כותבת פה בעיקר בהשראת הברית הקריבה של תפוחים ותמרים. אני אומנם קוראת פה הרבה בעיקר בשקט. אבל שולחת מכאן איחולי מזל טוב גם.
לפני חודש ילדתי בשעה טובה בן ובגלל גילי המתקדם יחסית (39) הומלץ לי לקחת קלקסן למשך 10 ימים אחרי הלידה. לא הזהירו אותי וגם זה לא מדעי אבל נראה לי שכדאי לדעת שזה עלול להגביר את הדימום של התינוק בברית המילה.
אצלינו בברית מילה, מיד אחרי הברית, המוהל (מנוסה ממש), אמר שהדימום בברית היה גדול יותר מכל מה שהיה לו עד היום. כמובן שהוא חבש ועצר את הדם והמשכנו הלאה. עוד לא חשדנו בכלום.
בערב שאחרי הברית, כשבאתי להחליף טיטול פתאום התחדש הדימום. ממש זרם דם. מזל שהמוהל שכן שלנו (זה היה ליל שבת) רצנו לקרוא לו. ואחרי המון ניסיונות הוא החליט לחבוש מחדש. ב"ה פה ההרפתקאות הסתיימו. (ואני הפסקתי עם הקלקסן)
ולמה אני כותבת את כל זה? כי כנראה, זה עובר בהנקה ומשפיע וגורם לדימום מוגבר בברית. (מצאתי במרשתת עוד כמה אימהות שהעידו על זה). למרות שבמידע הרפואי שמצאתי אומרים שזה עובר בצורה זניחה. לדעתי זה לא מספיק נחקר.
אז בבקשה, אם אתן לוקחות קלקסן רק למניעה בלי צורך ידוע, תדעו לשאול על זה את הצוות הרפואי. ולפני הברית לעדכן את המוהל ולהיות ערוכות גם לדימום חזק ואיך מתמודדים איתו. (המוהל שלנו בכלל לא הכיר את הקלקסן אני העלתי בפניו את האפשרות הזו)
בשמחות תמיד.
וחנוכה שמח.