בעקבות האירועים האחרונים אשמח לעזרהאמא חסרת אונים
אם יש הורים שהתמודדו עם מצב דומה אשמח לשמוע מניסיון.

הבן שלי כבר כמה שנים מתמודד עם מחשבות של חוסר תוחלת בחיים.
עלו כבר כמה פעמים גם דיבורים אובדניים באופן גלוי ומפורש, לא סתם כזריקת משפט בזמן קושי, אלא כמחשבה שנשקלת ברצינות.
הוא לא מוכן לשמוע בשום אופן על טיפולים למיניהם ועל תרופות.
מה אני כאמא יכולה עוד לעשות מלבד לתת אהבה חום הכלה הקשבה אמונה ותקווה??
תודה מראש.

בן כמה הוא?ג'נדס
לא רוצה להכנס לפרטים אישיים שיזהו.אמא חסרת אונים
עזרה מהורים שהתמודדו בכל גיל תעזור.
תודה.
הגיל של הילד הוא פרמטר מאד חשוב, במיוחד אם הוא מעל גיל 15מצוי ורצוי

אני כותב לך את המעט, שאני יודע כמטופל שהתאשפז פעם מרצון וזה לא תחליף להתייעצות מקצועית.

קודם כל אתם חייבים עזרה מקצועית להעריך באופן ראשוני ושטחי את המצב של בנכם, מה שנקרא בעגה המקצועית "הערכת מסוכנות" - כלומר עד כמה הוא מסוכן לעצמו ולאחרים והאם יש סימנים של פסיכוזה.

אם מדובר בקטין, פונים לפסיכיאטר לילדים ולנוער, אפשר באופן פרטי, אפשר דרך הקופה באופן ציבורי לחלוטין ואפשר באמצעות הביטוחים המשלימים. מאחר והקטין לא משתף פעולה, הייתי פונה בשלב ראשון לפסיכיאטר פרטי, כדאי למנוע רישום במערכת הציבורית ללא הסכמת הקטין וגם בגלל הדחיפות והזמינות.

אם מדובר בבגיר שלא משתף פעולה, פונים לפסיכיאטר רגיל פרטי (אי אפשר לקבל טיפול ציבורי ב"שמו").

הפסיכיאטר לא רק יעריך את המסוכנות, אלא גם יכול להנחות אתכם איך בכל זאת לנסות לגרום לבנכם לשתף פעולה עם טיפול, יתכן ויהיו לו רעיונות שלא חשבתם עליהם.

במידה והפסיכיאטר ואתם תגיעו יחד למסקנה שאין מנוס מאשפוז כפוי (הליך קשה ועלול לגרום לנזק נוסף - ומצד שני יכול להציל חיים!!! ולהתחיל את ההחלמה) אז יש מסלולים שונים לעשות את זה, במיוחד אם מדובר בקטין והפסיכיאטר יכול לעזור לכם להעריך, מה יהיה פחות טראומטי לקטין.

בקיצור, עזרה וייעוץ מקצועיים - אתמול!.

מלבד אהבה וכוהעני ממעש
לגעת מהצד. להתייעץ עם עוסית מה ואיך.

קריאת סיפורים רנדומאלית, יכולה לסייע להפתח.
חייבים טיפולהדסוש1

לאמא יקרה מאד , 

קודם כל שולחת לך הרבה חיבוקים וחיזוקים , באמת לא מצב פשוט . 

אנחנו מתמודדים עם ילד בן 10 שכבר כמה שנים מדבר ככה ( אך לא ממש ברור לנו אם הוא באמת מבין את מה שהוא אומר) 

הצלחתי לשווק לו טיפול אצל פסיכולוגית פעם בשבוע כחוג - הסברתי לו שזה הזמן הפרטי שלו . 

אמרתי לו שזה חוג להעצמה אישית - שייתן לו כוח להתמודד עם אתגרים בחיים . 

בינתיים הוא די נהנה שם . ואני יותר רגועה כי יש איש טיפולי בתמונה. 

אני חושבת שזה מאד תלוי גיל . לילדים בוגרים יותר היה לי קשה לשווק את זה כך.  

לדעתי את חייבת לפנות לגורם טיפולי ( בלעדיו) ולקבל הנחייה יותר מקצועית מה לעשות . הכובד שיש על הכתפיים כשמנסים לבד להתמודד הוא גדול מדי . 

בהצלחה רבה , 

קשה מאדאמא וגם

אמא יקרה קשה להתייחס בלי לדעת מה הגיל.

תנו כמה שיותר חום אהבה הכלה קבלה. בכל גיל.

אם הוא במסגרת חינוכית נסו להוועץ עם אנשי המקצוע במסגרת

בדרך כלל אמירות כאלה נאמרות על רקע של תסכול ויאוש.

ידוע לכם מה מתסכל או מייאש אותו?

הציעו לו עזרה פתרונות ואיש מקצוע גם בעניין הזה

בנוסף לטיפול מקצועי חובהrivki
שמעתי שיעורים של רב שהוא גם מטפל והתחברתי מאוד למה שהוא אמר: 'הכי חשוב לאדם להרגיש נחוץ, שצריכים אותו. אפילו יותר מלהיות אהוב'.

תני לו תפקיד ואחראיות בבית בהתאם לגיל. תחזרי כל הזמן על 'אני צריכה אותך', 'לא הייתי מסתדרת בלעדיך', 'האחים שלך יכולים רק ממך לקבל ***' וכו
חייב טיפול!!!רינת 29
תתחילי מללכת בלעדיו לפסיכולוג כדי להחליט איך לגרום לו להתחיל טיפול. אני לא רוצה להלחיץ אבל כדאי להזדרז!
מצטער מראש על התגובה הזאת - טריגר אובדנותפשוט אני..

יש לי בן דוד שדיבר בדיוק ככה על החיים שלו, ואמא שלו (דודתי), שהיא האדם הכי מופלא וגומל חסדים שאני מכיר, עשתה הכל בשביל להציל אותו.

לקחה אותו לבתי מלון ובתי הבראה, הציע הלו חופשה בחו"ל (הוא סירב), הרשתה לו לגדל כלב (למרות שהיא לא אוהבת כלבים), וזה כמובן מלבד אהבה באמת אינסופית שהיא הרעיפה כלפיו.

לפני כשנתיים הוא יצא מהבית "לנוח כמה ימים באילת", הגיע לחורשה שוממה, ושם הוא שם קץ לחייו, בגיל 20.

אסור לזלזל באמירות כאלה של ילד, צריך לעשות הכל בשביל להציל אותו. לא לוותר. ואם הוא לא מוכן לקבל טיפול - אז אפילו בכפייה (אם הוא עדיין קטין אז זה קל יותר מבחינה חוקית, אבל גם בגיר אפשר לאשפז בכפייה).

בהצלחה!

תתני לו לדבר איתירק למחר
או שאגרום לו לרדת מזה
או שאתאבד איתו יחד
מלבדד.

מה שכמובן צריך לטכס עצה איך להביא אותו לטיפול וגם מה שאת עושה נכון (אהבה וכו') - 

אולי תגידי לו, תדמיין רגע שהיית מרגיש שמח, מלא חיים ורעיונות טובים ויצירתיות ואמונה - היית שמח בחיים האלה.

אז תיקח "הלוואה" מהעתיד..  לא מעטים עברו מה שאתה - ובסוף התבגרו, נרגעו, התייצבו, חיים בשמחה, ושמחים שחיים.

ואח"כ, גם תנסי: בהיות שאפשר להיעזר להגיע למצב כזה, ע"י טיפול. לפעמים אפילו כדור פשוט משפיע על משהו במח, ואז קל יותר להגיע למצב כזה. אז שווה לנסות. לפעמים אדם חושב שיש לו כל מיני "מסקנות" ובעצם זה לא נכון. זו השפעה של חומרים/חוסר חומרים במח שגורמים להיות פחות עם יכולת להרגיש את שמחת החיים שרוצים. שווה לנסות..

הלוואי שישפיע עליו.

הצלחה רבה. ה' יעזור.

כואב מאוד מאודהסטורי
(לא בדיוק כהורה, אבל מכיר לצערי את הסוגיא מכמה כיוונים)

1. עוד הרבה אהבה וחום.

2. לפנות דחוף דחוף לעזרה - רופא המשפחה יכול להיות הכתובת הראשונה, אם יש רופא טוב שמכיר אתכם. אפשר גם דרך לשכת הרווחה/ היועץ החינוכי במוסד הלימודי (אם הוא מתחת ל18). אפשר גם להתקשר לאחד המוקדי נפש, שנמצאים בשרשור הנעוץ בפורום נשואים טריים.
פעם ראיתי במאמר של מטפל על העניין (שם דובר על חבר, אבל ק"ו כשמדובר בבן) - עדיף שהוא לא יסלח לך כל החיים, על זה שערבת גורמים טיפוליים, משאת לא תסלחי לעצמך, על זה שלא עירבת אותם.

3. אם הוא לקראת גיוס - חובה לדווח ללשכת הגיוס. חשוב להיות מודעים לכך ששילוב של הלחצים בצבא והזמינות של היכולת להוציא לפועל, עלולות ח"ו...

4. הרבה הרבה תפילות.
אולי לא נשמע קשור,בת 30
אבל- סעו איתו לר' נחמן...
לשמור על ערוץ תקשורת פתוחtalya30

חשוב שהוא ירגיש שהוא יכול לשתף אתכם בכל דבר.

בשביל זה את צריכה להיות המבוגר שלא נבהל, עם עמוד שדרה. להיות אמפתיים ולא ביקורתיים.

אני לא יודעת מה גילו, אבל אם הוא קטן תבדקי איך את מגיבה לאמירות האלה שלו...אולי הוא קלט שיש שם רווח בשבילו (לא בטוח שרלוונטי אבל תבדקי)

שיהיה לכם רק טוב ורגוע תמיד

הייתי מבטיחה לו כל דבר תמורת שה שילך לטיפול מקצועימיואשת******
זאת נקודת המבט שלי כאמא, שזה מצב שמצריך טיפול מקצועי, דחוף. ובגלל שאולי לא יסכים הייתי מבטיחה לו ממש משהו רציני, אפילו סוג טיול איתי לחו״ל תמורת נגיד עשר מפגשים של טיפול לפני הטיול ועוד עשר אחריו.
לדעתי המטרה במצב מסוכן כזה זה להגיע לטיפול מקצועי אמיתי וכל האמצעים מקדשים את המטרה הזו
חיבוק גדול לך ובהצלחה רבה
אפשר להתחיל מפסיכולוג של ביה'סggg
לכל בי'ס יש פסיכולוג ומומלץ לפנות אליו דרך יועץ/יועצת של בית הספר.
הערכה פסיכיאטרית אצל פסיכיאטר ילדים, עושים בקופ''ח. בדרך כלל יש להם תורים ארוכים אז לנסות לדחוף עם איזו מזכירה של הקופה או משהו. אולי צריך לגשת לרופא ילדים/משפחה קודם שיתן הפניה.
פסיכיאטר יוכל להעריך האם זה רציני ומה הטיפול הדרוש. כדאי ללכת למישהו עם המלצות.
בהצלחה, זה לא פשוט להורים לראות ילד בדיכאון למרות שהם עושים הכל כדי שיהיו לו חיים טובים.
לשתף את היועצת של בית הספר שלו בהקדםהיום הוא היום
ולחשוב איתה איך לרתום אותו לטיפול
תודה לכולכם על התמיכה והעצות!אמא חסרת אונים*
לא הצלחתי להכנס להגיב כי שכחתי סיסמא ולא הצלחתי לשחזר. אבל נכנסתי לקרוא את כל התגובות. ובאמת תודה על האכפתיות!
פתחתי משתמש חדש עכשיו. אם מישהו שלח לי איזה הודעה או מסר לשם משתמש הקודם בבקשה תשלחו שוב למשתמש החדש כי לקודם אני לא יכולה להכנס!!
עונה לכולם באופן כללי.
הוא כבר לא נחשב קטין. לא נמצא במסגרת מסודרת.
אשפוז בכפייה נשמע לי נורא ויכול רק לגרום נזק גדול יותר שיאבד את האמון ואת הפתיחות והכנות איתי וכבר לא יהיה לו בשביל מה להמשיך להלחם על החיים.
אני לא יכולה להרחיב כדי שלא יזהו.
אם יש למישהו המלצה לרב שמבין בזה או איש מקצוע עם ניסיון בתחום, או הורים שהתמודדו עם משבר כזה אצל הילד והוא יצא מזה, בבקשה אשמח לכל עזרה. אפשר בפרטי.
תודה רבה לכם ושלא תדעו מצרות.
הרב יעקבסון?בת 30
נסי לדבר עם "בשביל החיים"שלומצ'
בשביל החיים - עמותה לאנשים שיקירהם התאבדו

אני בטוחה שהם יוכלו לכוון אותך.
ממליצה בחום על ד'ר מיכאל אבולפיהgggאחרונה
הוא עושה רק איבחון ומייעץ איזה טיפול צריך. אם צריך.
האיבחון מאוד יקר, אבל אם נפשו של הבחור חשובה לך, תשקיעי. בהצלחה. חשוב מאוד לטפל ולעשות הכל כדי שיבנה חיים מאושרים.
אשמח לעזור לילד בפרטי. שילחי הודעה, אני מומחית בזה.מציאות.
אולי כדאי שאת תפני בעצמך לאיש מקצוע,נועה1
תספרי לו את המצב והוא יכוון אותך מה לעשות
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך