שאלה שלי בקשר לגיוס בנות..אנונימי (פותח)
כבר קרוב ל4 שנים אני חושבת על גיוס. בעקבות זה הסתכלתי בהמון שאלות שנשאלו על ידי בנות, לרבנים, מה דעתם. אבל רציתי לשמוע את דעת החבר'ה על בנות בצבא, כי תשובות רבנים ואנשי חינוך גדולים (עם כל זה שהם גדולים) קצת מנותקים במקום מסויים..
האמת שכבר הצהרתי-אבל רק כדי להוריד לי את זה מהראש לבינתיים, ועוד רגע אני מתחילה שמינית עם כל המחשבות על מה עושים "שנה הבאה", אז הנושא כבר ממש עומד על הפרק- האם לבטל הצהרה ולהתגייס או לא.
אז מה אתם אומרים, על גיוס בנות בכללי, אם אפשר, ועל כל מיני מקרים שאולי נתקלים בהם עם בנות במשך השרות 0אלא אם כן כולם פה ביני"שים, למרות שזה לא לגמרי סותר..).
תודה רבה!

בנושא גיוס בנותDG
בנות צריכות להבין שכן אפשר לתרום בצבא. אבל.....
השרות הצבאי כיום הוא במסגרת שממש לא מתאימה לבת ישראל
סתם כי אלו הנסיבות שמדובר על בנים בגיל שעושים שטויות וגדלו באוירה מאד פתוחה ומתירנית
וזה מאד מגעיל. ולא מתאים
אם הצבא היה בנוי מבנות אז לא היה מתאים שבנים יתגיסו אבל זה הפוך
לפחות בגדודיםשלומי20104
כלומר לא פקידות בבקום ובמשרדים אלה מש"קיות ת"ש,חינוך פ"פ ועוד (שהם עד כמה שאני יודע היותר מבוקשים)
פשוט אסור אסור אסור.
את במגע מאוד צמוד עם סגל לוחץ ישנה בבסיס מריצה צחוקים עם החבר'ה.
פשוט שהן מגיעות לשיחה(אני במעורבות ככה שיש איתי חילונים במחלקה) אני פשוט מתבייש בשבילהן.
ןלפי דעתי בכל מקרה זה לא טוב אבל פה זה כבר עקרוני ולא מנקודת מבט של חייל.
איכסאליסף ט
אני שבוע בטירונות של ג'ובניקים ובבסיס יש גם טיוניות,ואני יכול להגיד לך שהיחס של הבנים החילונים אליהן נראה בעיני כמו סוג של הטרדה מינית מתמשכת. הצעקות וההערות כל פעם שהן חולפות פשוט דוחות,אם את מעוניינת בכזה דבר...
תביני בנות בצבא זה רק בשביל להעלות את המורליהוזבד
לחיילים אם את מבינה למה אני מתכוון. למשל מדריכות של כול מיני דברים זה רק בגלל שהן בנות אין שום סיבה אחרת. אם את כל כך רוצה לכי על זה. תפד'ל.
אם את בכלל רוצה להעלות את המוראלאליסף ט
לכי תהיי פ"פ...
מסכים עם כל הנאמר לעיל אבל גם אם לא...מלמעלה אלוקים
קרה סיפור לאחרונה שחייל מחיל ח-י-נ-ו-ך הלך והציץ לבנות במקלחות.... אני שוב מדגיש- חיל ח-י-נ-ו-ך-!
הבנות בצב"א באמת שלא תורמות הרבה! כמו מה שאליסף ויהוזבד אמרו לך...
אם זה מה שאת מחפשת לעצמך את מוזמנת ואני לא יתפלא אם את תקללי את היום הזה אחרי שלוש שנים...

וכן את צודקת הזמן מתחיל להתקצר... אני לא הייתי מתעסק איתו...
נ.ב- תחשבי שיש לך לתרום בפועל לעם ישראל או ללכת לתרום במחשבה בלבד לשבועיים בלבד לצב"א ישראל..... בחירתך!
בהצלחה! ושנה טובה!
זה לא שהבנות בצבא לא תורמות הרבהאליסף ט
יש תפקידים שבהן הן תורמות המון,ויש גם תפקידים שבאמת מתאימים לבנות. הבעיה היא הצניעות ,האווירה,והסיכויים להתקבל לכזה מקום שבאמת מועיל ולא להזרק למשקי"ת ת"ש או משהו כזה. אם התנאים היו מתאימים לבנות דתיות יש מקומות שהן היו יכולות לעזור.
יש עודף של חיילות בצהלזית שמן ודבש
לצבא אין מה לעשות איתן
לדעתיבן-אלי
יש מקומות בצבא שהבנות יכולות להועיל כמו תצפיתניות, אבל הצבא ממש ממש שוחק מבחינה דתית. אני מרגיש את זה בעצמי כבר שלושה חודשים מאז שהגעתי לגדוד, החיילים מקללים כל הזמן, מתייחסים אליך לפעמים כמו זבל, ואני רואה את כל הבנות רק מתלוננות כל הזמן על שמירות ומטבחים וכו' וכו'. אם אין לבת (או לבן) עמוד שדרה דתי חזק, בצבא הוא עלול בקלות להישבר.
אם את דתיה זה חתיכת חילול ה'!no name102
וחוץ מיזה אל תיהי מחזקת תמדינה וכופרת לתורה- יש שם המוןןןן בעיות וא"א להתעלם!
ותדעי שהרבנים הציונים גם נגד!- תשמעי דעת הלכה!
אני בעד!!!אהוד
אפשר להיות דתייה בצבא, ולשמור על עצמך!
אני מכיר את זה מקרוב.shimi11
אני מכיר את השירות הצבאי של החיילות מאוד מקרוב.
ואני לא מכיר אותך ולא יודע מי את.
אבל אם את רוצה להישאר דתיה וטהורה אין לך מה לחפש בצבא. נקודה סוף פסוק.לא משנה איזה רב שאלת.
ואם רב אומר לך שמותר אז הוא לא מבין מהחיים שלו.
ואז יגיעו כל החכמים יגידו מה עם תרבות תורנית
אז אני אומר לך שתרבות תורנית זה בדיוק כמו ש"ל רק שאומרים לך מה ללבוש (מדים) ואת מקבלת פחות כסף ויש לך שעות מוגדרות ואת לא יכולה לפרוש באמצע. וחוץ מזה אין שום הבדל!.
אם את פרחה שאפת עולם שנהנת במגע עם בנים ומהתשומת לב שלהם ומדיבורים גסים ועושה חיים משוגעים אז הצבא כבר לא יפריע לך..
אבל אם לא אז באמת חבל לך על החיים.
והצבא? תאמיני לי הוא מסתדר יפה מאוד גם בלעדייך.
ומי שרוצה פירוט בכיף במסר אישי..
באמת שאין לך מה לחפש בצבאD.E
א.מצד תרומה לעם-התרומה בשירות לאומי היא פי 100 יותר מכל הבנות בצבא-הן פשוט נרקבות במשרד ולא עושות כמעט כלום!!!
ב.מבחינת בעיות צניעות-נגיעות,קללות וכל האווירה שם היא פשוט דבר שיהרוס אותך-אין פה אפילו שאלה...זה 100 אחוז.
ואת זה אני אומר בתור בייני"ש קרבי שראה את זה מקרוב בגדוד שלי.
חבל על הזמן שלךאורי217
בעיקרון אין לי בעיה עם גיוס בנות. אחרי הכל גם בני עקיבא זה מעורב וגם שם הבנים די בוהים בבנות..
אבל זה ביזבוז זמן אחד גדול!!! מה תעשי שם פקידה? פ"פית?
עזבי באמת עזבי גם בשביל מה לך להתחייב לשנתיים במקום שלא בטוח שתהיי מבסוטה שם. לכי לשרות לאומי ואם לא טוב בש"ש אפשר להזוב או לחפש מקום אחר יותר כיף בצבא אין את זה!!!
אה ויש כלל בצבא(לטעמי הוא לא נכון) אף פעם אל תתננדב למה שאתה לא חייב לעשות...
אז למה לא ללכת לצבא?אומרת שירה
בס"ד

א. "לא יהיה כלי גבר על אשה" (דברים כב, ה) - ותרגם אונקלוס שהכוונה היא בכלי זיין.
ב. ואם תקשו, הלא נאמר במשנה (סוטה ח, ז) : "במלחמת מצוה הכל יוצאין אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה" ונשמע שאף הנשים יוצאות למלחמה? תשובות: 1. הרש"ש מפרש שאין כוונת המשנה אלא לחדש שנשים יוצאות לסייע ולעזור במלחמה בדברים כדוגמת בישול וכיוצ"ב. וכן הרידב"ז והרמב"ם מסכימים על כך שנשים יוצאות למלחמה, אך לא בתפקידים קרביים. 2. יש שפירשו שלשון זו נקטה המשנה כמליצה, ואין הכוונה שנשים מצטרפות למלחמה ומסייעות כלל, ונראה שהציץ אליעזר (בהלכות מדינה) הולך לשיטה זו, וסובר כי עצם היציאה למלחמה היא היא גם כן נכללת בלאו של "לא ילבש" .
ג. אם יהיו מן הבנות אשר ירצו ללכת ע"פ דברי הרש"ש, הרידב"ז והרמב"ם, גם אז לא נראה לי שאפשר, לאור המצב כיום אשר יוצר סתירות הלכתיות רבות בעניין הצניעות. סתירות אשר עלולות להביא בסופו של דבר להדרדרות דתית ורוחנית.
ד. גם אם תגיד נערה כי היא בטוחה ברמתה הרוחנית, לא נראה לי הדבר לנכון, שכן גם אם היא אכן 'חסינה' בדרגתה הדתית והרוחנית להשפעות ולהיחשפויות שונות: 1. כבר אמרו חכמים "אל תאמן בעצמך עד יום מותך", 2. הרי יש לה השפעה על סביבתה, ותוכל אחת מחברותיה (שאיננה בדרגה דתית-רוחנית גבוהה כ"כ אשר תחסן אותה מההשפעות וההיחשפויות השונות) להשליך ק"ו עליה, שהיא יכולה גם כן, ובסופו של דבר אולי היא תושפע מהן ותרד מדרגתה הדתית-רוחנית. כמו שלמדנו על זה הכלל מן המשנה ברורה (הלכות תפילה, סימן צ, סעיף יח): "בית המדרש קבוע קדוש יותר מבית הכנסת ומצווה להתפלל בו יותר מבית הכנסת והוא שיתפלל בי'. ויש אומרים דאפילו בלא י' עדיף להתפלל בבית המדרש הקבוע לו, ודווקא מי שתורתו אמונתו ואינו מתבטל בלאו הכי. ואפילו הכי לא ירגיל עצמו לעשות כן, שלא ילמדו עמי הארץ ממנו ויתבטלו מבית הכנסת... "
צדיק.shimi11
צדיקshimi11
מי שהולכת לצבא לא מעניין אותה כל הפילפול הלכתי הזה.
ויש 'רבנים' שמתירים.
א. אני בתאומרת שירה
בס"ד

ב. עדיין לא זכיתי להגיע למדרגה גבוהה כ"כ, שאוכל להקרא בתארי צדיקות למיניהם...

מתלהבת, דיי חפרתבתגובה שלך..דאץ
לגבי הנושא:
לבנות אין מה לחפש בצבא.
זה לא לעניין שכל תגובה מושקעת תיקרא "חפירה".golani
בסדר,אבל זה לא אומר שהיגעת למדרגה כ"כ נמוכה!!!!no name102
דעתי:זית שמן ודבש
החיילות בצבא מתפקדות כעין מגישות קפה במקרה הטוב וכעידוד לחיילים במקרה הרע.
אם היה חיל נשים אולי היה אפשר לחשוב.
דעתי היאgolani
שמה שאתה אומר הוא עוד מיתוס מופרך מעיקרו. כמובן שאין באמירה זו הבעת תמיכה/התנגדות לגיוס בנות לצה"ל.
צודקאליסף ט
להגיד שכל תפקיד של נשים בצבא הוא לא תורם זו שטות. להגיד בגלל זה שבנות צריכות להתגייס זו גם שטות...

בסופו של דבר,אי אפשר להחזיק צבא שלם בלי בנות. הבעיה היא שצריכה להיות לזה תשתית של צניעות והפרדה עד כמה שאפשר.
מועיל-זה יכול להיות אבל זה מגעיל!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
גם לבנות לא דתיות, זה פשוט מגעיל.
קוראים לזה:נקדש את שמך..אחרונה
מת"קית (= מכינה - תה - קפה)

(כמו מט"ק...)
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך