עוד עוול על מלחמת העולם השנייהבינייש פתוח

מאשימים את ברית המועצות, רוסיה של אז, באחריות לפרוץ המלחמה, בגלל הסכם ריבנטרופ מולוטוב. הסכם אי לוחמה בין שני המדינות, שחילק בינהם את פולין במקרה של מלחמה, דבר שאיפשר כביכול את המלחמה.

לדעתכם, מי יותר נושא באחריות למלחמה, מי שהפך ג'וק טורדני למפלצת, או מי שהקל במעט על אותה המפלצת קיימת במטרה להציל את עצמו? האם אולי הבריטים והצרפתים שאפשרו הפרות חוזה ורסאי ולוקרנו (סנקציות על גרמניה ממלחמת העולם השנייה), אפשרו את סיפוח אוסטריה וצ'כיה, אלה האחראים? האין זו חוצפה בנוסף לכך להאשים את ברית המועצות בפורום שואת העם היהודי, למרות שנתנה מקלט בטוח ליהודים בתקופת המלחמה גם לפני מבצע ברברוסה?? (תקיפת גרמניה את ברית המועצות המהווה הפרה של אותו הסכם אי הלוחמה שנחתם ביניהם)

כמובן שיש חוצפה רבה גם מצידו של פוטין, להאשים את קרבן ההסכם, מדינת פולין, או לטעון שהמלחמה החלה למעשה רק במבצע ברברוסה. מתלבט מי החצוף הגדול פה.

עדות לכך שתוקפנותו של הפיהרר החלה לפני הסכם (וברית המועצות רק רצתה להציל עצמה ממנו ע"י ההסכם, ולא ההסכם גרם לו, אפשר לראות במעשיו של הפיהרר בסרטון הזה, שנעשו מעט לפני ההסכם ולמעשה הובילו אליו (לדלג לקטע 8:44 עד קטע 10:12 . החלק העיקרי מתחיל ב9:45. אזהרה: מכיל תוכן מזעזע)

כולם אשמיםקוד אבל פתוח
כולם ידעו שמרחש רצח עם, את המימדים, ההיקף וחוסר הפרופורציות אף אחד לא ידע. כאשר הסובייטים הגיעו למחנות ההשמדה, אף אחד לא האמין למה שסיפרו מרוב שזה היה לא הגיוני..
זה מה שיגידו אחרי שיסתיים בבלגאן בסוריהפסידונית
לסורים יש מצלמות ואינטרנטברגוע

העולם יודע טוב מאוד מה קורה שם.

(ולא חושב שאפשר להשוות את סוריה למחנות השמדה בשואה)

נראלי שכן... אז אם הם ערבים.אריך וייס
לגופו של עניין, כולם אשמים.אריך וייס
צריך להבין שהעולם כולו היה בטרואמה נוראית ממלחמת העולם הראשונה. אף אחד לא רצה לפעול מחשש לעוד הרג.
כולם אשמים אבל כמה מילים על רוסיהl666
1. רוסיה הייתה אמורה לתקוף בספטמבר. זו עובדה היסטורית. רק לא הספיקה והיטלר תקף ראשון. הם כבר לחמו אחת נגד שנייה בספרד בזמן מלחמת אזרחים כמה שנים לפני זה.
2. שלטון רוסי הסתיר ממכוון מאזרחים מה עושים גרמנים ליהודים.
3. פליטים מפולין היו אזרחים סוג ד' והרבה נשלחו למחנות או סתם לסיביר ואורל למקומות בלי תנאי מחייה מינימליים
4. לרוסיה היה מידע מתי גרמניה מתכוונת לתקוף אבל הם בחרו לא להאמין לזה, לא להתכונן לזה ולחשוב שהם הכי חכמים.
5. מי שהיה בשבי גרמני נשלח למחנות כעונש.
6. ברית המועצות לא הרשתה לדבר על שואה כמעט עד שהיא התפרקה. היה אסור לדבר על זה, בחלק מהמקומות לא נתנו אפילו לשים מצבה . בגלל זה עדיין לא מדברים מספיק על שואה בברית המועצות למרות שליד כל עיר גדולה יד בור עם עשרות אלפי הרוגים.
בעיר הולדתי המקום כזה משמש לגינות ירק של אזרחים.
7. לסטאלין היו שאיפות גדולות. מטרת הקומוניזם הייתה מהפכה כלל עולמית. כל השירים של שנות שלושים מדברים על אויבים ומלחמה וצבא האדום החזק ובלתי מנוצח.
כל זה כמובן לא מוריד אחריות ממדינות אירופה.
אין חולק על היות סטאלין מפלצתבינייש פתוח

אבל הרוסים נהגו נכון לאורך כל המלחמה למעט הערכה שגויה על כוחה של גרמניה ועל היכולת שלה לפתוח חזית מולה תוך כדי מלחמה מול האימפריה הבריטית. וכמובן ברית המועצות קלטה יהודים בזמן המלחמה. מה שאני בא לומר שסטאלין מפלצת, הקומוניזם איום ונורא אבל הרוסים אינם אנטישמיים וזה בא לידי ביטוי לאורך כל המלחמה. כל היחס המזעזע כלפי אסירי ציון כמו נתן שרנסקי, או תמיכת בריה"מ בערבים הינם תוצאה ישירה של סטאלין או הקומוניזם (שיש לכמה יהודים חלק ממנו ומעיצובו, ואני אומר "כמה יהודים" כי רוב מכריע של יהודי בריה"מ נפגעו הכי קשה כתוצאה מהקומוניזם) או של המלחמה הקרה. (הלכנו יד ביד עם הבריטים ובמיוחד עם צרפת של שארל דה גול במבצע קדש)

ועוד מילה על סטאלין, אני יודע על מקרה כנראה חריג (לא שמועה, חבר מהתיכון שעלה לארץ מאוקראינה) שהוא השתמש ביחידה מיוחדת של יהודים כבשר תותחים במהלך המלחמה. אני זוכר שהוא האשים באופן אישי את סטאלין וקרא לו בן #.

הרוסים אנטישמים והיו אנטישמית דורות רבים לפני סטאליןהסטורי
יהדות רוסיה – ויקיפדיה
יש כאן פירוט. מוזמן לגגל עוד על 'הסופות בנגב', הפוגרומים, גזירות הדת, תחום המושב ועוד ועוד. 'הכה ביהודים והצלת את רוסיה', היתה סיסמא ידועה הרבה קודם.
ברור שהם אנטישמיםl666
רואים את זה ברשתות חברתיות שלהם.
באופן כללי הם אומה מאוד גזענית.
מה קרה באזורים שנכבשו במזרח אוקראינה על יד משרתי רוסיה לפני כמה שנים? ישר הרסו את כל המוסדות של קהילה יהודית וגירשו שליחי חב''ד .
אגב רכוש של יהודים שהספיקו לברוח מנאצים נגנב ודירות העבירו לאנשים אחרים .
כמעט כל הדוגמאות על פרעות אנטישמיות עתיקה ברוסיהבינייש פתוח

הם לא באמת באות ממקור רוסי אלא מזרח אירופאי. בתקופה הצארית היו תקופות/נשיאים טובים ליהודים וגם כאלה שלא. ב1911 הייתה עלילה אנטישמית על רצח נער נוצרי בתקופת פסח כדי לגנוב את דמו למצה כביכול, והיהודי קיבל הגנה משפטית ויצא זכאי.

אתה מציג מקרה אחד ומתעלם משנים של פרעותהסטורי
שנעשו בעידוד הצארים. פרעות התר"מים, היו ממש בדחיפת הצאר. (ונתנו בדרך אגב, דחיפה רצינית לציונות).
לגבי הצארים אמרתי, היו טובים ורעיםבינייש פתוח

אולי היו מתונים, אף אחד לא היה אוהב ישראלהסטוריאחרונה
מערבבים נושאיםמושיקו
יש את הרדיפה של הרוסים בברית המועצות נגד הדת.
נגד הציונות.
אבל לא נגד היהודים,לפחות לא בצורה רשמית.
ויש את הגרמנים ימ"ש שניקו את אירופה מיהודים באשר הם.

ובכל מקרה החורבן העיקרי של הנאצים היה חורבן עולם התורה.

דבר שהרוסים אשמים בו לא פחות והם הרפו מהיהודים כשנלחמו בנאצים.

ובשורה התחתונה,מה משמה באמת מי התחיל?
משנה מה התוצאות מול היהדות והיהודים אז והיום
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך