך להפנות אותו לטיפול.
ואולי להעזר בעצמך כדי להתמודד עם זה.
אבל בינתיים גם לחדד לעצמך שזה שלו.
ככל שתהי יותר בטוחה בזה, תצליחי לקבל את זה יותר בשלוות נפש.
או לבקש באסרטיביות שהדיבור על זה יפסק.
(אע"פ שאם מדובר באובססיה, זה מכניס אותו למצוקה, כי הוא באמת מרגיש צורך להביע את החרדות שלו ואת כביכול משתיקה אותו).
לכן, צריך טיפול. לא יתכן שתסבלו.

לגבי זה שבחרת לאחד את החשבונות שלכם.
זאת בחירה שלך.
אני מבינה שאת פחות מתחברת לחשבונות נפרדים, אבל מצד שני גם די סובלת מחשבון מאוחד. -

לפעמים נמצאים במצב של "הרע במיעוטו"...
ויתכן שהפעם הרע במיעוטו זה להפריד בכל זאת.

תשקלי את זה. כשתביני איפה מתחילה ונגמרת הברירה שלך, תרגישי טוב יותר.
מתוך השלמה שלא תמיד הכל לפי בקשתנו, אבל ניתנה לנו זכות בחירה, אם לא בין טוב לרע, לפחות בין הרע לרע במיעוטו.

בהצלחה!

כתבת כל כך יפה ומקסים!היופי שבך

תודה לך.

עזרת לי מאוד.

שמחה לשמוע ❤סוסה אדומה
תשובות מקיפות וחדות כתער כרגילor1900

בוקר טוב, מבינה לליבך...לה' המלוכה
עבר עריכה על ידי לה' המלוכה בתאריך י"ג בחשון תש"פ 11:46
התמודדות לא פשוטה. קמצנות זו אחת התכונות הקשות ביותר, שגורמת לקשיים חברתיים וזוגיים ובינאישיים. אבל בראש ובראשונה, סובל האדם עצמו.
כי בעוד שכולם חושבים שהוא "קמצן" , הוא חושב שהוא חסכן או מחושב, ולא מבין את הסטנדרטיים החברתיים, ולכן לא שם לב לסבל והתסכול, הנגרמים בעקבתיו לאנשים אחרים סביבו.

מהיכן זה מגיע?
- תאוריות קוגנטיביות- התנהגותיות, טוענות שהקמצנות היא בעקבות חיקוי שלמדמות קרובה בעיקר, כמו שאמרת.
- ולפי הפסיכולוגיה, קמצנות קשורה, לתהליך גמילה מחיתולים בילדות העלול להתפתח לקיבעון (פיקסציה, אובססיה) בשלב האנאלי (סביבת פי הטבעת), ולהתבטא בבגרות ובאישיות נוקשה, חסרת גמישות וקמצנית.

אז כמה דברים:

א. הוא לא אשם.
עם כל הקושי (וקושי עצום, אני בטוחה ולא שופטת, אני לא הייתי עומדת בזה!), תנסי שלא להעיר לו יותר מדי, לרדת עליו, לעקוץ אותו, כי הוא לא מבין את הבעיה שלו, והערה רק תהרוס את הצדגים הטובים שיש בו.

ב. לא להיכנע בנתיים (עד לפיתרון), לגחמות ולקמצנות שלו, אם זה על חשבון צרכיים בסיסיים שלך ושל הילדים שיחיו. אוכל, בגדים, רפואות וכו'...
כי ברגע שתורידי מולו את הראש, בפעם הבאה יהיה קשה יותר לבקש ממנו. אז פשוט לפי הגיון ושיקול דעת, מה שחייב בעינייך- פשוט לומר לו בפה מלא. שצריך א', ב', ג' נקודה. ( לא דיברתי על מותרות), אםילו שזה לא ימצא חן בעיניו.

ג. טיפול רגשי- פיזיולוגי.
מאחר שמקורה של הקמצנות הוא במחסום רגשי ( ולא משנה הסיבה כרגע), הפיתרון הוא רגשי פיזיולוגי, המבטל ומנטרל את החרדה העומדת מאחורי הקמצנות.

את חייבת פשוט לא להרים ידיים, (בייחוד שיש בו הרבה צדדים חיוביים), ולהילחם בהרגליו.
תזכרי כי הוא לא עושה זאת מאנוכיות, למרות שזה יכול לעיתים להראות כך, אלא מקום של פחד וחרדה קיומיים.
ועם זאת, את וילדיכם לא צריכים להמשיך ולסבול!!!

המון כוח, התמודדות מצמיחה, וישועה בקרוב.
לא חושבת שהפותחת צריכה להילחם בבעלהrivki
הם באים מבתים שונים עם הרגלים שונים, אי אפשר להגיד שרק אחד מהם צודק.
ברור שיש דברים בסיסיים כמו חימום מים, מזגן, ביגוד לילדים וכו .
הרגלים של בילויים למשל כמו יציאה למלון זה עיניין אחר, ואם יוצאים ביחד זאת צריכה להיות החלטה זוגית.
אולי היא צריכה לעבוד על עצמה, כדי להתיחס פחות להערות של בעלה. לא כתוב שהוא 'אוסר' עליה לקנות משהו, רק 'מעיר'.
אחותי היקרה, לא מאחלת לך בעל קמצן ואפילו לא ליום אחדלה' המלוכה
עבר עריכה על ידי לה' המלוכה בתאריך י"ג בחשון תש"פ 13:19
שימי לב, איזה צער מובע בכתיבה שלה.
וכדאי שתקראי שוב את תגובתי, שנכתבה בשיא הרגישות.
ואני מדייקת בכתיבתי:
"להילחם בהרגליו" ולא בבעלה.
יש הבדל. וההבדל עצום.
וגם הדגשתי לא להתפשר על צרכים בסיסיים! ולא על המותרות, בתי מלון בימי הולדת, שבאמת לא כולם התרגלו ולחיים האלה. ולא כולם יכולים ורוצים לעמוד בהוצאות כאלה.

נא לא לפרש דברים שלא כתבתי.
אני ממש לא נלחמתהיופי שבך

זה בעלי ויש בנינו אהבה אין סופית. מעולם ולעולם לא אחליף אותו!

וזו הסיבה שכתבתי כאן.

אני מחפשת דרכים נעימות איך להתגבר על הקטע הזה.

הוא לא אוסר לקנות רק מעיר זה נכון.

אבל אני רוצה לראות שבן הזוג שלך ישב לך על הראש ימים ולילות על זה שצריך לחסוך פה וצריך לחסוך שם, וחסר לו סכום כזה לחשבון ההוא , וכ"ו וכ"ו

חופר חופר חופר.

הלכתי ליועצת פעם והיא ביקשה ממני לתאר את הרגשתי.

אמרתי לה שאני מרגישה בדיוק כמו האבן בסיפור של ר' עקיבא

נכון שאבן זה דבר קשיח ומים לא יכולים לעשות בה חור.

אבל טיפה ועוד טיפה ועוד טיפה ועוד טיפה יצרו בה חור.

וזה בדיוק הסגנון שלו. שיהיה בריא.

וזה לא בדיוק קל "להתעלם" מההערות שלו בדיוק מהסיבה הנ"ל.

אני לא עשויה מאבן והחפירה שלו משפיעה עלי מאוד ומתסכלת

אני חייבת להיות עשויה מחומר יותר קשיח מאבן בשביל לשרוד את החפירה

ולהצליח להתעלם ממה שהוא אומר/מגיב.

הוא עובד בשיטה פסיכולוגית שמכניעה אותי.

עונההיופי שבך

לגבי א. ברור לי שהוא לא אשם!!. ולכן סיפרתי מה הולך אצל הוריו, כיון שזה בא משם. אני באמת יורדת עליו הרבה כי זה עובר כל גבול.

זה לוקח ממני הרבה כוחות נפש.

ב. זו הבעיה הגדולה שאני מתייאשת מהר והור לצערי קלט את החולשה הזו שאני מתייאשת מהר. אני מורידה הרבה את הראש ונשארת עם הרבה תסכול.

ג. אין סיכוי שהוא ילך לכיון הזה. הסברתי לו פעם את העניין.

ההורים שלו עברו חיי מחסור אך עדיין הילדים לא נולדו. כנראה בכל זאת הצליחו להעביר לילדים את החרדה הזו.

אני יודעת שאני חייבת לא להרים ידיים. וזו הבעיה . אני מחפשת כוחות ואין אותם ממש.

כתבו פה להתעלם . איך אפשר?

הוא חופר עשרות אלפי פעמים באותו נושא ואני מתייאשת.

מרגישה שרק להפרד מהחשבון ייתן לי רוגע ואני לא ממש רוצה.

ולמה זה כ"כ נורא להפריד חשבונות?חולת שוקולד
(ואיך זה בעצם עוזר? באותה מידה אפשר להחליט שסכום מסויים יוצא כל חודש על הצרכים שלך, זה בעצם אותו דבר)
זה לא מעיד על שום דבר בקשר שלכם, בסה"כ פתרון פרקטי
גם אני חושב כךנפשי תערוג
הוא טוען שזה לא מתאיםהיופי שבך

ולוחץ שנאחד את החשבונות. והוא במידה מסויימת צודק ..אנחנו אחד.

וכן. זה כל כך שונה. אז יש לי ביד כסף נזיל!

קונה בכייף לילדים בגדים כשצריך.

יוצאת למסעדה עם חברות בלי ייסורי מצפון.

ועוד כהנה וכהנה דוגמאות

מרגישה שיש לי. זו תחושה מדהימה!

שכשאנחנו מאוחדים אין לי.

אה...ויש לי שקטט.

אין מי שיחפור בראש. כמה למה איך

אז אל תאחדינפשי תערוג
אני חושבת שאת צריכה להסביר לוחולת שוקולד
שזה שלו המצב לא מפריע לא אומר שהוא יכול גם לא ללכת ליעוץ, גם לאחד חשבונות, גם לחפור לך ולתת לך תחושה שאת לא יכולה להוציא בכיף
תסבירי לו שאמנם *הוא* חושב שהכל בסדר אבל *את* לא ולכן לא הכל בסדר
יכול להיות שהוא לא רוצה חשבונות נפרדיםתוהה לי
כי אז יש לו שליטה על הכסף. ולא בגלל הסיבה אותה אמר לך- להיות מאוחדים.
בחיים אין מצב שהוא צריך ככה לשלוט על הכסף ועל הפעולות שלך. ואם הוא לא מסכים ללכת לטיפול, אז האופציה של חשבונות נפרדים ואפס התערבות שלו בקניינים שלך, זו חלופה הגיונית שתאפשר לך לחיות בנורמליזציה.
כי זו באמת אובססיה, לא קמצנות רגילה.
והוא חייב טיפול לocd לדעתי בשביל איכות החיים שלו ולשכם כמשפחה.
נשמע מאד מאד מאתגר! מאחלת לך המון בהצלחה ותושיה בהתמודדות
הוא לא אדם שתלטןהיופי שבך

זה לא בא מרצון לשלוט.

צודקת . זה מה שאני מרגישה. אובססיה.

תודה לך.

אדם שסובל מחרדותתוהה לי
משתיק את החרדה על ידי שליטה. אם הוא ידע איפה נמצא כל שקל ואם הוא יספר לך נלא סיפורים על חשיבות הכסף, ואם הוא ידאג באופן יזום לחסוך כל שקל שניתן אז ככה הוא לא משאיר שום שקל מעבר לתחום שליטתו. וזה יוצר מציאית שהוא שולט על הכסף ומנסה לשלוט על איך את תשתמשי בכסף, ואפילו עושה פעולות מאד חודרניות כמו לסדור את המים החמים באמצע המקלחת.
זה נשמע שאתם סוחבים את האישיוו הזה במשך שנים בלי למצוא פיתרון. אני ממליצה לך בכל החום ללכת לטיפול בעצמך וככה אולי תוכלי לעזור לו אבל סטוח בטוח תוכלילעזור לעצמך. כי באיזשהו מקום את 5 שנים מאפשרת למציאות הלא נורמלית הזו לקרות, ואולי גם את יכולה לעזור המון לשניכם.
נכוןאביול
כל אנחנו עושים וזה נוח מאוד
מגיבה לךלה' המלוכה
א. זה שאת מבינה שהוא לא אשם, אמור להוריד את מפלס המתיחות והתסכול סביב הנושא, זה מצויין.

ב. אל תאשימי את עצמך, שאת מתייאשת מהר. כי זה באמת מייאש.
תקבלי עת זה כתיקון, שנכפה עלייך משמיים, ועלייך להתמודד איתו בצורה הכי מכובדת ובריאה שיכולה להיות, ובלי לפגוע במישורים אחרים. וכמובן, באמונה גדולה!

ג.מה זה אין סיכוי?
תגרמי לזה שיהיה סיכוי.
אם הוא כל כך בעל טוב, עד כדי כך, שאת לא מוכנה לוותר עליו, זה אומר שבטח הוא מכבד ומכיל אותך ואת רצונתייך. ואם כך, כנראה שהוא לא מבין דיו, עד כמה את סובלת. ומתייסרת.
- תבהירי לו שאת לא מוכנה לחיות בצורה כזו. שלא טוב לך. שאם היו לו טענות כלפייך, את היית עושה הכל, כדי שיהיה מרוצה ושמח בך.

ולא,את לא צריכה להתעלם, אם אינך יכולה.
זה כמו הר געש שהתפרץ בסוף, עד לכדי גירושים
חס וחלילה.

אני לא בעד חשבונות נפרדים, בטח לא בחיי נישואים ראשונים.
בסיס טוב בין בני זוג, כולל אמון ושותפות, המתבטאים בכל רבדי החיים, וכסף בראש ובראשונה.

ולדעתי זה דווקא לא הפיתרון, כי עובדה שעשיתם את זה, וזה לא עזר. אולי עזר ברמה הטכנית מעט, אבל ברמה ההתנהגותית הוא המשיך בשלו.
ואפילו חזרת לחשבון שלו בשנית.
אבל, זו אני.
אם זה טוב לך, וזה בסדר מבחינתו, מעולה. העיקר שיהיה לך טוב, ותהיי רגועה ופנויה רגשית לילדייך ולמאורעות החיים.

הפיתרון הוא יותר שורשי עמוק, טיפול התנהגותי רגשי, לדעת איפה זה יושב, ואיך מתמודדים עם כל פחד וחרדה מהוצאת כספים. ויפה שעה קודם.
חבל על העומסים שמצטברים בנתיים.

אם זה חרדתי אז ממש לא!חולת שוקולד
היתה לי תקופה של חרדה בתחןם הכלכלי, ממש לא נכון שבן הזוג לא יתן מקום ויכיל את החרדה, אם יש לו חרדה כלכלית הוא *באמת* לא יכול להוציא כסף (הרבה יותר מאשר אדם שבאמת אין לו כסף)
לא שייך (ולא בטוח שמוצדק) להכריח אותו להוציאהסטורי
אבל הוא חייב לטפל בחרדתיות.
נכון, אבל כל עוד הוא חרדתיחולת שוקולד
בן הזוג חייב להכיל את זה, עם כל הקושי
לא חייב. רצוי שיכיל בגבול האפשר.סוסה אדומה
יש דברים שלגיטימי שבן הזוג לא יהיה מסוגל להכיל.
אנחנו מוגבלים.

היא אישתו, היא לא המטפלת שלו.
בעל חרדות צריך טיפול.
זה יעשה לו רק טוב.
אמרת יפה, הייתה לך "תקופה", שתהיי בריאהלה' המלוכה
עבר עריכה על ידי לה' המלוכה בתאריך י"ג בחשון תש"פ 23:50
תקופה הוה אומר, משבר, גל, פרק זמן מסויים.
פה מדובר במציאות של שנים.
באורח חיים, בהתנהלות יומיומית, באופי.
אם לכל אלה התייחסותי הייתה עדינה, אך קל וחומר שהייתי עדינה בנוגע לתקופת משבר.

אדם שחי עם עוד אנשים, צריך להבין, שעליו לחיות באינטרקציה הרמונית עם הסובבים אותו.
ולא לחשוב, שאם זה לא בכוונה, אז מותר לו לנער מעליו אחריות.

הבן זוג צריך להיות מתחשב, אבל לא לוותר על "העצמי" שלי לגמרי. האחד מטפל בעצמו, והשני תומך וסבלני.
אני לא אגיב על התוכן אלא על הסוף דווקאבסדר גמור

"בלי עיצות כמו, לכו לייעוץ כי זה לא הכיוון" - זה נשמע לי כמו: "יש למישהו רגל שבורה או שטף דם אבל אל תפנו אותו לרופא זה לא הכיוון". אז בתאכלס זה הרבה יותר גרוע מרגל שבורה. זה האיכות חיים שלך וזה ילווה אותך עד 120!! 

"איך לגשת אליו בצורה נורמלית בתחום הזה? חוץ מלהתעצבן. ולהיות מתוסכלת" - את צריכה מישהו מקצועי שיתן את הכלים והגישה לפתור את הבעיה הזאת ולא ללכת למישהו שמתנדב במד"א כדי לשים פלסטר על המקום.

מצטער אם זה ביקורתי אבל אני רוצה בטובתך

ב"הצלחה רבה!

אתה צודקהיופי שבך

העניין הוא שזה לאסוף את עצמך ואת בן הזוג ולהחליט יחד ללכת על זה.

וכבן הזוג לא חושב שיש צורך בכך.

זה אומר להשקיע אנרגיות לשכנע לגשת ליועץ.

ושוב העניין שזה בתשלום . ואם ממילא מדובר באדם חסכן הוא חוסך גם את עניין היעוץ.

אני נזכרת שהצעתי לו בעבר והוא טען שאין לנו שום בעיה ואנחנו מתנהלים נכון

וזה לא קל.

חיפשתי יותר עיצות פרקטיות. אבל כנראה שזה לא שם.

בעלך צודקגנינה
הבעיה היא אצלך

את מצפה ממנו לחיות את החיים שאת רוצה.
והוא לא מבין מה הבעיה באיך שהוא חי.
כי באמת אין עם זה בעיה.
ההפך.
ללמוד לחיות חיים צנועים זה נכס.
רוב האנשים היום מוצאים המון כסף על סתם.

אם יש דברים שחשוב לך לקנות תבלעי את ההערות ותקני. בעלך ילמד שיש לך זכות לקנות והוא ילמד לכבד.
במיוחד שאת עובדת על זה.
מה השאלה/שאת מחפשת פה?הלוי מא
תקרא את השורה האחרונההיופי שבך

תקשיביאמא וגם
נראה לי ששניכם ב2 קצוות של הסקאלה.
אני מסתכלת על הסטנדרט מסביבי והוא יותר קרוב אל ההתנהלות של בעלך.
לדוגמא הוצאה של 1000 שח ליום הולדת ממש לא דבר רגיל וברור אצל כל זוג.
הרבה ממה שתיארת אצל ההורים של בעלך הם לא בהכרח חסכנות אלא גם מיחזור ושימוש בחומרים קיימים.

אין כאן מי שבסדר ומי שלא, אלא שכמו שהרמת חיים (הגבוהה יחסית, בעיני) שאת מכוונת אליה
היא לגיטימית כשהיא אפשרית, גם להשתדל לא להוציא כשלא צריך (בהנחה שלא צריך, לא כשצריך!) זה דבר לגיטימי.
הרבה פעמים כשיש קיצוניות לצד אחד אז מתחזקת הקיצוניות לצד השני אולי זה נכון לגבי שניכם...
אתם עכשיו זוג ואתם צריכים להחליט ביחד על דרך התנהלות שמתאימה בשבילכם!!

אולי תחליטו ביחד על תקציב לכל דבר?
לדוגמא כמה מוציאים על ימי הולדת, על בגדים לילדים.
תקציב שהוא שלך לבזבוזים ואת קונה מה שבא לך.

זה באמת מרגיש ממש מחנק ששואלים על כל דבר וצריך שיהיה אמון בבן הזוג ובשיקול הדעת שלו.

אפשר להחליט ביחד שמסכום יחסית גבוה כמו מאה שח כשרוצים לקנות
משהו יוצא דופן, מתייעצים עם השני....

לא כל כך מבינההיופי שבך

איך הגעת לזה שהכיון שלי זה רמת חיים גבוהה יחסית.

לא ביקשתי להוציא 1000 שח ליום הולדת. ממש לא. עשיתי לו יום הולדת יפה מאוד ב-300 -400 שח.

מבחינתי אדם שזרק ארון לפח כי הוא שבור ומתאמץ לקחת ממנו את הקרשים "הטובים" ולבנות מזה ארון מגרות לחדר אמבטיה זה סופר קמצנות!

לקנות רהיט -שולחן לסלון יד שניה בעיני זו חסכנות. וזה בסדר. אבל עד לבנות מהשאריות משהו חדש.

לשבת ולהחליט על סכום נשמע רעיון טוב.

להתייעץ איתו זה אומר לא לקנות.

לצערי.

יש קבוצותאמא וגם
שלמות בפייסבוק של אנשים שבונים דברים מדהימים מדהימים מעצים ממוחזרים.
אני באופן אישי נהנית מזה מאד בפן היצירתי, דווקא ממש לא עניין קמצני (ואני ב"ה לא קמצנית וגם לא חסכנית יותר מדי. אני פשוט בוחרת בחכמה [אני מקווה ] על מה להוציא את הכסף שלי).
אם אצטרך דווקא רהיט חדש אקנה רהיט חדש.
אם אוכל למצוא מה שאני צריכה ביד שניה אעשה גם את זה.

כתבתי 1000 כי ממה שידוע לי סביב זה עלויות של מלון וארוחת בקר.
להוציא 300 400 ליומולדת- מכירה הרבה אנשים שיגידו שזה יקר...
ויש אנשים שיגידו שסבבה.

הרעיון הוא להבין שיש אנשים שונים אם דעות שונות, וכל עוד זה לא מגיע לחסכים בצרכים אמיתיים, כדאי למצוא דרך לגשר עליהם.

בעיני 300-400 שח ליום הולדת זה המוןןןןןחולת שוקולד
וגם שאר הדברים שכתבת הם לא קמצנות בעיני, זה לגמרי עניין של הסתכלות אישית ונשמע שאתם באמת די ב2 קצוות שונים ואולי כדאי שגם את תבואי לקראתו בדברים שפחות קשה לך, למשל הקטע של להשתמש בארון השבור- למה זה מפריע לך? הוא זה שבונה את זה ומה זה משנה ממה נוצר הארון החדש? אולי זה יותר בקטע המנטלי- מפריע לך עצם זה שהוא מתקמצן לדעתך ולא רק הארון עצמו?
בעיניי למשל, זה ממש מעט.סוסה אדומה
אבל ה"בעיניי" הזה הוא אינדבדואלי.
ולכן ה"בעניינו" לא רלוונטי.

ברור שזה תלוי בהרבה מאוד גורמים.
הרגלים, צרכים, הכנסות וכו וכו...

לכן, בעיניי לא רלוונטי לדון בסכומים כל עוד אנחנו לא מכירים את התמונה הכוללת (ולא נשאלנו על כך).
^^^^ זה בהחלט המון, אצל הרבה אנשיםהסטורי
אבל כפי שעלה מתגובותיה, זה לא הנושא. הנושא הוא האובססיביות לכסף.
לא חושב. אם הם חיים על השקלנחשון מהרחברון
והוא לא רוצה לרדת למינוס - (לגיטימי לגמרי)ומרגיש חנוק כלכלית ובקושי סוגר את החודש הגיוני מאד שכל פעם שצריך להוציא כסף - ידבר על כסף.
איך חיים על השקל?סוסה אדומה
שניהם עובדים,
ולפי מה שהיא מתארת הוא אמור להיות בחיסכון מטורף..!

מדבר *כל היום* על הכסף. ורק חושב איך להרוויח. ומדברת מישהי שהגיעה עם חסכון לחתונה.
מזרז אותה לצאת מהמקלחת. זאת אובססיה ברורה. הוא בכל רגע נתון מרגיש את הכסף בורח לו בין האצבעות.
מכבה לה את הבויילר... (נעזוב את זה שזו לא צורה... אבל נראה שזה באמת גדול עליו).

בכל צורה שלא תסתכל על זה, זה לא תקין.

ובחישוב די קליל ניתן להבין שהם לא חיים על השקל.
אלא אם כן מישהו גונב אותם מהצד.
היא עצמאית את לא יודעת כמה מרוויחהנחשון מהרחברון
הוא מורה משכורת לא משהו. יש חמישה ילדים בעסק.
חוץ מהמקלחת שאת לא יודעת אם זה אחרי 15 דקות. או 50 דקות (שגם אז זה לא צורה אבל מובן) הוא נורמלי.
היא שומעת כל הזמן על כסף כי היא כל הזמן רוצה לבזבז.
היא כתבה מפורש כשיש לי כסף נזיל אני הולכת למסעדות עם חברות בלי יסורי מצפון קונה בגדים חדשים לילדים רוצה ללכת לירח דבש. זה נשמע שהיא לא מבינה ומבזבזת ללא שליטה. כשככה האישה מתנהלת אז מכל בעל היתה שומעת כל הזמן על 'צריך לחסוך'
אני ממש לא מבין אתכם כאן. אני שומע כאן אישה שלא מבינה ומבזבזת.
יכול להיות שאני טועה אבל כל עוד אין להם בצד כל חודש 2000 ש''ח בעלה צודק והיא הבזבזנית כאן.
קודם כלסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך י"ג בחשון תש"פ 19:23
כתבת דברים לא מדוייקים.
למשל, לא ראיתי שהיא אמרה שיש להם 5 ילדים. כן ראיתי שהיא נשואה 5 שנים.
אבל אולי אני טועה.

ב. אני למשל חושבת שההוצאות שלה הגיוניות לרמת חיים סבירה ובריאה.
לא מאמינה בתפרנות.

צריך לחסוך (לא בטוח ש2000 דווקא. לפעמים צריך להתגמש), ופלוס בחשבון זה מינימום.
אבל לא צריך לחיות חיי נזירות. ואם מדובר בחיי נזירות, אז קדימה, להוסיף הכנסות (ואגב, הלכתית, אם אני לא טועה, הוא אפילו חייב לא להוריד אותה מרמת החיים שהיא היתה רגילה אליה קודם לכן).

מותר לה להנות.
ואני מאמינה לה שהיא יודעת גם לחסוך.

לפחות מה ששמעתי עד כה, למעט הצורך בצלם מקצועי בחלאקה (אבל גם זה עניין תלוי מנטליות וכו), היא ממש לא מגזימה בעיניי.

לא צריך להגזים *לשום כיוון*.
לא באנו לעולם הזה רק בכדי לשרוד.
באנו גם כדי להנות.
אישה בעלת כמה אוצרות, ובעלת עסק, מגיע לה גם להתפנק לפעמים, ולא להתחשבן על כל שקל.
אדם לא נולד רק לעמל, הוא נברא גם כדי להתענג על ה'.

בקיצור, זה עניין אינדבדואלי.

אני טוען שכשבנאדם מבזבזנחשון מהרחברון
אוטומטית ישמע המון מהצד השני תחסוך.
לא כי השני חסכן אלא לאזן.

אני לא נותן מספרים מדוייקים אבל סדר גודל.
את לא יודעת כמה מרוויחה
לא יודעת כמה הוצאות מעונות
לא יודעת כמה הבעל מרוויח
לא יודעת כל הוצאות נוספות.
את כותבת הוצאות הגיוניות בלי לדעת הוצאות אחרות והכנסות.
מסכים וכתבתי את זה שאם מכניסים ובסוף החודש יש פלוס נאה אז היא צודקת ולא בעלה. לשאלה הזאת היא לא ענתה (זכותה המלאה)
אבל זה שהם כל חודש הפלוס זה בגלל ה'קמצנות' של בעלה? או שגם אם היה משחרר לה את ה1000 ש''ח שרוצה למסעדות צלמים ירח דבש חגיגות ובגדים ארונות חדשים ועוד זה היה מינוס כל חודש. זאת השאלה הקריטית ובלי תשובה לשאלה הזאת א''א לדעת האם בעלה לי חכם ומתנהל נכון כלכלית או שהוא מגזים.
אבל גם אתה לא יודע.סוסה אדומה
והכוונה היא שמדובר בצרכים לגיטימיים בעיניי.
ונראה שבעינייך הם מוגזמים.
וזאת תפרנות בעיניי.

מותר לקנות חטיפים לילדים. זאת לא בזבזנות.
מותר ורצוי שתקנה בגדים חדשים לילדים.
וחבל שיש כאלה שרואים בזה הוצאה לא הכרחית. זאת תפרנות בעיניי.
מותר לה גם להתפנק לפעמים ולאכול אוכל טעים שמישהו אחר מכין לה ולבלות עם חברות במסעדה.
מדובר באישה עובדת, שמגדלת מספר ילדים.
מותר לה. ואפילו מומלץ שהיא תחיה בטוב.
ואם ההכנסות שלהם לא מסוגלות לאפשר להם חיים שהם מעבר לחיים הישרדותיים, אז שיוסיפו הכנסות.
הצרכים לא ישתנו.

חולקת על התפרנות.
וחולקת על זה שהיא הבעיה.

מסכימה עם זה שההוצאות צריכות להיות תלויות בהכנסות.
אני מסכים טבעצמי מוציא על זה לא מעטנחשון מהרחברון
ולכן כתבתי שזה תלוי במאזן החדשים שלהם.
לא זה לא 'לא נצרך' אבל כשאין מספיק כסף זה בהחלט בזבוז
חטיפים אני לא קונה בגלל בריאותנחשון מהרחברון
ישאר הדברים זה תלוי אך ורק במאזן החדשי. ואת זה אמרתי מההודעה הראשונה
את כותבת כל כך יפההיופי שבך

ממש מה שאני חושבת ומרגישה!

כן. יש לנו את האופציה להגיע לכל מה שרשמת ביחס להכנסות והוצאות.

ויותר מזה .

יש חודשים שאני בתור עצמאית מכניסה פחות ואכן לוקחת הילוך אחורה.

בכדי לא להגיע למצב לא טוב.

אני מתנהלת לחלוטין בצורה בריאה ונכונה.

מכל ההתכתבות פה נשמע שבכל יום אני יוצאת למסע של קניות ומבזבזת ים של כספים.

טעות!

אתה ממש טועההיופי שבך

איך הגעת לזה שאני מבזבזת ללא שליטה?

טעות.

וכן נשאר סכום נכבד בצד!

אני לא טועה! אני שואל!נחשון מהרחברון
את לא עונה אז אני מציב אפשרויות.
איך הגעתי? מהאמירות שלך על מה היית מבזבזת כסף אך היה לך כסף זמין.

סכום נכבד זה יותר או פחות מאלפיים בחודש?
תגובה קצת חטטנית. ולא שייכת , מאמינה שלא לשם כיוונתהמטפחת לבנה

מותר לצאת  לבית קפה פעם ב היא לא כתבה שהיא יוצאת כל שבוע או כל יום. 

הגעת למסקנות ממש טוטאליות. סתם בלי מידע. 

לא נראה לי אתה עוזר לה. 

העלת את השירשור מהאובנחשון מהרחברון
אבל אסביר.
היא כתבה שכשהכסף יהיה בשליטתה היא תוכל לבלות עם חברות בבתי קפה לקנות בגדים וכו

מצד שני בעלה חוסך. לא רוצה להיות במינוס ומתאמץ לשם כך

אין כאן חטטנות אני אמרתי לאורך כל התגובות בשירשור הזה שזה תלוי מה העובדות.
אם משפחה חוסכת מספיק ויש עודף בשוטף כל חודש - אז היא צודקת ושתתפנק.
אם אין אז לדעתי (והכי היא שאלה לדעתנו) בעלה צודק.
אנחנו לא חיים על השקל.היופי שבך

מבין אותך לגמרי - זו התנהגות בעייתית שדורשת - תיאום צפיותor1900

בית משותף

יחסים משותפים

וניהול משק ביתי וכספי משותף

זו קמצנות שפוגעת במרקם הבריא של הבית  והזוגיות

אתם חייבים להגיע להסכמות - ושלא תרגישי שאת הולכת על ביצים כל הזמן

זה לא הארוןהיופי שבך

הארון הוא דוגמא קטנה.

זה המנטליות.

כי כמו שכתבתי זה נוגע בהמון המון תחומים.

זה לא לקחת צלם לילד בן 3 -צילומי חלקה לטענתו אני יכולה לצלם לבד ולהדפיס לבד.

זה לנסוע באוטובוס עם כמה וכמה ילדים להורים שלו כי זה יותר זול. בלחץ מטורף של שישי או מוצש. כך שבעקבות כל הלחץ מצטערת שנסענו בכלל.

זה לקנות חטיף לילדים לשבת את ה"זול" כי זה 2 ב15 וזה חטיף שהילדים לא נוגעים בו.

בכוונה רשמתי דברים כל כך שוליים כדי שתביני מה הולך בדברים גדולים.

אני לא מעלה על דעתי כאופציהנחשון מהרחברון
לקחת צלם לחלוקה/ברית מיותר לגמרי.
נסענו באוטובוסים עם ילדים עד שעברנו דירה למקום בלי אוטובוסים וקנינו רכב. לא מבין למה לקנות חטיפים לילדים בכלל וחטיפים יקרים בפרט.
אני לא חושב שאני קמצן וככה גם אשתי. זה דברים שאני לא מבין למה לבזבז עליהם שקל. מיותר בעיני.

כתב שאתם לא חיים על השקל.אני שואל יותר מפורט.
את עצמאית אם פתאום חצי שנה אין עבודה אתם מסוגלים להסתדר? בעלך מורה זה סד''ג של כ5000 נטו. לא הרבה עם כמה ילדים
לא יודע כמה את מרוויחה בחודש.
אבל כל עוד אין לכם חיסכון של לפחות 2000 שח בחודש מינימום אני מאד מבין אותו. מתכונן ליום שבו יכול להיות קשה יותר.
נשמע ממה שאתה כותבהיופי שבך

שמה שאני מבקשת זה בזבזנות.

ולא זה ממש לא.

הוא מבחינתו לקנות לילדים בגדים מידה אחת מעל שיספיקו לכמה שנים.

לא רלוונטי בעייני.

למה שהילד יראה סחבה רק בשביל לחסוך בקנית בגדים.

או נעליים גדולות כדי שיספיק לעוד שנה?

לא.

זו בעיה.

אני עדיין אומר את זהנחשון מהרחברון
ירח דבש - בזבוז.
מסעדות עם חברות - בזבוז
מלון לארוחה במסעדה ביומולדת - בזבוז

כשמישהו מקצין - מקצינים לצד שני
צר לי .היופי שבך

אך לצאת פעם בחודש עם חברה למסעדה בסכום של 50-60 שח זה בזבוז

זה סופר קמצנות!

זה תלוי בהכנסות הוצאות לבטחון תעסוקתינחשון מהרחברון
זה לגמרי עניין של מנטליות.44444
אני כמעט מעולם לא יצאתי עם חברה למסעדה.

כשהייתי ילדה מסעדה בציבור הדתי הממוצע (לא רעננה וכד'...) היתה נחשבת משהו שעושים פעם.

דווקא בעניין מסעדות טווח הנורמה מאד גדול.

לעומת זאת דברים ממש מעיקים כמו לסוע אוטובוס עם ילדים קטנים והתקמצנות על מזגן/ בוילר זה משהו אחר.

ואגב גם לנו לא היה רכב שהיינו עם ילד ו-2. צד אחד של ההורים גר רחוק. תקופה מסוימת נסענו 4 שעות בתחב"צ לכל כיוון.
אבל....
היינו סטודנטים/ אברכים ולא היה לנו רכב ולא הייתה לנו יכולת כלכלית לקנות רכב.

כשיש רכב ונוסעים באוטובוסים (ואני מאמינה שהחסכון לא מטורף) זה משהו אחר.....
כשיש כבר רכב למי שלא פנסיונר וכד'... וממלאים אותו הרבה פעמים תחב"צ לא כ"כ חוסכת כסף.... (מנסיון).
*משהו שעושים פעם בשנה.44444
מורה זה לא 5.העני ממעש
אם בשנתיים ראשונות היא פרנסהסודית

והם נשואים 5 שנים,

הוותק שלו זה 3 שנים

אשתי מורהנחשון מהרחברון
3000 על 2/3 משרה.
משרה יוצא 500פ כמובן תלוי בוותק. אבל גם 6000 זה לא הרבה
ואם כן, אז חבל.העני ממעש
הייתי ברושם שהמחיר גבוה יותר. בפרט מאז עוז לתמורה וכו
ממש לא. סד''ג של 40נחשון מהרחברון
לשעה לא הרבה בכלל.
40 כפול 30 שעות שבועיות (5 ימים של 6 שעות) כפול 4.3 שבועות בחודש הגעת לברןטו 5160 שח. תוריד בט''ל פנסיה אתה נשאר ביד עם 4 וחצי.
טוב.. החכמתי. ובכל זאת, תנאיםהעני ממעש
נלווים ששווים ערך כספי
נכוןנחשון מהרחברון
אבל לנטו זה לא עוזר.
נכון מקבלים משכורת גם בחופשות ויש יחסית הרבה. יש קביעות (אחרי כמה שנים במערכת) מצד שני יש שעות ארוכות של עבודה מהבית בשוטף שלא מקבלים עליהם שקל. השעות של הכנת שיעורים כתיבת עבודות ומבחנים. בדיקה שלהם. שיחות עם הורים. זה שעות ע''ג שעות שלא משלמים עליהם.במצטבר? לא באמת משתלם
מורה עם 100% בעוז לתמורהקול ברמה
אחרי כמה שנים בכיף יכול להגיע ל10000-12000 ברוטו.
אחרי כמה? וכמה שעות השתלמות?נחשון מהרחברון

ואיזה אחוזי משרה?

אני יודע על מורים שכבר 25 שנה במערכת ומקבלים 13-15 ברוטו

100% משרהקול ברמה
5 שנות וותק, 16 גמולים (חוץ מהכפל). באמת אין עוד הרבה לאן לעלות (בגלל הגמולים).
שיעורים פרטייםהעני ממעש
לא כולם מצליחים לשלב עם משרה תובעניתנחשון מהרחברון
שדורשת שעות בערב לבדוק מבחנים לכתוב אותם להבין שיעורים...
נשמעשירוש16
שאתם לא מסכימים על תחומים לחיסכון.

אתה מעדיף לחסוך במוצרים מסוימים, בגדים, תחבורה.
כל זה יפה.
אבל לא מהווה מדד אוביקטיבי של בזבזנות לעומת קמצנות.

חיסכון הוא לדעת איפה ומתי אפשר להוריד את ההוצאות וליצור פער חיובי כלשהו בין גובה ההכנסות להוצאות.

חיסכון של 2000 שח בחודש זה ממש נחמד.
מצד אחד - לא תמיד אפשרי. מצד שני - ישנם אנשים שמסוגלים ליותר.
אז איפה האוביקטיביות פה?
לנקוב בסכום ולהגיד שזה האידיאל - לא נכון בעיני.
אפשר להגיד שX אחוזים מההכנסות הולכים לחיסכון. אבל אי אפשר להגדיר סכום מסוים.
כנ"ל לגבי סוגי ההוצאות.
(אגב, מבחינתי לערוך בריתה זה דבר מיותר. עושים קידוש בבית כנסת או בבית וזהו. כנל יום הולדת . אבל יש אנשים שאצלם זה בסיסי ביותר - שוב, בהתאם ליכולת הכלכלית).
אני לא מסכים.נחשון מהרחברון
יש בסיס והוא מאד בסיסי ויש מותרות. כל אחד בוחר במה לפנק את עצמו.
2000 ש''ח באו כדי לתת סד''ג למקום של יציבות כלכלית. בתור עצמאי יש חודשים שנכנס 10000 ויש חודשים שנכנס 1000. וצריך להיות בצד מספיק כסף למשכורת של כמה חודשים.
הבעל שלה לא רוצה להיות במינוס - החלטה חכמה. יש הוצאות לא צפויות. טיפולי שיניים החלפת מכשיר חשמל שיתקלקל וכו'. בנורמלי - סד''ג של 2000 זה הפתעה גדולה שבאה במכה להוציא.
נכון יש יותר ויש פחות אבל כן נתתי טווח. לא בשביל ה'לחסוך' כמו בשביל הביטחון הכלכלי
האם אני עומד בו? לצערי אני חוסך פחות ואני כן מגיע למינוס ולמרות זאת אני משתדל להתפנק ולפנק כשצריך. אבל אני בהחלט יבין את מי שבמקום שלי היה אומר אז אין נסיעות שלא חייב כי זה דלק. ואין לקנות בכלל אוכל בחוץ כי זה פי 3 יקר. ולא לקנות סלמון לשבת או בקר. לוותר על כל מיני דברים. אני לא בוחר בזה אבל מי ששם לו מטרה לא להגיע למינוס - לגיטימי לגמרי.

אתה מתכווןשירוש16
ל2000 שח מיותרים בסוף כל חודש בעו"ש כביטחון כלכלי
או חיסכון של 2000 שח מהמשכורת החודשית שהולכת ומצטברת לאורך השנים?

אופציה א' גם לי נשמע הגיוני. בהחלט.
אופציה ב' לא תמיד אפשרי. תלוי בתנאי השכר.
א. חד משמעיתנחשון מהרחברון
ולגבי ב לא קריטי. גם אני לא עומד בזה אבל כן לדעת שיש בצד חיסכון של 3-4 משכורות שיכול להפתח במקרה חירום...
עצמאי חייב דבר כזה...
לגבי הדברים שכתבת כאןסוסה אדומה
אפשר להתווכח על זה.
לפחות בעיני הטענה שלו לגיטימית בעניין צילומי החלאקה.
וגם לגבי נסיעה בתחבורה ציבורית זה וויכוח שהוא לגיטימי בעיניי.
זכותך להתנות נסיעות מהסוג הזה בנסיעה ברכב פרטי אם זה למעלה מהכוחות שלך.
אבל הוויכוח הזה לגיטימי בעיניי.
הוא יכול לטעון את טענותיו, ואת את טענותיך עד שתגיעו לעמק השווה.

לגבי זה שקונים חטיף במבצע למרות שהילדים לא נוגעים בו, זה לא חכם כלכלית...

בכל אופן, יכול להיות שבגלל שאת מרגישה חוסר איזון מצידו בנושא הזה, קשה לכם לנהל גם דיונים לגיטימיים.
וכל דיון כזה אוטומטית נאשם באובססיה שלו בלי שזה עובר שאלה מבחינתך.
אז תצטרכי לשים לב עם הזמן מה מוגזם מבחינתך, ומה קשור לפערים מנטליים לגיטימיים.

צריך לזכור גם שהעול הכלכלי מטריד אותו כגבר הרבה יותר ממה שמן הסתם הוא מטריד אותך כאישה. ובצדק... וגם בזה צריך להתחשב.

לגבי שאר הדברים שכתבת קודם, לדעתי כן מצריך טיפול אישי.
אלא אם כן אתם באמת חיים על השקל

וכמו שאמרתי קודם,
בסופו של שיקול אישי של שניכם.
ורוב הנוכחים בפורום הספציפי הזה רגילים לרמת חיים מסויימת שלא בטוח מתכתבת עם הרמה שאת רגילה אליה.
אז תצטרכו לעבוד בינכם על התחום הזה, עד שתגיעו לנוסחה שמתאימה לכם כזוג.
בשנתיים הראשונותהיופי שבך

העול הכלכלי לא היה עליו כי אם עלי.

אני הייתי המפרנסת העיקרית.

וגם אז ההתנהלות היתה אותה התנהלות.

יותר מזה.

היתה יותר נוקשה.

אז זה לא בדיוק קשור בהכרח לזה שעול הפרנסה מטריד אותו כגבר.

כפי שכתבתי הבאתי פרטים קטנים. שבהחלט אפשר להתווכח עלייהם.

אך כשזה עוטף אותי 24/7

זה משגע ומתסכל .

צודקת לגמרי - התנהלות לא בריאה ולא זוגיתor1900

מבינה אותך לחלוטיןסוסה אדומה
הכוונה בכך שהעול הכלכלי מטריד אותו יותר, זה כי אבולוציונית זה ככה. הוא יודע שבסופו של דבר, גם אם את שותפה כלכלית, האחריות היא עליו.

ולגבי זה שהיית המפרנסת העיקרית, וההתנהלות היתה אותה התנהלות זה קושי בפני עצמו.
מאוד מצער אותי לראות דברים מהסוג הזה, אבל לא כאן המקום לכתוב על זה.
אני רק אומר שאני מבינה אותך.

זה בהחלט לא צריך להיות 24/7.
זה לגמרי לגמרי לא בריא.

לגבי הדוגמאות, רק אמרתי שפה ספציפית נשמע לי כמו ויכוח לגיטימי בין בני זוג, גם אם אני מזדהה עם הצד שלך.
תגובההעני ממעש
הדוג' הראשונה לדעתי יותר קביל. זה משהו חד פעמי, ומשהו שממילא מאתגר- ולכן פעמים שמישהו ירצה להתעסק לבד, כשבדרך הוא 'חוסך' קצת.
שתי הדוגמאות הבאות, זה חולי. מחילה.
אפשרשירוש16
לבנות תקציב.

לכל חודש/שנה יש תקציב מובנה.
כמה כסף (או אחוזים מהמשכורת הכללית) הולך לכל תחום: אוכל, בגדים, גז מים חשמל, שכר דירה / משכנתא, ביטוחים, תקשורת, הוצאות לא צפויות (רפואיות, מכשיר מתקלקל) , ריהוט לדירה (לדברים חדשים/ נשברים), בילויים ועוד.

כך אפשר לחיות ברוגע שלא מבזבזים בלי סוף.
מצד שני ישנה גמישות מסוימת. בתוך הטווח הקיים.

לי ולבעלי יש תקציב מסודר של טייק אאוט. אם אני רוצה לקנות לעצמי אוכל במסעדה / בית קפה אני בודקת אם זה נכנס לתקציב החודשי הספציפי או שכבר ביזבזתי את מלא הסכום לאותו חודש.
כנ"ל לגבי בגדים, ריהוט, קוסמטיקה.

לגבי חסכונות-
ייתכן ולבעלך ישנה ראייה שונה לחלוטין בנושא.
את רואה את הכסף כמשהו נזיל והוא רואה זאת כהשקעה וחיסכון לבית/רכב/ילדים.
בכל אופן, מאמינה שתמצאו את דרך באמצע בין בזבוז לקמצנות.
לא צריך להיסחף לקיצוניות.
אפשר לצאת לריח דבש ובמקביל ליצור תקציב סביר שמקובל על שניכם. (4000 זה ה-מ-ו-ן. אני ובעלי יצאנו לחופשה פעמיים במשך השנה ולא הגענו לסכומים הללו. מצד אחד - יש לי חברה שביזבזה 8000 על חופשה אחת מבלי לחשוב פעמיים).
אפשר לקנות עציץ /מראה / שעון קיר גם ב20 שח כל אחד. תלוי בחנות (מקס סטוק או חנות עיצוב יוקרתית), תקציב, איכות (יחזיק שנה או 5) וכו.

אך כל זאת מדובר כאשר אדם מחפש לחסוך.
קמצנות זה נושא אחר. לחלוטין.

המלצה אישית - תשבי איתו ותנסו ביחד למצוא את הסיבה לכך שכל כך חשוב לו הכסף.
כי יש הבדל בין לכבות אורות ביציאה מהחדר לבין לכבות את הבויילר באמצע החורף.
אהבתי את המשפט האחרון שרשמתהיופי שבך

לגמרי נכון.

לדבר איתו בצורה גלויהנפשי תערוג
ולנסות באמת להבין למה הוא מתנהג כך
לנסות לא לשכנע אותו למה זה טוב או לא

אלא להבין למה הוא מתנהג ככה
רוב החסכנים/קמצנים לא עושים את זה מרוע לב או סדיזם/מזוכיזם

אלא יש להם אג'נדה ברורה בקשר לכסף
להתנהלות איתו וכו'

לדעתי אחרי שתביני אותו היטב (לא חייבת להסכים איתו על הכל)
את בחוכמתך הרבה תדעי לנווט ולאזן את זה
אני חלילה לא חושבת שזה מרועהיופי שבך

ממש לא!

אני חושבת שהוא אדם כל כך מיוחד שממש זכיתי!

יש בו המוןןןןן מעלות.

אבל הקטע הספיציפי הזה זה משהו שמכניס אותי המון לכעסים. ותסכולים. ואפילו לעצב.

לא ביקשתי להוריד אלי את הירח .

בסה"כ מעט שחרור

שוחחתי איתו המוןןןןן.

אבל זה לא עוזר.

זה משהו שטבוע בו חזק.

החלום שלו להיות תמיד בפלוס והוא מצליח בזה מאוד יפה.

להיות תמיד בפלוס זה דבר מצוייןנפשי תערוג

אבל בין זה לבין חסכנות כפייתית כמו שאת מתארת יש הבדל גדול

אם המצב כמו שאת מתארת אתם אמורים להיות בפלוס ממש גבוה
משהו כמו עשרות אלפי שקלים בשנה. נכון?

יש לו מטרה עם הכסף הזה?
קניית בית/שדרוג רכב?

או שהוא חוסך את הכסף באופן כפייתי?
סתם לשם לצבור כסף?
בהחלטהיופי שבך

אני באתי מבית שההורים היו רק במינוס.

ואני נהנית ומחמיאה לו על זה.

קנינו בית לפני 4 שנים והמשכנתא לא בשמיים- 2900

רכב הוא מפחד לקנות שלא נכנס לסחרור

את האמת. אין לי מושג למה מתנהג כך.

שאלת אותו?נפשי תערוג

אולי הוא שואף להחזיר את המשכנתא לפני הזמן?

אולי יש לו חששות והוא רוצה לשמור כסף ליום סגריר (משהו מאוד מומלץ)

אולי הוא רוצה לאפשר לעצמו לעזור בבוא היום לילדים עם חתונה לימודים דירה וכו'

לדעתי את צריכה להבין למה הוא מתנהל ככה (גם אם את לא מסכימה בכלל עם זה)
ומתוך כך יהיה לך יותר קל לפעול (ואולי אפילו להסכים איתו בחלק מהדברים או לפחות תדעו למצוא נקודת פשרה)
לאהיופי שבך

זה לא הכיון של שואף לסיים את המשכנתא.

זה לא כל מה שאתה כותב.

לא נראה לי שאסכים איתו .

איך אפשר להסכים עם זה שביום חמסין הוא סוגר את המזגן בתואנה שקר לו או שהוא לא אוהב מזגן.

או שביום חורפי וסגרירי כשאין מים חמים הוא סוגר את הבויילר ובסוף אין מים להתקלח?

או להסכים לזה שידפוק על הדלת שאצא כי

אני מסכימה שצריך לחסוך לעתיד הילדים. אבל מכאן ועד לנ"ל ועוד הרבה דברים נוספים הדרך ארוכה.

איך את יודעת?נפשי תערוג
נסי לדבר איתו

וכן, יכול להיות שיש לו בעיה פסיכולוגית
אבל כדי שלא תצטרכי להתמרמר כל החיים או ח"ו להתגרש
את חייבת (גם הוא, אבל אנחנו מדברים איתך ) למצוא דרך איזון בינכם
אחרת שום צד לא מרוצה

וכי לאזן כל צד צריך להבין (אבל באמת) למה השני מתנהל ככה
ואז מוציאים דרך לפשרה

ובפשרה אף אחד לא מרוצה עד הסוף
אבל גם לא ממרמר

אני מחפשת פיתרון נעיםהיופי שבך

לא חלילה מריבות.

מחפשת את האיזון.

לא מחפשת להיות מרוצה עד הסוף.

אבל רוצה רוגע ונורמליות.

לא ביקשתי לצאת יומיום למסע מטורף של קניות.

אלא שכל דבר יהיה בטוב טעם.

וכמו שכשתבתי דיברתי מספר רב של פעמים.

ולא עוזר.

ולכן ביקשתי עיצות. איך לנסות להגיע לנירמול. כיצד לגשת. ובכלל.

ולגבי המשכנתא אני יודעת כיון שאבא שלו אמר שהוא יעזור לנו לסגור את המשכנתא . (הם עזרו לנו לקנות את הדירה)

כך שהוא לא לחוץ בעניין.

כמה נקודות והצעה לפיתרוןסודית

קודם כל, ההורים שלו בעיניך קמצנים חולנים, עד שזה מגיע למשכנתא.. שאז סבבה שהם יעזרו לסגור אותה.

אז הם לא קמצנים חולנים. הם אנשים שחיו מאד מאד בצמצום ועוזרים ברוחב לב לילדים שלהם.

שנית, האם הוא מכבה את הבוילר אחרי שחצי שעה דלק ויש מים חמים?

אז עקרונית הוא צודק, חצי שעה מספיקה לחמם דוד לא גדול, כל השאר- בזבוז אנרגיה. המים החמים נגמרים כי זה מה שהדוד מכיל. אם זה לא ככה אצלכם, כנראה גוף החימום מכוסה אבנית.

שלישית, את עצמאית. שזה אומר לא ידוע כמה תכניסי כל חודש ואם בכלל. והוא מורה. שכיר. ויש חמישה ילדים. הוא רוצה יותר ביטחון כלכלי, ומרגיש שאת מפזרת בקלות רבה מדי מה שהוא יורק דם כדי להרוויח (מורה זו עבודה קשה).

לא שופטת אותך!!

מי אני שאגיד אם אתה מבזבזת או מתנהלת בצורה חסכנית. אין בכלל נתונים

רק אומרת שאפשר להסתכל על זה גם מהכיוון שלו.

בטח זה כואב לו, שההורים שלו מתקלחים במים קרים כדי כשאשתו תשב עם חברות במסעדה..

עכשיו הצעה:

תשארו בחשבון המאוחד

תחליטו על סכום כסף לא גדול, 50-100 שקלים בחודש, שזה נטו לרווחה הנפשית שלך.

ואת זה תעבירי לחשבון בבנק יהב או בנק הדואר (בלי עמלות)

ואת הסכום הזה ( שהוא לא גדול)- רק את מנהלת. 

ואותה את מ-ב-ז-ב-ז-ת כאוות נפשך, בלי שהוא מתערב בכלל.

בגדים לילדים ושאר ירקות שאינם בגדר בילויים, קונים מהחשבון המשותף אבל לפי רשימות ולא סתם בגד שראית בחלון והתלהבת, אלא אם זה קורה פעם פעמיים בשנה.. ואז מותר לו לנדנד חופשי, פעמיים בשנה גם לו מותר..

זה לשנה ראשונה.

שנה הבאה תעשו הערכת מצב, כמה לשחרר.

הוא לא נשמע OCD  - הוא קמצן, תבדקי פעם במילון מה הפירוש של Husband.....

{סליחה מהקוראים}

לא הבנתי את המשפט שרשמתהיופי שבך

זה : בטח זה כואב לו, שההורים שלו מתקלחים במים קרים כדי כשאשתו תשב עם חברות במסעדה..

ההורים שלו קמצנים. נכון.

בעלי- הם 3 ילדים . וההורים שלו רצו לדאוג לשלושתם לדירות. זה יפה מאוד.

אבל מה קשור בין לקנות דירה לבין לחיות 5 שנים 24/7 בחפירות מטורפות על כסף כסף וכסף?

50 שקל לביזבוז זה גבולי מאוד.

ושוב אני לא קונה פעם בשבועיים בגד לילדים וגם לא פעם בחודש!

קונה כשצריך! בגד קטן/נקרע וכ"ו

את הבנת אותי מצוייןסודית

ההורים שלו לא קמצנים. אם היו קמצנים לא היו נותנים שקל למשכנתא.

ההורים שלו אספו פרוטה לפרוטה ולא עניינך כמה דירות יש להם, הבנת?

לא העסק שלך אם אבא שלו מוציא קרשים טובים מארון ישן ומתקין מהם מגירות לאמבטיה (יש לו ידי זהב אם התיאור נכון)

העסק שלך לשבת עם בעלך, ולראות כמה באמת יש לכם בסוף החודש שהולך לחיסכון,

וכמה מתוך זה יש הסכמה שתבזבזי בלי חשבון.

1,200 שקל לשנה נטו לעצמך. לא לבגדים -  לבילויים. בתי קפה. מסעדות. מלון. וכו'

לא . ממש לא הבנתי אותך!היופי שבך

עכשיו כשכתבת הבנתי אותך.

וזה אכן לא עניני כמה דירות יש להם וכמה בתי מלונות יש להם.

כמה כסף הם מחביאים מתחת לבלטות או כמה הם חסכו לילדייהם!

אין לי מושג איך הגעת לשם. האמת שגרמת לי לצחוק. חיוך

אך הם חינכו אותו בצורה הזו והכניסו אותו למצב האובססיבי הזה ולכן הזכרתי אותם.

שדרך אגב גם שני אחיו מתנהלים באותה צורה.

העסק היחיד שלי הוא שאני רוצה לחיות נורמלי. בלי טירוף תחת המילה "כסף"

זה הכל!

אני ממש מבינה אותך. זה קשהפרח שלג האבודה

את צודקת ואת שפויה אל תתיחסימטפחת לבנה

50 שקל בחודש זה עוול! 

מי שורד בזה? 

לא נשמע שאתם במצב כללי לא טוב,

ואתם בכלל בלי רכב שזה חיסכון מטורף כל חודש. 

לא הגענו לעולם רק כדי לעבוד ולחסוך ליום סגריר

את לא נשמעת בכלל בזבזנית. ( 300 שקל יומהולדת פעם בשנה שאפו! מגיע לך ולו ) 

אתם לא זוג צעיר שחי על השקל, ולי מה שאני רואה נשמע (רק נשמע) שהרבה פה הם כאלה,  ולכן התגובות בהתאם. כשחיים על השקל 50 שקל בחודש זה נשמע הרבה.

אמא שמחה ואישה שמחה זה ערך עליון וחשוב, כמובן כשהכל במידה. 

להביא יועץ  כלכלי שיתן מבט מקצועי נשמע מעולה,

כן הייתי מתייעצת עם פסיכולוג אם את יכולה סתם בשביל לקבל כלים מקצועים מצד אחד איך להכיל את זה. 

מצד שני אם צריך להביא אותו לקצת יותר איזון

הכי חשוב זו הזוגיות שלכם!  אם חשבונות מופרדים זה שווה ערך לזוגיות טובה זה הערך הכי גבוה. כל השאר לא שווה. כשהבית לא בנוי טוב כולם לא שווה. 

הוא גם צריך להבין את זה. נורא מזדהה איתך עם העניין של החינוך שהוא קיבל. מי שלא מכיר לא יודע. את חייבצת לפתוח את זה איתו, לפחות קצת. כמו שהיטה שלו כל פעם טיפין טיפין (לפחות על מזגן לדוג' )

זוגיות טובה מעל הכל! זה הכי חשוב. 

תודה!היופי שבך

כל מילה בסלע!

יש הבדלשירוש16
בין לחסוך.
לבין לדבר כל הזמן על 'לחסוך'.

האובססיביות הזאת לא בריאה. וגם לא מועילה לטווח הארוך.

כל אחד שידבר על נושא מסוים השקם וערב. כל יום כל היום - נגיד שזה לא תקין. לא משנה מה הנושא.

למיטב הבנתי החיסכון לא מפריע לאישה הזאת.
אלא הצורה האובססיבית בה בעלה מדבר על הנושא ומתנהל בחיי היום יום.

אישית, אנחנו זוג שחיים על השקל. ועדיין לא רואה את עצמי או את בעלי מדברים על כסף על בסיס יומי.
יש לנו דפוסי חיסכון מאוד יעילים. לעולם לא נגיע למינוס ובדרך כלל מצליחים לחסוך סכום מסוים מחודש אחד לשני.

חיסכון זה דבר מדהים.
אבל כל דבר צריך לדעת להשתמש בו במידתיות.
הם לא קמצניםגנינה
זו בדיוק הנקודה.

את מתייחסת אליהם בזלזול.

זו כפיות טובה. האנשים האלה עזרו לך ועוזרים גם היום ואת קוראת להם ''קמצנים''.

בכל בית יש דברים שיותר מעניינים ויותר חשובים להם. אז שם מדברים על כסף. בבית אחר מדברים על חופשות. ובבית אחר מדברים על מחלות.

הבעיה שלך שבמקום להסתכל על הטוב שאת חיה ובעין טובה את מסתכלת על זה בביקורתיות.
וקוראת להם 'קמצנים'.

אני לא מתייחסת אלייהם בזלזול.היופי שבך

ואנני כפויית טובה!

הם עזרו ועוזרים.

אבל הם הכניסו את בעלי לסרטים האלה ולאובססיה המטורפת הזו. (הם בחייהם סבלו ממחסור כך הבנתי)

אז כן.

מותר לי גם מותר להתלונן!

את השפעות העבר שלהם זרקו על הילדים ואני סובלת.

יש להם 3 ילדים ולשלושתם אותה התנהגות מטורפת!

להתסכל על הטוב כשאני סובלת כל הזמן זה רעיון מוצלח!

תודה.

אולי תתחלפי איתי?

אני מודה להוריו רבות ומתסכלת תמיד על הטוב (אני בחיי אדם מאוד אופטימי ואוהבת תמיד לראות ורוד)

אבל דייי, התפחלצתי. הגיעו מים עד נפש.

ואין לך מה לדאוג ההורים שלו עסוקים תמיד בדאגות, במחלות, בסיפורים עצובים בשולחן שבת.

שם למזלי אני יכולה לברוח לחדר .

אבל בבית שלי אין לי לאן לברוח. וחייבת להתמודד מול האובססיה הזו.

ליבי איתך.. זה מחייב שינוי דרסטי שלוor1900
ליבי איתך.. זה לא נורמה
ולא התנהגות שצריך להתיישר איתה

מקווה שיישנה מהתנהגותו או לפחות יימתן אותה ותמצאו דרך אמצע משותפת ומוסכמת

מתפלל שתמצאו דרך להמשיך עד 120 יחד ללא ההתנהגות הקיצונית הזו!!!
אמןן, תודה!!!היופי שבך

הלב שלו. הלב... איתך...רק להיום
אור, אתה מסונכרן על מה נקרא לב ומה נקרא איבר אחר בגוף, כן?
הוא מתנהג ככהגנינה
1. כי זה טבוע בו.
2. כי את ההפך הגמור. אז הוא בחרדה. כי הוא חי בתחושה שאם הוא לא יהיה עם יד על הדופק מחר לא יהיה כלום.

לפי דעתי,
את צריכה להכיל אותו. לתת לו הרגשה שזה נהדר איך שהוא.
לא להסתכל עליו כעל אדם מוזר או על ההתנהגות שלו ככה.
ההפך לומר לו כמה שיותר כמה שאת מעריכה אותו.
חוץ מזה תחשבי על כמה דברים שבהם בא לך להשקיע יותר ובלי לחסוך ותסכמו על זה. ככה שניכם תהיו מרוצים.
אם מקלחת ארוכה עושה לך את זה.
תגידי לו שזה הפרגון שלך ואת בוחרת להוציא על זה.
השאלה האמיתי לדעתי היאנחשון מהרחברון
מה רמת החיים שאתם מסוגלים כלכלית לחיות.
אם אתם בעודף של 3000 ש''ח ביו''ש הוא צודק ואת טועה.
אם יש לכם חסכונות של עשרות אלפי שקלים והוא ממשיך לחיות ככה הוא טועה ואת צודקת. ואסביר.

כתבת שהחלום שלו להיות תמיד הפלוס ואת באה מבית שתמיד היו במינוס.

ההתנהלות שלו נכונה עשרת מונים מהתנהלות שלך.
לא קונים מכסף שאין לך. נקודה.
רק אם אין ברירה.
וכן, אם אין לך אז לא מוציאים שקל על יומולדת. או על מסעדות עם חברות או בגדים חדשים לילדים. (דברים שכתבת שאת עושה שיש לך כסף זמין). החלום שלו הוא לגיטימי והוא נכון.
כנראה התרגלת לחיות ברמת חיים שכרגע את לא מסוגלת לחיות בה כלכלית וקשה לך שאת לא שם והוא לא אשם.
מצד שני אם המצב שונה ויש לכם כל עודף אלפי שקלים חיסכון אז הגיוני שהוא צריך יותר לשחרר.
בכ''מ קשה לענות בלי לדעת מה המצב הכלכלי שלכם. (חסכונות בכללי ועודף שוטף כל חודש)
ממש לא השאלה האמיתיתהסטורי
להודעה הראשונה שלה, גם הגבתי כמוך. אני מסכים שהיא מורגלת לרמת חיים מאוד גבוהה. סדר הגודל של ההוצאות הסבירות מבחינתה לחופשה/יום הולדת וכד' גבהות מאוד. גם הזעזוע שלה מהרכבת רהיטים מעצים ישנים, הוא מאוד מוזר. מי שמסוגל ויש לו ידים טובות - אין יותר מוצלח מזה. למה לזרוק אם אפשר לנצל.

הבעיה היא האובססיה. אם יצאו לקפה בקניון (אני לא אצא, אין לי כסף לזה ולא נח לי לשבת בקניון, בטח לא לאכול שם, אבל הם יצאו), אפשר שזה יהיה נעים. אם הוא הסכים לצאת, אבל כל הזמן הוא מדבר על כסף - זה באמת מעיק. אם הוא לא מאפשר לה להתקלח בנחת (כל עוד לא עומדים לנתק להם את החשמל) - זה כבר ממש מטריף.
זה ממש נחמד לקרואהיופי שבך

את מה שאתה כותב.

שאני רגילה לחיות ברמת חיים גבוהה.

כי אני כל כך רחוקה משם.

ברווקותי גרתי בבית שהמראה יותר התאים לכינוי "מערה" מאשר בית.

אז לא. אני ממש לא מורגלת לחיי מותרות.

הזעזוע שלי לגבי הרכבת רהיטים נובע מזה שלהורים שלו יש כמה וכמה דירות (ממה שאני יודעת זה 4) יתכן ויש עוד ואנני יודעת.

הם אנשים שבמילים עדינות לא חסר להם כסף ועדיין הם מחטטים בזבל ומרכיבים רהיטים משאריות.

זה לדעתך נורמלי??

משם נובע הזעזוע.

דבר נוסף לגבי היציאה לשתיית קפה- כשאנחנו יוצאים זה מלווה בהרבה דיבורים לפני כמו "בא לך לצאת" "אולי נשתה כאן" משפטים שבסופו של דבר אתה מבין שלא ממש בא לו. וכשאנחנו יושבים לשתות רק אני שותה.

אז אתה מבין שיש כאן בעיה אחרת.

והחשמל לא מתנתק. אנחנו לא עניים ב"ה יש פרנסה.

זה נובע לגמרי מחינוך עקום!

יצא לי מספר לא קטן של פעמים לומר לו שאני ממש מרגישה מוטרדת.

בתחילת חיי נישואינו היה לי ממש קשה לנסוע להורים שלו שבת.

לראות את כל הקמצנות הזו מול העיניים כשאתה יודע שיש שם.

חוץ מהקטע של המקלחת ןהבויילרנחשון מהרחברון
אני ממש מרגיש שהוא הנורמלי ולא היא.
ללצאת למסעדות עם חברות, ללכת לקנות בגדים חדשים לילדים. לא להבין למה קונים חד שניה/משפצים מה שנשבר.
לא יודע מה היה.היאכותבת שחייתה ברמת חיים נמוכה. כנראה שנים דמיינה אחרתועכשמו מתנגש עם המציאות.
מזכיר שאנחנו שומעים צד אחד בלבד.

שוב חוזר חוץ מהבויילר כל שאר הדברים שהיא אומרת שהוא עושה נורמלי לגמרי.
לא לרצות לשלם לצלם על צילומי חאלקה? זה קמצנות? לא לרצות לצאת לירח דבש כי זה יקר זה קמצנות? כמה זוגות אתה מכיר שיצאו לירח דבש באלפי שקלים? הקיטור שלה שבסוף יצאו ועלה 'רק' 4000 ש''ח הוא ההזוי. לא הבעל שלא רצה להוציא את הכסף.
וכשככה האישה מתנהלת, מבזבזת ומתעקשת שהוא מבזבז הכי הגיוני בדרך לבית קפה להזכיר לה שיש תשלומים וחובות כדי שלא תתחיל להתפרע שם

אני קורא את כל התגובות שלה כאן ומבין אותו יותר מאשר אותה. תסתכל על זה טוב
תראה אני בהתנהלות יותר קרובה לבעלה של הפותחתrivki
אבל אני חוסכת כדי ל ה ש ת ח ר ר מהתלות בכסף, לא כדי לחשוב ולדבר על זה כל הזמן.
מה שהפותחת מתארת זה התעסקות אובססיבית בהוצאות ברמה של כוס קפה וקירור/ חימום של הבית. זה לא מה שיעזור להם לחסוך. זה רק מעורר אנטי מהצד השני.

כתבת ממש נכון!!היופי שבך

מוזר שיוצא שאני מצטיירת כבזבזנית.

בעוד שרשמתי מספר פעמים שאני חסכנית. ותודות למידה זה הצלחתי להגיע לסכום יפה לחתונה - לקניית דירה.

קניית בגדים לילדים זה חובה!

לא נראה לי שהגיוני להלביש ילד בבגד משנה שעברה שכבר קטן עליו.

או להלביש לילד סוודר של ילדה

או לחילופין לקנות בגד גדול ע"מ שיתאים לעוד שנה שנתיים,

כנ"ל בנעליים .

רק כדי לחסוך.

להיפך אני דוגלת בשיטה של לקנות בסוף עונה להוזיל עלויות. וזה רק מוכיח עד כמה איני בזבזנית!!

אבל עד כאן. אין צורך להגזים.

וזה סובב אותי בכל זמן בכל נושא בכל מצב.

ואם החיסכון הזה בא כדי שלא יהיו בחובותנחשון מהרחברון
אני מעדיף להיות 'תלוי' בכסף מאשר 'תלוי' בבנק שיתן לי הלוואה עם ריבית.
מעדיף להתקמצן כדי לא להיות בחובות. לא מדבר על חיסכון להמשך כמו על לא להכנס לחובות.
כשתחיה את מה שאני חווה יום יוםהיופי שבך

תדבר אחרת.

הוא לא חוסך להמנע מחובות. כי אנחנו לא שם.

אני לא מבקשת ולא מגיעה למצב שמצריך הלוואות,

הכל במתינות. ורק כשצריך.

זה עניין בעייתי שורשי

אתה פשוט לא מדבר לענין בכלל.

אני מדבר לא לעניין?נחשון מהרחברון
אני שואל פעם אחרי פעם. כמה נשאר (ההתנהלות הזאת ) בסוף החודש.
ואני אומר (שוב חשוב) אם נשאר סכום מכובד - את צודקת והוא לא בסדר.
ואם לא נשאר סכום נאה - אז את טועה.

לא יודע מה הולך
שאלתי. לא ענית. זכותך. אבל א''א לדבר לעניין בלי לדעת. לכן אמרתי שאני לא יודע. אם המצב א אז את טועה אם המצב ב אז הוא טועה.
ואני שוב אומר אם נשאר לכם כל חודש עודף של פחות מ2000 שח אז את טועה לדעתי.
כי בתור עצמאית הגיוני מאד שפתאום יש תקופה ללא עבודה.
וגם אם השוטף לא תכניסי לחובות - זה יגיע לשם
עניתי לך למעלה.היופי שבך

נותר סכום נכבד!

וכמו שכבר כתבתי בחודשים שלא היו עבודה (שאין אצלי כאלה דברים )

לקחתי הילוך אחורה.

ושוב אכתוב. אני לא יוצאת בכל חודש למסע של קניות. ממש לא!

רק כש-צ-ר-י-ך.

או פעם בחודש מסעדה.

נורמלית לגמרי אל תתנצליor1900
אני לא מתנצלתהיופי שבך

רק מסבירה שוב ושוב שלא מדובר באישה בזבזנית

כפי שהצטייר כאן.

תודה!

לא ענית אם זה פחות או יותרנחשון מהרחברון
ממרחב ביטחון כלכלי בערך 2000 ש''ח.
פעם בחודש מסעדה הניח ב300 ש''ח יוצא לך 3600 בשנה.
חופשה,כמעט ירח דבש.
לקחת הילוך אחורה כשאין עכשיו כסף לרוב לא עוזר. כי יש הוצאות בסיס. צריך להיות מוכנים עם משכורת של כמה חודשים בשלוף.
להיפך. אם את לא מבזבזת הרבה - א ז אין הרבה ממה לחסוך.
אין אצלי קביעותהיופי שבך

של פעם בחודש.

יכול להיות גם חודשיים שלוש בלי מסעדה.

מתי שיוצא.

דבר נוסף זה יותר מ-2000

דבר נוסף 300 שח למסעדה??

מעולם לא הגעתי לסכום הזה.

מסעדה אצלי מסתכמת ב-60 שח גג!

כל ההוצאות הבסיסיות הם על המשכורת של בעלי. הוא לא רק מורה.

המשכורת שלי זה בונוס.

או אם יש הוצאות פתאומיות

אז אולי תתהפכו.. כל ההוצאות הבסיסיות יהיו מהחשבון שלךסודית

והמשכורת שלו תהיה הבונוס.

נראה לי שאם  תצליחי לכסות בכוחות עצמך את כל ההוצאות הבסיסיות, הוא יסכים לפעם בחודש מסעדה 50-60 גג עם חברה.

יש בזה משהונחשון מהרחברון
היכן כתוב שאני צריכה לפרנס?היופי שבך

אם אין לך מה לענות . אל תעני.

תודה

וד"א זה מה שעשיתי שנתיים

יש לי מה לענות, אבל בזה אני מסיימת את הדיוןסודית

את לא צריכה לפרנס.

אבל אם המשכורת שלך הייתה שווה לפחות לשלו, אז לא הייתה לך בעיה עם ההצעה שלי.

אם את מרוויחה פחות ממנו,

אז אפשר להבין את הצורך שלו לחסוך.

בכל זאת אתם כנראה 5 נפשות ?, עם משכנתא, הוא רוצה מרווח נשימה גדול משלך.

ההורים שלו לא רלוונטים לדיון- לא הם ולא החינוך שנתנו לו.

מה שכן,

אם את עצמאית שעובדת מהבית, וכל היום את עם לקוחות / מנקה / מבשלת /מטפלת בילדים, 

לא פלא שאת צריכה את היציאה החודשית למסעדה עם חברות כמו אוויר לנשימה.

באמת זו נקודה שפחות נותנים עליה את הדעת,

שלאשה שכירה יש חברות בעבודה וזמן לפטפט איתן, ולכן הבילויים שאת מתארת זה נשמע מוזר לבעל של מורה, אבל יכול להיות ממש מינימום לגביך.

בכל אופן אין מה לעשות.

תצטרכו להגיע להסכמה על סכום חודשי / שנתי שהוא מסכים שתבזבזי

תשימי לב שממה שאת כותבת, בסוף מפח הנפש מההוצאות גדול מהשמחה שהן גורמות לך.

לקינוח, אני אשה וגם לי יש נקודה "בזבזנית" שאני מתלבטת לגביה.

אבל ההבדל זה שאני ביום יום מתנהלת כמו הר געש רדום:

שנים של שקט, ופתאום משהו מאד מאד מאד מוצא חן (וגם עולה בהתאם) -  ואז יש קונפליקט.

ההבדל הוא שאנחנו צריכים להתמודד עם זה פעם בתקופה ארוכה, ולא 24/7

לכן הצעתי לך להגיע איתו להסכמה על 50-100 שח לחודש לבילויים בלבד. אוויר לנשימה.

נראה לי שלגבי שאר הנושאים- ביגוד, חטיפים, אתם תצליכו להסתדר, כי זו הצאה שמקובלת על שניכם רק תלוי המינון.

מה שלא מכון לגבי הבילויים, שבהם הוא רואה בזבוז גמור

כתבת כל כך מקסים בשביל סיום !היופי שבך

אכן בתור עצמאית ומטופלת בילדים וכל זה .

זה האויר היחיד שאני שואפת. כשיוצאת עם חברה.

זה אכן המינימום שלי.

לגבי המשכורת שלי אני יכולה להביא הרבה יותר ממנו אם אני אעבוד יותר ויש לי ים של עבודה ב"ה.

רק שאין לי מוטבציה מטורפת לעבוד בגלל החפירה סביב המילה "כסף". אבל אין פה משחק של מי מביא יותר מי פחות. אנחנו אחד בכל מצב!

גם כשאני מביאה יותר . ויש את החודשים שאני כן מתאמצת ועושה זאת. אין לי תחושה ש"אני הבאתי" אז מותר לי.

אין לי מפח נפש ממהוצאות. עושה לי טוב לקנות לילדים שלי. ולפנק עצמי פעם ב...ביציאה עם חברה.

מפח הנפש הוא סביב הנושא הכספי כשאני רוצה להוציא.

צודקת. אכן השירשור הזה עזר לי מאוד!

וקבענו לדבר יחד בנושא. (הוא לא מודע לשירשור הזה)

לקחתי המון תובנות.

שוב אדגיש אין בי את ה"בזבזנות הנשית"

העלית נקודה כל כך חשובה מבחינתי!

ועל זה תודה!

אחותי, אני כמוך. גם יכולה להרוויח יותרסודית
בשעות נוספות,
אבל אז נפשית מתחזק הצורך להנות מהעמל.
שולחת לך חיבוק.

אגב.העני ממעש
אם המשכורת שלך זה בונוס, אולי תגדירו, עשר אחוז לפינוקים, תשעים לחסכון.
אם זה המצב אז למה חשבת שאני תוקף אותך?נחשון מהרחברון
אמרתי שאם זה הפער בין הכנסות להוצאות את צודקת...
היכן רשמתי שאתה תוקף?היופי שבך

אשמח אם באלך כמובןחדשה1
שתרשמי לי בפרטי.
עברתי אתזה ב"ה....
רשמתי לךהיופי שבך

עבודה וסבלנותהעני ממעש
לא קראתי את כל ההודעות, כי זה יקח המון זמן אבללצמוח ולהצמיח
אבל קראתי חלק מהם.
תנסו לעשות יחד רשימה מפורטת של הוצאות צפויות לחודש הקרוב או לשבוע הקרוב. "תיזרקו" דברים חופשי שכל אחד מעלה, בלי לסנן, ותרשמו.
אח"כ תעברו אחד אחד ותדרגו מה הכי חשוב , על מה אפשר לוותר, איפה אפשר להתגמש וכו.
תוך כדי יעלו הדברים שמפריעים לך ותדברו בכבוד, תסבירו זל"ז למה זה חשוב, או מיותר לחילופין, לדעת כל אחד.
עד שתגיעו להבנה ומסקנה משותפת מתוך התחשבות הדדית.
בשליפההעני ממעש
א. אולי לשבת עם פעמונים. להבין היכן דברים עומדים.
ב. בכל זוג יש הבדלים, בין היתר בתחום ההוצאות. לדעתי, נכון לקחת כמה שנים של 'התלמדות', לעשות גם טעויות, ולהתאזן.
לא תמיד קיימת דוגמא טובה מן ההתנהלות של ההורים.
בגדול, מי שיחזיק כוס אחת בבית ולשטוף בין כולם, לא נקרא לזה חסכנות.
הוצאות 'כבדות לפינוקים'- במינון נכון ובהתאם למצב הממוני, ניתן.
פעמים שהעני ממעש
קשה לשנות פאזה
לפני x שנים ההצטמצמות נבעה ממחסור
עם השנים הקמצנות נשארה, והתלווה מצב כלכלי טוב.

צריך לצאת מזה.. וזה לא קל. אבל נכון
הוקסמתי מהמשפחה של בעלךמופאסה
ממש יפה, איזה מיוחד!
תגידיבת 30
יצא לך פעם לקחת אותו לשיחה רצינית ומעמיקה, ולהסביר לו מה זה עושה לך? להסביר לו את הצורך שלך? להסביר את התסכול העמוק?
להסביר בצורה שהוא יבין, באמת, לעומק. לא 'הבנתי ונמשיך הלאה'.
להזכיר לו שאם הוא רוצה שתהיי שמחה (מן הסתם זה מה שהוא רוצה) הוא פשוט צריך לשנות את הדפוסים שהוא הורגל בהם.
לא ענין של מה נכון ומה לא.
ענין של התנהלות שלו שעושה לך רע. הוא חייב להבין את עומק הרע שזה עושה לך.
תחשבי איך להסביר לו את זה.
לא בשיחה מעמיקההיופי שבך

יותר כשאני כעוסה ומתוסכלת.

אז כדאי לךבת 30
כשאת כעוסה את לא יכולה להסביר לעומק ו הוא גם לא יכול לקבל, כי בטח הוא מרגיש מותקף.
ממליצה לך לשבת עם עצמך ו לכתוב הכל בצורה מסודרת. מה את מרגישה, למה, איך את רוצה שדברים יראו. בלי להאשים או לשפוט ובלי להזכיר את המשפחה שלו. ואח''כ , בזמן שנקבע מראש ובאווירה נעימה, לפתוח את הנושא. רק לדבר על עצמך ועל מה שעובר עלייך.
אבל תתכונני שזה לא יהיה קל.
א. כי יכול להיות שיפול לו האסימון והוא יבין כמה את סובלת בגללו. ולבעל אוהב זו תחושה מאוד קשה.
ב. כי למעשה זה דורש ממנו לעשות שינוי נפשי ותודעתי וזה לא פשוט.
אבל אם הוא יבין שיש צורך בשינוי, תסבירי לו שאת איתו בעסק. זה תהליך, זה לא יקרה ביום אחד ואולי גם לא בשנה אחת. שינוי הרגלים זה עבודה לחיים. אבל את יכולה לעזור לו. לרדת לפרטים- להגיד מה מפריע לך, מתי מפריע, מה כן, מה לא. והכל בצורה שלא תעיק עליו ולא תגרום לו לאנטי, אלא להפך.
הייתי מתאר לך את המציאות שלנומופאסה
בקצרה
מרווחים בערך 80 אלף ביחד ותמיד מינוס בבנק...
80 אלף חודשי???היופי שבך

כן, הרוב אשתימופאסה
אבל יש לנו הוצאות ''קצת'' יותר ממשפחת ממוצעת.
תן לנו המלצה להסבה מקצועיתאמא וגם
פנויה למעשרות לה' המלוכה
צוחקת...
ה' יתן לכם,
פי אלף בבריאות איתנה, שלום בית ורוב נחת מכולם!!
איזה מקצועות מכניסים סכום כזה?פרח שלג האבודה

נראה כמו איכות חיים ירודה ושאת חייבת להתעוררגאולה אחת קטנה
אם לידי היה זבוב מציק כ"כ הרבה זמן- לא הייתי מצליחה להירדם.

הייתי מפסיקה לספר/להתייעץ על כל דבר קטן שאני קונה, רק כי זה חוסך סרטים.
הייתי מפסיקה ללכת איתו לבתי קפה/קניונים/קניות (שזה מבאס) וכשירגיש שהפסקתם ללכת ויצטער על כך (אם זה יקרה) הייתי מסבירה שזה לא כיף להזמין קפה ולדבר על כסף.

למרות שזה יקר הייתי מתעקשת ממנו ללכת לטיפול .

מבקשת מההורים שלו לא להביא מתנות מהזבל.
אגב חייבת לשתף אותךתוהה לי
שחמותי קצת קמצנית. קצת. וזה מספיק בשביל לעצבן אותי למרות שזה בכלל לא נוגע אלי לשום שבר בחיים.
היר שוטפת לפעמים כוסות חד פעמיות, מתקמצנת על שקיות אשפה לפעמים וזורקת אשפה בשקיות סתם שמוצאת בבית. מסיממת אוכל של אחרים גם אם הם חולים, שומרת קופסאות פלסטיק מהסןג הכי פשוט למליון ואחת שנה,שום מכסה לא תואם לכלי. לא זורקת שום אוכל גם אם הוא כבר עבר מזמן אתתאריך הטריות,היא תקפיא ותפשיר וחוזר חלילה.
וזה מצחיק כי חמי לעומתה מבזבז בלי חשבון קונה דברים לפינוק באלפי שקלים ויותר, ואני יודעת שיש להם חשבונות נפרדים אז כנראה זה הפתרון שמצאו לעצמם..
ומה שאת עוברת זה הרבה הרבה יותר קיצוני, אז מאחלת לך את כל הטוב, שתמצאי את הכוחות להפסיק את מעגל הסבל בו את חיה ולחיות ברווחה נפשית.
קראתי את השרשורmp3
ההתנהלות בבית חמיך וחמותך נשמעת נורמלית לגמרי. ונראה שבזכות זה הם יכולים לעזור לכם.
לגבי בעלך,אם את תשתתפי איתו ברצון לחסוך הוא יוכל להשתתף איתך בהנאה מהקניות.כי הוא לא ירגיש שכל קניה היא מלחמה מי ינצח-החסכן או הבזבזן.
זה סבבה, מה דעתך להסתכל על זה קצת אחרת -עף על עצמו

ככה אתם מאוזנים, את תשתדלי לבזבז, והוא ישתדל לחסוך, וככה תגיעו למצב מתוקן של ביית.

אכן פערי מנטליות....44444
ממה שאת כותבת נשמע שאצל בעלך הקמצנות נרכשת, שזה טוב...
בתור זוג בעל אופי יחסעת חסכני (ממש לא ברמה של בעלך) לדעתי תקבעו על מה חוסכים ובמה- לא.
תקציבו סכום ל"בזבוזים" ותגדירו אותו.
בעיני זה מאוזן ל-2 קצוות הסקאלה.
אני יכולה להעיד על עצמי שאני מעדיפה לא לצאת למסעדות ובילויים כמעט בכלל ולא לקנות הרבה בגדים אבל.... אני אביא מנקה ולא יתחשבן על השקל בכל דבר כולל בוילר- זה הבילוי שלי.
זה אישי ומאד משתנה.
תחליטו מה מתאים לכם.
למשל: מתקלחים בנחת בלי להתחשבן ולא מביאים דברים מהזבל אבל אוכלים במסעדה רק פעם בשנה.

והערה לגבי יציאות- אפשר לעשות הליכה ולהנות ביחד בלי אוכל. זה זול משמעותית וחוסך לך כסף להרבה דברים אחרים. לכן פה הייתי מתפשרת.

בגדול הייתי דורשת פחות לחץ על היומיומי והדברים הקטנים ומורידה בבילויים.

אבל..... זה מאד אישי ועניין של הרגשה.
זה נשמע שהוא מרגישהיום הוא היום
מהילדות הרבה לחץ סביב כסף, המציאות השתפרה ברוך השם גם אצלכם וגם אצל ההורים שלו אבל הוא והמשפחה עדיין חיים את הלחץ.

אני חושב שנתנו פה פתרונות טובים:

חיבור למציאות: לבדוק איתו הכנסות הוצאות בחודש ולסכם כמה את יכולה "לבזבז", לבדוק עם חשמלאי או מישהו שמבין כמה עולה שעה של דוד החשבון חשמל ולומר לו (להגיד לו מספר מדוייק ככל הניתן, שיירגע).

ללכת איתו ליועץ כלכלי או זוגי (מה שיותר יצליח כדי לקבל עזרה). נשמע שכלכלי יהיה יותר נוח בתור התחלה. לומר משהו כמו: אני רואה שהרבה פעמים הנושא הכספי מדאיג אותנו ומציק לנו אז בא נדבר עם מומחה שיעשה לנו סדר ויעזור לנו להיות רגועים כלכלית.

יש כאן הבדלים תרבותיים שצריך לגשר עליהם: לספר לו מה היחס שלך מהבית לדברים מסויימים ולשמוע ממנו איך זה אצלו בבית ואז להחליט ביחד מה יהיה אצלכם.

דבר נוסף, זה לסכם ביחד בעזרת יועץ כלכלי או לבד סכום מסויים חודשי שאת יכולב להוציא לדברים שהוא לא מבין את חשיבותם, טת יכולה לספר לו ויכולב לא, מה שתסכימו לטובת שניכם.

בכל מקרה, חשבונות נפרדים זה לא רעיון טוב,במקום להסתדר מפרידים...

י
בלי לקרוא הכל איזה יום שמח

כתבו לך פה דברים חכמים מאד

רק אומרת שממש קשה לשנות הרגלים!

בעלך רגיל לסגנון מסוים ומאד קשה לו לראות משהו אחר, אני חושבת שכדאי שתשדרי לו שאת מבינה אותו ואת המקום ממנו הוא בא אבל בכל זאת את חושבת אחרת, כל אחד אוהב שמכבדים ומעריכים את המשפחה שלו גם אם לא מסכימים..

יש לי דוגמה הפוכה, בעלי בא מבית עם רמת חיים מטורפת באוכל חופשי צלעות טלה באמצע השבוע כל ערב 3 מנות כולל מרק טרי, פסטה הכי יקרה, גבינות יקרות להחריד, בשרי מגוון כל יום ולא כנפיים או גרונות פירות וירקות מה שרוצים ומתי בלי קשר למחיר

אצל ההורים שלי מעולם לא אכלו צלעות טלה גם לא בראש השנה או פסח, לא ידעתי מה זה עד החתונה, אם הפלפלים היו יקרים באותו שבוע לא אכלנו פלפלים..

בתחילת החיים התעלפתי כשהוא חוזר אחרי הכולל ואומר לי, היה בא לי כבד אז קניתי ואני מכין לארוחת ערב המום (כבד אוכלים אצל ההורים שלי פעם בכמה חודשים בשבת)

שתביני שהוא אברך גם היום, נשואים 10 שנים ובהמון דברים הוא השתנה אבל בקטע של אוכל עדיין לא (בשרי טרי כל יום)

אני מכבדת את זה וסותמת, זרקתי לו הארה לפני כמה שנים שלנהל בית של אברכים עם רמה כזו של בשרי פחות הולך.. אמרתי את זה בכזו עדינות שמאז הוא דואג ומתאמץ לקנות במכירות או במבצעים גדולים..

השוס החדש שהוא מצא שוחט והוא הולך איתו לשחיטה ומביא הביתה נתחים הזויים של בשר במחירים זולים וההורים שלו גם קונים דרכו..

תכלס, צריך לכבד ולהוקיר מאיפה כל אחד מגיע ולתת לזה מקום ולאט לאט להגיע לאמצע שמקובל על שניכם.

בהצלחה יקרה, תתפללי על זה

ואוו לא קלהריונית ותיקה
הנפש צריכה את הפינוק.....
האמת ? הוא כנראה הסובל העיקרי , לחיות כך באובססיביות שאין לה באמת רציונל זה לא פשוט .
אני חושבת שאת צריכה להקצות סכום מסוים בחודש לנפש ולסכם איתו שזה סכום שמוקדש כולו למותרות כמו מסעדה , חופשה וכו' ואם באותו חודש הכסף לא בוזבז אז הוא נצבר לחודש שאחרי.
אני על סף ייאושהיופי שבך
עבר עריכה על ידי היופי שבך בתאריך ג' בכסלו תש"פ 20:52

אז החודש החלטתי לתת את כל כולי. ובאתי עם סכום יפה מאודדדדדד.

היתה הוצאה לא קטנה נזילות מים לשכנים עשינו איטום גג+מרפסת +ריצוף וכ"ו וב"ה עוד נשאר כסף. (לא מדברת על המשכורת שלו..אלא מהסכום שאני הבאתי ב"ה..יותר נכון שבורא עולם הביא לנו)

ואז אני שומעת אותו אומר "אין לי כסף" לחבר.

ואווו.  לעבוד רציני בשביל לשמוע את המילים הללו?

חייבת לציין שהיה לי בעבר מוסר עבודה גבוה מאוד !!!!!. עד כדי שהייתי מגיעה לעבוד בחודש 9 בחול המועד ,בחופשים רק כדי להרוויח עוד כסף, וגם כדי שאוכל לקבל סכום יפה בחופשת לידה.

וזהו.

אין לי כוח לעבוד. מוסר העבודה ירד בטירוף. איך אפשר להשאר עם מוסר עבודה גבוה כשאת שומעת כל היום אין לי אין לי . ויש לו!!!!

זה קשה.

זה מתיש.

זה מעייף ומתסכל.

זה מוציא אותי מדעתי.

שאלתי אותו מיד אחרי שאמר . למה אמרת שאין לך?  מיד תיקן ואמר "סתם סתם"

אני מרגישה שיש לו קטע שהוא מחובר למילים אין לי כסף.

דייי. מה זה??

אמרתי לו הלוואי ואזכה בלוטו ב-14 מליון שקל. אתן לך 13 ולי 1 ואולי נגיע לשקט.

אני רוצה מנוחה.

לא רוצה שהילדים שלי יגדלו למציאות כזו.

אין לי כוחות נפש אפילו לגשת ליועץ. התיש אותי.

הוא מקסים כל כך, אבל הקטע הזה הורס כל חלקה טובה!

כי הדיבורים הללו מתפרסים לאורך כל היום.

אם רק היה מתג כיבוי לאובססיה הזו................................

כי לא אחליף אותו באף גבר לעולם.

תכינו עגבניות 🍅🍅🍅🍅🍅🍅סודית
אל 'תביאי לו' את כל הכסף
תשאירי בצד מזומן למה שאת צריכה
תקני בזה בלי לשאול, ןעל השאר תני לו להתקמצן חופשי.
כמה כבר את צריכה בצד כל חודש? 500?
תחזירי את המוטבציה לעבוד, ממילא זה יתקזז
ב״ה תגידי לו טוב אמרת שאתה משתפר בזה אני רוצה ליום הולדתmetorafi
ללכת ללילה לבית מלון תראי איך הוא מגיב
רק הערהאביולאחרונה
רק תפס אותי המשפט: "חשבונות נפרדים זה לא מתאים לזוג". אנחנו ככה וזה מעולה לנו. אין סיבה שלא. מצטערת שאין לי זמן לפרט
מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה לצביעהאדם פרו+אחרונה

היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
לשאול בחוות באיזור אולי5+אחרונה
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אולי יעניין אותך