קראתי ברמבם בהלכות דעות שכדי להנהיג עצמך בדרך ה' דרך הבינונית/אמצעית צריך קודם ללמוד מהם המידות הטובות שאדם צריך לילך בהם, ואז לעשותם עוד ועוד פעמים עד שהם מורגלים בגוף, אני אישית כשהתחלתי להתחזק ואחרי שלמדתי קצת על המידות שאדם צריך לילך בהם, בהתחלה "התחפשתי" לאדם כזה בעל אותם מידות ועם הזמן שמתי לב שהדמות הזאת באמת מתחילה להשפיע עלי, ועוד משהו שלי עזר, כשהייתי בישיבה ובכללי זה שתמיד דאגתי להיות בחברת אנשים שראיתי בהם את אותם מידות טובות שרציתי לקנות, בדרך כלל תלמידי חכמים.
עכשיו לגבי דברים שנחשבים קצת קשים או מידות שהם אולי קצת יותר קיצוניות מאחרות כתוב שאדם שבעל חמה (כעס) הרבה לדוגמא ירחיק עצמו הרבה ממידה זו ויקצין לצד השני לזמן מה ועם הזמן הדברים כבר יתאזנו למקום הנכון, ברוך ה' אני כשהתחלתי להתחזק לקחתי ועדיין לוקח מהרמבם הרבה כלים לחיים שהוא כותב בדרך כלל בספר המדע, הלכות דעות,לימוד תורה,תשובה וכו' וכו' ואני ממליץ (לכולם כן) קצת לעיין בזה בין סדרים או כשיש זמן של נחת כזה, כי לי לפחות ללמוד את זה כאיזה סדר זה הופך לעניין של הספק ופחות יקלט ברמה המעשית .לדעתי הדלה, וכמובן וכמובן שיש את לימוד החסידות שזה בכלל רק מחמוד מוחדר בך כבר מעצם הלימוד מידות מתוקנות, אז אפשר למצוא איזה ספר חסידות שאתה תתחבר אליו, ולעוף עליו🤗
ובאופן כללי יש את העניין הזה שהכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים, שבגדול אדם צריך כל הזמן להחזיק את הייראה והרצון בלב, ואיזו היא עבודה שהיא בלב, הוי אומר זו תפילה (תענית ב.)
ומעבר לזה הכל כבר תלוי בה' שהכל בידיו וחלילה לנו לחשוב שיש לנו בכלל איזה השפעה מוחלטת שלנו על עצמנו,
ושמעתי פעם מאיזה רב (שכחתי את השם, אני ישתדל לבדוק את זה מחר ולשלוח, שווה להקשיב לשיעורים שלו😁) שדורש ברבנו בחיי (בקצרה) שאדם לא צריך להגיד שבגלל שהכל בידי שמיים אני רק צריך לעשות עבודת הלב וזהו, אלה שהוא צריך ממש לרצות ולפעול בשביל זה, וכשיש את הרצון האמיתי הזה שמתבטא בתפילה ומעשה בפועל, מיד ה' רואה ועוזר.
ורק לפי השרשור שפתחת רואים שבאמת אכפת לך וזה באמת נחשב בעיני לפחות לפעולה ואני מאמין שברגע זה ה' מסתכל ומשפיע עליך כמויות של טוב, אז נצל את זה ושיהיה רק בהצלחה ושמחה✌️