אוף. ;היום ב8 וחצי אני צריך ללכת ללשכת גיוס11111
זה מה שעבר עלי בלשכה... בהצלחה!!שחר

בסיס צבאי, גדרות תיל, חיילים ממהרים - זה היה המראה שקידם את פני בכניסה ללשכת הגיוס תל השומר, בה התייצבתי על מנת למלא את חובתי לעם, לארץ ולממשלת ישראל.

כבר בכניסה התחילו בעיות. "חכה שנייה", חייכה אלי חיילת ופנתה לחייל שעמד בסמוך. "אני חושבת שאסור לנו להכניס אותו עם סווצ'ר כתום..."

התקרבתי. "תקשיבי", פניתי אליה בטון רציני. "האוטובוס חזרה יוצא עוד רבע שעה. אין לי בעיה לעלות עליו" חתמתי.

וכך מצאתי את עצמי משוטט ברחבי הלשכה עם קפוצ'ון כתום של גוש קטיף, תוהה לעצמי לאן עלי לפנות.

"שלום" התיישבה מולי מראיינת צעירה. "אתה כתום היום! יפה לך!"

"אכן", אישרתי. "שיהיה לך יום כתום!" מיהרתי לאחל. הצעירה נדלקה. "אחלה משפט! אתה המצאת?" הסברתי לה בקצרה שהקרדיט על המשפט שייך לפאנטה, ולא לאף ארגון ימני.

- "טוב, אז ניגש לעניין. אתה גר באבני חפץ. ולומד איפה?"

- "בית אל"

היא רושמת משהו ושואלת "היית מדריך בתנועת נוער? איפה?"

- "כן. סניף בנ"ע נצרים". אני עונה וממהר להוסיף "כבוד!"

- "אתה כולך בשטחים, הא? לא יזיק לך להכיר קצת את המרכז.."

- "ולך לא יזיק להכיר קצת את יש"ע" אני עונה בתגובה.

- "שיהיה" היא עוברת לשאלה הבאה. "היה לך מגע עם ערבים מתישהו?" היא שואלת בחיוך אלגנטי.

- "בטח!" אני עונה ויודע עד כמה תשובתי תפתיע. "פעם הם היו עובדים אצלנו, היינו עוברים אצלם בכפרים, בטרמפים, ברור שהיה מגע! שכנים או לא?!" אני מסיים בחיוך.

- "כלומר.." היא מחפשת את המילים, מבולבלת מעט, "אתה מדבר על מגע חיובי, נכון?"

-          "אלא מה? איזה מגע חשבת?" אני עונה בתמימות.

-          "לו'ידעת.." היא מגמגמת "הכל יכול להיות"

הראיון המשיך בסגנון הזה, כאשר כל פעם שהיא שואלת שאלה על מתנחלים פושעים אני שובר לה את הסטיגמות כל פעם מחדש. כשקמנו, היא אמרה: "היה מאד נחמד להכיר אותך, מעולם לא פגשתי מתנחל נחמד כל כך".

-          "מה זה אומר?" הגבתי. "ששאר המתנחלים הם לא נחמדים??"

-          "תראה," היא החלה להסביר. "ככה זה. אתה אומר שהשמאלנים לא נחמדים ואני אומרת שהמתנחלים לא נחמדים. חבל להתווכח על זה." היא חותמת ומכתיפה את ילקוטה.

-          "רגע אחד! איפה יצא לך לראות מתנחלים לא נחמדים?" אני שואל.

היא מחייכת ופורשת על השולחן גיליון גדול של 'מעריב'. "כאן" היא מצביעה. "ויורשה לי לשאול איפה אתה פגשת שמאלנים לא נחמדים?"

"מעניין", אני אומר. "מעניין מאד. גם אני פגשתי שמאלנים לא נחמדים," אני עושה אתנחתא. "פגשתי אותם כאן" אני מסיים ומצביע על העיתון.

חחח...3יפי
פחחח..ברוריה מהגושאחרונה
אני חייבת ללכת להצהיר..פלונית 2
עוד שניה שמים אותי בכלא..
מזל שיש מה לעשות כשמחכים בתור11111
אתה גולש מפלא?שחר
יא מכור... באיזו לשכה אתה?
הלשכה בי-ם למה מה אתה היית עושה11111
אגב אני עדיין בלשכה עכשיו גמרתי ראיון כאשר חצי ממנו זה היה "חכה שניה" וציטוט לרכילות שבחדר השני
חח.. גזורה..שחר

אני הייתי בתל השומר. לשכה קצת יותר סימפטית...

אגב, לי היו שני ריאיונות. סה"כ שעה ומשהו. הראשון היה קצר יחסית ונחמד, השני היה אווילי לחלוטין.

תהנה... אני קראתי מכתבים לטליה בזמן הזה...

פחחחחחמשה
בשנה שעברה, אני לקחתי איתי מטען וכל היום של הצו הראשון הייתי מחובר לאינטרנט...
היה משעשע.

ועוד כמה שבועות יש דיון במשפט שהגשתי נגד הצבא.
אחי היקר תודיע להם שלצבא הגירוש אתה לא מתגייסאנונימי (פותח)
להודיע לאותו צבא שאתה לא מגיע ושהם יכולים לקפוץ עד השמים
בטח הם שואלים אותו...פילוני
יקחו אותו לכלא וזהו...
זה מה שהם אומרים מקווה שיוותרו על הרעיון11111
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך