יש סטודנטים לרפואה בקהל?אנונימי (פותח)
שמיניסטית.
קשה לי ללמוד (הפרעת קשב וכו')
אבל מוגדרת כ-כמעט מחוננת ולכן ברוך ה' הציונים שלי מעולים.

ןבכן, לימודי רפואה:
יש אפשרות ללמוד אחיות, לעבוד בזה, ובמקביל לעבודה כאחות- ללמוד רפואה? זה אפשרי? ואםשרי כאמא לילדים?

עוד דבר, אפשר להשלים מתואר בביולוגיה לרפואה?

ושאלה אחרונה. עושה ארבע יחידות מתמטיקה. טובה מאוד במתמטיקה, הייתי בחמש, אבל מכל מיני סיבות החלטתי לא לעשות חמש. זה ימנע ממני להתקבל ללימודי רפואה? עשיתי מגמת ביולוגיה אם זה משנה.
אממ לא הייתי בונה על לימודי אחיות ילדים ואז רפואה.אריך וייס
נשמע לי קשה מידי.

אופציה ב היא יותר הגיונית, אבל משיארה אותך בלי תואר שבאמת קשור לרפואה.

עצתי, לכי על רפואה ישר, בלי לעצור בשירות לאומי. ככה תסיימי מקודם בלי עומס של ילדים.
א- רואים בעין ממ שלר טובה אנשים שלא עוש צבא/ ש"למקום בעולם
בבחינות לרפואה. בלי קשר לזה אני ממ שלא חושבת שהיא צריכה לדלג על זה כדי 'לא להתעכב'.
ב- הרבה עוישם את המעבר מתואר ביולוגי לרפואה. ללמוד סיעוד ואז רפואה- לר ממליצה.למה לקרוע את עצמך פעמיים? למרות שזה מאוד יעזור לך בהשלמה לרפואה..
הקטע הכי קשה בלימודי רפואהאנונימי (3)

זה להתקבל.

בטווח הארוך, רפואה הרבה יותר משתלם מאשר אחיות. ובכלל, שני המקצועות האלה שונים זה מזה.

אפשר מתואר בכל דבר לעבור ללמוד רפואה.

ישנם שני מסלולים ללימודי רפואה בארץ: 1. מסלול שש שנתי, אליו הולכים אחרי התיכון (ושירות וכו'). 2. מסלול ארבע שנתי, שמיועד לבוגרי תואר ראשון בתחום כלשהו. לא משנה אם זה ביולוגיה או ספרות, כל עוד נלמדו קורסי ליבה מסוימים (כמו ביוכימיה). את הקורסים האלה אפשר לקחת גם בשנת השלמה. היתרון הוא שאם יש לך תואר ראשון בביולוגיה, את יכולה ללמוד את הקורסים האלה כחלק מהדרישות לתואר ראשון.

היחידות במתמטיקה לא ימנעו ממך ללמוד רפואה. בכלל, רופאים לא נדרשים לרמה גבוהה של מתמטיקה.

תעשי פסיכומטרי כמה שיותר מהרהריוןולידה2
בדרך כלל צריך לעשות כמה פעמים (=לשפר מספיק) בשביל שיהיה סיכוי להתקבל...
למה חושב שאפשר. יותר משתלם מאחיות?אורח/ת
מבחינת שעות ולהיות אמא נורמאלית- אחיות ממש משתלם..
וזה לימודים אינטנסיביים.. לא משהו קליל, אז לא ממליצה את זה בדרך לרפואה, מה גם שזה לא יקל לך בקורסים.. ביולוגיה יותר יעזור לך, אבל תשארי בלי תואר ממשי ביד..
ההכשרה של רופאיםאנונימי (6)
פחות מסתדרת עם משפחה, אבל ברגע שמישהו כבר רופא מומחה הוא מקבל בשלוש שעות כסף כמו משכורת של חודש של אחיות..
רק אם הוא כוכב עלתודה

רופא מומחה 'רגיל' לא מתקרב למה שאמרת, גם לא מנהל מחלקה. וכל מי שנמצא במדרג שכר הזוי, עובד ללא הפסקה. אם החשיבה היא כלכלית, עדיף ללכת להייטק...

ממש לאnick
מה שאתה אומר פשוט לא קשור למציאות
השכר הממוצע של רופא מתקרב ל 70k
הרבה יותר מהייטק. יותר מכפול
גם העבודה בתור בכיר לא כל כך קשה

בהצלחה
לא יודע מאיפה הנתונים שלךתודה

דו"ח הממונה: שכר ממוצע של רופא בישראל - כ-34 אלף שקל, שכר אחות - כ-19 אלף שקל

מוזמן להציץ בכתבה, דו''ח מהשנה. רק בעשירון העליון של הרופאים מרוויחים 75 (ברוטו), הממוצע מרוויח 30 (ברוטו), וזה אחרי הכשרה של מעל עשור.

צודק, הסתכלתי על נתון של רופא עם 10 שניםnick
שעובד בבית חולים
נו גם בסדר

לא מכיר מקצוע עם אופק כל כך רווחי וכל כך מובטח

כמה מרוויח רופא? |
גם לא מדוייקתודה

70 זה המשכורת ברוטו לרופא עם ותק של עשור בבית חולים, כאשר כמעט שליש מההכנסה שלו היא רפואה פרטית. רוב הרופאים לא עובדים בבתי חולים עשור אחרי אחרי סיום ההכשרה, ועוד פחות עובדים ברפואה פרטית. 

אני מסכים שגם לרופאים בכירים 'רגילים' יש הכנסה לא רעה, אבל היא מגיעה 15 שנה אחרי תחילת ההכשרה. 

כל מה שכתבת לא רלוונטיnick
בכלל לא רלוונטי אם הכסף מגיע מאוצר המדינה או מכיס של אזרח.
זה שרופא *בוחר* לא לעבוד בבית חולים זה החלטה שלו.
לא מדובר על 15 שנה אלא על 10,כמו שכתוב בקישור.

אין, פשוט אין מקצוע כזה שאתה יכול פשוט לבחור להרוויח בו 70k אחרי עשור.
בהייטק זה אולי אחד על כמה מאות. וזו לא רק החלטה, הם חייבים להיות סופר מוכשרים יחסית לאחרים.

שלא לדבר על הבטחון התעסוקתי יחסית להייטק
רופא לא בוחר לפתוח פרטיתודה

אין כמעט רופאים שפותחים פרטי לבד, בגלל הסיכון הגדול. פותחים פרטי בשיתוף בית החולים, שיודע שיש לו רופא כוכב ביד ורוצה שהוא יהיה מבסוט ויישאר. לרוב הרופאים אין את האפשרות לפתוח פרטי. אז להביא שכר ממוצע של רופא בי''ח עם שר''פ בתור ממוצע מייצג, כי הרופא בוחר איפה לעבוד, זה פשוט לא נכון.

לגבי הביטחון התעסוקתי אתה צודק.

איזה כוכב?! על מה אתה מדבר מדובר ב**ממוצע** כולם כוכבים?!nick

הם בחרו *קבוצת* רופאים לא מייצגתתודה

לכן גם המסקנות שלהם לא מייצגות את הממוצע בין הרופאים

את מתעלמת מפרט קטן - תקופת ההכשרהספק

מי שלמד מדעי המחשב, יכול אחרי 3 שנים+שנתיים ניסיון להגיע ל-30K די בקלות.

הרופא, שהתחיל במקביל אליו, יהיה רק באמצע הלימודים. 

רופא לומד 7 שנים, עושה התמחות 4 שנים, אם הוא רוצה להגיע לסכומים המדוברים, הוא גם יעשה תת התמחות - 4 שנים. 

כלומר, הוא יוכשר במשך 15 שנים תמימות וירוויח רוב התקופה הרבה פחות מההייטקיסט המקביל. (בחלקה הוא עדיין יהיה סטודנט ולא ירוויח כלום ובחלקה הוא כבר ירוויח שכר יפה של מתמחה, אבל זה עדיין לא יתקרב למשכורת הייטק).  

בסוף התקופה, הוא יוכל באמת להגיע לשכר גבוה יותר בממוצע מההיטקיסט - אבל ההייטקיסט, אם הוא התנהל נכון, כבר צבר סכומים יפים ועושה מהם תשואה פאסיבית באמצעות השקעות. 

כיוון ששכר מעל ל-42,000 שקלים ממוסה ב-47% מס הכנסה ועוד 12% בט"ל וביטוח בריאות - כלומר, 59% - ומעל 54,000 שקלים כבר ממוסה ב-62% (50% מס הכנסה) - כל שקל מעבר לסכום זה, שווה בערך 40 אגורות, כך שבנטו, זה לא הבדל כ"כ משמעותי. 

אז בשלב שבו הרופא מגיע ל-70K ההייטסקיסט כבר יושב על 40K (ואפשר להגיע גם ליותר אחרי עשר שנות ניסיון. אפילו הרבה יותר, כתלות בתפקיד) - וההפרש ביניהם  הוא פחות מ-20K בחודש - סכום, שבשלב הזה, ההיטקיסט יכול לעשות מהכנסה פאסיבית. 

וזה, מבלי לשקלל פנימה את העובדה שהרופא עובד בבית החולים, מסיים לעבוד שם והולך היתה לעבוד בקליניקה הפרטית שלו ועוד לא דיברנו על איכות החיים של הרופא עד שהוא מגיע לשלב הזה - תורנויות לילה, שבתות, חגים, הקפצות וכו' - אבל זה כבר לא כלכלי פרופר. 

זה נכוןnick
מלבד שכר של 30k אחרי שנתיים
זה הקצה של הסקאלה, לא הנורמה.

40k זה בכלל שכר שרוב מוחץ של המהנדסים לעולם לא יגיעו אליו
היום, זו הנורמה.ספק

רוב המהנדסים עם עשר שנות ניסיון, יגיעו ל-40K אלא אם הם יעדיפו לרדת באחוזי המשרה כדי שיהיה להם יותר זמן פנוי. (עם המס הפרוגרסיבי, פשוט לא שווה לעבוד יותר מדי...). 

כן? זה הסכום שמרווחים בהנדסת תוכנה?אריך וייס
מהיכרות עם התחום?
לא זה לאnick

כן, זה כן.ספק

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5611980,00.html

מדעי המחשב - תכנה: מתחילים עם 18 עד 24 ואחרי 5 שנים, זה כבר בין 25 ל-35. 

מההיכרות שלי עם המציאות, המספרים האלה נוטים מאוד כלפיי מטה. 

גם עם הקישור שהבאתnick
אין קשר להצהרה שכתבת
יותר טוב?ספק
טווח לא מועילnick
הוא לא נותן לך את הממוצע או החציון
מלבד זאת שהטבלה הזו לא עוסקת בוותק של 10 שנים שדברת עליו
טווח מאוד מועיל.ספק

אפשר ללמוד די בקלות כמה מרוויח מפתח תכנה אחרי שנתיים, חמש ועשר שנים. 

כן, בהייטק מרוויחים טוב... 

אני יודע, אני שםnick
אבל אתה מטעה לצערי
אני גם שם - ואני אולי מעגל למטה.ספק

מעל 43,890 לא משלמים ביטוח לאומי וביטוח בריאותאנונימי (7)

צודק. זה רק 50% מס.ספק
הייטק, רק טיפשים הולכים לרופאה בשביל כסףאריך וייס
פסדרnick
או שונאי סיכון שרוצים קביעותארץ השוקולדאחרונה
יש מצב שאפשר להתקדם לזה מתואר בביולוגיה מולקולריתתפוחית 1
תבררי ..
לגבי תואר בביולוגיה,*אור קטן*

קרובת משפחה שלי התחילה עכשיו מסלול רפואה של 4 שנים, אחרי שהיא עשתה תואר בביולוגיה...

אבל ברור שעדיף להתחיל ישר עם רפואה אם זה בטוח החלום שלך

בעלי סטודנט לרפואהאנונימי (4)
התנאים להתקבל קשים מאוד! צריך תעודת בגרות מצויינת וציון פסיכומטרי גבוה מאוד! וגם זה לא מספיק, אם עוברים את הסף הראשוני, מגיעים לעוד מבחנים- מור/מרקם (תלוי באיזו אוניברסיטה) ובהם יש המון תחנות של מבחנים בכתב ובע'פ שבין השאר בודקים יכולת עמידה בלחצים, ראייה רחבה, קבלת החלטות מושכלת ועוד. זה קשה מאוד וגם בזה ניתן ציון. אח'כ משכללים את ציון הבגרות והפסיכומטרי יחד עם הציון של מור/מרקם ולפי זה יודעים אם מתקבלים או לא ללימודי הרפואה. זה מדובר על כל האוניברסיטאות חוץ מבאר שבע, שם המסלול טיפה שונה אך אני לא בקיאה בו.
לגבי תואר ראשון אחר וממנו לעבור לרפואה- זה בעיקרון אפשרי, מכירה כמה שעשו את זה. צריך שהציון של התואר יהיה גבוה כי אחרת לא יקבלו אותך. יש לבעלי חבר שאחרי שלא התקבל לרפואה, למד תואר במדעי הרפואה, הדרישות קבלה אליו הרבה יותר קלות ויש המון חפיפה בין זה ללימודי רפואה ומשם עבר ל 4 שנתי של רפואה בצפת. צריך לקחת בחשבון שלא קל להתקבל לתוכניות המקוצרות ושהן יותר אינטנסיביות.
ורק חייבת לציין שלימודי רפואה הם מפרכים, קשים מאוד ודורשים יכולת ריכוז, התמדה ומשמעת עצמית גבוהה מאוד. תבדקי עם עצמך אם זה בכלל מתאים לך..
בהצלחה!
מה עם ללמוד בח"ול?אנונימי (5)
יותר קל שם להשיג תואר ברפואה .
אם התקבלתnick
אז אני לא חושב שפרנסה זמנית היא שיקול.
תוך כמה שנים מתחילים לעבוד תוך כדי התואר ולהרוויח משהו.
בהתמחות כבר מרוויחים טוב
אחר כך מרוויחים הרבה מאוד.

הייתי גם לוקח הלוואה ארוכת טווח והולך על זה.
הלימודים עמוסים אבל לא קשים ובקושי יש נושרים.
סטודנט לרפואהתודה

על רוב השאלות כבר ענו לך, אתן לך את דעתי האישית.

אין אפשרות לעבוד כאחות במהלך לימודי רפואה. ליתר דיוק, אין אפשרות לעשות כלום במהלך לימודי רפואה, מלבד עבודות חלטורה מזדמנות בשביל להתקיים איכשהו (אומר את זה בתור אחד שנשוי פלוס ילדים). רוב המשרות ה'נורמליות' כמו אחות דורשות מינימום של שליש/חצי משרה, דבר שלא אפשרי במהלך הלימודים.

החלק הכי קשה הוא *לא* הקבלה ללימודים, זה פשוט החלק שיש לך עליו מעט מאוד שליטה. אז נכון שמאוד קשה להתקבל בגלל סיבות של היצע וביקוש, אבל אל תחשבי שהלימודים לא קשים. זה התואר הכי עמוס שיש. 

כאמא לילדים - השאלה היא לא רק לגבי שלב הלימודים, אלא לגבי כל החיים. גם אם הכיוון שלך הוא תחום עם שעות יחסית נוחות, הדרך לשם כרוכה במעל עשר שנים של שעות לא שעות, ואולי במהלך הלימודים פתאום תרצי התמחות יותר תובענית. כמובן שזה אפשרי, אבל יש לזה מחיר וצריכים להיות שלמים איתו, וכמובן חייבים בן זוג תומך כי החלק שלו במשימה הזאת לא קטן משלך.

לגבי תואר ראשון ואח''כ מעבר למסלול ה4 שנתי (במקרה הטוב, הרבה עוברים למסלול הרגיל), לא ממליץ לבנות על זה. הקבלה אחרי תואר היא לא קלה יותר, וחבל להשקיע שנים רק בשביל לעבור לתחום אחר. אם הולכים על מסלול כזה, כדאי שהתואר יהיה בתחום שאת מעוניינת לעסוק בו אם לימודי רפואה לא יהיו אופציה.

בהצלחה!

באמת כבר ענו לך מכל כך הרבה זוויות,איכה
אבל רק מוסיפה שבדרך כלל יותר קשה להתקבל למסלול הארבע שנתי מאשר הרגיל (לעשות תואר קדם ברפואה, שד''א אחיות הוא לא כזה) ואז לעבור למסלול של עוד ארבע שנים כדי ללמוד רפואה.

כדאי מאוד לעשות פסיכומטרי כמה שיותר מהר, כי באמת נורא קשה להשיג את הציון שצריך.
וממה שידוע לי בגלל שיש ביקוש הם פוסלים יחסית מהר כל שירות לאומי וצבא..
בהצלחה רבה!
אפשר הכלמושיקו
השאלה מה הסדר עדיפיות בחיים?

אם לוקחים בחשבון שבשלב כלשהו שהמשפחה תהיה בסיפור יצטרכו ויתורים לכאן או לכאן ולדאוג שיקבלו אותם בשמחה.

בסופו של דבר שעובדים במקצוע שאוהבים זה עושה רק טוב
נקודות חשובות בדרך לרפואה - סטודנט לרפואה שנה ב' כרגעשוכן מערות

לגבי קבלה לרפואה:

התנאים לקבלה ללימודי רפואה בישראל קשוחים. מאוד.
נדרש סכם בגרות-פסיכומטרי גבוה ולאחריו גם לעבור מבחני אישיות (מו"ר).
ממוצע בגרות של 110 ידרוש ציון פסיכומטרי של בערך 770, ממוצע בגרות 115 ידרוש בערך 740.
מקצועות הבגרות לא משנים - מה שמשנה הוא ממוצע הבגרות, ולכן יש הבדל קריטי בין מי שעשה 4 יחידות לבין מי שעשה 5 יחידות במתמטיקה כי מדובר בהבדל בין 15 נקודות בונוס לבין 35 נקודות בונוס לממוצע.

לגבי הלימודים עצמם:

מדובר בלימודים תובעניים ודורשים. חמישה ימים בשבוע עם לא מעט מעבדות וניתוחי גופות עד שעות הערב. לומדים איתי אנשים שהתחילו ללמוד רפואה אחרי גיל 30 והתפטרו בשל כך מעבודות קודמות. לעבוד כאחות תוך כדי לימודי רפואה ביותר ממשמרת אחת בשבוע נשמע יומרני על גבול הבלתי אפשרי.

לגבי השלמות - אין כזה דבר, רפואה אפשר להתחיל רק בשנה א'.

יש בישראל 2 מסלולים - 6 שנתי, ו4 שנתי לבעלי תואר ראשון עם קורסים מסויימים (ואח"כ הליך קבלה מפרך בן 3 שלבים).
לימודי אחיות לא יקדמו אותך לשום מקום כי הקורסים לא מוכרים לפטורים ברפואה / לקורסים נדרשים ל4 שנתי.

תואר בביולוגיה יכול להביא לך פטורים מחלק מהקורסים בשנה א ברפואה והוא מכיל את הקורסים הנדרשים לשם הגשת מועמדות ל4 שנתי  - בכל מקרה קבלה לרפואה היא לשנה א' בלבד.

בהצלחה!

מכללת אורות ישראל ברחובותלומד

מישהו למד?.או לומד? או מכיר מישהו שנמצא שם ויכול לספר קצת על המקום?

שואל לגבי תואר ראשון בהוראה (כנראה תנ''ך)

תודה מראש.

למדתי תואר שני בהוראת המקרא שםאנונימי (2)אחרונה

היתה אווירה טובה.

לא ממש קשה

רוב המרצים היו טובים ומובנים

פסיכומטריהודיה כהנא

היי

רציתי לשאול - ממליצים על קורס הכנה לפסיכומטרי משהו טוב ממש מנסיונכם?

פליז תעזרו לי זה ממש דחוףהודיה כהנא
ממליצה ממש מניסיון אישיאנונימי (2)

הפסיכומטרי של המדינה.

קורס מקוון חינמי שנמצא באתר קמפוס IL.

הקורס בנוי בצורה מעולה ואיכותית, לומדים את הדברים לפי הסדר, עם שיעורים מוסברים היטב, הרבה תרגול וסימולציות.

אבל צריך לדעת לשבת ללמוד מול המחשב לבד. יש להם גם מסגרות בתשלום של ליווי בכמה מסלולים ואז את יותר מחוייבת לקצב של קבוצה, יש שיעורי זום וגם הדרכות פרטניות.

מצטרפת להמלצה!!⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
ממליץ לעשות מבחני עברארץ השוקולד
יואל גבעמה כבר ביקשתי

אמנם יקר יחסית אבל שווה כל שקל (אם נכנסים לזה ולוקחים את הדברים ברצינות)

של המדינהשמיניסט באמ"ש
מומלץ מאוד, אני עשיתי הוצאתי 782
ואו! זה כמעט המכסימוםאורין
אם את רוצה עזרה, אני יכול לעזורשמיניסט באמ"ש
הפסיכומטרי של המדינה ברמה גבוהה לפסיכו ראשוןפופניק2

אם את צריכה ציון גבוה, צאי מנקודת הנחה שתצטרכי לעשות כמה.

אני עשיתי עם הפסיכו של המדינה ואחכ שיפרתי עם הקורס של מד ג'ניוס שהוא מומלץ מאד בשביל שיפור בציונים גבוהים (650+)

בהצלחה רבה!

אני עשיתי אחד, אז זה לא הרכח שצריך כמהשמיניסט באמ"ש
ברור לך שאתה יוצא דופןאנונימי (3)
אז למה להציק? 
אני יודע, זה כיף להציקשמיניסט באמ"ש
בתור אחת שמאד התאמצה על הפסיכומטריפופניק2

שתדע שזה סתם לא נעים

קיבלת מתנה מטורפת מה' זה לא שלך בכלל

תהיה בענווה 

יש לך מושג כמה השקעתי?שמיניסט באמ"ש

למדתי אולי אלפיים שעות בשביל זה

ראוי מאוד להגיד על זה כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה

🫣 אוי ואבויאנונימי (4)
כדאי לך לקרוא שוב את ההודעה אליה הגבת

אם השקעת ככ הרבה שעות זה רק אומר שקיבלת חוץ משכל גם כוח רצון התמדה ומשמעת עצמית

סתם סקרנותאנונימי (2)
מה רצית ללמוד בשביל זה השקעת כל כך הרבה בפסיכו?
אני חכם, עדיף להשקיע את הזמן הפנוי בתיכוןשמיניסט באמ"ש
עבר עריכה על ידי שמיניסט באמ"ש בתאריך ח' בחשוון תשפ"ו 17:16

ולעשות רק מבחן אחד, מאשר לנסות להשקיע אחרי ולעשות כמה

אגב, מי שרוצה אני יכול לעזור לעבור על הפעם הראשונה

השקעתי את הזמן בתיכון(אולפנה)אנונימי (2)
ובקורונה ועשיתי פעם אחת שקיבלתי ציון מצוין ב"ה. אבל לא נראה לי שזה התקרב אלפיים שעות. סתם תהיתי לעצמי למה צריך כזה ציון גבוה, חשבתי ש700 וקצת מספיק להכל.
אין דבר כזה "לעבור" פסיכומטריאנונימי (5)

כל אחד צריך ציון אחר. כתלות במה רוצה ללמוד ובממוצע הבגרויות.

יש מקצועות שמספיק 550-600

מנגד, לרפואה למשל, גם 720 מומלץ מאוד לשפר כמה שאפשר (גם אם הבגרויות מעל 115)

ולפותחת - כמה את צריכה בערך? כמה זמן וכסף יש לך להשקיע? האם יש לך משמעת עצמית?

בגדול חושבת שמי שיש לו משמעת לגמרי יכול לבד בעזרת הפסיכו של המדינה, ולהשיג ספרים (מסירה/יד2)

קודם כל תודה לכולם!!הודיה כהנא

אני צריכה באזור ה600 [עוד לא סגורה סופית על המקום לימודים שארצה... אבל 600 אמור להספיק]

האמת שתכננתי להשקיע את השנה הזו בעיקר בפסיכומטרי כי אין לי זמן לעשות כמה... מקווה בעז"ה להצליח בראשון ולכן רציתי לקחת קורס טוב...

והאמת הופתעתי מהמחירים היקרים... ולכן מתלבטת על הפסיכו של המדינה כי הוא בחינם - וגם אם אקנה את התוספות למיניהם הוא יוצא זול משמעותית ממש לעומת קורסים אחרים...

אבל מתלבטת גם לגבי המשמעת העצמית שלי 😉

כל הכבוד לך אבל אתה חריג..פופניק2

רוב האנשים צריכים לעשות כמה ומשתפרים לאט לאט

אין לי זמן 🥵הודיה כהנא

האמת היא שהתלבטתי אם לעשות את הפסיכומטרי במרץ או ביולי...

מצד אחד אם אעשה במרץ אוכל לעשות גם את של יולי במידה ולא אגיע לציון הרצוי...

מצד שני ליולי יהיה לי יותר זמן ללמוד...

לכל הממליצים לעשות בקמפוס IL - עברתם בפעם הראשונה? לכמה הגעתם?

תודה גדולה לכולם!!

עברתי בפעם הראשונהאנונימי (6)אחרונה

הגעתי ל600+. הספיק למה שרציתי

(האנגלית שלי היתה מזעזעת וזה ממש הוריד לי את הציון)

תואר שניחירטטתי
עם ילדים בבית, יש מקום מומלץ, באיזור השומרון, טוב,עם לא הרבה מפגשים באוניברסיטה?
תואר במה?ברגוע
שכחתי לציין😂חירטטתי
מדע המדינה 
רציתי להמליץ על הפתוחהברגועאחרונה

אבל אני לא בטוח אם יש את התואר הזה שם

מה מטרת התואר? איזה תואר?ארץ השוקולד
לא בדיוקלא שלם,משתלם

קשור לפה,

אני אחרי צבא עם אנגלית בסיסית  ממש ממש.

יש רעיונות איך לשפר?

קורסים מומלצים?

מישהו היה ברמה כזאת  והצליח לעבור את"הקיר"?

תתחיל לקרוא כל ערב 10 עמודיםאריק מהדרום

ותתחיל להקשיב ביוטיוב להרצאות באנגלית של מה שמעניין אותך וכן פודקאסטים בספוטיפיי.

מניסיוני אל תיקח קורסים ואל תשתמש באפליקציות ללימודי שפות, לא מכיר קורס או אפליקציה טובים כמו ספר, וזה גם לא טוב וגם לרוב מאוד יקר.

אם יש לך גם אופציה ליסוע לתקופה למדינה דוברת אנגלית זה הכי טוב כי תהיה חייב להתמודד באנגלית ותספוג אנגלית מכל מקום.

ספרים זו אכן הדרך הטובה ביותר. אם קשה לך תתחילאוריןאחרונה

מספרים עם הסטייג'ם הכי נמוכים ותתקדם. יש הרבה לתלמידים והם מעניינים. וגם לעשות אנסינים של בגרות זה טוב.

יש לכם רעיונות לעבודות קטנות שאפשר לשלב במקביל⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
ללוז עמוס?
חונכות/שיעורים פרטיים/תרגוליםארץ השוקולד
ניסיתי תקופה, אבל כל שיעור דורש הכנה⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
וגם כשאני חזקה בחומר לא תמיד מצליחה ללמד אותו 
אז עדיף משהו אחרארץ השוקולד
כמה שעות יש לך בשבוע?

האם מטרת העבודה היא כסף או ניסיון בתחום?

המטרה היא כסף⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩

בהנחה שיש לי לימודים + עבודת סטודנט,

ואני מחפשת עוד עבודה קטנה מהצד, השלמת הכנסות..

יכולה להקדיש לזה 5-10 שעות שבועיות

כלומר, יום בשבוע+-ארץ השוקולד

מה לגבי מלגת פרח?

עבודה בחנות כמוכרת?

או אריזה למשלוחים

מעדיפה משהו שאפשר לעשות שעה שעתיים ביום⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩

ולא משמרת שחייבת להיות כמה שעות ברצף.

פרח זה אולי רעיון טוב, תודה

אולי קלדנית עבור האגודה למען החרש?ארץ השוקולד
עזרה עם ילדים קטניםרוממה

יש אמהות שמחפשות. תפרסמי באזור שלך.

להוציא מהגן\לעזור בבוקר בפיזור לגן. להיות עם הילדים בבית ולסייע בעבודות בית קלות.

מה זה אריזה למשלוחים?⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
סופרים המבצעים משלוחים צריכים עובדיםארץ השוקולד
שיארזו אותם מהמדפים לארגזים
צריך לדעת שבכל תחום יש התחלה ויש צבירת נסיוןזיויק
ולכן כדאי לצבור נסיון בתחום שישרת אותך בהמשך
בייביסיטר איכותיהיום הוא היום
חברה שלי עובדת בטלפנותרקאני
שעתיים ביום 40 לשעה
משלוחיםאריק מהדרום
אם לא תתקבלי במקרה לפרחהרמוניה

מחפשים חונכים וחונכים לילדים של נכי צה"ל

הבנתי שזה בדיוק אותו רעיון של פרח

2800 ש"ח לשעתיים ביום. מתאים?בננה צהובה

ראיתי אתמול הצעה לעבודה בנקיון בנק (כפר גנים,פתח תקווה). שעתיים ביום 2800 ש"ח.
אם מתאים לך - זה הטלפון 0505305916

2800 לחודש, כן?אנונימי (2)
תודה רבה!אנונימי (3)
קורס אנגלית של פטוראנונימי (פותח)
מכירים? ממליצים? ממש ממש רוצה להגיע לרמת פטור מאנגלית…
בשביל מה זה חשוב?גבר יהודי
תגיע לרמה שלך, ואז תיקח את הקורסים במוסד האקדמי שבו תלמד...
מכון נועםאנונימי (3)
גם ממליצה על נועםרקאניאחרונה

וגם אם לא פטור לגמרי, כמה שפחות קורסים יותר טוב

רוצה לפרוש מהתואר.אנונימי (פותח)

אני בסוף שנה א' והתואר הזה ברובו לא מעניין אותי והוא גם ממש קשה וגורם לי להרגשה שאני פשוט לא טובה, בגלל שכנראה התחום הזה הוא פחות התחום שלי.

מרגישה גם שהוא גם לא יהיה לי שימושי כל כך וחבל לי להשקיע את השנים הקרובות במלא חישובים מתסכלים, לא מעניינים ולא שימושיים.

זהו גמרתי עם ימי התיכון שהייתי לומדת כי "חייב בגרות". לא הגיע הזמן ללמוד משהו שאני אוהבת??

אז תגידו, מכירים לימודי אומנות במסגרת דתית לא קשים מידי עם תעודת הוראה? (אמונה הבנתי שאינטנסיבי ממש).

אוף...ארץ השוקולד

מבאס,

אבל טוב שיש לך כיוון וזה לגיטימי לגמרי להחליף מקצוע, אחוז מאוד מכובד מחליף בשנה א.

אולי משהו מפה יועיל:

https://www.study.co.il/%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA/

כל הכבוד על היכולת להגיד שלא מעניין אותךאנונימי (3)

ולחשוב על לעזוב.

אני ממליצה אם באמת ככה את מרגישה, שזה לא בשבילך ולא מתאים לך, באמת לעזוב. את בדיוק בזמן שיכולה לעזוב אחרי שניסית מספיק זמן והכרת מספיק את המקצוע, ושיכולה למצוא משהו כבר לשנה הבאה.

בתור אחת שעזבה לקראת אמצע שנה שניה ועברה מקצוע, אחרי שהקודם לא התאים לי בכלל ברמה שסבלתי, ועכשיו אני פורחת- זו אחת ההחלטות הטובות שקיבלתי.

ממליצה לא לפחד מזה ולמצוא באמת מה את רוצה.

בהצלחה

שאפו על האומץאנונימי (פותח)
איך הגעת למסקנה שנכון לך לעזוב?
פשוט היה לי ממש לא טובאנונימי (3)
מההתחלה כבר באמת. פשוט אז הגעתי למצב שלא הייתי מסוגלת יותר להמשיך. היה לי רע כל רגע.

אבל ממש לא צריך להגיע למצב קיצון כזה. לא טוב לך? יש משהו שיותר מעניין אותך? לא רואה את עצמך ממשיכה ללמוד ולעבוד במקצוע הזה? לא נהנית? אז אל. פשוט להפסיק. 

ואני שואלת את עצמי האם יש דבר כזה להנות מלימודיםאנונימי (פותח)
אולי כל לימודים זה סיוט וצריך פשוט ללמוד ולבלוע את הרוק. השאלה איפה הגבול בין זה קשה ואת צריכה להתאמץ לבין זה קשה ברמה מוגזמת שאת צריכה לעזוב?
בהחלט כן!!אנונימי (3)
לא כולם נהנים עד הגג, וכמובן שלימודים זה קשה ודורש.

יש שתי נקודות. לא טוב, או לא קל.

לימודים הם לא קלים. וגם קשים. אבל אם הם קשים ברמה שאת מרגישה שאין לך אוויר- זו אומר שיכול להיות שזה לא המקצוע בשבילך.

אם לא טוב לך- ולא בגלל משהו זמני שמתרגלים (או משהו שיהיה בכל מקצוע, הרבה שעות לצורך העניין) פשוט מרגישה שלא טוב לך- לדעתי זה אומר שכדאי לעזוב. אל תגיעי למצב שאת קורסת. 

למה הגעת לתואר הזה?אנונימי (4)
אני לקראת סיום תואר באלקטרוניקה- הגעתי לתואר כי התחום עניין אותי, ועדיין הקורסים המתמטיים של שנה א' היו לי מאד קשים ולא עניינו אותי (ועדיין), בהמשך המצב מאד השתפר
טוב לשמועאנונימי (פותח)
מקווה שזה יהיה ככה בהמשך. הבנתי שתמיד שנה א' הכי קשה, כי זה המבוא להכל.. אבל לא יודעת. מי יכול לחתום לי ששנה הבאה יהיה יותר מעניין? אם אני בונה על זה אני אפסיד עוד שנה
אף אחד לא יכול לחתום, אבל הייתי מדבר עםאנונימי (4)
סטודנטיות משנים יותר מתקדמות ושומע
תסתכלי על הסילבוס של קורסי הבחירה בשנה גארץ השוקולד
האם משהו מהם נראה מעניין שהיית רוצה להקדיש לו זמן פנוי?
יש מצבאנונימי (פותח)

תודה לכולם! אני פשוט קצת במשבר לימודים בעז"ה זה יעבור לי..

באמת עזרתם לי. שוב תודה!!

בשמחה ובהצלחה רבה!ארץ השוקולד
אמונה לא כזה איטנסיביאנונימי (5)

ברור שהרבה פחות מתארים יותר עיוניים, אבל זה שריר אחר.

במקום לעשות מלא חישובים מתסכלים, את תצטרכי לצייר/ לעצב/ לעשות חזרות בתאטרון שעות. זה יכול להיות מהנה, אם יש לך משיכה לתחום, אבל זאת עדיין עבודה.

ובתור מישהי שלומדת שם, אני אגיד שהרמה הדתית לא כזאת הרמטית. בעיקרון לא יראו לך דברים לא צנועים במפורש, אבל עדיין רוב המרצים חילוניים והבנות שם לא שיא הדוסיות. במחלקת אומנות המצב בעיקרון הרבה יותר טוב.

נשמע הרבה יותר כיףאנונימי (פותח)
שווה לשקולאנונימי (6)אחרונה

אני לא יודעת כמה זמן לוקח התואר שלך ואם זה עוד הרבה זמן אז אולי באמת לא תצליחי לסבול אבל אולי שווה לך לגמור אותו ואז לעשות הסבה אקדמית... לפעמים זה חוסך בזמן...

בכל אופן בהצלחה!!

היי אני מתעניינת בקורס מזכירות...אנונימי (פותח)

אשמח אם יש למישהו מידע או טיפים

תבדקי בלוחות דרושיםאריק מהדרום
מה הדרישות למזכירה, בדרך כלל הקורס איננו נחוץ.
...אנונימי (3)

אני התחלתי לעבוד בעבר בלי ללמוד....

עשיתי כמה ימי חפיפה עם זו שהחלפתי אותה וזהו...

תלוי כמובן איזו סוג מזכירות את מחפשת אבל שווה לברר

תודה רבה אנשיםאנונימי (פותח)אחרונה

אולי יעניין אותך