יש סטודנטים לרפואה בקהל?אנונימי (פותח)
שמיניסטית.
קשה לי ללמוד (הפרעת קשב וכו')
אבל מוגדרת כ-כמעט מחוננת ולכן ברוך ה' הציונים שלי מעולים.

ןבכן, לימודי רפואה:
יש אפשרות ללמוד אחיות, לעבוד בזה, ובמקביל לעבודה כאחות- ללמוד רפואה? זה אפשרי? ואםשרי כאמא לילדים?

עוד דבר, אפשר להשלים מתואר בביולוגיה לרפואה?

ושאלה אחרונה. עושה ארבע יחידות מתמטיקה. טובה מאוד במתמטיקה, הייתי בחמש, אבל מכל מיני סיבות החלטתי לא לעשות חמש. זה ימנע ממני להתקבל ללימודי רפואה? עשיתי מגמת ביולוגיה אם זה משנה.
אממ לא הייתי בונה על לימודי אחיות ילדים ואז רפואה.אריך וייס
נשמע לי קשה מידי.

אופציה ב היא יותר הגיונית, אבל משיארה אותך בלי תואר שבאמת קשור לרפואה.

עצתי, לכי על רפואה ישר, בלי לעצור בשירות לאומי. ככה תסיימי מקודם בלי עומס של ילדים.
א- רואים בעין ממ שלר טובה אנשים שלא עוש צבא/ ש"למקום בעולם
בבחינות לרפואה. בלי קשר לזה אני ממ שלא חושבת שהיא צריכה לדלג על זה כדי 'לא להתעכב'.
ב- הרבה עוישם את המעבר מתואר ביולוגי לרפואה. ללמוד סיעוד ואז רפואה- לר ממליצה.למה לקרוע את עצמך פעמיים? למרות שזה מאוד יעזור לך בהשלמה לרפואה..
הקטע הכי קשה בלימודי רפואהאנונימי (3)

זה להתקבל.

בטווח הארוך, רפואה הרבה יותר משתלם מאשר אחיות. ובכלל, שני המקצועות האלה שונים זה מזה.

אפשר מתואר בכל דבר לעבור ללמוד רפואה.

ישנם שני מסלולים ללימודי רפואה בארץ: 1. מסלול שש שנתי, אליו הולכים אחרי התיכון (ושירות וכו'). 2. מסלול ארבע שנתי, שמיועד לבוגרי תואר ראשון בתחום כלשהו. לא משנה אם זה ביולוגיה או ספרות, כל עוד נלמדו קורסי ליבה מסוימים (כמו ביוכימיה). את הקורסים האלה אפשר לקחת גם בשנת השלמה. היתרון הוא שאם יש לך תואר ראשון בביולוגיה, את יכולה ללמוד את הקורסים האלה כחלק מהדרישות לתואר ראשון.

היחידות במתמטיקה לא ימנעו ממך ללמוד רפואה. בכלל, רופאים לא נדרשים לרמה גבוהה של מתמטיקה.

תעשי פסיכומטרי כמה שיותר מהרהריוןולידה2
בדרך כלל צריך לעשות כמה פעמים (=לשפר מספיק) בשביל שיהיה סיכוי להתקבל...
למה חושב שאפשר. יותר משתלם מאחיות?אורח/ת
מבחינת שעות ולהיות אמא נורמאלית- אחיות ממש משתלם..
וזה לימודים אינטנסיביים.. לא משהו קליל, אז לא ממליצה את זה בדרך לרפואה, מה גם שזה לא יקל לך בקורסים.. ביולוגיה יותר יעזור לך, אבל תשארי בלי תואר ממשי ביד..
ההכשרה של רופאיםאנונימי (6)
פחות מסתדרת עם משפחה, אבל ברגע שמישהו כבר רופא מומחה הוא מקבל בשלוש שעות כסף כמו משכורת של חודש של אחיות..
רק אם הוא כוכב עלתודה

רופא מומחה 'רגיל' לא מתקרב למה שאמרת, גם לא מנהל מחלקה. וכל מי שנמצא במדרג שכר הזוי, עובד ללא הפסקה. אם החשיבה היא כלכלית, עדיף ללכת להייטק...

ממש לאnick
מה שאתה אומר פשוט לא קשור למציאות
השכר הממוצע של רופא מתקרב ל 70k
הרבה יותר מהייטק. יותר מכפול
גם העבודה בתור בכיר לא כל כך קשה

בהצלחה
לא יודע מאיפה הנתונים שלךתודה

דו"ח הממונה: שכר ממוצע של רופא בישראל - כ-34 אלף שקל, שכר אחות - כ-19 אלף שקל

מוזמן להציץ בכתבה, דו''ח מהשנה. רק בעשירון העליון של הרופאים מרוויחים 75 (ברוטו), הממוצע מרוויח 30 (ברוטו), וזה אחרי הכשרה של מעל עשור.

צודק, הסתכלתי על נתון של רופא עם 10 שניםnick
שעובד בבית חולים
נו גם בסדר

לא מכיר מקצוע עם אופק כל כך רווחי וכל כך מובטח

כמה מרוויח רופא? |
גם לא מדוייקתודה

70 זה המשכורת ברוטו לרופא עם ותק של עשור בבית חולים, כאשר כמעט שליש מההכנסה שלו היא רפואה פרטית. רוב הרופאים לא עובדים בבתי חולים עשור אחרי אחרי סיום ההכשרה, ועוד פחות עובדים ברפואה פרטית. 

אני מסכים שגם לרופאים בכירים 'רגילים' יש הכנסה לא רעה, אבל היא מגיעה 15 שנה אחרי תחילת ההכשרה. 

כל מה שכתבת לא רלוונטיnick
בכלל לא רלוונטי אם הכסף מגיע מאוצר המדינה או מכיס של אזרח.
זה שרופא *בוחר* לא לעבוד בבית חולים זה החלטה שלו.
לא מדובר על 15 שנה אלא על 10,כמו שכתוב בקישור.

אין, פשוט אין מקצוע כזה שאתה יכול פשוט לבחור להרוויח בו 70k אחרי עשור.
בהייטק זה אולי אחד על כמה מאות. וזו לא רק החלטה, הם חייבים להיות סופר מוכשרים יחסית לאחרים.

שלא לדבר על הבטחון התעסוקתי יחסית להייטק
רופא לא בוחר לפתוח פרטיתודה

אין כמעט רופאים שפותחים פרטי לבד, בגלל הסיכון הגדול. פותחים פרטי בשיתוף בית החולים, שיודע שיש לו רופא כוכב ביד ורוצה שהוא יהיה מבסוט ויישאר. לרוב הרופאים אין את האפשרות לפתוח פרטי. אז להביא שכר ממוצע של רופא בי''ח עם שר''פ בתור ממוצע מייצג, כי הרופא בוחר איפה לעבוד, זה פשוט לא נכון.

לגבי הביטחון התעסוקתי אתה צודק.

איזה כוכב?! על מה אתה מדבר מדובר ב**ממוצע** כולם כוכבים?!nick

הם בחרו *קבוצת* רופאים לא מייצגתתודה

לכן גם המסקנות שלהם לא מייצגות את הממוצע בין הרופאים

את מתעלמת מפרט קטן - תקופת ההכשרהספק

מי שלמד מדעי המחשב, יכול אחרי 3 שנים+שנתיים ניסיון להגיע ל-30K די בקלות.

הרופא, שהתחיל במקביל אליו, יהיה רק באמצע הלימודים. 

רופא לומד 7 שנים, עושה התמחות 4 שנים, אם הוא רוצה להגיע לסכומים המדוברים, הוא גם יעשה תת התמחות - 4 שנים. 

כלומר, הוא יוכשר במשך 15 שנים תמימות וירוויח רוב התקופה הרבה פחות מההייטקיסט המקביל. (בחלקה הוא עדיין יהיה סטודנט ולא ירוויח כלום ובחלקה הוא כבר ירוויח שכר יפה של מתמחה, אבל זה עדיין לא יתקרב למשכורת הייטק).  

בסוף התקופה, הוא יוכל באמת להגיע לשכר גבוה יותר בממוצע מההיטקיסט - אבל ההייטקיסט, אם הוא התנהל נכון, כבר צבר סכומים יפים ועושה מהם תשואה פאסיבית באמצעות השקעות. 

כיוון ששכר מעל ל-42,000 שקלים ממוסה ב-47% מס הכנסה ועוד 12% בט"ל וביטוח בריאות - כלומר, 59% - ומעל 54,000 שקלים כבר ממוסה ב-62% (50% מס הכנסה) - כל שקל מעבר לסכום זה, שווה בערך 40 אגורות, כך שבנטו, זה לא הבדל כ"כ משמעותי. 

אז בשלב שבו הרופא מגיע ל-70K ההייטסקיסט כבר יושב על 40K (ואפשר להגיע גם ליותר אחרי עשר שנות ניסיון. אפילו הרבה יותר, כתלות בתפקיד) - וההפרש ביניהם  הוא פחות מ-20K בחודש - סכום, שבשלב הזה, ההיטקיסט יכול לעשות מהכנסה פאסיבית. 

וזה, מבלי לשקלל פנימה את העובדה שהרופא עובד בבית החולים, מסיים לעבוד שם והולך היתה לעבוד בקליניקה הפרטית שלו ועוד לא דיברנו על איכות החיים של הרופא עד שהוא מגיע לשלב הזה - תורנויות לילה, שבתות, חגים, הקפצות וכו' - אבל זה כבר לא כלכלי פרופר. 

זה נכוןnick
מלבד שכר של 30k אחרי שנתיים
זה הקצה של הסקאלה, לא הנורמה.

40k זה בכלל שכר שרוב מוחץ של המהנדסים לעולם לא יגיעו אליו
היום, זו הנורמה.ספק

רוב המהנדסים עם עשר שנות ניסיון, יגיעו ל-40K אלא אם הם יעדיפו לרדת באחוזי המשרה כדי שיהיה להם יותר זמן פנוי. (עם המס הפרוגרסיבי, פשוט לא שווה לעבוד יותר מדי...). 

כן? זה הסכום שמרווחים בהנדסת תוכנה?אריך וייס
מהיכרות עם התחום?
לא זה לאnick

כן, זה כן.ספק

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5611980,00.html

מדעי המחשב - תכנה: מתחילים עם 18 עד 24 ואחרי 5 שנים, זה כבר בין 25 ל-35. 

מההיכרות שלי עם המציאות, המספרים האלה נוטים מאוד כלפיי מטה. 

גם עם הקישור שהבאתnick
אין קשר להצהרה שכתבת
יותר טוב?ספק
טווח לא מועילnick
הוא לא נותן לך את הממוצע או החציון
מלבד זאת שהטבלה הזו לא עוסקת בוותק של 10 שנים שדברת עליו
טווח מאוד מועיל.ספק

אפשר ללמוד די בקלות כמה מרוויח מפתח תכנה אחרי שנתיים, חמש ועשר שנים. 

כן, בהייטק מרוויחים טוב... 

אני יודע, אני שםnick
אבל אתה מטעה לצערי
אני גם שם - ואני אולי מעגל למטה.ספק

מעל 43,890 לא משלמים ביטוח לאומי וביטוח בריאותאנונימי (7)

צודק. זה רק 50% מס.ספק
הייטק, רק טיפשים הולכים לרופאה בשביל כסףאריך וייס
פסדרnick
או שונאי סיכון שרוצים קביעותארץ השוקולדאחרונה
יש מצב שאפשר להתקדם לזה מתואר בביולוגיה מולקולריתתפוחית 1
תבררי ..
לגבי תואר בביולוגיה,*אור קטן*

קרובת משפחה שלי התחילה עכשיו מסלול רפואה של 4 שנים, אחרי שהיא עשתה תואר בביולוגיה...

אבל ברור שעדיף להתחיל ישר עם רפואה אם זה בטוח החלום שלך

בעלי סטודנט לרפואהאנונימי (4)
התנאים להתקבל קשים מאוד! צריך תעודת בגרות מצויינת וציון פסיכומטרי גבוה מאוד! וגם זה לא מספיק, אם עוברים את הסף הראשוני, מגיעים לעוד מבחנים- מור/מרקם (תלוי באיזו אוניברסיטה) ובהם יש המון תחנות של מבחנים בכתב ובע'פ שבין השאר בודקים יכולת עמידה בלחצים, ראייה רחבה, קבלת החלטות מושכלת ועוד. זה קשה מאוד וגם בזה ניתן ציון. אח'כ משכללים את ציון הבגרות והפסיכומטרי יחד עם הציון של מור/מרקם ולפי זה יודעים אם מתקבלים או לא ללימודי הרפואה. זה מדובר על כל האוניברסיטאות חוץ מבאר שבע, שם המסלול טיפה שונה אך אני לא בקיאה בו.
לגבי תואר ראשון אחר וממנו לעבור לרפואה- זה בעיקרון אפשרי, מכירה כמה שעשו את זה. צריך שהציון של התואר יהיה גבוה כי אחרת לא יקבלו אותך. יש לבעלי חבר שאחרי שלא התקבל לרפואה, למד תואר במדעי הרפואה, הדרישות קבלה אליו הרבה יותר קלות ויש המון חפיפה בין זה ללימודי רפואה ומשם עבר ל 4 שנתי של רפואה בצפת. צריך לקחת בחשבון שלא קל להתקבל לתוכניות המקוצרות ושהן יותר אינטנסיביות.
ורק חייבת לציין שלימודי רפואה הם מפרכים, קשים מאוד ודורשים יכולת ריכוז, התמדה ומשמעת עצמית גבוהה מאוד. תבדקי עם עצמך אם זה בכלל מתאים לך..
בהצלחה!
מה עם ללמוד בח"ול?אנונימי (5)
יותר קל שם להשיג תואר ברפואה .
אם התקבלתnick
אז אני לא חושב שפרנסה זמנית היא שיקול.
תוך כמה שנים מתחילים לעבוד תוך כדי התואר ולהרוויח משהו.
בהתמחות כבר מרוויחים טוב
אחר כך מרוויחים הרבה מאוד.

הייתי גם לוקח הלוואה ארוכת טווח והולך על זה.
הלימודים עמוסים אבל לא קשים ובקושי יש נושרים.
סטודנט לרפואהתודה

על רוב השאלות כבר ענו לך, אתן לך את דעתי האישית.

אין אפשרות לעבוד כאחות במהלך לימודי רפואה. ליתר דיוק, אין אפשרות לעשות כלום במהלך לימודי רפואה, מלבד עבודות חלטורה מזדמנות בשביל להתקיים איכשהו (אומר את זה בתור אחד שנשוי פלוס ילדים). רוב המשרות ה'נורמליות' כמו אחות דורשות מינימום של שליש/חצי משרה, דבר שלא אפשרי במהלך הלימודים.

החלק הכי קשה הוא *לא* הקבלה ללימודים, זה פשוט החלק שיש לך עליו מעט מאוד שליטה. אז נכון שמאוד קשה להתקבל בגלל סיבות של היצע וביקוש, אבל אל תחשבי שהלימודים לא קשים. זה התואר הכי עמוס שיש. 

כאמא לילדים - השאלה היא לא רק לגבי שלב הלימודים, אלא לגבי כל החיים. גם אם הכיוון שלך הוא תחום עם שעות יחסית נוחות, הדרך לשם כרוכה במעל עשר שנים של שעות לא שעות, ואולי במהלך הלימודים פתאום תרצי התמחות יותר תובענית. כמובן שזה אפשרי, אבל יש לזה מחיר וצריכים להיות שלמים איתו, וכמובן חייבים בן זוג תומך כי החלק שלו במשימה הזאת לא קטן משלך.

לגבי תואר ראשון ואח''כ מעבר למסלול ה4 שנתי (במקרה הטוב, הרבה עוברים למסלול הרגיל), לא ממליץ לבנות על זה. הקבלה אחרי תואר היא לא קלה יותר, וחבל להשקיע שנים רק בשביל לעבור לתחום אחר. אם הולכים על מסלול כזה, כדאי שהתואר יהיה בתחום שאת מעוניינת לעסוק בו אם לימודי רפואה לא יהיו אופציה.

בהצלחה!

באמת כבר ענו לך מכל כך הרבה זוויות,איכה
אבל רק מוסיפה שבדרך כלל יותר קשה להתקבל למסלול הארבע שנתי מאשר הרגיל (לעשות תואר קדם ברפואה, שד''א אחיות הוא לא כזה) ואז לעבור למסלול של עוד ארבע שנים כדי ללמוד רפואה.

כדאי מאוד לעשות פסיכומטרי כמה שיותר מהר, כי באמת נורא קשה להשיג את הציון שצריך.
וממה שידוע לי בגלל שיש ביקוש הם פוסלים יחסית מהר כל שירות לאומי וצבא..
בהצלחה רבה!
אפשר הכלמושיקו
השאלה מה הסדר עדיפיות בחיים?

אם לוקחים בחשבון שבשלב כלשהו שהמשפחה תהיה בסיפור יצטרכו ויתורים לכאן או לכאן ולדאוג שיקבלו אותם בשמחה.

בסופו של דבר שעובדים במקצוע שאוהבים זה עושה רק טוב
נקודות חשובות בדרך לרפואה - סטודנט לרפואה שנה ב' כרגעשוכן מערות

לגבי קבלה לרפואה:

התנאים לקבלה ללימודי רפואה בישראל קשוחים. מאוד.
נדרש סכם בגרות-פסיכומטרי גבוה ולאחריו גם לעבור מבחני אישיות (מו"ר).
ממוצע בגרות של 110 ידרוש ציון פסיכומטרי של בערך 770, ממוצע בגרות 115 ידרוש בערך 740.
מקצועות הבגרות לא משנים - מה שמשנה הוא ממוצע הבגרות, ולכן יש הבדל קריטי בין מי שעשה 4 יחידות לבין מי שעשה 5 יחידות במתמטיקה כי מדובר בהבדל בין 15 נקודות בונוס לבין 35 נקודות בונוס לממוצע.

לגבי הלימודים עצמם:

מדובר בלימודים תובעניים ודורשים. חמישה ימים בשבוע עם לא מעט מעבדות וניתוחי גופות עד שעות הערב. לומדים איתי אנשים שהתחילו ללמוד רפואה אחרי גיל 30 והתפטרו בשל כך מעבודות קודמות. לעבוד כאחות תוך כדי לימודי רפואה ביותר ממשמרת אחת בשבוע נשמע יומרני על גבול הבלתי אפשרי.

לגבי השלמות - אין כזה דבר, רפואה אפשר להתחיל רק בשנה א'.

יש בישראל 2 מסלולים - 6 שנתי, ו4 שנתי לבעלי תואר ראשון עם קורסים מסויימים (ואח"כ הליך קבלה מפרך בן 3 שלבים).
לימודי אחיות לא יקדמו אותך לשום מקום כי הקורסים לא מוכרים לפטורים ברפואה / לקורסים נדרשים ל4 שנתי.

תואר בביולוגיה יכול להביא לך פטורים מחלק מהקורסים בשנה א ברפואה והוא מכיל את הקורסים הנדרשים לשם הגשת מועמדות ל4 שנתי  - בכל מקרה קבלה לרפואה היא לשנה א' בלבד.

בהצלחה!

סוף דוקטורט שלא נגמרhodayab

מקווה שאמצא פה עם מי להתייעץ, עושה רושם שהרוב פה זה תואר ראשון, שני מקסימום...

מסיימת באוגוסט 5 שנים של מחקר אינטנסיבי בתחום ריאלי במסגרת דוקטורט. יש מאמר אחד רציני ואחד כנס. 

במהלך השנים הללו היו המון כיוונים לפתרון בעיה מסויימת, כולם נפסלו. באוגוסט נגמרת לי המלגה ואני די מיואשת.

המנחה אומר שהתרומה המדעית מהמחקר שלי לא מספיקה כדי לקבל דוקטורט, אני מסמורטטת מהמחשבה של להמשיך.

אני לא מתכוונת להמשיך כחוקרת בחיים שאחרי התואר, יותר הוראה אקדמית, שם אני פורחת. 

מתלבטת מה אפשר בכלל לעשות. למי לפנות, האם להפסיק את התואר ולזרוק לפח את כל השנים הללו. מה גם שסה"כ יעזור לי התואר דוקטור בתור מרצה ויכול להיות שאצטרך להחזיר את המלגה. אבל מכבה אותי רק המחשבה של להמשיך את התואר עד (לא יודעת מתי) ועוד לעבוד תוך כדי כי המנחה כבר הודיע לי שאין לו עוד כסף בשבילי.

מישהו?

מנסה לענותעדיין טרייה
התגובה של המנחה די מקוממת, אין לו מינימום אחריות לכך שהדוקטורט שלך לא מתכנס? אני כן מכירה כאלו שהמשיכו לשנה שישית אז מבחינת האוניברסיטה אני מניחה שיאשרו. הייתי מתחילה מלהתייעץ עם ראש החוג לנסות להבין מה אפשר לעשות. התואר שלך ניסיוני או עיוני? האם יש אפשרות לעבור מנחה ולהישאר בתחום מחקר מספיק דומה (מכירה משהו שעבר אבל בשלב מוקדם יותר)? אולי להתייעץ עם הוועדה המלווה? (מכירה מצב שהסטודנט כינס על דעת עצמו את הוועדה המלווה כי הדוקטורט לא התכנס כדי להבין איך כן לסיים). אגב מאמר אחד אחרי 5 שנים זה לא מצב כזה נורא רוב מי שאני מכירה פרסמו את 2 המאמרים הנוספים ממש בשנה האחרונה. אגב גם לא חייב דוקטורט מאמרים פשוט צריך להבין מהמנחה מה כן יביא את העבודה לרמה מתאימה. אם יש מאמר של כנס בנושא אחר מהמאמר שפורסם אולי אפשר להתבסס על זה למאמר נוסף? השלב האחרון בדוקטורט זאת באמת תקופה קשה מאוד ובלי תמיכה של המנחה זה ממש קשוח לעבור את זה. 
תודה על התגובהhodayab

לעבור מנחה 3 חודשים לפני הסוף- אני לא יודעת כמה זה ריאלי.

תואר עיוני, ולצערי באמת אין המון חומר ל-2 מאמרים נוספים. אפשר ל-1. המון זמן התבזבז על כיוונים שלא צלחו.

אני מרגישה שהמנחה חושב שהתחתנתי קטולית עם הבעיה שאני מנסה לפתור. אני כולו באתי ל-4-5 שנות מחקר, לא מעבר. 

גם באמת שהמחקר מייאש אותי לגמרי. אני אמורה ללדת בתחילת שנה ואין כיוון מבטיח באופק. אם אצטרך לעבוד על זה עד לפתרון הבעיה אני עלולה להשתגע באמצע.

זה השאלה אם באמת מדובר ב3 חודשים לסוף.עדיין טרייה

הגיוני שיש הרבה כיוונים שלא צולחים אבל בדרך כלל יש כיווני מחקר עם סיכון יותר גבוה ויותר חדשניים וכיווני מחקר נוספים פחות חדשניים אבל עם סיכוי טוב יותר להצלחה.

לגבי הוועדה המלווה זה החוקרים שהיו במעבר שלב.

הייתי קובעת פגישה עם המנחה ומנסה להבין איך כן אפשר לכנס את החומר שיש למאמר אחד נוסף. איזה סימולציות חסרות וכו ושמה על זה פוקוס מרכזי. יכול להיות גם שהמנחה שלך אובר ביקורתי ואם תדברי עם הוועדה המלווה הם דווקא כן יחשבו שיש מספיק חומר או קרוב לזה (מכירה מנחים משוגעים שלא רצו לשחרר אנשים בתואר שני גם אחרי כמה פרסומים וטענו שזה לא מספיק).

מקווה ממש לצאת מזה... וכן, זה הסוף.hodayab

פשוט אני כבר כל כך מותשת מזה שכבר פחות חשוב לי התוספת ד"ר לשם שלי, העיקר לסיים.

כרגע הכיוון של הפסקת לימודים הכי ריאלי, מקווים לנס עם הרבה עבודה קשה.

מסכימה עם רוב מה שעדיין טריה כתבהבוקר אור

ומוסיפה שאפשר לקבל הארכות אוטומטית עכשיו בגלל המלחמה..

בכל מקרה לא הייתי מוותרת, הייתי מנסה לראות איל אפשר כן להוציא מזה בחודשים הקרובים דוקטורט, את לא צריכה שלושה מאמרים אלא עבודה בהיקף של שלושה מאמרים

מניחה שיש לך וועדה מלווה, אולי להתייעץ איתם? זה אמור להיות חלר מהאחריות שלהם

מישהו יודע איך אני יודעת מי הוועדה המלווה שלי?hodayab
לא היה לך מעבר שלב?בוקר אור

בדכ עושים באמצע הדוקטורט ומגישים להם מסמך. רוצה לכתוב לי בפרטי מאיזה אוניברסיטה את?

אם את לא זוכרת, יכולה לשלוח מייל לרשות לתלמידי מחקר אצלכם

ביררתי, אצלנו זה לא חובהhodayab
וואו, מעריך את כל ההשקעהארץ השוקולד
איזה אמירה כואבת.

לי התואר השני לקח זמן רב, כך שבאמת לפעמים דברים מאתגרים ממש ולא הייתי מציע להתייאש אם כי הרמה של שני ודוקטורט לא קרובים.

שולח כוחות מכאן.

תרצי שאפרסם את זה בראשי כדי להשיג עוד תשובות?

תודה, לך ולכולם. מעדיפה לא לפרסם בראשי כרגע.hodayab
ככל הידוע לי,אנונימי (2)אחרונה

אין חובה לסיים דוקטורט בצורה של מאמרים. זה אופציה, אבל לא חובה.

אמור להיות בתדירות של פעם בשנה פגישה עם ועדה מלווה (מהמוסד שלך או חיצוני), והם אמורים לתת חוות דעת נוספת למנחה לגבי התרומה, התקדמות וכו'.

נראה שלא היה לך דבר כזה.

בטח יש אצלכם דיקן\אחראי תארים מתקדמים שאפשר לדבר איתו על העניין.

בסופו של יום, דוקטורט זה עובר\נכשל. זה לא משנה אם עוברים ב-61 או במאה.

אז בסדר, לא יצא מאמר יוקרתי. אבל השאלה היא אם מה שכן נעשה מספיק למשהו, ובשביל זה שווה לפנות למישהו בעל תפקיד באוניברסיטה (הכוונה היא לפרופ' בכיר מהתחום, שכבר הגיש סטודנטים משלו ובחן אחרים, ויש לו למה להשוות) ולשמוע מה אפשר לעשות.

מלגה לקורס תעודה יקר- איך משיגים?אנונימי (פותח)

ותגידו, יש איש מקצוע שנותן שירות בצד הטכני הזה של הלימודים?

לגבי מלגות טובות, לגבי שילוב תארים, לגבי מסלולים שונים בכל מיני מקומות וכו'..

אם מצאת משהו, תעדכן!אשר בראאחרונה
מקום לגורראובן255

היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?

בגבעת שמואל יש מלא חבר'ה בגילךארץ השוקולד

והרבה דירות שותפים.

בלוד יש כפר סטודנטים.

ברחובות יש כפר סטודנטים.

מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.

אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.

אתה עם רכב? באריאל יש ממש אווירה של סטודנטיםאנונימי (2)

ממה שהבנתי

הרבה דתיים גם

ייתכן מאוד שאפשר לגור שם גם בלי ללמוד באריאל

שווה לבדוק

תודה אבל אני פחו נייד עם רכבראובן255אחרונה
מישהו יכול לעשות לי סדר עם המלגות?פתית שלג

איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..

עזר לי הרבה עם לימודיםאשר ברא
בכיף! תשלחו לי הודעה בפרטיאנונימי (2)
עוד כמה ימים אני אמור לקבל הרבה מידע בנושא הזה. מקווה שאכן הכל יגיע ויסתדר, ואוכל לסייע
זה אני 👆שלג דאשתקד
לא יודע למה יצא לי אנונימי...
תודה על התיוגפתית שלגאחרונה
עבודה סמינריונית בנושא ליקויי למידהEva

שלום לכולם!

לי קוראים חוה.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמנריונית במסגרת סיום תואר ראשון באוניברסיטה פתוחה מחפשים אנשים אשר ירצו להשתתף במחקר שלנו, ולענות על שאלון.

אם תרצו לקחת חלק, אנא תקראו מכתב פנייה למשתתפים אשר מצורף לשאלון.

המחקר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

השאלון מתארח ב-Google Forms, ומאפשר לכם לענות עליו באופן אנונימי ומבלי להזכיר פרטים אישיים.

השתתפותכם במחקר היא מרצונכם לחלוטין. אם לא תרצו להשתתף במחקר במהלך המענה על שאלון אתם יכולים לסגור אותו.

השאלון מיועד אך ורק למי שמלאו לו 18.

השאלון מיועד הן לאלו שאובחנו עם לקות למידה והן לאלו שלא אובחנו עם לקות למידה.

תודה רבה לכל מי שירצה לעזור.

אנו מאחלים יום טוב ושקט לכולם!

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

בהצלחה במחקר!שלג דאשתקד

זה אחלה שאלון.

רק סתם מעניין להבין  מה ההבדל בין השכלה אקדמית מלאה (בטעות-נפוצה כתבתם אקדמאית), ובין תואר אקדמי.

תשובה לשאלהEva
תודה על התיקון. תואר אקדמי מתאר מצב בו יש לך על הידיים טופס המאשר כי אתה סיימת לימודים אקדמיים של תואר ראשון / שני / ועוד. לעומת זאת, אקדמית מלאה מתארת מצבים בהם ייתכן שלמדת במסלול שנחשב לאקדמי אך הוא לא מזכה לתואר רשמי / נשארו לך עוד כמה חובות עד לסיום התואר.    
מחפשת עזרה בהפצת שאלון בקרב אנשים עם ליקויי למידהEva
עבר עריכה על ידי Eva בתאריך י"ב באייר תשפ"ו 23:07

שלום לכולם!

אנחנו עדיין בשלב איסוף הנתונים ומחפשים גם אנשים שיש להם לקויות למידה (דיסלקסיה / דיסגרפיה / דיסקלקוליה).

האם יש בקרבתכם אנשים עם ליקויי למידה אשר הגיעו לגיל 18 והם ירצו להשתתף במחקר?

תודה רבה לכל מי שרוצה לעזור או שכבר עזר.

יום נעים ורגוע. 

אם רק היה לכם דיסלקציהאנונימי (2)
הייתם מאחלים לנו "יום גרוע"

נ"ב, אשתדל להעביר את השאלון בקבוצת שאלונים.

תודה רבה! אנחנו כמעט הגענו למטרהEva

שלום!

אנחנו צריכים עוד 22 אנשים עם ליקויי למידה (דיסלקסיה / דיסקלקוליה / דיסגרפיה).

תודה רבה על כל עזרה אפשרית.

מאחלת יום טוב ורגוע.

אפילו אם אתם סתם דילגתם על המסרון שלי ולא הגבתם אליו בשום צורה אני לא יאחל לכם "יום גרוע". תשמרו על עצמכם. 

שלחתיאנונימי (2)
נראה מה יהיה...
תודהEva
הצדק בדבריך. 
כדאי לקחת בחשבון124816
שאנשים עם ליקויי למידה, עלולים להתקשות למלא שאלון שדורש הרבה קריאה ובנוסף קשב לחצי שעה.
התחשבנו בכךEva
עבר עריכה על ידי Eva בתאריך י"ד באייר תשפ"ו 20:05

למעשה השאלון לא צריך לקחת 30 דקות, והוא לוקח הרבה פחות זמן.

כדי להתחשב באנשים שקשה להם לקרוא ולמקד קשב ציינו שצריך למלא את השאלון "במשך 30 דקות".

כלומר, מותר לקחת עד 30 דקות. 

עדכוןEva

אני רציתי להדגיש כי את/ה כעונה על השאלון יכול/ה לקחת לעצמך עד 30 דקות לענות על השאלון, כדי לא למהר לשום מקום ולא להילחץ שהזמן יגמר.

אנחנו צריכים עוד 21 אנשים עם לקויות למידה! תעזרו להגיע למטרה ולסיים את התואר ראשון בהצלחה.

בבקשה אל תלחצו השאלון הוא קצר, אנונימי, ואתם יכולים לפרוש ממנו בכל רגע.

תודה רבה על עזרתכם ותודה למי שכתב לי.

יום טוב לכולם.  

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה
אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

הסבה לאחיות באזור י-ם, מישהי עשתה? אשמח לשמוע איפהאנונימי (פותח)

ואיך היה

תודה!

שאלוןנשימה

היי לכולם! 👋

במסגרת הסמינריון שלי, אני חוקרת איך סיפורי הגבורה שאנחנו פוגשים במדיה משפיעים עלינו – על הגאווה הלאומית ועל היכולת שלנו להישאר חזקים בתקופה הזו.  

אשמח ממש אם תוכלו לענות על שאלון קצר (מבטיחה שזה רק 5 דקות!):

🔗 שאלון מחקר: השפעה נתפסת של סיפורי גבורה וחוסן בזמן מלחמת "חרבות ברזל"

השאלון אנונימי לגמרי.

מיועד לגילאי 18 ומעלה.

כל תשובה עוזרת לי מאוד להבין איך אנחנו מתמודדים כחברה.  

תודה רבה רבה על העזרה! ❤️ מעריכה מאוד

חסר בעיקר גברים 🙈נשימה
הגבתי לךמשה
רק בגלל הוותק של הניק 😃
מטורףזיויק
איזה נושא!
אנסה להעביר בין חבריםאנונימי (2)
הגבתי, בהצלחה!ל המשוגע היחידיאחרונה
מה ההבדל בין מכללת הרצוג לאורות ישראל (מורשת יעקב)אנונימי (פותח)

מישהו יכול לעשות לי סדר על ההבדל בין המכללות?

האם המכללות מזוהות עם איזו ישיבה במגזר?

האם יש השקפות שונות?

מכללת הרצוג מזוהה עם ישיבת הגוש יותראריק מהדרום

אני לא יודע באיזו רמה זה קריטי.

מתמטיקה זו אותה מתמטיקה.

מדעים זה אותם מדעים.

לשון ואזרחות זה כלל ארצי אני מניח.

חינוך מיוחד אני משער שלא אמור להיות קשר השקפתי

נשארת עם תנך ותושבע ואולי אנגלית אם זה הכיוון שלך אין לי מושג כמה זה קריטי  ההבדל ביניהן, אני לא למדתי בהן מעולם אבל אתה יכול לקרוא מאמרים שהם מוציאים באינטרנט.

אנסה לענות לך בזהירותאנונימי (3)

ככלל, אורות ישראל היא מכללה נוחה שמטרתה להעביר כמה שיותר סטודנטים. הלימודים שם בדרך כלל נוחים יותר, אין דרישות מוגזמות וממוצע הציונים יחסית גבוה.

והיפכם בהרצוג - שם יש יותר אג'נדה, בטח הלימודים יותר מעמיקים (לפחות ביהדות) אבל גם הדרישות והציונים נם קצת שונים.

מאיפה תצא יותר חכם? לא ערכתי מחקר מסודר, אבל ההנחה שלי ביחס למכללות לחינוך, זה שאין קשר בין חוכמתך לרמה וסגנון הלימודים שלך. אם אתה חכם וסקרן - תתפתח בכל מקום, וכן להיפך.

תודה על התשובהאנונימי (פותח)אחרונה

אולי יעניין אותך