א. אתם נשמעים זוג נפלא ומתוק. מאחלת לכם המון מזל טוב ובנייה נעימה יחד.
ב. אתה נשמע מעט פגוע שאשתך "לא מרגישה שזה מספיק". אז תדע שזו תחושה טבעית ונורמלית.
איש טוב רוצה שאשתו תהיה שמחה ומאושרת. וכאשר היא מביעה מורת רוח ממשהו זה מבאס אותו ולפעמים הוא אפילו מרגיש שמאשימים אותו בחוסר שהיא מרגישה.
אז תנסה לשנות את המנגינה של הדברים שלה איך שהם נשמעים באוזניך. ממנגינה של תלונה ו"האשמה", למנגינה של רצון לקירבה ביניכם, הבעת אהבה, רצון לחיזוק היחד...
ג. יש פער בין הצורך של האיש והצורך של האשה בשהייה יחד ובמחוות של קירבה ואהבה.
כותבת לך רעיון ששמעתי פעם מרב בשיעור וזה עזר לי להבין את הפער הזה.
מקווה שהוא יועיל גם לכם.
כאשר מערכת היחסים בין איש ואשתו תקינים וטובים, האיש מרגיש תמיד מחובר במהות לאשתו, גם כאשר הם רחוקים וכל אחד עסוק בשלו, כי היא חלק ממנו ממש, צלע מצלעו. ולכן הוא לא זקוק לחיזור תמידי, להבעת אהבה ורגשות של האשה כלפיו כמו שאשה זקוקה לזה. זה ברור לו. מרגע שמצא את אבידתו, היא איתו תמיד. בבית, בחוץ, בעבודה...
לעומתו האשה מחפשת תמיד להרגיש את השייכות אליו, את החיבור. זו לא הרגשה מובנית ותמידית אצלה. היא צריכה להיות בטוחה שוב ושוב בחיבור הזה. לשמוע מילים טובות. "אני אוהב אותך". "את יקרה לי". וכדו'. היא זקוקה יותר לשהות יחד, להרגיש שהוא מעוניין בה, שמח להיות איתה, להרגיש מחוזרת ושייכת. אחרת היא מרגישה שיש ריחוק ופירוד. בעוד שמבחינתו הם אחד ממש, כל הזמן.
כי היא חלק ממנו, אבל הוא לא חלק ממנה, באופן בריאתם.
ד. כדאי לדעת שככל שהאיש משקיע בזה יותר, זה חוזר אליו פי אלף.
קודם כל כי הוא זוכה שאשתו מרגישה מחוברת אליו וקשורה אליו. זה לא מובן מאליו ויש לזה השלכות על כל הבית.
וכשאשתו מרגישה בטוחה באהבתו אליה היא יכולה "לשחרר" אותו יותר בקלות.
כשתראה לה שאתה רוצה כל הזמן להיות איתה וזה הכי חשוב לך, בסוף היא תשלח אותך מעצמה שתצא להיפגש עם החברים.

בהצלחה