העתקתי לי כדי שיהיה לי זמין, וחשבתי לשתף גם פה-
"העובד את בוראו בדרך הטבע - כל זמן שהעבודה באה לו בנקל, וכגון שמקיים 'יתגבר כארי' להשכים בבוקר רק ביום בהיר, ואילו ביומא דסיתווא כשהקור גובר ישאר במיטתו, וכן כל עסקו בתורה אינו אלא כשיש לו חשק ללמוד, הרי שכרו מן השמים גם כן רק בדרך הטבע - שבכל עת שהבורא משפיע 'שפע' על כל העולם כולו, יוסיפו גם לו בתוך הכלל שפע רב טוב על קיום מצוותיו, אך מי שבועט ביצרו, ומתגבר על טבעיו במסירות גוף ונפש לעשות רצון קונו וחפץ צורו, הרי אף שכרו ישולם לו 'מידה כנגד מידה' למעלה בדרך הטבע, וכשנצרך לאיזה ישועה ישדדו עבורו את כל מערכות הטבע כרצונו והצטרכותו."
(מתוך 'באר הפרשה' לפרשה וארא תש"פ, בשם דברי ה'באר מים חיים')
וחשבתי עוד, בעקבות החדשות האחרונות (נאום טארמפ, תכנית המאה...) שנראה כרגע שעומד לקרות מהלך היסטורי אבל לא ממש ברור לאיזה כיוון הדברים הולכים, ואמנם אין לנו ממש אפשרות להשפיע ישירות על מה שהפוליטיקאים יבחרו לעשות, אבל בסופו של דבר מה שיקרה זה על פי המדרגה שעמ"י נמצא בה וראוי לה, ולכן כמה שנפעל לתקן את עצמנו להוסיף כוחות של גבורה והתגברות בעצמנו, זה יוסיף זכויות לעמ"י ויוסיף כוחות של גבורה למקבלי ההחלטות בפועל, לעשות את מה שטוב לעמ"י ולא"י.
וכמו שכתוב בקטע שהבאתי קודם, שכמה שיותר קשה לנו, וההתגברות היא יותר 'במסירות גוף ונפש', אז השכר יהיה יותר למעלה מבדרך הטבע.
לי זה עוזר ונותן כוח, מקווה שיוסיף גם לכן...
ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...