חברה שלי עם מחשבות אבדניותאנילבדי
שלום לכולם.
ישצלי חברה מאד מאד טובה שאתה אני משוחחת כמעט כל יום לאורך כל היום (דרך התכתבויות בעיקר) היא לא מוצאת את עצמה זמן רב מבחינת זוגיות ומבחינת עבודה, עברה ופוירה מהרבה מקומות עבודהב מרגישה לא שווה, מרגישה מבוזבזת ועוד. היא בת 34 ואני כבר כמה חודשים מטפטפת לה בעדינות ללכת לאדם מומחה שיוכל לעזור לה ושכמובן אני כאן לרשותה אבל אני לא מומחית והעזרה שאני יכולה לעזור לה פחות טובה מזון של מומחה. היא תמיד אמרה שמה פתאום הכי עוזר לה לשפוך את הלב כל יום אלי דרך הטלפון. לא נפגשנו שנים אבל אנחנו משוחחות כל יום. כבר תקופה ארוכה שאני מרגישה שמצבה מחמיר והיא טוענת שלא ... אבל היום זה השיא והיא התחילה לשאול אותה אולי כדאי שהיא תתאבד. אני מנסה לעודד אותה והאמירה הזו מאד מפחידה אותי. היא לא רוצה לפנות לטיפול (לא הצעתי לה טיפול אחרי אמירה זו כי אני כבר יודעת מה היא תענה ואני גם יודעת שהיא תיקח קשה כמה שאני אהיה עדינה...) אני פוחדת עליה מאד מאד! היא לא רוצה לשתף את אמא שלה בהכל כדי לשמור עליה... אני מאוד רוצה לספר לאמא שלה חהבעיה שלי שאין לי את הטלפון שלה ואפילו לא שם משפחה כי היא אישה גרושה כך ששם המשפחה של חברה שלי על שם אביה ולא אמה. בבקשה תעזרו לי ! תעזרו לי לעזור לה אני חייבת חייבת פתרון! אותי יש גוף כזה שאפשר לפנות בלי שתדע שפניתי כדי שלא תעיף את האנשים? אני פוחדת עליה מאוד מאוד!

שנים רבות שלא פגשתי אותה הזמנתי אח ה פעמיים לשבת יש לי חדר אורחים בבית עם מיטה זוגית הצעתי לה אפילו לגור אצלנו (נשואה +3) לתקופה כדי שתתאוורר והכל יהיה עלי אבל היא לא רוצה. עצוב לי ומלחיץ אותי
בבקשה עזרתכם
חירום - לפנות לעזרההסטורי
טלפונים חשובים. בע"ה שלא נזדקק להם - נשואים טריים יש כאן כמה קוים של עזרה נפשית, לבקש מהם ייעוץ. אם את יודעת מי רופא המשפחה שלה - תדווחי לו. אם את יודעת מי לשכת הרווחה, הקרובה למקום מגוריה - תדווחי להם.

עדיף שהיא לא תסלח לך כל החיים על ה'הלשנה', מאשר שאת לא תסלחי לעצמך, אם ח"ו...
אנסה לברראנילבדי
עבר עריכה על ידי אנילבדי בתאריך ד' בטבת תש"פ 15:08
אין לי מספיק מידע אנחנו רחוקות גיאוגרפית ולכן לא יודעת איפה וכו' אבל אני אנסה לבדוק וברור לי שעדיף לדווח מאשר שלא תסלח לי אני פשוט נורא פוחדת שזה יגרום לה להסתדר עוד יותר ושחוץ ממני אין לה עוד אדם ששיתפה על חייה כל כך הרבה...
לא נעים להגיד, אבל לפעמים צריך להעמיד אנשים כאלו במקום כדיחסדי הים
שיגשו לקבל עזרה.
למשל את יכולה להגיד לה בעדינות שכיף לך לדבר איתה, אבל את מתנה את זה שתדבר איתה, בזה שהיא תלך לקבל עזרה מקצועית.

אני מכיר את זה מקרוב.
אני לא חושבת שזה נכוןאנילבדי
עבר עריכה על ידי אנילבדי בתאריך ד' בטבת תש"פ 15:23
עבר עריכה על ידי אנילבדי בתאריך ד' בטבת תש"פ 15:22
אני מכירה אותה כל כך טוב - אני יודעת מה תהיה התגובה שלה. היא .גיד אוקיי בסדר ולא תדבר יותר תשאר בודדה ועלולה לעשות שטות ! אני העוגן האחרון שלה אני לא יכולה לעשות את זה לא אסלח לעצמי לעולם אם יקרה לה חס ושלום משהו. המצב שלה נורא רגיש כבר תקופה מאוד ארוכה.
תקשיביצלילי השקט
עבר עריכה על ידי צלילי השקט בתאריך ד' בטבת תש"פ 20:00

הדבר הראשון שאת צריכה להבין לפני שאת מדברת איתה, זה שבמקרים כמו שאת מתארת אדם שאומר "אני רוצה להתאבד", זה לא אדם שמסוכן לעצמו - זה אדם שרע לו. רע לו החיים האלו, כי בחיים שהוא חי בהם כרגע, המערכת יחסים הנוכחית שלו עם עצמו מלאת סבל. 

היא אמרה לך אמירה מהרגש לא מההיגיון, כי היא מרגישה סובלת, מדוכאת, נשפטת, מבוקרת, כואבת, עצובה, וכלואה, ומבחינת הרגש היא רוצה להפסיק את ההרגשה הזו והיא לא יודעת איך, (ואני מאמין שהיא בורחת מעצמה להרבה מקומות כדי לא להרגיש).

אבל זה לא תמיד היה ככה זה תהליך. כי זה כמו להכניס את חברה שלך לכלא אמיתי כשהיא נקייה ללא רבב - בהתחלה הוא תצרח ותתעצבן ותכעס, לאחר מכן היא תתמלא בעצב, לאחר מכן יהיה בה יאוש עמוק ודיכאון. 

כשהרגש סובלת - בהתחלה - הרגש שלנו כועסת, בשלב לאחר מכן יש עצב, ובשלב לאחר מכן זה שלב של דיכאון ויאוש מפתרון לסבל, כשאדם נמצא עמוק והרבה מאוד זמן בשלב הזה, כשכבר נמאס לגמרי וכלו כל הקיצין - הוא מתאבד, כי מה שהוא מרגיש זה שאין סיכוי לחיות חוץ ממוות. 

אני יכול להמליץ לך על טיפול מסויים - (את יכולה לקרוא לזה "הנחייה" או "תרגול",)

אגב, מה דעתך להמליץ לה על ללכת לסדנה (מסויימת)?

אני לא יודע אם היא לא משתכנעת בגלל שההיגיון שלה לא משתכנע או כי היאוש גדול מכדי להשתכנע רגשית -

אבל מה דעתך לספר או לכתוב לה סיפור פקטיבי (מסע הגיבור - שנועד לצורך שכנוע)?

על מישהי שקרובה בחיים למאפיינים שלה (שהיא תוכל להזדהות איתה) שהייתה במצב נמוך מאוד מאוד נפשית,

- והמליצו לה המון זמן על טיפול מסויים (יש טיפול שאני יכול להמליץ - אם תרצי בפרטי),

והיא תמיד סרבה נחרצות ולא הסכימה לשמוע על זה בכלל,

עד שכבר היא הרגישה שהיא תגרום לילדים שלה נזקים נפשיים (או משהו שאת יודעת שמדגדג לה בחיים), 

שהיא החליטה לנסות למרות שהיא הייתה סקפטית מאוד,

והיא הלכה ל" הנחייה \ תרגול של........" והשתנתה מהקצה אל הקצה, 

אפשר לספר מגוף ראשון או שני. 

תזכרי דבר אחד, כדי ללכת לטיפול אדם צריך דבר אחד - לסמוך. גם אם יש לו את הנזקים הנפשיים הכי גדולים - אם הוא לא סומך הוא לא ילך. נקודה. ברגע שתתני לה את האפשרות והיכולת להאמין שאפשר לסמוך על טיפול מסויים זה יהיה הרבה יותר קל בשבילה ללכת לטיפול הזה. ולך יש את היכולת והאפשרות כי את הכי קרובה אליה ברמת השיח הנפשי. 

לא מכיר מצב של אנשים שיעזרו לה באמת כשהיא לא התעוררה לרצות, (אבל הם כן יכולים להזיק)

ולא מכיר מכיר מקום כזה שמתקשר לאנשים שלא רוצים טיפול - על בסיס מישהו אחר שרוצה שהם יטופלו. אז אני לא יכול לעזור בהקשר הזה. 

הלוואי ותצליחי לגרום לה לרצות, ולסמוך. 

תודה על המגיביםאנילבדיאחרונה
ב''ה שוחחתי עם עמותת ער''ן כי נזכרתי שבעבר פנתה אליהם והם אמרו לי שאני עושה את הדבר הנכון ולנסות לכוון לאיש מקצוע. ב''ה היא מסכימה ומבינה שהמצב שלה לא ישתפר מעצמו. היא ב קשרה לקופה לוודא איך לעשות זאת ואמרו לה את ההליך. מקווה שתעשה זאת במהרה.
תחדה למגיבים ושבוע טוב
השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך