מדהים אותילב אוהב

איך שמכל הדברים שר' נחמן אמר יש אנשים שזוכרים רק את זרוק את השכל ופשיטות ותמימות

(סליחה, לא בטוחה שקשור)

לא מרגישה טוב וזה פשוט סיוט.

לא עצמי

הספקתי לקרוא קצת ;)לב אוהב

רוב האנשים מכירים את תורת רבי נחמן רק דרך הננחים ברחובותברגוע

כי אלו דברים שהוא שם עליהם דגשימ''ל

ותופסים נפח משמעותי בתורה שלו.

בע"ה שתהיה רפו''ש ותרגישי טוב במהרה.

ממש ממש לא. וגם אם זה המילים שלו, זה בטח לא הייתה כוונתולב אוהב

ממש ממש כןימ''ל

יש על זה תורות רבות בליקוטי מוהר''ן, בשיחות הר''ן ובחיי מוהר''ן. סיפורים בסיפורי מעשיית ועוד. המון דיבורים כמו "עיקר היהדות הוא תמימות ופשיטות גמור וחכמות אין צריך כלל" ודברים בסגנון.

הוא לא התכוון לזרוק את השכל בחיי היום יום ולהיות אעבללב אוהב

הוא התכוון בעבודת ה' לא להתחיל לחשב חשבונות של עשיתי עבירה ולהיכנס לייאוש

להתנהג בתמימות בעניין אמונה...ועוד

לא אמרתי שזה מה שהוא אמרימ''ל

אבל כן, הגישה הזו גם הייתה קיימת לגבי ענייני היומיום - הוא התבטא מספר פעמים נגד 'דאקטרים' (רופאים) ואמר שצריך לסמוך על ה' (בסוף הוא חלה ונפטר משחפת, ובקושי הסכים לקבל רפואות מרופאים), וכנ''ל לגבי פרנסה אמר שמי שמאמין מספיק לא צריך לעבוד כלל ''השלך על ה' יהבך והוא יכלכלך" (מסופר שהילדים של ר' נתן מתו מרעב, הוא עצמו לא עבד).

לא אמרתי שזה מה שאמרת..לב אוהב

אמרתי מה שאנשים לוקחים את האמירות האלו לחיים שלהם

כאילו לא צריך להפעיל שיקול דעת בחיי היום יום...

שאר הדברים- אין לי כח לדון בהם כרגע.. סורי =/

לאיזה מהדברים?ימ''ל

תקרא את "מעשה מביטחון" שלו..אדם כל שהוא

זו לא הגישה שאתה מתאר לגבי פרנסה וביטחון.

ולגבי הדוקטורים - ממה שראיתי (שיחות הר"ן נ), היה לו חוסר אימון ברופאים, והוא סבר שהנזק בהם רב על התועלת, ולכן התנגד להליכה אליהם. 

[וצריך לזכור, שהרפואה התפתחה מאז זמנו..].

לא ראיתי שלילה עקרונית של השתדלות מעשית ברפואה.

עיקר הדגש שלו היה על תפילה/התבודדתברגוע

שָׁמַעְתִּי בִּשְׁמוֹ, שֶׁאָמַר לְעִנְיַן הַמַחֲלקֶת שֶׁהָיוּ חוֹלְקִים עָלָיו כִּי אָמְרוּ רַבּוֹתֵינוּ, זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה (בְּרָכוֹת ו) : "כְּרֻם זֻלֻּת לִבְנֵי אָדָם" אֵלּוּ דְּבָרִים הָעוֹמְדִים בְּרוּמוֹ שֶׁל עוֹלָם, וּבְנֵי אָדָם מְזַלְזְלִין בָּהֶם, וּמַאי נִיהוּ, תְּפִלָּה עַל כֵּן מֵחֲמַת שֶׁכָּל עִסְקוֹ תְּפִלָּה כִּי בְּעִנְיַן תְּפִלָּה הָיָה מַרְבֶּה לְדַבֵּר עִם אֲנָשָׁיו וְהִזְהִירָם מְאֹד לְהַרְבּוֹת בִּתְפִלָּה וְהִתְבּוֹדְדוּת וְשִׂיחָה בֵּינוֹ לְבֵין קוֹנוֹ כַּמְבאָר בִּסְפָרָיו הַקְּדוֹשִׁים וְיוֹתֵר מִזֶּה הִרְבָּה לְדַבֵּר עִמָּנוּ וְחִזֵּק אוֹתָנוּ בְּהִתְחַזְּקוּת בְּלִי שִׁעוּר לְהַרְבּוֹת בִּתְפִלָּה וְהִתְבּוֹדְדוּת עַל כֵּן בְּנֵי אָדָם מְזַלְזְלִין בּוֹ וּמְבַזִּין אוֹתוֹ וְחוֹלְקִין עָלָיו כִּי כָל עִסְקוֹ הוּא תְּפִלָּה שֶׁהֵם דְּבָרִים הָעוֹמְדִים בְּרוּמוֹ שֶׁל עוֹלָם וּבְנֵי אָדָם מְזַלְזְלִין בָּהֶם. (ליקוטי מוהרן ת. צג)

"סִפְּרוּ לִי שֶׁאָמַר, שֶׁמִּקָּטן וְעַד גָּדוֹל אִי אֶפְשָׁר לִהְיוֹת אִישׁ כָּשֵׁר בֶּאֱמֶת, כִּי אִם עַל יְדֵי הִתְבּוֹדְדוּת.." (ת. ק)

"הַהִתְבּוֹדְדוּת הוּא מַעֲלָה עֶלְיוֹנָה וּגְדוֹלָה מִן הַכּל..  וְהַנְהָגָה זוֹ הִיא גְּדוֹלָה בְּמַעֲלָה מְאד מְאד, וְהוּא דֶּרֶך וְעֵצָה טוֹבָה מְאד לְהִתְקָרֵב אֵלָיו יִתְבָּרַך. כִּי זאת הִיא עֵצָה כְּלָלִית שֶׁכּוֹלֵל הַכּל..  "וְדַע, שֶׁכַּמָּה וְכַמָּה צַדִּיקִים גְּדוֹלִים מְפֻרְסָמִים סִפְּרוּ שֶׁלּא בָּאוּ לְמַדְרֵגָתָם, רַק עַל יְדֵי הַנְהָגָה זוֹ. וְהַמַּשְׂכִּיל יָבִין מֵעַצְמוֹ גּדֶל מַעֲלַת הַנְהָגָה זוֹ, הָעוֹלָה לְמַעְלָה לְמַעְלָה" (ת. כה)

ועוד הרבה מקורות דומים

ועל עניין הצדיק.. ועוד.. לא יודעת אם עיקר.. צריך לבדוק את זהלב אוהב

הוא אומר שם במפורש שכל עסקו הוא תפילהברגוע

ומהי העצה הכללית שכוללת הכל

אה הבנתי..לב אוהב

בכללי הוא בא להבין לעולם דרך חדשה שהיא ישנה משהו כזה...

אמרתי שהוא שם דגש, לאו דווקא יחידי/עיקרי. היו לו מספר דגשיםימ''ל

אוקיברגוע

לכן היא שואלת- למה אנשים זוכרים דווקא את ההדגשים האלה?

כי הוא שם על זה דגשימ''ל

ועל תפילה היו עוד הרבה ששמו דגש.

אבל זה לא 'זה מכל הדברים' - זה באמת דבר שהוא שם עליו דגש יותר מעל דברים אחרים (נכון שגם על תפילה, אבל בזה הוא לא היה ייחודי).

בוא נגיד שההתבודדות זה חידוש יותר גדול שלווהוא ישמיענו
אני חושב שזה דברים שבאים ביחד,אוהביה
כאילו פשטות ותמימות זה דברים בסיסים אצל בן אדם בעבודת ה', שמשפיעים על תפילה והתבודדות שזה עיקר הפעולה בעבודת ה'
נכון, מסכיםוהוא ישמיענו
כל בנאדםאוהביה
נוטה להבין דברים כמו שבתת מודע נתפסים אצלו כנוחים, והכי קל להצדיק את זה ולהתעלם מהאמת המורכבת במיוחד כשזה חברתי, כאילו "אם כולם מבינים ככה את ר' נחמן אז ברור שזה ככה", אבל לא זה לא ככה ובכלל לא ברור לי שזה כולם או אפילו רוב, פשוט לא הגיוני לי שיש כל-כך הרבה אנשים שמבינים את רב נחמן בצורה שטחית כל-כך, הרוב המוחלט של החברים שאני מכירים שמושפעים ולומדים הרבה מרבנו בכלל לא מבינים אותו ככה
(מעניין, השבת דווקא היה לי דיון מעמיק על עניין התמימות שרבנו מדבר עליו עם כמה חברים) ,
אני אישית חושב שאותה פשיטות ואותה תמימות הם דווקא מאוד מורכבים ליישום וגם בהבנה שלהם, ובשביל לזרוק את השכל, לפני צריך להבין ולחשוב טוב מאוד איך עושים את זה ומתי...
ובעז"ה שנזכה כבר להבין מה אנחנו לא עושים טוב, או לפחות טוב מספיק כדי שנוכל להיות באמת אנחנו, ובאמת לעבוד אותו בפשטות ותמימות...
ותרגישי טוב במהרה אמן🙏
כי הברסלברים החובבנים לא למדו ליקוטי מוהר"ן.חסדי הים
רבינו רצה שנזרוק את השכל שלנו כדי שנוכל לקבל את העצות שלורוצהלהיותבשמחה

כלומר הוא אומר שבהבנת התורה הקדושה יש עניין לחדד את השכל עד היכן ששכלו מגיע אבל כאשר הצדיק נותן לנו עצה ולשכל שלנו לכאורה זה לא נראה מתאים חס ושלום וכו אז צריך לזרוק את השכל ואפילו לתלמידים גדולים שלו וצדיקים הוא אמר לזרוק את השכל אף על פי ששכלם היה קדוש וטהור ומבורר לא כמו שלנו שהוא מעורבב טוב ורע כדי לקבל שכל גדול יותר אז קל וחומר אלינו לעבוד את ה בפשיטות ותמימות תורה ותפילה בשמחה ולימוד עצות הצדיק אשרינו שיש לנו את רבינו

זה מאוד מסוכןאנונימי פלוס

זה הביא בעבר לתהומות נוראיים שאנשים עשו ככה...

הוא מתכווןאנונימי פלוס

שמשהו אחר יעשה את פעולת ההפרדה.

יש בזה הגיון, עד גבול מסויים.

הבעיה היא פשוטהוהוא ישמיענו
אולי רבי נחמן עשה את הבירור הזה בחייו, ותלמידיו יכלו לסמוך עליו (נניח.. גם נשמע לא אידיאלי, אולי יותר בקטע של בריחה מהעוה''ז ופחד).
כיום כל אדם שני אומר לך שהוא מבין, ועל סמך זה זורק את השכל
מסכים לחלוטיןאנונימי פלוס

לכן יש את הספרים שלו ששם הוא שם את דעתורוצהלהיותבשמחה

ומה שהוא רצה להשאיר אחריו זה הספרים שרבי נתן אומר בהקדמה לליקוטי מוהרן שכול מי שירצה באמת להבין יבין ויש גם ליקוטי עצות וליקוטי הלכות ועוד

שניה..והוא ישמיענו
לגבי המשפט הזה- "כול מי שירצה באמת להבין יבין"-

אבל בשביל להבין באמת אתה אומר שצריך לזרוק את השכל (הנה פה בכותרת- רבינו רצה שנזרוק את השכל שלנו כדי שנוכל לקבל את העצות שלו - צעירים מעל עשרים ) . אז אפשר פשוט להגיד במילים אחרות ש"כל מי שירצה באמת לזרוק את השכל- יוכל לזרוק את השכל"-
הסברתי אותך נכון?
מי שרוצה באמת זה אומר שהוא מחפש את ה באמתרוצהלהיותבשמחה

והוא רוצה למצוא פיתרון לתאוות וכול מה שעובר עליו אז הוא מוכן לזרוק את שכלו כדי לקבל עצות מהצדיק שלפעמים לא מסתדרות לו עם מה שהוא חשב לפני אבל אם בן אדם רוצה להשאר עם שכלו הקודם הוא בעצם לא נותן מקום לעצות של הצדיק.

רבי נחמן אמר שהוא בא לעולם כדי לתקן את נפשות ישראל אבל הוא יכול לתקן רק את מי שבא ואומר לו את חסרונו.

לכן באופן הכי טוב זה ללמוד את הספרים ולקיימם כלומר ללמוד את העצות ואח"כ להתפלל לה' שיזכה אותנו לקיים אותם כדי להתקרב אליו כך מסביר רבי נתן בהקדמה.

לא סתם א-להים נתן לך שכלאנונימי פלוס

צריך לחשוב הרבה מאוד לפני שזורקים אותו

ר' נחמן לא חשב שהוא קוסם שמי שקורא אותו ומתפלל יש לו תעודת ביטוח להצלחה.

כדי לעשות את המקסימום בעבודת ה' צריך להיות עם חברים ומורי דרך חיים שאתה בקשר איתם, ולא בקשר של תלות שאתה משליך עליהם את האחריות שלך לחשוב.

רבי נחמן קיבל את העצות שלו מה'רוצהלהיותבשמחה

העצות של הצדיקים זה דבר ה' ממש שמי שמחפש תרופות לנפשו ולשמח את עצמו בעבודת ה' אם ילך בפשיטות הוא יגיע להצלחה.

יש גם את עצת ההתבודדות לבקש מה' שיאיר לנו את דרכנו ולפרוס בפניו את כול התלבטותיות ולבקש מה' יתברך שיראה לנו איך לנהוג בכול דבר.

את השכל קיבלנו מה'אנונימי פלוסאחרונה

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאראחרונה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך