השעה אחת עשרה וכמה דקותבתוך בני ישראל
כואב לי הראש עוד מהצהריים, הייתי בקושי שעה ורבע בכיתה אז, לא חשבתי שישפיע עלי כ"כ

בבית יש שקט ואין אווירת לימודים. זה נחמד, אפשר לעשות שיעורי בית בלי לחץ, לסיים, לעבור ללמוד והכל הרבה יותר בנחת.
(אני אדם של בית, אבא, אני רוצה בית)

כשכולם ישנים שומעים פה רק מזגן (על קור, תמיד על קור) ואוטובוסים שחולפים בכביש. הם עולים לעיר הקודש, חולפים ארבעים דקות הליכה מההר. ואני רוצה לעלות, רק שהשער חשוך וסגור (ו, גם, עליתי שלשום, קשה לעלות כ"כ רצוף).

השעה הזאת תמיד גורמת לי לחשק עז לכתוב. סיפור, שיר, פיוט, תלוי ביום. למה היום יש רצון לפזמון, לא נחמד לי לכתוב פזמונים, לרוב יש בהם יותר מדי אי דיוקים.

(אני רוצה ל, אני רוצה ש, רצון אמיתי הוא רצון ש,)
(ישבתי לברר לעצמי מה הסיפור. עד הסוף. ופתאום איכשהו הבנתי, וכמה ספקות שהיו נתאדו להם.)
(האיר פני כל המזרח עד שהוא בחברון? לא היתה עצתם אלא להזכיר ישני חברון)
(עברי אחרון, ישראלי ראשון, אני רוצה ללמוד לשמה)

יכול להיות שנעביר שם שיעור עוד שבועיים. רק מה, אין לי מושג מה לענות לה, אני לא יודעת מה המערכת שלי לעוד שבועיים |מותש|.

מאז קצת אחרי סוכות הרבה יותר עמוס לי, וגם הרבה יותר טוב. מעין עליית מדרגה, אי אפשר להשוות בין לבין
(ואולי לכן הי'ה לי קשה ככ לשמוע, וקשה כ"כ לומר)

איזה טוב ד'.
השעה אחת עשרה וארבעים וכמה דקותבתוך בני ישראל
(כואבליכואבליכואבלי, אוך)

יש קסם כזה בלכתוב פיוטים, מן הרגשת יחודיות, כי בעצם, כדי להבין כמו שצריך צריך ללמוד מה שלמדת ולחוות מה שחווית ולהרגיש מה שדמיינת. כך שהחווי'ה שלי בקריאה בהכרח תהי'ה שונה, ו, מדוייקת לי יותר, מקריאה של מישהו אחר.

(אני חושבת שהייתי צריכה להשאיר מה שנכתב במקור. לא פעם ראשונה היום שאני כותבת, טוב, לא בבוטות, אבל כן בפחות עדינות מבדרך כלל, זאת אומרת, אולי פשוט פחות הליכה מסביב, לא יודעת, לא שלם לי עם זה. צ"ע)

הרב אמר ש ובעזה י'הי'ה כך, אשרי'הם ואשרי חלקם.

איזה טוב ד'. אהבת עולם תביא להם. האיר פני כל המזרח, ייראוך עם שמש.

(לילה טוב.)
קראתי.שולייניתאחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך