שאלה שלי בקשר לגיוס בנות..אנונימי (פותח)
בנושא גיוס בנותDG
לפחות בגדודיםשלומי20104
איכסאליסף ט
תביני בנות בצבא זה רק בשביל להעלות את המורליהוזבד
אם את בכלל רוצה להעלות את המוראלאליסף ט
מסכים עם כל הנאמר לעיל אבל גם אם לא...מלמעלה אלוקים
זה לא שהבנות בצבא לא תורמות הרבהאליסף ט
יש עודף של חיילות בצהלזית שמן ודבש
לדעתיבן-אלי
אם את דתיה זה חתיכת חילול ה'!no name102
אני בעד!!!אהוד
אני מכיר את זה מקרוב.shimi11
באמת שאין לך מה לחפש בצבאD.E
חבל על הזמן שלךאורי217
אז למה לא ללכת לצבא?אומרת שירה
ב. ואם תקשו, הלא נאמר במשנה (סוטה ח, ז) : "במלחמת מצוה הכל יוצאין אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה" ונשמע שאף הנשים יוצאות למלחמה? תשובות: 1. הרש"ש מפרש שאין כוונת המשנה אלא לחדש שנשים יוצאות לסייע ולעזור במלחמה בדברים כדוגמת בישול וכיוצ"ב. וכן הרידב"ז והרמב"ם מסכימים על כך שנשים יוצאות למלחמה, אך לא בתפקידים קרביים. 2. יש שפירשו שלשון זו נקטה המשנה כמליצה, ואין הכוונה שנשים מצטרפות למלחמה ומסייעות כלל, ונראה שהציץ אליעזר (בהלכות מדינה) הולך לשיטה זו, וסובר כי עצם היציאה למלחמה היא היא גם כן נכללת בלאו של "לא ילבש" .
ג. אם יהיו מן הבנות אשר ירצו ללכת ע"פ דברי הרש"ש, הרידב"ז והרמב"ם, גם אז לא נראה לי שאפשר, לאור המצב כיום אשר יוצר סתירות הלכתיות רבות בעניין הצניעות. סתירות אשר עלולות להביא בסופו של דבר להדרדרות דתית ורוחנית.
ד. גם אם תגיד נערה כי היא בטוחה ברמתה הרוחנית, לא נראה לי הדבר לנכון, שכן גם אם היא אכן 'חסינה' בדרגתה הדתית והרוחנית להשפעות ולהיחשפויות שונות: 1. כבר אמרו חכמים "אל תאמן בעצמך עד יום מותך", 2. הרי יש לה השפעה על סביבתה, ותוכל אחת מחברותיה (שאיננה בדרגה דתית-רוחנית גבוהה כ"כ אשר תחסן אותה מההשפעות וההיחשפויות השונות) להשליך ק"ו עליה, שהיא יכולה גם כן, ובסופו של דבר אולי היא תושפע מהן ותרד מדרגתה הדתית-רוחנית. כמו שלמדנו על זה הכלל מן המשנה ברורה (הלכות תפילה, סימן צ, סעיף יח): "בית המדרש קבוע קדוש יותר מבית הכנסת ומצווה להתפלל בו יותר מבית הכנסת והוא שיתפלל בי'. ויש אומרים דאפילו בלא י' עדיף להתפלל בבית המדרש הקבוע לו, ודווקא מי שתורתו אמונתו ואינו מתבטל בלאו הכי. ואפילו הכי לא ירגיל עצמו לעשות כן, שלא ילמדו עמי הארץ ממנו ויתבטלו מבית הכנסת... "
צדיק.shimi11
צדיקshimi11
א. אני בתאומרת שירה

מתלהבת, דיי חפרתבתגובה שלך..דאץ
זה לא לעניין שכל תגובה מושקעת תיקרא "חפירה".golani
בסדר,אבל זה לא אומר שהיגעת למדרגה כ"כ נמוכה!!!!no name102
דעתי:זית שמן ודבש
דעתי היאgolani
צודקאליסף ט
קוראים לזה:נקדש את שמך..אחרונה
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה