המעניין היומי?פסידונית

כותרת:

שכחו ממינה צמח, תינוקות וילדים הם הסטטיסטיקאי םהחדשים

הוכחה:

ילדים בגילים שונים נשאלו האם ילד מתוך קבוצה שרובה בנות ומקצתה בנים שאוהב לשחק במכוניות הוא בן או בת. מבוגרים הראו 'הטיה קוגניטיבית' וניחשו שהוא בן, לכאורה בניגוד לסטטיסיקה, אבל ילדים קטנים ענו בהתאם לסטטיסטיקה (כלומר סביר יותר שהוא יהיה בת).

למה המחקר הזה, בניגוד לאופן בו הוא הוצג, *לא* מוכיח שילדים הם גאונים ממוחשבים ומבוגרים הם חשוכים המוטים על ידי דעות קדומות?

כי סטטיסטיקה פועלת גם מחוץ למעבדה.

עם השנים, ככל שמשתפרת ההיכרות של האדם עם סביבתו, הוא מפתח הכללות *סטטיסטיות* הנוגעות ליכולותיהם, אופיים והעדפותיהם של אנשים מקבוצות שונות. למשל, אנשים ממוצא אפרו-אמריקאי הם לרוב בעלי גון עור כהה יותר. למשל, אירופים מדברים לרוב בשפות אירופיות. למשל, בנים אוהבים לשחק במכוניות.

*לפיכך*, כאשר מציגים לאדם קבוצה הכוללת בנים ובנות, הוא יניח, *בעקבות הכללה רציונלית מבוססת סטטיסטית* שחובבי המכוניות ישתייכו למין הגברי. ההנחה הזאת עשויה להתברר כנכונה גם כאשר גודל המדגם אינו שווה.

זהו

פשששש /מוחא כפיים ומנסה לעכל את מה שהוא קרא/בוז
מסביר כמה דברים שפמניזם לא אוהבחדשכאן
לדוג'
זו היתה דוג'חדשכאן
גם גזענות היא דוג'
מסכימה שהתחומים קשורים קצתפסידונית
השאלה מה עושים במענה לסטיגמותחדשכאן
כשבעצם יש להן לכאורה בסיס
מצפצפים עליהןחופשיה לנפשי
זה לא אותו דבר אבלכישוף כושל
אבל מי צדק ברוב המקרים?ריבוזום
כלומר, האם ההטיה של המבוגרים הוכיחה את עצמה כמוצדקת בדרך כלל, או שהילדים צדקו יותר בדרך כלל? כי קשה לי להאמין שילדים לא מפתחים די מהר מודל להעדפות משחקים שונות בין המינים אם אכן יש הבדלים כאלה. כלומר, אני מניחה שלא היה "צודק" כי השאלות לא היו על בסיס מידע אמיתי אלא נתונים מומצאים, ועצם זה שהילדים - אשר מודעים יותר למציאות בין ילדים בני גילם - ניחשו באופן מאוזן יותר, אמור ללמד אותנו שהמבוגרים אכן מוטים באופן שאינו מתאים לנתונים במציאות.

בקיצור לא בטוחה איך את מתווכחת עם המחקר. אולי לא הבנתי נכון את הטענה שלו, אבל לפי מה שאני מבינה הכוונה היא להשוות את הילדים - שאמורים לדעת יותר טוב, עם המבוגרים - שמנחשים.
כתבתי ממש ארוך שלא לצורךריבוזום
ההפוגה קצרה ביום אינטנסיבי. מקווה לכתוב יותר בקיצור ובבירור - כשיהיה לי שוב זמן (נכתב בחוסר נוחות משווע ביד אחת)
דווקא הבנתיפסידונית

לא יודעת מה התשובה.

אני פשוט שואלתריבוזום
מה המאמר רצה להראות, בעצם? ^^` מה הוא הציג בתור מסקנה?
שילדים מבצעים הכללות סטיסטיות טוב יותר ממבוגרים, שמושפעיםפסידונית

מהטיות קוגניטיביות

(אני לא יודעת אם זאת המסקנה של המחקר או של המאמר שדיבר עליו כחלק מכמה מאמרים עם מסקנות דומות)

הממ. אוקיי, מוזרריבוזוםאחרונה
הטענה היא שילדים באופן כללי פחות מושפעים מהטיות ומנתחים נכון יותר? כי זו נראית דוגמא ספציפית בעייתית, כשההטיה אולי מבוססת על הנחה מוטעית של המבוגרים. כלומר, אולי מראש הם עם נתון סטטיסטי נוסף שגוי - שבו בנים מעדיפים מכוניות באופן מוגזם ולא תואם מציאות. נתון שהילדים לא שותפים לו ולכן המסקנה של המבוגרים שגויה - לא בגלל יכולת היסק שגויה, אלא אמונה בנתונים שגויים.
למשל, אם שואלים מבוגרים וילדים על הסיכוי שמישהו חולה במחלה עם שכיחות מאוד נמוכה באוכלוסיה, בהינתן שבדיקה עם מידת אמינות בינונית מצאה שהוא חולה (תרגיל שנותנים בכל קורס בסיסי בהסתברות נראה לי) - האם גם אז ילדים מצליחים לשער טוב יותר ממבוגרים?
חשבתם שיהיה טוב?!תתעלמו ממני
הצחקתם אותי...
לא רק חושבארץ השוקולדאחרונה
אלא בטוח.

מאחל רק טוב גבר

ורק משתי מילים אני הכי פוחדנועה.

ראש השנה

בעעע

לא אוהבת. ועוד חג של יומיים

חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם

מבאס לשמועמקפיצים נטושים

אני דוקא די אוהב אותו

למה אוהב?נועה.
ימי רוממות מיוחדיםמקפיצים נטושיםאחרונה

עם תפילות מרוממות

וואי, מבאסארץ השוקולד
מאחל שתהיה שנה טובה בהרבה
אמן!!נועה.
החלטתי עכשיו להקפיץ כל פורום ישן ומוזר שאני רואהמקפיצים נטושים

ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?

מממ.. תודהמקפיצים נטושיםאחרונה

יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..

חשט?אורה2x
!!!ריבוזום
מה שלומך?
תקשיבייייאורה2x

אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.

ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!

מה איתך?

המפגש טד יצא לפועל?

עוד אפשר להירשם? 😇

ריבוזום

האחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...

אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|

ועדיין איכותיארץ השוקולד

כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה

וואו, התגעגעתיארץ השוקולד
מה שלומך???
וואיזיויקאחרונה
אין לי כוח לשבת הקרובהנועה.

מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...

לא כזה מגניב לבוא לפה

ואם אנשים קוראים פה- צריכה המלצהנועה.
לסדרות או תוכן כלשהו קליל ומצחיק...
ספרים - ספרי אריך קסטנרארץ השוקולד
סרטונים קצרים - אנדרדוס, ברדק, אלה של האקדמיה ללשון העברית
הנה 3 המלצותעשב לימון

סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.

בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..

מבאסארץ השוקולד
מקווה שהשבת איכשהו עברה סביר?
כן ב"הנועה.
לפחות זהארץ השוקולדאחרונה
והנה עוד בנאדםריק סאנצ'ז

שמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו

והנה חיוך השמש העולה נפרש על פנינוהוד444
הנה עוד אחד
מזדההבאליןאחרונה
מישו זוכר מה הניק האחרון של שוברת גלים?שירה ניקוד

או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?

תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי

מה קורה פורום טרוליםםםםםםם????אריק מהדרום

אולי יעניין אותך