מאמר על חודש אלול!מבוסס על שיחה ששמעתי..ב"ה!
מה זה בעצם חודש אלול?! מה הוא דורש ממנו מכל חודש אחר?! למה אנחנו צריכים להתכונן לקראתו ח-ו-ד-ש! לפני..לא מספיק יום יומיים?!
בחודש אלול אנחנו נולדים מחדש,יצירה חדשה,כמו תינוק הנולד בסוף תשעה ירחי לידה..-אסור לנו להסתכל על זה בתור המשך של שיגרה-
הקב"ה בורא אותנו כל ר"ה-מחדש..ל12 חודשים,עד ר"ה הבא לא דקה יותר..
דברים שכ"כ ברורים לנו מאז-דברים הגיוניים מציאותיים שקרו לנו בשנה שעברה (שזה יכול להיות גם יום לפני)-לא בהכרח ולא מובטח לנו שהם יהיו שוב-
למשל המשבר העולמי שקורה לנו ממש עכשיו אחד מתוך רבבות המליונרים שמשוועים עכשיו לפת לחם-חלם יום אחרי ר"ה-שזהו נגמר עידן העושר..?!שהוא יגיע למצב שלא ישאר לו שקל?! -הרי מבחינתו ר"ה זה עוד יום שחלף המשך של שיגרה-אין סיבה שפתאום הוא לא יהיה עשיר..מה יום מיומיים?! אוחח..איזה מסכן הוא -חי לו בתוך בועה שיקרית הרי ברור שלא!.הוא לא קיבל ביטוח בתור פלוני-שהוא עשיר לכל החיים ור"ה לא חל עליו-זה אברסוד!
------
בר"ה של שנה שעברה נקבע לו בדיוק 12 חודשים של עושר! לא חודש יותר.. -לשנה אחת בלבד!מר"ה של השנה עד ר"ה של שנה הבאה לא יום יותר..אפלו לא דקה!
וגם אם בהגיון זה נראה לנו לא מציאותי איך בנאדם מולטי מליונר -עם סכומי כסף אגדיים יכול לאבד את כל רוכשו-תוך יום?!אזי בא המשבר הכלכלי הוכיח לנו שיש דברים מעולם-ששום דבר לא מובטח לנו לנצח -ו.. ואין לנו על מי להשען.."אלא על אבינו שבשמיים"
עכשיו-מה שבעצם רציתי להגיד פה..-שהקב"ה מחליט לנו כל ר"ה מחדש דברים-כמה אני אצליח בלימודים,במבחנים,בחברה,משפחה וכו' וכו'-ואסור לנו לחשוב-זהו אני לא מצליחה בחברה,בלימודים-זה מציאות-ודי משלימים אם זה!
פשוט כפירה לחשוב כך...
ר"ה-זה ההזדמנות שלנו לבקש על הכל מחדש-לשכוח מההעבר הרי אנחנו בעצם נבראים מחדש-זוכים לעוד 12 חודשי חיים..
אנחנו צריכים להתעורר ולא לראות את כל הדברים כברורים מאליו-שנה שעברה ה' החליט שמגיע לנו להיות בריאים-שהכליות יתפקדו האוזניים עיניים המערכות של הגוף,אבל מי הבטיח לך שגם שנה הבאה תזכי לזה?!-למה שיגיע לנו בכלל?! אנחנו שומעים בקולו? אנחנו עושים מה שהוא מבקש?-למה כ"כ ברור לנו שנמשיך לחיות?! למה כ"כ ברור לנו שכל הקרובים אלינו יחיו?! למה?!..
תחשבו בהגיון-הגיון בריא מופשט..לדוג'-ההורים קנו לך מחשב חדש..נוצץ יוקרתי מעולה-ואת מה את עושה בו?!שוברת לו את המסך,מחליפה את המקשים במקלדת..-עושה בו שימוש אבל לא את השימוש האידאלי שבשבילו הוא נוצר -אז באמת מה אתם הייתם עושים בתור הורים?! ממשיכים לתת לבת את המחשב-שתמשך בהרס או לוקחים אותו-אולי מתקנים..או זוקרים לפח ודי ולא נותנים לה יותר לגעת בזב שוב!-התשובה ברורה לכל אדם שפוי! נכון?! -בוודאי שלא הייתם לוקחים והיא היתה ממשיכה לחלום על המחשב..
בדיוק כך אנחנו הקב"ה נתן לנו גוף,חיים,שכל ,כישרונות-אבל מה כדי שנעשה בו את השימוש הנכון את הצורת אידאל שבשבילו באנו לפה-עם כל המשתמע בכך-השימוש הנכון זה לעשות בו את רצון ה'-ואם כן-אם אנחנו הולכים לפי ההוראות קרי-לפי ההלכות- אין סיבה שהקב"ה לא ימשיך וימשיך לתת לנו לחיות בעולם..למה לא?!-אנחנו עושים בזה לפי ההוראות-אז אין סיבה שמשהו ישתבש..
בדיוק שאם אותה בת הייתה עושה במחשב דברים מועילים הוא היה נשאר אצלהולא היה שום סיבה ראילית שהוא יוחרם ממנה-אבל אם אנחנו שוקעים בתוך בועה,הכל אצלנו ח"ו- גשמיות ו.גשמיות ו..גשמיות-קיבלנו גוף-ומה אנחנו עושים איתו במקום השימוש העיקרי לעבוד את ה' לקדש את שמו-אנחנו מבליטים אותו,מתלבשים בחוסר צניעות בעצם הורסים אותו-אז למה שהקב"ה יתן לנו אותו שוב?!-בהגיון לא מגיע לנו-אנחנו גם היינו מתנהגים אותו ד-ב-ר!
הקב"ה נתן לנו עיניים-ואנחנו רואים דברים אסורים,לא רק שלא הולכים לפי ההוראות עוד מחללים את שמו מסתכלים בדברים לא צנועים ואנשים ברחוב אומרים-זאת בת ה' זאת בת יהודיה?!-תארו לכם היה לכם חברה מצליחה ואדם בא ומחרתם לו מוצרים במחירי עלות קיבל מתנות[שזה למשל הדברים מעבר-כישרונות מיוחדים וייחודיים]ו..מה אנחנו הולכים ומחללים ומבזים את אותה חברה בפרסיה..מה הייתם מרגישים?! אוחח..עצבים נוראיים,פגיע חוסר אימון כך הוא עושה לנו אחרי כל הטובות ייתכן שהייתם אף תובעים אותו בגין הוצאת שם רע..אז למה שה' שנתן לנו לא במחירי עלות בחינם הכל בחינם..-רק מה אם הוראות צמודות שנעשה בדיוק בצורה הנכונה,אז אנחנו הולכים ומחללים בפרסיה מתלבשים בחוסר צניעות ,כביכול אנחנו משו פגום..לא איכותי לא טוב!-אז למה אנחנו כ"כ שאננים ובטוחים שהמגיע לנו להמשיך לחיות?!שאין דין ואין דיין..הרי הכל מצולם ומתועד למעלה הכל כתוב והס לנו מלהתפלא כשיבוא יום ונקבל מכתב שבו אנחנו מוזמנים לדין!
אז למה-אנחנו חיים בתוך בועה-למה כ"כ ברור לנו שמגיע לנו?! מאיפה כל הביטחון הזה?!-אנשים חושבים.."נוו..איי..איי ראש השנה עוד יום.. ו..ממשיכים במרוץ של החייים!
צדיקים-עצרו..!!!-
זה לא נכון-אף אחד לא הבטיח לכם!-הקב"ה כל ר"ה בוחן אותנו מחדש-מחליט אם באמת מגיע לנו שוב לחיות,אנחנו הולכים לפי ההוראות,טוב אנחנו לא מושלמים וה' מודע לזה-- נכון לפעמים נופלים לפעמים יש חריקות-אבל יש דרך לחזור..יש דרך לתקן.. ה' מאמין שנתקן ולא נשיר אותו באותו מצב באותו סטטוס,ו..מה שיהיה יהיה!-
בשביל להבאיר נחזור לדוג' -אם אותה בת היתה משתמשת במחשב בצורה טובה-אבל נכנס לה ויורס קטן-אז מה לדעתכם?! זהו ההורים יכעסו יתעצבנו יכחו את המחשב ודי?!
לא!!! ומבון למה---הם יודעים שזה חריקה-אולי היא אשמה כי היא הכניסה את הווירוס-אולי אחרים אשמים-כי הם שלחו לה את הווירוס והיא לא ידעה מה זה-והרסה את המחשב!-אבל ההורים יבנו שלא הייתה כוונה רעה-זה לא במזיד אז הם יתקנו והמחשב ישאר אצלה רק יבקשו שלהבא תקפיד יותר ותתנהג במשנה זהירות- בדיוק אנחנו כאן-הקב"ה מבין שיש לנו ניסיונות התמודדיות-אז שלא נחשוב אויש נפלתי זהו-עכשיו אני ח"ו אמות כי אני לא עושה את מה שה' רוצה-לא נכון-לא נפלנו במזיד,יש אפשרות לתקן וה' ימשיך לתת לנו את החיים.. ואם לא אנחנו אשמים,החברה הפילה אותנו כמו אותה בת שאנשים שלחו לה ווירוס-אז מה!-אז עדיין מתקנים,וזהו לא חוזרים לחברים האלה..-אבל דבר אחד הקב"ה מבקש ממנו ראית את הנקודת חולשה שלך,זה בסדר אני מבהין זה היה בטעות,אבל עכשיו כשאת מודעת לזה תתרחקיי תברחי מכל אלה שגרמו לנפילה הזזאת לטעות תהיא ערנית יותר זהירה!
אבל אם אותה בת הרסה והשחיטה ושברה במזיד את המחשב-אז כולנו מבינים שלא מגיע לה שוב את המחשב-בדיוק אנחנו החיים הם לא סתם שיגרה במקרה..
נוו..אני חי כך כך כמו כולם!אסור לנו לחשוב כך,חשיבה כ"כ רדודה
כל בר אנוש מבין שיש משהו למעלה שמחליט ועוקב -ונותן לנו את הכוחות-- וה' מחכה לזה מחכה שנשוב אליו לתשובה שלנו יש לנו באלול חודש ימים לתקן להכין את עצמנו להראות לה' שמגיע לנו עוד שנה של חיים שאנחנו עושים את הרצון שלו!-שאנחנו עושים את השימוש הנכון!!..אזי ה' יגזור עלינו גזרות טובות בע"ה!!!
יש שתי מקומות שלומדים מהם שאנחנו נולדים מחדש ממש -הכל נקבע שוב-שוב דבר של שנה שעברה לא מובטח שימשיך באותה מתכונת..ואנחנו לא צריכים לחשוב אני עכשיו בריא אז זהו אני מסודר אני לא צריך להתפלל על בריאות-זה כ"כ טעות כמה אנשים היו בראים כמו שור ועכשיו!?..אפשר לתת רחמן לצלנן אין ספור דוגמאות..
בר"ה אנחנו צריכים להרגיש שאין לנו כלום לא מגיע לנו כלום ולהתחנן ולבכות לקב"ה שיתן לנו שנה טובה שנה של בריאות ושנה של הצלחה כי שום דבר לא מובן מאליו..אנחנו צריכים לקלוט אין ביטוח לחיים,נכון זה לא הכי נעים לשמוע את זה באיזה שהוא מקום בלב זה קצת מקומם מה אתה מדבר שטיות..אבל חבל לחיות כמו בת יענה צריך להתעורר!!
מאיפה מובאר שר"ה-זה זמן הוולדות של כל באי עולם מחדש..
עכשיו אנחנו רואים אצל שרה שכת'"ותהי שרה עקרה אין לה ולד". -שרה אמנו נולדה מלכתחילה בלי אפשרות ללדת ילדים-היא לא רק הייתה עקרה אין לה ולד-גם לא הייתה אפשרות בדרך הטבע להכנס להריון-ואיך?!איך פתאום היא זכתה להפקד?!
אלא מבוא לנו במדרש-שרה התפללה בר"ה כ"כ חזק קרעה את השמים-ביקשה מה' שיוריד אותה לעולם מחדש-התפללה והתחננה וה' אכן נענה לתפילה שלה ואומרים שאכן בר"ה היא זכתה להפקד-ה' הרי הוא שליט ובעל היכולות כולם!!!!-ה' כביכול נתן לה עוד שנה של חיים באותו ר"ה..ואם זה את האפשרות ללדת..
אז גם אנחנו לא מצלחות בלימודים,לא בחברה וכו'-אסור לנו לחשוב שזהו כך זה ישאר לעולם! פשוט אסור..!!אנחנו צריכות לאמין באמונה שלמה-שרה האמינה וגם חנה..והם זכו להפקד!עכשיו יש לנו חודש!..[נשאר שבוע וחצי] לבכות התחנן לבקש מה' כל הדברים שאנחנו כ"כ צריכים בהם עזרה והצלחה להתפלל!..רק להאמין ופשוט לבקש..
דבר שני.
הרי יודע שיש הלכה שאדם שלא ראה את אוהבו -יותר משנה צריך "לברך ברוך מחיה המתים"!-לכאורה זה תמוהה-למה "ברוך מחיה המתים" לא ראיתי שנה בסדר אז ברוכה הבאה, חסר מה להגיד-אבל מכאן ועד מחיה המתים?!
אלא-שאנחנו כל ע"מ-כביכול נולדים כל ר"ה מחדש!-שום דבר של שנה שעברה לא מובטח לנו שיהיה השנה-הכל נקבע מחדש ההצלחות האכזבות השמחה וכו'
לכן שפוגשים אדם צריך לברך ברוך מחיה המתים-כי אנחנו בעצם רואים אדם-שעמד כמוני וכמוך במשפט בר"ה וה' החיה אותו מחדש נתן לו שוב את החיים..
זהו-אנחנו עכשיו בחודש אלול -זמן יקר וחושב אנחנו רוצים להרגיש התעררות -להגיע מוכנים לר"ה-ולא לחשוב.טוב נוו..שיגיע ר"ה אני אתפלל חזק וזהו בע"ה יהיה טוב..מה חודש לפני אני צריכה להתכונן לא מוגזם!?לא!!!-
חודש אלול הוא כמו הריון של אישה בחודש תשיעי-היא כל הזמן בחודש הזה צריכה להרגיש את התנודות של התינוק,אם לא היא לא מרגישה סימן שיש בעיה-והיא צריכה ללכת לבדוק שהכל שם תקין אבל אם היא תגיד לעצמה נוו..אז בשביל מה צריך להילחץ,בעז"ה שיגיע התאריך אני אלך ללדת ואני יעשה באותו זמן את כל הבדיקות ויהיה טוב!
אדם שלא מרגיש באלול התעוראות כמיהה ורצון מוגבר לשוב בתשובה-צריך לפשפש במעשיו כנראה שמשהו לא תקין אצלו!
אישה כזאת היא מסכנה -היא לא מבינה שכדי להגיע מוכנה ללדה היא צריכה כל הזמן להרגיש את התחושה של התינוק-ולבוא מוכנה-ואז בעז"ה היא תזכה בתינוק בריא ושלם..ללא כל ספק..
אבל אם היא תזלזל ולא תבדק ולא תעוורר בזמן-אזי יהיה מאוחר,ולא יעזור לה הבכיות..
שנה טובה לכולם!..ובעז"ה שע"מ כולו יזכה לשנה טובה ומבורכת..

..
אשמח לשמוע את דעתכם..תודה חמודים..