קודם כל, לא הייתי בבתי קולנוע כבר כמה שנים, בפעם האחרונה שהייתי בבית קולנוע בתי הקולנוע בארץ היו מקום מוזנח שלא תמיד היה נקי אבל היה מקום לכיסאות מרופדים ולהניח את הראש אחורה במצב סטלה לצפות בסרט בבחינת "הלעיטני נא מהאדום האדום הזה" אבל אתמול אחי הקטן החליף קידומת ולכבוד יום ההולדת הוא ביקש שנבוא איתו לקולנוע, סבבה, מחליף קידומת מה אני אגיד לו לא? רק שהיום יש "מתחם בתי קולנוע" מקום נורא, מהנדסי תאורה עשו שם עבודה מטורפת שזה היה כמו להכנס לסמארטפון ענק, כל פינה שהסתכלת אליה משכה את העין בחדות, לא מצליח לחשוב, לא מצליח להתרכז, באופן אירוני הצלחתי לשמו את עצמי חושב רק כשנכנסי לאולם הקולנוע וכיבו את האור.
ועכשיו הסרט.
קומדיה טרגית, מכניסה הרבה מאוד אמוציות ישראליות החרדה מאזעקות וגידול ילדים לתוכם, הדת והשפעתה גם על העולם של העבריינים, המועקה של אדם שלא סולח לחבר קרוב, משברי נישואין וגידול ילדים, כל זה טבול בהרבה מאוד הומור וסך הכל הרגשתי שאני צופה בהכלאה של הסרט "האושפיזין" לבין סרט בורקס, התמליל העלילה טרגית, לא סבירה בקטע מוגזם אבל על הכל מפה הומור עמוק וחצי שחור.
אבל הבעיה העיקרית שלי עם הסרט היא שיש כמעט לגיטימציה מוחלת לפשע אם חסר לך כסף לקנות בית עם ממ"ד אז לך לגנוב סניף דואר וגם לחזור פשע שוב ושוב, אמנם רואים שזה לא משתלם, מסוכן, וגם הולך ומסתבך אבל אין כמעט דיבור על המוסריות של ביצוע גנבה, כלומר אם זה היה קל, משתלם ופשוט זה היה בסדר גמור לגנוב בשביל לקנות דירה עם ממ"ד לילדה החרדתית שלי, מה זה אשמתי שבעל הדירה העלה את שכר הדירה?
כמו בסרט האושפיזין, גם כאן- אין לך כסף? תצטמצם ולך לעבוד, ככה זה.
הסרט נקי ברמה סבירה, יש בלט, יש כתפיות, יש שירת נשים ודיבור נגוע אבל בסך הכל נקי בצורה סבירה בהחלט.
בוקר טוב.



