אפשר להיות רגע רצינית?כישוף כושל

בס"ד

שנים נשים היו מופלות שנים גברים הכתיבו את הסדר יום ודחקו נשים ממוקדי כוח

היום יש לנו ברוך ה' קול ואני כבעלת קול לא אשתוק כשאתקל בהקטנה

הקטנה עוזרת לשמר את המצב בו לנשים יש פחות זכויות 

בו רואים נשים כפחות שוות 

הייתה לי שיחה לא מזמן עם בן דוד שלי

הוא אשכרה מאמין שבצדק נשים נדחקו במשך כל השנים האלו

שנשים חלשות יותר ופחות חשובות ליצרנות של העולם ולכן הגיוני שגברים ישלטו בו

שיח מקטין מחזק את העמדה הזאת

זהו.

זה כזה חרטהבוז
נשים זה הדבר הכי חזק ביקום
מנסיון
וזה היחס אליהן?כישוף כושל

כרגע כןבוז
אבל לאט לאט קמים אנשים ולומדים ומשתנים ומשתדלים

אני חושבת שיש כאן בפורום דוגמא נהדרת לאדם אחד כזה שאני מאד מעריכה אותו על זה ספציפית. (@טאטע הושיעני)
היחס אליהן הוא כנשים חזקות אבל זה משתנה? |מבולבל|כישוף כושל

חשבתי שאת שואלת כאילו, וזה היחס אליהן? 😒בוז
שאלתי אם מתייחסים לנשים כחזקות כי אמרת שמה שאמרתי זה חארטהכישוף כושל

וואי אני לא מובנתבוז
התכוונתי שזה כזה חארטה שנשים הן חלשות, ושגברים אמורים לדעת שנשים הן המין החזק יותר
אגב נשים הן המין הלא מובן ביותר, גםבוז
תודה רבה רבה על ההערכה! היא הדדית מאוד!! טאטע הושיעני
דמיינו ששלחתי סלפי של החיוך שלי עכשיו

תודה רבה! דמיין גם אתה בוז
תמיד מדמיין! אתם האנשים הכי חייכנים שהכרתי!טאטע הושיעני
אגבבוז
אני לא מרגישה אישה מוחלשת, לא מרגישה מוגבלת בשום תחום, לא במצבי הנוכחי ובאורח חיי הנוכחי.

יש מצב שזה היה לי הרבה יותר מורגש אם הייתי לא דתיה.
אני תוהה על זהכישוף כושל

בס"ד

אני לא מוחלשת

אבל מתייחסים אלי אחרת כי אני אישה

היחס אלי הוא פחות טוב

המשכורת שלי תהיה יותר נמוכה וגם הסיכויים שלי להתקדם בעבודה

אני מפחדת להסתובב ברחוב בלילה

עודדו אותי במהלך חיי להיות יצור עדין וחייכן ודיכאו בי חלקים לוחמניים ועכשיו כשאני כן מנסה להלחם היחס אלי הוא כאילו אין לי זכות לעשות את זה ואני חורגת ממקומי

לא צריך להיות מוחלשת כדי לדעת שלהיות אישה גם בסוף 2019 זה לא להיות שווה. 

לדעתי את נורא נחיתיתבוז
אני חושבת שזה שאני אישה מקנה לי המון יתרונות 😏

את כל הזמן מזכירה את החסרונות אבל לנשים יש המון בונוסים שאין לגברים, כמו מענקי הריון ולידה, סלי בריאות מוגדלים, יחס מועדף בבתי משפט.

אף אחד לא מדכא בך חלקים לוחמניים ואם את מפחדת ללכת ברחוב זו בעיה, אבל את יכולה לשאת נשק ולהילחם אם את צריכה.

המשכורות של נשים נמוכות כי נשים מתביישות לבקש העלאה ולהיות אסרטיביות כי הן עדינות יותר בטבע שלהן ועדינות ורוך זה ממש לא חיסרון (זה כן, במקום העבודה, אבל לא בחיים, זה נחוץ לצורך היות האישה אמא) אלא יתרון עצום. וכמובן בגלל עוד פקטורים כמו יעילות נמוכה בהרבה

יפה אמר דונאלד טראמפ השוביניסט מכל אדם- אם נשים רוצות משכורות של גברים, שיעבדו כמו גברים
ואו ואו ואוכישוף כושל

בס"ד

הלוואי שהיה לי זמן לפרק את זה ולהגיב כמו שצריך

תזכירי לי בהמשך?

כן אבל בתנאי שתעני לי, דעתך מעניינת אותיבוז
זה תלוי תקופותReminder
בגדול, נשים פחות חזקות פיזית מגברים
ולכן בתקופות לפני התפתחות הטכנולוגיה, לכח פיזי היה יותר משקל
כיום, המון דברים שבעבר בני אדם היו עושים- עושות מכונות,
שכדי להפעיל ולפתח אותן צריך שכל, שאת זה יש לנשים בשפע

בכל אופן, זה ממש לא משנה
לכל בן אדם מגיע זכויות שוות. בלי קשר ליכולות שלו
תגובה טובה, אהבתי.בוז
אגב @כישוף כושל
זה לא שאני נגדך ואני "לא קולטת את השוביניזם" ואני כל כך מוחלשת עד כדי שאני חושבת שהמצב סבבה כרגע, ואם תחשבי ככה זה נורא שוביניסטי מצידך לחשוב שאין לי יכולת לחשוב בביקורתיות.
אופייניימ''ל

(לא אישית כלפייך אלא כגישה פמיניסטית)

למצוא הקטנה הפלייה והדרה איפה שאין, ולהילחם בה ע''י אותם הדברים בדיוק.

[למשל: חרדים מפרידים בין המינים, באופן שווה - אנחנו ניכנס בפרימיטיבים האלו, נכפה עליהם עירוב ובכך נדיר אותם מהמרחב והתקציב הציבורי]

מזכיר לי את הבדיחה על ההוא שנתקע באמצע הדרך עם פנצ'ר בלי ג'ק וראה אורות של בית מרחוק אז הלך לבקש מהם ג'ק, כל הדרך הוא חשב מה אם הם ידרשו ממנו כסף ואיך הוא יתמקח איתם, ומה אם הם יעלו את המחיר ולא יתגמשו וכו'. בסוף הוא דפק בדלת וכשפתחו לו הוא צעק "יודעים מה? לכו לעזאזל אתם והג'ק שלכם" וטרק את הדלת.

אני נגד להתערב לחרדים בדבר הזהכישוף כושל

בס"ד

אני לגמרי מאמינה ברגישות תרבותית. אני לא חושבת שיש הדרה בהפרדה והכפייה על חרדים להתערבב היא רעה ולא הוגנת

לא רואה איך האמירה שלי דומה לזה בצורה כלשהי

הסברתיימ''ל

זה לראות הדרה והקטנה בכל מקום, גם אם זה לא שם - ההפרדה החרדית היא לא הקטנה, וגם לא האמירה שלי בשום צורה - איך אומרים? מי שיש לה פטיש ביד רואה בכל מקום מסמר.

בנוסף - ההנחה כאילו בן הוא אוטומטית מקטין/מזלזל/מטריד/אלים (ולכן אסור לו להתבטא בצורה מסוימת שלבת מותר, שוביניסטית ככל שתהיה, או שצריך להיזהר ממנו במיוחד) היא עצמה הנחה מכלילה על בסיס מגדר, ואני גם מוצא אותה מאוד מקטינה ופוגענית.

לא כל הנחה על בסיס מגדרי היא פוגעניתכישוף כושל

בס"ד

יש דברים שלמגזרים מסויימים מותר ולאחרים אסור

שיח פנימי לא שווה לשיח חיצוני

והאמת שאני גם לא משתגעת על זה שבנות אומרות את זה אבל זה פחות גרוע בעיני

כשאלו דברים שליליים אז כןימ''ל

מי שמניחה שגבר הוא אלים/מזלזל רק בגלל שהוא בן - אני חושב שהיא צריכה לבדוק את עצמה.

אני ממש לא מניחה שאתה מקטין כי אתה גברכישוף כושל

בס"ד

אני אומרת שכגבר אתה לא אמור להגיד את זה גם אם אתה לא מתכוון להקטין כשאתה משתמש בכינוי הזה 

לא מבין את הקביעה הזוימ''ל

מה גם שאני לא מכיר אף אחד שמשתמש בה כמילת הקטנה.

זה קצת יצא מפרופורציותכישוף כושל

בס"ד

לא באתי לצאת עליך

השימש במילה הזאת לא נעים לי ואני חוה אותו כמקטין

אבל זה לא משהו שאני אצא להלחם עליו

זה לא משהו ששווה את כל הטררם הזה

אבל את מבינה שאם את חווה משהו כמקטין רק בגלל שבן אמר,בוז
זה סוג של אפלייה מגדרית?

כלומר את מבקשת ממנו לדבר בצורה מסויימת כי את אישית לא אוהבת את זה.

זה כמו שאני אחליט שהמילה שולחן פוגענית בעיניי במיוחד ועל כן על כל סובביי להימנע משימוש בה.

נניח-
ואם הייתי אומרת שרק כשבנים אומרים שולחן זה פוגע בעיניי, זה אפלייה מגדרית, כי אני בעצם אומרת שהם שונים מהנשים

המוח שלי מסתובב בתוך עצמו יא רבנן
דווקא שמרנים אמורים להביןכישוף כושל

בס"ד

שלכל אחד יש מקום ויש דברים שמותר לו ואסור לו לעשות

וברצינות? אני לא מחליטה שמילים פוגעניות באופן שרירותי

וכאמור יש שיח פנימי ויש חיצוני

כמו שרק לאפרו אמריקאים מותר לומר את הN וורד

אני מרגישה כמו תקליט שבור

אמסביון
אני לא חושב ששיח הזכויות תורם יותר מדי לעולם.
בכל אופן אם עדיין קיימת אפליה היא כנראה לרעת הגברים.
אוףףף אין לי זמן להגיב עכשיופסידונית
עבר עריכה על ידי פסידונית בתאריך ל' בחשון תש"פ 23:18
אפשר לעשות פרומו ולהגיב מחר באריכות?
פרומו:
סביון, *אלו שטויות מוחלטות
אפשרסביון
רק אם אפשר גם לערוך את המילה הזאת אני אשמח מאוד 😬
/קול של קריין דרמטי/ מחר, המהדורה המרכזיתבוז
אגבסביון
איפה השרשור שעליו דיברתם?
וואי וואי אם גבר היה מגיב ככה לאישהימ''ל

היה ז''ל

כל כך לאכישוף כושל

צודקת, לא מתווכח |רועד מפחד|ימ''ל

אתה רק מחמיר את המצב 🤦בוז
זה לא מה שהיא רצתה
אופכישוף כושל

בס"ד

לא נכון

אני מחכה בקוצר רוח למגילה של פסידונית מחרסביון
אז אני באמצע לכתוג והפסיק לעבוד לי הכרום, מתחילה מחדשפסידונית
אז ככה, כי לא רוצה לחכות למחרפסידונית
עבר עריכה על ידי פסידונית בתאריך א' בכסלו תש"פ 00:35
עבר עריכה על ידי פסידונית בתאריך ל' בחשון תש"פ 23:54
אזהרת טריגר - אני עצבנית, וזה יימחק.
ובכן
עדיין קיימת אפליה והיא הייתה קיימת מאז ומעולך וכנראה תישאר קיימת לעולם כיוון שהיא מובנית בטבע. אפשר לתלות אותה בבחירה אלוקית, אפשר בתהליכים אבולוציוניים, ואפשר בבחירה אלוקית שמתבטאת בתהליכים אבולוציוניים, אם אתם מתעקשים.
האףליה הזאת מתבטאת בלהיות מושבתת כמה ימים כל חודש, בלי יכולת ממשית להסביר למעסיק או לעצור איכשהו את שגרת החיים. כואב וזהו
היא מתבטאת בלמסור את הגוף לשליטת טפיל במשך תשעה חודשים תמימים, ולקבל אותו חזרה במצב הרבה פחות טוב בסופם (ואני לא מדברת על הלידה ועל תקופת ההנקה). במצב פחות טוב אני לא מתייחסת לאסתטיקה - הרבה מחלות שאני מכירה נגרמות או מואצות בתקופת ההריון (שתיים שעולות לי עכשיו -אוטוסקלרוזיס, סוכרת).
במישור הדתי - שפחות מובנה בטבע כל שאפשר לתלות כאן את האפליה בבחירה אלוקית או בהבניות חברתיות אם אתם דתלשים - אף חילוני מלידה לא קורא כאן - היא מתבטאת באופן שבו את מתחילה חיים משותפים - נקנית בפרוטה או בשווה פרוטה מעיקר הדין, ובאופן שבו את מסיימת אותם - תלויה ברצונו החופשי מאוד של בן זוגך, ובמוסד מסואב שרווחתך האישית מעניינת אותו כמידת הנעליים של איוונקה טראמפ תבדחלט''א.
היא מתבטאת בכך שבמקום העבודה שלך כמעט תמיד ימונה גבר לתפקיד הבכיר יותר, גם אם אתם עובדים בדיוק באותו מקצוע, גם אם הוא מציג יכולות בינוניות לחלוטין, גם אם הרוב המוחלט של העובדות הן נשים, ויש לי דוגמאות שהן למרבה הצער חשש אאוטינג. אחת שלא - למרות שאני לומדת מקצוע נשי לחלוטין, המדריך שלי הוא הגבר היחיד במכון, והוא לגמרי לא מקצועי יותר מהשאר (הוא אדם נהדר ואני שמחה שהוא מדריך אותי, אבל במקרה הזה הייתי מקבלת הכשרה מקצועית יותר אם הייתה לי מדריכה).
היא מתבטאת בזה שלמרות שהנשים שאני מכירה עובדות, ובמקרים רבים יותר קשה ולמשך שעות ארוכות יותר מהבעלים שלהן, הן אחראיות על הניקיון, על הכביסה ועל הבישולים, על מי יוציא את הילד מבית הספר ומי ישמור עליו אחרי הצהרון, מביאות את הילדים לריפוי בעיסוק והולכות איתם לרופאים.
וכן, למרות שזאת דוגמה שףמיניסטיות אומרות וזה עלול למתג אותי באזור הקיצוניות הנודניקיות שרוצות לקעקע את יסודות הדת, זה מתבטא בזה שהן יושבות מאחורה בבית הכנסת וכלשונו הזהב של עברי, לא עושות כלום חוץ מלרכל על הגברים. אני הולכת בשבתות לבית הכנסת, לא מרגישה חלק. זה מאבק תמידי שלי עם עצמי.
עכשיו סיוגים: *אני לא שונאת גברים, *אני מודעת לזה שהאנטומיה של האישה שונה משל הגבר, *אני יודעת שדמי המזונות שמוטלים על דברים גבוהים מאוד *לא הצעתי פתרונות. אני לא יודעת אם יש. אני יודעת מצויין מה הסיבה לכל סעיף ואין צורך להסביר לי. *בעז''ה אני אתחתן בעצמי עם מישהו ממין זכר ואולי אפילו יהיו לי ילדים בנים, מי יודע.
אני חוששת שקולות קיצוניים מהצד הפמיניסטי יצרו הגחכה של הציבור הזה ובעקבותיו זלזול במה שיש להן להגיד, למרות שחלק ממנו נכון וחשוב, ובנוסף גרמו לתנועת מטוטלת חזקה לכיוון השני, שמביאה משפטים כמו זה שנתת.
(שמרתי לי בפורום אחר לקריאה בהמשך)ימ''ל

יכולת לחכות עד מחר, אני אמחק אחרי שסביון יקרא, זאת תגובהפסידונית
עבר עריכה על ידי פסידונית בתאריך א' בכסלו תש"פ 00:37
בשבילו
א. אני ממש אוהבת איך שאת כותבת שאת עצבניתשוברת גלים
זה חד כזה ומגניב

ב. זה נשמע שאת קצת כועסת על זה שאת אישה
סליחה, אני יודעת שזה לא כך. אבל פשוט ככה זה נשמע בהתחלה
עצם השוני הפיזיולוגי, אמור להיות מופנה כלפי אלוקים, לא?

ג. חלק מהדברים אני קצת מסכימה, אבל אין לזה בעיני טיפה טיפטיפונת של קשר לבננות בעיני
לא דיברתי על בננות בכללפסידונית
הגבתי לאמירה של סביון שרווחת בקרב ליברטריאנים דתיים חובבי פייגלין-של-לפני-הבחירות ושונאי רגולציות, פמיניסטיות ושמאלנים.
ולא התכוונתי לסביון, הוא בסדר גמור (וגם חלק מאנשי הקבוצה ההיא בסדר גמור), רק האמירה שלו רוממה אותי.
אה טובשוברת גלים
ורוממה זה פצצה, זה מה שחשוב
😁 *קוממהפסידונית
אישה רוממה, אשכרה הלך לי הלילה בגללה 😶
וואי וואיסביון
באמת מזל שאני בסדר
וואי וואי מה?פסידונית
..סביון
"שרווחת בקרב ליברטריאנים דתיים חובבי פייגלין-של-לפני-הבחירות ושונאי רגולציות, פמיניסטיות ושמאלנים"
אה אתה כזה? לא מפלא שמבקשים ממך אש...רק בשמחה.

רוממה אותך? אבל יצאת נגדואחיתופל
לגבי השוני הפיזיולוגי - אני יודעת, ציינתי את זהפסידונית
לגבי א'- ובכן תודה 😁
קראתי הכל ואני לא חושבת שזה נקרא אפלייהבוז
זה שהאישה יכולה ללדת זה לא חיסרון, זו זכות!!! והיא יכולה לא לעשות את זה אם היא לא מעוניינת. כן זה הורס את הגוף, ויכול גם לגרום למוות. אבל את לא חייבת! זו אפילו לא מצווה לנשים מהתורה.

גברים קונים אותך בפרוטה? הם מתחייבים לפרנס אותך כל ימי חייך!!! את יודעת כמה כסף זה???

נשים שעובדות זה כי הן רוצות. בציבור החרדי בעיקר מחנכים את האישה שזה שבעלה לומד תורה והיא עובדת ועושה את הכל זו זכות, והן עושות את זה בשמחה!
ויש נשים שסתם נהנות לעבוד! זה כיף להרגיש עצמאית. אבל בגדול הבעל מתחייב על זה בכתובה.

זה כמו, איך לומר? קנה מכונת קפה בגרושים, ורק תשלם כל חודש לקפסולות... נו באמת.

לגבי מקום האישה בדת-
זה ממש לא בבית הכנסת. תפילה זה משהו שהאישה *פטורה* ממנו בגלל *הכרה* בצורך של האישה לעשות דברים *יותר חשובים* כמו לדאוג לילדים שלה!!! את יודעת איזה קשה זה להתפלל במניין שלוש פעמים ביום??? ניסית להניח תפילין? ללכת למקווה כל יום כשקפוא בחוץ???

ובכלל, דברים מחוייבים בהמון מצוות לא כי זה מגניב וקל יותר. נשים שרוצות את המקום של הגברים בדת מפקפקות בהחלטה האלוקית לתת תפקיד *מסויים* לבנות ותפקיד *אחר* לגברים.

כי אנחנו שונים, מה לעשות?

וכן בעבר נשים היו רק בבית ומבשלות ודואגות לילדים, כי להביא פרנסה הביתה בדור שבו "לפרנס" היה ללכת לחטוב עצמן בשלג לא היה משהו שנשים יכלו לעשות, פיזית. זה קשה לא פחות מכאבים חודשיים מסויימים.

יש לי עוד מה לומר אבל אני עייפה
אנחנו כל כך שונותכישוף כושל

נהדר! נוכל להחכים אחת את השניה ולהיות טובות יותרבוז
'ללדת זה זכות' זה כמופסידונית
'כל כבודה בתמלך פנימה'; יוהו! זה לא שרע לך כשאנחנו מודדים לך את האורך של החצאית בסרגל, אדרבה זהו כבודך ועל זה גאוותך! כמו לקרוא למשהו מסויים המתנה שקיבלתי /רפרנס להקבוצה/.
ללדת זה קשה מאוד ואת בטח יודעת יותר טוב ממני. ואם מישהי מתקשה להיכנס להריון זה עוד יותר קשה.
נכון שהיום זאת בחירה אישית יותר, מה שעדיין לא מקל לגמרי על העניינים כי מי רוצה להישאר בלי ילדים. אבל כמו שאמרתי, זאת אפליה מובנית בטבע, אין למי לפנות בהאשמות.
גבר, כיון, מתחייב לכלכל איתי בית. צריך לזה שניים. אני לא מכירה זוג צעיר (שאיננו טחון) בו האישה יושבת רגל על רגל בבית, אין דבר כזה. שניהם עובדים וקשה, או שאחד מהם עובד וזאת הגברת (באמת בבתים חרדים יותר).
לגבי מקום האישה בדת - היא מתפנה לדברים החשובים כמו שדימה במשרד רואי החשבון הטיפוסי מתפנה לדברים החשובים - בלי חשמל וצנרת לא תהיה תפוקה. אבל אף אחד לא רוצה להיות דימה. נשים, כמו שאת מתארת, פטורות ממצוות הדת כדי לגדל דור חדש שיקויים את מצוות הדת, שהעסק ימשיך לתפקד. אבל אין חשיבות עצמית למצוות שלהן?
מה שאת אומרת לגבי פעם מאוד נכון. אני בכלל לא בטוחה שבזמנים ההם העבודה הייתה לא שיוויונית, ואם כבר אולי לא שיוויונית לכיוון הגבר שסיכן את חייו בחוץ בזמן שאשתו ישבה במערה וחיממה את הקומקום (או המקבילה הפליאותילית למכשיר הזה). מה שכן,המילה האחרונה (והראשונה, והאמצעית) הייתה שלהם, אלב בהתחשב במאמץ שהשקיעו אולי הגיע להם
לא מסכימה איתךבוז
באמת כל כבודה בת מלך פנימה. צניעות זה משהו שיותר נוגע לבנות גם בגלל הבדלים ביולוגיים, אין מה לעשות, וגם כי וואלה גם אם בן ילך עם טייץ וחולצת בטן ויחשוף דברים שעדיף שלא זה יהיה בלעכס.

אני כן חושבת שבעבר היה יחס מקטין לנשים אבל זה כי טכנית הן היו קטנות יותר. יצחק התחתן עם רבקה כשהיתה בת 3!!! אני בטוחה שהוא התחשב בה כפרוני עליה אבל איך את מצפה שהוא יכבד אותה. מערכות היחסים אז היו כזה, אישה יכולה ללדת? יאיי בואו נחתן אותה עם גבר מכובד!!! מי גבר מכובד? אדם בן שלושים.
לכן טכנית מערכות היחסים לא היו שוות. קשה להתייחס ברצינות לילדה קטנה שהתחתנת איתה כדי ללדת לך ילדים. ולקח המון זמן עד שזה השתנה!

לגבי הדת- התורה הבסיסית היא מאת ה', ואין בה אפליות. שאר הדינים וההלכות? אני מאמינה שהם היו מושפעים מהלך הרוח של "אישה זה יצור קטן עדין וחמוד ויפהפה שיביא לי ילדים" (דגש ענק על יפהפה כי יש יותר מידי התייחסויות לזה שאישה היא דבר מגניב ויפה תואר ברמה שמיימית וזה העניין של צניעות אגב, זה מחמיא נורא) אבל עדיין התורה אמרה להקשיב לחכמים ולעשות ככל אשר יורוך.

היום, אני מאמינה שאין אפלייה.
ההורים שלנו- כן,
הדור הנוכחי- פחות לאין ערוך!!!

ההתקדמות עצומה ונהדרת.

כמובן שמה שסביון אומר זה לא נכון וגם קצת מפגר וזה באמת בגלל תנועת המטוטלת שאותה גרמו פמיניסטיות רדיקליות
אמרתי סה"כ שני משפטים וזה כבר הופך ללא נכוןסביון
לגבי המשפט הראשון, אף אחד עוד לא הסביר מה לא נכון בו
והמשפט השני, אמרת בעצמך שהוא נכון (תנועת המטוטלת וכו'. למרות שלא רק אליה התכוונתי) מיד אחרי שאמרת שהוא לא נכון
המשפט הראשון לא נכון,בוזאחרונה
כי זה מה שהביא למשל זכות הצבעה לנשים.

חשוב לדבר על דברים ולהציף אותם ולפתור בעיות.

אמרתי שיש תנועת מטוטלת שגורמת לגברים לחשוב שעכשיו הם המופלים, ולנסות לחפש בפינצטה איפה זה קורה, למרות שבפועל האפליה עדיין קיימת לרעת נשים, פשוט הרבה פחות ובמגמה למגר אותה לגמרי.
וזה שנהיות תפיסות כמו שלך זה בגלל שיש נשים שמגזימות.

הבנת?
פסידונית
חוייכתי.
הממ. לגבי פורום בית המדרש - אני כבר לא מנהלת שם, מבחירה שלי, ולא במקרה
לא בטוחה שהבנתיפסידונית
זהפסידונית
אני רק אומר שאני יודע חד משמעית שזו נובע בעיקר מזה שההסתכלות השלטת מאפשרת לאנשים להבין את הכל בצורה הלא-מקורית והלא נכונה של הלימוד
ובכן, יהיה מעניין לשמועפסידונית
יש אפליקציה שמקריאה מכתוב?שמן פשתן
אני חייבת לקרוא את זה ואני באמצע הגיהוץץץץ
נשברתי. קראתישמן פשתן
פסידווו
מעיר רק לגביחדשכאן
הבית דין.
נכון יש המון מקרים קשים ועצובים. מטבע הדברים את שומעת את המקרים הקשים של צד מסויים..
זו לא כל המציאות. וודאי שלא "מוסד מסואב שרווחתך האישית מעניינת אותו כמידת הנעליים". יש מה לשפר, ועובדים על זה (וצריך לזה הרבה חשיבה ויצירתיות). ועדיין יש דברים עצובים..
(אגב, לא מגרשים כיום אישה בעל כורחה)

ועברי.. ⁦
רק לגבי הגטברגוע

היום גם גבר לא יכול לגרש אם האשה לא מסכימה.

ומעניין ששכחת לציין שהגבר צריך לשלם מזונות לאשה, למרות שהיום הנשים עובדות ומרוויחות יפה בעצמן..

היא כתבה הסתייגות בסוףחדשכאן
סליחה פספסתי את זה..ברגוע

אין צורך באלימות

למרות שאתה גברקורץ

אהה ועוד הערה @פסידונית -

לנשים אולי יש מחלות שאין לגברים בגלל ההריון, אבל בסופו של דבר תוחלת החיים של הנשים גבוהה יותר (ובכ"ז נשים יוצאות לפנסיה יותר מוקדם..)

בקיצור, לכל דוג' יש שני צדדים.

אני חושב שבסוף המחלוקת היא האם "כל כבודה בת מלך פנימה" זה משפיל את האשה או דווקא מכבד אותה.

נערךהגיגים בע"מ
עבר עריכה על ידי הגיגים בע"מ בתאריך א' בכסלו תש"פ 06:54

אוקיי אז ככהסביון
קודם כל, ממש צרם לי הביטוי "מוסד מסואב וכו'". הוא לא אמור להיות כזה, לא תמיד היה כזה וגם היום לא כולם כאלה. שיטת בחירת הדיינים היא קצת דפוקה (אם כי עדיין יותר מוצלחת משיטת בחירת השופטים) ולכן לא תמיד נבחרים דיינים אנושיים, זה לא אומר שאין כאלה. ואם כבר מסואב - ברוב הפעמים זה לרעת הגברים כמו שכתבת בעצמך בכוכביות בסוף (ולא רק במזונות, גם במשמורת. אני מניח שאת מכירה את הביטוי "הורה סוג ב")
לגבי בכירים בעבודה, לא מספיק מכיר את המציאות ואם את מדברת מניסיון ייתכן מאוד שאת צודקת, בעבר זה היה ככה במובהק ומן הסתם יש שרידים.
ובכן, הסיבה שנשים הרבה יותר דומיננטיות בבית במובהק היא שהצד השני של המהפכה הפמיניסטית עוד לא הושלם, אבל העולם בדרך לשם. ואגב - נשים עדיין עובדות פחות מחוץ לבית (ואני מחריג כאן את החברה החרדית).
ואחרי שאמרתי את הדברים שאת מן הסתם יודעת אני אציג את הצד שלי בעניין:
כל כבודה בת מלך פנימה זה דבר נהדר שלפעמים אני מצטער שאין אותו גם קצת אצל גברים (עזבי שניה את אלה שמודדים את אורך החצאית עם סרגל. ואני מניח גם שאת לא רוצה להתחלף עם המקבילה הגברית). לגברים אין כ"כ פרטיות בשירים, בריקודים, בתפילות. לרקוד מאחורי מחיצה זו פריבילגיה של בנות ותאמיני לי (מקווה שאת באמת מאמינה) שהייתי מעדיף ככה בעצמי.
הדומיננטיות הגברית בבית כנסת - היא באה ביחד עם ההתחייבות. החובה להתפלל במניין שלוש תפילות היא על גברים בלבד ולפעמים היא מכבידה.
ואת מה שנשים מרגישות בבית הכנסת, גברים מרגישים בבית (ועל זה יש את הפוסט המצויין של אברהם אליצור שאין צורך לקשר אליו כי את בטח זוכרת במה מדובר). הכל מנוהל ע"י הנשים, גברים מקסימום יכולים לעזור שם מאחורי הקלעים או לפחות לא להפריע.
גם לנשים בעולם החילוני יש כל מיני פריבילגיות כמו ויתורים מג'נטלמנים, יותר הבנה, שלל הקלות והדובדבן שבקצפת: לא חושדים בהן אוטומטית בפדופיליה אם ירצו להיות גננות (אישור משטרה, אני מניח שגם את זה את מכירה), ובכללי חושדים בהן הרבה פחות.
ואני אחזור שוב ל"כל כבודה בת מלך פנימה" כי לא הבהרתי מספיק את הנושא - זה משהו שהיה פעם בגדר מוסכמה כלל-עולמית שדחקה את הנשים לשוליים ושמה את הגברים במרכז, והיום היא הולכת ומתמסמסת אט אט. אלא שזה לא בהכרח רע להיות בשוליים, ומסתובבים בעולם הרבה אנשי שוליים שלא רוצים להיות במרכז (היי, נעים להכיר), אפשר לדון אם זה טוב או רע ואולי עדיף שכל אחד יתפוס לבד את המקום שמתאים לו (קול שנשמע היום יותר ויותר), אבל המצב הנוכחי דופק את הגברים הביתיים לא פחות ממה שהוא דופק את הנשים הקרייריסטיות (כן זו סטיגמה. עדני כאוות נפשך)

*אין באמור לעיל בכדי להביע זלזול כלשהו בתחושות שתיארת, אם השתמע איכשהו מדברי. אני מנסה להראות צד אחר שכנראה לא תזדהי איתו כי את לא נמצאת שם, אז רק תדעי שיש כאלה שכן.
*גם אני לא הצעתי פתרונות, ולא יודע אם יש.

מופנה גם אליכם @סלט @כישוף כושל
צילמתיאחיתופל
טוב, לא יודעת, אולי אזרוק גם איזה שנקל מאצלי...פנסאי
אני בהחלט חושבת שבעידן הזה הכל נמדד בעיניים אובר רגישות, ממבט פיסיכולוגי מדוקדק ויורד עמוק מדי לנפש האדם...

לפעמים החיים הרבה יותר פשוטים כשמסתכלים עליהם מלמעלה בלי לקחת כל מילה ולשים אותה על שולחן הניתוחים.

אחרי הכל, ורבינו ככולנו רוצים לעשות טוב, להגיד טוב ולחשוב טוב.

לא?

אז גם אם יש אמת במה שאת או פסידונית כתבתן, ועם חלק אני מסכימה יותר ועם חלק הרבה פחות, נראה לי שהרוב זאת פרשנות שנתונה לבחירה אישית, ובנימה אנוכית משהו, משתלם לנו לראות את הדברים מהצד החיובי יותר, כי לנו אישית זה משתלם יותר לטווח ארוך.

אז זה לא שהעולם לא טעון שיפור, אבל אם נראה טוב, נעשה טוב, וממילא יגבר האור... בסגנון תן לכסף לעבוד בשבילך...

עד כאן דברי לאומה, למרות שבקיצור וסגנון של חידה...
מסכימה.בוז
חשבתם שיהיה טוב?!תתעלמו ממני
הצחקתם אותי...
לא רק חושבארץ השוקולדאחרונה
אלא בטוח.

מאחל רק טוב גבר

ורק משתי מילים אני הכי פוחדנועה.

ראש השנה

בעעע

לא אוהבת. ועוד חג של יומיים

חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם

מבאס לשמועמקפיצים נטושים

אני דוקא די אוהב אותו

למה אוהב?נועה.
ימי רוממות מיוחדיםמקפיצים נטושיםאחרונה

עם תפילות מרוממות

וואי, מבאסארץ השוקולד
מאחל שתהיה שנה טובה בהרבה
אמן!!נועה.
החלטתי עכשיו להקפיץ כל פורום ישן ומוזר שאני רואהמקפיצים נטושים

ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?

מממ.. תודהמקפיצים נטושיםאחרונה

יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..

חשט?אורה2x
!!!ריבוזום
מה שלומך?
תקשיבייייאורה2x

אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.

ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!

מה איתך?

המפגש טד יצא לפועל?

עוד אפשר להירשם? 😇

ריבוזום

האחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...

אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|

ועדיין איכותיארץ השוקולד

כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה

וואו, התגעגעתיארץ השוקולד
מה שלומך???
וואיזיויקאחרונה
אין לי כוח לשבת הקרובהנועה.

מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...

לא כזה מגניב לבוא לפה

ואם אנשים קוראים פה- צריכה המלצהנועה.
לסדרות או תוכן כלשהו קליל ומצחיק...
ספרים - ספרי אריך קסטנרארץ השוקולד
סרטונים קצרים - אנדרדוס, ברדק, אלה של האקדמיה ללשון העברית
הנה 3 המלצותעשב לימון

סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.

בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..

מבאסארץ השוקולד
מקווה שהשבת איכשהו עברה סביר?
כן ב"הנועה.
לפחות זהארץ השוקולדאחרונה
והנה עוד בנאדםריק סאנצ'ז

שמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו

והנה חיוך השמש העולה נפרש על פנינוהוד444
הנה עוד אחד
מזדההבאליןאחרונה
מישו זוכר מה הניק האחרון של שוברת גלים?שירה ניקוד

או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?

תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי

מה קורה פורום טרוליםםםםםםם????אריק מהדרום

אולי יעניין אותך