אני בת 17, כיתה יב ואשמח מאוד לעזרתכם
אני ממש במצוקה!
פעם הייתי מאוד דתיה, עכשיו כל המשפחה כולל אני פחות דתייה, אבל עדיין חלקית. במה זה מתבטא?
שבת: שומרים אבל לא 100% (מדליקים מזגן לפעמים, חותכים טישו בלי לחשוב אפילו, מחממים אוכל על הגז לפעמים, תולשים תווית של בגד). אני הולכת לבית כנסת כל שבת בערב ולפעמים גם בבוקר/למנחה.
כשרות: אין לנו כלי בשר וכלי חלב, יש כלים משותפים וכיור אחד. גם כלי פסח אין. לא מנפים קמח... לא בוררים אורז וכל זה... בחו"ל אוכלת במסעדות לא כשרות ומזמינה דברים צמחוניים.
לבוש: אני שמה מכנסיים (לא קצרצרים) וחולצות קצרצרות, אבל לא גופיות.
בריכה וים: הולכת למעורב עם בגד ים לא ביקיני.
אמונה: לפעמים מרגישה יותר מאמינה, לפעמים פחות... אי אפשר להגיד שהדרך שלי ברורה לי... הדת חשובה לי אבל זה אולי בגלל שהתרגלתי, אולי בגלל שזה מזכיר לי את הבית... את הילדות, את אבא ואת אמא... או כי נחמד לי ללכת לבית כנסת עם שמלה יפה ולשיר... מבינים? לפעמים הדרך של התורה נראית לי נכונה אבל לפעמים לא...
שמירת נגיעה: לא שומרת, אבל משתדלת לא לחבק בנים לחיבוק ארוך/צמוד.
---
עכשיו כשהבנתם את מצבי הדתי, אגש לשאלה.
אני בבית ספר ממלכתי, בכיתה י"ב. עד שנה שעברה למדתי באולפנה, אבל עברתי השנה בגלל אילוצים.
אני מאוד מאוד מחבבת מישהו משם, שהוא חילוני עם טיפה נטיות לדת. הולך למסיבות, שותה, נרגילה, היו לו חברות כבר (אני לא רוצה לחשוב מה הוא עשה איתן).
אני מההתחלה פחדתי להתאהב בחילוני. ניסיתי להימנע מזה אבל הנה זה קורה - אני חושבת עליו הרבה, שמחה כשאני רואה אותו, חולמת עליו... מדמיינת אותו איתי.
בהתחלה ניסיתי להכחיש, להתנגד. אבל אולי זה חזק ממני?
אם יקרה מצב שהוא יתחיל איתי / ינסה לחבק אותי..... אני לא חושבת שאוכל לסרב.
ואם נגיד (נגיד! פנטזיונרית שכמותי) נהיה חברים (בני זוג כלומר) אז... מה יקרה? יש עתיד לקשר?
ואם נהיה זוג אין מצב לחתונה? מבחינתו וגם מבחינתי...
ואם נהיה זוג, ואז ניפרד, אני אתחרט על זה שהייתי איתו??
ובכלל... עם מי יש לי עתיד?
דתי הוא הרבה פעמים לא בשבילי כי אני פחות דתייה...
מסורתי הוא פחות מדי בשבילי כי בכל זאת חשוב לי לשמור שבת (גם אם לא כהלכתה ממש...)
אז... עם מי יש לי עתיד? עם מישהו שהוא בדיוק כמוני ברמה הרוחנית-דתית? איפה בדיוק מוצאים מישהו שהוא בדיוק כמוני?
ומה אעשה לגבי הבחור מבית הספר שלי?
הלוואי שתענו ותעזרו לי, אני באמת צריכה את זה, ומהר!! תודה....