מה אתם הייתם עושים?חידוש

הרפורמיות דורשות מסמוטריץ' להקים דוכן תפילין "לזיכוי הרבות" (תרתי משמע) בתחנת הרכבת.

עכשיו מצד אחד הוא לא יכול לתת לזה יד, מצד שני הוא צריך לא להפיל את עצמו בפח ה'הדרה', שכידוע זה ייהרג ואל יעבור

זכותן. בפועל כמה יענו להן?משה

זה פחות משנהחידוש

עצם העמדת הדוכן הוא מתכון בטוח לפרובוקציות ומהומות

וגם חילול השםחידוש

לא בטוחמשה

אם מקום כזה יהיה ריק, הוא יהיה ריק ויתקפל.

זה עדיף מאשר להתחיל להילחם בהן.

אבל המציאות היא שזה יקרה.. לא כולם מבינים את זהחידוש

מה פירוש "פרובוקציות ומהומות"?מי האיש? הח"ח!

מה, אנשים ונשים יידחקו שם בתור כדי להניח תפילין אצלן?
או שאנשים שזה לא העסק שלהם יבואו לשם כדי להרים ידיים, לתקוף ולאיים באלימות?
ועיקר העיקרים - לפי מה החלטת ש"הוא לא יכול לתת לזה יד"? לפי מה בדיוק? האם אתה היועץ המשפטי לממשלה שההחלטה הזו מצויה בידיך, או היועץ המשפטי של משרד התחבורה?
ואולי עוד יותר עיקר העיקרים, מתי כבר נבין לכל השדים שהפעלת "התחבורה הציבורית" בישראל צריכה להיות כלי מופרט, שחברה פרטית הכפופה במסודר לחוק ולדין היא שהדבר יהיה מסור בידיה, וששום פוליטיקאי לא צריך להיות מעורב בזה, בין אם הוא בוגר ישיבות "הקו" ובין אם הוא משורר מ"הגדה השמאלית" בתל אביב?!
ולסיום, כן. בצלאל ממש לא יוצא חכם גדול מכל הסיפור. חבל מאוד.

תרגע אחיחידוש

אני רגוע.מי האיש? הח"ח!

מה לגבי תשובות לשאלות? יש? יהיו?
או שאולי פחות.
אני לא עוצר את נשימתי.

לא נשמע ככהחידוש

כתבת דברים לא לעניין ואני לא רואה צורך לטרוח להגיב

אגב, לא נראלי שהח"ח היה מתבטא ככה

מי שיקבע מה לענייןמי האיש? הח"ח!

זה מי שקורא ולא בעל הדבר
ואותו דבר לגבי מה שנראה לך - אתה סינא טינא - לגבי מה שהיה חושב מי שהוא בכל עניין שהוא

פחח, בדיוק חשבתי על זה...יושר בן אמת

חיברתי בשבילו מענה הולם>>>חידוש

לכבוד גב' יוכי רפפורט הנכבדה

שקלנו ברצינות רבה את בקשתכן.

בחינת הגורמים וניסיון קודם עם פעילות בעלת אופי דומה, העלתה את החשש כי היענות למבוקשכן עלולה לגרום להפרת שלום הסדר הציבורי. אי לכך ובהתאם לזאת, לצערנו (חח לא באמת) לא נוכל להיענות למבוקשכן.

אנו בטוחים כי תמצאו דרכים חלופיות למלא את משאלת ליבכן "לקרב את ישראל לאביהן שבשמיים" (כנ"ל)

בכבוד רב (כנ"ל), בצלאל סמוטריץ'

@בצלאל סמוטריץ' 

אתה מתאר לעצמך איזה פרובוקציות זה יצור...יושר בן אמת

בקטנה.. יצעקו יום יומיים ויעבור להםחידוש

הם יפנו לבגץ..ברגוע

ואני בכלל לא בטוח כמה זה בסמכותו של שר התחבורה דברים כאלה, זה נראלי יותר החלטה של מנהלי התחנה.

חב"ד ביקשו ממנו רשות?מושיקו

מי מפריע להן?.

זה אסור בלי אישורחידוש

לא זכור לי שביקשתי פעם אישור להנחת דוכן תפילין מראשמושיקו
תלוי איפהחידוש

מי שמניח תפילין בלי דוכן בסוף מקבל דוכן רשמימושיקו
וואי שימחת אותי.אריך וייס
אני לא אוהב את הסמוטריץ, והן הכינסו אותו למלכוד 22, הרי אם יאשר יצאו מולו רבני הקו ואם לא יאשר תצא מולו שדולת הפמנסטיות. מה יעשה השר ולא ידפק? אה, איזה כיף!
הן לא ביקשו לפתוח דוכן לממכר חזירהשקט הזה
מותר לנשים להניח תפילין.
הן אמנם לא חייבות בזה, ולא ברור עד כמה כוונת הנשים שביקשו את זה היא לשם שמיים, אבל זה לא שביקשו ממנו לתת יד למעשה שהוא יהרג ובל יעבור.

וודאי שיש פה מלכוד פוליטי מכל מיני בחינות, ולא יודעת מה אני הייתי עושה במקומו, רק הייתי חייבת להניח כאן את העובדה הזאת
לא הייתי קורא לכך עובדהדעתן מתחיל
שו"ע או"ח ל"ח; "נשים ועבדים פטורים מתפילין מפני שהוא מצות עשה שהזמן גרמא. הגה: ואם הנשים רוצין להחמיר על עצמן מוחין בידן".
משנ"ב שם; "מוחים בידן — מפני שצריכין גוף נקי ונשים אין זריזות להזהר".

ובפניני הלכה; "נשים פטורות מהנחת תפילין כשם שפטורות מכל מצוות עשה שהזמן גרמן. ואמנם לגבי שאר מצוות עשה שתלויות בזמן, כדוגמת לולב ושופר, אם רצו הנשים לקיימן רשאיות ויש בידן מצווה. מכל מקום לגבי תפילין נהגו שלא להניח. והטעם, מפני שנהגו לחשוש מאוד לכבודן של התפילין, ועל כן ממעטים בהנחתן...
לפיכך, אשה הרוצה להתעלות במצוות, ובאה לשאול אם טוב לה שתניח תפילין, ההוראה שלא תניח. ואם בכל זאת תשתוקק ותרצה להניחן בצנעה, אף שרבים כתבו שיש למחות בידה, מכל מקום כיוון שיש לה על מי לסמוך, אין נכון למחות בידה...
ויש נשים שאינן מקפידות בהלכות צניעות ובמצוות רבות, ורק בטלית ותפילין רוצות להתהדר, ויש למחות במגמתן להפוך את התורה ומצוותיה לזירה למאבקים חברתיים, שכן כל עניינן של המצוות להיות מכוונות לשם שמיים, ולא ככלי למען קידום אינטרסים ממינים שונים".
מה שהמשנ"ב כתב נכון גם להיום?ברגוע

כןדעתן מתחיל
ואגב, אותה "החמרה" בקדושת התפילין נוגעת גם לגברים. זו אחת הסיבות שהמצווה הבסיסית הצטמצמה כביכול לתפילת שחרית ולא לכל היום (בדומה לציצית), בגלל נקיות (הרב מלמד מזכיר זאת שם).
כמובן שיש ערך מיוחד ואידיאל להניח כל היום, אבל הזהירות צריכה להיות כפולה בנקיות, במחשבה, בדיבור ובמעשה.
לאימ''ל

אם כבר להפך.

נשים לא פחות נקיות מגברים, ובד''כ יותר.

אתה באמת חושב שיש לנשים פחיתות בעניין הזה (או בכלל)?

בניגוד אליךדעתן מתחיל
"אני" לא נכנס כאן כלל לדיון אלא האחרונים וההלכה. מוזמן ללכת ללמוד את הסוגיה.
ואגב, מעולם לא כתבתי שנשים נקיות פחות מגברים.
אתה כןימ''ל
אתה מצטט פוסקים שמתארים מציאות בת זמנם שנשים פחות שומרות על נקיות ולכן יש למנוע מהן להניח תפילין, וכששואלים *אותך* אם המציאות המתוארת תואמת את היום *אתה* ולא הם טוען שכן.
לא ממשדעתן מתחיל

אני מצטט מההתחלה פוסק שחי בדורנו, בן 58, אם מרגיע אותך. לו היית דן דיון תורני אני משער שהיית קורא לפחות את תוכן דבריו לפני התגובה. הנה בשבילך:

"במשנה ברכות כ, א, מבואר שנשים פטורות מתפילין. אולם לא נתברר האם נשים שרוצות רשאיות להניח תפילין כמו שנוהגות לקיים שאר מצוות שהזמן גרמן, כדוגמת נטילת לולב ושמיעת שופר... וכתב התוס' עירובין שם, שלדעה שמיחו בה, אע"פ שלא מיחו בשאר נשים שמקיימות מצוות עשה שהזמן גרמן, מפני "שתפילין צריכים גוף נקי ונשים אינן זריזות ליזהר". (ונראה שהחשש מפני שבשעת הנידה אסור להניחן, ועיין עוד ברמ"א או"ח פח, א. וכיוון שאינן רגילות ללמוד דינים שאינן מחויבות בהן, לא ייזהרו בזה. ואולי גם מפני הטיפול בתינוקות ודברי טינופת שבבית). וכך כתב כלבו סי' כא בשם הר"ם, שיש למחות ביד נשים שרוצות להניח תפילין "מפני שאינן יודעות לשמור עצמן בנקיות". והביא הב"י את דבריו. ונפסק בשו"ע או"ח לח, ד: "נשים ועבדים פטורים מתפילין, מפני שהוא מצוות עשה שהזמן גרמא. הגה: ואם הנשים רוצין להחמיר על עצמן, מוחין בידם (כל בו)"."

"ובאר המ"א שם, שאם היו חייבות מהתורה בתפילין, לא היה הטעם שאולי לא ייזהרו בנקיות פוטרן, אבל כיוון שהן פטורות ויש חשש נקיות – יש למחות שלא יניחו. וכהמשך לדבריו כתב בערוה"ש לח, ו, שבעצם גם בגברים יש בעייה, שהרי התפילין צריכים גוף נקי כאלישע בעל כנפיים, אלא שכיוון שמחויבים בזה, מניחים בק"ש ותפילה תוך זהירות מירבית. אבל נשים שפטורות, למה שיכניסו עצמן בחשש גדול כזה. ואצלן בשעת ק"ש ותפילה כמו לגברים בשאר היום, לפיכך אין מניחין אותן להניח תפילין... וכ"כ בכה"ח לח, ט, בשם ברכ"י ועוד אחרונים, שיש למחות בנשים שלא יניחו, והביא לזה טעמים על פי הקבלה..."

"למעשה, ההוראה שלא תניח, ורבים כתבו שיש למחות ביד הרוצות להניח, וכ"כ הרמ"א ומ"ב לח, יג, וכה"ח לח, ט, ועוד רבים. אלא שכפי שכתבתי, לרוצה להניח יש על מה לסמוך, שכך דעת האורחות חיים ועולת תמיד, ואף מסיום דברי ערוה"ש מבואר שאין למחות במי שמפורסמת כצדקת. ולכן למעשה אין למחות בידה. ובתנאי שתקפיד שלא תניח בשעת וסתה. וכן תקפיד להניח בצנעה, כי רק כך יהיה ברור שהנחתה לשם שמיים, ועוד שצריך להצניע את זמני הטהרה והטומאה."

תרשה לי לסכם: אם הדיון התורני מעניין אותך אתה מוזמן לפרטי, אשמח להחכים. אם לא, ואתה מעוניין להמשיך לנצל"ש בשרשור לא קשור דיון מהראש על האם אני מצטט פוסק בן דורנו או לא, אני אפרוש בשמחה והיה מוזמן להמשיך בלעדי.

ומה המקור שלו שלנידה אסור להניח תפלין?חידושאחרונה

תודה, זה מדוייק ורהוטיושר בן אמת

חד משמעית לא לאפשרהפי
מתעלם, לא מגיב כאי' מעולם לא הגיעה פניה.אוא"ר
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך