דיבור שלישי ואחרון #חסוי מאוד

סתם כי קראתי את זה עכשיו וזה מדהים.

מהטור האחרון של ידידיה מאיר.

ועוד משהו עשה לי השנה את היארצייט. המהדורה החדשה של הספר 'אבן שלמה' (הוצאת דברי שיר), עם 343 עמודים של שיחות שמסר קרליבך על פרשות השבוע. "תמיד הרגשתי קשור כל כך לדמותו המופלאה, בשל הקרבה העצומה שהייתה בינו לבין כל מילה שיצאה מפיו", כותב בהקדמה העורך שלמה כ"ץ. "כשר' שלמה זצ"ל מדבר על אברהם ושרה, הוא נשמע כאילו הוא מדבר על סבא וסבתא שלו. כשהוא מעמיק לעיין בחייהם של יצחק ורבקה, יעקב ורחל ולאה, אתה בטוח שהוא מדבר על הוריו ואחיו שלו עצמו".

הנה טעימה קטנה על פרשת השבוע מתוך הספר: "הרבה מפרשים דנים בשאלה מדוע כרת ה' ברית עם אברהם ולא עם נח. אני רוצה לומר עוד תורה'לה אחת בעניין. כשאברהם אבינו הכניס את שלושת אורחיו שנראו כעובדי עבודה זרה, הוא לא התקמצן. הוא שחט שלושה עגלים כדי לתת לכל אורח לשון בקר. אבל משום מה כשהגיע למים הוא אמר 'יוקח נא מעט מים'. האם נעשה אברהם אבינו קמצן פתאום? אולי היה חשוב לו לחסוך במים?

"יש על זה הרבה תורות מכל הצדיקים אבל אומר לכם תורה משלי, כפי עניות דעתי. השאלה הכי עמוקה בעולם היא מה חזק יותר: האם העולם ופיתוייו הם החזקים או שהתורה והיהדות חזקים מהם? מה יותר חזק: ששת ימי המעשה או שבת קודש? כל ארצות העולם או ארץ ישראל? כשחושבים על השאלה הזאת מנקודת מבט מדעית, נקודת מבט יוונית, השאלה נראית מגוחכת. יהודים וארצם הקטנה הם חזקים יותר מכל העולם? וגם ביחס לתורה – כן, היא חשובה ומתוקה, ויש בה דברים יפים, לפני שבוע קראתי בעיתון פרופסור ידוע שפרסם סיפור חסידי שמוכיח שהתורה היא טובה, אבל מעבר לזה?...

"ובאמת, זאת הסיבה שנח לא ניסה לקרב את בני דורו. הוא חשב שתאוות העולם חזקות יותר מכל היהדות. הוא לא האמין שישנה אפשרות לשוב אל ה'. הדרך היחידה לא לטבוע במבול היא פשוט לא לעשות שום דבר רע. ואם חס ושלום הסתבכת בעולם, אין דרך חזרה.

"ולכן ה' נתן בן כמו יצחק לאברהם אבינו ולא לנח. כשבאו המלאכים לאברהם הם בישרו לו על סדום ועל לידת יצחק. מה הקשר בין שתי הבשורות האלה? התשובה פשוטה: כדי לזכות לגדל ילדים אני צריך לדעת מה ללמד אותם. האם אני מלמד אותם 'נסו להיות יהודים, אבל דעו לכם שהעולם הרבה יותר חזק מהיהדות לכן עליכם להתרחק מהעולם' או שאני מלמד שהעולם כל כך יפה. העצים והפרחים נפלאים, התורה, השבת, ירושלים, הם חזקים לאין ערוך מכל דבר בעולם.

"אברהם אבינו אמר לה': סדום היא עיר גדולה וחזקה, היא העיר הכי מושחתת בעולם. אבל תן לי חמישים אדמו"רים, אלך לשם, ואהפוך כל אדם בסדום לבעל שם טוב. אני לא מפחד מסדום. אני יודע שהתורה הרבה יותר חזקה מסדום. נח לעומתו, האמין שהעולם הרבה יותר חזק מהתורה. למרות שהיה צדיק, הוא חשב שכשאדם מושחת ושקוע בעולם, אין לו דרך לצאת משם".

#

"וכאן מגיעה התורה העמוקה", מסיים קרליבך. לדעתי זו תמצית המשנה שלו לעולם הזה, זה מה שניסה לשדר במאות שיריו וסיפוריו ומסעותיו לקירוב רחוקים – שהתורה היא העיקר, שהיהדות היא המרגשת, היא מוקד הזהות שלנו. 25 שנים אחרי פטירתו, והנקודה הזאת היא עדיין עיקר העיקרים: "כתוב 'אין מים אלא תורה'. אברהם אבינו אמר לשלושת עובדי האלילים: הדבר שאתם צריכים כדי להפוך לטובים הוא 'יוקח נא מעט מים'. מעט, מילה אחת של תורה, יכולה להפוך את האדם אלף פעמים. לא זו בלבד שהתורה בכללה חזקה יותר מכל העולם, אלא אפילו מילה אחת של תורה חזקה יותר. 'יוקח נא מעט', אתם צריכים רק טיפה אחת של מים, לא יותר.

"ישנם אנשים שחושבים שהם לא יודעים כלום. אבל האם אתם יודעים מילה אחת? האם אתם יודעים אל"ף או בי"ת? זה כבר המון, אתם כבר חזקים יותר מכל העולם. צריך לדאוג ולהתפלל על המצב בארץ ישראל. ה' רוצה שנתפלל. אבל עמוק בפנים אין באמת מה לפחד, כי ארץ ישראל הרבה יותר חזקה. הכבשה הקטנה הרבה יותר חזקה משבעים הזאבים. געוואלד, כמה אנחנו חזקים! כשחזרו המרגלים מארץ ישראל ואמרו 'לא נוכל לעלות אל העם, כי חזק הוא ממנו', זה גרם חורבן נורא. חז"ל אומרים שזה קרה בתשעה באב. כי צורת דיבור כזו היא קץ היהדות. איזו מין תורה אתם לומדים אם אינכם מאמינים שהתורה חזקה יותר מכל העולם?

"אני מברך אתכם חברים, ומתחנן אליכם, אנא, שנזכה לדעת בבירור שה' נתן לנו את חומר הנפץ הכי חזק בעולם, את האנרגיה הגרעינית הכי גדולה. כי מילה אחת בתורה, או שבת אחת... הן הכוח החזק ביותר".

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך