תראי, את מתארת מצב שאחות ל מגיעה אבל רק לשישי ובלי לינה. וגם עם פחות ילדים? זה משהו אחר לגמרי כן? אני לא חושבת שיש טעם בכלל להשוות משהו כזה ובטח שלא להיכנס לרגשי נחיתות.
בקשר אלייך בלי השוואות לאחרים, תראי. אני כצעירה, שאחים ואחיות שלי באו לה ארי עם ילדים ראיתי מקרוב איך זה מרגיש. אולי מי שלא חווה את זה לפני שהתחתן פחות מבין. זה שבתות מתישות. ילדים שעושים רעש, מחא אוכל להכין, לארגן לפני, מלא כביסות אחרי. בית מטונף ולא משנה כמה ניסו לשמור
האם אמא שלך עובדת או בפנסיה? זה גם מאד משנה. מי שעובדת כל השבוע ומחכה לשבת לנוח קשה לה יותר לארח משפחה שלמה במקום לנוח זה עוד פול עבודה.
ויש גם את הענין של חינוך שונה. מותר לכל אחת ורצוי גם לחנך את הילדים שלה לפי ראות עיניה, אבל מאד חשוב ללמד אותם בבית של סבא וסבתא להתנהג לפי הכללים של סבתא . זה יכול להיות לאכול בנימוס ולשטוף ידיים אחרי אוכל וזה יכול להיות לא לעלות על הספה עם נעליים וזה יכול להיות השקט בצהרים. מלא דברים.
כמובן אני כותבת פה בכלליות גמורה כי אני לא מכירה אותך ואולי כל מה שאני כותבת לא רלוונטי , אבל מנסה להסביר את הנקודה.
סבתא שגם טרחה לבשל למשפחה גדולה, ולנקות, ולשים מצעים, ואז לארח, ואז כל השבת לשים עין שהנכד ההוא לא מורח חומוס על הוילון והנכד ההוא לא קופץ על הספה והשלישית לא צורחת... ואז במוצש לסדר נזקים לכבס לנקות את הכללל שוב כי לא נשאר כלום מהניקיון של לפני שבת.. בקיצור יש המון אלמנטים מתישים מאד.
מציעה לשבת ולחשוב על זה קצת. לחשוב מעצמך מה יכול להיות שקשה לאמא שלך האירוחים הללו (אני מניחה שהיא לא אומרת כי היא אוהבת אתכם מאד ועקרונית רוצה שתבואו אבל בשעת האמת קשה לה ומתחמקת)
לחשוב מה את יכולה לעזור הזה. אולי להתארח בדירה, אפילו בתשלום כלשהו, יקל עליה מאד?
אולי לשלוח מדי פעם נכד אחד מהגדולים יותר לשבת? לא תמיד כל המשפחה? אולי להביא מצעים.. לא יודעת. את מכירה את אמא שלך ואני חושבת שעם כנות פנימית ומחשבה תגיעי לכמה תובנות על למה זה קורה.
כמובן אם ממש אין לך מושג אז כן כדאי לשאול, אולי אבא יהיה יותר כנה איתך ויגיד לך למה זה?
ולחשוב מה אפשר לשפר
ולזכור שבגיל מבוגר נורא קשה לשנות הרגלים, וכל נקיון או בישול קשים פי שניים, ורעש של נכדים מפריע פי שניים ולא משנה כמה אוהבים אותם. ובהחלט להזמין אלייך זה גם פיתרון (אישית כבר כמה שנים אני עושה את זה)
והעיקר לדעת בלב שלם שאוהבים אותך מאד וזה לא מאפליה או העלבה או משהו כזה, פשוט מקושי כלשהו שכנראה לא נעים לאמא שלך לפתוח מולך.
בהצלחה רבה ❤️