מרגישה מוטרדת מחמי..אתחירותי
בכל פעם שאנחנו אצל ההורים של בעלי, אבא שלו נותן לי תשומת לב לא נעימה כזאת, כפייתית.. לא יודעת להסביר.
הוא הרבה פעמים נתקע בי בטעות או משפשף אותי כשהוא עובר לידי, ואני מרגישה עם זה לא נעים-וזה כל הזמן חוזר על עצמו. אני לפעמים ממש מתרחקת כשהוא באזור אבל איכשהו
זה בכל זאת קורה..
עכשיו, הרבה זמן לא שמתי לב לזה, ורק הרגשתי שלא נעים לי להיות בחברתו ולא ידעתי למה. פתאום אני שמה לב לכל מיני מקרים ואני מרגישה בניהם קשר.
עכשיו שיהיה ברור, המשפחה של בעלי הם אנשים דתיים+ חוזרים בתשובה כבר שנים וזה לא משהו רגיל אצלכם
מקרה אחד היה שאבא של בעלי הגיש דברים לשולחן שבת ואני ישבתי לשולחן, אז הוא ממש רכן מעלי כדי להניח את האוכל על השולחן ואני ממש זזתי הצידה כדי שהוא לא יגע בי, אבל הוא ממש היה עלי!
מקרה שני שהוא בא עם בעלי אלינו הביתה ואני לא ידעתי, והייתי בסלון בלי מטפחת, אז בעלי נכנס ראשון ובקש ממנו (והתנצל ) כמה פעמים לחכות רגע בחוץ בזמן שאני שמה מטפחת, והוא פשוט נכנס!
לא יודעת מה לחשוב!
לא רוצה סתם להטריד את בעלי, וגם לא בטוחה שמאמין לי.
מה עושים בכזה מצב??!
לא בא לי לבוא אליהם ושתהיה סיטואציה שאני נמצאת איתו לבד!
בכללי, ואני חושבת שבנות יוכלו להבין את ההרגשה הזאת יותר- פשוט לא נעים לי להיות בסביבתו. מרגישה מוטרדת גם בלי שיטריד בבוטות.
במה זה מתבטא?מופאסה
תשומת לב הלא נעימה הזאת?
וואי לא נעים בכללאשה שלו
לדעתי כן תשתפי את בעלך שאת מרגישה לאחרונה לא נעים, רק איתך זה קורה? דיברת עם עוד גיסות בעניין?
אין עוד..אתחירותי
לא נעים ממש!איזה יום שמח

מכירה את התחושה שאת מרגישה מוטרדת

אוף!!

יש עוד כלות במשפחה או נשים אחרות שאת יכולה לבדוק את היחס שלו אליהן?

את יכולה לנסות פעם לעשות לו מבט קשוח כשהוא עושה משהו לא נעים?

בטח יפגע בבעלך אם תשתפי אותו, מה עם דמות חיצונית? מדריכת כלות/רבנית?

ממש לא נעיםפרגולה למעלה

את הכלה היחידה במשפחה?

יש לך מול מי להשוות?

תשתפי את בעלך אבל לא כטענת אשמה כלפי אביו אלא כהרגשת אי הנוחות שלך כשאת בסביבתו

נגיעה זה קו אדוםיוניס

אסור שיהיה משחקים בדבר הזה

צריך שמשהו יבהיר לו שזה לא לעניין אם אפשר בעדינות לומר אז עדיףחצי חיוך

בעיקרון ההגדרה להטרדהחדשה ישנה
זה אינדיבידואלי.
כלומר, אם את מרגישה שלא נעים לך עם מבטים/מילים / מגע (וזה אכן כך), זו הטרדה.

זה שהוא הגיש לשולחן בצורה כזאת מדליק נורה סופר אדומה. הרגשה גועלית, מבינה אותך מאוד. לדעתי כן לשתף את בעלך בעדינות. חבל שזה ידרדר...

אגב, בעלך לידך כשזה קרה?
הוא היה לידיאתחירותי
אבל כשזרקתי לו על זה משהו הוא ביטל ישר, שזה בטח היה בטעות
יש לנו הלכה ולא חוקי תנועה מעשי ידי אדםIIIII
ההגדרה שאת מתארת אולי נכונה משפטית אבל לא הלכתית
מה זה קשור?חדשה ישנה
אין הגדרה הלכתית להטרדה מינית.
יש הגדרה לא לגעת איש באישה, אבל אם זה בטעות אז זה בטעות.
ופה אני אומרת שזה לא משנה אם זה בטעות או בכוונה, משנה מה ש*היא* מרגישה, לא נעים, מפחיד, גועל. אז זו הטרדה!
אוי... מעיק. לא נעים בעליל.סוסה אדומה
במקרים כאלה, אישית, כדי לצאת מהספק לכאן או לכאן, אני מעמידה את עצמי בסיטואציה שבה לא יהיה יותר מקום של ספק בלי ללכלך באמת.
כזאת שמצד אחד לא מותירה מקום לשאלות ומצד שני לא מסכנת אותי בשום צורה ועם כמה שפחות נזק בעולם.
מנסיון של כמה וכמה מקרים כאלה.
צריך קצת אומץ ולפעמים הרבה תחכום, אבל זה משתלם.
אין שמחה כהתרת הספקות.

ברגע שתהי בטוחה שזה סתם עניין, או לחילופין, שהוא באמת לא בסדר, תרגישי בטוחה יותר לספר על זה לאיש שלך. לא תהיה לך שום ברירה. אין שום סיבה בעולם שתחיי עם זה לבד.

עם זאת, כדאי שתשתפי אותו ברגישות ועם מקום שמותיר אצלו מקום של ספק.
-

(אפשר למשל תוך כדי משחק או ברגע טוב אחר שלכם (נשמע מבאס, אבל כשהאווירה חיובית, אפשר לשתף בהרבה דברים שבאווירה אחרת או כל שכן רשמית, הם יתקבלו בצורה הרבה יותר מעיקה).
תוכלי לשאול אותו בחיוביות אם יש לו סוד שהוא לא סיפר לך עליו, ולהביא אותו לשאול אותך אם לך יש כזה, ושוב לתת לו מקום לשאול אותך ולהיות מוכן לזה שאת עומדת לספר משהו רגיש, תוכלי לומר לו גם את הסיבה שבגללה לא שיתפת אותו עד עכשיו - כי זה רגיש ואת חוששת שזה יפגע בו. ומצד שני את מתלבטת, כי אולי חשוב שהוא ידע... תישארי מתלבטת, כי זה מעביר גם אותו בתהליך.
תני לו לשאול אותך...
ורק בסוף תגידי לו שאת מרגישה קצת מועקת ליד אבא שלו (כדאי להכניס ספק מולו גם אם אין לך כזה -) ואולי את טועה, והלוואי שאת טועה...
הוא מן הסתם ישאל ותספרי לו על סיטואציות שהדליקו אצלך נורות אדומות...
ותשאלי אותו מה הוא חושב.
כל זה, בלי שאת שוכחת שהוא הבן שלו, ושמדובר בבשורה לא נעימה משום כיוון שמסתכלים על זה).

תגובה מקסימה!!אשה שלו
לדעתי את צריכה לנסות לפתור את זה בלי לערב את בעלךמיואשת******
מסכן, מה הוא יכול לעשות, למה להכניס אותו לזה מול אבא שלו. אם אין ברירה אז כן, אבל אם את יכולה קודם כל תנסי להתמודד לבד
מה למשל
אם הוא רוכן מעלייך לא לזוז בכלל. להישאר זקופה בצורה שאם הוא מתכופף זה ברור לכל מי שמסתכל שהוא עושה את זה בניגוד לרצונך . אם הוא מתכופף לקום בבת אחת (ואם נפל לו משהו מהיד לוך כדי עוד יותר טוב ) ולומר- אני אשמח לקחת את זה ממך, בחיוך גדול. זה משדר שאת לא מתעלמת ומבינה מה קורה ולא תתני לזה לקרות
ברב המקרים ברגע שמוטרד מפגין שהוא מתנגד אקטיבית המטריד מפסיק. לא לחינם אומרים דבר ראשון לצעוק בקולי קולות. מטרידים מחפשים את הקל.
אם הוא נוגע בך במעבר בטעות מיד להעיר בקול, סליחה זה לא נעים לי. אל תתביישי. עדיך כמובן שרק הוא ישמע אותך כדי לא להכניס את כולם למבוכה אבל להסתכל לו בעיניים ולומר בפירוש- תשתדל לא לגעת בי. זה לא נעים לי. תתאמני על זה בבית כי זה קשה.

יכול להיות שהוא דתם בן אדם שלא יודע לכבד מרחב אישי והוא לא שם לב ואז ההערות הבוטות שלך יבהירו לו שהוא צריל לשים לב יותר וזה יעבור. אבל אפ אחרי כל זה ההתנהגות ממשיכה תשתפי את
בעלך ואז גם תרגישי בטוחה יותר לומר מה קרה
רב הסיכויים שהוא יפסיק ברגע שתשדרי שאת
לא שותקת
ולא מתביישת וככה הגנת על בעלך. מאד מאד קשה לשמוע כזה דבר על אבא שלך. זה נורא
מה שכן, גם אם זה מפסיק, בע״ה תשימי לב על הבנות שלך שהבעיה לא חוזרת
לא פשוט
בהצלחה רבה
אני אתייחס להתחלהאתחירותי
ממש ממש אבל ממש לא בא לי שום קרבה לאדם הזה, אני לא אגרום לעצמי להרגיש פגועה עוד יותר רק כדי לחדד את הנקודה הזאת עבור אחרים. אני לא יודעת מה הפתרון הכי טוב במצב הזה, אבל לעזור לו להטריד אותי זה לא הכיוון..
הייתי מאד רוצה להרגיש בטוחה בעצמי ולהתנגד, אבל ההרגשה הרווחת היא שיגרמו לי להיראות טיפשה. חמי הוא בן אדם מאד פופולארי ונערץ, אף אחד לא יקח אותי ברצינות.
על הבנות שלי אני אשמור מכל משמר, אך מה אעשה שזה הסבא שלהן?!
דבר ראשוןבת 30
לעולם אל תשאירי אותן איתו בלי שאת איתן.
קשה, אבל אין ברירה.
מלחיץ..איזה יום שמח

תנסי להתייעץ עם גליה סברסוב

052-2222113

תגגלי עליה

אישה מדהימה 

מעבר לזה, גם לא הכי יעיל לריב עם החם.סוסה אדומה
תמיד כדאי לשמור על יחסים נכונים עם הוריו של בן הזוג.

במקרה הזה עדיף לך לדעתי כמה שפחות להתלכלך, אלא להעביר את התפקיד הזה לאיש שלך.

לדעתי כדאי שתספרי לו גם כדי לחסוך לך עוגמת נפש בהמשך.
הוא צריך לדעת שלא נעים לך להיות שם.
לריב עם הבעל יותר טוב מלריב עם החם?מיואשת******
לא הבנתי אותך. את אומרת לה לא לריב עם החם, אבל כן ללכת לבעלה לומר לו כזה דבר, לשכנע אותי כשהיא כבר אומרת שהוא לא התייחס ברצינות, ומצב כזה שהוא כן יאמין לה בוודאי לא ישמור על יחסים קרובים עם ההורים שלו ותהיה מריבה רצינית.

לפעמים אין ברירה וזה מה שצריך, אבל להעמיד את החם במקום באופן אישי בוודאי פחות מלוכלך מאשר לשתף את הבעל ולהפוך את זה לסאגה משפחתית (כאמור, כשהבעל בכלל יאמין ויסכים לקבל את ״התחושה״ שלה. זה ממש ממש ממש לא פשוט להגיע למצב הזה. כמה מהר אתן הייתן מקבלות אמירה כזו על אבא שלכן???)
הבעיה בזהסוסה אדומה
שגם בדרך שאת מציעה זה עשוי להגיע לאיש שלה רק בדרך שיכולה להיות "דרמה"...
ומבחינת כח, ברור שיגנו על החם ולא על הכלה.

מאוד קשה לקבל בשורה כזאת, ובאמת צריך לומר אותה בכמה שיותר רגישות, אבל לא נראה שיש ברירה.
מסכימה גם שיש סיכוי ש"לא יקבל" את ה"תחושות" של אשתו. אבל זה עדיין עשוי להועיל בהבנה שלו כלפיה.
היא לא צריכה להתמודד עם זה לבד. במיוחד כשזה קשור במשפחה שלו - עם כל הצער.

אבל זה לגמרי בסדר שנחלוק...
יש אמת גם בדברים שלך.
אם זה היה אחרי שנות נשואים מרובות או משהו מאד ״ברור״מיואשת******
כגון אמירה או נגיעה ברורות, אז אני מסכימה איתך
אבל זוג צעיר ממש, שעוד בונים קשר ואמון בינהם, שזה רק ״תחושה״ שלה ואין לה משהו קונקרטי מאד לומר , זה עלול להוביל לדעתי לבעיות בינהם.
אם אין ברירה אז אין, אבל אני חושבת שכדאי לנסות לכל הפחות קודם להתמודד לבד
זה באמת בעיה מורכבת ביותר....
אני חושבתסוסה אדומה
שהיא יכולה לשתף אותו בנורות האדומות שלה (ולא תספר את זה רק כ"תחושה" לא מנומקת) ולתת לו להחליט מה הוא מבין מהן.
ומהסיבות שאמרת, הצעתי שתשאיר את זה בסימן שאלה...

הוא צריך להיות ערני, וצריך להבין את אשתו. אין שום עניין שיהיה בטוח שאבא שלו "פושע" או "חולה"...
העניין הוא שיהיה מודע למה שמתרחש לפחות בצד ההרגשה שלה בסיטואציה.

השאלה היא איך אפשר להתמודד לבד בסיטואציה כזאת.
הוא חמיה, ואם חמיה ירגיש מאויים, זה עשוי ליצור הרבה יותר בעיות בעיניי מאשר שהאיש שלה יחשוב שהיא מדומיינת - אבל תכלס, יהיה ערני יותר.
אני מסכימה עם דעתה של מיואשת****miki052

לא כדאי לערב את הבעל בהתחלה. הוא יכחיש ויבטל את דבריה (והיא כבר ציינה שביטל את דבריה כשניסתה לומר משהו בנושא)

יש לגברים קטע שכזה בנושא הזה לבטל.

בעבר היה לי מקרה - נכנסתי לשירותים בגן סאקר -שירותי נשים כמובן ושמעתי משירותי הנכים קול של ילד בוכה בקצב מסויים וקול של אדם מבוגר- שוב בשירותי נשים!!!

קפאתי על מקומי, הייתי לבד ולא העזתי לעשות כלום (ואני לא אדם שמאבד עשתונות)

רצתי לבעלי וסיפרתי רוטטת, והוא ביטל את דבריי. אמר שאולי דמיינתי. וזהו.

עד היום רודפת אותי המחשבה הזו.

אז כן יש להם -לגברים קטע כזה.

ועוד כאן כשזה אביו.

צריך לחפש דרך חכמה לצאת מזה מבלי לערב אותו.

הייתי מציעה

פשוט כשיש מגע לקום ולומר בלי להתבייש . סליחה, זה מפריע לי.

אחרת זה לא יגמר.

צמרמורת חולפת בגופי לחשוב על הבנות שלה.

חשוב להעמיד במקום !

אוקיי, אז אני חולקת.סוסה אדומה
חושבת שאישה צריכה לגלות חוסן מול הנטיה הזאת ולא להיכנע לה. היא לא תלויה בחסדיו ובאמונותיו. זה לא נעים בכלל, אבל עם כל הכבוד לגבר שלה, זה שלו בלבד. וכששמים את זה מול העיניים, לא לוקחים כל כך קשה כל תגובה שתבוא.
אומר לה שהיא מדומיינת? שיגיד.
עשית את שלך (אם עשית בדרך הנכונה), מעבר לזה, אף גבר שפוי גם כזה שינסה להתכחש לזה, לדעתי, לא ירצה לקחת סיכון מול מישהו שפוגע באישתו ובכבוד שלו כל שכן כשיש פה מימד של גילוי עריות,
והוא יפתח על זה 700 עיניים להבא, בין אם יגיד לה שהיא מדומיינת (ולגמרי ייתכן שזה מה שיגיד, במיוחד אם היא לא תציב את זה כשאלה ותתן לו להגיע למסקנה הזאת מיוזמתו) ובין אם לא.
ואם לא יעשה מה שצריך והיא תהיה חשופה להטרגה נוספת, תהיה לה את מלוא הלגיטימציה להגן על עצמה ולומר לו שהיא לא מוכנה להתקרב לשם.

בכל מקרה אחר הייתי אומרת להלחם במטריד, כאן זה מורכב יותר לדעתי ויכול לפגוע בכל הצדדים (ובמקרה הזה יש הרבה יותר סיכוי שכולם יהיו נגדה) הרבה יותר מזה שהאיש שלה יגיד לה שהיא מדומיינת.
שגם שם בעיניי, אם היא מכינה את עצמה לכל תגובה, אפשר להתמודד עם זה די בקלות. כך לדעתי.
הקושי העיקרי בסיפור כאן בעיניי זה זה שמדובר בנושא מאוד מאוד רגיש גם מבחינתו.
אף אדם לא רוצה לגלות שאבא שלו סוטה. זה ממש להכאיב לבן הזוג שלך מחוסר ברירה.
אבל שוב, כשמספרים עובדות ("כשהייתי ב.. הוא נגע בי, וגפ כשהייתי ב... הוא נגע בי... וכו וכו) בלי *פרשנויות* - אלא לתת לו לפרשן בעצמו, ותחושות בלתי תלויות ("שמתי לב שיש לי פחד כלשהו לידו", "וזה קשה לי יותר כי אני גם לא משתפת אותך בזה אפילו", "אני מרגישה מועקה גדולה... אולי אני לא מזהה נכון, והלוואי שלא, אבל לפחות את ההרגשה שלי אני לא יכולה לבטל")...
וכמו שאמרתי בתגובה שלי לפותחת, כשהיא תהיה בטוחה בעצמה באמת,
אף "מדומיינת" לא יחליש אותה. וגם הדברים שהיא תגיד לו ישמעו הרבה יותר משכנעים.
יש שוני אחד שאיתו אני מסכימהmiki052

שמדובר באישתו ייתכן ואכן ישים 700 עיניים.

זו סיטואציה מאוד לא פשוטה.

תראי את הסרטון של "כאן" על פגיעות מיניות.

הבנות שם מספרות שלא הלכו להתלונן כיון שלא האמינו להן. ולהיפך עוד לעגו להן.

אז זה לא ככ פשוט כמו שאת כותבת.

צריך להיות אדם ממש חזק בשביל לעמוד מול זה שטוען כנגדך שאתה מדמיין.

גם כשאתה מספר עובדות שהיו בשטח.

קחי את תגובתה של "אתבשג" (הגיבה כאן למטה)

לא מספיק הסיטואציה המביכה גם ככה עוד מפקפקים בזה- אתה נאלם דום ומשתתק.

אני מאוד מסכימה שזה לא נעיםסוסה אדומה
תשמעי, אני לא חושבת שיש אישה שלא חוותה פעם הטרדה ולא חושבת שיש מישהי שלא ביטלו אותה פעם.
זאת תחושה מאוד מאוד לא נעימה,
אבל עם זאת, זאת לא סיבה להרים ידיים.

שוב, זה שנשים בוחרות לא להתלונן מהחשש שלא יאמינו להן, זאת תופעה מאוד כואבת ולדעתי מוכרת לכל אחת מקרוב.
אבל הוא הגבר שלה, הוא חבר שלה, והיא נפגעת במגרש הביתי שלו. אני לא מצליחה לראות מציאות תקינה שבה אישה לא יכולה לספר דבר כזה לאדם שאמור להיות הכי קרוב אליה ולהגן עליה ולתמוך בה.

ומסכימה שצריך להיות אדם ממש חזק כדי לעמוד מול זה,
ואני בעד שנהיה כולנו אנשים ממש חזקים ולא ניכנע, עם כל הקושי. ואם צריך לעבוד על זה, נעבוד על זה.
לא נברח מההתמודדות, כל שכן כשהדרך השניה הרבה פחות עדיפה מהדרך הזאת.

ולדעתי, צריך להיות אדם עוד יותר חזק כדי להסתכסך עם החם ולקחת את הסיכון שכולם יהיו נגדה (כולל האיש שלה! שאולי גם יכעס ויאשים אותה...),
במקרה כזה יש גם הרבה יותר סיכוי שזה יפגע בה לאורך זמן.
השתיקה שלה בסיטואציה הספציפית והמורכבת הזאת מול המטריד היא שתיקה בחירית שנובעת מחוזק ולא להפך.
מתוך הבנה שכדאי לה להיות חכמה ולא צודקת.

ואם צריך להימנע מלהגיע, שתימנע (לא רק הבנות שלה צריכות להיות מוגנות, גם לה מגיע. זאת זכות בסיסית).
ואיך היא תימנע כשהאיש שלה לא מבין בכלל מה היא עוברת שם וכל פעם היא מביאה לו תירוץ חדש לא להגיע שמן הסתם גם ככה ייצור בינהם אי נעימויות ובעיות בשלום בית?...

אני דוגלת בתקשורת כנה (ורגישה) בזוגיות, עם כל האתגרים שעשויים להיות בזה לפעמים.
אחרת זה הרבה הרבה יותר קשה וגם לא תקין בעיניי.
בהחלט!miki052

היא אכן צריכה להגן על עצמה בדיוק כפי שתגן על בנותיה.

בוודאי שזוגיות עם תקשורת כנה זה האידיאל.

אך מה תעשי וכבר ניסתה לומר לבעלה משפט בעניין והוא ביטל את דבריה בנושא?

אולי להפסיק להגיע זה כן רעיון. ולדעתי זה לא להרים ידיים.

לשבת יחד לשיחה . לדבר מלב אל לב.

ולנסות לפתור יחד את הבעיה.

לגבי העניין שרוב הנשים חוו הטרדה שכזו או אחרת. נכון. אבל רובם ככולם שותקות לצערנו.

בודדות אלה שמתלוננות.

לגבי מה ששאלתסוסה אדומה
זה שהוא אמר לה "בטח היה בטעות", אני לא כל כך מתרגשת מזה.
כלומר, יש פה התכחשות מאוד מאוד טבעית ומובנת. מדובר באבא שלו, מדובר באישתו, יש פה מימד של גילוי עריות, בגידה מצד אבא שלו, ובכלל בשורה שמחריבה אצלו את הדמות האבהית שלו בעיניו.
אז עם כל הקושי שלה, גם לו יש קושי שם שצריך לקבל אותו ולהתמודד מולו בהתאם - בהבנה וברגישות.

לא להתרגש מזה שהוא נוטה להתכחש לזה. זה מאוד טבעי.
ולכן לומר את הדברים ברגישות, לתת לו מקום לפרשן.
הרי בסופו של דבר המטרה היא לא שהיא תצא צודקת. אלא רק שיהיה באיזשהו מקום מודע למצב ויפתח 700 עיניים.
ואת זה אפשר להשיג גם בדרך שבה הוא טוען שהיא מדמיינת כי זה מה שנוח לו לטעון - וזה מובן בהחלט.

נכון, להפסיק להגיע זה לא להרים ידיים, ובשביל זה כמו שאמרת, לשבת יחד לשיחה כנה ולנסות לפתור את הבעיה.

אני מסכימה שהרבה מאוד שותקות. אבל אם יש לי הזדמנות לומר למישהמ לדבר, אעשה את זה
מציאות מורכבת...לצמוח ולהצמיח
אני לא הייתי משתפת את בן הזוג בשלב כזה. זה קשה נורא לעיכול ומיותר לדעתי.
אלא, בכל מה שנוגע אליי, מנסה להמנע ככל האפשר מכל אינטראקציה, מנסה להמנע עד כמה שאפשר מקשר עין ושיחות לא הכרחיות. ובוודאי לא לשדר "נחמדות". הייתי בוחרת לשבת בשולחן שבת במקום שלא יהיה בעייתי, למשל ליד הקיר ולא במסלול ההגשה לשולחן. נמנעת מלהגיע למצב של הימצאות יחד אפילו לכמה דקות ללא נוכחות מבוגרים נוספים.
ואם צריך, גם להפחית מינון של ביקורים. לפחות לתקופה.
רק אם המצב כלפייך יחמיר חלילה ולא תהיה ברירה, רק אז כדאי לשתף את הבעל.

לגבי הילדות זה סיפור אחר. האם ראית איזו התנהגות מחשידה כלפיהן מצידו?
לא הייתי משאירה אותן איתו לבד. ואם הבעל מתנגד או מביע תמיהה, אומרת לו שאני לא משאירה אף גבר לבד עם הבנות גם אם הוא בן משפחה. שאסור להעמיד אף אחד בניסיון.

נראה שלא הבנת אותימיואשת******
לא אמרתי לעזור לו להטריד אותך, להיפך, להפריע לו. לשדר שאת מודעת להטרדה ולא תסכימי להעמיד פנים שהיא לא שם. הבאתי דוגמא מצב שהוא בא לשים מעליך משהו לשולחן, אם את לא זזה בכלל, אז בן אדם לא יכול להתכופף מעליך בלי שכולם יחשבו וישימו לב שזה מוזר ולכן כנראה שהוא לא יעשה את זה. אופציה אחרת זה מיד כשהוא מגיע לעמוד ולזוז משם ולפנות לו את הדרך לגמרי. שתי גישות שונות אבל שתיהן משדרות את אותי הדבר- שאת מודעת ושאת לא מסכימה .

דווקא בגלל שאת אומרת שהוא נערץ ושלא יקחו אותך ברצינות את צריכה לדאוג לעצמך.
תשמרי על עצמך...תיתי2
תסמכי על האינטואיציות שלך.
אל תקריבי את עצמך בשביל "המשפחה".
לא נעים לך, תתחמקי, תמציאי, תגידי לא. וזהו.
אל תסבלי עוד.
חבל עלייך... חבל על הזוגיות... חבל חבל חבל...
אמרת שהם משפחה נורמלית. פגיעות מיניות יכולות להיות במשפחות נורמליות.
לא צריך להיות עם קרניים כדי לפגוע.
פגיעות מיניות מתרחשות במרחב שמאפשר סוד, והכחשה.
ויכול להיות שיש סודות במשפחה. והכחשות.
ושאת לא היחידה.
לא יודעת אם הייתי פותחת את זה מול בני משפחה כרגע, כי ההכחשה יכולה להיות חזקה ואת עלולה לשלם מחיר כבד מנשוא.
תשמרי על עצמך ותשימי לב סביבך, אם יש אינדיקציה לעוד "אי נעימויות" או מערכות יחסים לא פשוטות.

בשולי הדברים, איני יודעת מה גילו, אך חלק מתופעות של דמנציה למיטב ידיעתי זה גם שחרור עכבות מיניים.
דמנציה בדרך כלל זה בגיל מאוד מבוגר, אבל יש בודדים שחולים כבר בסביבות 50...
ואם זו מחלה, אז זו מחלה... ליבי עליו...
לא מבינה את כל מי שכתבה לא לשתף את הבעל!חדשה ישנה
נכון, זה לא נעים
נכון, הבעל יהיה מסכן
נכון, קשה להגיד את זה

אבל...
א,ב בזוגיות זה להגן על האישה שלך מפני מטרידים! זה לא מעניין מי המטריד. בעל צריך לגונן על אשתו ואם הוא לא יעזור לה מי יעזור לה?!

בשביל מה לחכות שיקרה חלילה משהו יותר חמור?!
בדיוק ככה בנות מוטרדות,כי לא נעים ממנו, ומסכן ההוא ואולי סתם דמיינתי... ובטח אני סתם מגזימה. לא! בדברים האלה אני מאוד מאמינה באינטואציה.
דבר ראשון לשתף את הבעל. בעדינות ובזהירות אבל להגיד.
כשמערבים את בן/בת הזוג במורכבות מולובצאתי
בן משפחה שלו/שלה ברוב המקרים זה לא יעזור כי בטבע שלנו אנחנו קרובים למשפחתו ולא מסוגלים לחשוב עליהם רע. ואז זה רק גורם למתחים ומריבות, שהצד המשתף מנסה לשכנע שבאמת עשו לו ובן/בת הזוג מרגיש פגוע מטעם משפחתו..
ידוע מאוד
מהודעות קודמות שלך שקראתיאתבשג
נשמע שאת קצת "מחפשת את המשפחה בסיבוב"
קצת מחפשת בעיות
אולי כדי לנסות להפטר מהם מסיבות כלשהן?

כמובן שאם הרגשות שכתבת עכשיו אכן קיימים
חייבים לעשות עם זה משהו ולא להתעלם

אבל קחי נקודה למחשבה
תתבייש לךאתחירותי
אני פונה עם מצוקה ואתה מאשים אותי?!
יקירתי,אתבשג
דבר ראשון אני נקבה.
דבר שני אני לא מכירה אותך ובהתאם לזאת גם אין לי עניין לפגוע בך או להתנצח איתך.(עובדה שכתבתי תגובה ולא שאלתי שאלה שאמורה לפתוח דיון מעצבן)

אם כתבת את השרשור כדי לקבל אמפתיה, הכלה, והיתר לעשות כל מיני דברים שרצית או כל סיבה אחרת- את מוזמנת לדלג על תגובתי.

אך אם באת לקבל עצות מאנשים אחרים שמסתכלים על הדברים בעיניים אחרות
(על אף שזה מורכב כי את מציגה את המציאות איך שאת רואה אותה, וזה בסדר אם כי לא תמיד נכון)-
אז את יכולה לבחור גם לבחון את התגובה לעצמך ולחשוב בינך לבין עצמך אם יש משהו מאחורי זה.

אני חושבת שהתשובה שלך מאד ילדותית ולא בוגרת.

ומצטערת שפגעתי, הכוונה לא היתה כזאת
אלא לפתוח אותך לעוד כיווני מחשבה
בהנחה שיש לך מטרה להסתדר עם הסובבים אותך
ובמיוחד עם המשפחה של בעלך שאת כנראה תצטרכי לסבול עד 120 בעזרת ה' (בחירה גם שלך אם לסבול)
(ואני חוזרת ואומרת שזה לא אומר שההרגשות שלך לא נכונות וחמיך לא מטרידן אמיתי,
אבל זה גם לא בטוח)

בהצלחה לך
תשובה לענ'דהעני ממעש
תדאגי לשמור מרחק
תקבעי לך, כשאת עם עצמך, קו אדום- ששם את משילה טאקט ומתייחסת כתקיפה

תמעטו ביקורים בכמות ואיכות

לבעלך תגידי לפי הנתונים- או שהוא מציק, או שאת מוצקת.
להיות בטוחה בעצמךלקראת..
הי, אין לי תשובה ופיתרון אבל אחרי הרבה סיפורים כאלה וגם חוויות שחוויתי בעצמי.
הרבה פעמים יש לנו את האי נעימות-- אולי זה רק דימיון שלי.. (כי תמיד זה על הגבול...)
אין דבר כזה. אישה מרגישה וחווה וזה הדבר הכי חזק אצלנו.
אל תערערי על עצמך.
אם את מרגישה לא נעים- את מרגישה לא נעים וצריך להפסיק את זה
ולפעמים זה פשוט להתגבר על הבושה ולומר בתקיפות
(וגם בנחמדות) ממש באותו רגע שזה קורה-- אני מבקשת שלא תעשה את זה יותר. זה לא נעים לי... וגם אם הוא יאמר- נו, בקטנה,מה את עושה עניין .. לאן את לוקחת את זה.. להיות תקיפה וברורה. אני לא יודעת למה אתה מתכוון, אבל *לי* זה לא נעים וזה לא יקרה יותר.

(וב''ה יכולה להעיד על עצמי שהיו לי כמה סיטואציות דומות וברגע שאני עמדתי על שלי בבהירות-- זה נפסק. ב''ה)

ואגב-- זה גם נימוק טוב לבעלך. יכול להיות שאבא שלו באמת בעייתי ויכול להיות שלא. זה לא משנה. לך זה לא נעים! ולכן הוא צריך להפסיק עם זה מייד.
(ועם הילדים שלך צריך עין בוחנת בהמשך..)
קודם כלאמא וגם
באמת אל תהיי איתו לבד. גם בלי שיטריד יש את עניין ייחוד ולא בכדי...
לגבי שיתוף של בעלך זה צריך להעשות ממש ברגישות.
אולי כדאי להגיד לו שיש לך משהו שממש קשה ולא נעים לך לשתף אבל את מבקשת שישתדל להיות קשוב ומכיל.
ואז להגיד שאת מרגישה לא בנח,שהוא לא מספיק שוצר מרחק וכו (לא בטוח שצריך לפרט כל סיטואציה- תראי איך מתפתחת השיחה).

מעבר לזה חשוב לבטא בפועל את אי הנעימות. אם הוא מתקרב מדי- תירתעי אחרוה ותשדרי באופן ברור שזה לא נעים לך.

אם זה לא יספיק תחשבי עם בעלך מה לעשות.
יתכן מאד אגב שהוא מבחין בזה ברמה זו או אחרת אך לא יודע מה את חשה.
ילדים מכירים את הוריהם ואם בעלך היה בסביבה זו התנהגות שקצת קשה לפספס מצד בעל
אולי להגיד לבעלך לא בצורה של אבא שלך מטריד אותיאנונימיות
אלא, יותר מידי פעמים קורה לי פאשלות ופאדיחות עם אבא שלך ואנחנו נוגעים אחד בשני. ולראות איך הוא מגיב.
תסמכי על האינטואיציההריונית ותיקה
אני חושבת שכל אישה מבינה מתי זה עובר את הגבול.... לא סתם אומרים "אחת מאחת" וזה אומר שכולנו חווינו מתישהו הטרדה כזו או אחרת.
לא רואה את עצמי אי פעם מסתירה מידע כזה מבעלי, גם אם זה אבא שלו .
מבחינתי עוצרת הכל ולא מוכנה לחזור למקום בו אני מרגישה חשופה , מוטרדת , מושפלת.
בעיני הכי חשוב לא להשאיר את הבנות שלך איתו לשניה לעולם.ישועת ה' כהרף

לשמור מרחק כמה שיותר גדוליהודה224
ואם יש לך חמות תדאגי שהיא תשים לב...
בשרשור אחר שלה כתבה שיש ביניהם פיצוצים ..חדשה ישנה
אז אולי זה לא יעזור ואף יחמיר את היחסים ביניהם
פיצוצים בין מי למי?יהודה224
..
בין החם לחמותחדשה ישנה
נו ו...יהודה224
אם זה מה שהוא עושה באמת ולא סתם הרגשה שלה אני מסכים לה לפוצצ אותו עוד יותר
דבר ראשון- תשמרי על עצמך. זה הכי חשוב.דינהדינה
תשמרי על הביטחון שלך ואם מישהו מטריד אותך ולא משנה מי זה לעולם אל תסכימי להשאר איתו לבד, תתרחקי ממנו ותעשי מה שצריך כדי לשמור על הביטחון האישי שלך.
אחר כך אפשר לחשוב על ההשלכות המשפחתיות אבל תזכרי שאת לא גורמת לשום בלגן במקרה וייגרם כזה, את לא אשמה, האשם הוא חמך שמטריד אותך.
תודה לכולםאתחירותי
על הרגישות והתגובות הרציניות
כמו שאתם מבינים זה בכלל לא פשוט, מה שלא אעשה יהיו לזה השלכות ואני צריכה לבחור אם מה מהן אני מעדיפה להתמודד..
מאחלת לכם שלא תדעו כאלה בעיות בחיים שלכם 😌
נחמד שיש מקום לפתוח בו כאלה דילמות קשות ולקבל תשובות לעניין, בלי להיחשף לגמרי
כרגע אני די אובדת עצות ולא בטוחה מה הצעד הנכון.. אבל בטוחה שהכל יסתדר ויהיה יותר טוב.
תודהה
דעתי לשתף את הבעל בתחושותIIIIIאחרונה
לגבי תחושות לא ניתן לחלוק כי אילו התחושות שלך.וזה בטח לא מריבה
בכך גם הבעל יהיה מודע גם אם יהיה לו קשה להאמין
תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

הוזמן על ידי האקסית כי הוא כיסח אותה במכות חחדי שרוט
זה החשד.
וואלהאנוני.מית

אז האקסית שלו לא אשכנזית במיוחד.

לא יודע, אולי כן דווקא.די שרוטאחרונה

הכרתי כל כל מיני עם סיומות "יץ' שהן פחד אלהים.

ברקוביץ'

איצקוביץ'

ישראלוביץ'

או ביץ'. אלה הכי מפחידות.

יש גם ההבדל נוסףנעמי28

בכמה זה מדובר וכמה יאמינו לגבר כשהוא גבוה וחזק והיא נראית רונה וחמודה אבל מתעללת רגשית ואפילו פיזית.

וגם הבושה לדבר על זה.

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
לא יודע אם כתבת בציניות או ברצינותמתוך סקרנות
אבל להטיל את כל האחריות על צד אחד, כאילו אשה היא ילדה קטנה שלא אחראית למעשיה, מזלזל מאוד בנשים....
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ברור. למה לזלזל באדם שהכי יקר לי?!?!יעל...
כי לפעמים אני מרגישה שהוא ממש אידיוטאנוני.מית
הגעתי כי היה בראשי, בטח שיכולה להיות.תפוחית 1

חשוב להתייעץ,ולא לסחוב לבד..

ממליצה ללכת לטיפול אישי או זוגי עם גורם מקצועי (עם הסמכה רצינית)

המלצה או דיס המלצה על אולמות חתונהארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

שוד ושבר! מה, התארסת שוקולד?? אז למה לא אמרת??די שרוט

אוי לנו כי חטאנו! שוד ושבר בחוצות הפורום!

​הנה כי כן, הגיעה השמועה המרעישה והמטלטלת את כל קירות הוול, כי הבחור החשוב והמופלג, עמוד התווך של השרשורים וראש ישיבת הניקים, החתן היקר למזל טוב ארעא דשעקלעד בלע"ז, אשר ישב בדד שנים רבות באוהלה של תורה ובאפליקציית "שליש גן עדן"-נלכד.

ואתם הרווקים זעקו זעקה גדולה ומרה כזעקת מרדכי היהודי למען לא תיכחד נפשכם בריתחא דהשכינה, "נמות ולא נתחתן!". די לנו במוסד השמד המלא מרעין בישין הרוצים להשמידנו בכל דור ודור על ידי הבאת איש ואישה ביחד כמעשה צבא השמד לישראוייל בטנקים! רצונו של הקודויש בורכו בהפרדה מוחלטת בין ז' לנ' ואסור בתכלית האיסור לבוא בקהל מוסד הנישואין תק' פרסה על תק' פרסה!

ואתה ארעא דשעקעלד, שהשם ירבה לכם מטל השמיים ומשמני הוולט ושהברכה והאהבה תשרה תדיר בינכם ושהמריבות לא יהיו תדיר שנאמר תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם.

אמת ויציבארץ השוקולד

אמן וגם לך ומשפחתך, תודה רבה

כרגיל, נהניתי לקרוא, הראיתי לארוסתי והיא נהנתה מאוד מדבריך

מה, פאדחן היא צריכה הקשרדי שרוט
אתה לא יכול להנחית עליה די שרוט ככה. עכשיו היא תחשוב שאני קריפ מטורלל.

תמסור לה שכתוב באבחון הפסיכודיאגנוסטי שלי שאני נורמלי.

הסוף נפלא שבנפלא. ממש.נקדימוןאחרונה
ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

בתורת החיים יש הרבה אברכים נשואיםSevenאחרונה
וודאי שיש דבר כזההסטורי
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

יוצאת משיחה עם חברה. אופניים חשמליים.אנוני.מית

משפחה עם 3 ילדים. רכב אחד. בעיקר אצל החברה שצריכה לאסוף ולפזר ילדים.

בעלה של החברה קנה לאחרונה אופניים חשמליים. הם היו צריכים ליסוע לאיזה מקום ביחד (זוג) והיא ממש מספרת לי שהיא נעלבה מזה שהוא העדיף להישאר עוד כמה דקות בבית בטלפון ואחר כך ליסוע באופניים שלו לבד.

לפני שבועיים היא כמעט עשתה תאונה עם רוכב קורקינט משוגע והיא מפחדת מהכלי, וגם מזה שהוא התחיל ליסוע עם הילדים עליו. אתמול הוא קנה קסדה לבת הקטנה שלהם כדי שתוכל ליסוע איתו.

היא (והאמת שגם אני) רועדות מפחד מהרעיון הזה של ילדה בת 3 על הכביש בכלי כל כך פגיע. מצד שני, זה לא שיש להם חניה או כסף לעוד רכב.

מה דעתכן?

מה חכם להגיד לה?

יש כאן כמה נושאיםפשוט אני..

זה שהוא העדיף לנסוע על האופניים ולא איתה ברכב - זה קשור לאופניים או לזה שהוא היה באמצע משהו חשוב או לזה שהוא לא רוצה להיות עם אשתו?

כי ממה שאת מספרת, לא נשמע לי שזו האפשרות הראשונה ולכן אני לא מבין למה האופניים אשמים...

העובדה שהוא רוצה לנסוע עם הילדים - המוני אנשים עושים זאת, אם הוא רוכב בצורה בטוחה על שבילי אופניים, אז אני לא חושב שזה נורא. אם הוא רוכב על הכביש, אז לדעתי באמת לא שייך להיות עם ילד קטן שיכול להיפגע קשות מכל נגיעה של רכב אחר. 

עולה לי פה כמה דבריםמשה

גילוי נאות: אני רוכב קורקינט בעצמי כבר הרבה שנים. יש לי נסיון של אולי 6000 ק"מ על הכביש. כולל עם ילדים והקפצה למסגרות ומה שתרצי.

הראשון זה שהאוטו בעיקר אצלה. היא התרגלה לזה. אני לא יודע מה הדינמיקה בניהם אבל אני יכול לנחש שפשוט לא נעים לו "לבקש ממנה" כל פעם את האוטו. אז הוא קנה לעצמו רכב אחר ושם זה נגמר.

אם הם גרים ביישוב (ולא בעיר גדולה) אז אפשר ממש להבין את זה. בלי האוטו ממש תקועים עם האוטובוס של פעם בשעתיים במקרה הטוב או אם זה מקום גדול פעם בשעה. בהנחה שהם לא עשירים גדולים מדי אני יכול להבין את הפחד מלקנות רכב שני. במיוחד אם הוא נוסע יחסית מעט. אז אופניים חשמליות זה אחלה דבר.

ולגבי להישאר בבית עוד רבע שעה - אני כזה גם . במילא הנסיעה לוקחת חצי מהזמן שהיא לוקחת עם רכב שתקוע ברמזורים. תשאל את הבת שלי שאוהבת לעשות למכוניות שאני עוקף איתה ברמזור אדום "ננה בננה שוקולד בננה" בקול של ילדה בת שש.

אתה אומר שאנוני.מיתאחרונה

נמאס לו לבקש ממנה את האוטו כל הזמן ולכן הוא קנה לעצמו "אוטו" בתקציב שלו?

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנסאחרונה

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

משהאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

אולי יעניין אותך