האישה אמורה להכין את האוכל?ביינשון
לתפיסתכם, באמצע השבוע- האישה אמורה להכין את הארוחות? הבעל? יחד? כמה להשקיע?

(נתפס אצלי קצת כתפקיד של האישה.. בדרך כלל אצלנו או מכינים יחד או שאני מכין... גם לשבתות, אבל דווקא לשבת אין לי בעיה כי תכלס אני הבשלן אצלנו... אבל כן בא לי לפעמים שהיא תשקיע להכין איזה משהו יותר מיוחד וטעים... ולא סתם חביתה ירקות וגבינה כל ערב... (ודווקא באפייה היא סבבה)).

אני מניח שיש סיכוי שהשאלה הזו עלתה פה פעם או פעמיים, אשמח גם לקישורים והפניות..
החלטה זוגית של כל זוג לעצמומיואשת******
לענין - תפקיד נשי, ובכן, הוא דורש שתי ידיים, עיניים, שכל.. כל הדברים שיש גם לגברים. אין בהכנת אוכל שום תהליך שדורש שימוש באיברים נשיים
השפים הגדולים בעולם הם גברים
רב השפים בבתי מלון וכו הם גברים.

מי שאוהב לבשל ויש לו זמן לבשל, למה שלא יבשל? ולמה פינוק באפיה זה לא מספק?

אני חושבת שזו החלטה של זוג, כמו כל חלוקת תפקידים בבית, מי עושה מה, ובאופן כללי חושבת שמי שיותר אוהב לעשות משהו אז עדיך שהוא יעשה אותו כי זה לא כיף לעשות תפקיד שאתה לא אוהב , לפעמים יש תפקידים ששתי בניהוזג לא אוהבים ואז מתחלקים. אבל אם מלכתחילה מישהו אוהב לבשל או לאפות, למה בכח שהבן זוג השני יעשה את זה?
לא מסכים. יש דברים שנשים טובות ואוהבות הרבה יותריהלומ
ללא כל שימוש באיברים נשיים
אלא אם כן הראש הוא איבר נשי
למרות שפעם אחרונה שבדקתי היה לי ראש, ואני כנראה גבר.

יש דברים שנשים טובות בהם. רוב הגברים לא יכולים להיות עם ילד יום שלם ונשים לרוב יכולות בשמחה.

יש פערים, ההתכחשות להם מביאה ליאוש מוחלט ביכולת זוגית.
עניתי לגבי ראיית הבישול כתפקיד נשי.מיואשת******
אכן נשים מרגישות יותר קשר לבית ולהפעלתויהלומ
דבר שקשור בהחלט גם להאכלת הבעל והילדים.

הלוואי שכל אישה תרגיש לזה מחוייבות
וכל בעל יסייע לאישתו לבצע את המשימה הזו.
זה לדעתי הסדר הנכון והמתאים.
הלוואי שכל זוג יחליט לעצמו מה הסדר המתאיםמיואשת******
דעתך שזה הסדר הנכון והמתאים, טובה לבית שלך ולאשתך.
להחליט שזה מה שנכון באופן מוחלט ו״הלוואי שכל אשה תרגיש לזה מחויבות״ ממש מוזר

האם לדעתך גם כל גבר צריל להקיש מחויבות לעשות תיקונים ושיפוצים בבית? לבנות איזה קיר גבס אם צריך לתקן בעיות חשמל ולפתוח סתימות?
עזוב אל תענה.
לדעתי כל זוג יודע מה נקודות החולשה ובחוזקה של כל אחד ומה כל אחד אוהב ושמח לעשות וכל זוג מחליט לעצמו מה טוב לו.
בלי ״הלוואי שכל אשה/גבר ירגישו מחויבות למשהו מסוים שהוא לדעתך נכון.״
מאוד מסכימה!מקרוני בשמנת
אצלינו למשל רק אני עושה כביסות כי הוא ממש לא אוהב. בתמורה אני פחות שוטפת כלים.
באמצע השבוע בד״כ אין חשק וכוח להשקיע במטבח, אחרי יום עמוסקרן-הפוך
בעבודה, או שילוב לימודים+עבודה, ילדים למי שיש.

אפשר מידע פעם כן להשקיע באמצע השבוע, אך זה יהיה ערב מיוחד ולא עניין שבשגרה.

בשגרה, כמו שכתבת - סלט, חביתה, ממרחים, אבוקדו, גבינות, לחמים.
עכשיו בחורף אפשר גם שיהיה מרק באמצע השבוע - ומי שרוצה. רק, מכין את המרק....

.
זה מאד תלוי מה העומס שיש לכםפרח לב זהב
ועד כמה אתם טרודים כל השבוע.

אני משתדלת לבשל את כל הבישולים בבית,
ובעלי לרוב עוזר פה ושם, בחיתוך או קילוף.
וגם יש דברים שהוא אוהב לבשל בעצמו ואני ממש שמחה לתת לו את המקום הזה.

זה מאד מחזק את הזוגיות לבשל או להכין משהו מושקע פעם בשבוע או שבועיים.
ותמיד אפשר לבקש בצורה שתתן כח להכין עבורך, וכמובן בהתאם לכוחות של אשתך.
בהצלחה!
דיברת פעם עם אישתך על הנושא?מוש השור...
כמובן באופן ידידותי וחיובי...
בחיי נישואין אין אמורה או אמור לעשות. אלו חיים של שותפות. וכול מה שמוסכם היניכם סבבה. מה שעוד לא יודבים ומדברים ומקבלים החלטה המקובלת על שתיכם.
הסגולה הכי טובה שתהיה לך ארוחת ערב מושקעת היא: תדאג לארגן את הילדים בערב. לקלח להכין להם ארוחת ערב. סיפור קריאת שמע ולישון. סדר את הבית כלעם כביסות אם צריך גם ריצפה. תן לאישתך את כל נמרחב והזמן שהיא צריכה ותראה שתהיה לך אחלה ארוחה...
בתקווה שלא תקרוס מעייפות...
לדעתי יש 2 גישות להתנהלות הביתיהלומ
גישה פרגונית וגישה ביקורתית

שתהן יעילות ומצלילות
אך אחת עם פרצוף מבואס לשבוע
ואחת בצורה שמחה וידידותית
תבין לבד מה כדאי לעשות..

כל אישה רוצה שבעלה יהיה מרוצה,
קח את זה כנקודת מוצא בסיסית בבית.
אישה שיודעת שבעלה יצא מגידרו לפרגן על אוכל שהיא הכינה והוא טעים לו - תהפוך את העולם בשביל להכין את האוכל הזה.
תשתמש בזה בצורה מושכלת, תראה ישועות.
האמתחדשה ישנה
עבר עריכה על ידי חדשה ישנה בתאריך כ"ד בחשון תש"פ 09:14
שמה שתפס אותי זה המשפט ''אני הבשלן בבית'',
'אתה תופס מעצמך הבשלן, אז אשתך מרגישה את זה וזה מיד מקטין אותה לתחושה שאני לא מבינה בלבשל, אני לא טובה בזה אז אני עושה חביתות ושלום על ישראל.
אם תפרגן לה, בצורה נעימה, ''אשתי היקרה, את מזה אלופה במאפה של הבורקס הזה, והפשטידת גבינה הזאת את עושה מדהים! אם בא לך מידי פעם לפנק אותי בארוחת ערב שווה, אני ממש אשמח! יש לך ידיים מעולות באפייה''. צריך לדעת איך לבקש, ברגישות ובחכמה ובטח שלא בהתנשאות.
זה לא משנה מה קורה אצל זוגות אחרים, כל אחד והדינאמיקה שלו. מה שחשוב זו ה*תקשורת* שלכם!
ואם משהו מפריע משוחחים עליו ב*נחת* ובלי ביקורת
גם אצלינו האיש הוא הבשלן, ועדייןמקרוני בשמנת
יש מאכלים מסויימים שמבקש ממני להכין כי אוהב איך שאני עושה, וזה ממש מחמיא לי ומשמח אותי!

(כלומר, מסכימה איתך).
יופי של ניתוחביינשון
חחחחחח 😅
אהבתי את הניתוח, אבל לא ממש קלעת..
לא תמיד אפשר להביא ניתוח כזה חודר על פי משפט אחד..
תודה בכל אופן
זה ממש תלוי בעומס...יפעה1986
אצלינו לדוגמא יש עומס על שנינו אז
אנחנו מנסים להכין בערב שלפני ארוחת צהריים ביחד. היום שנשים עובדות כמו גברים זה ממש לא תפקיד רק לאישה.
לפעמים אני מתקשה להבין את השאלות פה...תיתי2
אני מבינה שאתה ממש צעיר.
אתה צריך להבין שזה לא משנה מה קורה אצל אחרים,
ואין "נכון" ו"לא נכון"
אתה לא מחפש צדק או אמת
או "הרוב קובע".

הדבר היחיד שמעניין אותך, זה אשתך והזוגיות שלכם.
האם היא אוהבת לבשל?
האם היא עייפה?
האם היא לא רעבה בערב?
תשאל אותה ותדבר איתה
ותשתף אותה בציפיה שלך
ותגיעו לעמק השווה ביחד כמו אנשים בוגרים.
דעת הפורום ומה קורה אצל כל אחד בבית - ממש ממש לא רלוונטי לכם.
היא יכולהשירוש16
לא 'אמורה'.

אין חיוב על האישה להכין אוכל.

אני אישית מאוד אוהבת לבשל. ממש תחביב.
שמחה לראות את בעלי נהנה מיצירה חדשה שלי.
כשאני לא בבית בזמני ארוחות בעלי לא מת מרעב. הוא יודע להכין לעצמו.

לדעתי מדובר בהחלטה זוגית מכורח המציאות.
לא. הפנוי/ המעוניין/ המוכשר / הרעב, תלוי סיטואציה.דינהדינה
לעיתים אני המפנקת ולעיתים האיש. יש רשימה מאד קצרה של תפקידים זוגיים נשיים מובהקים והיא כוללת להיות בהריון, ללדת ולהניק. כל השאר זה עניין של החלטות זוגיות שנגזרות משלל גורמים.
מבין מהיכן השאלההלוי מא
אחי.
עזוב אותך מהשוואות למודלים בבתים אחרים.
אתה אוהב לבשל לך על זה..

ועוד ניתן תמיד להקדיש את ימי חמישי שישי לבישולים מבשלים אקסטרה מקפיאים בקופסאות על פי מנות ויש אוכל בשלוף לכל השבוע.

תמיד אפשר לזרוק גם באמצע שבוע בקשה בנוסח נעים.

אשתי היקרה הרבה זמן לא אכלנו אוכל טעים כמו שלך מה דעתך להתארגן לנו על משהו?
תלוי בהרבה דבריםמקרוני בשמנת
פעם שרק האיש יצא לעבוד והאשה תמיד הייתה בבית, אז ברור שהיא הייתה אחראית על הארוחות.
כיום תפקידי הבית צריכים להתחלק בין שני בני הזוג כי שניהם לרוב עובדים ו/או לומדים מחוץ לבית.
הגיוני שמי שמגיע מוקדם יותר יהיה אחראי על הכנת ארוחת הערב לאותו היום. בלי קשר מי זה.

אצלינו גם כן האיש שלי הבשלן, וגם אני עובדת בימי שישי והוא פנוי - אז את רוב השבת הוא מכין. במהלך השבוע יוצא שהוא מבשל יותר כי חשוב לו לאכול בכל יום ארוחה בשרית. לפעמים הוא מבקש שאפנק אותו ושאני אכין לכבודו ולפעמים אני מבקשת ומתפנקת. בלי לחץ.
אצלנומעורב
מי שבבית מכין,לשבת אשתי בדכ כי היא אוהבת לבשל. אם קרה משהו ולא יכולה אני מבשל.
ובכללי שנינו עושים הכל, אין "חלוקת תפקידים" מוגדרת.
אין כלליםמופאסה
יש היום מלא אמצעים שאפשר להכין אוכל ממש טעים, סיר בישול איטי, מעשנת גז או חשמל, גריל גז ועוד.
אפשר לדחוף לסיר ירקות חתוכים,פטריות, קטניות, תפו''א וכן להכניס כמה עופות שלמים למעשנת בבוקר ובצהריים הכל מוכן, סעודת מלכים.
מה זה משנה מי מכין את זה, מי שמוכר ומי שיש לו זמן
כיף לקרוא את התגובותהריונית ותיקה
כי רואים את השינוי בגישה , אם שאלה כזו היתה נשאלת לפני 10 שנים אז התשובות היו הפוכות לגמרי.....
אצלנו אני בשישי בדרך כלל ובעלי בשאר הימים , שנינו עמוסים מאד כן משתדלים תמיד לאכול ביחד בערב ( לפחות פעמיים בלי הילדים ארוחה מושקעת יותר)

מסכים ממשביינשון
זה שהתשובות לפני עשור היו הפוכות לגמרי זה לא בהכרח רענאור97
ומנגד זה שהתשובות שונות היום זה לא בהכרח טוב.
אלו פשוט שני מודלים שונים שהמציאות יצרה, אז לא ממש שייך להשוות.

אורח החיים של בני הזוג כיום בהרבה מקרים שווה או קרוב לשווה (שעות עבודה וכו') ואז נוצר הצורך הזה ב"שוויון" במטלות. זה לא שפעם (לפני עשר שנים. לא חמישים) גברים לא היו עושים אלא יושבים רגל על רגל. הם היו חוזרים מאוחר לעומת האישה שהייתה יותר בבית בד"כ ופנויה לעשות.

לא חושב שהמצב היום טוב יותר מבחינת הקשר הזוגי ושהנשים והגברים מאושרים יותר לעומת עשר שנים קודם. יש קסם מיוחד בזה שבן זוג אחד סיפק לשני חסרון שהוא לא יכול לספק לעצמו לבד (לעניינינו אוכל לגבר ממוצע של פעם שידע להכין לבד רק דברים פשוטים). ולכן גם הכרת הטוב של האיש לאשתו הייתה גדולה יותר והאהבה התחזקה יותר בזכות זה.
היום המודל השתנה אצל הרבה זוגות. יש יותר שיוויון ושותפות וחלוקה. וכשעושים בשביל אדם משהו שהוא יכול לעשות גם לבד הוא כמובן מעריך אבל זה שונה.
לכן היום צריך יותר השקעה בשביל לשמור על הקשר ולחדש אותו. כי בבסיס, בדברים היומיומיים, אין כל כך הרגשה של נתינה כמו פעם.
אולי מתישהו אנשים יתגעגעו או ירגישו חסרון וירצו לחזור למודל הישן, של אישה עובדת פחות ויותר בבית.
יכול להיות שהילדים שלנו יתרשמו יותר מהמודל של סבא וסבתא שלהם מאשר של אבא ואמא..
או שהמודל ישתנה באופן מוחלטהריונית ותיקה
אני חושבת שברגע שנשים גילו את העצמאות ואת הסיפוק בעבודה זה לא ישתנה.
הרי עבודה זה לא רק משכורת, זה הרבה מעבר.
כמובן. העניין זה בעיקר המינון שהיום לדעתי לא מאוזןנאור97
וחוצמזה סיפוק זה משהו אינדיבידואלי וגם תלוי תרבות וחינוך. גם ילדים וזוגיות זה הרבה מעבר..

יתכן שהקיצוניות שדי קיימת היום תוביל תנועה גדולה בעולם שתרצה שינוי.
במקום סלוגנים כמו "ילד=כלא לאישה" (אמיתי) יהיו סלוגנים חדשים כמו "עבודה=כלא לאישה", והרבה נשים יעדיפו בית וילדים ועבודה בחוץ בהיקף מצומצם במקום הקריעה של היום.

לדעתי העולם באמצע תהליך התבגרות ובסוף הדברים יתאזנו ודי יחזרו למה שהיה פעם, אבל מבחירה ולא מכפיה כמו אז.
מי שתרצה להיות יותר בבית סבבה ומי שתרגיש שהיא רוצה יותר לתרום בחוץ גם סבבה. לא תהיה הסללה והחוקים יהיו נוחים יותר.

אין חולק על זה שנשים תורמות המון בחוץ וברור שהן נותנות את הצדדים היחודיים להן לעומת גברים גם בעבודה שהיא לכאורה אותו דבר, אבל מצד שני היחודיות שלהן קצת מתפספסת בבית לדעתי.
להתפספס בבית... מענייןהריונית ותיקה
לדעתי המינון של העבודה גבוה נקודה , לא קשור למגדר .
במדינות המפותחות אנחנו די בטופ של הטבלה מבחינת שעות עבודה .
בכל מקרה לטעמי גם הגברים "של פעם" פספסו הרבה בזה שלא הם גידלו את ילדיהם ולא ממש הכירו אותם, וחלקם אף מודים מזה.
עיקר הטוב שקורה היום זה שנשים יכולות לבחור מה לעשות בין אם להישאר בבית או להיות מהנדסת טילים וזה מה שנפלא... כמובן הדרך עוד ארוכה לשיויון הזדמנויות וגם זה יגיע.
ילד הוא לא כלא , אבל בבתים בהם אין שיווין לעיתים הילד הוא הגורם לאישה להישאר מאחור , דבר שלא פעם גורם לצער גדול מאד לאישה .
נכון, אבל עדיין לדעתי אצל נשים הפספוסנאור97
גדול וצורם יותר. רוב הגברים גם לא מתים על להיות בבית וזה לא ישתנה עוד כ"כ. אצל נשים זה יותר בטבע.

הבחירה היא באמת דבר נפלא. אבל העולם מעוצב לפי השקפה גברית שמודדת הצלחה בכסף או בתרומה לבטחון וכו'.
אם הייתה שולטת בעולם השקפה נשית יותר, מורה הייתה לא פחות חשובה ומוערכת מעורכת דין או רואת חשבון (ולכן אולי גם מרוויחה לא פחות). נשמה של ילד הייתה חשובה יותר מפיתוח תוכנה ללא יודע מה. פסיכולוגית שמטפלת בילדים לא הייתה חשובה יותר מאמא שמייעצת לילדים שלה ודואגת לבריאותם הנפשית.

ברור שאם יש אישה גאונה כדאי שתהיה מדענית טילים או פיסיקאית גרעין. וברור שצריכים כמה שיותר נשים שילמדו רפואה למרות ההקרבה. אבל כיום המציאות והטבע של נשים כאלה ממילא יובילו אותן לשם. אין צורך בהסללה של היום בשביל נשים כאלו.
ההסללה לא גורמת להרוויח את הטובות אלא להפסיד את אלו שבאמצע שהיו יכולות להיות יותר בשביל הבית במקום לעבוד יותר מדי.

באותה מידה יש אצל גברים פספוס עצוםמיואשת******

היום יש מלא גברים שלא טובים בדברים פיזים ולא מתעסקים בהם

הם לא בונים קירות גבס

ולא יודעים לפתוח סתימות

או לקדוח מדפים

ולהחליף גלגל לבד

זה פשוט פספוס גדול וצורם, כי זה ממש בטבע שלהם. עצוב מאד.

את יכולה לנסות להגחיך את מה שכתבתי אבל לכלנאור97
אחד ברור שאין מה להשוות בין מיצוי חוש טכני לבין מיצוי משפחתי וזוגי. הרי לכל אדם מה שהכי חשוב בחיים זה המשפחה.
נכון, גם לגברים הכי חשוב בעולם זה המשפחהמיואשת******

ולכן זה נהדר שהיום יש מגמה של גברים שיוצאים מוקדם מהעבודה לקחת ילדים מהגן, של גברים שבוחרים להישאר בבית לפעמים, של גברים שכמו שהגדרת את זה כל כך יפה - ממצים את המשפחתיות, הזוגיות , והמשפחה. 

זה פשוט מדהים ומופלא והלוואי שימשיך כך

כמובןנאור97
הדיון פה הוא לא מריבה פמיניסטית. הדיון הוא עד כמה האמא מרכזית בחייו של הילד יחסית לאבא ועד כמה התרבות של היום גורמת להפסד בגלל שנשים עובדות הרבה.
אם יש זוג עם אבא אמהי יותר ואמא אבהית יותר סבבה, שהאבא יעבוד פחות ויהיה עם הילדים יותר. אצל רוב הזוגות לא נראה לי שזה ככה. לאמא יש יותר כשרון לילדים ולילדים יש יותר צורך באמא. כמו שילדים מעדיפים מורה אישה ולא מורה איש.
טוב זה דיון עמוק מיני יםמיואשת******

אני אומר בקצרה את דעתי

זה שלרוב האימהות יש "כשרון" לילדים יותר מלרוב האבות זה קודם כל נתון לדיון כי זה משהו שמתפתח מתרבות וחינוך לאורך הדורות ולא רק משהו גנטי.

בכל מקרה גם במקרה הזה , זה לא אומר שהתפקיד של האמא בחיי הילד יותר חשוב מהאבא. לדעתי ילד צריך גם אבא וגם אמא במידה שווה

המצב היום שגורם לכך שרב הזוגות לא יכולים לחיות ממשכורת אחת גורם לשני בני הזוג לצאת לעבוד, ואז או שיש אחד שנשאר יותר , או בלעדית (כמו פעם) עם הילדים והשני עובד המווווון ורואה אותם בשבתות

או שמאזנים ושני בני בזוג עובדים בצורה סבירה שמאפשרת להם לשלב עבודה ומשפחה. 

לחזור למודל של פעם שרק נשים נשארו בבית הוא לא שאיפה בעיני,

לדעתי השאיפה האמיתית היא שכל בני האדם יעבדו פחות , בשעות שפויות יותר, וחשיבות המשפחה והילדים תוכר בעולם גברים ונשים כאחד (מסכימה איתך על משכורות של מורות וגננות ) וכל זוג ימצא את האיזון המתאים לו ולילדים שלו.

מסכים איתךנאור97
הדיון היה יותר עקרוני. המציאות באמת מורכבת הרבה יותר לצערנו.

רק לגבי ההתחלה. התרבות וההתפתחות אכן גורמות לגברים לרכוש תכונות נשיות ולהיפך, אבל השאלה היא למה לעשות את זה בכלל.. למה שלא כל מין וכל פרט יזרום עם כשרונותיו הטבעיים? למה להסליל?

ויותר מזה. כמו שגבר ממוצע תמיד ישאר חזק יותר פיזית מאישה ממוצעת ככה אישה ממוצעת תמיד תהיה אמהית יותר מגבר מבחינה פיזית (קול, גוף וכו'). ולכן לילד שצריך יותר אהבה בגיל הזה עדיף יותר שעות עם אמא. ככה ברוב המקרים לפחות.
אני לא רואה באהבה לילד תכונה נשית.מיואשת******

זה שגבר יאהב ילד בצורה שונה - למשל יניף אותו גבוה באויר בגיל צעיר ויקח אותו לטיול במדבר יהודה בגיל מבוגר

לעומת אשה שבגיל צעיר תשיר בקול נשי ובגיל מבוגר צלך איתו לטיפול פנים (סתם מקצינה דוגמאות )

זה לא משנה את הענין שזו אהבה לילד

גבר ואשה יביעו אותה בצורות שונות בהתאם לתכונותיהם ואופיים

אבל עצם האהבה היא אותה אהבה, הזמן ביחד הוא אותו זמן ביחד וילד צריך את הזמן והאהבה הזו משתי הוריו במידה שווה.

אני ממש ממש ממש לא רואה בעובדה שגברים היום מבלים יותר זמן עם הילדים שלהם רכישת תכונה נשית. הכי לא. וגם לא חושבת שעדיף בהכרח יותר שעות עם האמא. תלוי באבא, תלוי באמא, תלוי בילד...

נכון. לא דיברתי על רכישת כשרונות הפוכיםנאור97
בהקשר הזה.

לגבי ההמשך, עדיין אמא זו אמא ואהבה ורוך של אמא זה משהו אחר משאבא יכול לתת ולהבנתי בשלב הילדות ילד צריך הרבה מזה ולרוב האמהות זה טבעי.

חח יוצא בסוף שאנחנו כמעט לא חולקים..
אם הולכים על סטריאוטיפיםמיואשת******
אז אהבה ורוך זה אמא וגבולות זה אבא וילד צריך משתיהם בכל גיל

אני מכירה כמה אבות שהלוואי עלי האהבה ורוך שלהם... אז שוב, אני חושבת שזה תלוי זוג ומשפחה. וילד צריך הורים, והורים שנמצאים בבית איתו בשעות סבירות.

הכי טוב לא לחלוק
👍🏻נאור97אחרונה
לדעתי כןדורשת קרבתך
אני ממש משתדלת שיחזור ואוכל יהיה מוכן. אני מתבאסת שכשהוא חוזר הביתה והארוחה לא ערוכה על השולחן..
האם זה אומר שזה קבוע אצלנו כך?
לא..
אבל זאת השאיפה
תודה על התגובהביינשון
מי שיודע להכין אוכל, תפקידו להכין 🤷🏻‍♀️ציפ'קה
אני יודעת להכין אז אני מכינה. אצל בת דודה שלי, האיש שלה יודע, אז הוא מכין. אצל ההורים שלי יש ימים שאמא ויש ימים שאבא מכין
אין אמורהפרגולה למעלה

זן שאלה של סיכום  בין בני הזוג, זמן פנוי וחלוקת מטלות.

אני מבשל, רוב חבריי , לא

האשה יודעת לעשות הכלללסודית
בדרך כלל בסוף היא עושה את מה שהיא הכי טובה בו, לאו דווקא אוכל
שאלה קצת הזוייה, מחילהעל במותיך
כל זוג ומה שמתאים לו.

אשתי דווקא בשלנית בחסד, אבל בניקיון היא ברדקיסטית ואני פדנט. אז בכוח לכפות נורמות של לפני מאתיים שנה? אפשר לחשוב שאני עובד בשדה כל היום והיא בבית חובצת חמאה...

אני על הניקיונות והיא על הבישולים.
והאמת שלפני כמה חודשים עלה אצלה קצת מרמור כי הזנחתי והפלתי עליה את כל מטלות הבית. למדתי להכין חביתה טובה ומושקעת ועוד כמה מנות פשוטות. יומיים באמצע השבוע אני אחראי על האוכל וקוטף מחמאות כאילו מי ישמע הכנתי צלי גורמה .

אדרבה, נשים אוהבות גברים שמבשלים.

בכל אופן אם מתחשק לך פינוק פה ושם כדאי לא לרמוז, כי לא תמיד נשים מבינות רמז, אלא לבקש. אולי גם להירשם לסדנה פשוטה. לא כל אשה נולדת עם כישרון.

וכמו שכתבו לך, תמיד בעדינות ובאהבה, לא בפנקסנות. נשים, במיוחד בשנים הראשונות, הן רגישות מאוד.
^^^ יופי של תגובהמיואשת******

תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

הוזמן על ידי האקסית כי הוא כיסח אותה במכות חחדי שרוט
זה החשד.
וואלהאנוני.מית

אז האקסית שלו לא אשכנזית במיוחד.

לא יודע, אולי כן דווקא.די שרוטאחרונה

הכרתי כל כל מיני עם סיומות "יץ' שהן פחד אלהים.

ברקוביץ'

איצקוביץ'

ישראלוביץ'

או ביץ'. אלה הכי מפחידות.

יש גם ההבדל נוסףנעמי28

בכמה זה מדובר וכמה יאמינו לגבר כשהוא גבוה וחזק והיא נראית רונה וחמודה אבל מתעללת רגשית ואפילו פיזית.

וגם הבושה לדבר על זה.

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
לא יודע אם כתבת בציניות או ברצינותמתוך סקרנות
אבל להטיל את כל האחריות על צד אחד, כאילו אשה היא ילדה קטנה שלא אחראית למעשיה, מזלזל מאוד בנשים....
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ברור. למה לזלזל באדם שהכי יקר לי?!?!יעל...
כי לפעמים אני מרגישה שהוא ממש אידיוטאנוני.מית
הגעתי כי היה בראשי, בטח שיכולה להיות.תפוחית 1

חשוב להתייעץ,ולא לסחוב לבד..

ממליצה ללכת לטיפול אישי או זוגי עם גורם מקצועי (עם הסמכה רצינית)

המלצה או דיס המלצה על אולמות חתונהארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

שוד ושבר! מה, התארסת שוקולד?? אז למה לא אמרת??די שרוט

אוי לנו כי חטאנו! שוד ושבר בחוצות הפורום!

​הנה כי כן, הגיעה השמועה המרעישה והמטלטלת את כל קירות הוול, כי הבחור החשוב והמופלג, עמוד התווך של השרשורים וראש ישיבת הניקים, החתן היקר למזל טוב ארעא דשעקלעד בלע"ז, אשר ישב בדד שנים רבות באוהלה של תורה ובאפליקציית "שליש גן עדן"-נלכד.

ואתם הרווקים זעקו זעקה גדולה ומרה כזעקת מרדכי היהודי למען לא תיכחד נפשכם בריתחא דהשכינה, "נמות ולא נתחתן!". די לנו במוסד השמד המלא מרעין בישין הרוצים להשמידנו בכל דור ודור על ידי הבאת איש ואישה ביחד כמעשה צבא השמד לישראוייל בטנקים! רצונו של הקודויש בורכו בהפרדה מוחלטת בין ז' לנ' ואסור בתכלית האיסור לבוא בקהל מוסד הנישואין תק' פרסה על תק' פרסה!

ואתה ארעא דשעקעלד, שהשם ירבה לכם מטל השמיים ומשמני הוולט ושהברכה והאהבה תשרה תדיר בינכם ושהמריבות לא יהיו תדיר שנאמר תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם.

אמת ויציבארץ השוקולד

אמן וגם לך ומשפחתך, תודה רבה

כרגיל, נהניתי לקרוא, הראיתי לארוסתי והיא נהנתה מאוד מדבריך

מה, פאדחן היא צריכה הקשרדי שרוט
אתה לא יכול להנחית עליה די שרוט ככה. עכשיו היא תחשוב שאני קריפ מטורלל.

תמסור לה שכתוב באבחון הפסיכודיאגנוסטי שלי שאני נורמלי.

הסוף נפלא שבנפלא. ממש.נקדימוןאחרונה
ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

בתורת החיים יש הרבה אברכים נשואיםSevenאחרונה
וודאי שיש דבר כזההסטורי
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

יוצאת משיחה עם חברה. אופניים חשמליים.אנוני.מית

משפחה עם 3 ילדים. רכב אחד. בעיקר אצל החברה שצריכה לאסוף ולפזר ילדים.

בעלה של החברה קנה לאחרונה אופניים חשמליים. הם היו צריכים ליסוע לאיזה מקום ביחד (זוג) והיא ממש מספרת לי שהיא נעלבה מזה שהוא העדיף להישאר עוד כמה דקות בבית בטלפון ואחר כך ליסוע באופניים שלו לבד.

לפני שבועיים היא כמעט עשתה תאונה עם רוכב קורקינט משוגע והיא מפחדת מהכלי, וגם מזה שהוא התחיל ליסוע עם הילדים עליו. אתמול הוא קנה קסדה לבת הקטנה שלהם כדי שתוכל ליסוע איתו.

היא (והאמת שגם אני) רועדות מפחד מהרעיון הזה של ילדה בת 3 על הכביש בכלי כל כך פגיע. מצד שני, זה לא שיש להם חניה או כסף לעוד רכב.

מה דעתכן?

מה חכם להגיד לה?

יש כאן כמה נושאיםפשוט אני..

זה שהוא העדיף לנסוע על האופניים ולא איתה ברכב - זה קשור לאופניים או לזה שהוא היה באמצע משהו חשוב או לזה שהוא לא רוצה להיות עם אשתו?

כי ממה שאת מספרת, לא נשמע לי שזו האפשרות הראשונה ולכן אני לא מבין למה האופניים אשמים...

העובדה שהוא רוצה לנסוע עם הילדים - המוני אנשים עושים זאת, אם הוא רוכב בצורה בטוחה על שבילי אופניים, אז אני לא חושב שזה נורא. אם הוא רוכב על הכביש, אז לדעתי באמת לא שייך להיות עם ילד קטן שיכול להיפגע קשות מכל נגיעה של רכב אחר. 

עולה לי פה כמה דבריםמשה

גילוי נאות: אני רוכב קורקינט בעצמי כבר הרבה שנים. יש לי נסיון של אולי 6000 ק"מ על הכביש. כולל עם ילדים והקפצה למסגרות ומה שתרצי.

הראשון זה שהאוטו בעיקר אצלה. היא התרגלה לזה. אני לא יודע מה הדינמיקה בניהם אבל אני יכול לנחש שפשוט לא נעים לו "לבקש ממנה" כל פעם את האוטו. אז הוא קנה לעצמו רכב אחר ושם זה נגמר.

אם הם גרים ביישוב (ולא בעיר גדולה) אז אפשר ממש להבין את זה. בלי האוטו ממש תקועים עם האוטובוס של פעם בשעתיים במקרה הטוב או אם זה מקום גדול פעם בשעה. בהנחה שהם לא עשירים גדולים מדי אני יכול להבין את הפחד מלקנות רכב שני. במיוחד אם הוא נוסע יחסית מעט. אז אופניים חשמליות זה אחלה דבר.

ולגבי להישאר בבית עוד רבע שעה - אני כזה גם . במילא הנסיעה לוקחת חצי מהזמן שהיא לוקחת עם רכב שתקוע ברמזורים. תשאל את הבת שלי שאוהבת לעשות למכוניות שאני עוקף איתה ברמזור אדום "ננה בננה שוקולד בננה" בקול של ילדה בת שש.

אתה אומר שאנוני.מיתאחרונה

נמאס לו לבקש ממנה את האוטו כל הזמן ולכן הוא קנה לעצמו "אוטו" בתקציב שלו?

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנסאחרונה

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

משהאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

אולי יעניין אותך