בחור שמסתכל על בנותתהייה אחת
עבר עריכה על ידי תהייה אחת בתאריך י"ז בכסלו תש"פ 00:44
אנחנו זוג מאורס ולאחרונה מטרידה אותי תופעה אחת.
הבחור שאני יוצאת איתו לפעמים מסתכל על בנות בנוכחותי, עם פרופורציה אבל עדיין.
עניין ההסתכלות הוא טבעי אבל לפעמים זה יותר מכמה שניות ולפעמים הוא יסובב את הראש כדי להסתכל על בחורה יפה שפיספס.
הוא כמובן טוען שהוא אוהב אותי מאוד אבל לא הכחיש את הקושי בשמירת עיניים.
קשה לי לחשוב על פרידה אבל אם נכון וראוי להכנס לקשר כזה?
או שאם הכל בסדר חוץ מזה עלי לקבל את זה?
(לא לראשי)
נושא חשוב שחייב להעלות כבר עכשיו מולו לבירורor1900
מה כבר יש לברר? הוא כבר ענה על מה ששאלתיתהייה אחת
חשוב לי להגיד לך דבר אחדסוסה אדומה
מה שמפריע לך עכשיו, יפריע לך יותר אחרי החתונה.
בנושא הספציפי הזה יפריע לך הרבה יותר מכל הסיבות שבעולם.

אם עכשיו בתקופת החיזור הוא לא מצליח לשלוט בעצמו, כלומר, בעיניי זה בכלל לא אמור להוות נסיון מבחינתו בתקופה הזאת, אני לא יודעת מה יהיה אחר כך.

לא נוהגת לומר דברים כאלה, אבל אתם רק מאורסים, והייתי מציעה לך לחשוב טוב טוב לפני שאת נכנסת לזה.

שמירת עיניים זה אומנם נסיון לא קל,
אבל לגבייך עסקינן ואת צריכה להרגיש בעיני מישהו אחד לפחות האישה הכי יפה בעולם - וכדאי מאוד שזה יהיה האיש שלך.
וכנראה שזה לא מה שאת מרגישה כרגע
אל תבני על זה שזה ישתנה, להפך... אם כבר, בהקשר הזה כנראה שזה יחריף.

אתם עוד לא נשואים, תחשבי על הנושא הזה הייטב. כלומר, תבחני אותו יותר בנקודה הזאת, ותקחי בחשבון שאת תצטרכי להתמודד עם זה בהמשך, רק שההבדל הוא שאת תהי שלו (זמינה יותר, אסורה על כל העולם, וחשופה מולו).
^^^לגמריrivki
בטח יכתבו כאן שכל הבנים כאלה וכו וכו- אבל זה ממש לא נכון.
כרגע הוא אמור להיות ממוקד בך הפותחת, ואם עכשיו זה לא ככה, מי יודע מה יהיה בהמשך.
לברוח!!!!!!!ליאן
אם זה מוגזם.. בצורה שאת מתארתיהודה224
הייתי מציע לך לשקול את זה שוב בזהירות
יכול להיות שאת צודקת ויכול להיות שאת לוקחת את זה קשה בצורה לא פרופורציונלית תשקלי את הדברים מול צד שלישי עדיף שזה יהיה גבר שמקובל עלייך וכזה שאת יודעת שהוא שומר על עצמו שינסה להבין איפה זה עומד (תקין / לא תקין במתחם הסבירות ) בהצלחה ובשורות טובות
גם אצלי ככהריבי30
ואני נשואה כבר 15 שנה.
יכולה להגיד לך שזה מאד מאד מפריע לי. ולא ידעתי לפני זה שהוא כזה...
א. היית פוסלת על זה אילו היית יודעת על זה לפני נישואים?תהייה אחת
ב. את מאמינה שהוא יכול להשתנות אם הוא רוצה בזה?

ג.את סומכת עליו ומאמינה בו?

אשמח לשוחח בפרטי אם את מעוניינת
משהו לא תקיןאנונימיות
הייתי בודקת טוב לפני.
ולמרות הפחד עדיף להתעמת עם דברים עכשיו
מאחל שתמצאי מישהו לטעמך.me.
הוא אמין?

את סומכת עליו?

יש להסתכל על נשים ויש לדבר. ויש ליצור קשרים.

את סומכת עליו שהוא חישאר נאמן אליך?
לא! תעיפי.
כן! תשמרי.

רוב הגברים מסתכלים. אני מסתכל.
תעשי בירור האם את סומכת עליו!
או שאת רוצה לגור איתו במקום בלי נשים.

אין אפשרות ריאלית לשמור עיניים כל כך.
בעבודה יהיו נשים. ברחוב. גיסות.
בקיצור - זה נושא שצריך בדיקה.
אבל, לא כאיסור. אלא כנושא של אמון.
זה שיש "רמות" בבגידהסוסה אדומה
זה לא אומר שזה בסדר. ואם אתה מסתכל, זה לא הכשר לשום דבר. אומנם קשה לשמור כשרות, אבל אין ברירה.
אם כבר, יש לראות ויש להסתכל.

אם כרגע מפריע לה שהוא מסתכל, יפריע לה גם בהמשך. והרבה יותר. נקודה.

ובאותה מידה שגברים לא יכולים להסביר לנשים "כמה קשה להם לא להסתכל", נשים לא יכולות להסביר לגברים כמה קשה להן כשהם מסתכלים.
כמה זה שורף אותן.
מי שזה מפריע לה, זה מפריע לה.

ופה מדובר בגבר שמסתכל על בחורות בזמן שהיא היחידה שאמורה לעניין אותו, וזה עוד לפני שהוא מתמודד עם הקשיים שאחרי הבחירה.

יש הרבה מאוד עד ה"ישאר נאמן".
מה זה נאמן?
במעשה?
בדיבור?
במחשבה?
נכון שיש להסתכל, ויש לדבר ויש ליצור קשר... אז מה? מי אמר שלהסתכל זה עניין שסביר לאישה צעירה להתמודד איתו? (ו"לסובב את הראש"?!)

אומנם יש נשים שמוותרות על נאמנות ברמת המחשבה, אבל זה שלהן והן חריגות. היא לא אחת מהן.
לרוב נשים נפגעות מזה ברמה גבוהה מאוד.

לפותחת היקרה,
כאישה לאישה אני אומרת לך, גברים יספרו לך כמה הנסיון הזה קשה, אבל אני מציעה לך לחשוב על עצמך, ואומרת לך שיש בזה רמות ואת צריכה לראות שהרמה *שלו* מתאימה *לך* כבר עכשיו. ששום קושי מהסוג הזה לא יהיה על חשבון הגב שלך.

את מתמודדת בסיטואציה מאוד מאוד לא נעימה.
קשה מאוד לשקול בכנות שבירת אירוסין.
אבל תאמיני לי, שהרבה יותר קשה לשבור נישואין, או לבכות לבד במיטה בלילות ולהתחרט על החיים שלך.

רק את יודעת אם זה עלול להגיע לרמה שדיברתי עליה (כלומר, כמה זה עשוי להפריע לך בהמשך בהתחשב בעובדה שזה לא יעבור עם הנישואים, אם כבר, רוב הסיכויים שלהפך- ואז זה יכאב לך יותר).

שיהיו שיקולים נכונים ונעימים בע"ה, ושה' יהיה איתך.
אינני מבין את ההתלהמות שלך..me.

לא כתבתי לה להמשיך איתו. לא כתבתי לה שהיא צריכה לבכות בלילה כי הוא בוגד בה.

כתבתי, והתכוונתי לומר שאם היא מרגישה שהמבטים האלה גורמים לה לא לסמוך עליו, זה לא שווה את זה.

היא צריכה להרגיש בטוחה בו. ובאמת זה לא משנה מה הרמה של הפזילה.

הקושי שיש בדבר, הוא משהו שאת לא יכולה להבין. 

מזה שאת כותבת "אבל אין ברירה" - אני מבין שאת לא מבינה.

הברירה קיימת - אבל את לא תאהבי אותה כל כך.

חשבו עליה. היא קיימת בעולם מקביל אלינו, באיזורים חרדים, או מוסלמים דתיים מסויימם. 

אין נשים ברחוב, אין נשים באיזור. לא מסתכלים על נשים?

מבאס אותך לשמוע? 

באסה!

תאפשרי לבעלך ללכת ברחוב, או שתחפשי גבר שזה הדבר היחיד שיש לו בחיים.

המציאות היא כזאת שהלכות הצניעות לא מאפשרות לגבר ללכת ברחוב ולשמור על העיניים שלו.

יש כל מיני דמויות רבניות שכן שומרות על העיניים ומסתובבות במקומות כמו הרובע היהודי שמלא בנשים לא צנועות.

את רוצה שבעלך ילך איתך לקניון? יבוא איתך לקנות בגדים? יעבוד בהייטק? יהיה מורה בבית ספר? מהנדס בחברה?

יהיו נשים!

יש הבדל בין לראות לבין להסתכל.

ואני חוזר לנקודה המקורית שלי.

אם זה גורם לך להרגיש בגידה באמון - שום דבר לא יעזור ולא משנה מה הוא יעשה.

אם זה לא בוגד באמון - אין בעיה. עוד ישמע בהרי יהודה.

מזל טוב לכולם!

איפה ראית התלהמות?סוסה אדומה
ניסיתי להסביר לך לעניין ה"לסמוך עליו".
גברים לפעמים חושבים שמה שמפריע לאישה זה זה שהמבטים האלה יעברו לרמת ה"מעשה". ואם הוא רק מסתכל זה בסדר.
וזה לא העניין.
עצם המבטים הם בגידה מבחינת הרבה נשים.
ולכן אין פה עניין של "לסמוך עליו".
פשוט, שומעת אהובה? הוא בוגד בך, נכון, (עוד) לא מעשית. אבל מחשבתית כן. מקובל עליך?
אין פה עניין של "את סומכת עליו?" לא. אין מה לסמוך על גבר כזה.
וגם אם כן, זה עצמו פוגע מאוד.

באופן אישי, קרה לי לא פעם שגבר נשוי עם אישתו הסתכל עלי, והיא שנאה אותי, ואהבתי אותה, וקיוויתי בשבילה שתתן לו את מה שמגיע לו.
זאת השפלה נוראית לאישה שהגבר שלה מסתכל על אחרת.
ואני אומרת את זה בתור זאת שהסתכלו עליה. הרגשתי את ההשפלה של האישה הזאת שמותרת רק לו, היא מקריבה את עצמה, טובלת בשבילו, מתמסרת, והוא? מסתכל (ולפעמים גם מפנטז) על מישהי שמסקרנת אותו?!
אז הוא לא יבגוד מעשית. אבל הוא משפיל אותה. למה זה מגיע לה?!?
כולי לב על כל הנשים באשר הן שצריכות להתמודד במצב הזה.

אמרתי לך כבר, יש הבדל בין לראות לבין להסתכל.
ואני ממש מצטערת, אבל כאחד שמעיד על עצמו שהוא *מסתכל*, אני חייבת לומר שאתה חוטא כלפי אישתך, כלפי עצמך וכלפי העולם.
לא כולם מסתכלים.
ונכון שבשביל כולם זאת התמודדות, אבל יש הבדל בין לומר "אני מתמודד" לבין לומר "אני מסתכל".
ולצערי העדת על עצמך (בהמשך למה שטענת בשרשור של מישהו ש*בוהה* בבחורה ש"זה טבע הגבר". כאילו גבר הוא בהמה שלא מסוגל להתגבר על יצרו אלא אם כן נשים לא יצאו לרחוב).

ודי כבר להגיד שזה בלתי אפשרי אלא אם כן נשים ישארו בבית שלהם. טוב?
מכירה גברים (מעטים אומנם) שמדברים איתי בלי שאני מרגישה שהם רואים אותי כאישה - וכך הם גם מעידים על עצמם.
אם הם יכולים, כולם יכולים. רק שיש כאלה שבוחרים להיות לוזרים מלכתחילה. וזאת הבעיה שאני מדברת עליה.

אני אומר שוב.
יש הבדל בין לומר "אני מתמודד" לבין לומר "אני מסתכל". וגם לא נתת את ה"לראות" כאופציה בהבדלים שבין להסתכל, לדבר, וליצור קשרים.
ועל זה בעיניי, אתה צריך לעשות את התשובה שלך. (אלא אם כן התכוונת בלהסתכל -ללראות... אבל שוב, בהמשך לתגובה אחרת שלך, זה קצת קומם אותי).
לפחות שתהיה מעט בושה.
הבנתי..me.
עבר עריכה על ידי .me. בתאריך י"ז בכסלו תש"פ 19:07

אסביר - "אני מסתכל" - אני רואה.

אין אפשרות לא לראות. מוסב כלפי כל מה שכתבתי. 

(למעט מה שכתבתי על רבנים שמסתובבים ברובע, שהם רואים, ולא מסתכלים)

"טבע הגבר" - הוא מה שגורם לאדם להפנות מבטו ולבהות ולא שום דבר אחד. 

אני צריך לעשות תשובה?

נכון. 

תודה על התזכורת. אשריך!

משפיל - מעניין - אני אברר אצל אשתי למה את מתכוונת, שתסביר לי לעומק למה את מתכוונת, אולי אני לא מצליח לראות על מה את מדברת.

[עריכה: ביררתי - היא אמרה שהיא מתחברת עם מה שאת כותבת שזה משפיל  מהצד שלך, אבל היא לא הרגישה מושפלת כי לא הסתכלתי

טוב, אז לפחות יש לי סנגור אחד טוב.]

"ודי כבר להגיד שזה בלתי אפשרי אלא אם כן נשים ישארו בבית שלהם. טוב?
מכירה גברים (מעטים אומנם) שמדברים איתי בלי שאני מרגישה שהם רואים אותי כאישה - וכך הם גם מעידים על עצמם.
אם הם יכולים, כולם יכולים. רק שיש כאלה שבוחרים להיות לוזרים מלכתחילה. וזאת הבעיה שאני מדברת עליה."

זה כמו לומר שדי כבר לומר שמה שמעניין אישה זה איך היא נראית, ודי כבר לומר שלוקח לך הרבה זמן לבחור שמלה, ודי כבר לומר שאישה צריכה שיגידו לה שהיא יפה, ושרק בעלה יסתכל עליה, וכו וכו' מענייני דברים כאלה של נשים בלבד. יש ודאי דוגמאות מדוייקות יותר זה מה שעולה לי עכשיו.

ודי כבר לומריהודה224
שגברים הם נואפים ולא מעניין אותם כלום חוץ מאיך את נראית וגברים הם גסים והם... והם...
מסכים..me.

אני שומע מדבריך שככה הבנת אותי.

תוכל להסביר לי איך בבקשה.

האמת מאד מסכים איתךיהודה224
רק מי סיפר לך שבאיזורים חרדים אין נשים??? מתי בפעם האחרונה ביקרת ברחוב רבי עקיבא בבני ברק??
השרשור הזה כמו המון שרשורים בתקופה האחרונה ממש ערש של שוביניזם נשי( פמיניזם אמרנו??...) וממש מראה כמה ישפה כאלה שאין להן מושג מה זה החיה הזו לעזאזל? גבר!!!
כמסתכל מהצד אני נגעל מהניסיון לנתח מחקרית את הראש הגברי...ניסיון מוטה ומלא דעות קדומות והסללה.
התכוונתי בהתלחה לכתוב.me.

אזורים מוסלמים - כי הייתי באיזה מוסלמי במזרח ירושלים, ואחרי כמה זמן אשתי אומרת לי שהיא לא ראתה אישה ברחוב. 

זה גם לא נכוןיהודה224
חייתי שם די הרבה זמן והיו הרבה ערביות ברחוב.... כך שזה לא מדוייק אבל הדוגמא של בני ברק כ"כ בולטת שזה הרבה יותר ברור..
טוב. אם אתה אומר ככה. טענתי הופרכה..me.

אין קשר בין רמת הדתיות או איפה אתה גר לרמת הבנות ברחוב. 

אתה יכול להשוות את בני ברק לתל אביב בקיץ?כלה נאה
שתיהן לחות להחרידמופאסה
חחחחכלה נאה
יפה. ולמרות זאת, נשות בני ברק צנועות יותר.
רוב הגברים מסתכליםאנונימית 50
השאלה כמה ואם זה סביר.

תראי את אבא שלך אם הוא מסתכל או מישהו שאת מעריכה.
ותראי אם הבחור שלך מגזים או לא.
נשמע שיש ביניכם פתיחות גדולה - וזה נהדר!נתנאל וייס
עבר עריכה על ידי נתנאל וייס בתאריך י"ז בכסלו תש"פ 12:27

אם הצלחתם לדבר ביניכם והוא פתח בפנייך את הקושי הזה בשמירת העיניים - תדעי לך שאתם במקום נהדר!

את שואלת "אם הכל בסדר חוץ מזה עלי לקבל את זה?" - ואני אומר לך חד משמעית שכן.

הרבה מאוד כאן מכניסים אותך לסרטים,

תזהרי, תתרחקי מזה כמו מאש, תברחי וכו'.

לעניות דעתי, כל עוד לא מדובר על בחור פלרטטן, שקרן וכו'

אלא ההפך - הוא משתף אותך בכאב שלו ובקושי שלו!

(אם הוא טוען שזה לגיטימי, ושאין לך זכות להתלונן "כי הוא גבר וככה גברים עושים" - אז ברור שזה בעייתי. זה לא נשמע שזה הסיפור)

מה שאת מתארת טבעי לחלוטין, במיוחד בתקופת האירוסין-שנה ראשונה (לפעמים קצת יותר מזה)

ואין מה להלחץ מזה, ואסביר את כוונתי.

להסביר לאישה את הדחף של הגברים להסתכל ולתור אחרי העיניים זה דבר בלתי אפשרי.

זה דחף שתבוע בגברים ויש לו תפקיד מאוד מאוד חשוב, ברגע שביטלו את היצר הזה לא נמצאה שום ביצה בעולם.

וכידוע את הביצים התרנגולות מטילות, משמע שביטול היצר בצד הגברי של העולם - מבטל אותו גם בצד הנשי!

אני לא יודע בן כמה המאורס שזכה באוצר היקר מכל בעבורו,

אבל תחשבי שכבר כמה וכמה שנים הוא מורגל לתור ולחפש את אהבת חייו.

גם אם הוא לא מפרש את זה ככה, זה הצורך הנשמתי שדוחף אותו לכך, הצד החיובי שביצר הזה.

אילולא הוא היה "מעוניין בנשים" - גם את לא היית מרגישה רצון חזק להתחתן איתו.

מהרגע הזה שהתארסתם בשעה טובה, מתחילה העבודה - של שניכם לתעל את כל היצר הזה לקדושה ולטהרה.

הבעיה הגדולה קורה כשזוגות מסתכלים על זה "כבעיה של הבעל",  ואז שומעים לרוב אחת משתי הטענות הבאות -

1. או שמסתכלים על הבעל כבוגד, כנואף, כפושע - גם אם הוא נפל בלי שום רצון ובדחף בלתי נשלט וסובב את הראש "רק" אחרי מישהי יפה ברחוב.

2. או שהאשה מתנתקת לגמרי, אומרת שזה הבעיה של הגבר, שאין לה אחריות על החשבון שלו עם בורא עולם ושיעשה מה שהוא רוצה.

שניהם אלו קיצוניות נוראיות שהורסות כל חלקה טובה בבית היהודי.

ישנה גמרא ידועה ועמוקה מאוד:

"רבי חייא הוה קא מצערא ליה דביתהו, כי הוה משכח מידי, צייר ליה בסודריה ומייתי ניהלה. אמר ליה רב: והא קא מצערא ליה למר! א"ל: דיינו שמגדלות בנינו, ומצילות אותנו מן החטא."
[בתרגום על פי הרב שטיינזלץ: רבי חייא היתה מצערת אותו אשתו [אף על פי כן] כשהיה מוצא [דבר טוב] היה צורר אותו בסודרו ומביא לה. אמר לו רב: "והרי [היא] מצערת את אדוני [ומדוע אתה משתדל להנות אותה?]" אמר לו: דיינו שמגדלות [הנשים את] בנינו, ומצילות אותנו מן החטא]" 

אפשר ללמוד ולהתעסק הרבה בגמרא הזו על המאמץ של רבי חייא לשמח את אשתו על אף שהייתה מצערת אותו,

אבל אני רוצה לדבר דווקא על החלק של אשתו בסיפור, על ה4 מילים האחרונות "שמצילות אותנו מן החטא"

התפקיד העצום של האשתו זה להבין את ליבו של בעלה, ולעזור לו להציל אותו מן החטא.

זה נשמע נורא ואיום, הרי לכאורה זו אחריות של הבעל!

אך לא כך. ברגע שמבינים שברית האוהבים היא ברית משולשת, שמרוכזת בברית שבין איש לאישתו ובין הברית של האדם עם אלקיו, האחריות היא משולבת ומשותפת.

כמובן, אני חוזר ואמר - בעל שמסיר אחריות, לא רוצה להתאמץ, טוען שיש לו בעיה ו"קבלי אותו ככה", זה נורא ואיום.

זה אדם שלא עובד על עצמו, ואין סיבה שאשתו (או ארוסתו) תעבוד ותתאמץ בשבילו.

אבל ברגע שהאשה מבינה שיש לבעלה דחף מיני חזק - היא יכולה להיות בטוחה שברגע שהוא יעבוד על עצמו הראשונה שתרוויח מזה זו תהיה היא! ולא, אני לא מדבר רק על השמחה שבמצוות הקרבה שבין איש לאשתו.

בעל שמצליח לעבוד על עצמו מתקיים בו ובאשתו "במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים".

הקרבה שלו לאשתו הרבה יותר חזקה, הוא הרבה יותר מפייס, הרבה יותר מחזר, הרבה יותר מפגן, אוהב, תומך וכו'.

וכן, גם בקודש הקודשים של הבית, בקשר הכי עמוק וחזק שבין איש לאשתו - אם יש ביניהם שפה משותפת, הבנה הדדית ורצון להטיב זה עם זה, גם שם הקרבה והשמחה גדולים לאין-ערוך.

אם אכן ארוסך (או בעלך אם את אחרת שנתקלת בשאלה הזו) משתף אותך בקשיים שלו,

תביני שזה רק מעיד כאלף עדים (ויותר מזה) על אהבתו אלייך! הוא סומך עלייך! הוא רוצה להשתוקק רק אלייך!

אבל קשה לו, והוא מבקש שתעזרי לו.

אמנם לעולם לא תצליחי להבין אותו, אבל הוא זקוק לעזרתך. הוא זקוק שתצילי אותו מן החטא!

מה הדרך? נקודות למחשבה:

1. כאמור, אם הוא שיתף אותך, גם אם זה קשה ובהתחלה נפגעת מאוד, תדעי שזה ממש לא נגדך!
    ההפך, הוא סומך עלייך ורוצה בעזרתך, את אפילו יכולה להרגיש מוחמאת שהוא מרגיש עוגן ובטחון לשתף אותו במקומות הכי כואבים בנפש שלו!

2. תזכרי שאפילו יהודה הבן של יעקב אביו נפל בחטא, והמזל שלו שהיה לו את רעהו העדולמי שהוא היה יכול לשתף אותו שהוא נפל בחטא עם אחת פרוצה. מכאן למדו חכמים שראוי שלכל אדם יהיה חבר נפש שהוא מסוגל לשתף אותו במקומות הכי שפלים בנפש שלו - כי רק ככה זה עוזר לו להתרומם! אשרייך שאת זו שבעלך רואה בך את הכתובת!

3. בדיוק כמו בחינוך ילדים. הילד שלכם בעתיד, בעז"ה יבוא וישתף אותו בקשיים הכי גדולים שלו, בחטאים ובנפילות שהיו לו - אם את לא תצליחי להכיל אותו, תביישי, תכעסי ותרחיקי אותו - תהיי בטוחה שהוא לא ישתף אותו עוד.
    דווקא ההתעניינות האמיתית, ההכלה, ההבנה והכאב איתו יחד - הם אלו שיהוו בעבורו את העוגן לצאת מכל נפילה.

4. בהמשך לנקודה הקודמת, גם אם זה קשה (מאוד) תאמיני לו ותאמיני בו. תאמיני בנשמה הטהורה שיש לבעל, נשמה שבאמת לא נפגמה כלל (!), נשמה טהורה שה' נופח בו בכל בוקר מחדש. ה' מאמין בבעלך האהוב. ה' מאמין שבעלך באמת לא רוצה ליפול בחטא (גם אם הוא נופל שוב ושוב, ושוב). תאמיני גם את שבעל באמת לא רוצה ליפול! ותאמיני שאם הוא יקבל את העזרה הנכון הוא גם יכול להצליח בכך!

5. ככל שהפתיחות ביניכם תהיה יותר גדולה, תוכלו לחשוב יחד מה גורם לבעלך ליפול בשמירת העיניים (ושמירת הברית).
    ברגע שתבינו, תחשבו יחד מה יכול לעזור לו. ואני באמת אומר - לעזור לו! לא לכלוא אותו, לא להציב לו גבולות, לא להיות שוטרת. זו לא המטרה. הוא רוצה לצאת מזה, כמו אדם מסומם שמעוניין להגמל, אבל צריך טריגר וסיוע.

דוגמאות בפועל? אם זה המחשב או הפלאפון, תחשבו יחד על תוכנת סינון שרק את תדעי את הסיסמא (שוב, כדי לעזור לו! לא כדי לכלוא אותו). דוגמא נוספת - אם אתם יודעים שאתם הולכים לרחוב תחשבו על סימן מוסכם ביניכם שיעזור לו להזכר כשהוא נתקע במבט, משפט שרש שניכם מבינים שאת אומרת לו שכאת קולטת שהוא מאבד שמירה. 
    אפשר לתת עוד רעיונות, אבל הכל מתחיל ונגמר בפתיחות (גם שלך) וברצון של שניכם לעבוד באמת את הקב"ה.

6. ונקודה חשובה אחרונה מאין כמוהה, פחות רלוונטית לתקופת האירוסין, מאוד רלוונטית לשלב שאחריה.
    בזמנו שמעתי מהרב יהושע שפירא משפט עמוק שאומר "כשיש אשת איש בבית - אין אשת איש בחוץ, ולהפך, כשאין אשת איש בבית - יש אשת איש בחוץ". כשהיחסים בין איש לאשתו הם יחסים תקינים, מלאים בתשוקה, באהבה, במתח מיני בריא ובאיזון נכון, יש לבעל "פת בסלו" והוא לא תר במקומות אחרים. לעומת זאת כשיש קשיים בבית, באופן טבעי ולא רצוני היצר של הבעל מחפש מקומות פורקן אחרים.
    באופן טבעי, לוקח זמן לאיש ולאשתו להגיע למצב בו הקשר המיני שלהם נבנה בצורה נכונה ובריאה, וזה לגיטימי לגמרי שכך יהיה. כל אחד צריך ללמוד מאפס (וב"ה שככה!) מה זה מגע, מה זה מגע מיני, מה עושה זה לזה נעים ואיפה, איך לשמח האחד את השני וכו'. - וגם פה מאוד מאוד חשובה הפתיחות והשיתוף. בלי שיח משותף, אל תצפו שתבינו ותשמח זה את זה, כי זה לא יקרה.
    לתהליך הזה לוקח זמן, לכן הגיוני מאוד וטבעי שלבעל עדיין יהיו נפילות עד שהוא ירגיש שיש לו עוגן טוב בבית.

7. בניגוד לנקודה הקודמת, את לא צריכה להרגיש לחץ נפשי ואחריות על המצב המיני ביניכם, כי כאמור זה טבעי שיקח לזה זמן. מה עוד שבאופן טבעי ונשמתי האשה מרגישה ריחוק מבעלה כאשר הוא פוגם בבריתו. וככל ששמירת הברית תהיה יותר חזקה אצלו - גם את תרגישי תשוקה יותר חזקה אליו. כך שזה באמת אינטרס משותף של שניכם, אבל בנחת. כל החיים לפניכם, ויהיו הרבה עליות וירידות ברכבת ההרים הזוגית. אבל זה חוויה מדהמה ומומלצת!

זהו... סליחה שיצא ארוך....

מקווה שנתתי כיוון מזווית אחרת שכדאי לחשוב עליו

בהצלחה ענקית, 

שיהיה בניין עדי עד.

בית של קדושה, של טהרה, ושל ברית אהובים ואוהבים,

לעד ולעולמי עולמים!

אשריך! גם על התוכן וגם על הפירוט הרחב!ירא שמים!
הוא לא שיתף אותה, היא ראתה.סוסה אדומה
אין פה שום עדות ("כאלף עדים") לאהבה.

הוא מתבונן - בזמן האירוסין- למשך מספר שניות, ומסובב את הראש (ועוד בנוכחותה!!).
זה הרבה מעבר לקושי לגיטימי.

והתשובות שלך בהמשך (רפרפתי, חייבת להודות, לא קראתי לגמרי), מתאימות לאישה נשואה שכבר עשתה את הבחירה (...) שלה.

מעבר לזה, כתבת יפה, אבל זה לא רלוונטי לדעתי.
גם אם היא "תפסה אותו על חם" - זה עדיין רלוונטינתנאל וייס

אני לא מכיר את הגבר שיהיה מספיק "גבר" לבוא בשלב הארוסין ולהצהיר "שמעי, יש לך בן זוג דפוק, שקשה לו בשמירת העיניים, הוא גם נואף בשעות הפנאי, רק שתדעי".

אבל זה שהוא גבר, וכן - הוא מספיק גבר, וכנה, ואמיתי. הוא לא מטאטא את זה מתחת לשטיח.

הוא לא אומר "תעזבי, זה רק היה משהו נקודתי, ספציפי, בקטנה. תתעלמי - זה לא יקרה שוב".

כי הוא היה יכול לטעון את זה, והיא גם היתה מאמינה לו.

הוא בא, ואמר שקשה לו. הוא פתח בפניו את ליבו ואמר שהתחום הזה כן מאתגר אותו. וזה אומץ.

כי הוא יודע שהיא יכולה להעיף אותו מכל המדרגות - הרי זה מה שכולם פה מייעצים לה לעשות.

ועדיין. הוא בטח בה. הוא קיווה שהיא תבין. לא תתן לזה לגיטימציה! הוא לא חיפש לגיטמציה, אף פעם!

וד"א, אם מישהו או מישהי פה חיים בסרט שאין גבר שאין לו התמודדות עם התחום הזה,

אז היא פשוט מסכנה ומסכן בעלה שחייב לשדר את זה לאשתו במקום להיות פתוח לעבוד על זה ביחד.

מעטי מעטים היו, ובדורות הקודמים, שהגדירו אותם כקדושים שלא טעמו טעם חטא.

קודם כלסוסה אדומה
זאת לא גבורה גדולה להודות במה שהוא לא באמת יכול להכחיש. היא ראתה אותו בוהה בנשים אחרות ומסובב את הראש. לא יעזור לו להכחיש והוא יודע את זה, לא צריך להיות 'גבר' בשביל זה.
היא אומנם אישה, אבל היא לא סתומה, ואדרבה.

דבר שני, זה שזה קשה לו והוא קיווה שהיא תכיל אותו עם זה, זה לא אומר שהיא חייבת לעמוד בציפיות שלו.
הלו! אתה מציע לאישה להכיל גבר שפוגע בה כי הוא מסכן וקשה לו?!
ממש לא!
היא המסכנה פה. אתה מתבלבל.
ובעיניי זה עוול שאתה אומר למישהי להכיל חוטא כשהחטא שלו על חשבונה.
לא מגיע לה את זה. מה היא עשתה בחיים שלה שמגיע לה גבר שבוגד בה ברמת המחשבה (ואף אחד לא יכול להבטיח לה שבעתיד זה לא יהיה גרוע יותר).
במילים אחרות, אל תגיד למישהי להיכנס למיטה חולה כי לחולה קשה והוא מסכן. היא לא צריכה להכיל אותו.

והפסקה האחרונה שלך לא קשורה.
כולם יודעים שיש התמודדות בנושא.
אבל יש התמודדות ויש התמודדות.
תודה על התגובה המפורטתתהייה אחת

זה עזר לי להבין קצת יותר את הצד השני. תודה @נתנאל וייס

ההסתכלות לצדדים לא מציקה לי באופן מאוד מאוד משמעותי (אבל מבחינה עקרונית ותחושתית, קצת). למה? כי יש לי אמון מלא בו. יש לנו אכן קשר פתוח ולא מוסתר ויכול להיות שזו אחת התופעות הנלוות לו: הסתכלות באופן גלוי בנוכחותי ובהעדרי. 

למרות זאת, יש לי תחושה אמביוולנטית כי כמו ש @סוסה אדומה ציינה, המצב מורכב ולא חיובי על פניו. יחד עם זאת, לא נכון להתעלם מעובדות נוספות שיכולות להשפיע על ההסתכלות שלו כמו הפרעת קשב (וגם ציינו את זה כאן) שאולי אלו מועדות לסלחנות והכלה ולא פסילה מיידית.

לבחור חשוב מאוד נראות חיצונית, ואני ב''ה עונה לצרכים שלו אבל למה בכל זאת הסביבה הנשית עדיין מעסיקה אותו? הוא  מודע לכך (ומוכן לעבוד על זה). לאור הטיעונים של שניכם, על סמך מה אני אמורה להכריע?

תודה לשאר העונים

על סמך הלב שלךיהודה224
תשבי בשקט עם עצמך ותביני מה עומד מאחרי ההתנהגות שלו אם את חושבת שאת בסדר עם זה או לא וכו. אני חסיד של הלב.
מז"א חשובה החיצוניות? מה יהיה אחרי לידהה' אלוקינו
אם תהיי עם 20 קג עודפים?
עכשיו לא מפריע? חכי לאחרי
למי לא חשובה חיצוניות??יהודה224
לא מכיר חיה כזו?
אם זה צריך להיות חזות הכל לא! אבל ברור שזה חשוב לגברים ונשים כאחד.
השאלה מה רמת החשיבות לזה. אצלו היא *מאוד* גבוההתהייה אחת
ולי זה מתחיל להיות קשה
אוי ואבוי.ה' אלוקינואחרונה

לטענתו הוא יאהב אותי גם כך (אני בספקות אם ימשך)תהייה אחת
הפסקה האחרונה שלךסוסה אדומה
בעיני צריכה לעורר אצלך שאלות עכשיו, לפני שיהיה מאוחר מידי.

גם אם לא היה פוזל לעבר אחרות,
הייתי בודקת את רמת המשמעות שהוא מייחס לנראות החיצונית גם למקרה שאת מושלמת בעיניו בכל סיטואציה ומצב אפשרי (אחרי הנישואין, אפקט ה"בחר בי" קצת מאבד מהבהירות שלו, ותחושת ה"מוחפצות" עלולה לצוף באופן חריף יותר - במיוחד בעת קיום יחסים).
כל שכן כשהוא פוזל לעבר אחרות כשאתם מאורסים (תכפילי את ההתנהגות שלו לזמן שבו אתם תהיו נשואים, שאז לפי כמה וכמה רבנים גברים ששמעתי - היצר הרע בנושא הזה גובר בגלל כל מיני סיבות).
הסיבה איננה משנה.
בעיות קשב וריכוז הן בעיה בפני עצמה שצריך (ואפשר אולי) להכיל.
אבל לא בכל מחיר.

יקרה, תתלבטי על זה מכל כיוון אפשרי לפני שאת עולה על הרכבת.

תשובה קדמה לעולם, אבל בהתחשב בזה שאסור לך לסמוך על זה... הייתי שוקלת את זה הייטב.
יש לי תהייה אחתמופאסה
שזה, בהנחה שמדובר הבחור דתי,
איך יכול להיות שהוא לא מתבייש ליד ארוסתו להסתכל? זאת תקופה שהוא היה צריך לשחק את הצדיק, לפחות במשך הפגישות. נשמע שיש כאן איזה שהיא בעיה (אולי חמורה) בדחיית סיפוקים.
אני מסכים עם סוסה אדומה שיש כאן משהו חריג.

האדם עובר כמה עבירות בסתר, מה שיתבייש לפני בני-אדם. וכן אמרו חכמים: בשעת פטירת בן-זכאי, אמרו לו תלמידיו: רבנו, ברכנו. אמר להם: יהי רצון, שתהא מורא שמים עליכם כמורא בשר-ודם. אמרו לו: עד כאן ותו לא?! אמר: הלוואי! תדע, שהרי אדם עובר עבירה בסתר, ואומר: לא יראני האדם (ברכות כח, ב). וכל זה - מפני שירא שיבוא לידי בושה. וישוב מן העבירות מחמת שיתבייש מבני-אדם, כי מתוך שלא לשמה בא לשמה (פסחים נ, ב).
(העתקתי מאתר דעת)
ייתכן מאוד שזה שאלה באיזון בנוגע לדחיית סיפוקים.נתנאל וייס

עם הדברים שכתבת אני יכול מאוד להסכים.

יש צדק בדברייך, ואת זה צריך לבחון גם בנקודות אחרות בתיפקודו של הארוס.

רק שאני ממליץ לא להגדיר את זה כ"בעיה של דחיית סיפוקים" - כל עוד שלא ברור שזו בעיה.

ואסביר. 

לענ"ד צריך לבחון את המקרה בשלוש נקודות.

• אם זה מופיע במקומות אחרים, ייתכן שזה האופי שלו לטוב ולמוטב.
    לא תמיד חוסר יכולת לדחות סיפוקים זה דבר נוראי ובעייתי - זה נוראי אם הוא לא במינון הנכון.
    יש משהו שיכול להיות טוב ב"לעשות כאן ועכשיו" - ככה דברים לפעמים קורים בפועל, ככה ישנה התקדמות, ככה לפעמים יש פירגון וקניית דברים שאלמלא היו נדחים לא היו נעשים לעולם. ומצד שני כמובן שיש גם שליליות בחוסר היכולת (מצב כלכלי, תפקוד של הבית וכו').
    השאלה כאמור היא במינון.

• נקודה שנייה שכדאי לפותחת השרשור היא לבחון את עצמה, איפה היא בעולם הזה של דחיית סיפוקים.
    איפה היא מצליחה לדחות ואיפה לא, האם "ידה קלה על ההדק" והיא לא דוחה כלום או שמה היא יותר מידי הססנית, יותר מידי דוחה את הסיפוקים שהנפש שלה זקוקה להם ולא מאפשרת לה מקום לספק את צרכיה?
    לפעמים המינון של האיזון הוא לא רק אצל האדם עצמו אלא גם אצל זולתו - אנו מאזנים זה את זה.

• בהמשך לנקודה הקודמת. אם ואכן מדובר בבחור עם אופי שנוטה לספק את צרכיו במהירות, כדאי שתבחן עם עצמה מה היחס הנפשי של ה לגבי הנקודה הספציפית הזו ועד כמה היא מוכנה לוותר על מכלול נקודות הטוב שהיא מצאה בבן זוגה. היא שואלת "אם הכל בסדר חוץ מזה עלי לקבל את זה?" - האם היא רוצה לוותר על ה"הכל בסדר" בגלל הנקודה הזו של סיפוק הצרכים שלו? כול להיות שהתשובה חיובית, אבל כדאי לבחון אותה. במידה והתשובה תהיה שהיא מעדיפה שלא לוותר על מכלול הטוב, לפחות היא תבחר במודע לחיות עם ה"דפקט" הזה בבעלה. ובמידה והיא מחליטה לפרק עכשיו את האירוסין, זה יהיה במודעות לכך שהיא גם ויתרה על כל הטוב.
    שתי ההחלטות לגיטימיות לחלוטין, אבל חייב ששתיים יוצבו על משקל ההחלטה.
זה לא עוד משהו בתוך מכלול מעלות וחסרונות. זאת הטעות שלך.סוסה אדומה
זה המשהו בעצמו.
אישה שמרגישה שבוגדים בה, לא משנה באיזו רמה (אם היא אוהבת את עצמה) היא מרגישה לא אהובה.

וכשהיא לא מרגישה אהובה, אין אהבה.
ואז אין פשעים שמתכסים באהבה. כי יש פשעים ואין אהבה.
בצדק! אישה צריכה להרגיש אחת.
נכון שהדרך לשם לרוב ארוכה בכל מצב, אבל צריך לראות שיש בכלל עם מי לעשות את הדרך, ואני אומר שוב, אם ככה זה בשלב החיזור, אני לא רוצה לדעת מה אחר כך.

ונכון שכל גבר מהבחינה הזאת (אל תאמין בעצמך...) הוא בבחינה של חתול בשק.
אבל החתול בחוץ! - הוא מתבונן בנשים אחרות וזה מטריד אותה כבר עכשיו.

וימשיך להטריד אותה בהמשך. מילה שלי.

כנשואה שגברים נשואים (דתיים תורניים וחילונים) התחילו איתה ברווקותה, ונפגעה עד עמקי נשמתה (כמותחלת!!), אני מציעה לה להישמר מזה מאוד ולשקול זאת הייטב.
זה להכנס מראש למיטה חולה.
אני חושבת שכל גבר צעיר מסתכל. רק יש גברים עם טאקט ויש בליכלה נאה
את רוצה להגיד לי שחתן שלא מסתכל ליד ארוסתו על בנות, אז הוא נאמן?
הוא שומר עיניים תמיד?

פשוט מאוד. יש לו קצת טאקט ליד הכלה.
הרבה גברים בונים את עצמם בהמשך. ויש גברים שאפילו מדרדרים וממשיכים להציג.
שמעתי גם שזה יכול לבוא מהפרעת קשב וריכוז.

אז אני הייתי מפחדת לחרוץ את גורלו שבטח מה יהיה אחרי. אבל זה באמת מלחיץ.
יודעת שלא כל גבר מסתכלסוסה אדומה
ושוב, כולם בבחינה של חתול בשק, אבל יש כאלה שהחתול שלהם נמצא כבר בחוץ, אז למה?

אי אפשר להאמין באף גבר באמת, אבל יש כאלה שכבר ידוע עליהם מראש שהם בעיתיים.
אז לוותר על עצמך?

לא. שלחי אותו לעבוד על זה. בסה"כ בכל מצב הוא צריך לעבוד על זה לטובת העולם כולו.

אז לא חורצים גורלות...
אבל היא צריכה לקחת בחשבון שרוב הסיכויים שאחרי החתונה זה יהיה גרוע יותר- מבחינת ההתמודדות שלו ומבחינת הכאב שזה יגרום לה.
רק הארה לא קשורהחדשה ישנה
''חתול בשק'' זה מושג שאומרים על משהו שלא יודעים מה יש לך בתוך החבילה.
חתול מלשון מחותל, עטוף בשק. זה לא מלשון חתולה.
וואלה. חידוש מעניין. תודה. לצמוח ולהצמיח
על פי רוביק רוזנטל, לא נכוןמתנוצץ
האמרה 'קנה חתול בשק' מקורה בהווי השווקים במאות קודמות, שבהם נהגו נוכלים למכור חתולים בתוך שק, כאילו היו חזירונים, ומכאן הגירסה האנגלית a pig in a poke – חזרזיר באמתחת. מקור הניב בצרפתית והוא מופיע לראשונה בטקסט מהמאה ה-14, ומייחסים אותו לנישואין שבהם החתן אינו רואה את הכלה לפני החתונה.
לא הבחנת בכך בדייטים? זה משהו שהתחיל עכשיו?אשה שלו
אני זוכרת שבזמנו יצאתי עם בחור עם בדיוק אותו סיפור שאת מספרת..
גם אני אני פתחתי את זה מולו ותשובתו היתה שהוא עוצר את עצמו רק בגלל הפן ההלכתי..
חתכתי מיד אפילו שהיה לי קשה והוא התחנן שנחזור
בין היתר הוא היה מזל תאומים וזה די הסתדר לי עם התשובה שלו (למפרע..)
על נאמנות אני לא מתפשרת בשום אופן ולא מסתכנת.
אם עכשיו הוא לא מסוגל לשלוט על היצרים שלו לכמה שעות שהוא לידך, מי ערב לכך שאחרי חתונה יצליח ולא ידרדר עוד יותר?
ניסית לשתף את ההורים? לקבל זווית מהצד?
קשה מאוד לקבל החלטה כזו כשאתם כבר מאורסים אבל לפעמים עדיף לחתוך עכשיו ולא לתת לזה להתפשט.. זה הרבה יותר כואב אחכ.
תחשבי על זה בכובד ראש, ושלא יגידו לך "אחרי חתונה זה יעבור.."
אחרי החתונה זה לא יעבורנתנאל וייס

מה שכן, שימי לב שהתשובה של הבחור "שלך" לשעבר שונה לחלוטין מהתשובה שהיא קיבלה.

משמע מההוא שאת יצאת איתו שמבחינתו זה לגיטימי, ואלמלא התורה הוא היה עושה הכל...

הבחור שלה מבין שזה לא לגיטימי, הוא לא רוצה בזה בכלל והוא נופל בזה. זה אחרת.

לשון הרע את אומרת לפעמים?

מה הסיבה שאת משתדלת לא לומר לשון הרע?

כי התורה אומרת לך שלא, ואם היה מותר היית מפקירה את לשונך ומדברת כל מה שבא לך על כל אחד, 

או שאת מבינה שזה דבר נורא ואיום ללכלך על אנשים מאחורי הגב, את לא רוצה בזה, את מבינה שיש לזה רק הלכה שאמורה לעזור ולתת לך הדרכה שלא לדבר - ועדיין את נופלת בזה מידי פעם?

אז אני אחדד את תשובתי, לא התנסחתי מדוייקאשה שלו
הוא לא אמר שזה לגיטימי, הבין שזה לא נכון בקשר ולא טוב,
אבל טען שזה קשה מאוד ומה שעוצר אותו *בפועל* זה רק ההלכה.
הערת ביניים. אין מקום לאיצטגנינות.העני ממעש
אנחנו לא נתווכח על זה עכשיו אשה שלו
לברוח... וזה הכי קשה בעולםה' אלוקינו

לדעתי תתייעצי עם מישהו שמכיר אתכם.. אבל לא הייתי לוקחת את הסיכון 
עדיף עכשיו כמו שכתבו פה ולא אחכ...

מאורסת שמדברת ליד הארוס לשון הרעבחור זהב
חמורה לשון הרע יותר מג' עבירות שנאמר: אשר אמרו ללשוננו נגביר שפתינו איתנו מי אדון לנו
לא קשור כי היא זאת שצריכה להתמודד עם זה...ה' אלוקינו
לא שאלה מה חמור ממה
יקרהאלף המגן
כמו שכבר כתבו לך אם זה מפריע לך עכשיו זה בוודאות יפריע לך בהמשך,
זה קשה מאודד להפרד עכשיו
אבל פי 100 יותר קשה להתגרש
ופי 100 יותר קשה לחיות עם זה יום יום בתור נשואה.
תשבי עם עצמך ותחשבי טוב טוב.
פחד וקושי הם לא שיקול.
(אני חושבת שאין פה מקום לייעוץ לכאן ולכאן
זה אינבדואלי ומשתנה מאחד לשני
ובכל זאת דעתי:
למה לך להכניס ראש בריא למיטה חולה)

שיהיה לך המון בהצלחה
וגם אם החלטת להפרד מזכירה לך שהכאב הוא זמני בלבד
ויש הרבה דגים בים.
תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

הוזמן על ידי האקסית כי הוא כיסח אותה במכות חחדי שרוט
זה החשד.
וואלהאנוני.מית

אז האקסית שלו לא אשכנזית במיוחד.

לא יודע, אולי כן דווקא.די שרוטאחרונה

הכרתי כל כל מיני עם סיומות "יץ' שהן פחד אלהים.

ברקוביץ'

איצקוביץ'

ישראלוביץ'

או ביץ'. אלה הכי מפחידות.

יש גם ההבדל נוסףנעמי28

בכמה זה מדובר וכמה יאמינו לגבר כשהוא גבוה וחזק והיא נראית רונה וחמודה אבל מתעללת רגשית ואפילו פיזית.

וגם הבושה לדבר על זה.

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
לא יודע אם כתבת בציניות או ברצינותמתוך סקרנות
אבל להטיל את כל האחריות על צד אחד, כאילו אשה היא ילדה קטנה שלא אחראית למעשיה, מזלזל מאוד בנשים....
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ברור. למה לזלזל באדם שהכי יקר לי?!?!יעל...
כי לפעמים אני מרגישה שהוא ממש אידיוטאנוני.מית
הגעתי כי היה בראשי, בטח שיכולה להיות.תפוחית 1

חשוב להתייעץ,ולא לסחוב לבד..

ממליצה ללכת לטיפול אישי או זוגי עם גורם מקצועי (עם הסמכה רצינית)

ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

בתורת החיים יש הרבה אברכים נשואיםSevenאחרונה
וודאי שיש דבר כזההסטורי
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

יוצאת משיחה עם חברה. אופניים חשמליים.אנוני.מית

משפחה עם 3 ילדים. רכב אחד. בעיקר אצל החברה שצריכה לאסוף ולפזר ילדים.

בעלה של החברה קנה לאחרונה אופניים חשמליים. הם היו צריכים ליסוע לאיזה מקום ביחד (זוג) והיא ממש מספרת לי שהיא נעלבה מזה שהוא העדיף להישאר עוד כמה דקות בבית בטלפון ואחר כך ליסוע באופניים שלו לבד.

לפני שבועיים היא כמעט עשתה תאונה עם רוכב קורקינט משוגע והיא מפחדת מהכלי, וגם מזה שהוא התחיל ליסוע עם הילדים עליו. אתמול הוא קנה קסדה לבת הקטנה שלהם כדי שתוכל ליסוע איתו.

היא (והאמת שגם אני) רועדות מפחד מהרעיון הזה של ילדה בת 3 על הכביש בכלי כל כך פגיע. מצד שני, זה לא שיש להם חניה או כסף לעוד רכב.

מה דעתכן?

מה חכם להגיד לה?

יש כאן כמה נושאיםפשוט אני..

זה שהוא העדיף לנסוע על האופניים ולא איתה ברכב - זה קשור לאופניים או לזה שהוא היה באמצע משהו חשוב או לזה שהוא לא רוצה להיות עם אשתו?

כי ממה שאת מספרת, לא נשמע לי שזו האפשרות הראשונה ולכן אני לא מבין למה האופניים אשמים...

העובדה שהוא רוצה לנסוע עם הילדים - המוני אנשים עושים זאת, אם הוא רוכב בצורה בטוחה על שבילי אופניים, אז אני לא חושב שזה נורא. אם הוא רוכב על הכביש, אז לדעתי באמת לא שייך להיות עם ילד קטן שיכול להיפגע קשות מכל נגיעה של רכב אחר. 

עולה לי פה כמה דבריםמשה

גילוי נאות: אני רוכב קורקינט בעצמי כבר הרבה שנים. יש לי נסיון של אולי 6000 ק"מ על הכביש. כולל עם ילדים והקפצה למסגרות ומה שתרצי.

הראשון זה שהאוטו בעיקר אצלה. היא התרגלה לזה. אני לא יודע מה הדינמיקה בניהם אבל אני יכול לנחש שפשוט לא נעים לו "לבקש ממנה" כל פעם את האוטו. אז הוא קנה לעצמו רכב אחר ושם זה נגמר.

אם הם גרים ביישוב (ולא בעיר גדולה) אז אפשר ממש להבין את זה. בלי האוטו ממש תקועים עם האוטובוס של פעם בשעתיים במקרה הטוב או אם זה מקום גדול פעם בשעה. בהנחה שהם לא עשירים גדולים מדי אני יכול להבין את הפחד מלקנות רכב שני. במיוחד אם הוא נוסע יחסית מעט. אז אופניים חשמליות זה אחלה דבר.

ולגבי להישאר בבית עוד רבע שעה - אני כזה גם . במילא הנסיעה לוקחת חצי מהזמן שהיא לוקחת עם רכב שתקוע ברמזורים. תשאל את הבת שלי שאוהבת לעשות למכוניות שאני עוקף איתה ברמזור אדום "ננה בננה שוקולד בננה" בקול של ילדה בת שש.

אתה אומר שאנוני.מיתאחרונה

נמאס לו לבקש ממנה את האוטו כל הזמן ולכן הוא קנה לעצמו "אוטו" בתקציב שלו?

המלצה או דיס המלצה על אולמות חתונהארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

שוד ושבר! מה, התארסת שוקולד?? אז למה לא אמרת??די שרוט

אוי לנו כי חטאנו! שוד ושבר בחוצות הפורום!

​הנה כי כן, הגיעה השמועה המרעישה והמטלטלת את כל קירות הוול, כי הבחור החשוב והמופלג, עמוד התווך של השרשורים וראש ישיבת הניקים, החתן היקר למזל טוב ארעא דשעקלעד בלע"ז, אשר ישב בדד שנים רבות באוהלה של תורה ובאפליקציית "שליש גן עדן"-נלכד.

ואתם הרווקים זעקו זעקה גדולה ומרה כזעקת מרדכי היהודי למען לא תיכחד נפשכם בריתחא דהשכינה, "נמות ולא נתחתן!". די לנו במוסד השמד המלא מרעין בישין הרוצים להשמידנו בכל דור ודור על ידי הבאת איש ואישה ביחד כמעשה צבא השמד לישראוייל בטנקים! רצונו של הקודויש בורכו בהפרדה מוחלטת בין ז' לנ' ואסור בתכלית האיסור לבוא בקהל מוסד הנישואין תק' פרסה על תק' פרסה!

ואתה ארעא דשעקעלד, שהשם ירבה לכם מטל השמיים ומשמני הוולט ושהברכה והאהבה תשרה תדיר בינכם ושהמריבות לא יהיו תדיר שנאמר תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם.

אמת ויציבארץ השוקולדאחרונה

אמן וגם לך ומשפחתך, תודה רבה

כרגיל, נהניתי לקרוא, הראיתי לארוסתי והיא נהנתה מאוד מדבריך

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנסאחרונה

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

משהאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

אולי יעניין אותך