בעקבות האירועים האחרונים אשמח לעזרהאמא חסרת אונים
אם יש הורים שהתמודדו עם מצב דומה אשמח לשמוע מניסיון.

הבן שלי כבר כמה שנים מתמודד עם מחשבות של חוסר תוחלת בחיים.
עלו כבר כמה פעמים גם דיבורים אובדניים באופן גלוי ומפורש, לא סתם כזריקת משפט בזמן קושי, אלא כמחשבה שנשקלת ברצינות.
הוא לא מוכן לשמוע בשום אופן על טיפולים למיניהם ועל תרופות.
מה אני כאמא יכולה עוד לעשות מלבד לתת אהבה חום הכלה הקשבה אמונה ותקווה??
תודה מראש.

בן כמה הוא?ג'נדס
לא רוצה להכנס לפרטים אישיים שיזהו.אמא חסרת אונים
עזרה מהורים שהתמודדו בכל גיל תעזור.
תודה.
הגיל של הילד הוא פרמטר מאד חשוב, במיוחד אם הוא מעל גיל 15מצוי ורצוי

אני כותב לך את המעט, שאני יודע כמטופל שהתאשפז פעם מרצון וזה לא תחליף להתייעצות מקצועית.

קודם כל אתם חייבים עזרה מקצועית להעריך באופן ראשוני ושטחי את המצב של בנכם, מה שנקרא בעגה המקצועית "הערכת מסוכנות" - כלומר עד כמה הוא מסוכן לעצמו ולאחרים והאם יש סימנים של פסיכוזה.

אם מדובר בקטין, פונים לפסיכיאטר לילדים ולנוער, אפשר באופן פרטי, אפשר דרך הקופה באופן ציבורי לחלוטין ואפשר באמצעות הביטוחים המשלימים. מאחר והקטין לא משתף פעולה, הייתי פונה בשלב ראשון לפסיכיאטר פרטי, כדאי למנוע רישום במערכת הציבורית ללא הסכמת הקטין וגם בגלל הדחיפות והזמינות.

אם מדובר בבגיר שלא משתף פעולה, פונים לפסיכיאטר רגיל פרטי (אי אפשר לקבל טיפול ציבורי ב"שמו").

הפסיכיאטר לא רק יעריך את המסוכנות, אלא גם יכול להנחות אתכם איך בכל זאת לנסות לגרום לבנכם לשתף פעולה עם טיפול, יתכן ויהיו לו רעיונות שלא חשבתם עליהם.

במידה והפסיכיאטר ואתם תגיעו יחד למסקנה שאין מנוס מאשפוז כפוי (הליך קשה ועלול לגרום לנזק נוסף - ומצד שני יכול להציל חיים!!! ולהתחיל את ההחלמה) אז יש מסלולים שונים לעשות את זה, במיוחד אם מדובר בקטין והפסיכיאטר יכול לעזור לכם להעריך, מה יהיה פחות טראומטי לקטין.

בקיצור, עזרה וייעוץ מקצועיים - אתמול!.

מלבד אהבה וכוהעני ממעש
לגעת מהצד. להתייעץ עם עוסית מה ואיך.

קריאת סיפורים רנדומאלית, יכולה לסייע להפתח.
חייבים טיפולהדסוש1

לאמא יקרה מאד , 

קודם כל שולחת לך הרבה חיבוקים וחיזוקים , באמת לא מצב פשוט . 

אנחנו מתמודדים עם ילד בן 10 שכבר כמה שנים מדבר ככה ( אך לא ממש ברור לנו אם הוא באמת מבין את מה שהוא אומר) 

הצלחתי לשווק לו טיפול אצל פסיכולוגית פעם בשבוע כחוג - הסברתי לו שזה הזמן הפרטי שלו . 

אמרתי לו שזה חוג להעצמה אישית - שייתן לו כוח להתמודד עם אתגרים בחיים . 

בינתיים הוא די נהנה שם . ואני יותר רגועה כי יש איש טיפולי בתמונה. 

אני חושבת שזה מאד תלוי גיל . לילדים בוגרים יותר היה לי קשה לשווק את זה כך.  

לדעתי את חייבת לפנות לגורם טיפולי ( בלעדיו) ולקבל הנחייה יותר מקצועית מה לעשות . הכובד שיש על הכתפיים כשמנסים לבד להתמודד הוא גדול מדי . 

בהצלחה רבה , 

קשה מאדאמא וגם

אמא יקרה קשה להתייחס בלי לדעת מה הגיל.

תנו כמה שיותר חום אהבה הכלה קבלה. בכל גיל.

אם הוא במסגרת חינוכית נסו להוועץ עם אנשי המקצוע במסגרת

בדרך כלל אמירות כאלה נאמרות על רקע של תסכול ויאוש.

ידוע לכם מה מתסכל או מייאש אותו?

הציעו לו עזרה פתרונות ואיש מקצוע גם בעניין הזה

בנוסף לטיפול מקצועי חובהrivki
שמעתי שיעורים של רב שהוא גם מטפל והתחברתי מאוד למה שהוא אמר: 'הכי חשוב לאדם להרגיש נחוץ, שצריכים אותו. אפילו יותר מלהיות אהוב'.

תני לו תפקיד ואחראיות בבית בהתאם לגיל. תחזרי כל הזמן על 'אני צריכה אותך', 'לא הייתי מסתדרת בלעדיך', 'האחים שלך יכולים רק ממך לקבל ***' וכו
חייב טיפול!!!רינת 29
תתחילי מללכת בלעדיו לפסיכולוג כדי להחליט איך לגרום לו להתחיל טיפול. אני לא רוצה להלחיץ אבל כדאי להזדרז!
מצטער מראש על התגובה הזאת - טריגר אובדנותפשוט אני..

יש לי בן דוד שדיבר בדיוק ככה על החיים שלו, ואמא שלו (דודתי), שהיא האדם הכי מופלא וגומל חסדים שאני מכיר, עשתה הכל בשביל להציל אותו.

לקחה אותו לבתי מלון ובתי הבראה, הציע הלו חופשה בחו"ל (הוא סירב), הרשתה לו לגדל כלב (למרות שהיא לא אוהבת כלבים), וזה כמובן מלבד אהבה באמת אינסופית שהיא הרעיפה כלפיו.

לפני כשנתיים הוא יצא מהבית "לנוח כמה ימים באילת", הגיע לחורשה שוממה, ושם הוא שם קץ לחייו, בגיל 20.

אסור לזלזל באמירות כאלה של ילד, צריך לעשות הכל בשביל להציל אותו. לא לוותר. ואם הוא לא מוכן לקבל טיפול - אז אפילו בכפייה (אם הוא עדיין קטין אז זה קל יותר מבחינה חוקית, אבל גם בגיר אפשר לאשפז בכפייה).

בהצלחה!

תתני לו לדבר איתירק למחר
או שאגרום לו לרדת מזה
או שאתאבד איתו יחד
מלבדד.

מה שכמובן צריך לטכס עצה איך להביא אותו לטיפול וגם מה שאת עושה נכון (אהבה וכו') - 

אולי תגידי לו, תדמיין רגע שהיית מרגיש שמח, מלא חיים ורעיונות טובים ויצירתיות ואמונה - היית שמח בחיים האלה.

אז תיקח "הלוואה" מהעתיד..  לא מעטים עברו מה שאתה - ובסוף התבגרו, נרגעו, התייצבו, חיים בשמחה, ושמחים שחיים.

ואח"כ, גם תנסי: בהיות שאפשר להיעזר להגיע למצב כזה, ע"י טיפול. לפעמים אפילו כדור פשוט משפיע על משהו במח, ואז קל יותר להגיע למצב כזה. אז שווה לנסות. לפעמים אדם חושב שיש לו כל מיני "מסקנות" ובעצם זה לא נכון. זו השפעה של חומרים/חוסר חומרים במח שגורמים להיות פחות עם יכולת להרגיש את שמחת החיים שרוצים. שווה לנסות..

הלוואי שישפיע עליו.

הצלחה רבה. ה' יעזור.

כואב מאוד מאודהסטורי
(לא בדיוק כהורה, אבל מכיר לצערי את הסוגיא מכמה כיוונים)

1. עוד הרבה אהבה וחום.

2. לפנות דחוף דחוף לעזרה - רופא המשפחה יכול להיות הכתובת הראשונה, אם יש רופא טוב שמכיר אתכם. אפשר גם דרך לשכת הרווחה/ היועץ החינוכי במוסד הלימודי (אם הוא מתחת ל18). אפשר גם להתקשר לאחד המוקדי נפש, שנמצאים בשרשור הנעוץ בפורום נשואים טריים.
פעם ראיתי במאמר של מטפל על העניין (שם דובר על חבר, אבל ק"ו כשמדובר בבן) - עדיף שהוא לא יסלח לך כל החיים, על זה שערבת גורמים טיפוליים, משאת לא תסלחי לעצמך, על זה שלא עירבת אותם.

3. אם הוא לקראת גיוס - חובה לדווח ללשכת הגיוס. חשוב להיות מודעים לכך ששילוב של הלחצים בצבא והזמינות של היכולת להוציא לפועל, עלולות ח"ו...

4. הרבה הרבה תפילות.
אולי לא נשמע קשור,בת 30
אבל- סעו איתו לר' נחמן...
לשמור על ערוץ תקשורת פתוחtalya30

חשוב שהוא ירגיש שהוא יכול לשתף אתכם בכל דבר.

בשביל זה את צריכה להיות המבוגר שלא נבהל, עם עמוד שדרה. להיות אמפתיים ולא ביקורתיים.

אני לא יודעת מה גילו, אבל אם הוא קטן תבדקי איך את מגיבה לאמירות האלה שלו...אולי הוא קלט שיש שם רווח בשבילו (לא בטוח שרלוונטי אבל תבדקי)

שיהיה לכם רק טוב ורגוע תמיד

הייתי מבטיחה לו כל דבר תמורת שה שילך לטיפול מקצועימיואשת******
זאת נקודת המבט שלי כאמא, שזה מצב שמצריך טיפול מקצועי, דחוף. ובגלל שאולי לא יסכים הייתי מבטיחה לו ממש משהו רציני, אפילו סוג טיול איתי לחו״ל תמורת נגיד עשר מפגשים של טיפול לפני הטיול ועוד עשר אחריו.
לדעתי המטרה במצב מסוכן כזה זה להגיע לטיפול מקצועי אמיתי וכל האמצעים מקדשים את המטרה הזו
חיבוק גדול לך ובהצלחה רבה
אפשר להתחיל מפסיכולוג של ביה'סggg
לכל בי'ס יש פסיכולוג ומומלץ לפנות אליו דרך יועץ/יועצת של בית הספר.
הערכה פסיכיאטרית אצל פסיכיאטר ילדים, עושים בקופ''ח. בדרך כלל יש להם תורים ארוכים אז לנסות לדחוף עם איזו מזכירה של הקופה או משהו. אולי צריך לגשת לרופא ילדים/משפחה קודם שיתן הפניה.
פסיכיאטר יוכל להעריך האם זה רציני ומה הטיפול הדרוש. כדאי ללכת למישהו עם המלצות.
בהצלחה, זה לא פשוט להורים לראות ילד בדיכאון למרות שהם עושים הכל כדי שיהיו לו חיים טובים.
לשתף את היועצת של בית הספר שלו בהקדםהיום הוא היום
ולחשוב איתה איך לרתום אותו לטיפול
תודה לכולכם על התמיכה והעצות!אמא חסרת אונים*
לא הצלחתי להכנס להגיב כי שכחתי סיסמא ולא הצלחתי לשחזר. אבל נכנסתי לקרוא את כל התגובות. ובאמת תודה על האכפתיות!
פתחתי משתמש חדש עכשיו. אם מישהו שלח לי איזה הודעה או מסר לשם משתמש הקודם בבקשה תשלחו שוב למשתמש החדש כי לקודם אני לא יכולה להכנס!!
עונה לכולם באופן כללי.
הוא כבר לא נחשב קטין. לא נמצא במסגרת מסודרת.
אשפוז בכפייה נשמע לי נורא ויכול רק לגרום נזק גדול יותר שיאבד את האמון ואת הפתיחות והכנות איתי וכבר לא יהיה לו בשביל מה להמשיך להלחם על החיים.
אני לא יכולה להרחיב כדי שלא יזהו.
אם יש למישהו המלצה לרב שמבין בזה או איש מקצוע עם ניסיון בתחום, או הורים שהתמודדו עם משבר כזה אצל הילד והוא יצא מזה, בבקשה אשמח לכל עזרה. אפשר בפרטי.
תודה רבה לכם ושלא תדעו מצרות.
הרב יעקבסון?בת 30
נסי לדבר עם "בשביל החיים"שלומצ'
בשביל החיים - עמותה לאנשים שיקירהם התאבדו

אני בטוחה שהם יוכלו לכוון אותך.
ממליצה בחום על ד'ר מיכאל אבולפיהgggאחרונה
הוא עושה רק איבחון ומייעץ איזה טיפול צריך. אם צריך.
האיבחון מאוד יקר, אבל אם נפשו של הבחור חשובה לך, תשקיעי. בהצלחה. חשוב מאוד לטפל ולעשות הכל כדי שיבנה חיים מאושרים.
אשמח לעזור לילד בפרטי. שילחי הודעה, אני מומחית בזה.מציאות.
אולי כדאי שאת תפני בעצמך לאיש מקצוע,נועה1
תספרי לו את המצב והוא יכוון אותך מה לעשות
ייעוץ אי זוגי - פריקה והתייעצותדון מנואל

גיל 38, הילדים, העבודות, החיים עשו את שלהם. פה ושם משברים, עלבונות, ריבים הביאו אותנו לכך שאשתי רצתה ללכת לייעוץ זוגי. בישוב שלנו כמובן לא היה כדאי ללכת ליועצים שאחרי זה נפגוש במכולת, בגינה או בבית הכנסת והלכנו לישוב ליד למישהו מומלץ. אשתי יצרה את הקשר הראשוני, ספרה מה שספרה והגענו אליו.

אחרי 3 פגישות איתו הרגשתי משהו לא בנוח בכלל. היועץ המדופלם והמומלץ לא בדיוק יועץ זוגי. הוא יועץ לאשתי איך להיטיב את חייה. ואני בתפקיד חלק מההצגה או מההפקה. בעצם אני צריך לעבוד על דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. הפתעות קטנות, עזרות במה שהיא צריכה, להתחשב בה ולדרוש בשלומה. היא צריכה גם למצוא דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. ללכת לחוג, לפגוש חברות, לדעת להגיד לי מה היא צריכה.
בכלל הופתעתי לגלות שלא ניתנה לי בשום שלב עד כה אפשרות לומר מה מפריע לי בחיים, בבית, בזוגיות, אולי בעבודה, אולי במשהו אחר. הכל ביחס למה שהיא מרגישה.
זה כמובן לא תהליך משפטי שבו צריך לשמוע שני צדדים ולהחליט מי אשם, אבל אם נוגעים ופותחים ומטפלים, גם לגבר שאולי לא בא עם משא סבל לייעוץ, יש דברים שהוא היה רוצה לפתוח ולומר.
אולי אני לא מבין מה הייעוץ אמור לכלול. כי אני מוצא פער די גדול בין ההמלצות על הבחור לבין איך שאני מרגיש אצלו.

ממליצה לך לכתוב את זה בפורום נשואים טרייםיעל מהדרום
לק"י

הוא יותר פעיל.

בהצלחה!!

לגיטימי לגמרי...ד.אחרונה
ייעוץ אמור לגרום לשני הצדדים להרגיש בנוח.

אם מישהו מרגיש שהייעוץ הזה אינו מדבר גם אליו - אפשר לחפש מישהו אחר.

יתכן שאחרי ששמע בתחילה את אשתך, הבין כאילו הבעיה נמצאת רק בהרגשה שלה - ולא גם בהרגשה שלך.

כמובן, לאידך, שייעוץ טוב אינו אמור להיות זירת טענות הדדיות. זה לא לחפש "מי אשם", אלא איך בונים בטוב יותר את ההדדיות.

אז עצות של הפתעות קטנות, עזרות, התעניינות בשלום השני - הן טובות מאד. אבל זה לא מספיק, כשהן מופנות באופן בולט רק לכיוון אחד.

לגבי להקשיב מה מפריע לך, בחיים, בעבודה וכו' - זה דבר חשוב מאד. אלא שמישהו כזה, לפעמים יתמקד במה שבין בני הזוג, ופחות במה שמעבר לכך.

אני יכול לשלוח לך בפרטי, שם של מישהו (קרוב משפחה) מנוסה מאד, חביב וישר, מייעץ בהירות ובפשטות - ותוכל להתקשר אליו, להסביר מה הבעיה שמצאת בייעוץ הנוכחי - ולשאול אם יש לו רעיון...

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה

אולי יעניין אותך