עמיחי- הקפה ה'אם אתן שנת

אני לא יודע, נריה, אני לא יודע. פשוט... מורכב לי קצת.

נריה ישוב לצד עמיחי על גדר האבן המקיפה את גג הישיבה. מתחתיהם הומה בית המדרש בקולות סדר צהריים, הבחורים חוזרים נמרצים ורעננים מההפסקה. אבל עמיחי, המסוגל לשכוח עצמו בלימוד ולהזכר עם כניסת משכימי הקום לשחרית, יושב לידו בברכיו המורמות ומבטו כבוי. נריה נרעד מעט ומחכה להמשך דבריו. עמיחי שותק.

אתה מכיר את הרגע הזה, הוא מתנער פתאום, שאתה באמצע עמידה של מנחה ופתאום עולה בך התהיה, מי אמר שמישהו מקשיב, זאת אומרת, אתה מדבר איתו, כך, בפשטות, כבר חצי שעה ופתאום הקול הזה מתעורר בך ומנסה לערער את האמונה שלך, או כשאתה מדבר עם אח שלך והוא שואל אותך, תגיד, יכול להיות שאנחנו מקרה והכל מקרה וכי מחר נמות וזהו, ואתה רועד לרגע ותוהה לעצמך, מי אמר, באמת, ונכון שרגע אח"כ אתה כבר עונה לו תשובה ברורה ומנומקת ומבסס אותה על כ"כ הרבה שברור לך שזה נכון, אבל עדיין יש את הרגע הזה של, אולי לא חשבתי על זה, אז, ככה זה. אני לא בטוח.

הוא שותק לרגע וממשיך. אני אוהב אותה. ברור לי שאני אוהב אותה. וטוב לנו ביחד, ואני מחכה לרגעים שבהם אנחנו נפגשים, ואנחנו מדברים ושמח לי ואני לומד יותר, כמותית ואיכותית, וטוב לי, ואני מתגעגע אליה בימים ובלילות וברגעים שבהם אנחנו לא מספיקים לדבר לפני סדר בוקר ועד אחת לא מדברים. אבל איכשהו, לא יודע, לא ברור לי. אני לא יודע האם המניע שלי נכון, האם הרגש מדויק, עולות לי קושיות שכבר תקפתי וחקרתי בעבר. וקצת, יש לי תחושה כזו של כבדות וחשש, אולי אנחנו לא באמת מתאימים, לא מדברים באותו הקו, אולי זה לא זה. אולי נחפזתי מדי?

ונריה עונה לו ומנסה להרגיע, זה טבעי, זה חשש שטבוע באדם מסיבות מובנות אבל חקרת ובדקת והקשית וראית שאין לו בסיס, ו אממ, אני חושב שכן, זאת אומרת, אתם מתאימים, תנסה להסתכל על זה מבחוץ, אתם דומים ויש לכם שאיפות זהות ואתם מסתדרים מעולה ויש בינכם משיכה, ו, יהיה בסדר, הבוטח בד' חסד יסובבנו, אממ, אני חושב שזה נכון וטבעי שיהיו חששות אבל שאין להן בסיס, ונריה מהסס רגע וממשיך ואומר, אני ואביטל התלבטנו בזה אחרי האירוסין, אולי תדבר עם אפרת על זה.

ועמיחי מחכה רגע ואומר, תודה, ושותק דקה ואז מוסיף, טוב, בוא נלך ללמוד, כתובות מחכה לנו, נריה מהסס לרגע אבל רואה את מבטו של עמיחי ומבין שללמוד יהיה הדבר הנכון עכשיו (והוא מתמלא בהערכה רבה לעמיחי, אבל שותק), והם יורדים לישיבה ולומדים קצת עד שהרב בני מגיע ואומר עמיחי, נריה, הרב אפרים ישמח לדבר אתכם אחרי הסדר,

וואוקפיץ
(את כותבת מדהים. ממש)
תודה שאת משתפת.(אהבת עולם)
אני כל פעם קוראת שוב ושוב...
ממש יפה!הר ומדבר
מוכשרת.גלים.אחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך