עבר עריכה על ידי meirko20 בתאריך כ"ט בחשון תש"פ 13:42
בס"ד
ברצוני לומר לך שלאחר שקראתי בעיון רב כל מילה שכתבת כאן בפורום, אני מזדהה לחלוטין עם כל מילה שכתבת, מזדהה עמוקות וחש את כרבך הרב - והצדק - איתך!
מס' עצות לי, אלייך, מניסיוני הדל (רק 23 שנים בהוראה ובחינוך ילדי ישראל היקרים, אך - גם זה משהו...):
* ראשית, את לחלוטין לא כישלון!!! והראיה לכך, היא: שאת עומדת (וגם אני, לדאבוני הרב מאד - נמצא במצב מאד דומה לך!) מול מערכת נוקשה ודורשת הרבה ממך, מצד המנהלת, שספק יש לי אם היא באמת יודעת להעריך את מאמצייך הרבים ימים כלילות, מן הסתם, בהכנת שיעורים מעולים לתלמידייך היקרים! וכאשר מנהל/ת רק / בעיקר דורש/ת ודורש/ת, לוחץ/ת ולוחץ/ת, זוהי באמת סיטואציה מאד לא קלה ומאד מורכבת - כנ"ל - כאשר ההורים לוחצים ואינם תומכים ומפרגנים - וזוהי, כפי שלדאבוני הרב מאד, אני שומע יותר ויותר לאחרונה - צרה צרורה של מורים ומורות רבים ורבות - טובים וטובות בישראל!
בנוגע למורה החונכת שלך, כמי שסיים קורס יסודי ומקיף של שניים - קורס להכשרת מורים חונכין ומלווים, צר לי לומר לך ובעיקר - למורה החונכת שלך, שהיא מועלת בתפקידה!!!! וחבל מאד שכך הוא המצב!
הפתרון לבעיה זו, היא: להתחבר לצוות המורים והמורות בביה"ס שבו את מלמדת ע"י יצירת פורום משותף, עריכת ישיבות צוות משותפות לעצות מועילות ממורות וממורים ותיקים בבית ספרכם - המגישים לבגרויות ובוודאי מתמודדים / התמודדו כבר בעבר עם כיתות מאתגרות כשלך, לבקש מהם חומרי עזר בהוראה לבגרויות, לפתוח קבוצת ווטסאפ ו/או מיחל משותפת שלכם/ן לשם תמיכה, עידוד, פרגון, מתן עצות וטיפים טובים שבוודאי יסייעו לך רבות בע"ה בשינוי ובייעול דרכי עבודתך בכיתה, כולל - טיפים בענייני משמעת, כדהרי שלמה המלך, ע"ה (כמדומני שזה כתוב בספר "משלי", אם אינני טועה: "ותשועה - ברוב יועץ" - באמצעות קיום ישיבות צוות משותפות, ייזום וקיום ערבי הוואי, כיף והתאווררות של צוות המורים והמורות בשכבה שלך, בבחינת "שבת אחים גם יחד"!
אני מאמין שבעזהי"ת עם הזמן תרגישי בשינוי האווירה הלימודית והאקלים הכיתתי יהפך בע"ה ובעזרתך - גם כן(!) לאט-לאט יותר חיובי בזכות עבודת צוות ותמיכה משותפת של הצוות שלכם, בך!
במקביל, הייתי מציע שתאתרי עבורך בחדר המורים והמורות - מורה אחת(!) שאיתה את חשה ממש כידידה וחברה טובה(!!!), שתבקשי ממנה לתאם איתך כניסה מידי פעם לשיעורים שלך ולצפות בך ובדרכי עבודתך בכיתה - לא כמבקרת איכות ההוראה שלך בכיתה, אלא - באמת - כידידה טובה שלך שבאמת תחפוץ מאד לסייע לך לחולל שינויים באימון העצמי הרב שלך ובהצלחה רבה בע"ה עם תלמידייך היקרים, ה' יברכם וישמרם!
* נ.ב.: יש לי בס"ד עוד רעיונות היכולים לסייע לך בעבודת הקודש שלך בהוראה! בבקשה שלחי אליי מייל לכתובת המייל שלי: meirko20@gmail.com ואשמח להוסיף לך רעיונות מעשיים שיוכלו להקל על עבודתך בכיתה!
בהצלחה רבה מאד!
מאיר, מורה לתושב"ע בבי"ס יסודי תורני בקרית ארבע חברון, ת"ו