איך שומרים על סדר ונקיון במטבח? שתפו מהידע והניסיון שלכם:ט'

ממקרים שונים שנתקלתי בהם שמתי לב שהיגיינה נכונה במטבח זה נושא שחשוב להעלות לשיחה ולמודעות.

לא צריך להיות פדנט עם בית ברמת בית מרקחת כדי לשמור על אוכל ומטבח נקי...

 

אז בואו נדבר על זה:

 

איך מתעסקים נקי עם בשר, דגים, שאר מוצרי מזון?

 

שטיפת ידיים לפני/אחרי?

 

כל כמה זמן מחליפים סקוצ'/מגבת ידיים/מגבת כלים?

 

באיזה חומרי ניקיון מותר/אסור/כדאי להשתמש ולאיזה שימוש?

 

 

 

אפשר להתפזר גם ל:

עוטפים את הכיריים? כל כמה זמן מנקים?

איך מתחזקים תנור אפיה/מיקרוגל/טוסטרים נקיים?

 

 

מעניין. עוקבתמשיח נאו בפומ!
באתי ללמוד ולתרום שנקל:בת נוגה

קרש חיתוך / משטח ייעודי לבשרים ולעופות

כלי שהיה בשימוש עם יצורים מן החי - להשתדל לשטוף במים ובסבון כמה שיותר מהר

כנ"ל את השיש עליו עמדו המוצרים ועליו היה תהליך העבודה

שטיפת ידיים לפני ואחרי

 

אני כ"כ רגישה לעניין עוף נא ושלא יגע באוכל מוכן לאכילה, שכשאני מכינה שניצלים אני משתמשת בשני מזלגות - אחד עד אחרי שלב הפיכת העוף לצד השני והשני כדי להוציא אותם מהמחבת.

 

החלפת טקסטיל מטבחי (מגבות, סמרטוטים, סקוצ') - לא קבוע ולפי הצורך ואני יודעת שכל המרבה הרי זה משובח

 

מחזיקה על השיש ספריי "רסס ונגב" כדי לפתור במהירות כתמים ולכלוך

 

ואני מאותגרת ארגון וסדר באופן כללי עם חולשה מהותית בתחום הדחת הכלים אז אל תתרשמו ההיפך מכל הטוב לעיל בוכה/צוחק

הוי כתבת כל מה שהיה לי לומרכוכבי בוקר
ד"ש! 😘בת נוגה
איזה ספריי זה "רסס ונגב"? נשמע שזה משהו שיכול להועיל לייעל מהדרום
תרסיס מצוי של סנו ויש מקבילים למתחרים (של יעקביבת נוגה
היה לי פעם וזה מעולה אבל גם של סנו בסדר)
זה שמו, רסס ונגב, נמכר גם בסופרים
והנוחות מבחינתי זה שלא חייבים שטיפה יסודית אחרי כמו לאחר שפשוף בעזרת סקוטצ' וסבון
סמרטוט לח, כמה שפריצים וזה עוזר להרבה דברים בפרט משטחים כמו של שולחן, ארונות וכן גם שיש.
מניחה שניקוי יסודי לחיטוי וכו' צריך משהו חזק יותר.
תודה רבה!יעל מהדרום
לנו יש באמת את של יעקביסמטאות
או גאון בניקיון שזה על אותו רעיון.
זה לניקוי קטן.. דלתות של ארונות מטבח וכאלה..
מאוד יעיל
גיליתי טיפ מצויין לקילוף ירקות (או פירות)- שומר ניקיון וסדרנפש חיה.
את הירקות קולפת לתוך שקית
את מה שקןטמת מכניסה לאותה השקית
וישר לפח
או למי שיש חיות/ פינת חי- משמש כאוכל לחיות.
אני גם עושה ככה או לחילופיןחדשה ישנה
מקלפת לתוך סלסלת פלסטיק של פירות.
ממש נח
ממה שאני יודעת...בוז
ניקוי מיקרוגל-
מחממת כוס חומץ לחמש דקות, ואז עם סבון מנקה את כל המיקרוגל.

ספוג כלים מחליפים לפחות כל חודש... זה אחד הדברים במטבח שצוברים הכי הרבה בקטריות וחיידקים! תחתכו אחד ותראו...

סודה לשתיה בתחתית הפח עוזר לנטרול ריחות רעים.

שמעתי עכשיו שגם למקרר זה טוב.

להרחיק ירקות ופירות מדפנות המקרר.

אם אחתוך ספוג מה אראה?פה לקצת
אל תשלחי אותי לנסות כי אין לי כח לקום ועד מחר אשכח מזה
תלוי איזה,בוז
וכמה זמן הוא בשימוש אצלך.

בסרטונים שראיתי רואים עובש שחור מגעיל...
טוב אז ניסיתיפה לקצת
חתכתי שני סקוצים במטבח ובשניהם היה קצת שחור בפנים, כנראה עובש
משתמשת בהם חודשיים
וואי 😨בוז
טוב שהלכת לבדוק!

תחליפי כל חודש לפחות, ככה ממליצים (או אחרי 30 שימושים)
מקווה שאזכור עוד חודש להחליף חחפה לקצת
ואז כבר אבדוק אם אחרי חודש אין בהם כלום
בוז
אני מתנדבת להזכיר לך
אני מחליפה פעם בשבועט'

הסקוצ' סופג לכלוך וריח ומגעיל אותי להשתמש אלא אם שוטפים אותו עם אקנומיקה לעיתים קרובות.

 

וואי וואיפה לקצת
דווקא הסקוצים שלי היו אחלה מבחוץ, אבל גזרתי אותם אז נזרקו
הכי טוב לדעתי סקוטץ' (הירוק והאדום, שחותכים) ולא ספוגחילזון 123

צובר פחות ליכלוך ולחןת, בסוף כל שטיפה קל לסחוט אותו ולייבש
ולא יקר להחליף כל שבוע או אפילו פעמיים בשבוע
ספוג כלים אי אפשר לייבש נרמלי כי הוא עבה כזה

אני גם מעדיפה אותםיעל מהדרום
לק"י

גם לענ"ד עם ספוג יותר קשה לנקות טוב לכלוכים.
הוא שורט את הכלים...כי לעולם חסדו
לא שמתי לב לזה. בכל אופן הספוג לא מנקה טוב ליכלוכים....חילזון 123
אז חתכתי את שניהם ושניהם היו נקיים לגמריבטעות נכנסתי
החלבי היה יותר חדש אבל גם הבשרי שהיה קצת יותר ישן, לדעתי בערך חודש וחצי-חודשיים, היה נקי לגמרי מבפנים
איך לשים במקרר סודה לשתיה?אנו נימית1
לפזר את האבקה? איפה?

ולמה להרחיק פירות וירקות מדפנות המקרר? יכול להיות שבגלל זה הם נרקבים מהר?
מהדפנות זה כדי שלא יקפאובטעות נכנסתי
אני פעם שמתי בצלוחית חד פעמית סודה לשתיהחדשה ישנה
בכמה מוקדים במקרר וזה ניטרל את הריח שהיה שם
מעניין. תודהאנו נימית1אחרונה
חומץ וסודה לשתיהמתמודדת (?)
לניקיון סירים, גז מלוכלך, שאריות שומניות
בכוס למיקרוגל
כמובן אח "כ סמרטוט/נייר סופג

קופסאות אחסון- נייר סופג טיפה רטוב עם סבון כלים
"לנגב" ואז לסבן ולשטוף. עובד מעולה.

מזכירה לעצמי- יש יותר סיכוי שאאסוף כלים אם אדליק את הדוד לפני...

לגבי המגבות- אצלי במרפסת כביסה צמודה למטבח ואיכשהו המגבות מגיעות לשם עוד לפני שמתלכלכות בכלל... אז אין לי מושג. לפני כן- נראה לי כל פעם שבאתי לבשל הוצאתי מגבת נקיה, כשבאידיאל אחרי בישול לסדר את המטבח ולזרוק לעבודה את המגבות המלוכלכות
עוקבתרק אמונה


לא שומרת על סדר וניקיון במטבח 😑ישנה חדשה
עונה חלקיתפה לקצת
כל מה שקשור לעוף, בשר ודגים אני מנקה מיד

סקוצ החלפתי היום אחרי חודשיים, בזכות השרשור
ברעיון, מחליפה כשהוא נראה לי שסיים את תפקידו בעולם אבל עכשיו נראה לי אקפיד להחליף יותר אחרי שגיליתי שבאמת יש בו עובש (אולי אחרי חודש אם @סלט באמת תזכור להזכיר לי)

מגבות מחליפה אחרי כל פעם שמבשלת
בינתיים זה יוצא שכל יום מחליפה מגבות

לא עוטפת את הכיריים ומעבירה סמרטוט (ואם צריך גם סקוצ) אחרי כל פעם שמשתמשת בגז
מנקה יותר רציני ויסודי כשאנחנו בבית שבת (פעם בשלושה שבועות בערך)

מקלפת ירקות על שקית ואז יותר קל לאסוף ולשמור על סביבה נקייה (נגמרו לי השקיות אז צריכה למצוא רעיון חדש כי חבל לי להשתמש בשקיות חדשות בשביל זה)
אני שמה פח משולש לכיורהנורמלית האחרונה
זה ממש נח בשביל קילופים.
אני לא אוהבת את זה, קצת מגעיל אותיפה לקצת
זה גם מרגיל לזרוק לכלוך לכיור ושונאת שעושים את זה
מבינה אותך בקשר לגועלהנורמלית האחרונה
לכן באמת צריך לנקות את זה הרבה.
לדעתי כל עוד זורקים למשולש ואחכ לפח - זה לא נורא. שונאת שזורקים לכיור בכללי
אפשר לשים את הקליפות על דפי עיתוןבלדרית
מסיימים, מקפלים ושמים בפח. פחות שקיות מתבזבזות ככה.
אין לנו עיתונים בבית פה לקצת
אז על ציור של הילד, אבל בלי שהוא ידע בלדרית
אבל הוא עוד לא נולד, התחתנו לפני רגעפה לקצת
אפשר לקלףחיים של
לתוך צלחת חד פעמית ולזרוק אותה אחכ
או לתוך קערה ולשטוף אותה אחכ
לחד פעמי לא אקלף, משתדלת לא להשתמש בחדפ סתםפה לקצת
ולקערה שצריך לשטוף, כבר אקלף על השיש ואעביר אחכ ניגוב עליו יותר נוח
אצלנו(אהבת עולם)
שמים קופסא על השיש, עם נייר סופג בתחתית ובסוף מקפלים זורקים.
כשאת קונה ירקות-מוריה
במה את שמה אותם?
אם בשקיות, אז אפשר לקלף עליהם.

פשוט לא לקשור בצורה שחייה לקרוע את השקית כדי להוציא יירק.

לנו יש 2 מקומות של שקיות
מקופ אחד של שקיות נקיות. לשימוש חוזר.
ומקופ שני לשקיות פחות נקיות (של חלבי למשל, ירקות. סתם שקיות שהסתובבו על הרצפה), ואז משתמשים בהם לזבל.
זה מה שאני עושהפה לקצת
אבל זה שייך רק שכשהירקות נגמרים, אחרת השקית בשימוש

גם אני עושה ככה; אצלי כל השקיות משמשות לקילופים (לדברים נקיים אני משתמשת בשקיות חדשות שקונה)
אמממקום בעולם
קרש וסכין לבשרים.
שקית לקילופים וחיתוכי קצוות
לישת בצק על מפת שולחן חד"פ שמונחת על שיש לח
כנל צורות ועוגות שמרים
כוסות מדידה מוכנות עם החומרים על השיש
ראש נשלף לברז ככה שיוכל להגיע לכל הפינות ולשיש
עונה,בלדרית
אז בואו נדבר על זה:
לדעתי הכי חשוב למטבח מסודר זה שיש ריק. והסוד לזה הוא שלכל דבר (כולל מיקסר/מכונת קפה/כל אביזר גדול או קטן) יהיה מקום קבוע באחד מהארונות או המדפים במטבח. נכון, רוב הזמן הדברים שבשימוש יהיו על השיש אבל כשמנקים אפשר לפנות הכל למקום.

איך מתעסקים נקי עם בשר, דגים, שאר מוצרי מזון?
א
אחרי הבישול יש פחות עניין לשמור על סטריליות, אלא אם המזון מקולקל. לפני הבישול כשמפשירים עושים את זה בכלי או בתוך הכיור, משתמשים בכלים מיוחדים (יש לנו גם קערת פלסטיק נפרדת בשקית כי לפעמים צריך להשרות את הבשר במרינדה. בשניצלים אני פחות מקפידה על הפרדה אבל שוטפת את הצלחות של הביצה ופירורי הלחם.
בדגים יש לרוב פחות כלים מעורבים. עושה את הכל בתוך התבנית ולתנור, פחות מטגנת ואם כן אז בכלים רגילים כמו השניצל.

שטיפת ידיים לפני/אחרי?
ברור.

כל כמה זמן מחליפים סקוצ'/מגבת ידיים/מגבת כלים?
כשנראה מלוכלך, משתמשים בסקוץ' ולא בספוג לכלים.
לא שמים מגבת על שיש מלוכלך אלא מנקים עם סקוץ', שופכים מים (עדיף חמים), גורפים עם המגב הקטן ואז מעבירים מטלית מטבח.

באיזה חומרי ניקיון מותר/אסור/כדאי להשתמש ולאיזה שימוש?
לא משתמשים כמעט בחומרים, רק סבון כלים. פעם בשבועיים מעט אקונומיקה בכיור ומשרים שם על הדרך את המטלית והסקוצ'ים.
פתאום מרגישה מזוהמת:/אני מאמין!

אני מנקה את המטבח כל פעם לפני שבת- אקונומיקה על השיש, כיורים, מייבשי כלים וכו

גז- עם מסיר שומנים

ארונות- עם cif או משהו דומה

ואצלינו הבעיה העיקרית היא האבק מעל התנור וכו...

 

באמצע שבוע- כל פעם אחרי שמבשלת בגז- מנקה עם סמרטוט מטבח (מטלית)

את הסמרטוטים מדי פעם משרה באקונומיקה לכמה ימים...

 

זוג צעיר, אז המטבח קצת פחות פעיל

זה ממש תלוי מה מבשלים, וכמה.בלדרית
באמת שאין מתכון קבוע וגם לכל אחד יש סטנדרטים אחרים למה נקרא נקי. אם את מכינה אוכל שפחות מלכלך ואין ילדים אז באמת שאין סיבה להבריק כל יום את המטבח. גם אנחנו שוטפים כלים לעיתים קרובות אבל מבשלים רק פעמיים בשבוע ומדי פעם משהו קטן בגז. הבעיה/יתרון שיש לנו מטבח פיצי אז הוא מתלכלך מהר ואי אפשר להשאיר בלאגן, חייבים לנקות מהר ולפנות כלים מהר.
ניקיון זה דווקא שריטה שליאני מאמין!

כמעט ולא הולכת לישון עם כלים בכיור..

אם את מזוהמת, אני אשתוקיעל מהדרום
למה מזוהמת? פעם בשבוע לנקות גזחדשה ישנה
לזוג צעיר זה השקעה!
אני מחליפה סקוצ' ומטלית פעם פעמיים בשבוע ומכבסת אותםגן קסום

קולפת ירקות על קרש חיתוך גמיש והוווופ לפח..

כאשר אני רוצה לבשל או לאפות, משתדלת להכין הכל מראש על השייש שלא אצטרך לפתוח את המקרר/ארון שהידיים לא כ"כ נקיות כך הארונות נשארים יותר נקיים. וכמובן רוחצת ידיים לפני ואחרי...

מעניין אותי, אתם מחטאים פירות וירקות?משיח נאו בפומ!
באיזו דרך?
פירות מקלפת הכלט'

ירקות מקרצפת עם סקוצ וסבון כלים.

 

 

שימי לב לא להשאיר אותם במים עם סבוןסמטאות
הם שותים אותם ואת אוכלת אותם אחכ
ממש לא.. את מתכוונת בגלל ריסוס או חיידקים?מקום בעולם
מנסתם גם וגםנפש חיה.
ירקות עלים עם חומר מיוחד לשטיפת ירקות,בוז
ירקות/פירות עם קליפה גם.
ואם לא, פשוט לקלף...
מה זה חומר מיוחד? יש סבון מיוחד לירקות? פה לקצת
כן. עוד שיטה להרוויח כסף מהצרכן הדתי שאוכל ירקותנפש חיה.
סטריליסמטאות
מה מיוחד בו?פה לקצת
לפי הבנתי כלום, אבל אנלא יודעת ולא משתמשת בוסמטאות
אני משרה קצת במים עם חומץ ומלח..
שוטפת טוב ובודקת
רק אומר שאמנם הפוסקים כתבו חומץ ומלחנחשון מהרחברון
אבל זה לא מוריד את החרקים במציאות וצריך סבון או סטרילי (תמיסה טבעית. שפותחה להוריד חרקים)
אני עושה עם סבון כלים ושוטפת טובפה לקצת
ירקות מגידול רגיל צריכים גם בדיקה יסודיתיעל מהדרום
נכון, תודה. יצאתי מנקודת הנחה שמדברים על ירק מפוקחפה לקצת
אני קונה רק חסלט ואז מסתפקת בהשרייה בסבון כלים ואחכ שטיפה טובה
כנראה מיועד לאוכל, לא כמו סבון כליםיעל מהדרום
לק"י

אני שוטפת ירקות עלים בסבון כלים, והכל טוב ב"ה.
סטרילי-אמא שלה
בירקות עלים שאין עליהם השגחה הלכתית, יש דעות שמתירות להשרות את העלים ב"סטרילי" ואז זה מותר לאכילה.
זה בקבוק שמכיל המון והוא לא יקר יחסית, ולא מתקלקל, ככה שמי שרבותיו מתירים לו, זה דווקא חסכוני - אפשר לקנות ירק רגיל ולא מהדרין, להשרות במעט נוזל וזה כשר..
שוטפת עם קצת סבון כלים.תפוחית 1
בסוף הם שכבו בחנות לא מעט זמן וזה לא הדבר הכי סטרילי בעולם.
כמה טיפיםלומדת
קרש חיתוך- זכוכית!!!!!
כל השאר מגעילים ואי אפשר לנקות באמת.
מדיח כלים- עונג יום יומי. אני מכניסה אליו גם את הנטלה ואת המעמד של הסקוצ וכל אלא שמלוכלכים כל הזמן ואז הם מבריקים. מכניסה למדיח לפני שבת.
יש לי ספריי אקונומיקה באחד הארונות הגבוהים במטבח, ככה שמתי שצריך זה נשלף.
נותנת לילדים לפני שבת ספריי לחלונות ונייר סופג והם מנקים בהתלהבות את ארונות המטבח והמקרר
כיריים לא יהיו נקיות בחיים אם אין לך כיריים אינדוקציה או חשמלית. ממליצה בחום.
בהצלחה
הכיריים אצלנו נקיות מאוד והם רגילות לחלוטיןסמטאות
אם מנקים כל פעם שמתלכלך,זה מתנקה.
יש לך ילדים גדולים?אודי-ה
מנסיוני בלתי אפשרי לשמור על ניקיון הכיריים אם כולם מבשלים.
אני תמיד מכסה בנייר כסף. מהצדדים דואגת לנקות כדי שלא יצטבר שומן אבל על הכיריים תמיד יצטבר.
אני הילדה גדולהרווקהסמטאות
ואצילנו הכיריים בשימוש יום יומי
ותמיד יש נכדים שמגיעים ומנסים את כוחם.
ואכן יש ימים מאוד מלוכלכים,
מגיע הערב ומנקים הכל.
לא רק ילדים גדולים , גם בעל גדולחדשה ישנה
קרש זכוכית הורס את הסכינים, מנסיון...ט'
לטוסטר "קווץ'"בשאיפה
שמה נייר אפיה.
אפשר את אותו נייר להרבה שימושים, כי זה מתחמם ברמה שחיידקים מתים.
למדתי משותפה לדירה בשרות לאומי.
נכס לחיים...
עד שמגיע הילד הזהחיים של
שמחליט שהטוסט לא מספיק קראנצי עם נייר..
זה נכון ;)מקום בעולם
מה??? בחיים לא אשים טוסט בלי נייר אפיה. סיוט לנקות שאריותאורין

גבינ"ץ

אני גם, אבל עדיין זה לא קראנץ כמו בלי ;)מקום בעולם
אם מנקים באותו רגע ולא אחרי שמכינים 100 טוסטים אז זה לא קשהפה לקצת
אז שהילד הזה ינקה אחריויעל מהדרום
הצחקת...חיים של
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך