שבוע טוב (אצלי השבת כבר יצאה)
השבת נחספתי למאמר הדור מאת הרב קוק.
נודע לי שנחלקות הדיעות בציונות הדתית לגבי הרלוונתיות של המאמר כיום.
מתי ולמה נחלקו הדעות לגבי מאמר זה?
תודה מראש
שבוע טוב (אצלי השבת כבר יצאה)
השבת נחספתי למאמר הדור מאת הרב קוק.
נודע לי שנחלקות הדיעות בציונות הדתית לגבי הרלוונתיות של המאמר כיום.
מתי ולמה נחלקו הדעות לגבי מאמר זה?
תודה מראש
אני גדלתי בשכנות לשיכון הפועל מזרחי בתקופה שפשוט היה אי אפשר להקים ממשלה
ללא המפדל, מפלגה עוצמתית עם בנק משלה. בקיצור מפלגה חזקה מבחינה כלכלית ופוליטיתת
ואתה רוצה להגיד לי שהפילוג היה מאז ומתמיד?
אפילו שס ודגל התורה מתואמים פוליטית.
גם המפדל כנציגת הציונות הדתית היתה מאוחדת כלפי חוץ.
לדעתי ההתפוררות של המפדל החלה עוד בימי סבסטיה כאשר
ההשקפה הימנית חלחלה לתוך המפלגה (אין בזה פסול כל עוד
השקפה זאת לא נעשית דומיננטית בקרב קבוצות מסויימות).
התהליך הזה קבל תאוצה עם המהפך השלטוני ב77.
שמעתי את הראיון של בצלאל סמוטריץ עם יעקב ברדוגו היום
ואומר לך שפילוג זה המציאות העגומה בציונות הדתית.
רק אתמול גפני הזכיר לרגע איזו הפעלה של מטה בני תורה ספרדיים במסגרת יהדות התורה (ואולי ספציפית דרך סיעת דגל התורה), ופעיל מוכר של אריה דרעי קפץ כנשוך נחש להגיב על כך בזעם, בלעג ובתקיפות רבה כי זה נשמע לו כחיפוש קולות במחנה הספרדי שאותו הם מנכסים לעצמם, אז איזה מין תיאום הוא זה, חוץ מאשר לחלק בינם לבין עצמם (וגם על זה אחר כך לריב) את האלקטורט במין שותפות של תגרני שוק רוכלים יהודי בקו הסחר ליטא-בלארוס-תוניסיה-מרוקו?
ולעצם העניין, מה פתאום "אין בזה פסול כל עוד השקפה זאת לא נעשית דומיננטית", הגם אתה, ברוטוס, מחוייב לטראמפ ולעיסקת המאה שלו לעצמאות פלשתין, שהיחידים שבטח לא יישבו בממשלה שתיישם אותה הם חברי סיעת "עוצמה", ושכדי לוודא זאת ישב נתניהו על הראש של בנט והרב רפי עד שיצאה ביצה ועליה היה כתוב "בן גביר", שנזרקה מיד למחבת על הלהבה השמאלית של הכיריים?
האם אינך מסכים שנתניהו ושותפיו עסקו בשנה האחרונה בהדברה שיטתית של הימין הישראלי האידיאולוגי, מאלי ישי דרך פייגלין ובן ארי ועד גופשטיין, כדי שבבוא היום והעיסקה הם ייסעו שלובי זרוע עם גנץ לוושינגטון בלי כל מיני הפרעות מאחורה בכנסת בירושלים, כשאפילו ראשי מועצות היישובים מופיעים על רמפת המטוס בבן גוריון לברך את היוצאים לחתום בלאנקו על העיסקה באמריקה?
בכלל, ברוב המקרים אפשר למצוא אותך מבקר קשות את ממשלות ישראל על רכרוכיות כזו או אחרת, מה קרה פתאום שדווקא עצמאות פלשתין חשובה לך עד כדי כך שגם אתה נשמע שמח לזרוק את הימין האידיאולוגי תחת גלגלי הלימוזינה של טראמפ והנסיכים הסעודים?
ואם כבר, הרי בצלאל - שבעצמו השתתף בסזון האנטי-ימני שביצע בנט - אולי לפחות היה עדיין נאמן לעצמו כשלא היה יכול לשתוק לברדוגו המגוחך הזה, עם כל פוזת ה"ימין-מרכז-חברתי-שמאל" המעורבבת והפומפוזית שלו, שהיא חצי ליכוד, חצי כחול, חצי לבן, וחצי פיתה?
קרא שוב.
וכדאי שתנסה לקלוט את הדברים.
לגבי עצם המשמעות של "החרדים מאוחדים"
והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות.
אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.
אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.
אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה
קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך,
בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה
אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.
אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?
תודה🙏
ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ
קשה לקריאה?
או תובעני מבחינת עבודת השם?
מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...
גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...
אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)
יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.
בהשראת המכילתא
"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"
"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"
בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..
ה' ישמח אתכם, תודה 
ידעו..
זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי
האדמור מפיאסצנה היד..
הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.
בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה
אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..
אבל שוב זה קצת שונה..
שווה לעיין שם בכל מקרה😃
על שמחה ועצבות יש מלא!
אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..
תודה
ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.
אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.
בהצלחה!
לספור את העומר 49 יום
עדיין גולמי אז יש הרבה מה לדייק.
בימי שובך את שבות עמך, כשעמדו על עמך ישראל צבאות ערב וביקשו להשמיד את עמך מנחלתך, ואתה ברחמיך הרבים רבת את ריבם, וירשו את עירך ירושלים עיר דוד משיחך, ואת הר ציון משכן ביתך, ואת גבול קדשך הר זה קנתה ימינך, והבאתם ונטעתם בהר נחלתך מכון לשבתך, ההר הטוב הזה. ולך עשית שם גדול וקדוש בעולמך. וקבעו יום ירושלים זה להודות ולהלל לשמך הגדול.
...ננחרו על ידי השם. הוא ידע שהם חוץ מנשיאי אפרים ויהודה יהיו המרגלים שבגללם דור המדבר לא יכנס לארץ ישראל.
האם יש כאן השגחה עליונה וחוסר בחירה חופשית? מדוע נשיאי אפרים ויהודה הוחלפו ובמקומם מונו כלב בן יפונה ויהושע בן נון ?
מאיפה הבאת את זה שהנשיאים כאן זה הנשיאים שם? המרגלים נבחרו עי משה או העם, הנשיאים כאן נבחרו עי ה' בלבד (למרות שאין ממנים פרנס על הציבור וכו כפי שמתואר במסכת ברכות איך נבחר בצלאל).
רבינו בחיי כותב שהנשיאים כאן הם הנשיאים אצל קרח, ויש אומרים שהם מתו עם העם בחטא המרגלים ולכן הם לא הנשיאים בפרשת מסעי (כך כתוב איפשהו בדעת מקרא, ואולי יש לזה עוד מקורות). אבל זה לא שהם היו המרגלים.
יש לי המון חומר על זה, מקווה שהרבה כתוב ולא שכחתי דברים... אם מעניין אותך משהו ספציפי תכתוב