אני חי בשקרדי שרוט

כן. 11 שנים שאני חי בשקר בחיי הנישואין שלי. ולא תיארתי לעצמי כמה זה נורא וקשה.

התחתנתי בגיל 21. חשבתי שאני עושה את "הדבר הנכון" והאהבה והמשיכה לא הגיעה "אחרי שתתחתנו"

אבל כואב לי על אישתי שהיא לא יודעת. היא כל הזמן אומרת לי "אני אוהבת אותך. מזל שיש לי אותך" ואני אומר לה גם כשהיא שואלת אותי "אתה אוהב אותי?" שכן. אבל זה מין "כן" כזה ריק וחלול. מסתבר שזה מספיק לה. היא לא מרגישה שמשהו שם לא בסדר. כואב לי נורא עליה כי היא חפה מפשע. מה היא אשמה שבחרתי בחירה מוטעית? ואני לא יודע מה לעשות עם זה.

אני מרגיש כמו הומוסקסואל בארון שמסתיר מכל הסביבה שלו את הנטיה שלו. זה איום ונורא. זר לא יבין זאת.

התחושות האלו והמחסור של האהבה הביא אותי(אני זה שגררתי אותה) לעשות כל מיני דברים לא קונבנציונליים ביחד איתה ולחוד.

הייתה לי מאהבת וזה היום קסום! אבל בו זמנית גם מקולל! מקולל מקולל מקולל! זה יחסי אהבה-שנאה עם המעשים האלו. אהבתי את הרגעים הריגעיים האלו איתה אבל שניה אחרי הכל נעלם ומתפוגג כמו עשן של גפרור ברוח של טייפון ותחושת הכעס והבדידות מכרסמת כל חלקה טובה בנפש שלך.

אני כועס על עצמי במיוחד אחרי הסופ"ש האחרון שקצת התכעסתי על הילדים שלי שלא בצדק. אני אף פעם לא כועס. סתם הייתה שיחה עם אחת המורות של הילד שהוציאה אותי מאיזון אז כעסתי עליהם וזה לא הגיע להם. אישתי עשתה לי שיחה ושאלה "מה קרה לך היום?" ועניתי לה ואז עלו כל מיני דברים בזוגיות שלנו ואמרתי לה הכל חוץ כמובן מהעניין של האהבה וזה התחוור לי פתאום בצורה משמעותית. התפוצץ לי בפנים. שאני חי בשקר. 11 שנים שאני משחק את המשחק. אני נאחז בילדים שלי שהם האוויר לנשימה שלי. אין דבר בעולם שאני אוהב יותר מהילדים שלי. אני משחק איתם ומשתולל איתם ומטייל איתם והם משוש חיי. אבל מה יקרה כשהם יתחילו לעזוב את הקן? זה מפחיד ומטריד אותי. 

סליחה..................

שואלתהפסקתהנקה
באמת.. לא בהתרסה או בשפיטה.
למה מאהבת ולא גירושין? בגלל הילדים?
כי אין לי אומץ לגירושין מכמה סיבותדי שרוט
אחת מהן זה שאישתי כל כך תשבר מזה. לא מסוגל להתמודד עם זה. לא מסוגל לפגוע בה.

פעם אחת העלתי את הנושא והיא התחננה בפני ופשוט כמעט התמוטטה. מאז נשבעתי לעצמי שלא אעלה את הנושא הזה.
ישנן נשים שלא מאפשרות להתגרש מהןקול געגועים
לא ממקום מאיים, אלא פשוט הן אוהבות את הבעלים וחפות מפשע, ולא מגיע להן גירושין..
יואווווויהודה224
לא היתה אף פעם שום אהבה ושום משיכה???
אף פעם. מהיום הראשון לא היה כלום.די שרוט
מה אתה מגדיר אהבה בחיים??יהודה224
..
עכשיו אתה צריך לדאוג מה יהיה כשיעזבו את הקן?סודית
מה הכוונה?די שרוט
בינתיים אתה רוצה להשאר, נכון? אז תסתכל עליה בעיניים טובותסודית
הייתה סיבה כלשהי שהתחתנת איתה, לא?
מה הייתה הסיבה המקורית?
אני עושה את זה כל הזמןדי שרוט
אין לי עיניים שליליות עליה.

הסיבה הייתה שרציתי לעשות את "הדבר הנכון". בגלל כל מיני תהליכים שעברתי החלטתי להתחזק בדת ובעצת הרבנים שלי דאז החלטתי להתחתן. פגשתי אותה, השיחות זרמו וכששאלתי את הרבנים(רב יותר נכון) על עניין המשיכה והרגשת האהבה הוא אמר "המשיכה תבוא עם הזמן. העיקר שתתחתנו ואהבה זה רק מה שלמדת מהסרטים ההוליוודיים". והייתי ממושמע.........
זה היה אז, אתה לא יכול לשנות את מה שעשית פעםמקרוני בשמנת
אתה יכול לבחור מה לעשות עכשיו
תעשה לה טובה ותפתח בפניה הכלליאן
אתה מתאכזר אליה שאתה נותן לה לחיות בשקר.
ואולי היא תישבר אז מה? אז יהיה לה חודש/חצי שנה/ שנתיים קשות ואז יעבור לה והיא תמשיך הלאה.
לכל אחד יש תחליף סורי אבל גם לך.
ולמה היא צריכה לסבול ולהזדקן עם גבר שבכלל לא אוהב אותה? אתה לא מרחם עליה אתה פשוט פחדן!!!
תפסיק לשקר על עצמך ולחפש תירוצים
אני באמת פחדןדי שרוט
ונכון, גם לי יש תחליף.

הלוואי והיה לי האומץ לעשות את כל מה שאמרת. אבל אני פחדן. פחדן ורך לבב. כשהעלתי את הנושא של להפרד פעם אחת היא נשברה לי. אני לא יודע איך מתמודדים עם דבר כזה
מסכימה מאודמקרוני בשמנת
עדיף לעבור את המשבר בהקדם, כדי להספיק למצוא את האדם שמגיע לה - שיאהב אותה כמו שהיא.

ולך הכותב - אתם כבר יחד, זה כבר המצב. אין לך דרך לאהוב אותה? אין בה שום דבר שראוי לאהבה? אין בה מידות טובות? חן? היא האמא של הילדים שלך! זה לכשעצמו מצדיק אהבה ומסירות עצומה ביניכם!
אני חושבת שעצם האמירה לעצמינו שאנחנו טועים ועם האדם הלא נכון- היא נבואה שמצדיקה את עצמה. תגיד לה כל יום שאתה אוהב אותה. תמצא משהו קטן שאתה אוהב בה ותעצים אותו, עד שתראה עוד דברים, ועוד - וזה יתעצם. תעשה הכל כדי לאהוב כל דבר הכי קטן. איך שהיא מכינה חביתה אפילו...
זו לא גזירת גורל, זו בחירה!
בחירה שעשית לפני 11 שנים, ובחירה שאתה עושה עכשיו בכל יום שאתה לא עוזב. אז תעמוד מאחורי הבחירה שלך!
אני כל כך ניסיתי לעשות בדיוק מה שאת אומרתדי שרוט
כל כך הרבה שנים. לא הרמתי ידיים על ההתחלה. אני חושב שחלק גדול מזה זה עניין המשיכה. בלתי אפשרי לתחזק אהבה או לייצר אהבה כשעניין המשיכה הוא אפסי. אפילו רתיעה הייתי אומר. זה פשוט בלתי אפשרי.....
היא לא מרגישה שאין לך משיכה אליה?כלה נאה
ואפילו רתיעה אתה אומר.
כמה אפשר להציג?
זה קשה.

אולי יש משהו שהיא תוכל לתקן בגוף שיעזור לך למשיכה?
אני לא חושבדי שרוט
כי אם לא הייתה משיכה כבר מהיום הראשון עוד לפני לידות והכל אז מה הסיכוי שפתאום כן תהיה משיכה
אז תעזוב! מה נסגר?!מקרוני בשמנת
באיזו רשות אתה גוזל ממנה אהבה ומשיכה? באיזו רשות אתה מונע ממנה לחוות זוגיות אוהבת מלאה בתשוקה?!?
לא אכפת לי כמה זה קשה - לאשתך מגיע הרבה יותר טוב!
היא כן חווה אהבהדי שרוט
כי אני נותן לה אהבה. באמת. אני לא קר ומנוכר אליה.

אבל אני מסכים איתך. אין לי זכות לגזול ממנה..... כי מבפנים זה שקר. אני יודע.

אבל אומץ..........
לא אהבה כמו שמגיע לה, לא אהבה אמיתית - לפי מה שאתה מספרמקרוני בשמנת
נכון. באמת מגיע לה יותרדי שרוט
זה בדיוק הקושי שלי. שביגללי ובגלל ההחלטות המטופשות שלי היא תקועה איתי.
מי אמר שהיא תמצאהשאלה.
אהבה אמיתית בחיים האלה? אולי האהבה שיש לה זו האהבה המדוייק שיועדה לה? יש גם מליוני רווקים, גרושים וכו' שמגיעה להם אהבה אמיתית, כשבפועל אין להם כלום
אז אולי זו פשרה טובה
לא רק זה. היא יכולה לאבד אמון בכל אדםכלה נאה
ואולי לא תירצה להתחתן שוב.
או שתצטרך טיפול בשביל להמשיך הלאה.
כל מילהאלף המגן
האם יש לאישתך מידות טובות? היא אימא טובה? רעיה טובה?מוש השור...
יש לה מידות טובות מאודדי שרוט
אבל יש לה גם מידות לא הכי טובות. כמוני. גם לי אין מידות הכי טובות.

בתור אמא היא מצויינת. גם עם כל מיני טעויות אבל מי חף מטעויות?
כול אחד מורכב משלל מידות זה טיבעימוש השור...
תחשוב עם עצמך לאורך כול ה11 שנים- עד כמה היתה נאמן לאישתך, מבחינת קשרים עם נשים אחרות או כמו שציינת מבחינת אישות. קשה לאהוב אישה יחידה ומיוחדה שכרתת איתה ברית זוגיות כשיש עוד נשים שנמצאות בתוך עולמך.
עולם הדימיון עובד ותמיד מחפשים את מה שאין. גם אם תפתח פרק חדש תיתקל אצלך באותה קושי ההתמודדות מול הנאמנות והדימיונות.
אחי זו אישתך! בה בחרת והיא בחרה בך.לא חייבים לחיות ביחד כשיש כל הזמן פרפרים בבטן ואהבה.העיקר שמסתדרים.
רחמנות עליה- אתה מכניס את עצמכם להרפתקה על לא עוול בכפה.
לך לייעוץ מקצועי שגם יעזור לך לצאת מהפלונטר שיצרת.
יעוץ שילמד אותך לאהוב , להיות נאמן. איכפת לך ממנה זה חשוב- יכול להיות שמה שאתה מרגיש לגביה זו אהבה רק שאתה לא יודע לקרוא לזה בשם זה.
ומה שחווית כביכול כקסם ואהבה- כבר ראית והרגשת שזה שקר מוחלט התאהבות ולא אהבה.
לך לייעוץ ואל תוו.ר- להתגרש ברוב המקרים(וזה לא נראה המקרה שלכם בכלל...) זה להחליף גיהנום בגיהנום יותר גדול

אני מסכים עם חלק ממה שכתבתדי שרוט
זה באמת להכניס אותה למקום רע על לא עוול בכפה. היא חפה מפשע. וזה מה שעושה את זה כל כך קשה. לא מגיע לה מישהו כמוני. לא מגיע לה פשוט לא מגיע לה. וזה הורס אותי המחשבה הזאת. היא לא עשתה שום דבר רע ועדיין, אני פשוט חסום ריגשית אליה לא בגלל שאני כזה. להפך, אני אדם מאוד אוהב ומרעיף אהבה ורגשות, וזה מה שחסר לי בעצם, לאהוב *באמת*. שיהיה איכפת לי ממנה כאישה ורעיה ולא רק אדם.

לגבי יעוץ, אני יודע שאין יעוץ שיכול לגרום לך פתאום להמשך למישהו. זה פשוט לא עובד. יעוץ רק נותן לך כלים והכוונה למשהו שקיים אצלך אבל נשחק או נעלם. הבסיס שממנו מגיעים ליעוץ הוא בסיס שיש עם מה לעבוד. אצלי אין אפילו עם מה לעבוד. אין לי במה להיאחז חוץ מבילדים. אולי להיאחז במידות שלה? אבל זה מה שאני אחזתי בו 11 שנים אבל זה לא עובד לאורך זמן. 95% מהניקים פה הם אנשים עם מידות טובות ואני בטוח שמתוכם לא הייתי יכול להרגיש אהבה ומשיכה 90%.
מרגיש כמוךקול געגועים
לעזאזל, כאילו אני כתבתי את זה. מזדהה עם כל מילה..וכן גם עם המעשים הבוגדניים. לא מעודד לשמוע שזה לא עובר.

למען האמת אני בטיפול רגשי/זוגי (לבד) ויש התקדמות מסויימת.

ניסית טיפול/ייעוץ?
כן? איך זה?די שרוט
בא לך לשלוח לי בפרטי אחי?
קראתי את ההודעות שלך ואני חייבת לומרסוסה אדומה
שדווקא עושה רושם שאתה כן אוהב אותה.
למה? כי אכפת לך ממנה. ואתה מצליח לראות בה את הטוב, הרע והמכוער.
אולי אתה פחדן, אבל עדיין זה לא סותר את זה שאפכת לך ממנה. ולדעתי זה מעיד על משהו...

מעבר לזה, אני חושבת שפשוט חסרים לכם פרפרים בבטן.
וזאת אכן בעיה כשמתחתנים בלי זה, חיים תמיד בתחושה של חוסר ומחכים לזה.
כשמתחתנים עם זה, הפרפרים (הריגושים) מהסוג הזה (של המאהבת וכו), חולפים, ותופסים את מקומם רגשות שקטים ויציבים יותר ומצליחים גם להכיל את זה שהפרפרים מהסוג הזה לא ישובו.

אני לא בקיאה מספיק בסיפור שלכם, ולא כל כך הבנתי למה גררת אותה וכו'...
אבל להרגשתי טיפול רגשי ואולי גם מיני יהיה עשוי להועיל לכם.
כי יש פרפרים וריגושים שאפשר לייצר...

חוץ מזה, אני אומר בזהירות שאני דווקא חושבת שזה שתגיד לה את האמת, וזה יפסיק להיות "סוד" מבחינתך, זה אומנם עשוי יהיה להכאיב, אבל אולי גם לזעזע את השקט התעשייתי בינכם ולעשות איזה שינוי משמעותי בינכם.
צריך לחשוב איך ומה לומר... כי זאת פצצה איומה, אבל אולי דווקא הפצצה הזאת ועצם זה שתפסיק לחיות בהסתרות מולה יעשה בינכם הרבה טוב. אולי... וזה לגמרי סיכון.

מציעה לך ללכת לטיפול רגשי ולשוחח על הדברים לפני שאתה נוקט באיזשהו צד.
אני אחלק את את זה ל 2 סוגים של אהבות:די שרוט
1. אהבה רגילה בין בני זוג כמו שכולנו מכירים. אהבה שמבוססת גם על רגש וגם על שכל.

2. אהבה שיכלית בלבד. כלומר, יש לי הערכה עצומה אליה כאדם וכאמא. אבל לא כאישה. לא בגלל שהיא לא אישה טובה, אלא פשוט בגלל שזה פשוט לא זה. לצורך העניין אין לי את תחושת הקנאות הזאת אליה שאמורה להיות לי כדי שהיא תהיה רק שלי. לא יפריע לי אם לצורך העניין היא תהיה עם מישהו אחר. לא מרגיש וגם לא הרגיש אף פעם שאני רוצה לעשות איתה דברים כמו לטייל, ללכת לסרט, לאכול א. בוקר ביחד או ללכת לאירועים של חברים. מעדיף ללכת לבד. וזה מהיום הראשון שנפגשנו היה ככה.

לגבי פרפרים והתרגשות, לא את זה אני מחפש ואף פעם לא חיפשתי. חיפשתי חיבור אישיותי ומשיכה ומעולם זה לא היה לי איתה. הפרפרים זה רק סימפטום.

כל מי שחושבלב אוהב

@קול געגועים (אין אישה שאי אפשר להתגרש ממנה...לפחות לא מתוך "רחמנות" )

שהוא רחמן בזה שהוא לא מתגרש מאשתו ה"לא אהובה ולא מושכת"

הוא בעצם אכזר גדול

ומתישהו הבלון הזה יתפוצץ לשניכם בפרצוף

וחבל, כי ככל שעובר הזמן נוצר קשר עמוק יותר, אולי לא ריגשי ומיני. אבל בהחלט משפחתי.

במיוחד לאור העובדה שנשמע שאתה מעריך ומכבד אותה. (כלומר היא לא נשמעת שנואה...)

וחמוד שאתה מגונן עליה ככה

אבל בכל אישה טמונים כוחות חזקים וחבל שאתה לא מאמין בה מספיק שהיא תוכל להתמודד עם גירושים.

אתה כולא את עצמך. 

ובדיוק כמו שאמרת, יש שלב מסוים שהילדים פחות צריכים כבר את ההורים

ואז מה תהיה הסיבה? איך תשרוד?

לא תצליח. 

ואז השבר יהיה גדול יותר.

בקיצור,

יפה שעה אחת קודם.

תאזור אומץ. אם הצלחת למצוא מאהבת, והצלחת לגרור את שניכם למעשים לא הכי ראויים, אז בתוכך חבוי גם אומץ לכנות בזוגיות הזאת!

לא אמרתי להתגרש אבל לפחות לשים דברים על השולחן

"אני מכבד אותך, מעריך אותך, אין אמא כמוך, אבל אהבה כבר הרבה זמן שאין"

היא חייבת לשמוע את זה!

זה שפתחת שרשור על זה, זאת התחלה של תהליך. מצוין.

עכשיו תמשיך לשלב הבא

בהצלחה!

זה נכון מה שאתה אומרדי שרוט
חוץ מעניין האכזריות לדעתי.

זה אומץ שונה למצוא מאהבת מהאומץ לפתוח את זה על השולחן. זה לא אותו סוג של אומץ.

אני אגיד לך מה אני חושב. להמשיך לשחק את המשחק עד יומי האחרון. לשמור הכל בפנים. אני יחסית בסדר בלשחק את המשחק. כי אני מעדיף את האושר שלה ושל הילדים על פני האושר שלי. ככה זה אני משום מה.
אני לא חושב שזה מתי שהוא יתפוצץ באופן ודאי. בתקווה גדולה שאחזיק מעמד. כי אני לא רואה איך אני מסתדר כלכלית במקרה של גירושין. אין לי אפילו הורים לגור אצלהם במקרה של גירושין.
לא חושבת שהיא מאושרת כשהיא איתךאני123
זה אושר שקרי.
אולי היא חושבת שהיא מאושרת
אבל מסכנה היא לא יודעת שזה שקר
אם כבר מדברים על שקר
אז זה השקר.
לא מה שאתה מוכר לעצמך.
מסכים בהחלטדי שרוט
בגלל זה כתבתי שאני חי בשקר. זה השקר. וזה קשה.
זה לא באמת משנה אם תצליח לשחק את המשחק או לאלב אוהב

שורה תחתונה אתה חייב לאשתך את האמת

מה היא תחליט לעשות עם זה אח"כ- בחירה שלה נטו והתמודדות שלה נטו

אתה תקבע לה איך היא תתמודד ואיך היא תמשיך את חייה?

כי זה מה שאתה בעצם עושה. קובע בשבילה שהיא לא תוכל לעמוד בפני האמת. 

הייתי מייעצת לך ללכת למקום שיעזור לך להתבונן קצת על עצמך

ולהבין מה טוב בשבילך

אם אשתך אוהבת אותך, היא תעריך את זה שאתה כנה איתה ועושה מה שטוב בשבילך

כי זה לא נורמלי להישאר עם מישהו שאין לך משיכה (ועוד ברמה שאתה רושם שהיא בכלל לא הטעם שלך, כאילו, מה נסגר?!?.)

מילא היית אומר שהיה משהו לתקופות. מילא היית אומר שבהתחלה כן הייתה התלהבות. משהו. משהו..

אבל כלום.

לא מפחיד אותך, עד כמה שחקן טוב אתה? לא מפחיד אותך לחיות בשקר? מאיים עליך? מעיק עליך? מלחיץ ומטריד אותך?

אולי במקום לחשוב על "לחיות בשקר לחיות בשקר לחיות בשקר" ולטמון את הראש באדמה

תהיה יצירתי ותחשוב איך לשמח אותה בדרכים אחרות. אולי אחרי הגירושים תשארו ידידים טובים ותעזור לה למצוא מישהו אחר?

לך תדע.

תחשוב יצירתי. 

לך למישהו מקצועי שיעזור לך להעביר את המסר בצורה רגישה, עדינה ומתאימה לאשתך.

ומצחיק שאתה לא אוהב אותה, אבל מרחם עליה. אולי אם היית אוהב אותה, היית מבין שאתה עושה איתה עוול ומתאכזר אליה

כואבב..כלה נאה
ממש אין מה לאהוב בה?
ועם השנים ביחד לא ניקשרים אחד לשניה?

אתה מרגיש שתשמח להפרד ממנה?
עזוב כרגע את הילדים בצד..

כ"כ כואב לקרוא, היו לי דמעות בעינייםחבובוש

אני חושבת שאתה ראשית צריך ללכת לטיפול עם עצמך.

משהו חוסם אותך לאהוב אותה באמת ולהימשך אליה.

מה שכן, אני חושבת שזה באמת יהיה אכזריות לשטוח את הכל בפניה.

יותר טוב שתציג את הדברים בפניה כבעיה עכשווית מאשר שתדע שכ"כ הרבה שנים חיה עם אדם שלא באמת רצה אותה, זה יכול לגמור אותה לחלוטין.

הרבה כוחות ובהצלחה.

מה טיפול יעזור?די שרוט
אי אפשר לטפל ולייצר משיכה שלא הייתה קיימת. זה פשוט לא קיים.
זה כמו להבדיל טיפולי המרה. זה לא באמת עוזר ואפילו גורע את המצב.
טיפול יעזור. בעצמי לא יודעת מה אבל זה עיצה טובה.נפש חיה.
לא טיפול זוגי, טיפול בעצמךק"ש
לא כדי לעבוד על הזוגיות או האהבה, זה אולי יוכל לבוא בשלב הבא. טיפול שלך מול עצמך. להגדיר סוף סוף מי אתה, מה המטרות והרצונות שלך בחיים ואיך אתה פועל כדי להגשים אותם בצורה אמיתית ולא בצורה של 'להרוות את הצמא בחומץ'. שזה סוג הפתרונות שמצאת עד היום.
טיפול הוא הכרחיקול געגועים
לעיתים הבעיה היא באדם שרוצה לאהוב ולא בצד הנאהב..

גיליתי על עצמי הרבה דברים חדשים בייעוץ/טיפול שקידמו אותי המון! חוץ מזה לפרוק אצל איש מקצוע משחרר הרבה לחץ, מה גם שהכוונה נכונה של הרגשות יכולה לתת פנאי ללב לאהוב. הטירדה הקיומית של האהבה שלך כלפיה מעסיקה אותך יותר מידי עד שאתה..אממ..לא מצליח לאהוב באמת. בקיצור שווה לנסות.
לך לטיפול שעה אחת קודםק"ש
אתה כל החיים עוסק בבריחות ובנסיון להרגיע את החוסר בעזרת כל מיני דברים שלא עוזרים.

אתה חייב ללכת לטיפול מקצועי, שיעזור לך לעשות סדר בחיים.

בהצלחה
שמע,שוקולד פרה.

אם אתה באמת מכה על חטא ובאמת אוהב אותה-

התיקון שלך יהיה כזה:

להתגרש ממנה

ולהסכים לכל (אבל כ-ל!) מה שהיא תבקש מבחינת מזונות, כתובה וילדים.

כלומר,

אם יש כתובה ע"ס 50 אלף- אתה נותן!

אם היא רוצה את המשמורת- אתה נותן!

אם היא רוצה מזונות גבוהים (שעדיין נחשבים בטווח הנורמלי)- תיתן!

למה? כי אתה בגדת בה.

ולכן עליך לשלם.

אתה אולי חושב "לטובתה"... מאמין שיותר טוב לה כך (האומנם?)

אבל יש סיפור אחר בתמונה, שאולי אתה מפחד להודות בו.

הגירושין, מאיימים עליך.

זה אומר שכבר לא תהיה נשוי שיכול להתפלק לו מהצד.

זה אומר שנשים יסתכלו עליך בעיניים אחרות לגמרי.

תהיה פחות מבוקש- בהרבה!

ותהיה עם נטל המזונות עליך

ותחיה עם העובדה שאתה אבא ברבע משרה.

אתה אומר שאתה לא רוצה להתגרש לטובתה

אבל אולי זה לטובתך?

תהיה כנה.

האם העובדה שאתה לא מתגרש היא כי יש לך רווח מהמצב הזה?

עזוב שלחיות ללא אהבה זו טרגדיה קשה.

אבל לך הבחירה!

ובחרת לבגוד.

ולכן קח על עצמך את האחריות.

תגיד לה מה קורה.

ואם באמת אתה כזה אכפתי כלפיה-

תסכים לכל תנאי שלה בגירושין.

כך באמת תפצה אותה.

ולא, להמשיך לחיות איתה בשקר,

וכביכול לרחם עליה,

זה לא לדאוג לה.

זה לאמץ את המצב הנוח הזה,

כדי שלא תצטרך לשאת בכל ההשלכות של הגירושין.

וואו זה אחלה שוק תרפידי שרוט
תראה, אם יש דבר אחד שאני יכול להעיד על עצמי הוא שאני הכי כנה בעולם בכל מה שקשור לעצמי. נשמע קצת מצחיק לאור ההסתרה המשוגעת שאני חי איתה, אני יודע, אבל על עצמי אני יכול להגיד שאני לא מפחד להתמודד עם שום טענה כלפי עצמי.

אז בכל הכנות אני אגיד לך ככה:

אני לא מחפש להיות מבוקש(לא שעכשיו אני מבוקש כן?) ולא מחפש לשלם כמה שפחות במזונות ולא מחפש ריגוש תאוותני מהצד.
וכן, אני מאוד מפחד מהשלכות של גירושין מבחינת הילדים ומבחינה כלכלית. בשביל החלדים שלי אני מוכן לשלם כל הון שבעולם רק שלא יחסר להם דבר.
לצורך העניין, אם הייתי זוכה בלוטו, אולי היה לי יותר קל להגיע להחלטה של פירוק למרות שלא נראה לי שהייתי מסוגל אפילו עם הלוטו.

ולומר את האמת, לא חושב שזה קשור שאני לא אהיה מעורה בגידול הילדים כי אפשר גם להתגרש בצורה יפה ולעשות חלוקת משמורות בצורה שווה.

הסיבה העיקרית בכנות שאני לא מתגרש היא כי אני לא מסוגל לראות את שיברון הלב שלה. לא מסוגל. מילא הייתה אדם רע ומרושע, אבל היא לא. התנחס לה המזל ונפלה בבחירה שלה.
תקשיב אבל ככל שעובר הזמןאני123
שברון הלב שלה יהיה גדול יותר כשהיא תגלה שאתה בכלל לא אוהב אותה.
לטובתה יפה שעה אחת קודם
אני לא מאמינה שאני מייעצת לבן אדם לפרק את החבילה...
אבל אתה אומר שאין מוצא.
וזה עצוב עצוב עצוב
אבל בכל זאתאני123
שלא יהיה באחריות שלי

אני אגיד שיש גם אפשרות להישאר ביחד.

אם תצליח לפתח אהבה כלפיה.
כמו ילד שבהתחלה אתה אוהב פשוט כי הוא הילד שלך ואז אתה אוהב בגלל שהוא גם מתוק וחכם וכו.

אז תאהב אותה כי היא היא אמא של ילדיך ואז תפתח את זה
ניסיתי לפתחדי שרוט
ואני בהחלט מודע לכך שעצם זה שהיא האמא של הילדים שלי זה כבר דהר גדול. אבל זה לא גורם לאהוב אותה אלא רק להעריך אותה.
אז אתה כן אוהב אותה!כלה נאה
אחרת לא היה כואב לך עליה.
ולא הייתה מרגיש את הצער שלה בצורה כזאת.
רק שניראה שאתה חסום ריגשית כלפיה.
שווה להתיעץ עם מישהו שמבין בטיפול בדברים כאלה.
שווה אפילו שיהיה מישהו אחד בעולם שתוכל לפרוק ולהתייעץ איתו. ואולי תחזור לבית עם פחות אבן על הלב. ועדיף שזה יהיה מישהו מבין בתחום הנפש.
מאוד איכפת לי ממנהדי שרוט
כמו שאיכפת לי מכל אדם באשר הוא אדם. כל אדם במצוקה נכמרים הרחמים שלי כלפיו. אבל יש איכפתיות ויש אהבה. צריך להבדיל בין השניים.
ואווויהודה224
חכם באמת!!!
מאד מסכים זה אמת לאמיתה
אתה באמת חושבשוקולד פרה.
שבזה שאתה לא מספר לה אתה נוהג באצילות כלפיה?
לא. להתנהג באצילות זה קודם כל לא לבגוד.
ואם כבר בגדת- להשאיר את הקלפים אצלה.
להשאיר לה את גזר הדין כלפיך.
כי כרגע אתה בעמדה החזקה.
תגיד לה את האמת
ואז תגיד לה גם שאתה מוכן להכל
לכל מה שהיא תגיד.
כי מגיע לה!
בגדת בה!

ואתה אומר בכנות שמפחיד אותך להתגרש.
מפחיד אותך לשלם מזונות.
אז זה לא נטו מדאגה לה.
מעורבב בזה אינטרס אישי.

אם אתה כל כך דואג לשלומה
ספר להוריה שבגדת בה ומה לעשות עכשיו.
כי הם הרי יבואו לעזרתה ויתמכו בה.
ואם לא ההורים שלה אז האחים שלה.
הרי אתה רוצה שיהיו לה כלים להתמודד....

נכון שלא תעשה את זה?
נכון שלא תספר?
בגלל שאין לך פרצוף להסתכל על עצמך
אחרי שכולם ידעו.
כי הרבה יותר נוח לספר לעצמך
שאתה מסכן שכלוא בתוך מערכת ללא אהבה
בגלל הרבנים.
ובסך הכל אתה רוצה בטובתה.
ורק הכאב שלה מונע ממך...

ובכן...
סלח לי יקירי. זה בולשיט.
אתה באמת רוצה לתקן?
באמת אתה מענטש כמו שאתה מספר על עצמך?
תחשוף את זה בפני המשפחה שלה.

ואז תראה אם לעצמך אתה חרד או לה.
תחשוב שהחתן של הבת שלך היה עושה את זהשוקולד פרה.
לא היית מעיף אותו לעזאזל?

זאת האינדיקציה האובייקטיבית לגבי מה שאתה עוללת ומעולל.

היית נותן לבת שלך לחיות עם מישהו שמספר לה סיפורים רק כי הוא רוצה "להגן" עליה?
היית נותן לבת שלך לחיות עם מי שבגד בה?

נכון שלא?
יפה.
ואם הוא היה אומר לך שבגלל הרבנים...
והוא בכלל מכבד אותה...
כמו כל בן אנוש אחר....
ורק כואב לו עליה...
על הבת שלך...
ולכן הוא לא מתגרש...
אבל הוא לא אוהב אותה בכלל...

מה היית אומר לו? לאותו חתן שלך?
היית חושב שהוא חתן אציל?
או שאולי הוא מושחת שאין לו אומץ להתמודד עם התוצאות של מעשיו?

אני רק רוצה לחדדדי שרוט
אני ממש לא חושב שאני נוהג כלפיה באצילות. להפך, אני מכה על חטא. אני ממש מאוכזב מעצמי.

לגבי המזונות, לא מפחיד אותי לשלם מזונות מה פתאום. אני מוכן לשלם מזונות כמה שצריך לילדים תיאורטית. הפחד הכלכלי הוא שאין לי לאן ללכת. אין לי הורים שאני יכול ללכת אליהם. אבא שלי לא בחיים ואמא שלי מטופלת.

מה שכן אני יכול להסכים איתך הוא שאני בהחלט חרד גם לעצמי. לא רק, אבל גם. אבל לדעתי זה טבעי שאדם יהיה חרד לעצמו.

ועוד חידוד, אני לא מאשים בשום אופן את הרבנים. אני מאשים אך ורק את עצמי שהקשבתי לרבנים. רב יותר נכון. אני האשם הבלעדי.
הלוואי שהיתה לי עצה...מופאסה
רק משתף אותך במשהו שהיה לי בעניין המשיכה.

אחרי שאשתי ילדה תאומים רצוף פעמיים (איזה שפע ב''ה) וגם הניקה אותם, הגוף שלה (וגם האופי שלה) השתנה מאוד והתחלתי להרגיש חוסר משיכה. לאט לאט התחלתי לשכנע את עצמי (כל יום, לא בנוכחותה) שאני נמשך לגוף הזה עם שאריות לידה ושומן ואני נמשך לאשה הזאת השמנה הנצבת מולי. עם הזמן הדמיון פועל בפנים ובאופן בלתי מוסבר חזר לי המשיכה ושוב נהייתי מטורף עליה, ככל שנמשכתי כך חזרה לה השמחה וטפחה את עצמה וחזרה לעצמה.
בקיצור, הדמיון פועל ואפשר להשתמש בו לטובה ולשנות את המציאות. אם אתה לא מצליח לבד הייתי ממליץ לך ללכת למאמן אישי טוב אולי בקי בדמיון מודרך או בדרמה והלוואי ותהיו שמחים...
תודה רבהדי שרוט
אבל נקודה קטנה. היה לך בסיס. היה לך לפחות בדימיון את אישתך ביום הראשון שנפגשתם והלאה את המשיכה אליה. זה היה קיים אצלך אז יותר קל לעבוד ככה. יש קצה חוט. אצלי היה גורנישט כבר מהיום הראשון.
איזה גבר! 🎉סוסה אדומה
יפה!!!1אני1

מרגש!אשה שלו
11 שנה אתה עומד בשקר? לא! אין סיכוי בעולם!1אני1

אתה משקר לעצמך !

בטוחה אני שכן היתה שם משיכה כל שהיא, אפילו קלה, אחרת לא היית מתחתן איתה.

העניין של המאהבת עשה לך ועדיין עושה לך רע

כמו שאתה כותב זה רגע "קסום" אך מקולל.

זה רודף אותך יום יום.

אתה שונא את עצמך על הרגעים האלה שפשעת לאשתך. שבגדת בה.

אתה יודע שהיא אישה טובה ונאמנה.

אישה שמגדלת את ילדיך.

אישה שדואגת ומסורה אליך.

אישה שלא בגדה בך.

אישה שאוהבת אותך ואתה אותה!

קשה לך לראות את האישה הנאמנת הזו מולך.

ולדעת שאתה מהתל בה ומשקר לה והיא לא יודעת דבר וממשיכה לדאוג ולחיות איתך ולאהוב אותך.

קשה לך לחיות בצל השקר עם אישתך כשבעצם נפלת עם אישה אחרת.

אז אתה עוטף את זה בכך שלא היתה משיכה או אהבה.

ייתכן וקצת השתעממת מחיי האהבה שלך וחיפשת ריגוש.

נפלת.

ואתה אכול רגשות אשם.

בעיקר שהיא -אישתך לא מודעת לכלום.

שקוף מהכתיבה שלך שחוסר המשיכה אליה כביכול נובעות מרגשות האשם שיש לך על נפילתך.

אתה נשמע אדם טוב.

חבל עליך!

חבל על הזוגיות שלך, על הילדים שלך, על האישה המקסימה שלך. על העתיד שלך.

קח את עצמך בידיים תיגש לטפל בעניין המסויים הזה.

איך לדבר איתה על הנפילה שהיתה לך.

איך לבנות מחדש אימון.

איך לחזור ולאהוב.

כי תמיד יש תקוה , ותמיד אפשר לתקן.

"כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן"

בנתיים שב עם עצמך ותרשום כל יום 5 תכונות שאתה אוהב בה , במשך שבוע.

מבטיחה לך הרגש יתחיל לחזור!

זוגיות מחייבת השקעה!

ואם אין השקעה היא שוקעת.

כתבת דברים נכונים ולא נכונים כאחדדי שרוט
אני יכול להגיד לך בביטחון גמור שהמאהבת זה רק תוצאה של המציאות ולא החיפוש מלכתחילה. בכנות אמיתית אומר לך שבדייט הראשון שלי איתה לא רציתי להמשיך. התייעצתי עם הרב והוא דירבן לתת עוד צאנס. אז נתתי ונתתי כי הייתי שבוי בקונספציה שגויה. כבר מהיום הראשון ראיתי שאני לא נמשך אליה. אבל נתתי צאנס כי יצאתי מפגר.

ובנוסף, העניין עם המאהבת זה קצת יותר מורכב אני לא יכול לפרט אבל שוב, אין לזה קשר למאהבת. עוד לפני המאהבת הרגשתי אותו דבר.
די להאשים את הרב!!!!אני123
בסופו של דבר זו בחירה.
נכון שבגיל 20 אנחנו לא הכי חכמים ואולי טוב שכך
טוב שאנחנו מתחתנים כשעדיין אנחנו תמימים.
ככה בונים אהבה ביחד.

תאר לעצמך שלא היית מתחתן...

עם מי אתה חושב שהיית מתחתן?

עם מלכת היופי?

גם מלכת היופי יופייה זמני!!!!
גם מלכת היופי יום אחד תהיה זקנה בלה ומקומטת שאף אחד לא יתעניין במראה החיצוני שלה
אבל אם מלכה היופי השכילה לבנות זוגיות בנויה איתנה ואמיתית- תזכה היא לזוגיות יציבה וגם כי תזקין לא יסור ממנה בעלה.
כי היא בנתה איתו זוגיות המושתת על אדני האהבה ולא על אדני הריגושים שבסופו של דבר מביאים לגירושין.
חיי הנישואין הם כמו יין משתבחים.
אם לא משקיעים בהם הם סתם נהיים תוססים אבל תוססים כמו היין שעבר זמנו ולא כמו יין שהשתבח עם השנים.
הוא לא מאשיםהפסקתהנקה
הוא מתאר מציאות שהייתה לו.
ואם אין משיכה ואפילו יש רתיעה זה לאוו דווקא בגלל שהאישה לא יפה.. זה הרבה יותר מורכב מזה.

לפי דעתך אפשר בעצם להתחתן עם כל אחת.. חולקת בצורה נחרצת
נכון מאודדי שרוט
זה הרבה יותר מורכב.
ממש לא!!אני123
זה לא מה שאמרתי
אבל ספיציפית הוא
הוא אומר שהרב אמר הרב אמר.
אמר אז אמר.
אבל מי שהתחתן איתה זה הוא ולא הרב
אז עכשיו זה עניין שלו.
אז מה זה יעזור להגיד הרב.
אין אף רב בעולם שיגיד למישו להתחתן אם יש לו רתיעה שיהיה ברוריהודה224
...
אגב, אני לא מאשים את הרבדי שרוט
הרב לא היה מעודכן בתמונה המלאה כן? כי לא אמרתי לו "אני נרתע ממנה". אמרתי לו "אני לא מרגיש משיכה אליה" זה קצת שונה.
אז כנראה שזה משנה מהותית את התמונה..יהודה224
למרות שאני לא מסכים עם הגישה הזו.אני בעד משיכה
לדעתי1אני1

אל תשלול אופציה של טיפול.

תנסה.

אם לא יועיל לא יזיק.

ולדעתי יועיל גם יועיל.

פעם אמר הרב קוואס "אין זוג לא מוצלח, יש זוג לא מודרך"

תשב עם עצמך ותכתוב.

מה מפריע לך, מה אתה רוצה מעצמך, מאישתך. בעצם את כל תהיותך...

אולי יעזור לך ליישר קו. להבין את עצמך.

אני חושבת שעצם זה שאתה מגיב כאן לכל תגובה גם כשאתה מותקף, מראה שאתה אדם טוב, ואדם שמחפש פיתרון.

אז תנסה.

אחרי הכל זו בחירה שלך, אתה בחרת בה.

מוזר לשמוע שהסברת לרב שאין משיכה והרב הפציר בך להמשיך לחתונה.

יש רק זן אחד בארץ שמתחתנים בלי משיכה או אהבה. אם אתה משוייך אלייהם.

אני מבינה.

אבל אם לא.

זו בחירה שלך. ולא קשור לשום רב.

ולגבי המאהבת לא הבנת את כוונתי- היתה לך בעיה, וחוסר סיפוק מחיי הזוגיות -אהבה עם אישתך. ולכן התחלת לפזול...ונפלת.

הרב שלך מוזר!כלה נאה
עד לחתונה לא הרגשת שום התקדמות מהדייט הראשון והוא אומר לך תבוא אהבה???

האם הייתה גם דחייה ממנה או רק חוסר משיכה?
זה די נפוץ שאומרים לבחורים צעיריםדי שרוט
שהאהבה תבוא עם הזמן.

לגבי הדייט, כבר צהיום הראשון הרגשתי רתיעה.
אז למה/איך המשכת הלאה?נפש חיה.
זה נפוץ שאומרים שמשיכה תבא נכון גם נכוןיהודה224
אבל לא נפוץ כלל לומר את זה במצב של רתיעה זו טיפשות ואוילות.
צודקדי שרוט
זה טיפשות ואיוולות.
אני הייתי טיפש ואיוול.

הייתי שבוי בתפיסה מסויימת של אידיאולוגיה.
רציתי לעשות את "הדבר הנכון". ניסיתי לשכנע את עצמי באמרות נבובות כמו "במילא כולם מתבלים ומתקמטים" או "מה שחשוב זה הפנימיות ולא החיצוניות".

עכשיו, יש כאלה שזה בסדר להם לחיות ככה. אבל אצלי זה לא היה ככה.
לעניות דעתי זה לא שייך לאישתך כללנב"י
אני מסתמכת על כל ההודעות שלך ונראה כאילו יש לך סוג של מלנכוליה אישית שמלווה אותך (עכשיו כשהסברת על ההורים אז זה יכול לחזק את זה אף יותר) ומהמקום הזה יצר ההרפתקנות והצורך בחיפוש ריגושים זורק אותך מתהום אחת לשניה.

אישתך, גם אם אתה לא רואה בה כזאת היא הדבר הכי טוב שקרה לך. היא ההיפך ממך והיא משלימה אותך.
היא משודכת לך במיוחד מהקב"ה. היא אמא טובה, היא אוהבת אותך, אני בטוחה שאם הייתי מכירה אותה מעט יותר הייתי יכולה להצביע לך עוד על הרבה תכונות רבות וטובות בה. היא לא מחוזרת בצורה יוצאת דופן ומקבלת תשובות של "כן" חלול וריקני ובכל זאת מסתפקת בזה מרוב אהבתה אותך. זה המון.

אני חושבת שהפער בין המצוי לרצוי הוא במקרה זה לא נכון ולא כדאי לחפש להתעמק בו, לא משנה מה היה לפני 11 שנה אלא מה קורה עכשיו. יש כאן משפחה וילדים. וגם אתה אדם שזקוק לבית וחום ואהבה כמו כולם. אם הגזרה שלה מפריעה לך וזה עולם ומלואו. תעשו שיחה על זה, מותר לך לשפוך את הלב והיא בטח תשמח להשתדל בשבילך.
לגבי האישההפסקתהנקה
אתם ממש סלחנים כלפיה.. הזוי משו.. כאילו הוא בגד בה בסתר והיא האמא הצדיקה שלא עשתה דבר.
מזכירה לכם מהפוסטים הקודמים שהיא יידעה ונגררה לזה בדיוק כמוהו.. כן ןכן.. היא לא " מסתפקת בזה בגלל מאהבתה אליו " כטענתך.
הוא גם אמר שהיא לא רצתה בהתחלה והוא שכנע אותה לזהנב"י
דווקא עוד יותר מחזק את מאהבתה אליו
טוב זה לא בדיוק לשכנע במלוא מובן המילהדי שרוט
זה עלה כהצעה והיה סירוב בהתחלה ואחר כך עוד הצעה ועוד הצעה עד שהחליטה לנסות.
זה לא שישבתי איתה ואמרתי "נו יאללה, בבקשה. תזרמי. זה טוב" וכו'
אני רוצה גם לחדדדי שרוט
כשאני מדבר על משיכה אני לא מדבר רק על "גיזרה". כשהתחתנו הגיזרה שלה הייתה בסדר גמור דווקא. כשאני מדבר על משיכה אני מדבר על עניין הרבה יותר מהותי. יש פשוט פעמים רתיעה מסויימת מאדם מסויים. יש למשל מישהו שלא נמשך לגינגיות או לכהות עור או בהירות עור. פשוט לא נמשך לא בגלל שהיא או הוא לא יפים. אני בטוח שיש גינגיות מהממות שאי שם בעולם יש מישהו שלא נמשך אליה. ואם אותו אחד או אחת היו נפגשים איתה או איתו הם לא היו יכולים להחזיק הרבה זמן מעמד.

יש מקרים שבהם פשוט לא נמשכים לאדם מסויים בלי קשר לכמה הוא או היא נאה.

אני עדיין חוזרת לזה שעדיף לטפל אצלךנב"י
בחוסר שביעות הרצון ובדרך לחיות חיים טובים ובריאים עם אישתך.

לדעתי, יכול להיות שעשית טעות, יכול להיות שלא. זה חא משנה עכשיו, מה אמרו לי ואיך לא חשבתי. זה לא יעזור לחשוב את זה עכשיו.

במידה ואני אגיד לך שאם תתגרש עכשיו לעולם לא תתחתן שוב ותהיה גרוש כל החיים בלי זוגיות, עדיין נראה לך צעד נכון? גירושין לא נועדו לשפר עמדות, גירושין נועדו למצבי קיצון קשים. זה פירוק משפחה, מזבח מוריד דמעות על כל בית שמתפרק.

יש לך אישה עם יתרונות וחסרונות כמו כל אדם, היא אוהבת אותך. לכו לטיפול זוגי ותנסה להכיר דרך המטפל דרך לאהוב לחיוב טוב איתה.
שיכלית התגובה שלך מאוד נכונהדי שרוט
ריגשית קשה מאוד ליישם.

אגב, גירושין לא על הפרק. כמו שאמרתי, פעם אחת זה עלה והיא התחננה על נפשה ומאז לא מעלה את זה אפילו כאפשרות.

גם אני והמאהבת כבר מזמן אאוט.
עכשיו תחושת הביאוס והמיאוס משתלטת וזה כל כך אין.

אם כבר טיפול אז הוא לא זוגי. כי היא לא אשמה.
אז קח טיפול לעצמך. לסדר את המחשבות והרגשות במקום הנכוןנב"י
אתה חי בסרט שאתה חושב שהיא לא מרגישהתיתי2
אתה חי בסרט שאתה חושב שאתה מעניק לילדים שלך יציבות ובריאות נפשית.

סליחה.

אם אתה דואג לילדים שלך, אז קודם כל, אל תגדל אותם בשקר, בפיצול על גבי פיצול על גבי פיצול. כשכאילו הכל שלם.
אתה לא רוצה לראות את הנפש שלהם מתפצלת בהתאם.

קח ילדים להורים גרושים, כמה מורכבות יש להם עם זה
קח ילדים להורה בוגד, עוד קצת מורכבות וחוסר אמון ואשמה וקושי לשמור על גבולות אישיים ואישיותיים
קח ילד להורים שמשקרים שיש להם זוגיות ובפועל היא מחוררת מכל כיוון אפשרי.
לא רוצה להגיד לך מה יכול לקרות לילד שגדל במציאות מבולבלת ומלאת סתירות עמוקות ופוגעות כאלה.
תחשוב לבד
ותחשוב עליהם.

אין סודות במשפחה.
הסודות פעילים ומפעילים
ומחוללים מציאות.
סבוכה עד טירוף כפשוטו, לפעמים.
במקום לגלות סוד קטן נשאבים למערבולת פסיכית של השלכות שנמשכות דורות קדימה
(ואולי לא התחילו אצלך).
אתה לא רוצה להתגרש. הוא מתחננת שלא תתגרשוסודית
אני בהלם מכל הצבועות כאן!

עכשיו לגבי זה שאתה חולם על מיניות כמו שהבנת שקיימת עם המאהבת - חבל שזה קרה.
מה גורם לרתיעה מאשתך? מראה?
להגיד מראה זה פשטני מידידי שרוט
זה מכלול של דברים.
יש בני אדם בטבע שפשוט לא נמשכים למישהו או מישהי לא משנה כמה מידות טובות יש לשניהם.

אי אפשר לבסס קשר חזק רק על בסיס מידות טובות. אפשר להעריך אנשים כאלה אבל לאו דווקא לאהוב.

אז באופן כללי כן, המראה שלה ומבנה הגוף, והאישיות, והשיער, והדברים שהיא אוהבת, ואיך שהיא מתנהגת(לטוב ולרע).....
חלק מהדברים שכתבת אפשר לשנותיהודה224
די בקלות.. וזה יכול לשנות הרבה מהתמונה..
וגם מה שאי אפשר לשנות זה לא קריטי. כמו הדברים שהיא אוהבתכלה נאה
ואיך שהיא מתנהגת..
אף זוג לא אוהב ומתנהג אותו הדבר.
אבל מה שמשך אצל המאהבת זה הגוףסודית
והיא גם בטח הייתה הרבה יותר בטוחה בעצמה,
יש משהו בגוף שלה שהיא יכולה לשנות?
לרזות?
ניתוח פלסטי?
מה בשיער?
אני חושבת שהיא תעדיף את זה על הריחוק ממנה
כן שיער.. צבע בקטנהיהודה224
גם גוף שיזוף / אם שייך...
אני באמת מרגיש לא נעים להזכיר את האופציות הללו אבל הן בהחלט שייכות.
ולרזות ביחד, משו כמו הקפדה על אכילה נכונה וספורט יחד אלו דברים שבהחלט יכולים לעורר משיכה ולסדר הרבה מהענינים הללו.
או להשמין... גם זו אופציה
ולפני שיקומו עלי כל שדולת הנשים בפורום ערוץ 7 זה צריך להיות בהרבה הבנה הדדית ורצון לשמור על הבית בעיקר ההקרבה שלה והיא צריכה להחליט אם היא מוכנה לעשות אתזה או לא.
יש לי הרבה מה להגיד עח זהדי שרוט
דבר ראשון, מה שמשך אותי אצל המאהבת זה *גם* המראה אבל לא רק. היו לנו רגעים קסומים לא רק מבחינת המיניות.

דבר שני, גם אם היא תסכים לעשות את כל השינויים האלו(זה עלה בעבר ברמיזות קלות ועדינות והיא נעלבה עד עימקי נשמתה ובשורה התחתונה היא לא מתכוונת להשתנות) מה זה משנה? הרי הכרנו בכלל לפני לידות, לפני טרדות ולפני הכל. זאת אומרת היא תגיע במקסימום למה שהיא הייתה בגיל 20?

עכשיו בואי, גם אני לא איזה דוגמן על כן?

אבל מה זה משנה כל השינויים האלה אם הבסיס הכי תחתון בעייתי מבחינתי?

בנוסף, זה לא *רק* המראה מה שמרתיע אותי. זה גם אבל לא רק. ואגב, הכתובת הייתה על הקיר עוד אז כן? פשוט הייתי סתום מידי כדי להבין.

הדבר היחיד שנותר לי זה לקבל את גזירת הגורל הזאת ולכוון לכפרת עוונות כי אני אשכרה סובל.
אתה יותר מחזק את דברי שאפשר לשנותיהודה224
...
הלוואידי שרוט
מה אגיד לך...... זה עלה בעבר אבל היא אמרה שהיא לא מוכנה להשתנות
תתפלל על זהמופאסה
לא מאמין בזה. סורי.די שרוט
תפילות פועלות במימד אחר לגמרי לדעתי.

וגם, תפילה זה קצת דבר רוחני ועמוק כזה. כשהייתי בתחילת תקופת הדייטים הייתי מתפלל המון. היה לי איזה דו שיח פנימי עם אלהים ותראה איפה אני......

לא יודע, אצלי זה עובדמופאסה
אני חושב שאפשר להתחיל לאטיהודה224
ולא לנסות לשנות את כל המהות של בנאדם מהתחלה ועד הסוף אלא לכבוש משלט אחר מעוז. לאט לאט
ולפחות הגענו למסקנה שאם יהיו כמה שינויים כן יראה אחרת זה כבר טוב!
אני חושב שכבר הספקת להכיר אותי מהשרשור הזה קצתדי שרוט
וכמה אני עם לב רך.

תחשוב שכשאמרתי לה משהו לגבי המשקל היא כל כך נעלבה ממני ובכתה בדיוק כמו כשהעלתי את עניין הפרידה. בשני המקרים האלו נשבעתי שלא אעלה את הנושא הזה.

אני פשוט לא מסוגל לראות אותה נשברת ככה.
אני מעדיף למות מאשר שהיא תהיה שבורה בגללי. אמיתי.
פעמים בחיים אשתך בכתה?סיה
באמת נשמע שהיא זכתה בבעל מלאךךךךךך
יש מצב שהיא בוכה כל היום אם נגיד היא יודעת שבגדת בה רק אתה לא יודע...
זה נשמע מוזר שסהכ פעמים נעלבה ממך משהןא כאן לא מסתדר. היא שבורה תמיד לדעתי אל תזלזל באינטלגנציה הרגשית שלה
לא נו אני לא מדבר על הדמעה המצויה של נשים באופן כללידי שרוט
יש לה גם כאלה.
אני מדבר על בכי קורע לב ורציני לא שטויות של מתבגרות שזה יש לה גם.

היום יום שלנו הוא דווקא שמח עם מצב רוח טוב.
רק בעל שאוהב את אישתו מדבר כך!כלה נאה
בדיוקסיה

את יודעת כמה פעמים אני נשברתי. ולא ממש קבלתי תמיד תמיכה אם לא להפך

אז מה שהוא מתאר פעמים אשתו נשברה והוא ריחם עליה. הלוואיייי עלי

כאילו מה אשתו חושבת בטח? שהוא מאוהב בה בטירוף. אחרת לא יכולה להסביר איך בעלי ראה אותי נשברת ולא ריחם

אולי זה רק אנידי שרוט
לא יודע.....

השרשור העלה לי כל מיני מחשבות שאולי בתכלס לא היה נכון מצידי להגיד שאין אהבה. כי לפי התגובה שלי באמת איכפת לי ממנה. פשוט עניין המשיכה כל כך מעיב על הרגש שלי. קשה מאוד לבסס תחושת רגש עמוקה בלי מינימום משיכה. לי בכל אופן נורא קשה.
כי היא לא יודעת מה אתה באמת חושב ומרגיש.כלה נאה
אם היא תדע את האמת יכול להיות שתיהיה מוכנה לעשות שינוי.
ולכן טיפול זוגי יכול לעזור לכם להגיע להבנות והחלטות.
אפילו אם חצי מהדברים ישתנו לטובה זה כבר יותר טוב.
חלאס עם הצדקנות הזאת ותחושת ה"קדוש מעונה" שלךמקרוני בשמנת
זה כבר דוחה ומחליא.
אתה לא חי בגזירת גורל - אתה אדון להחלטות ולבחירות שלך! קום ותקבל החלטה ותלך איתה עד הסוף!
באמת שזה כבר מעצבן.
יש בזה משהודי שרוט
אני באמת צריך להיות אחראי להחלטות שלי.

פשוט זה לא עניין של החלטה. גירושין לא על הפרק. אולי פשוט להגיד לה זאת ההחלטה הנכונה. למרות שהתחושות הן מעורבות. חלק מכאן אמרו להגיד מיד וחלק אמרו לא להגיד בשום פנים ואופן.
יש דרכים לעשות דברים בלי לומר ישירות לפנים!יהודה224
לא צריך לומר לה את שמנה יאלה תורידי.
יש דרכים הרבה יותר נבונות להכניםףס לתודעה דברים כאלה.
שיחה מלב אל לב לא צריכה להעליבסודית
העניין שלרדת במשקל יותר קל מלעצב את הגוף חזרה.
צריך רצון פנימי בשביל תרגילים.

היא אוכלת אכילה רגשית?
אז זו ביצה ותרנגולת ..אבל אפשר להפסיק. לא יודעת איך תתן לה תמיכה רגשית מהבור הרגשי שלך, אבל איכשהו צריך להתחיל...
אה לא ממש לא אמרתי לה ככהדי שרוט
רמזתי לה במילים עדינות
מה טעם להגידסיה

אם במילא כל מה שתעשה כבר אתה יודע מראש שלעולם לא תאהב?

היא היתה מוכנה אולי להתאמץ אבל שתרגיש משהוא אליה. אתה מראש חוסם כל מאמץ

לא מדוייקדי שרוט
כשהתחלתי להרגיש שמגיעים לי מים עד נפש החלטתי לעשות ניסיון של עבודה על עצמי מבחינת המשיכה. כלומר, אפילו שמהיום הראשון לא נמשכתי אליה אמרתי לעצמי אולי הבעיה היא בי אחרי הכל ואנסה שהיא תעשה כל מיני דברים כמו ספורט למשל וכאלה.

אז ניסיתי לרמוז לה על עניין המשקל. לא הטחתי בפניה בשום אופן כן? עשיתי תחבולה כל שהיא כדי שהיא תקלוט שזה משהו שמפריע לי. היא קלטה ואז הגיעה ההיעלבות שלה. בין השאר היא אמרה לי "תאהב אותי כמו שאני כי אני לא מתכוונת להשתנות".

מאז זה לא עלה שוב פעם

תראהלב אוהב

אישה שיש לה תפיסה מסוימת בראש (במשך שנים כן?) שבעלה אוהב אותה וחושק בה והכל טוב

והזוגיות שלה טובה ויציבה

יהיה לה מאוד קשה פתאום לשמוע משהו אחר. זה באמת יכול לזעזע את כל העולם הפנימי שלה

ונקודה נוספת, שאולי היא באמת אישה רגישה מאוד.

ותוסיף לזה ביחד שאתה מגן עליה בצמר גפן רעיל אז ממש חגיגה... 

אם מתחילת הזוגיות, עזוב זוגיות, מתחילת הקשר! הייתם רגילים לשיח כנה ואמיתי בינכם, כל זה היה נמנע ואולי אפילו הייתם מחליטים ביחד שעדיף לא להתחתן.

אתה מונע ממנה הרבה טוב. חבל. 

ומה שרשמתי לך שזה אכזריות, זה בגלל שיש רחמנות שהיא בעצם אכזריות. לפעמים צריך תרופה מרה כדי להתרפא, ולפעמים אפילו ניתוח... 

אז היא תבכה, אולי תתעלף, אל תישבר, זה מה שטוב לה ונכון לה לתהליך. אולי כרגע אתה לא תהיה מסוגל להכיל את זה, זה באמת קשה...אבל תאמין בה שיש לה כוחות. שהיא חזקה, שעם הזמן הכל יתרפא, ושניכם תצאו לדרך חדשה וטובה. ואולי זאת גם הזדמנות שלך לתקן את הקשר שלך עם בורא עולם. 

אני מרחמת עליה כל כך. כל כך...

גם עליך. אבל עליה יותר. 

אין נורא מאדם שחיי באשליה שאוהבים אותו והקרקע יציבה כביכול תחת רגליו

צודקת 😕די שרוט
זה כלל לא נכון.יהודה224
הוא מבין שעם שנויים מסויימים יהיה יותר טוב זה מובן
מה יועיל אם תאמר לה???מוש השור...
הסיפור פה זה לא אם אתה אוהב או לא אלא האם אתה נאמן או לא. השאלה היא זוגית.
נאמנות זה עד הסוף גם כשלא אוהבים עם פרפרים בבטן. האם היתה מוכן שיפרסמו את מעשיך ברבים ויפגעו בך? אז למה לעשות את זה לאישתך.
לא תקבל לגיטימציה וסלחנות לכך שהיתה לך מאהבת
ההפך זה אמור לגרום לך לרצות ולהיות עפר לרגליה של אישתך שנשמע מדבריך שהיא אישה טובה.
גם אתה נשמע בעל טוב אבל מבולבל כי עשית דבר שלא יסולח. וזה קורע אותך
אגבהפסקתהנקה
אישה שזנתה זה יותר גרוע מגבר..
וזה שהוא כביכול שיכנע אותה זה לא מפחית מהעברה.
חווה שאכלה מעץ הדעת כי הנחש אמר לה זה בסדר? אדם צריך לקחת אחריות למעשיו.. אתם פשוט בצורה גורפת כ"כ בעד האישה המסכנה שזה לא ייאמן.
לא כולם מכירים את הסיפורדי שרוט
גם בבית המשפט לוקחים בחשבון את יוזם העבירהנב"י
ואת מי שהיה מושפע, שניהם אשמים, נכון.
לגבי אישה שזנתה. הוא אמר לפני כמה חודשים שעשו שאלת רב ויכולים להשאר נשואים. אני לא יודעת מה ההיתר שהצליחו למצוא להם אבל שאלו תלמיד חכם וזה מה שפסק.
האישה במקרה הזה ללא ספק חלשת אופי מאוד ובידיים שלה שותפה להרס הבית שלהם אבל היא לא הגורם המוביל וההרפתקני. היא גם לא נמצאת כאן כדי להוכיח אותה. מי שכאן מן הסתם יקבל תגובות יותר קשות כי אין טעם להוכיח את מי שלא שומע.
איך בעל ירגיש משיכה לאישתויהודה224
אחרי כזה דבר...
לא אבל זה קרה הרבה אחרי החתונהדי שרוט
המשיכה לא הייתה קיימת גם לפני הדברים האלה.
טוב לי יש על זה קושיה קשה מאודאני123
אבל לא רוצה לפגוע ולהעליב.
אז זה לא אישי
אבל זה באמת לא ברור לי
אולי בגלל שרק גברים ידעו להסביר את זה?
אשה שאתם לא נמשכים אליה? איך זה שהיא נכנסת להריון?
מרוח הקודש?
כן משו כזה...יהודה224
איך קמה הנצרות?? מבעל שלא היתה לו משיכה ואז באה רוח הקודש
את שואלתמופאסה
איך היתה לו זקפה אם הוא לא נמשך? (כמה אפשר לסרבל שאלה פשוטה שכזה?)
התשובה, זה לא בעיה בכלל.
מוזרים הגבריםאני123
נכוןמופאסה
לכי לאומן שבראנו.

אצלנו זה עניין שרובו פיזיולוגי ומיעוטו רגשי. ככל שמתבגרים החלק הרגשי תופס יותר מקום אבל זה שונה לגמרי מהמערכת הצתה הנשית.
טובאני123
באמת קטונתי
אז עוד קושייה לגברי הפורוםאני123
אני מבינה שמשיכה לאשה היא לא מוצר צריכה בסיסי.
אז למה שיתגרש?
שימשיך ככה.
גירושין זה כאב ראש.. מנסיון של אנשים סביבי.
יכול להיות ששווה לו לשמור על הבית.
לפי השאלהמופאסה
את באמת נפלת לכאן מנוגה...
כן..אבל אם היתה תקווה כלשהייהודה224
הרגת אותה באותו רגע...
לא הבנתי אותךאני123
איזה תקווה ?
לאו דווקאדי שרוט
זה יהיה קשה לך קצת להבין אבל יש אנשים הרפתקניים בעולם. מניסיון
לי מוזר התשובה של הרב.כלה נאה
קשה לי להאמין שהיא מותרת לו.
אז מה אם זה היה בהסכמת שניהם.
צריך ללכת לבית הדין ולישאול. לא כל רב בקי בזה.
לא יידעת, כבר שמעתי היתרים שהשאירו אותי בהלםנב"י
ללכת לבית דין זה כמו שאלת "קיטבג"די שרוט
לפעמים גם מותר לחיות מהספק. מה גם שיש משהו אפילו שאולי יתפס כקלוש שאפשר להתבסס עליו.
אם תירצה להתגרש. אז עדיף שזאת תיהיה הסיבהכלה נאה
ושלא תדע על הרתיעה והחוסר משיכה אליה.
זה יכול לגרום לה לאבד אמון בכל גבר.
נקודה למחשבה מה שהפסקתהנקה אומרת.....אני123
אולי זה יכול להיות המקפיצה שלך לשיחה איתה?
אולי תגיד לה: תשמעי, אני יודע שאני זה שהצעתי את הרעיון בזמנו.
אבל- מה את חושבת? שזה לא פגע בזוגיות שלנו?
וכו וכו
יש כאן שני אנשים חלשיםמופאסה
גם די שרוט וגם אשתו (כנראה שיש לה אופי חלש ותלותית), חיים בסטטוס קוו נחמד.
האם זה צביעות? רוב העולם חיים בזוגיות של ססטוס קוו
^^^אבחנה מדויקתrivki
הרבה ניקים כאן מתעצבנים שהעצות שלהם לא מועילות
אתה חוזר אומר..משוטט
שאתה לא רוצה להתגרש כדי לא לפגוע בה.
אם זה באמת ככה כנראה שאכפת לך ממנה. כנראה שכן יש סוג של אהבה.

לא הייתי ממהר לוותר על הכל. אם יש אווירה חיובית אפשר עוד לקדם את הזוגיות הזאת.. אפשר לבנות אותה למצב תקין.

לא יודעת אם זה קשור לאהבהלב אוהב

יש אנשים שמטבעם יש להם רחמים עצומים על האחר, גם בלי ממש סיבה ממשית

והם מסוגלים לקחת על עצמם הרבה דברים (פגיעה של האחר לדוג') רק כדי שהשני לא יסבול

לא אומר בכלל שיש שם אהבה

כן יש אהבה שהיא לא רומנטית או מינית. אהבה לבן אדם, במיוחד שהוא גר איתך ועושה למענך, ואם ילדיך... 

כן נשמע שיש שם אווירה טובה, ושהיא אישה טובה

ושוב, אף אחד לא אמר שחייב להתגרש...

אבל כן חייב לדבר ולהציף את הבעיה

אבחנה מדוייקתדי שרוט
לא יודע מה יהיה עם הרכות הזאת אני חייב להפסיק עם זה אינעל דינאק....
שאני עוברת על התגובות שלךליאן
אתה נשמע אחלה בנאדם. אתה עונה בנחת ובנימוס גם שנכנסים בך ממש. זה ממש יפה ואתה אמיץ שאתה ככה מודה בחולשות שלך .
כנראה שלא תפתח את זה בחיים מול אישתך כי מולך משום מה אין לך אומץ להיפתח אבל אני ממש מקווה בשבילך שלא תתעורר עוד 20 שנה ותאכל את הלב על מה שעוללת לעצמך שלא חתכת בזמן.
לכל בנאדם מגיע להיות מאושר גם לך.
אתה מוותר על האושר שלך וחבל.
חיים רק פעם אחת.
בהצלחהההה.
תודה רבהדי שרוט
זה ממש חשוב לי לשמוע את זה.
על סמך מה את מבטיחה לו אושר אם יפרד?גוונא
יתכן (ואף סביר) ויהיה אומלל הרבה יותר (וכתוצאה מכך כל משפחתו). איפה האחריות?

צריך להפסיק לחשוב רק במונחים אינדיבידואליסטים. מבחינתי, צריך במקרה הזה לעשות כל מאמץ אפשרי לשמור על שלמות המשפחה והילדים. ויש הרבה מאמצים אותם ניתן לעשות. אשתו וילדיו אוהבים אותו כפי שהוא (לא מובן מאליו). הוא חש הערכה, חמלה, דאגה ועוד לא מעט רגשות כלפי אשתו כפי שהביע כאן. קפיצת המדרגה הנוספת לא נראית בשמיים. רק בשביל זה להרוס הכל? לכולם?! בהחלט יש מחיר, ברור מה המחיר הגבוה יותר ואשר אותו ישלם לא רק הוא.
מה שבטוח שכרגע הוא לא מאושרליאן
בלשון המעטה.
הוא אומלל. יש לו רתיעה מאשתו. עזבי לא נמשך. אבל רתיעה! זה סבל אחד גדול! ואף אחד לא מבטיח אושר אבל אם לא ניקח סיכונים בחיים לא נגיע לכלום . נישאר ונסבול במקום שלא טוב לנו רק כי יכול להיות הרבה יותר גרוע??? מחשבה הזויה בעיניי.
קצת על ניהול סיכוניםגוונא

יש צד אחד של תחזוקת הנישואים עם סיכון שרק הוא ייפגע בו. סיכון, אך בצידו סיכוי גדול והזדמנות.

ויש צד שני של גירושים עם ודאות שהוא, ילדיו ואשתו ייפגעו בו.

@די שרוט מציע לך בחום לקרוא את זה: "לא פופולרי, אבל מישהו צריך להגיד: נשים שנמצאות בזוגיות בינונית, בלתי מספקת, ומחזיקות משפחה שלמה - הן לביאות שצריך לקוד להן. גברים שנמצאים בזוגיות בלתי מרגשת, לא מעצימה, ומתאמצים לשמור על הקיים - הם רבי־אלופים שצריך להצדיע להם. זוגות שנשארים יחד כפשרה, כן, רק למען הילדים - הם מודל של הורים מצוינים." 

https://www.israelhayom.co.il/article/597287

קראתי.די שרוט
מאמר מעניין מאוד. מצד אחד מאוד מעודד ואופטימי מצד שני מאוד עצוב ופסימי.....

אל תסתכל אחורהrivki
ברור שהמצב שלך רחוק ממה שחלמת עליו. אבל תתיחס רק לעתיד ולמה שאתה רוצה לעשות כדי לשפר אותו. למה ואיך התחתנת לפני 11 שנה - כבר לא רלבנטי וחבל לשקוע בזה.
המון זוגות מתחתנים עם אהבה ומשיכה והערכה וכו - והכל מתפוגג עם השנים. אחרת איך אפשר להסביר 30% גירושין? מצד שני יש גם סיפורים הפוכים של בניית רגשות הדדיים עם הזמן והעבודה.

חשוב שתעשה בחירה סופית אם אתה ר ו צ ה להישאר בנישואין האלה או לא. ואז תפעל עד הסוף לפי הבחירה שלך.

אם להישאר, תעשה הכל כדי להעשיר את החיים שלך ולהפוך אותם למלאים ושמחים יותר. אז יהיה לך גם יותר אהבה לתת למשפחה שלך.

ואם אתה רוצה לעזוב אבל מפחד- אולי יש לכם אפשרות לפרידה זמנית, אם למשל תעבור לתקופה לגור בבית אחר, כדי להתנסות בלחיות בנפרד. בלי הצער והמלחמות של גירושין. ואחר כך תחליטו מה הלאה.

ברור שאתה אומלל במצב הקיים. אבל חלק מאומללות זאת תחושה שהמציאות נכפתה עלינו או עשינו טעות שאי אפשר לתקן...לעניינים שאנחנו בוחרים להתמודד איתם, מתיחסים כאל 'קשיים' או 'אתגרים ' . זה גורם לעמדה אחרת והרגשה אחרת.
זה נכון מאוד מה שאת אומרתדי שרוט
אבל זה נכון מבחינה שיכלית.
מבחינה ריגשית הצימאון הזה לאהבה ומשיכה פשוט משתלטת.

נכון להיום גירושין לא על הפרק. פשוט עדיין לא מצליח להביא את עצמי לפתוח מולה את התחושות שלי
תקשיב, אני בדרך כלל משתדלת לענות בנחמדות ובזהירות בפורומיםנועה נועה

אבל השרשור הזה הכעיס אותי כמו שמזמן לא כעסתי ואני הולכת להגיד לך כמה דברים בוטים בפנים.

אתה לא באת לכאן לקבל עצות, או יותר נכון באת לכאן כדי לקבל רק את העצות שמתחשק לך לשמוע. על הדרך אתה גם מרוויח מלא ליטופי אגו ואנשים שאומרים לך איזה אדם טוב ומתחשב אתה, מה שעוד יותר אוטם לך את האוזניים ואת הלב מלהקשיב לקולות האחרים שעולים פה ולעשות את מה שאתה חייב לעשות עכשיו:

להתגבר על הפחדנות וההצטדקויות הטרחניות שלך ולספר לה את האמת. אתמול. 

יהיה לה קשה? ברור. היא כנראה תתפרק לרסיסים. היא תבחר לא להתגרש? יכול בהחלט להיות, לפי מה שאתה מתאר כאן. אבל זו תהיה בחירה שלה, אמיתית, על סמך המציאות. אתה לא יכול להמשיך להונות אותה ככה. ארור מכה רעהו בסתר, מכיר? אתה כאילו לא רוצה להרוס לה אבל אתה הורס פי מאה. זו לא רחמנות, זו לא דאגה, זו לא התחשבות. זו אנוכיות שנוח לה להתחפש לכל אלה. עשית טעות לפני 11 שנה ואתה מסרב לשלם את המחירים עליה אז אתה מספר לעצמך סיפור יפה של לב רך. 

יש היום בעולם קטע כזה של מודעות עצמית מאוד גבוהה, ניתוחים לאורך ולרוחב של התכונות שלי, הבחירות שלי, כל הצדדים האפלים והמסובכים של כל אדם עם עצמו. זה לכאורה דבר חיובי כי מי שמודע לבעיות שלו יכול לתקן אותן. הבעיה היא שבתנועת הנפש הזאת זה לרוב לא מוביל לתיקון אלא להתפלשות עצמית בחיסרון. שים לב כמה פעמים פה בשרשור אמרת שאתה יודע שאתה לא בסדר, אתה יודע שאתה פחדן, אתה יודע שזה לא באמת להיטיב איתה, ועדיין אתה אומר שלא תגיד לה בגלל שזה יהרוס אותה. כלום, כלום, כלום בעולם לא יהרוס אותה כמו הבחירה המעוותת והנוראית הזאת שלך לחיות בשקר. תראה כמה היא כבר הרסה אצלכם.

אז גם אם אתה צריך טיפול רק בשביל לקבל את האומץ לדבר, תעשה את זה. תעשה כל מה שצריך כדי להפסיק לאמלל אותה (וגם אותך, אבל אפילו אם זה היה רק אותה היית צריך לעשות את זה). אם היית נותן פתח לשינוי ביחס שלך אליה אולי הייתי פחות נחרצת, אבל אתה חוזר שוב ושוב על זה שאין סיכוי שדברים ישתנו. אז או שתשנה את התפיסה הזאת ותגבה אותה במעשים - ייעוץ, טיפול, תהליך נפשי כלשהו מגובה באיש מקצוע כדי לדעת שניסית באמת,

או. שתלך. ותספר. כבר. 

אני מקבל את הביקורת שלךדי שרוט
אני כבר זמן מה בלי קשר לשרשור מנסה לחשוב איזה סוג טיפול הכי טוב בשביל המצב הזה.
דווקא מסקנה קטנה יש לי מכל השרשור הזה. שאם כבר טיפול אז טיפול פרטני ולא זוגי.

בינתיים מנסה לחשוב לאיזה כיוון לפנות כי בסך הכל אני אדם ריאלי ולא מאמין בכל מיני טיפולים של העצמה או דברים כאלה ואחרים. זה נתפס בעיני כעניינים רוחניים שאין לי קשר אליהם.
אז לך לפסיכולוג, לא רואה סיבה שיעזור פחותנועה נועה

יש מצב שאתה פוסט טראומתי?יהודה224
?
אממממ לא. לא נראה.די שרוט
יכול להיות גם עבר צבאי אבל לא רקיהודה224
גם הסטוריה משפחתית מסויימת או אירועים בילדות..
אולי. לא יודע.די שרוט
זה כבר עניין לטיפול פסיכולוגי לנבור במערכת היחסים שלי עם המשפחה וכו'....

אבל זה לא נראה לי חריג יותר מידי.

אולי הרבה תנודות בחיים שלידי שרוט
כי אני בכלל חרדי במקור
מותר לבוא לפה גם בשביל לשפוך את הלב.כלה נאה
בן אדם מרגיש קשה וחנוק ויש מקום שאפשר ליפרוק. אז למה לא?
איפה אמרתי לו לא לפרוק?נועה נועה
אבל א', הוא שאל מה לעשות, גם. עניתי. ב', לפי התגובות שלו לאורך השרשור נשמע שהוא בא גם כדי להשתכנע שהוא בסדר, וזה אני לא מוכנה שיעבור בשקט, כי הוא לא בסדר וחשוב שזה יהיה ברור לו.
חלילה. אני יודע שאני לא בסדר.די שרוט
אף אחד לא יצליח לשכנע אותי שאני בסדר. כי יש את החיים עצמם עם אישתי וכל רגע איתה מזכיר לי כמה זה קשה.
דווקא ניראה שהוא מאשים את עצמו בהכל.כלה נאה
כתבת לו שהוא לא בא לקבל עיצות. או רק מה שהוא רוצה לישמוע.
אז אני חושבת שגם אם הוא לא רוצה עיצה אז מותר לו לשפוך את הלב.
זה באמת מצב מורכב.
להאשים את עצמך זו חוכמה קטנה מאודנועה נועה
כשאדם ממשיך בדרך מוטעית אבל 'מכיר בזה שהוא טועה' זה נותן איזו אשליה שאמנם אני לא בסדר, אבל אני מודע לזה, אז אני קצת יותר בסדר. כתבתי על זה בהודעה הראשונה שלי. זאת לא המצאה שלו בכלל... אחת הרעות החולות בדור שלנו. אבל במקרה הזה זה גורר פגיעה עמוקה באשתו ולכן עוד יותר חשוב שהוא יתנער ויצא מהלופ הזה.
בקשר לעצות - מקבלת, איכשהו קראתי מהודעת הפתיחה שהוא ביקש עזרה, עכשיו קראתי שוב ורואה שלא. בכל אופן בעיניי לעמוד מהצד מול הודעה כזאת זה ממש לא תעמוד על דם רעך.
בקשר לאישתו את צודקת.כלה נאה
לך כבר לטיפול, שיעשה סדר בחיים שלךהסטורי
אתה כל החיים עוסק בבריחה, בורח מזהות אחת לשניה, מחפש ריגושים אסורים כאלו ואחרים, מלא האשמה עצמית והאשמה כלפי אחרים ורק עובר מסיבוך אחד לשני.

לגבי אשתך - מי שקרא לא רק את השרשור הזה, אלא גם את הקודמים, יודע שהיא לא כזאת תמימה כפי שאתה מציג אותה כאן. לחלק ממעלליך היא היתה שותפה פעילה ואפילו זאת שהפריע להפסיק. ככה שקשה להניח שהיא חושבת שאתה אחד מל"ו, גם אם יש פרטים אלו או אחרים (חמורים מאוד, אבל לא זאת הנקודה) שאינה יודעת, או שלא מגלה לך שיודעת.

צעדים מעשיים דרסטיים, כאלו או אחרים לא יועילו לך בכלום. רק יהיו פרק נוסף בבריחה שלך מעצמך ומשאיפה לתיקון.

הצעד שאתה חייב לעשות - בשביל עצמך, בשביל אשתך ובשביל ילדיך, הוא ללכת לטיפול. טיפול פסיכולוגי שורשי, שיעזור לך לעשות סדר בחיים, ללמוד איך להפנות את הצרכים והביקושים למקום בריא ולגלות בעצמך הרבה מימדים שאתה בורח מהם. סביר שממילא תגלה גם אמפתיה שאינך מרגיש כרגע.
למען האמת דווקא אני במקום די יציב בחייםדי שרוט
הזהות שלי דווקא די ברורה. אחרי כמה שנים של חיפושים בצעירותי חזרתי בתשובה לעולם הדתי לאומי ומאז אני שם ולא רוצה לזוז ממנו. מאוד אוהב את הבחירה הזאת.

לגבי הריגושים, אז כן, בזה אתה צודק אבל מי לא? אני פשוט יותר אקסטרימי אולי.

ולגבי אישתי. אולי אישתי היא לא טלית שכולה תכלת. אבל בכנות אני אומר לך שהדברים האלו היו אך ורק גרירה שלי. והיום אנחנו כבר לא עושים אותם והיא סוג של נרגעה מהדבר הזה. אישתי באמת תמימה. אולי היא טיפה אקסטרימית כמוני בעידוד שלי אבל היא תמימה וחפה מפשע. באמת אבל וזה אני יודע בוודאות.

שוקל ללכת לפסיכולוג לא יודע. זאת חתיכת הוצאה וגם לא בטוח שיש לי בעיה פסיכולוגית בכלל. אולי צריך טיפול אחר. חושב על זה.
דרך הקופ"ח יהיה חינם...miki052

אני לא מכירה מושג כזה, בעיה פסיכולוגיתנועה נועה
לפסיכולוג לא הולכים בגלל בעיות נפשיות, זה פסיכיאטר. אתה חי בקונפליקט פנימי, אתה מסובך רגשית עם עצמך בנקודה מסוימת - קלאסי לטיפול פסיכולוגי.
מקום יציב זה לאו דווקא אידיאולוגיההסטורי
שינויי אידיאולוגיה רבים, הם אחד התסמינים, הבאתי זאת רק כדוגמא. העיקר זה הבלאגן האישי.

לך לטיפול שעה אחת קודם (אפשר דרך קופ"ח)
קשה לאהוב את המציאות כשחיים בפנטזיותמוש השור...אחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך