שרשור סלטים לשבתג'נדס
שוטו!
אז... אתחיל אניג'נדס

אין שבת בלי מטבוחה וטחינה וכמעט תמיד חצילים.

בנוסף לפעמים מכינה סלק.

סלטים חיים זה: סלט חסה, סלט עדשים כתומות...

מזה סלט עדשים כתומות?סמטאות
הנהג'נדס
צריך למצוא עדשים כתומות שאינן שבורות. כלומר מה שיש הרגיל בסופרים כמו של סוגת זה לא טוב.. אני מוצאת בניצת הדובדבן.

לוקחים כוס עדשים משרים בקערה עם מים שיהיה כמה ס"מ מעל פני העדשים. זה צריך להיות שם משהו כמו שעה פלוס.
זה מוכן כשטועמים 2-3 עדשים וזה רך לאכילה.

לוקחים 2 חופנים של פטרוזיליה וקוצצים

מוסיפים חמוציות (משתמשת בחמוציות ללא סוכר) איזה חופן

מתבלים במל"פ לימון ושמ"ז.

טעים מאוד!
למה דווקא עדשים לא שבורות?סמטאות
הן אחרות והטעם אחרג'נדס


אוקי, תודהסמטאות
בלי שום בישול?פנסאי
בליג'נדס
סלט זיתיםאיזה יום שמח

מלפפונים עם בצל

מקלות של גזר/שומר/גמבות עם חומץ ולימון

 

אפשר מתכון של מלפפונים עם בצל?0 אלישבע 0
אני נעזרת באתר הזה מלא!איזה יום שמח
תודה רבה!0 אלישבע 0
גם אניעלמת חן
אתר מאוד מומלץ!
רצועות מלפפון, רצועות בצל, פטרוזיליה קצוצה, מלפ שמן לימון1289
תודה רבה!0 אלישבע 0
ממ1289
ממרח חומוס
טחינה ירוקה
טאבולה
ממרח זיתים (טפנד)
פלפלים קלויים
חצילים ממרח
חצילים פרוסות
מטבוחה
סלט טורקי
ממרח עגבניות מיובשות (ביתי!)
ממרח אבוקדו (לפעמים רגיל ולפעמים גוואקמלי כזה)
גזר מרוקאי
סלט שורשים (גזר, קולורבי, סלק, הכל בקולפן ג'וליאן עם בצל סגול ופטרוזיליה)
חסה בטטה עדשים שחורות אגוזים
כרוב עם שומשום וסויה
כרוב רגיל עם לימון
סלט שומר מבושל/חי/אנטיפסטי
פרוסות מלפפונים עם בצל
סלט משוויה ואם אין כח אז סתם עגבניות מקולפות עם פלפל חריף
סלק מבושל או סלק אפוי או קרפצ'יו סלק
עגבניות שרי בפסטו
סלט קולורבי חמצמץ
להמשיך? 🤔
תודהההג'נדס
חומוס שכחתי אני גם מכינה מדי פעם
יותר מחפשת מבושלים. יש לך עוד? שמוקפאים טוב
בטח אני מכינה מלא סלטים מבושלים1289
את יכולה להכין משוויה, זה סלט של ירקות שרופים ואחכ מקולפים (פלפל חריף, עגבניות, שום, פלפל אדום, חצילים, שמז..) אבל לא יודעת אם אפשר לעשות את זה בסיר, צריך לשרוף בתנור.
אפשר להקפיא גם את כל העשבים הקצוצים לטאבולה עם קצת שמן.
עגבניות מיובשות גם כן אפשר להקפיא.
גם טפנד זיתים, סלט טורקי ומטבוחה.
פלפלים קלויים אני מקפיאה קבוע,קונה הרבה כשהפלפלים יותר זולים מכינה ומקפיאה.


מה זה סלט טורקי?ג'נדס
כל מה שבתנור לא רלוונטי....
פלפלים בסיר אני באמת עשיתי כמה פעמים. איך את מתבלת?
אכן את החצילים והמטבוחה תמיד מקפיאה... טפנד זיתים לא כזה אוהבת... אולי אנסה. איך את מכינה?
טאבולה זה עם בורגול, לא?
סלט טורקי מאוד דומה למטבוחה1289
רק שהוא מבושל פחות זמן (מטבוחה אני ממש מביאה למצב ריבתי) וגם יש בו בצל.
פלפלים מתבלת בשום קצוץ לימון מלפ שמז, אחרי קילוף כמובן
הטפנד המקורי הוא צלפים ועוד.. אני עושה רק זיתים עם שום מעט טימין ושמז
איך בדיוק את מכינה פלפלים קלויים?ריבוזום

אם אפשר בבקשה הסבר הכי מפורט לבורה גמורה ^^'

לוקחת פלפלים, רוחצת אותם, מכניסה לתנור על טורבו ב240°1289
מידי פעם מסובבת אותם.
לא להיבהל, להשאיר עד שזה שרוף מכל הכיוונים.
להכניס לכלי אטום ומכוסה מיד כשזה יוצא מהתנור, לתת לזה להזיע עד שזה מתקרר.
לקלף, לרחוץ מהגרעינים, לפרוס לפרוסות, לתבל בשום קצוץ, לימון, מלח, שמז, פלפל שחור
תודה רבה! ריבוזום
כן טבולה זה עם בורגול1289
אפשר בבקשה מתכון?בת 30
וגם לסלט חסה בטטה ועדשים
מתכון למה?1289
אני פורסת דק בטטה מקולפת ואופה בתנור עם שמז.
וגם מנביטה מראש עדשים שחורות (מכינה כמות ומקפיאה).
בסלט אני שמה רצועות דקיקות של בצל סגול, חסה קצוצה, את הבטטה, עדשים שחורות, זרעי למניה, זרעי דלעת, לפעמים גם אגוזים. מתבלת רגיל עם שמן לימון מלח פלפל. לא אוהבת כ"כ מתוק באוכל, יודעת שיש כאלו שעושים עם תיבול מתוק כמו ויניגרט הדרים
למשוויהבת 30
פטנט מדהים למשוויאה בקלותבבוקר חסדך
קחי עגבניות רכות, 2 פלפלים חריפים, גמבה, ראש שום.
תעטפי הכל טוב טוב בניילון נצמד. שימי בקערה והכניסי למיקרוגל לח"י רגעים בדיוק (18 דקות).
תוציאי, תקלפי, תרסקי ותטבלי.
תודה.בת 30
אין לי מיקרוגל...
זה לא הולך עם חציל קלוי?מנסה לעזור


אפשר מתכון לעגבניות מיובשות? מחשבות....
נורא פשוט1289
פורסת עגבניות, מערבבת עם שמן זית וקצת מלח, פורסת על תבנית גדולה שתהיה שכבה אחת, מכניסה לתנור על חום נמוך (מאה מעלות בערך) ככה הרבה זמן, אפילו שעתיים שלוש. מידי פעם לערבב. אפשר אח"כ לטחון עם פסטו זה מעולה
קישואים בטעם כבדאפונה
יש לניקי קל וטעים. אפשר גם להקפיא.
מלחיצה אותיאיזה יום שמח

כל שבוע??

ממ לא1289
יש לפחות 4 סלטים מבושלים.
ובבוקר חותכת עוד כ3 טריים.
לפעמים יש יותר.
אבל אני לא מכינה כל שבוע, יש הרבה שאני מקפיאה (פלפלים ומטבוחה וגרגירי חומוס מקפיאה קבוע)
נרגעתי איזה יום שמח

גם אצלנו זה ככה בערך

 

שומרת לי כמה מפה לנסות

אפשר מתכון לעגבניות שרי ופסטו?עלמא22


אז אצלינופנסאי
חומוס
טחינה
מטבוחה
חצילים מטוגנים עם שום וחומץ
קוביות חצילים בפלפלים עם מלא בצל
קוביות חצילים עם מלפפון חמוץ ופלפלים חיים.
חצילים במיונז/טחינה
גזר מתוק עם חמוציות ושקדים
גזר עם פלפל חריף ושום
חסה עם עגבניות שרי ובצל סגול
תפוא וביצים
ביצים
סלק מתוק או נטורל
ירקות
כרוב סגול
כרוב לבן עם שימורים של מנדרינה (אמריקאי, חברה מכינה)
תירס
ירקות מוחמצים.
פלפלים קלויים
משוויה

הכל תלוי איזה ירקות יש לי מאותו פעם, וכמה זמן להשקיע.
אבל לפחות 10-15 סלטים כל פעם על השולחן...

(יש לנו ב״ה הרבה אורחים כל שבת)
סלט טעים ופשוטמנגינת ליבי

 

חצילים בתנור חתוכים לפרוסות

עגבניות שרי פרוסות\ עגבניות חתוכות לקוביות

פלפלים חתוכים לפסים

בצל חי חתוך לפסים

שום כתוש

 

פלפל שחור, מלח ושמן לתיבול.

 

כמה פשוט,ככה טעים!

 

 

בלתקגפן36
חציל קלוי בטחינה
חציל במיונז
חציל מטוגן
חציל בטעם כבד
חצילים ברסק
סלק
מטבוחה
פלפלים קלוי
פלפלים ברסק
קישואים בשמיר
בטטה קוביות
גזר אננס
סלט עלים ירוקים
סלט חסה
סלט כרוב גזר
כרוב רוטב חמאת בטנים
כרוב רוטב סויה סילאן
עלי בייבי אפרסמון תפוח שום ודבש
כרוב בצל תפוח
טחינה
טחינה ירוקה
חומוס
עגבניות ובצל
עגבניות וזיתים
שרי בזיל זיתים
שרי כוסברה צנובר
אשמח למתכוניםפנסאי
כרוב חמאת בוטנים
קישורים בשמים
פלפלים ברסק

תודה
ככהגפן36
כרוב, פטרוזיליה, גזר מגורד, לפעמים ביסלי פלאפל
רוטב מסילאן מלח וקצת חמאת בוטנים לפעמים גם שום/חומץ/לימון/רוטב סויה

קישואים- לטגן בצל לחתוך קישואים קוביות לקצוץ שמיר לאדות על הבצל המטוגן עם מל''פ עד שהקישואים אל דנטה (רך אבל לא דייסה)

פלפלים- מטגנים בצל קוצצים פלפלים בצבעים שונים לקוביות מאדים על הבצל עם מל''פ עם מכסה בלי חור כדי שהנוזלים שיוצאים לא יתאדו. כשרך מכבים, מוסיפים רסק עד שסמיך ומערבבים.
תודהפנסאיאחרונה
אשמח למתכון לעגבניות ובצל וקוביות בטטהעלמא22


נדחפת לשירשור כדי שיענו ליבריאות ונחת
שקיות קוקי - יש להן תוקף?
קניתי חבילה לפני כמה שנים, עדיין סגורה🙄
להשתמש?
לא נראה לי שיש להם תוקף אחרת זה היה רשוםאביה שאער


כבר בתנורבריאות ונחת
מקווה שזה בסדר
תודה
לא. זה אשכרה רעל.אביטולי
כמה מיוחדים ..חיהל'ה

חצילים פרוסות בתנור/מטוגן עם חומץ ולימון, כוסברה.
חצילים קוביות מזרחי עם גמבות ושום.

גמבות, פטריות חיות ושום בשמן זית וחומץ.
עגבניות ושום בחומץ.
סלט ערבי (עגבניות שרי, פלפל חריף, שום כוסברה).
סלט ירוק - חסה/בייבי עם שרי, לבבות דקל, זיתים צבעוניים ונשנושים (.
גמבות קלויות בתנור (אפשר עם חריף) -ומוסיףים מיץ לימון/חומץ. עניין של טעם.
כרוב וגזר,
כרוב עם חמוציות, ותערובת ג'עלה במיונז.
חסה עם חמוציות וסילאן .
חסה עם בוטנים אמריקאים ושרי (אפשר להוסיף תפוח... טוויסט אמריקאי).
כרוב עם בוטנים ומיונז.
כרוב עם נענע במיץ לימון.
כרוב עם גזר מקולף (לחתוך עם קולפן...), פטריות חיות, שומשום ורוטב סויה.

יש סלט מטורףחייה תחיים

של חסה עם תפוז ותפוח ואפשר להוסיף לזה כל מיני פקאנים וכו'...

 

השבת הכנתי - עדשים שחורות,קינואה ובטטהנחת ואושר
תפריט סלטיםDR.

טחינה

נלסון- מלפפונים חמוצים, מלפפונים, ביצים קשות מעורבבים עם מיונז

חציל קלוי

תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות עם בצל ירוק מלח פלפל שמן זית

סלט אדום על בסיס רסק עגבניות

סלט זיתים חם או סלט פטריות חם- בחורף

חצילים קוביות אפויים בתנור

סלט צנוניות, גזר ומלפפון

 

סלטים:אביטולי
חצילים במיונז
פרוסות חציל בתנור מתובלות שמנ"ז, פפריקה חריפה ושום כתוש/חריף
תפו"א, גזר וביצה במיונז
מטבוחה
חומוס ביתי
טאבולה מקינואה מונבטת
שרי בזיליקום וצנובר עם שמנ"ז,שום כתוש ולימון
סלט מקלות סלרי חתוכים, אגוזי מלך וחמוציות בהמון המון לימון
סלט כרוב סגול המיונז
סלט כרוב לבן בלימון
סלט כמו כבד
קולורבי ושומר חתוכים דקיק ומתובלים בשמנ"ז והמוןןןן לימון
סלט מלפפון ובצל סגול
סלט תפו"א ושמיר מתובל שמנ"ז ולימון
רק לא הבנתינפש חיה.
למה מיונז כן
וקמח רגיל לא
הייאביטולי
כאן השאלה אינה לגבי בריאות. היא לגבי גיוון בסלטים ומכאן הצעותיי.
אני שאלתי על בריאות ומחכה לתשובהנפש חיה.
לא מבינה את ההגיון בלהדתדל לאכול לחם בריא וכו'
אבל לפוצץ את הכל על מיונז.
אישית, לטעמי זה כמו חזרה בתשובהאביטולי
צעדים קטנים כל פעם בהתקדמות..
כמובן שצריך להתחיל בסור מרע ואז להמשיך לעשה טוב..
מיונז זה לגמרי סור מרע אנונימיות
ממליצה על המתכון הזה עם שינוייםDR.

ירקות מוחמצים | חן במטבח | מתכון

אני מוסיפה עלי דפנה ופלפל אנגלי.

אני לא שמה קולורבי, כרובית ושום.

במקום בהרט אני שמה כרכום.

שאלה: איך "מטגנים" חצילים בתנור??מנסה לעזור

היתה לבת שלי מסיבה בגן והגננת הכינה חציל מטוגן בתחמיץ והוא הוכן בתנור!
שאלתי אותה בזמנו איך היא עושה את זה והיא אמרה אבל לא כ"כ יצא לי טוב.

 

מישהי עושה כך?

אני לא רוצה שהם יהיו עם הרבה שמן ורוצה שהם יראו כאילו טיגנתי קורץ

 

אח"כ אני שופכת עליהם תערובת של שמן זית, מלח, תבלינים, שום, כוסברה ומעט חומץ..

שמן מלמטה ולמעלהסמטאות
מורחים שמן על ניר האפיהבת 30
מניחים את הפרוסות בתבנית ובוזקים עליהן עוד שמן.
אופים בחום 150 עד שהפרוסות רכות ומוכנות.
מנסיוני- בחום גבוה יותר החיילים פשוט נשרפים.
תלוי בעובי הפרוסותסמטאות
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימוןאחרונה

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימוןאחרונה
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך