בלידה שקטה ובתקופת הבדיקות שאחריה, וגם בהריון שאחריה, יש הרבה מתח ותחושת חוסר אונים וחוסר שליטה.
לפעמים זה קשה מנשוא.
פה, נוסף לך נדבך נוסף לכל מה שהוא גם כך חסר שליטה:
לא יודעים מה יהיה בהריונות הבאים, והאם תהיה בעיה, האם תהיה מחלה או לא, ומה בכלל הגן שמייצר את הבעיה...
חוסר השליטה פה הוא עצום, ונראה שאין ממש פתרון למצב המסובך הזה...
אני מתארת לעצמי כמה כאב את חווה, אתם חווים,
כמה חוסר ידיעה וחוסר אונים אל מול המידע הזה-
שבעצם אומר: אין לנו מספיק מידע. לא יודעים מה יהיה...
וכמה כאב זה מייצר אל מול מצב של רצון עצום בילד, רצון עצום בילדים, צורך עצום במילוי של החסר הזה,
והפחד מלהביא לעולם ילד פגוע, אפילו מבלי לדעת אם הוא פגוע...
וחוסר אונים אל מול גידול של ילד שלא ידוע אם הוא פגוע, ורק להמתין כדי לדעת... כדי לגלות אם הוא בסדר...
נשמע כמו הצפה של נושאים מורכבים-
כל אחד בנפרד והכל יחד.
זה מזכיר לי את התקופה שבה נאלצנו להחליט על הפסקת הריון, וההרגשה שאין לי מה לעשות. הכל חסר שליטה, ואני תלויה בדברים חיצוניים לי, שאינם בשליטתי בכלל.
גם בתקופה שאחר כך, ובהריון שהגיע כמה שנים אחרי, אותה תחושה ליוותה אותי:
אני קטנה. אין לי שליטה על הכל. אולי על הרוב לא.
מה שאני יכולה לעשות- אעשה הכי טוב.
מה שלא... זה כבר נתון לידיים אחרות... לא בשליטתי.
אני רוצה לומר לך שבעיניי את/אתם זקוקים לליווי בתוך ים ההחלטות וההתמודדויות הקשות שאתם חווים.
גם לעיבוד כלשהו של הלידה, של האובדן,
גם עיבוד של הכאב על האפשרות להרות באופן טבעי בפשטות ולהביא ילד לעולם ככה פשוט, בלי מליון בדיקות וסיבוכים...
גםעל המשמעות של זה לגבי הילודה הבאה, כמותהילדים שאתם רוצים, החלום,ואולי גם שברו? אין לדעת.
וגם על חוסר האונים שבתוך הסיטואציות כולן.
בעיניי זה חשוב לאפשר מקום לכל אלה, ובתוכם גם לרגשות אחרים כגון כעס, אשמה, בושה, פחד, אבל, יאוש, תקוה ועוד.
עוד אני רוצה לומר לך, שבעיניי את עושה את מה שאת מסוגלת לעשות בתוך הסיטואציה הקשה כל כך.
עשיתם בדיקות והמתנתם להם, במשך 11 חודשים!! וואו.לא מובן מאליו בכלל!! וכמה סבלנות וכח זה דורש.
כמה אהבה לעצמכם ולתינוקת, ולתינוקות שיבואו...
זה המון ולא מובן מאליו!!
מעבר לזה, מה שאת יכולה את עושה.
ומה שלא בשליטתך... כנראה שייעשה על ידי גורמים אחרים... וכל שנותר הוא לקוות ולהתפלל לטוב ביותר.
מחבקת אותך ואתכם, ומקווה איתך לטוב ביותר!!!
❤❤❤