מנסיון אישי , אין יותר מדי מה לעשות.
איך כתב מנדלה מוכר ספרים בסיפור 'הסוסה'?
'אשאר יהודון נדכה, אתמקמק בעבודה קשה ובדיוק כמו כל היהודים האחרים אצטרך לסבול כל החיים מכל אחד חרפות, ביזיונות, אשאר רועה -רוח , אהיה כוח בלי חומר , כלומר : ארגיש שיש בי כוח לעשות משהו, אבל לא תהיה לי אפשרות להוציא את הכוח אל הפועל ; לא יהיה לי על מה להפעיל אותו ולהביא בעזרתו תועלת, כמו שקורה , אבוי, אצל רבים מיהודים שלנו… אשאר יהודי ולא אדם….'
אתה יכול להיות מודע לגמרי, אתה יכול להיות חכם ומבין, אתה יכול להיות צדיק נסתר, אבל בסופו של דבר אין לך שום השפעה בעולם. מקסימום יתנו לך לכתוב איזה טור בהארץ או בדה מרקר וככה גם תמות.
אין מה לעשות, האנשים הטובים הם תמיד מעטים מדי ובודדים מדי, והמטומטמים הם הרוב. לישראלי הממוצע מספיק ג'יפון חדש, קניות בסופר ואוכל ובגדים.
מבחינת הרשויות, למשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה יש מחסור חמור בכוח אדם. אני לא יודע עד כמה אנשים מודעים כמה המדינה הזאת מסריחה , אבל זיהום אוויר ומפגעי ריח זו בעיה רצינית עבור לפחות 50 אחוזים מהמדינה, שסובלים ממנה פחות או יותר על בסיס קבוע.
בתור אחד שמשוטט והולך הרבה ברחובות , הרחובות פה פשוט מטונפים ומלוכלכים. יחסית למדינה מערבית , המרחב האורבני פה הוא פשוט גועל נפש.
אומרים שcleanliness is next to godliness, ואני אומר, שאנחנו לא צריכים לא גאולה ולא משיח, מספיק שיהיה כבוד בסיסי בין בני אדם.
ברוסיה יש תנועה שקוראים לה stop xam , היא די פופולרית ואפילו התחילו לחקות אותם באוקראינה ובמולדובה. הם נלחמים בעברייני תנועה ובמיוחד בכאלה שחונים ונוסעים על המדרכות.
זה עובד ככה, קבוצה של אנשים עומדת במקומות שמועדים לפורענות, עם מצלמות , וכל מי שרוצה לחנות על המדרכה הם מבקשים ממנו בצורה יפה ומנומסת לנסוע בחזרה. מי שלא מציית , מדביקים לו מדבקה על השמשה הקדמית שאומרת 'יורק על כולם, חונה איפה שאני רוצה'.
הם התפרסמו וזכו לפופולריות בעיקר בזכות סיטואציות אלימות שקרו.
ככה זה , הציבור והתקשורת מזכים בתשומת לב רק סנסציות ואלימות.
בקיצור, רק התאגדות והתאחדות של אנשים ביחד יכולה ליצור משהו משמעותי. אנשים בודדים, אין להם כלים ואמצעים, אין להם כוח והשפעה.
כמו שפעם הקימו את ה'שומר' וזה עבד לא רע, ככה צריך להתאגד ולהתחבר ביחד ולפעול, כדי שלא נחיה בזבל.
האמת היא שלאף אחד לא אכפת, אז מה שאני ממליץ זה לגור במקום נורמלי, לקנות חברים ואוהבים, לקנות אוזניות איכותיות, לשים G flip , ולרקוד על המיטה.