בבקשה בבקשה אל תצחקו עלי. אשמח באמת לעזרהמיואשת******

אני הולכת לכתוב פה שתי דברים שממש ממש קשים לי. באמת

ואני מודעת לזה שזה ישמע קצת קוקו. שניהם

אז בבקשה לא לצחוק (כלומר תצחקו אבל תתייחסו ברצינות), ולא לכעוס עלי שזה הצרות שלי... באמת באמת קשה לי ואשמח לעזרה

טוב אחרי ההקדמה הזו -

1. אני כועסת על הילדה שלי, ונעלבת ממנה. כן, זאת בת השנה ושלושה. פיתחה בשבוע האחרון העדפה מטורפת לאבא שלה. 

אני קמה בלילות (עדיין מניקה, ראה ערך מספר שתיים) אני מכינה אוכל, אני יושבת לשחק שעות ולהאכיל שעות ולעשות אמבטיה ולהשכיב... באמת לא צריך להסביר לכן את מידת ההשקעה שלי מול שלו נכון? למה פתאום היא צועקת אבא ובורחת ממני אליו ולא רוצה לחזור אלי וכשהיא רואה אותו נראה כאילו המשיח מגיע ואני סתם כזה?

מה זה?? זה לא פייר!!!! למה???

אני מרגישה עלובה ואומללה ומקנאה וכועסת נורא על שתיהם. ממש ממש כועסת, לא בצחוק. שורף לי בלב.

באמת

<ועכשיו תגידו לי כמו הגיסות שלי ככה זה בנות רוצות אבא ובנים הם של אמא ועוד יותר אני אכעס על היקום ואלוקים שאין לי בנים!>

2.מנסים לעבור למטרנה

כל פעם שאני רואה אותה אוכלת את זה אני נעצבת וכועסת. איך היא מסוגלת לאכול את הדבר המגעיל הזה בשמחה? 

קשה לי להירדם אחרי שאני נותנת לה את זה

אני לא מצליחה להפסיק להניק

מעצבן אותי שהיא אוכלת את זה!!!!

אני לא נורמלית. אני יודעת שלא. אני לא מבינה מה הבעיה שלי ולמה אני משוגעת כזו. אבל מחרפןןןן אותי לתת לה מטרנה. 

הצילו.

בבקשה תנסו לעזור לי בעדינות <בורחת לישון>

נורמלית לגמרי!!אם כל חי

זה לא קשור לבנים או בנות

אצלי גם הבנים וגם הבת חולים על אבא

ברמה שאם הם שמעו שהוא חזר הביתה- יפסיקו הנקה בשביל זה!!!!! ( קרה לי עם 2 ילדים משני המינים)

זה באסה כזו להשקיע ובאמת הילדה רצה אליו...

אותי אישית מנחם הידיעה ש מצוין ממש שיש להם קשר טוב עם אבא

יש מספיק גברים בעולם שלא קשורים לילדים/ לא יודעים איך בכלל לתקשר איתם...

ומנסה לומר שהמקום שלו לא תופס את המקום שלי. כל ילד זקוק גם לאבא, וגם לאמא.

ו- אין אפס יש דברים שעם כל הכבוד רק אני כאמא מזהה את הצורך/ קושי , כך שיש בי תועלת כלשהיבוכה/צוחק

גם אם כרגע היא רצה אליו לחיבוק ( בהנחה שגם את מקבלת ממנה חיבוקים מדי פעם, כן?!)

לגבי המטרנה אין לי מילים. מזדהה לגמרי בתור חובבת הנקה. קשה...

מציעה לגשת ליעוץ ולהבין את היחסים המורכבים שלך איתהעדידפ

אימהות, אי-מהות 

עצמות ועצמיות ועוד

סוגיות חיים

מנסהבתי 123
עונה לבעיה הראשונהבת 30
אין לי הסבר לזה. גם אצלנו, כשרק שומעות את הרכב מגיע או רואות את אבא מרחוק- שמחה וצהלה, ''אבא הגיע!! אבא הגיע!! (כאילו הוא לא מגיע כל יום...)
הקטן בכלל- ישר רץ לספר לו עלילות שלמות.
כשאני מגיעה- אומרים שלום יפה, אבל וואלה, לא עפות מרוב שמחה.
אולי פשוט אמא היא יותר חלק מהם? כלומר- המלווה הטבעית של שלל המצבים והזמנים? ואבא הוא יותר "ייחודי"? לא יודעת.
אבל השאלה היא למה זה כ''כ מפריע לך? הרי ברור שמבחינה הגיונית זה לא ''אמור'' להפריע לך עד כדי כך. אולי זה מנגן על איזה מיתר עמוק יותר בפנים? זה רק את יכולה לדעת. אם כן- אולי מענה לאותו מיתר עמוק יפתור את הרגשות הלא נעימים האלה.
מנסהאמא ל6 מקסימים
1. נראה לי שזו תקופה. בגלל שאת כל הזמן שם בשבילה, ועושה הכל, אז בשבילה את דבר מובן מאליו, לעומת אבא שלא תמיד נמצא, ולכן כשהוא כן נמצא היא מתלהבת, זה משהו מיוחד. זו תקופה כזו שהיא רואה רק את עצמה, אבל היא תגדל, ותעריך אותך על היותך אמא שלה וכל מה שאת עשית ועושה ותעשי בשבילה. יש לך גם בנות גדולות, נכון? את רואה שהן מעריכות ואוהבות אותך? אני מקווה שכן
2. בקשר למטרנה- אולי שבעלך ייתן לה כשאת לא בחדר ולא רואה. ככה יהיה 2 ציפורים במכה- גם תנצלי את הקשר המיוחד שנוצר כרגע בינה לבינו, וגם לא יכאב לך בלב איך היא לוקחת את זה.
מוסיפה גם 3. נראה לי שאת צריכה לישון 🙈
וואו.... קשה! שולחת חיבוק גדול 💖תפוחים ותמרים
גם אותי הילדים לפעמים "לא סופרים" כי אני יותר מובנת מאליה והרבה יותר נוכחת (גם במספר השעות שאני איתם, גם בכמה שאני מקדישה להם כשאני איתם), ולפעמים זה ממש קשה.
כשאני מתלוננת לבעלי הוא תמיד אומר שאמא זה לא אבא..... (מתכוון לטובה כמובן)

אצלי כשחשבתי שהקטנה היא האחרונה פשוט לא יכולתי להיפרד מההנקה. רק עם ההריון החדש (שהגיע בהפתעה נסית, כזכור) הצלחתי. אבל לפני כן כשהייתי אצל רופאת הפוריות שלי והיא אמרה שדבר ראשון אצטרך להפסיק להניק - זה ממש שבר לי את הלב ולא ידעתי איך אעשה את זה.
לגבי 1פי5

תודי לה' שאת כ"כ טבעית ומובנת מאליו שאת ממש חלק מהנוף וזה ברור לה שאת לעולם תהיי איתה לצידה מאחוריה.

ואבא זה איזשהו פרס-בונוס כי הוא לא תמיד שם מה לעשות.

2 כ"כ מובן לגבי המטרנה גם אותי זה "אוכל"-  אבל אלו החיים צריך לזכור ולהפנים

(אני מחזקת את עצמי גם)

את האמא הכי מקסימה בעולם ♥️מחי
והתינוקת המתוקה שלך הכי נורמלית שיש.
זה כל כך ברור, את האמא שנוכחת בשבילה ונמצאת איתה הרבה יותר ומשקיעה בה כל כך, והוא לא, ולכן הוא מרגש יותר. כמה פשוט ככה מתסכל גם לי זה גורם "לקנא'' קצת לפעמים, אבל לרוב אני מקבלת את זה בחיוך משועשע. אחרי הכל אני שמחה שהם משוגעים על אבא שלהם, מה יותר טוב מזה. ואל דאגה, המקום שלי מובטח, אם פתאום מישהו יפול או יקבל מכה ח"ו הם יעזבו את אבא בשניה ויבבות ה"אמאאאא" ירקיעו שחקים
לגבי המטרנה, זה גם נורמלי! את מבינה בשכל שזה הדבר הנכון לעשות, ואת רוצה שהיא תסכים לקחת את המטרנה, וזה לא סותר שזה שורף שהיא מסכימה לקחת את זה ו"מוותרת" עליך (מה שלא נראה דווקא אמרת שהיא עדיין יונקת במרץ בלילה...)
רק מוסיפה משהו פיצי- שאני בהחלט התמודדתי עם אותו הדבר- בבן!!אני=)
אז שלא תתאכזבי שיקרה לך גם איתם... כמובן מאחלת שיעבור מהר ותתחזקי מזה. לי הסבירו שזה דווקא בגלל שאת כבר 'הדבר הרגיל...' לא יודעת כמה מעודד, אבל זה כן מסביר קצת
לגבי הסוף של סעיף 1מאושרת(=
יש לי בת אחת וכל השאר בנים וכולים מעדיפים את אבא🙈
אפילו הפיצי בן החודש עושה על אבא גראפסים יותר מהר מאשר על אמא...

גם אני ההורה הפחות מועדף (בפער) בבית. חוץ מבאמצע הלילה🙄 אז תמיד כולם מעדיפים אותי....
הרגת אותי מצחוק עם הגרפסיםחדשה ישנה
חח זה כי הם יותר ישרים באזור העליוןאורוש3
חח זה כי הם יותר ישרים באזור העליוןאורוש3
כמה אני מבינה אותך לגבי העניין הראשון..ירושלמית טרייה

קרה לי שכמעט בכיתי. וידעתי שזה טפשי, ובעלי אמר לי שהיא ילדה קטנה וכו' וזה לא עזר לי.

אבל עכשיו לפעמים היא מעדיפה אותי, ואז עוד יותר קשה לי כי אני יודעת שעם בעלי יש לה פחות זמן, אז זה עושה רושם "מדאיג" יותר כי יש לו פחות זמן לעשות לעצמו תעמולה..

בקיצור, אין לי מה לומר. תצטערי בכיף, לפחות תדעי שזה מתחלף ומתהפך מדי פעם.

בקשר לראשוןl666
היא רואה אותו פחות, מתגעגעת, אגב זה גם משתנה , יש תקופות שמעדיפים אבא, אחר כך באה תקופה שמעדיפים אימא, וחוזר חלילה.
אבל באמת , נשמע לי שבאמת מפריע לך שהיא נהיית פחות תלויה בך.
אולי זה בגלל שהיא אחרונה או בגלל שלא מיצית את העניין, או בגלל האופי, או בגלל שאת משקיעה בה יותר מדי. כנראה הכל ביחד.
רק בקשר ל״בנים של האמא ובנות של האבא״החלטהזוגית
מהניסיון שלי כבת להורים משני המינים וכאמא לילדים משני המינים זה ממש ממש לא נכון. אני ואחיותי עדיין קשורות יותר לאמא מאשר האחים, והבן שלי מעריץ את אבא, והבנות לרוב מעדיפות אותי.
לפעוטות יש קריזות ותקופות. כשהילדים שלי בתקופת אבא אני נהנית מזה, שותה קפה ונותנת לו את כל הבמה
עונה על 1ושוב אתכם
ממש ממש מבינה אותך. זה מעליב נורא.. כמה שזה נשמע ילדותי.
אבל, נשמע שזה דבר חדש, לא?
אצלינו זה ממש בא בתקופות. פתאום תקופה שהוא רוצה רק את אבא. אבל זה עובר אחרי כמה זמן, וזה מה שמעודד אותי 🙈
וגם עוד משהו שממש עושה לי טוב בלב - כשהוא חולה, הוא רוצה רק אותי.
איך היה לך לאחרונה כשהיא הייתה חולה?
אני הרגשתי שזה אומר הכל על המהות של אמא..
וזה נתן לי כח (אפילו שזה היה שבוע ממש ממש מתיש).

וחיבוק!
את אמא נורמלית לגמרי.
רובנו כאלה שרוטות אז את בחברה טובה
איזה חמודה את. הכל נורמליאורוש3
ולמה שנצחק?
ההעדפת אבא זה מזה לא קשור לבנים בנות. זה בתקופות וכמו שכולן אמרו זה ממש נורמלי. את מובנת מאליה וילדים הם כפויי טובה מטבעם. לחלוטין. והוא אטרקציה. תנסי לשחרר ולפרגן. זה מתאזן ובא בתקופות.
לגבי המטרנה. קודם כל ב''ה שהיא לוקחת. שמחה לשמוע. ברור שזה קשה לך. אז פשוט חיבוק! את תתרגלי... מותר לך להתאבל על סיום ההנקה... זה לגמרי לגיטימי.
וואי,תודה לכולן, איזו הקלה! חשבתי שהכל רק אצלי !מיואשת******
איזה כיף לשמוע שכל הילדים ככה )גם בנים! )
ולכולן קשה עם זה לפעמים
ויש פה עוד שקשה להן לתת מטרנה!! יש!!
אני נורמלית 🙈!!
וואי אתן לא מבינות איך שימח אותי לקרוא כל הודעה והודעה
חיזקתן , שימחתן, חייכתן...
כנראה שבאמת צרת רבים חצי נחמה כי אני מרגישה טוב יותר עכשיו (במיוחד בקטע של המטרנה שבעלי אתמול אמר בעדינות שנראה לו קצת מוגזם ו״משהו פסיכולוגי״ הקושי שלי לשחרר... ולקחתי את זה קשה)

אלפי תודות!
לגבי זה שהיא היתה חולה, ברור שאני טיפלתי בה יותר והיא רצתה אותי, כתוצאה מזה אני החזקתי אותה כל העירוי שהכאיב לה שלא תזיז את היד, ואני זייפתי לה לפה כל הזמן את המינרלי במזרק והיא צרחה כל פעם, ובסוף בעלי לקח אותה להרגיע אותה ולהרדים אותה. וחשבתי אולי בגלל זה שאני עשיתי את כל הדברים המרכיבים וההכרחיים והוא הרגיע והיא כועסת עלי כי מה היא מבינה... <לב שבור>
כל כך נורמלי ! הגדולה שלי ממש ילדה של אבאמעין אהבה
עכשיו זה כבר פחות מורגש ממש
אבל כשהיתה יותק קטנה
יווו היתי בוכההה
קמה אליה בלילה - צורחת אבאאא ומגרשת אותי
אני לא נכנעתי לזה כי יש לנו כלל איתם שלא הם מכתעבים מי מגיע אליהם בלילה

אבל הלב..יוו היתי חוזרת למיטה בוכה..מבןאסת ממש..

היא גם כזאת שדומה לאבא שלה במראה ובאופי ובכללי קשורה אליו
ותכלס מבינה למה..הוא באמת אבא כיף
וגם איתו יש פחות רגעים אפורים של יום יום ופחות רגעים לא נעימים כי פחות נוכח בבית

קיצר..מובן ממש
והיו תקופותכאלה עם כל מיני
כן גם עם הבן
איתה היה הכי בולט ומתמשך אבל היו תקופות עם כולם
התינוקת בת שנה עדיין יותר שלי משלו
אבל נראה מה יהיה עכשיו אחרי הלידה..חח..בדר''כ אז זה מתהפך
וזה גם קצת לטובה בעצם

קיצר בעיקר רציתי לומר שזה נורמלי
ולא קשור רק לבנות
ושזה צקופה
לא נמדך אותו דבר לנצח

את לא אמיתית!יעל מהדרום
לק"י

אם הילדים שלי היו רוצים את אבא שלהם בלילה- הייתי מעודדת אותם בכל ליבי

ואצלי היא לא "בת של אבא", אבל יש דברים שהיא רוצה שהוא יעשה לה, כמו למזוג לה מיץ בשבת....
טוב לדעת שאני לא היחידה שממש בוכהמיואשת******
בקשר לקשר עם אבא..אמא חדשהה
הרבה שנים הזדהתי דווקא עם אבא שלי.. אמרו שאנחנו דומים ומאוד הסכמתי עם דעותיו (עד היום)
מאז החתונה והרבה יותר עם ההריון והלידה אני נהיית קשורה יותר ויותר לאמא.. מתקשרת לדבר איתה המון ולהתייעץ
וזה ממש שינוי שיכול לקרות עם החיים
לגבי 1חדשה ישנה
כתבתי משהו ארוך.. בסוף חששתי מאאוטינג אז האישי
על א' - ברור שזה מעליבבב !! אמאלה הייתי בוכה .ה' אלוקינו

על ב'- הילדה שלי כמעט מאז שנולדה על מטרנה , אל תרגישי רע הנקת המון המון זמן !! ובטוח את עושה את זה מסיבה טובה .שלך. ב"ה שהמציאו דבר כזה 
בהצלחה

גם אצלנו אבא הוא מספר אחתהמקורית
ואין על זה עוררין. אפילו שאני המטפלת העיקרית
לא אשקר יש פעמים שזה מוציא אותי מאיזון אבל אני מבינה שבגלל שאני יותר נוכחת אז לוקחים אותי כמובן מאליו (תקף רק עד הרגע שבו דאני מתקרבת לדלת כדי לצאת ואז כשהוא בוכה אני שמחה שאני חשובה לו חחח)
זה טבעי שזה ככה כי אבא הוא לא אמא וזה טבעי להרגיש ככה.
לגבי המטרנה - קשה להפסיק להניק אבל את עושה את זה מסיבה חשובה ועם הזמן הרגש יקהה ותרגישי את הנתינה גם בדברים שמעבר
אני הרוסה לגמרי. איך אתן מתמודדות עם זה?מיואשת******
אני ממש לא זוכרת מה היה לי עם הגדולות
אבל חזרתי עכשיו הביתה אחרי יום מפרך וטיפול רפואי כואב ומלא געגועים ואני מנסה לקחת אותה והיא צורחת ובוכה אבא אבא כאילו אני האיש הרע שמנסה לקחת אותה ממנו ולא במקרה אמא שלה??
לא הייתי מסוגלת להתמודד עם זה לקחתי את עצמי ואת התיק שלי והלכתי לי מהבית
ואני יושבת לי ובוכה
כואב לי
פיזית ונפשית
ואני מרגישה ממש כעס גדול
אני לא יודעת למה אני לא מסוגלת להתמודד עם זה
אויי 😥 חיבוקבתי 123
לפעמים אי אפשר להתמודדתפוחים ותמרים
ויש סיטואציות שפשוט שוברות אותנו.
שולחת לך מליון חיבוקים ונשיקות 💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
תודה. אוף. לא מצליחה להפסיק לבכותמיואשת******
הכל כואב לי
והמתבגרת עיצבנו אותי
ובעלי שכח חצי ממה שביקשתי
ואפילו לחבק את התינוקת שלי ולהתנחם ברכות ובריח שלה אני לא יכולה והיא בורחת ממני . וזה אחרי שאני קצתי אליה בלילה ולא ישנתי
זה יותר מדי
באמת יותר מדי 😥 יש משהו שיכול לנחםבתי 123
ולהסיח את דעתך קצת?
אולי לראות איזה סרט? לי זה ממש עוזר
תודה. לא ממש... לכתוב פה ;)מיואשת******
הכי טוב לכתוב פה.. אני שמה אזניותבתי 123
במחשב ולא שומעת אף אחד.. יש מלא סרטים של דתיים שמותר לראות
מנצל״ש איזה סרטים למשל?אשה וגם אמא
רוצה לראות לפעמים עם בעלי אבל שיהיו באמת צנועים וטובים
לא בטוח שזה מתאים לגבריםבתי 123
אני רואה לבד
יש כח מני סרטים כמו לעבור את הקיר
יש את הסרט על ההקמה של ש"ס לא זוכרת את השם
האושפיזין
יש ימים כאלה, שהכל כואבתפוחים ותמרים
ושוקעים לתוך כל מה שחסר וקשה.
אם זה תופס אותי חזק אני מוציאה הכל.
כשהסערה תשכך תוכלי לראות (ולהרגיש) את כל מה שיש. עכשיו יש המון 'אין וזה בסדר, חלק מהחיים.
תגובה מהממת. ומיואשת- חיבוק לךאורוש3
איזה מבעס זה....יעל מהדרום
לק"י

כאילו אם כבר את רוצה את אבא כל הזמן, לפחות שגם בלילות זה יהיה ככה

חיבוקים!
קודם כל לגמרי נורמליתאני זה א
לגבי אחד אין לי עיצות רק חיבוק.
לגבי 2 ממש מבינה אותך גם אני רואה את הקטן אוכל בקבוק ונשרף לי הלב חודשיים אחרי שהםסקתי להניק מה שעוזר לי להרגע קצת זה המחשבה שזה לטובתו ואפילו שרציתי נורא להניק יותר זה מה שנכון עבורו ועבור כל יחד נכון משהו אחר. בהצלחה בהכל וחיבוק
גם אצלנו יש לבנות שלי העדפה ברורה אליינפשי תערוג
אישתי למדה להפיק מזה תועלת
אין לי מזה שום תועלתמיואשת******
הוא מפנק אותה בטירוף. ואני המרשעת המחנכת. אם אני גם אחזיק אותה כל היום על הידיים כמה שהיא תבקש ועוד היא תצא פרחחית מפונקת כמו שצריך
כנל אם אני שולחת אותו בלילה אליה הוא מוציא אותה ונותן לה מה שהיא רוצה
ולא עוזר מה שאני מדברת איתו על זה
אוף אני ממש רותחת
רותחת על מי?נפשי תערוג
עליומיואשת******
מרגיש לי שהוא מפנק אותה ובגלל זה היא ככה וזה לא הוגן שאני נתקעת עם כל הקימות באמצע הלילה והאמבטיה והשכבה ולחנך אותה לשחק קצת בעצמה ולא להיות כל היום על בידיים וכו וכו
והוא מפנק וזה המצב שנהיה
מעצבןןן
למה הוא לא יכול לקום בלילה?l666
שניכם עובדים משרה מלאה, כך שזה הוגן.
ואולי את קצת מגזימה עם ציפיות ממנה. אולי לא צריך לחנך אותה לשחק לבד, פשוט לתת לשחק לבד כשהיא רוצה והיא תלמד עם הזמן.
ובטח שהיא לא מעריכה שאת קמה בלילה, היא תינוקת, גם אחר כך היא לא תעריך את זה.
הוא קם אבל מוציא אותה במקום לחנך אותה לישוןמיואשת******
אז מה זה עוזר לי
בלחנך לשחק לבד אני מתכוונת סתם לתת לה לשחק לבד כמובן. ולא להחזיק אותה כל היום על הידיים, זה הכוונה
זה שהיא מעדיפה את אבאחדשה ישנהאחרונה
על פני אמא זה מה זה לא קשור לכך שאת נותנת גבולות והוא לא.
פשוט לא קשור!
ילדים אוהבים את אבא ואמא שלהם בלי קשר לכמה משקיעים בהם, בלי קשר כמה כועסים עליהם, בלי קשר לכמות המתנות שהם מקבלים מההורים, בלי קשר לכאן מוציאים אותם מהמיטה או לא. בלי קשר לכלום. פשוט זה הטבע, לאהוב את ההורים וגם ההורים אוהבים את ילדיהם בלי קשר למעשים שלהם.
כמו שיש אמא שיש לה ילד אחד שעושה לה נחת בהכל, חרוץ, מצליח וכו' וילד אחר שעושה לה צער, לא מצליח בכלום ,חצוף וכו'. זה לא גורם לה לאהוב אחד על פני השני, זה פשוט מצער אותה וזהו.
בטח שיש תועלתתתעוגת גבינה.
שהן קמות באמצע הלילה זה ישר אבאאאאאא
בערך בכל דבר הן מעדיפות שאבא יקח ואבא יעשה, אז מה רע?

בהתחלה נעלבתי בהמשך למדתי להיות מזה
לגבי 2רק שאלה לי
למה לעבור למטרנה? בגיל הזה הם כבר לא באמת צריכים את זה, זה רק פינוק. אפשר להביא במקום תה (בלי סוכר, או ממש קצת) או אפילו דייסת גם וגם, זה הרבה יותר טוב מסתם מטרנה.
ניסיתי. היא לא מוכנה כלום.מיואשת******
1. אצלי כל הילדיםרסיס אמונה
מעדיפים את אבא. בלי קשר למין..
זה כנראה כי הוא לא בבית ואני איתם 95% מהזמן ותמיד רוצים מי שלא זמין
2. היא בת שנה ו3 נכון? את לא צריכה לתת לה מטרנה. מבינה אותך ממש. גם לי מרגיש רעל (אצלנו זה רעל באמת אבל נעזוב את זה) וילד מעל שנה יכול רק מוצקים.. מקסימום תעשי לה איזה בקבוקי תה..
היא לא מוכנה תה ולא דייסה ולא חלבמיואשת******
והיא מתעוררת מלא ומאז שנתנו מטרנה היא ישנה הרבה יותר טוב אז כנראה רעבה למרות שאוכלת ארוחת ערב נחמדה
בקיצור לא רואה ברירה כרגע, כמה שזה ממש מעצבן אותי
רק לגבי תה1234אנונימי
ההמלצה היא לא לתת לתינוקות
לא נעשו מחקרים איך זה משפיע על תינוקות קטנים ולכל ממליצים לא לתת.
לא תה ממשרסיס אמונה
חליטות, ויש ויסוצקידס שמיועדים לילדים..
אל תהיי עצובה..חבלבשורות משמחות
1. זה לא קשור בנים בנות.. הילדים באופן כךלי פחות רואיפ את אהא במהלך היום אז הם יותר מתגעגעים אליו. תראי איך שתשימי אותה אצל בייביביטר ותלכי היא תבכה שהיא רוצה אותך מאוד מאוד.

2. לגבי המטרנה.. היא כבר גדולה.. בשביל מה לשלב לה מטרנה? אולי להחליף בבקבוק דייסה שאת מכינה (לא הדייסות הקנויות) יותר בריא ומשביע
מבינה אותך, אבל את חייבת לשחרראורית13
כמה שיותר תעמדי על שלך, ככה היא תתנגד יותר.
ילדים קולטים מצויין עם איזה הורה איך להתנהג,
אל תדעגי, היא תדע בדיוק שעם אמה מתנהגים א' ועם אבא ב', זה לא יהרוס לה את החינוך.
אצלי הילדה בגיל הזה רצתה רק אותי, זה היה סיוט, רק אמא מחליפה,רק אמא מאכילה, רק אמא מלבישה, רק אמא מרדימה, בעלי לא יכל לעזור לי בכלום! הכול נפל עלי. ועוד הוא התעצבן ברמות עלי, שבגלל שאני יותר מדי מפנקת אותה, מחזיקה על הידיים, בגלל זה היא לא רוצה אותו.
כמה קשה לי היה , גם הכול נופל עלי, וגם אני עוד האשמה!///
זה היה מתסכל ברמות!!!!! כעסתי על בעלי- מה אתה מצפה ממני, שלא אחזיק אותה על הידיים? שלא אטפל ואוהב אותה כמו שאני יודעת?
אבל זה גיל,תקופה כזאת, ועם הזמן זה עבר לבד, ב"ה.

אז תודי שהיא בחרה את בעלך, תנצלי של ת זה- שהוא יקום אליה, יקלח, ואת תנוחי בזמן הזה.

לגבי מטרנה- גם לדעתי זה זבל, אבל השינה שלה ושלכם חשובה יותר, אם היא אוכלת אותה- לבריאות, גם זה זמני הרי. חוץ מזה, תכף היא תגדל ותתחיל לאכול דברים שהם הרבה יותר זבל ממטרנה, יגיע הזמן גם לציפסים / במבות/ וופלים וכו'.
כך שתנסי לשחרר, חבל על האנרגיות למלחמות.
חייבת להוסיף משהו קטןאני זה א
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ו בכסלו תש"פ 08:53
לכל מי שכתבה שמטרנה זה זבל ורעל זה לא נכון וממש צורם לקרוא. אין ספק שחלב אם הכי טוב אבל בתחליפי חלב יש ויטמינים חשובים. זה לא הוגן לכתוב ככה על משהו שדוקא כן בריא וטוב לתינוקות. אומנם בגיל שנה רוב הילדים פחות זקוקים לזה אבל כאלו שכן צריכים את זה עדין. ואגב אני אומרת את זה ממקום של מישהי שמורעלת הנקה ומתאבדת על ההנקות. 2 יחדים שלא הסכימו לקחת תמל אחרי גיל שנה עם אחד היה בסדר כח הגמיחה היתה מרצונו אבל עם זה שהגמיחה היצה קשה לו היה סיוט ולא היה כלום שינחם ויעזור במעבר. בשלישי שכן מוכן לקחת תחליף שמחתי נורא מעצם זה שמוכן משהו אחר שהוא לא אני. וכן במקרה שלנו זה לטובתו מאוד והתמל הצלה ממש. אז כל מקרה לגוםו ורק צרם לי שאמרו םה זבל ורעל על משהו שלא.
גם לי זה ממש צרםאמא6
אין ויכוח על זה שחלב אם הוא הדבר הטוב ביותר, וברור שהייתי מעדיפה לא לתת מטרנה. אבל מה לעשות ולפעמים המציאות היא, מכל מיני סיבות, שצריך לתת מטרנה, ואז לקרוא שזה רעל וזבל, ממש ממש צורם.
לא קראתי שמשהי כתבה ככה אבל ממש מחזקת אתבתי 123
מה שכתבת
אני ממש בעד להלים על הנקה אבל אם אין אפשרות לא משנה מה הסיבה נותנים מטרנה בלי מצפון זה מזון שמורכב בדקדוק לתינוק בטח לא רעל וגם אמא שנותנת מטרנה היא האמא הכי טוב בעולם
פשוט הנקה זה משהו מאוד רגשי לעבור למטרנה זו הרגשה הרבה יותר עמוקה מאשר רכיבי החלב
מסכימה מאודחדשה ישנה
ועוד אני אחת שבחיים לא קנתה תמל, ב''ה שאני מצליחה להניק ולשאוב, מגעיל אותי , אבל ברור לי שכשצריך נותנים, ולא זה לא רעל. .הרבה יותר רעל זה להביא ביסקוויט....

וחוצמיזה שצריך לברך על זה שיש היום את התחליפים האלו, זה כ''כ לא מובן מאליו .. פעם לכי תשיגי מינקת, או לחילופין חלב פרה שממש לא תואם גיל וכד'... ילדים גדלים מצוין עם מטרנה
תודה רבה על התגובה המחזקת!מיואשת******
בתור אחת שנתנה מטרנה בלית ברירהאמא חדשהה
די מבאס שכותבים פה שמטרנה זה זבל..
ברוך השם יש הרבה תינוקות שמתפתחים מזה מעולה
נכון מסכימה איתךמיואשת******
זה שכל כך קשה לי לתת זה בגלל שאני מרגישה שהיא כבר לא צריכה אותי ולא קשורה אלי, כי זה תחליף חלב אם, אז בעצם מחליף אותי (בניגוד לתה או חלב רגיל) זה הכל בראש
אני בכלל לא חושבת שזה משהו לא טוב, רק פסיכולוגית זה קשה לי. זה הכל
הגעתי מתישהו למסקנה שגמילה מהנקה זה גמילה של האמא לא של הילדמוריה
חחחח. צודקת לגמרי /)מיואשת******
חיבוק ענק!!אמא חדשהה
סליחה שנדחפתי לשירשור שלך, לא התכוונתי למה שאת כתבת. ברור שזה יהיה קשה השינוי הזה. ובאמת שולחת לך הרבה כוח.
התייחסתי לאמירות שחזרו פה שמטרנה=זבל או אמירות בסגנון, שיכולות להכאיב למי שחייבת לתת את זה (בניגוד לנגיד סוכריות גומי.. שלגיטימי בעיני שיכתב עליהם דבר כזה)
יש הבדל בין לתת מטרנה לתינוק שזה כל מזונו,מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך כ"ו בכסלו תש"פ 09:11
לבין להתחיל לתת מטרנה לתינוק גדול שהוא לא צריך אותו.

אני העדפתי לתת מטרנה עם דייסה עד גיל שנתיים, מאשר לתת חלב/תה או כל שתיה אחרת.
האמת שמטרנה יותר בריאה מחלב פרהיעל מהדרום
לק"י

והגיוני שגם יותר מתה וכו'.
אז אם כבר לתת תחליף, נשמע לי שעדיף מטרנה.
אני גם חושבת ככה.מוריה
אבל כבר שמעתי כאן דיעות אחרות.
נשמע שאת חווה ממש סערת רגשותהמקורית

קודם כל - שיהיה לך ברור שהנתינה שלך בתור אמא לא מתחילה ומסתיימת בהנקה.

אז נכון, קשה להפסיק הנקה וזה קשר מיוחד מאוד בין אמא לתינוק אבל זה לא הדבר היחיד שמחבר ביניכן וזה היופי.

אולי עכשיו את מרגישה עם זה זוועה כי זה 'החלטה שלך' מה שנקרא ולא היא זו שרצתה להפסיק, אבל זה היה קורה מתישהו ואז היית צריכה לפתח את הרובד האחר של הקשר איתה בכל מקרה. אז הקדמת קצת את המאוחר.

דבר שני, נשמע שזה משפיע עלייך מבחינה הורמונלית ואת מאוד מאוד רגישה. תקחי אוויר נשימה ארוכה ותהי בטוחה שזה יעבור.

אולי זה עדיין יפריע לך אבל בווליום יותר נמוך 

וגם בקשר לעניין של האבא  - באמת חשוב חזית מאוחדת, ושווה לדבר על זה עד שמגיעים להסכמה מסוימת.

וגםאם הקו הכללי הוא דומה עדיין ילדים יודעים הבדלים בין אמא לאבא ומזהים אצצל מי אפשר להתפנק יותר ואצל מי צריך לנהוג לפי הספר.

פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח