סכרת היריון (בבקשה לנשים בלבד)פיליפילונת

הי בנות,

(מקדימה שאני ניק מוכר פשוט לא הצלחתי להיכנס דרך השם משתמש הכללי אז נכנסתי דרך פצלש שפתחתי פעם...)

טוב, אז יש לי סכרת היריוניתעצוב

התקשרו אלי עכשיו מהמרפאה... באתי הביתה וממש התפרקתי בבכי, לא יודעת למה אבל לקחתי את זה קשה ממש. הבנתי מהאחות שאני צריכה עכשיו לעזוב את הרופאה שלי שליוותה אותי כל ההיריון ולהתחיל עם רופא אחר, ללכת לאחות סכרת, לדיאטנית... אוף!! אמאלה, נשמע ממש ממש מלחיץ ומוזר.

מפחידה אותי המחשבה להתחיל לדקור את עצמי כל היום (טוב, לא כל היום אבל בכללי דקירות לסוכר נשמע לי לא כיף בכלל!)

כבר הם קבעו לי תור לאחות סכרת בלי שבכלל ביקשתי לשבוע הבא. במקרה זה מסתדר לי. אבל אוףףף!

ואני הגעתי עכשיו הבייתה ואני רעבה נורא ולא יודעת מה לאכול כי מפחדת כבר מהכל ולחוצה בטירוף על ההיריון וכל הזמן עולות לי דמעות לעיניים.

גם מלחיץ אותי ממש הלידה עכשיו, אין מצבבבב שאני יולדת בקיסרי!!! פחד חיי ממש!

לא יודעת איך להרגיע את עצמי מהמצב הזה, וכל כך בא לי משהו מתוק עכשיו לנחמה ואני מפחדת לאכול....

אשמח ממש לעידודים וחיבוקים ועצות וכל דבר טוב שיש לכן להגיד לי כי קשה לי נורא! תודה.

חיבוק גדול!!נשימה ארוכה
זה מפחיד ומבאס נורא בהתחלה אבל באמת אחרי שמתאפסים השד לא נורא כל כך.

לא יכולה לפרט עכשיו אבל בגדול ירקות, בשרי, דגים ומוצרי חלב את יכולה לאכול חופשי. תאכלי משהו וכבר ותרגישי יותר טוב!!!
טוב ניכנסתי להרגיע אותך. אם תישמרי ותעשי מה שיגידו לךהיכונו
אז הכל יהיה בסדר ב'ה. גם אצלי היתה סכרת בהריון האחרון. את הולכת לדיאטנית והיא מסבירה לך מה לאכול. אם תקפידי זה יעבור בקלות. בעיקרון אכלתי טונה אבוקדו בשר חביתות . מלא חסה וירקות. טחינה. מוצרי יחלב. ולחם קל בלבד. בשבת הייתי אוכלת את החלה שתל המוציא. נימהעתע מעוגות ובורקסים. שוקולדים אןלי קוביה בשבוע. אם תקפידי תצליחי. בעזרת השם. זה נישמע מלחיץ אבל זה עובר . בהצלחה.
את יכולה להיות רגועהאסתי4

גם לי היתה סכרת הריון 3 פעמים ובהריון האחרון-  מתחילת ההריון!!! (דיאטה של שלושה חודשים זה הרבה יותר קל)

לפעמים אני מתגעגעת לתקופה הזאת, הארוחות מסודרות, התזונה בריאה יותר וממילא אין צרבות, אין חוסר ברזל, אין התכווצויות שרירים, הגעתי ללידה הרבה יותר חזקה ובלי שומנים מיותרים והורדתי את המשקל בתוך שבוע מהלידה...

ואגב, מותר לך לפרגן לעצמך מידי פעם משהו מתוק, זה יעזור לך להמשיך לשמור ולא להתיאש., צריך לדעת איך לעשות את זה (הדיאטנית תסביר לך)

ולא, ממש לא מחייב ניתוח קיסרי) אצלי הייתה סוכרת קשה ממש והלידה הייתה קלה במיוחד

מאחלת לך בהצלחה ואת יכולה להתיעץ תמיד..

היי לךחמניה
כמו שכתבו קודמותי, אם תקפידי ותשמרי על הדיאטה מאוזנת תהיה לך חווית הריון נפלאה בעז"ה
אצלי זה היה ההריון הכי קל, עם הלידה הכי קלה וגם ירדתי במשקל (התחלתי בעודף גדול)
הייתי הכי בכושר, הגעתי ללידה עם הכי הרבה כוחות..
בקיצור זה רק עשה לי טוב
תודה יקרות על התגובות!פיליפילונת
הרגעתן אותי מעט..
אבל נגיד היום. הגעתי הביתה ברבע לשלוש רעבה ממש. לא היה לי שום דבר בבית לאכול. לא אכלתי. הלכתי להביא את הילדים בארבע. היו לי דמעות כל הדרך, מזל שקר וזה יכול להיראות כמו דמעות קור וצינון חורף... אח״כ כשחזרתי הביתה כבר רעדתי מרעב. החלטתי להכין חביתה אבל כמובן שגם הילדים נזכרו שהם נורא רעבים... אז הכנתי קודם להם. התחלתי להכין את שלי ואז גם בעלי הגיע. מזל שאמר לי שיכין לעצמו כבר כי באמת לא היה לי כח. אז אכלתי לחמניה עם חביתת בצל ועגבניות ופרוסת גבינה צהובה. עדיין הייתי רעבה! וממש רציתי עוד משהו ולא היה לי מה! ככה שעה חיכיתי ועדיין הרגשתי רעב. ואז חיטטתי וחיטטתי בארונות ובמקרר, בסוף מצאתי איזה שקית של מרק אפונה נמס בכוס והכנתי אותו ואכלתי עם קרוטונים. שזה ממש מבאס כי זה לא בריא בכלל וגם זה לא הכי השביע אותי בסופו של דבר.
אני נורא נורא רגילה לאכול עוגיות וכד כשאני רעבה נגיד בסוף האוכל או סתם בין הארוחות. הרגל מילדות... וכל היום הזה התחשק לי משהו מתוק, כל הזמן!!! איך מתמודדים עם זה? מפחדת שלא אצליח לשמור על הדיאטה.
ועוד אתן אומרות שירדתן במשקל?? הלוואי אבל אני כ״כ סקפטית, ממש קשה לי להאמין שאצליח.
וממש מפחדת מהדקירות גם של הסוכר. זה באמת לא כזה נורא???
התור לאחות סכרת זה רק ביום שלישי ולא בטוח שיצליחו להכניס אותי לדיאטנית אז אולי אפגש איתה רק בהמשך. מה עושים בינתיים? איזה תפריט לבנות לי עד אז??
תודה!!
קודם כל לא ממליצה לך לחכות לרגע של רעבהמקורית
כי אז הרצון לסוכר או פחמימה לא בריאה גבוה הרבה יותר. תאכלי לפני שאת רעבה. למשל אם את יודעת שנגיעה השעה 10 בבוקר ואת רעבה אז תאכלי ב9 ארוחה בריאה.
תנסי להכין ארוחות מראש שאפשר לחמם במיקרו.
עד התור שיהיה תנסי להימנע ממה שברור שאסור כמו עוגות עוגיות שוקולד שתיה מתוקה וכל הממתקים האלה .
תנסי למשך שבוע לאכול אורז אטריות מרקים עוף בשר פשטידה סלט ביצים בכל מיני וריאציות
יש מלא אופציות ואני בטוחה שיש גם הרבה מידע באינטרנט
והכי חשוב תורידי מהלחץ. הכל בסדר.
את ממש לא אמורה להיות רעבה!חמניה
תאכלי כל 2-3 שעות, כל פעם משהו קטן
כמו פרוסת לחם עם גבינה,
אפשר גם יוגורט עם פרי ו2 פריכיות
דברים כאלה.
שקדים, אגוזים כל פעם 7-10
לשתות המון, מים/תה ללא קפאין וסוכר
לארוחת צהריים וערב חלבון רציני כמו שניצל/דג בנוסף לאורז
ירקות חופשי ובכל ארוחה אם זה אפשרי.
מתוקים- לי היה טוב פירות (הייתי בקיץ אז זה היה יותר פשוט) או חטיף אנרגיה עד 100 קלוריות ל25 ג'
בהצלחה!

לא פשוט אבל אפשריאבןישראל
גם אני רגילה מאד למתוק ולהרבה פחמימות,
זה מה שאכלתי כל חיי,
והיה לי סכרת היריון ולא ידעתי מה אני עושה עם עצמי..
אבל את מכינה לך תפריט מסודר עם הדיאטנית של בוקר צהריים וערב, ובין ובין אפשר לאכול פרי / יוגורט עם פרי/ פריכיות עם ממרח.
אני אכלתי הרבה ירקות בכל הווריאציות שלהם, שקדים ואגוזים בכל שאר הזמן שהיה בא לי משהו לאכול..
ואת האמת שפעם ב.. אכלתי גם דברים מתוקים אבל במקום ארוחה/ בין הארוחות.

ממש מבינה אותך, גם אני הייתי בסרט הזהYNZS

והאמת שבהתחלה זה היה נורא כי הייתי אצל דיאטנית נוראית שהורידה לי בערך כל דבר אפשרי מהתפריט (כולל עגבניות!!).

כשנשברתי וזה היה כי הייתי ככ רעבה עברתי לדיאטנית פרטית ואז הבנתי כמה כל ההנחיות שקיבלתי היו גרועות.

מה שהכי חשוב זה לא להיות רעבים!! אחרת הגוף נכנס ללחץ ורמות הסוכר בגוף עולוץ

אז נראלי שזה קצת מרגיע

בגדול הייתי צריכה להקפיד לאכול כל 3 שעות ביום (סה"כ 6 ארוחות- 3 מתוכם בינתיים) והיה לי מותר אפילו שורה של שוקולד מריר ביום.

הקושי היה בלהמנע מקמח לבן וכל הנלווה שאני מאוד אוהבת אבל הייתי ממש צמודה לתפריט ובסופו של דבר סיימתי את ההריון רק עם דיאטה, בלי כדורים ובלי אינסולין

ולגבי הלידה, הייתי אמורה לעשות זירוז. הגעתי לבי"ח והיתה פתיחה שלוש וחצי בלי שהרגשתי כלום!!

אז לכי תדעי.... חח

מרגיעה אותך.חדשה111111
היה לי סכרת היריון והיתי בהיריון בסיכון ..
בבדיקה של ה50 יצא לי 199 תביני כמה גבוה לא התאמצו לשלוח אותי ל100 כלל...
יצא מהזה רק טוב ב"ה.
הייתי במעקב צמוד פעם בשבוע בהיריון בסיכון ,תזונה נכונה, שמרתי על עצמי מאווווד...
עליתי על ההיריון 9 קילו.
הכל היה בסדר ב"ה לצערי הסוף לא היה טוב אבל לא רוצה להכניס לך סתם פחדים לראש.
הכל בסדר תהיי במעקב .. ובע"ה יהיה בסדר.
בנות מה עושים בשבת?🥺🥺פיליפילונת
לא הכנתי עוגה שזה שיא המבאס. מקווה שזה יעבור בסדר עם הבעל והילדים.
אבל לי עצמי גם יהיה ממש קשה! איך אפשר בלי עוגה??
מה אוכלים בשבת בבוקר? כ״כ רגילה לקפה עם עוגה בשבת בבוקר!
ושבת אחה״צ שמתחשק לנשנש משהו מתוק וטעים...
מרגישה דיכאון ממש מזה!
אוף ממש.
הבוקר אכלתי לחמניה עם חומוס, ביצה קשה ועגבניה.
בערב נאכל סעודת שבת בע״ה עוף אורז וירקות מבושלים. מה אוכלים לצהריים?? איזה חוסר אונים. לא יודעת מה להכין אפילו שמותר! אוף.
טוב רצה להביא את הילדים... מקווה שכשנחזור אצליח להכין משהו שפוי לצהריים. אם יש לכן איזה רעיונות זה יהיה מעולה.
תודה על כל התמיכההה! אלופות! טוב שיש איפה לפרוק לפחות את כל הקושי הזה...
רק רוצה להגיד שכדאי כן לילדים להכין עוגה או משהו בסגנוןאנונימיות
אפילו משהו שאת לא אוהבת
אין לצערי משהו שהם אוהבים ואני לא.פיליפילונת
אם אני מכינה אני אוכל...😔😔
אני לא מספיק מבינה בזהאמא שלה.
אבל יש המון עוגות גבינה אפויות בלי קמח, תחפשי אצל חלי ממן אולי?
מה עם תמרים אגוזים? כדורי אנרגיה כאלו?
אם הבנות אומרות ששוקולד מריר מותר, אולי תקני לך?
אני פרגנתי לעצמי בשבת עוגה בבוקראסתי4

והדיאטנית שלי הסכימה איתי, לא עשיתי בדיקות בשבת ונשארתי מאוזנת...

באמת?? וואי, מרגיע...פיליפילונת
ובאמת מה עושים עם בדיקות בשבת?🤔🤔
לגבי בדיקות בשבתחמניה
א. לשאול את הרב. כל אחת והרב שלה..
ב. מה שאני עשיתי:
הבדיקה עצמה- מכניסה סטיק, ואחרי הבדיקה מחכה עד שהמכשיר כבה ואז רק מוציאה את הסטיק המשומש
לגבי איך לזכור מה היה- הכנתי לי פתקים קטנים עם מספרים 1-10 ואלבום תמונות קטן עם כיסים
כל עמוד היה עם פתק- שבת בוקר, שבת צהריים וכ'ו וליד כל אחד שמתי את המספרים המתאימים
אין לי בעיה עם קמח יש לי בעיה עם הסוכר...פיליפילונת
והאמת עוגת גבינה אולי זה רעיון רק בגלל שא״א לאכול ממנה כל הצהריים😜 אבל זה כבר לא רלוונטי לשבת הזאת.
וגם לא בטוח שזה טוב שאני אוכל עוגת גבינה לבד, כי זה דווקא משהו שהילדים פחות מתלהבים.
נחשוב על זה בכולופן לשבת הבאה אולי. ושוקולד מריר יש לי, אבל לא רוצה להתמכר לזה...
לא רוצה להלחיץ...נשימה ארוכה
זה היה גם השוק הגדול שלי.

זה לא נכון שאין לך בעיה עם קמח. העניין של הסוכרת זה שתמיד כל הפחמימוות בגוף מתפרקות לסוכרים שצריכים להפוך לאנרגיה זמינה (לא הכי מדוייק אבל קרוב) ובהריון התהליך הזה משתבש. לכן זה לא רק להזהר מסוכר אלא גם לצרוך פחמימות בכמות מדודה ולפזר לאורך היום. ברגע שתגיעי לדיאטנית היא תסביר לך הכל וחשוב שזה יהיה בהקדם.

לכן כתבתי לך בהתחלה- מוצרי חלב, דגים, בשרי וירקות בשפע!!!

בהצלחה רבה רבה רבה!!!
לגמרי יש לך בעיה עם קמח, בעיקר לבןאמא יקרה לי*

קמח מתפרק לסוכר בגוף. יש לך בעיה עם פחמימות כרגע...

אני למשל הופתעתי מזה שפיתה קטנה עם חומוס ופסטרמה גרמה לסוכר להשתולל!

גם בחלב יש סוכר וצריך לצרוך ממנו בזהירות.

ההנחיות שאני קיבלתי: לאכול מיד לאחר הקימה (פרי או כוס חד"פ פצפוצי אורז ללא סוכר עם מעט חלב)

אחרי שעתיים כריך מקמח מלא/ כוסמין עם חלבון וירקות בשפע

ארוחת צהריים אותו עקרון חלבון+ ירקות(חיים או מבושלים. לא כולל תפו"א ובטטה)+ מנה קטנה של פחמימה.

אחהצ פרי נוסף

ארוחת ערב

משהו לפני השינה (פריכיות אורז,סלט, יוגורט לא ממותק)

אני הייתי ממושמעת וב"ה ילדתי עובר קטן בלידה טובה ועבר... ועדיין משתדלת לאמץ את אורח החיים הזה.

שבת בבוקר באמת זמן מורכב!נשימה ארוכה
הסתבכתי עם זה ממש- על מה לקדש, מה לאכול עם זה... הלוואי שיהיו פתרונות טובים!
אוף היה לי סיוט השבת😪פיליפילונת
בבוקר שבת לא היה בא לי לאכול לחמניה וזה... אז כן שתיתי קפה ואכלתי כמה ביסקויטים (שאר בני הבית אכלו עוגיות קנויות כאלה עם ריבה- שיא המתוק אז ביסקויטים היו הרע במיעוטו...) ובצהריים כזה גם הייתי חייבת משהו אז אכלתי שתי קוביות שוקולד...
אוף ועכשיו במוצ״ש אכלתי לחמניה עם ביצה קשה וזה, ואני עדיין רעבה ממש!!!
נמאס לי ובאמת אין לי מושג איך לשרוד את התקופה הזאת. נכון שזה לכאורה לא כ״כ הרבה זמן, רק שלושה חודשים, אבל כל יום הוא יום ארוך ומתיש וקשה בשבילי.
וחייבת משהו מתוקקקק!!!! 😪😪
תאכלי פירות. בד"כ אומרים עד 2 ליום, תחליף מצוין...אמא יקרה לי*

הפחתת סוכר היא גמילה לכל דבר ועניין.

אחרי כמה ימים תראי שהחשק פוחת.

שלום פיליפילונתיעל -ND

אתחיל מהסוף: 

אין כל קשר בין קיסרי לסוכרת הריונית. את יכולה בשלום ללדת קיסרי גם אם אבחנו לך סוכרת.

דבר אחר חשוב לדעת: סוכרת הריונית לרוב חולפת עם ההריון, אך היא מעידה על כך, שיש לך נטייה לסוכרת. סטטיסטית, רוב הנשים שחוו סוכרת הריונית במוקדם או במאוחר חלו בסוכרת סוג2.

זאת לא אומרת שצריך להיכנס לסרטים, זאת אומרת, שחשוב ביותר לשמור על דיאטה.

הבה פעמים מספיק לשמור דיאטה כדי לאזן סוכרת הריונית וגם כדי להימנע מהתפתחות סוכרת סוג2 בהמשך.

את לא יודעת מה לאכול? - יש לך גישה למחשב. תימצאי לך טבלה של אינדקס גליקמי. יש שם 3 סוגים: אינדקס נמוך, בינוני וגבוה.

כל מה שנמוך - תאכלי ללא הגבלה.מה שבינוני - תאכלי בהגבלה, גבוה - מומלץ לא לאכול כלל. זה הכול.

אפשרות אחרת - לעבור לתזונה טבעונית ולאכול את הכול במסגרת תזונה זו.

לגבי מעקב ובדיקות. זה מאד חשוב. לא רק עבורך, גם עבור תינוקך.  לכן עשי מאמץ ותקפידי על המעקב וכל הבדיקות המומלצות בעניין.

לגבי דקירה עצמית - יש הרבה אנשים שזה מפחיד אותם בהתחלה, אך בסופו של דבר אין בזה שום דבר באמת מפחיד או קשה, ואנשים מתרגלים.

לגבי לא כיף - נו, כל החיים זה לא כייף, כפי שאמרו חז"ל עדיף היה לו לאדם שלא יוולד. אבל אין מה לעשות. צריך לחיות עם מה שיש ולהשתדל לעשות זאת בכבוד.

אז אל תפחדי!

תחשבי, כמה טוב שגילו את זה בזמן!! זה מה חשוב.

לפי מה שהבנתי- היא לא רוצה ללדת בקיסריאמא חדשהה
סליחה , אבל אוכל טבעוני ממש לא "טוב" לסכרת. זו המלצה מסוכנתמיואשת******

בסכרת מותר לאכול חלבונים - בשר דגים ביצים - חופשי.

ולעומת זאת פחמימות ממש ממש בהגבלה, וחלק גדול מאוכל טבעוני כמו למשל, לחם, אורז, תפוחי אדמה, קטניות שונות - זה פחמימות. והאינדקס הגליקמי עוזר לאיזון, אבל לא משנה את גודל המנה וכמה מותר לאכול ממנה.

למי שיש סוכרת עדיף לאכול לחם מלא, אבל עדין היא יכולה לאכול רק פרוסה אחת, בדיוק כמו לחם לבן. כנל כל פחמימה אחרת. 

מכיון שבסכרת אוכלים מעט פחמימות אז רעבים, ותזונה טבעונית תהיה מאד מאד מאד קשה. 

בוודאי שלא כדאי בדיוק בתקופה הזו שרעבים ומותר לאכול חלבונים מן החי חופשי שימלאו את הרעב של אשה בהריון- לעבור בדיוק אז לתזונה הזו.

פותחת יקרה, בתור בוגרת סכרת הריונית - כנסימיואשת******

נראה שיש לך קצת בלבול . סכרת זה כמובן קשור לסוכר. אבל סוכר נמצא בכל דבר, בעיקר פחמימות

קצת סדר עד שתלכי לדיאטנית - 

ירקות - חופשי. שמן - אגוזים, אבוקדו טחינה וכל סוג שמן אחר- חופשי. 

חלבונים - בשר ביצים דגים טונה מוצרי חלב (לא ממותקים) וכו - חופשי.

מה מוגבל- מתוק, ופחמימה.

מתוק, ממש לעיתים רחוקות ובמידה.

פחמימות - לחם, אורז, תפוחי אדמה, פירות (כן, פרי זה פחמימה)

את מחלקת את הארוחות שלך ל6. שלוש עיקריות, שלוש ביניים

בארוחות עיקריות מותר לך שתי מנות פחמימה - למשל שתי פרוסות לחם.

בארוחות ביניים פחמימה אחת- למשל, פרי.

את הפחמימה רצוי מאד לאכול עם משהו מקטגורית שמן, שמאט את ספיגת הסוכר בגוף

למשל- לחם מרוח בטחינה או אבוקדו

למשל - פרי עם חופן שקדים 

זה הכל בראש, אין שום סיבה שתהיי רעבה

דוגמאות לארוחות

ארוחת בוקר יכולה להיות ביצה, טונה, שתי פרוסות לחם עם טחינה, סלט גדול, גבינה (טוב זה המון , בקשר למשקל תדאגי לבד. אבל מבחינת סכרת- מותר לך לאכול את כל זה)

ארוחת צהרים- רבע עוף , כף הגשה של אורז, ירקות מוקפצים, סלט גדול

ארוחות ביניים - פרי+ יוגורט + חופן שקדים

פרוסת לחם אחת + פרוסה גבינה צהובה

שתי קוביות שוקולד מריר + כמה שקדים (טיפ, להמיס שוקולד מריר ולטבול בו שקדים)

בקיצור, אפשר לאכול המון עם הסוכרת כל עוד מקפידים על פיזור פחמימות בצורה מתונה לאורך היום.

הדיאטנית תסביר לך מתי לדקור ואיך לאכול יותר לעומק, אבל אחרי שבוע -מתרגלים

בונוס- מסיימים את ההריון עם ממש מעט עודף משקל, אם בכלל. וחוזרים מהר לצורה שלפני.

בקשר לעוגה שכתבת לילדים, אמנם טוב וראוי לשמור על תזונה טובה לכולם אבל לא הכי הגיוני לצפות מילדים שעכשיו לא יאכלו מתוק כי קשה לך. תנסי לחשוב על דברים שאת פחות אוהבת אולי חטיפים במקום עוגה. אבל אין מה לעשות. צריך להתאפק.

מה שיעזור לך חוץ מאימת הקיסרי (אני קיסרית, אז הפחד שלך מוצדק. תנסי לא להגיע לשם)

זה לזכור שעשו מחקרים ויש השפעות על העובר גם אם לא מגיעים לקיסרי , כשאמא לא מאוזנת.

זה משפיע על השמנה שלו בעתיד

אז כמו שאת לא שותה אלכוהול או קפה או מעשנת- למי שיש סכרת, סוכר זה כמו עישון. אסור. פוגע בעובר.

ברגע שמפנימים את זה, זה נהיה הרבה יותר קל.

בהצלחה!!!

היתה לי סכרת בהריון האחרון -בלת"קmp3
וכשהתרגלתי זה דווקא היה כיף
כל בוקר חתכתי סלט ירקות ענק בשביל כל היום.
לחם ללא סוכר (צריך להגביל פחמימות כשיש סכר .אז פרוסה וחצי לארוחה זה סבבה.ושבעים מירקות-זה משביע,באמת!)
וגם אני הייתי רגילה לאכול עוגיה או משהו על הקפה אז בשביל זה קנינו ביסקוויטים/עוגיות/ופלים ללא סוכר שהיו רק בשבילי!!!הילדים לא אכלו מזה.
אני גם חולת שוקולד אז קנינו חפיסת שוקולד ללא סוכר וממרח שוקולד גם ללא סוכר.הטעם קצת שונה אבל מספק את הצורך בשוקולד.
לגבי סתם מתוק באמצע היום-קניתי חלווה/חטיפי אנרגיה/סוכריות ללא סוכר.
ומלא מלא במבה חחח
אה,ולקפה השתמשתי הסוכרזית של סטיוויה.
ותלכי למקום בסופר של ה"ללא סוכר" יש מלאאא דברים.
אה,ועדיף לא לאכול תפו"א אלא גזר ובטטה.
אני כל כך נהניתי מהתפריט שהמשכתי חלק ממנו עד היום....
אני אומרת שה' נתן לי את הסכרת הריון מתנה- היא איפסה לי את כל התזונה שהיתה גרועה מבחינה בריאותית וממילא כל הבית השתנה יחד איתי.
המון בהצלחה והריון קל תקין ובריא.
אני רק חיבוק...אביול
לא יודעת מה להגיד עוד..
תודה יקרות על כל התגובות!פיליפילונת

ממש עוזר שיש אתכן!!!

אמנם לא הצלחתי להגיב לכל אחת, אבל קראתי את כל התגובות פה כמה פעמים ועזר לי מאוד!

האמת שעדיין קשה לי נפשית ממש ממש ממש עם כל ה"גזירות" אבל אני מאוד מקווה שיהיה לי קל יותר בהמשך, כפי שכתבתן שאפילו אימצתן חלק מההרגלים גם להמשך אח"כ...

מרגישה שחפרתי פה המון וכבר לא נעים לי...

אז אני הולכת להתחפר במיטה בינתיים ולקוות שהבאסה תעבור לי עם הזמן.

תודה על הכל!!

מקסימה שאת,שגרה ברוכה
אין לי נסיון עם סכרת אבל מההודעות שלך נראה שאת יותר ויותר "מקבלת" את זה ובסוף השד יראה פחות נורא
שיהיה המונמון בהצלחה!!!
ממש מבינה אותך!אבןישראלאחרונה
כשגיליתי שיש לי סכרת היריון זה ממש היה לי קשה נפשית,
אני כל כך לא רגילה לחשוב מה אוכלת מתי כמה ולמה וזה פשוט היה מבאס,
אבל כמה דברים שעזרו לי
א. מדי פעם כן אכלתי משהו מתוק ששימח אותי.
ב. הזכרתי לעצמי שזה לא להרבה זמן..
ג. דיברתי על זה עם כולם וכולם עודדו אותי..!
מקווה שעזרתי
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלooאחרונה
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5אחרונה

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה

אולי יעניין אותך