מורה מתחילהאנונימי (פותח)
ומרגישה פשוט כשלון.

כל הלחצים של המנהלת מצד אחד, התלמידים וההורים מצד שני..
יש רעש בכיתה כל הזמן, והילדים לא מצליחים ללמוד.

אני מגישה לבגרות במתמטיקה, כך שזה עוד יותר קריטי.

המורה החונכת שלי לא באמת פנויה אלי.. עסוקה נורא.. ובעצם אני מרגישה לבד לגמרי בתוך כל הקלחת הזאת, בלי שיש לי לאן לפנות.

עכשיו היה מבחן וכל התלמידים שלי נכשלו. כולם.
יושבת ובוכה ולא יודעת מה הלאה..
ממש הרגשה לא פשוטהחנהלה
ההתחלות קשות! באמת!
זוכרת את עצמי לא משתלטת, לא מוצאת את מקומי..
ב"ה היום נמצאת במקום אחר לגמרי כך שזה יכול להגיע, זה עניין של זמן, מיומנות, מציאת המקום המתאים ושכבת הגיל המתאימה..
אין לי כ"כ עצות מעשיות אבל מחזקת!
בהצלחה!
תודה!אנונימי (פותח)
תראימשיח עכשיו!
אם כולם נכשלו, כנראה היתה בעיה בהעברת החומר (שזה ממש מובן אצל מורה חדשה) יש מדריכת מתמטיקה שיכולה לעזור לך? לספק לך חומרים ומבחנים לדוגמא?

גם אני מגישה שנה ראשונה לבגאות, אני בקשר רציף עם המדריכה בתחום שלי. היא מעבירה לי מצגות , דפי עבודה וסרטונים.

בקשר לרעש בכיתה- זה קורה אצל כולם! מה שכן הייתי מענישה בטירוף מי שמפטפט, לפחות בחודש הקרוב. ומוריד בתעודה ציונים לילדים שמפריעים.

אצלי אני רושמת על הלוח רשימת התצטיינות ורשימת הפרעות. ילד שרשום שם ושתי כוכביות מקבל הפרעה במשוב והורדת ציון דרסטית בתעודה
אין מדריכה, או.לפחות לא ידוע לי עליהאנונימי (פותח)
תחפשי. קשה לי להאמין שאיןמשיח עכשיו!
מצאתי לך,ממקווה שיעזורמשיח עכשיו!

אשמח לעזורשחר245

הייתי בדיוק במקום הזה.

יוצאת בבכי משיעורים כושלים.

היום ברוך ה' עם ותק של 18 שנה ומדריכה מורים.

אולי תפני אלי בפרטי ואשמח שנדבר.

בהצלחה

פונהאנונימי (פותח)
וואו בהצלחהבתאל1
ממליצה ממש על החופש ללמד אם שמעת. הם בדיוק מתרכזים עכשיו במורים למתמטיקה משהו כזה..נראה לי לתיכון. הם ממש עוזרים!
תכנסי לכיתה בתחושה שאת בעלת הבית פה והם האורחים שלך. אבל באמת! ותזכירי את זה לעצמך כל הזמן...
בהצלחה ממש!!
נרשמתי אתמולאנונימי (פותח)
תודה על ההמלצה!
זו רק ההתחלה יקרה, "בסוף הכל יסתדר על הצד הטוב ביותר"רוצה להוסיף
גם אני הייתי במקום הזה, ומבטיחה לך שעם הזמן והחודשים את תשתפרי ותשתדרגי ותהיי במקום אחר, בוגר יותר, מכיל יותר ומבין יותר.
ההתחלות קשות אבל הכל מסתדר בסוף!
ממליצה לך להפגש לשיחה אישית עם מורה בעלת ותק, רצוי מורה למקצוע שאת מתמחה ומלמדת, לטיפים ועצות מבעלת ניסיון. כמובן רצוי שזו תהיה מורה טובה באמת.
ומעבר לכל ומעל לכל-תפילה, בטחון ואמונה-בקב"ה וחשוב לפחות-גם בעצמך.
בהצלחה! מתפללת עלייך.. 🙂
לא מסכים, לפעמים זה מסתדר בסוףהיום הוא היום
אבל לא תמיד. יש הרבה מה לעשות ויש סיכוי לא רע שתצליח אבל אי אפשר להבטיח שהכל יסתדר, אפשר להתפלל ולנסות ולהשקיע במקצועיות ובנפש ובמציאת המקום הנכון עבורך בהוראה. אם יצליח מעולה ואם לא יש מקצועות אחרים שאפשר לנסות וזה גם מעולה. עכשיו מומלץ לפותחת לנסות ולהתמקצע וכל העצות שאמרו לפני וחשובות באמת.

במקביל בעוד זמן מסויים כדאי להקשיב לעצמך ולראות אם זה טוב לך. יש הרבה אנשי חינוך שנפגעו מאד מההישארות שלהם במערכת וגם התלמידים שלהם כמובן נפגעו ונפגעים
את לא יוצאת דופן. מצב כזה קורה בשנה הראשונה, אולי כדאיארלט

לך לקחת את התלמידים היותר רציניים (ומי שירצה להשקיע) לתגבור בקבוצה קטנה ואז לעשות בוחן. את צריכה ליצור מצב שיהיו כאלה שיצליחו ולא שכולם יכשלו. צריך שהמפריעים ירגישו שיש להם מה להפסיד.. גם שיטת הצלשים ותוספת נק למשקיעים והמקשיבים יכולה להועיל.

ווואו זה ככ קורהCornflakes
כמעט לכולם...
את תראי שלאט לאט תלמדי איך להתייחס לכיתה הזאת... אולי הם צריכים הפסקה של פתירת תרגילים לבד באמצע. העונש שהכי עזר לכיתה אחת שלימדתי בתיכון שאני נכנסת ואומרת בסוף שיעור אם אין שקט יש בוחן...וכן לפעמים היה בוחן והם פשוט לא רצו עוד...
מה שכן אני לימדתי בנות אז נראלי טיפה יותר פשוט...בנים נראים לי ברברים! חח

תבקשי הדרכה איך להטיל משמעת .... איך להעביר את החומר בצורה טיפה יותר מעניינת עם כמה שזה אפשרי כי בכל זאת זה מתמטיקה יבש ומשעמם...

תשאלי מורות שגם מלמדות את הכיתה הזאת מה עובד איתם.

אם ממש לא הולך אחרי הרבה זמן שניסית אז כדאי לנסות שכבת גיל אחרת...

אצלי אפילו שבסוף הצלחתי דווקא טוב עם תיכון
רציתי לעבור ליסודי...גם חומר יותר פשוט וגם יותר קל להנחיל משמעת..אבל זה רק בסוף בסוף אם אין ברירה

בהצלחה!!
הפער בין האקדמיה לחיי ההוראה בפועל הוא עצוםמוש השור...
התפקיד שלנו הוא לעשות את ההכי טוב שלנו. אנחנו צריכים להבין שיש עוד הרבה גורמי השפעה שלא תלויים בנו.לכן לדעתי חשוב מאוד לא להתייאש ולהתנהל נכון בתוך הלחצים ויש המוןן לחצים.
לקחת מורה חנוך שבאמת יכול ורוצה לעזור-בסוף הוא מקבל על זה כסף. מורה כזה שווה זהב כי הוא עוזר לך להתנהל ולהבין מה קורא.
להתייעץ עם רכז/ת תחום מתמטיקה קולגות בתחום לחשוב מה עושים.
יתכן מאוד שהפער שהתלמידים נמצאים בו לא קשור אליך.
חשוב באמת לדעת שהמקצוע הוא מאוד קשה ורוכשים את הניסיון במשך השנים. חשוב לא להתייאש ולהאשים את עצמך ולהמשיך הלאה. מקבלים את הביטחון לאט.

אולי כדאי לך לבנות פרופיל של הכיתה להבין מה מוקדי הקושי הלימודיים וההתנהגותיים. לדאוג לסיוע של מורים בפרטני בנות שירות שישבו עם תלמידים מחוץ לכיתה או יסייעו בכיתה.
זה שמבקשים עזרה לא מעיד על חולשה
ממש מזדהה ומבינהאנונימי (3)
אני מורה למתמטיקה בעצמי עם 7 שנות וותק .שנים הראשונות היו מאוד קשות .... בעיות משמעת הורים שמעבירים ביקורת ומנהלים שלא תמיד תומכים. חשוב שיהיה לך תמיכה מהצוות, שיחות אישיות עם הילדים משו שיכול ממש לעזור תאתרי כמה תלמידים שהם כוכבים אצלך קחי אותם לשיחה אישית ,תביני מאיפה זה בא. המון תפילות , לא פשוט בכלל . בהתחלת שנה לא להיות כ"כ נחמדה אם התלמידים לאט לאט להראות את הטוב שלך ולהציב גבולות ! לא לחשוש
מזדהה מאודגיטי
גם אני בדיוק הייתי כמוך. את לא לבד.
למדתי בהמשך גם קורס למורה חונכת ורוב המורות מרגישות כך.
לכן יש גם הרבה מורים שפורשים בשנה הראשונה. ולכן גם משרד החינוך הקים את הפרוייקט של מורה חונכת.
דבר שעזר לי זה שאמרו לי שעד 10 שנים!!!! המורה עדיין מתחילה. ויש קשיים. באמת 10 שנים היה לי מטורף. ברוך השם עכשיו במקום הרבה יותר טוב. הבנות מעריכות את ההשקעה.
אבל תשקיעי מיצדך הכל! ואל תתייאשי.
יקרה ..אנונימי (4)
כל כך לא פשוט..
אני בדיוק במקום שלך.
ההשפלה הזאת שאף אחד לא איתך. לא מצליחים במבחנים. נכנסת לחדר מורים בתחושת כישלון...
ככ לא פשוט....
שתביני שאצלי חצי מהתלמידות ניגשו להנהלה להתלונן עליי.
תחשבי איזה מביך זה.
וגם אני כנל, המורה המלווה עסוקה כל הזמן ולא באמת שם בשבילי.

אחרי שהיה שיעור אחד ממש ממש קשה החלטתי שלא נותנת לזה לקרות.
התקשרתי ביום שישי בבוקר לרכזת התחום והתחלתי להתייעץ איתה ממש. אמרתי לעצמי לא אכפת לי מבחינתי שיעיפו אותי- אני לא חוזרת לכיתה כזו לעוד שיעור אחד. תקשיבי באמת, הבריאות הנפשית חשובה יותר מכל כיתה כזאת או אחרת.
דיברנו מלא זמן ביום שישי וסיכמנו כמה דברים, איכשהו גם הכנסנו את המורה החונכת לסיפור והיא גם עזרה. החלטתי שאני לא מתביישת להכין כל שיעור מלא זמן- לא משנה כמה הוא ייקח. וגם הרפיתי קצת מהמקום הזה שמתנגדת להיות מורה חדשה. אמרתי אוקי אני מורה חדשה וצעירה ואנחנו נתמודד עם זה. הגיוני שיש לי טעויות של מתחילים וזה ממש בסדר...

אז בשיעור אחרי העפנו מהקבוצה שתי בנות שממש הגזימו, אני באתי ממש מוכנה עם כל החומר מסודר, עשיתי רשימת מצטיינות על הלוח, הרכזת דיברה עם כמה בנות שיקחו רצינות במקום ללכת להתלונן בהנהלה.. ויכולה לומר שברוך השם רואה הרבה תוצאות טובות וחיוביות בכיתה. זה לא להאמין מה שהיה ומה שעכשיו.
מזה למדתי על המשפט 'יגעת ומצאת תאמין'
מאחלת לך המון בהצלחה וסיעתא דשמיא בע"ה ושתזכי לראות תוצאות בעמלך.
פה בשבילך
מורה לגמרא הגיע היום לכיתה מאוכזב.me.
שאלתי אותו מה קרה הוא הראה לי מבחן שרק 5 ענו על יותר משתי שאלות מתוך 5.

הוא מחנך כבר 5 שנים.

לצערי ככה זה אצלנו.

אל תשברי.
רק שאלה:הגברת מהירח

מה זאת אומרת שהמורה החונכת לא פנויה אליך?! זה התפקיד שלה! אם היא לא פנויה, תפני למנהל ותבקשי חונכת חדשה. אין כזה דבר. 

למורה היקרה והמתוסכלת - ובצדק רב (לפחות - מבחינתך)!meirko20אחרונה
עבר עריכה על ידי meirko20 בתאריך כ"ט בחשון תש"פ 13:42
בס"ד

ברצוני לומר לך שלאחר שקראתי בעיון רב כל מילה שכתבת כאן בפורום, אני מזדהה לחלוטין עם כל מילה שכתבת, מזדהה עמוקות וחש את כרבך הרב - והצדק - איתך!

מס' עצות לי, אלייך, מניסיוני הדל (רק 23 שנים בהוראה ובחינוך ילדי ישראל היקרים, אך - גם זה משהו...):

* ראשית, את לחלוטין לא כישלון!!! והראיה לכך, היא: שאת עומדת (וגם אני, לדאבוני הרב מאד - נמצא במצב מאד דומה לך!) מול מערכת נוקשה ודורשת הרבה ממך, מצד המנהלת, שספק יש לי אם היא באמת יודעת להעריך את מאמצייך הרבים ימים כלילות, מן הסתם, בהכנת שיעורים מעולים לתלמידייך היקרים! וכאשר מנהל/ת רק / בעיקר דורש/ת ודורש/ת, לוחץ/ת ולוחץ/ת, זוהי באמת סיטואציה מאד לא קלה ומאד מורכבת - כנ"ל - כאשר ההורים לוחצים ואינם תומכים ומפרגנים - וזוהי, כפי שלדאבוני הרב מאד, אני שומע יותר ויותר לאחרונה - צרה צרורה של מורים ומורות רבים ורבות - טובים וטובות בישראל!

בנוגע למורה החונכת שלך, כמי שסיים קורס יסודי ומקיף של שניים - קורס להכשרת מורים חונכין ומלווים, צר לי לומר לך ובעיקר - למורה החונכת שלך, שהיא מועלת בתפקידה!!!! וחבל מאד שכך הוא המצב!

הפתרון לבעיה זו, היא: להתחבר לצוות המורים והמורות בביה"ס שבו את מלמדת ע"י יצירת פורום משותף, עריכת ישיבות צוות משותפות לעצות מועילות ממורות וממורים ותיקים בבית ספרכם - המגישים לבגרויות ובוודאי מתמודדים / התמודדו כבר בעבר עם כיתות מאתגרות כשלך, לבקש מהם חומרי עזר בהוראה לבגרויות, לפתוח קבוצת ווטסאפ ו/או מיחל משותפת שלכם/ן לשם תמיכה, עידוד, פרגון, מתן עצות וטיפים טובים שבוודאי יסייעו לך רבות בע"ה בשינוי ובייעול דרכי עבודתך בכיתה, כולל - טיפים בענייני משמעת, כדהרי שלמה המלך, ע"ה (כמדומני שזה כתוב בספר "משלי", אם אינני טועה: "ותשועה - ברוב יועץ" - באמצעות קיום ישיבות צוות משותפות, ייזום וקיום ערבי הוואי, כיף והתאווררות של צוות המורים והמורות בשכבה שלך, בבחינת "שבת אחים גם יחד"!

אני מאמין שבעזהי"ת עם הזמן תרגישי בשינוי האווירה הלימודית והאקלים הכיתתי יהפך בע"ה ובעזרתך - גם כן(!) לאט-לאט יותר חיובי בזכות עבודת צוות ותמיכה משותפת של הצוות שלכם, בך!

במקביל, הייתי מציע שתאתרי עבורך בחדר המורים והמורות - מורה אחת(!) שאיתה את חשה ממש כידידה וחברה טובה(!!!), שתבקשי ממנה לתאם איתך כניסה מידי פעם לשיעורים שלך ולצפות בך ובדרכי עבודתך בכיתה - לא כמבקרת איכות ההוראה שלך בכיתה, אלא - באמת - כידידה טובה שלך שבאמת תחפוץ מאד לסייע לך לחולל שינויים באימון העצמי הרב שלך ובהצלחה רבה בע"ה עם תלמידייך היקרים, ה' יברכם וישמרם!

* נ.ב.: יש לי בס"ד עוד רעיונות היכולים לסייע לך בעבודת הקודש שלך בהוראה! בבקשה שלחי אליי מייל לכתובת המייל שלי: meirko20@gmail.com ואשמח להוסיף לך רעיונות מעשיים שיוכלו להקל על עבודתך בכיתה!

בהצלחה רבה מאד!
מאיר, מורה לתושב"ע בבי"ס יסודי תורני בקרית ארבע חברון, ת"ו
התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך