בתור אחת שמאוד לא נוח לה אצל ההורים של בעלה, אבל מאוד... ועדיין אני הכלה שהכי הרבה מתארחת שם (יותר אפילו מהבנות שלהם, ומתארחת בלשון עבר...), יש דברים שמאוד מקשים עלי את השהות שם שבת שלמה, מאוד. ואף אחד לא רואה עלי ולא שומע ממני כלום בשעת האירוח. רק את בעלי שיתפתי, ורק איתו הגענו למסקנה על הורדת התדירות... (היינו שם כמעט כל שבת שניה).
כי מה לעשות ושם לא מקובל לקום באמצע הסעודה בכלל בכלל, ברמה שחמי קרה לי פעם לחזור לשולחן! ומה לעשות שהסעודות מתמשכות שם עד ועד בכלל... ומה לעשות שאוהבים להתווכח בסעודות על הכללל, ומילא להתווכח, זה נעשה בצעקות וצרחות והם נהנייםם עד הגג

ואני לא יכולה לשמוע טונים גבוהים, זה עושה לי כאב ראש...
ועוד הרבה דוגמאות.... (למשל שלא מסכימים לנו בכלל בכלל שנעזור לארגן את החדר שלנו לפני, בכלל! ניסנו לבוא בהפתעה מוקדם וכ'ו ולא עזר, חמותי לא הסכימה. אבל באותה נשימה לא מארגנים לנו אותו

ואני יודעת שהם לא חייבים לי כלום, אבל דמי בנפשך את הסיטואציה הבאה: 2 תינוקות, זוג הורים מותש, מגיעים כחצי שעה לפני שבת, לא נותנים לנו להכנס לחדר, כי אתם אורחים ואתם לא תארגנו לכם וכ'ו... אז הכל מחכה בחוץ, רק אחרי הדלקת נרות חמותי נותנת רשות להעלות הכל למעלה לחדר ואז את מגלה (בחושך וכבר הדלקת נרות) שהחדר הפוךךך, מה זה הפוך? ערמות של כביסה נקיה לא מקופלת על כל המיטה, ומה שאין מקום על המיטה ב3 סלים על הרצפה. רצפה דביקית ומלאה בפיצוחים וחבילות של חטיפים זכר ללילה אחד השבוע שגיסי הבחור ישן שם ואני אעצור כאן את התיאור... ואז להתחיל לארגן ולסדר הכל, ואם הקטנים לא נתנו לי אז זה רק בחצות הלילה אחרי הסעודה הארוכה ביחד עם בעלי... (חמי לא נותן לי אפילט להשכיב את הקטנים לישון בחדר באמצע הסעודה, שארדים אותם בעגלה...).
ניסנו בשבת האחרונה שלנו שם להתגנב לחדר בין החזרה מהתפילה בליל שבת לבין תחילת הסעודה לנסות לארגן את החדר, לקחנו מצעים מהארון (בעלי לקח, הוא יודע, בכל זאת חי שם...) ואני לא רוצה לתאר לכן את הכעס של חמותי כשגילתה. אתם עושים לי בושות, הכלה שלי לא תעבוד, וכמה שאני אסביר לה שבכיף ואני רוצה שגם לה יהיה מנוחה... לא עוזר (בכל מקרה אנחנו מסדרים בסוף, רק שזה באמצע הלילה).
וואו פרטתי פה יותר משרציתי. וההורים של בעלי אנשים מקסימים עם לב רחב וענק ואוהבים אותנו מאוד. ויש להם את הבאגים שלהם כמו לכל בני האדם...! גם ההורים שלי לא מושלמים וגם שם יש לי הרבה דברים של נוחים לי, אבל גדלתי שם, אני רגילה לזה וזה הבית שלי!
אני חושבת שההרגשות והתאורים פה של הבנות נומרליים ומוכנים מאוד, ואפשר להתמודד איתם בצורה יפה ומכובדת.
זה מה שפותחת ביקשה, עיצות איך להתמודד עם זה בצורה יפה.