כל הזמן היית לבד. יש אנשים שבאמת אוהבים אותך ותופסים ממך. אבל מי יכול להכיל את כל הזבל שסבלת בחיים. מי יכול לקלוט שהבובה העדינה הזאת חטפה מכות רצח. שהשאירו סימנים כחולים בפנים. ויום אחד שהלכה לבית ספר ביסודי הילדים שאלו מה יש לך בפנים ? ואמרת ששנתקעת בחומה ונפלת. אבל לא. אבא שלך הרביץ לך. ואימא שלך תמיד היתה זורקת מילים שטניות לעברך. שאת שמנה. עצלנית. מטומטמת. שהלכה ללדת את אחיך אבא קיבל התקף עצבים והתחיל להאשים אותי ולהרביץ לי. השכנה שמעה והתחילה להרגיע אותי ולנשק אותי שזו לא אשמתי. וכן כל החרא הזה היה בחדר הזה שאני ישנה בו. אני לא סובלת את המקום הזה כי הוא רק מקטין אותי ומחזיר אותי לעבר לכמה שאני אפסית . או פעם שהיא קרעה מעליי את החולצה שלי,
או שנתיים במצטבר של שתיקות איתי בגיל ההתבגרות שלא דיברו איתי בבית שהייתי אוויר. דוד שלי היה לוקח אותי לבית ספר ואושתו היתה אומרת לי בוקר טוב. כל החרא והזבל הזה שעברתי אני לא מבינה כמה אני סולחת ואני יעוד נשארת בחדר הזה . כי זה בלי שכירות . אבל זה עולה לי בנפשי וזבל נפשי והאישה הזו מרחוק שאומרת את לא מסוגלת את חלשה להיות לבד בירושלים. לעזעזעאל . אני חלשה . אני שהלכתי לנקו את החרא של אנשים בבתים באמבטיה. . אני שהייתי עובדת ניקיון ואוספת דם מהפחים. אני שהייתי סוחבת שקיות זבל גדולות ויורדת במדרגות מאחרונית כי הייתי מתביישת . ואני . אני שכמה שנים אחרי עזרתי לאנשים במצוקה . נפשית . אני. שהגשתי הישגים גבוהים בעבודה . שעבדתי במשרד ממשלתיים. שאנשים במבעד גבוה תפסו ממני.
אני .
זו אני.
והמקום הזה מכבה אותי.
אני חייבת לסיים את זה.
לא להקשיב לאף אחד.
תלכי. תשכירי דירה . כן זה יעלה 1500 שח בחודש .
אבל אל תשכחי שה' יעזור לך . הוא יארגן לך עבודה קלה. ושמחה עם אנשים כייפים.
אל תדאגי. ה' תמיד איתך
פריקהKALY9
וואו.Reminder
בכל מקרה- את חזקה כל כך.
ממש שומעים את זה מבין השורות
אני מצדיעה לך, באמת.
מקווה שבעז"ה יהיה לך טוב יותר,
ותעשי מה שטוב לך!
(ורק אומרת למרות שבטח זה מעצבן, לכל אחד יש סיפור, ופערים בין המציאות למה שאנשים חושבים עליו, ולפעמים טוב שכך.)
תודה. זה מעודדKALY9
...KALY9אחרונה
למרות שנראה שדברים הולכים להסתבך(או שלא)
לא יודעת מה לעשות
עוד פעם להיכנס למציאות חדשה
,
לא יודעת מאיפה לשאוב כוחות
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות