לכבוד עשרה בטבת, העוולות ההיסטוריות של מלחמת העולם השנייהבינייש פתוח
בואו נניח שבשואה אכן מתו 6 מיליון (יש הערכות גבוהות ונמוכות יותר, וזה לא הזמן להיכנס לזה). בשואה נרצחו 6 מיליון, אך כמה יהודים נהרגו במהלך המלחמה? 6 מיליון וחצי. ואיך נוספו חצי מיליון? חיילים יהודים בצבאות בנות הברית. כמו ארה"ב, בריטניה, ברית המועצות ועוד. חצי מיליון יהודים מתו במלחמתם נגד האויב האכזר והרצחני ביותר בתולדות האנושות, ואף אחד לא מזכיר אותם.
על העוול של גטו ורשה שמסופר בניגוד לסיפורים מקבילים של הרוויזיוניסטים כבר התחילו לספר ובטח בתור קוראי ערוץ 7 אתם מאוד מזדהים עם זה, אבל אולי פחות תזדהו עם עוול אחר, שמעצים את צה"ל ע"י סיפורי שקרי ברובו על כך שיהודים נלקחו כצאן לטבח, כאשר בפועל הם נלחמו בצבאות זרים. כמו הבולט בהם, ניקולאי ואטוטין, שהוביל את הניצחון בקרב הטנקים הגדול בהיסטוריה, בין גרמניה הנאצית לברית המועצות, קרב קורסק, והיה בין המוציאים לפועל את התוכנית של מפקדו ז׳וקוב במבצע האיגוף בקרב סטלינגרד (כמופרט בפוסט הזה: https://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t1152868#12236313) או המרגלים מטעם ברית המועצות שנתנו לה מידע יקר ערך ועוד ועוד.
ועוד עוול שנועד להעצים את צה''ל על חשבון המלחמה הוא הטענה השקרית על עוול מצד בנות הברית שנמנעו להפציץ את מחנות ההשמדה, דבר שלא היה מציל יהודי אחד (כמופרט בסרטון בתגובה הבאה שלי)
כמובן שאסור לשכוח שבארץ ישראל הקב"ה שומר עלינו, ואפילו באותה מלחמה אפשר לראות איך הצבא הגרמני לא הפסיק לנצח ופתאום לא הפסיק להפסיד, וההפסד הראשון היה מול חיילים יהודים מארץ ישראל, שגויסו בידי הבריטים בקרב אל עלמיין השני.
וכמובן שאחרי הכל יש משמעות עצומה לצבא משלנו עם סדר עדיפות כשלנו. במלחמה הצבא האדום כבש את ארצות הבלקן כדי להפיץ אידאולוגיה שגם אחראית לרצח המונים, ורק לבסוף שחרר את מחנות המוות. וכך גם עם בנות הברית המערביות ששחרו את מחנות המוות רק בסוף המלחמה. אבל זה לא סיבה לשקר ולהאשים את בנות הברית באדישות לרצח הנוראי או לשכוח חצי מיליון יהודים שמתו במלחמה נגד הצורר הנאצי, לרבות יהודים כמו ניקולאי ואטוטין שהציל אותנו למרות שלא היה ציוני.
והנה הסרטון המדוברבינייש פתוח
לכבוד עשרה בטבת נזכיר מי שהקריבו עצמם למענו. גם במחיר מחלוקתבינייש פתוח
לא כולם קדושים אבל יש מהם שהצילו אותנובינייש פתוח
ולא אמרתי לבטל מעמדות ולקורח היו המון בעיות מלבד עניין המחלוקת
שטויות והבלים.מי האיש? הח"ח!

משפחתו של אבי מנתה נפשות רבות בארץ מוצאה המרכז אירופי. אחד מבני המשפחה זיהה את סכנת הנאציזם באמצע שנות השלושים של המאה העשרים למניינם והחליט לעזוב את המשפחה והארץ ההיא ולעלות לארץ ישראל. הם היו חרדים ואדוקים, הוא נטש אותם ואת הקהילה הדתית והיגר, והם קרעו עליו קריעה וישבו שבעה על לכתו. הם לא היו מאמינים לרגע שיקרה להם מה שקרה, שהצבא הגרמני יגיע עד אליהם ושמישהו מהממשלה הגרמנית יעז בכלל לגעת בהם או בזכויותיהם, אפילו שבאותו זמן ממש כבר אירעו פרעות ממשלתיות מאורגנות ברחבי גרמניה תחת המגף הנאצי. בסופו של דבר, אחרי מספר שנות כיבוש וחיי אימה מבהילים ומבעיתים, בא היום הנמהר, כל יהודי המקום נלקחו באיום קני רובים לרכבות וישר למחנה המוות אושביינצ'ים.
אני לא יודע באיזו פלנטה אתה חי, אבל מי שהיה שם נלקח כצאן לטבח חד וחלק.

חלילה לא טענתי שיהודים לא נלקחו כצאן לטבח כללבינייש פתוח

היו את יהודי גרמניה רומניה ואיטליה שנלקחו ללא אפשרות להילחם בצבא המקומי (כי היוו חלק מהברית הנאצית). ואני מעריך שלא בהכרח בכל מדינות הברית שירתו יהודים בצבא המקומי. אבל זה לא סיבה לשכוח שיהודים נלחמו בצבא הפולני, היווני, הצרפתי והצבא האדום לפני בא הנאצים והיו יהודים שנלחמו כדי לשחרר את אחיהם מהצרה (ולא במסגרת צה"ל, אז לכן מסתירים את זה לענ"ד) דרך הצבא האמריקאי, הקנדי, האוסטרלי, הצבא הפולני והיוונים הגולים, הצבא האדום, צבאו של שארל דה גול, וצבא בריטניה, שבו גויסו גם יהודים תושבי ארץ ישראל בקרב אל עלמיין השני ומאוחר יותר גם במסגרת הבריגדה היהודית שנלחמה באיטליה.

"הצבא הפולני" היה כמה גדודים סמליים.מי האיש? הח"ח!

ומנחם בגין ששירת בו, תיאר יפה מאוד איך הוא היה לא יותר מאשר איזה מחנה תירגול חסר משמעות, לצורך הפוליטי של כינון העצמאות מחדש אחרי המלחמה, ואיך סטאלין תימרן את שיקורסקי כדי שזה לא יקרה, וכדי שהמדינה אחר שיחרורה תהיה בוודאות גרורה של הבולשביזם. שלא לדבר על אנטישמיות בקרב החיילים הגויים בשורותיו, ועוינות כלפי יהודים פולניים שחשבו שזה המקום להתנדב אליו.
ושוב לענייננו, שלושה מיליון יהודים אזרחי פולין נטבחו, בדרכים שעדיף לא לתאר אפילו בסתם דיון כזה כמו כאן, ובסיטואציות של פחדים ואימים שלקוחות מפרשת האזינו, "מחדרים אימה". מי בדיוק עזר להם, ויותר מכך, האם הם עצמם הצליחו לעשות יותר מאשר אחוז אולי של התנגדות ממשית? האם מצבם הנפשי היה איתן, כשהם כלואים במאות אלפיהם בגטאות כאסירים?
תשמע חבר. דעתך לגיטימית ואף אחד לא יכול לעקור אותה מראשך אם אכן היא מקובעת שם. אבל אני מציע לקורא - שהרי עבורו מתנהל הדיון הזה - לחשוב רגע מי צודק בוויכוח הזה כאן. ועוד יותר מכך גם לקרוא וללמוד. על סדר המאורעות בוורשה, בלודז', בקרקוב, בסוסנובייץ, באוטבוצק, בכל מקום ואתר ברחבי גיא ההריגה הזה. הגולה התגלתה שם במלוא מסכנותה ואף גסיסתה, יהודים חשבו שזה הגיוני שאדם במאה העשרים יעמוד במסדר הרכנת ראש במחנה ריכוז מול קלגסים נובחים במעילי עור שחורים ומגלבים. אין שום קשר בין זה לבין הבריגדה, או הקצינים היהודיים בצבא האדום, או אפילו מרגלים מהמחתרות היהודיות בתחפושות במעשי גבורה. מבחינתי כצד בדיון, הרעיון לגייס את הנופלים היהודיים במלחמה לטובת איזו ביקורת נגד הציונות הישראלית, זה טירוף מערכות דיאלקטי מוחלט, מחול שדים מעוות והזוי.
אני מעדיף כרגע כלל לא להתייחס לשאלת האפשרות לתקוף את המחנות הגרמניים, אבל ארמוז שלהבנתי אכן היתה זו אדישות מרתיחה ביותר של מנהיגי בנות הברית.

ודאי שהמוני יהודים נשלחו כצאן לטבח, ותודה על החידוש על פוליןבינייש פתוח
אבל זה לא סיבה למחוק את הסיפור על היהודים בצבא של שארל דה גול, הצבא היווני, הצבא הקנדי, אוסטרלי, אמריקאי, בריטי (כולל יהודי ארץ ישראל) ובמיוחד הצבא האדום שם תרומת היהודים הייתה מכרעת (כמו שכתבתי ויש עוד אינספור דוגמאות)
ניקולאי ואטוטין לא היה יהודי, הוא היה רוסיl666
וזה די ברור לפי שם שלו. למרות שכן , כל הגברים יהודים כמובן היו בצבא וחצי מהם נפלו.
שכחתי עליו את הדבר הכי חשוב!!!!בינייש פתוח

נרצח בידי בני עוולה לאומנים אוקראינים. הי"ד

הוא לא יהודי, הוא היה כפרי רוסיl666
למד בבית ספר בכנסייה. באזור שהוא נולד לא היו יהודים עד מהפכה קומוניסטית. וגם שורה שאתה הדגשת רב הסיכויים טעות. כי הוא לא מוזכר בשום מקור על וועד הזה.
וגם אם באמת היה בוועד הזה עדיין לא מוכיח כלום. היה שם גם מדען לא יהודי.
גם שמות של הורים ואחים. וגם שם משפחה.
אתה טוען כאן שתי טענותrivki
אחת, שחשוב לזכור יהודים שנלחמו נגד הנאצים בצבאות בעלות הברית.
זה נכון, אבל מהצד הלאומי חשוב להבין שהם התגייסו יחד עם שאר האוכלוסיה באותן המדינות. אם ארה'ב לא הייתה נכנסת למלחמה, היהודים האמריקאיים לא היו משתתפים. כנ'ל אם היטלר לא היה תוקף את ברית המועצות, כנ'ל כל שאר המדינות.

שנית, אתה אומר שבעלות הברית לא היו אדישות לגורל העם היהודי. יש לזה הוכחות כלשהן?? בעיניי הם לא סתם היו אדישים, אלא חשבו ש'פחות פליטים אחרי המלחמה- פחות בעיות'.
שני דבריםבינייש פתוח
דבר ראשון, לא משנה מה היה קורה אם. מה שחשוב שאותם יהודים נלחמו למעננו, ופחות משנה למה שלח מי ששלח.
דבר שני, רואים בסרטון עדות של יהודים לכך שהגרמנים תיקנו באופן יומיומי מסילות ברזל שהופצצו. מי הפציץ אותם? הפרטיזנים היו גורמים בהם לחבלות קלות בלבד
לא הבנתי, ציפית שהם לא יתקנו מסילות רכבתl666
אלא מה? יעופו בעזרת כוחות קסם? ברור שהם תיקנו. בלי מסילות רכבת אתה לא יכול להזיז צבא ולא יכול להביא הספקה. אז כנראה בעלות הברית העדיפו להפציץ את המסילות מובילות לחזית ולא מסילות למחנות ההשמדה כי לא היה להם אכפת.
בנוסף הם התחילו לתקוף כמו שצריך רק באביב 1944 כשהיה כבר ברור לגמרי שגרמניה מפסידה לברית המועצות. אם ברית המועצות הייתה מפסידה אולי היו מנסים להגיע לשלום עם גרמניה לפי גישת צ'מברלין.
וגם זה לא היה בחינם אלא תמורת עזרה של ברית המועצות מול יפן אחרי ניצחון על גרמניה
אם העדויות באו מיהודים במחנות המוותבינייש פתוח

אז כנראה שהופצצו מסילות ברזל שהובילו למחנות המוות

מתייג אתכם מהדיון הקודםבינייש פתוחאחרונה

@חסדי הים

@אריך וייס

אשמח שתצרפו לדיונים שיש כאן...

הרב עמוס יקר בעיני ה'כולנו הביתה

שיר שהכנתי לזכרו

זכר צדיק וקדוש לברכה

לולאי השיעורים הנפלאים של הרב אהרן לוינחלת

לא הייתי עושה היום כ ל ו ם בבית! ממש!   עונג רצוף, הכוזרי, דעת תבונות, רמח"ל, מהר"ל (אם אי י

טועה, אין לי זמן כרגע לבדוק) - תוך השוואה לאפלטון, אריסטו ועוד - חכמה צרופה. נפלא.

פריבילגיה של סבתא … שיכולה להיות פנויה לשיעוריםפ.א.
במהלך היום 😃
תוך כדי הדחת כלים, צחצוח פמוטי השבת, או קיפול כביסנחלת

אפילו תוך גדי

הספונג'ה.......וכי קלות כל אלו בעיניך?!

לולאי השיעור שלו הקשבתי היום, לא הייתי עושה כל זאת. או שהייתי עושה

זאת באיטיות, בחוסר חשק, בלשוטט מחשבתית בכל מיני מקומות , העיקר לא

כאן, ליד הכיור, השיש....

השיעורים שלו עוזרים לי לעשות מה (מה לעשות, אני מודה ומתוודה) - שאיני

אוהבת... זה לא נשמע מכובד כל כך,  לערבב צלחות ותרסיס לניקוי חלונות

עם דעת  וחכמה כל כך נפלאות, אבל זמני לא כל כך פנוי,  Young man.......

א

אני לא טיפוס שלומד ללא הרף, הלוואי. אבל, כשלא נמצאים

במסגרת תורנית איזושהי,  אז בלי לשמוע משהו תורני, אני

מרגישה שהופכת יותר ויותר לבורה ועמת הארץ. 

הלוואי והייתי מקשיבה לרב לוי

ודומיו - יותר.  הרבה יותר. וחוצמזה...זה כיף!!

ברור עם זאת, שיש אנשים הרבה יותר עסוקים

ממני. עובדים המון שעות, לומדים, פעילים....

אגב, השיעורים של הרב לוי נמסרים

לציבור של בעלי תשובה, או אנשים

שמתעניינים....ובכל זאת, הם עמוקים,

מלאי מחשבה, משהו!!

א גיט ווך!

יפה! והגית בו יום ולילה 😊פ.א.
א גיטה נאכט
כאן צריך לבוא אימג' מחייך אבלאיודעתאיך לעשותאתזה..נחלת

לילמנוחה!

שגיאות הכתיבמכי לאמוצאתאתהמשקםייםשליבפעםהאלפיים...נחלתאחרונה
מר פודלמן ממהר לאכול במסעדה בכשרות צהר לפני שמועצתקעלעברימבאר

הרבנות מבטלת את החלטת המנכל

משגיח צריך להיות גורם מרתיעארץ השוקולד
לא להגיע בתדירות קבועה
נראה לי שאצל חילונים להיות די ג'ייעשב לימון

זה כמו המעבר מהצד לעולם האימון והטיפול בעולם הדתי

מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד וחולמים להגביר לאט לאט למקסימום

יש גם די ג'ייס דתיים ויש גם מטפלים ומאמנים חילוניםאריק מהדרום
באופן כללי כל אלה מקצועות של אנשים שלא לחוץ להם להרוויח יותר מידי כסף והם יותר עובדים על מימוש עצמי מאשר על פרנסה, יש עוד הרבה מאוד מקצועות כאלה.
די ג'ייoo

זה תחום אומנותי

אימון/ טיפול זה תחום פסיכולוגי

יש לא מעט תחומים/ משרות שאפשר להתחיל בקטן ולצמוח

ותכלס קריירה נבנת כמעט תמיד ככה

מקטן (בסוג משרה/ כמות השקעה/ ידע/ משכורת) למשהו שיכול לגדול 

את מתארת אמת ממש עצובהפשוט אני..

עולם האימון והטיפול - מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד.

זוועה.

הלוואי שאחד כזה ייתבע פעם, והפיצויים שהוא יצטרך לשלם ילמדו את כל השרלטנים שיש אחריות למעשים שלהם.

שכמו שאי אפשר ללמוד בזום בקורס של חודשיים איך לבנות בניין כך שהוא לא ייפול ברעידת אדמה, כך אי אפשר ללמוד באיזה קורס קקמייקה איך לטפל בנפשות של בני אדם. 

ממש ממש מסכימהעשב לימון

אבל זה רווח לצערי

על אף שאני מסכים ברמת העיקרוןאריק מהדרוםאחרונה

א. אדם שבוחר להיות מטופל או מאומן ע"י בוגר קורס ללא ניסיון הרי שהבחירה בידו ועליו לשאת בתוצאות.

ב. אינני רואה בהכרח אינדיקציה לטיב הטיפול ומספר השנים שהמטפל בילה באקדמיה, או במוסד שבו הוא למד.

אולי פה ידעו...זכרושיצאנולרקוד

אני מחפש את הניקית "הדובדבן שבקצפת"

הייתה פעילה פה לפני כמה שנים, אם יש כאלה שמכירים את הניק הנוכחי שלה

ויוכלו להגיד לה או משהו

שאלה לדתיים הלאומיים המכונים דוסיםכְּקֶדֶם

איך אתם עם זה שאתם מתגייסים לצבא שיש בו פריצות ואידיאולוגיה גויית מובהקת של לתעדף את חיי האויב על פניך?

כשאני הייתי שומר בלילות בחדר לידי היה זוג שהתאמן במצוות פרו ורבו מדי לילה והיו לי מפקדים שמצביעים למרץ והולכים למסיבות גייז

התייחסתי רק לאמירה העקרונית שהבאתנוגע, לא נוגע

לעצם העניין, ברור שחסרים חיילים.

אגב, אם הרמטכ"ל לא היה עבד של הפרוגרס, הוא היה דואג שלחרדים שכן מתגייסים היה מסגרת באמת מתאימה, כדי למשוך עוד חרדים להתגייס, במקום לרוץ לתקשורת ולהצהיר הצהרות על גיוס חרדים.

כמו שוינטר אומר-הצבא לא באמת רוצה חרדים.

(אין בדברים הצדקה לההתנהלות החרדית. זה לא הדיון).

עצומה לסגירה של 'שיחה אישית'מחפש אהבה

למה יש את זה בכלל? למה לא מספיק מסרים?

זה ממש מיותר.

מי שמסכים איתי שיצטרף לעצומה...

סתם צוחק בקשר לעצומה, אבל נראה לי זה ממש מיותר.

דווקא יותר נוח ממסריםקעלעברימבאר
מה זה אחלה כליפתית שלג

שהבעיה היחידה בו זה שהוא ממכר.

אה וגם שאין הקלטות.

זה מרגיש כמעט כמו וואטסאפ

יותר נזק מתועלת. עם יד על הלבמחפש אהבה
תלוי בבן אדם ובשימוש שלוארץ השוקולד
כל בן אדם צריך להבין איזה כלי תורם לו ואיזה יוצר נזק ולפי זה לבחור באיזה כלי להשתמש
נראה לי שפעם היה אפשרות להקליט שםארץ השוקולד

@משה

אני זוכר נכון?

גם היום אפשרמשה

כלומר,  הש"א לא תומכת בזה. אבל אם המכשיר תומך בזה אז הש"א יודעת להציג.

אולי פעם יהיה לי כח להתמיך את הזוועה הזו. אם זה יקרה, זה יקרה עם תמלול מובנה.

ארץ השוקולד
לא יודע אם תמלול מובנה זה טוב
שלח לי הקלטה בווטסאפמשה

ותראה.

אליעזר המתמלל... אתה בטח מכירנקדימון
Ivrit aiמשה
אני מריץ אותו מקומית
אבל לווטסאפ מן הסתם יש יכולות טובות מהערוץארץ השוקולד
לא. זה לא כלי של ווטסאפמשה
מענייןארץ השוקולדאחרונה
מה ההבדל בין מסרים לשיחה אישית? זה באמת נראה מיותנחלת
יופי. מי עוד?מחפש אהבה
מסרים זה כמו מיילארץ השוקולד
שיחה אישית זה כמו הודעות
אם לדעתך זה מיותר, אל תשתמשארץ השוקולד
מפריע לך אל תשתמש לא?חתול זמני
שיר עצוב לט' באבכולנו הביתה

זה השיר השני שלי כאן. 

(ע"פ ההיתרים של הרב אוירבך והרב יצחק יוסף לשמוע שירים שקטים בשלושת השבועות)

הכנתי אתמול בAI, מבוסס ברובו על הקינה "למי אבכה".
מה דעתכם?

לדעתי החצי דקה האחרונה הכי יפה.
אם מצא חן בעיני אחד שטוב ביצירת וידאו, מוזמן... אני טוב מוזיקה ולא בוידאו

לְמִי אֶבְכֶּה וְכַף אַכֶּה, 

וּבִבְכִי אֲמָרֵר וַהֲמוֹן מֵעַי אֲשַׁנֵּן

הֲלַמִּקְדָּשׁ וְאָרוֹן אוֹ כְרוּבִים

שֶעוֹרבִים וְקִפּוֹד שָׁם יְקַנֵּן

[Chorus]

וסוֹד תּוֹרָה, הֲיֵשׁ מוֹצִיא לְאוֹרָה? 

וּמִי הוּא זֶה עֲלֵי הַדּוֹר יְגוֹנֵן

זְכֹר הַשֵּׁם, ואָחוֹר אַל תְּשִׁיבֶנּוּ

קְרַע אֶת הַשָּׁמַיִם וּבוֹא אֵלֵינוּ