אל תתווכחו עם מתנגדי החיסונים.בוז
למה באמת מתנגדים?יהיה בסדר....
אוטיזם
הנורמלית האחרונה
מתאפקת🙊חופשיה לנפשי
לא לשאול מי האוטיסטיםחופשיה לנפשי
ידפרצוףהנורמלית האחרונה
..חדשכאן
נוחופשיה לנפשי
קונספירציות למיניהןחופשיה לנפשי
אל תתווכחו עם מתנגדים בכללימשיח נאו בפומ!
מסנוגדיייםםשוברת גלים
הבעיה היא שהם מזיקים לכולםברגוע
לי יש התנגדות מסוימת להכחדת בני אדםהגיגים בע"מ
אפילו אם הם טועים.
אם היית בצוללת, ואחד הנוסעים היה מתחיל לקדוח לך חוריםבוז
ובזמן מלחמה אף היו הורגים אותו.
מתאפקת פעם שניה 😆פנסאי
למה להתאפק כל היום?בוז
סתם כי זה דיון טחון ואני לא באמת עם צד בסיפור הזה...פנסאי
זה ברור. אבל עדיין...בוז
אז מאותו מקום האמון שלי בחיסונים שמוכרים לציבורפנסאי
ואני לא קונה את ההשוואה לסירה והקידוח, כי זה לא דומה...
בסדרבוז
😏 אולי, אבל אולי לא...פנסאי
אני חושבת שהבעיה פה היא פחות מקומו של האדם השניחופשיה לנפשי
משפט חכםבוז
היו הורגים אותו, אם לא הייתה להם ברירה אחרת.הגיגים בע"מ
פה את מדברת על מצב שבו, אדם קודח בצוללת, מתוך מחשבה שזה דבר שיועיל לכולם. והם במקום לנסות להסביר לו שזה דבר מסוכן, או לקחת ממנו את המקדחה. פשוט הורגים אותו.
ממש לא.בוז
והוא מתעקש. אומר שלשחות זה הרבה יותר טבעי ובריא מאשר לנסוע בצוללת. ואם נשחה למעלה יהיה גם אוויר צח. הוא צועק וקודח עוד ועוד חורים. יש חדרים שכבר הוצפו במים והטביעו אנשים.
הפתרון ההגיוני במצב הזה, זה לקחת ממנו את המקדחה.הגיגים בע"מ
אם נחזור לנמשל, אז יש בעיה של זכויות הפרט, ולכן ייתכן שאם יש אפשרות להסתלק ולתת להם לעשות את מה שירצו, זה עדיף. אבל כל זה לא רלוונטי. כי את הצעת לוותר על השלב של ההסבר, ופשוט למצוא דרך להימלט מהצוללת.
משל אחר:
שוב יש לנו את אותה הצוללת, אבל הפעם, במקום לקדוח חורים בספינה, האדם המדובר טעה בחישבו, והזין במחשב נתונים שוגיים, שיגרמו לצוללת לטבוע, כל זה קרה לפני ההפלגה, ולכן, על פי הצעתך, כל הצוללים מלבדו, שגילו את הטעות, מתחמקים בתירוצים שונים מהצלילה, בלי לומר לו מילה על טעותו, מתוך מחשבה שאם יעשו כן הוא בוודאי יחשוב שהם הטועים, וייתווכח איתם, וייתכן שלעולם לא ישתכנע. וכך הוא נוסע לבדו, וטובע, תוך שעשועם הרב של שאר הצוללים, הצופים בו.
שוב, לא נכון.בוז
אף אחד לא צופה בהם מכחידים את עצמם בלי לעשות דבר, אנשים מנסים למנוע מהם להזיק לעצמם ולילדים שלהם, אבל הם לא משתכנעים. אני פשוט הרמתי ידיים. הם כל כך עקשים בדעתם שכלום לא יזיז אותם.
כמו כן, מילא זה היה מסכן רק אותם, אבל זה מסכן גם אוכלוסייה גדולה של אנשים שלא יכולים להתחסן וסומכים על האנשים שכן מתחסנים כדי למגר את המחלות. בזה שהם לא מתחסנים יש מחלות שבמקום להיכחד ממשיכות להתפרץ ולסכן חיים.
אולי הם מודעים לסיכונים, אלב הם חושבים שהיתרונותהגיגים בע"מ
גוברים על הסיכונים. אם נחזור אל משל הצוללת, זה כמו שהאדם המדובר, תכנן מסלול שככל הנראה יש בו קרחונים, מפני שהוא חושב שהסיכוןם של קרחונים הוא קלוש, וישנו סיכוןם יותר גבוה במסלול החלופי, זה לא שינוי מהותי. זה שהם ידעים שקיים סיכון, זה לא הופך את המעשה שלהם לזדוני, גם אחנונ עושים דברים בעלי סיכון.
המעשה שהם עושיפ הוא פסול, אבל כוונתם לא פסולה. ולכן, לא ראוי לפי דעתי, לחשוב, או להתבדח, על הכחדותם, מעין מה שפסידונית אמרה על טיפשים.
ייתכן שהפתרון הוא לתת למתנגדי החיסונים חופש לפעול כאמונתם, תצוך שנזהרים שהם לא יפגעו באנשים אחרים. אך קו המחשבה לא צריך להיות: "אל תתוכחו אם מתנגדי החיסונים, תנו להם להכחיד את עצמם". אלא: "לאחר וויכוחים והסברים ומאמצים רבים, ומפני שאנחנו בעד לתת לאנשים לפעול כאמונתם, יש לתת להם למתנגדי החיסונים לפעול כאמונתם, לאחר הרחקת אנשים אחרים. וזאת למרותשככל הנראה יהיו נפגעים מכך". כלומר, אי פאשר להתייחס למות חלקם כאל רווח. אלא לכל היותר כמחיר כבד שיש לשלם.
קודם כל, אתה ממש חמודבוז
אולי האמירה 'להכחיד את עצמם' היתה קשה מידי, אני אתנצל עליה. מחילה.
אבל אי אפשר להתכחש לזה שהם גורמים נזק לעצמם ולסביבה.
נכון שהכוונה שלהם טובה. אבל הדרך לגיהנום רצופה בכאלו.
נכון שהם מסכנים אחרים, אבל לדעתם הם מצילים אותםהגיגים בע"מאחרונה
מסכנה יותר גדולה. אפשרל ומר שהבעיה היא שהם כופים את דעתם על אחרים, אבל באותה המידה, גם מי שמחייב אותם להתחסן, כופה את דעתו עליהם. והם יכולים לומר, טוב, לא היינו רוצים לסכן את ילדכם, אבל תם כופים עלינו לשלוח את ילדנו לבית ספר ולגנים, ולכן אין לנו ברירה.
ניתן לומר שאכן זה וזה פסולים מוסרית, ואסור לכפות את דעתך על אחרים, גם במקרה של פיקוח נפשות. אבל אז נכנסים לסוג של פלונטר, משום שזה יהיה מעשה לא מוסרי לא לחסן, אבל גם לאסור על זה בחוק יהיה לא מוסרי, כלומר שכללי החוק לא יכולים להתאים לכללי המוסר, והרי זאת מטרתו של החוק.
ניתן כמובן לומר שאם דעת הרוב כופה את עצמה על דעת המיעוט זה מוסרי, ואם דעת המיעוט כופה את עצמה על דעת הרוב, זה כבר לא מוסרי. אבל אז יש לשאול, רוב ממה? הכי פשוט יהיה לומר ,רוב מהנוגעים לעניין, אבל אם כך, בגן שבו יש רוב למתנגדי החיסונים, אז זכבר הדבר המוסרי הוא לא לחסן? אם לא, עלינו להרחיב את המשתתפים בהחלטה, אבלכך אין לדבר סוף. מועצה אזורית? מדינה? אולי כל העולם? ומה עם האנשים שכבר מתו?
הדבר הסביר ביותר לדעתי, זה שעל כל אדם, לאחר שהוא שמע את דברי כל הצדדים, ושקל את טענותיהם, יש ללכת עם דעתו במצבי פיקוח נפש, אפילו אם זה כופה אותה על אחרים. אם כך, כשלא נותרה ברירה אחרת, יש לכפות גם על מתנגדי חיסונים לחסן, אך צריך להסתכל עליהם כטועים מבחינה עובדתית, שעושים את המעשה הנכון מבחינה מוסרית.
הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות, אך אם עושיהם ביררו ככל יכולתם, איןזאת אשמתם שזה הוביל לגהינום.
אבל כל זה נכון רק לגבי מתנגדי חיסונים שביררו את העניין לעומקו. מ"חים שלא עשו כך הם אכן בעייתים מבחינה מוסרית, אבל לא יותר מכל אדם שמציע לחייב חיסונים בחוק בלי שהוא ערך בירור מעמיק לגבי טענות המ"חים. ולהם, וגם להם, לא מגיע למות, למרות בעייתיות מעשיהם.
|מתאפקת|פנסאי
חשבתם שיהיה טוב?!תתעלמו ממני
לא רק חושבארץ השוקולדאחרונה
מאחל רק טוב גבר
ורק משתי מילים אני הכי פוחדנועה.
ראש השנה
בעעע
לא אוהבת. ועוד חג של יומיים
חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם
מבאס לשמועמקפיצים נטושים
אני דוקא די אוהב אותו
למה אוהב?נועה.
ימי רוממות מיוחדיםמקפיצים נטושיםאחרונה
עם תפילות מרוממות
וואי, מבאסארץ השוקולד
אמן!!נועה.
החלטתי עכשיו להקפיץ כל פורום ישן ומוזר שאני רואהמקפיצים נטושים
ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?
כמה תשובותארץ השוקולד
מממ.. תודהמקפיצים נטושיםאחרונה
יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..
חשט?אורה2x
!!!ריבוזום

תקשיבייייאורה2x
אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.
ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!
מה איתך?
המפגש טד יצא לפועל?
עוד אפשר להירשם? 😇
ריבוזום
האחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...
אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|
ועדיין איכותיארץ השוקולד
כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה
וואו, התגעגעתיארץ השוקולד
וואיזיויקאחרונה
אין לי כוח לשבת הקרובהנועה.
מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...
לא כזה מגניב לבוא לפה
ואם אנשים קוראים פה- צריכה המלצהנועה.
ספרים - ספרי אריך קסטנרארץ השוקולד
הנה 3 המלצותעשב לימון
סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.
בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..
מבאסארץ השוקולד
כן ב"הנועה.
לפחות זה
ארץ השוקולדאחרונה
והנה עוד בנאדםריק סאנצ'ז
שמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו
והנה חיוך השמש העולה נפרש על פנינו
הוד444
מזדההבאליןאחרונה
מישו זוכר מה הניק האחרון של שוברת גלים?שירה ניקוד
או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?
תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי