ואולי גם אחזור לכך, כשיהיה עומס מבורך בע"ה...
אחרי הלידה של השניה, התחלתי לעבוד במשרה מלאה בתור מחנכת, בפעם הראשונה בחיי. ובמקביל קנינו דירה ברוך ה'.
לא היה לי יום ולא לילה.. היינו גרים אצל ההורים שלי בזמן השיפוץ, כל בוקר הייתי קמה בחושך, מארגנת את עצמי ו2 עוללות מתוקות, מסיעה אותן לגן, את הבעל לישיבה, בעיר אחרת, ונוסעת לעבודה בצד השני של העיר..
אחרי העבודה לוקחת אותן מהגן, חוזרת להורים, קרוב ל16:30. אוכל, מקלחות, השכבות, הייתי שותה קפה ו מתחילה לעבוד על שיעורים שיש לי להגיש ולהעביר, שיחות עם מורים, פרוייקטים, הורים וכל הטוב. וזה היה מצויין כי כאמור אמא שלי כיבסה, בשלה וניקתה.
כשעברנו דירה, הכל קרס. כלים שעמדו בכיור שבוע (!!- כן כן) והעלו עובש. הרים של כביסה, הכל על הרצפה, ואני מותשת ו גמורה ישנה מינימום בלילה, ועוד קמה להניק, אין דיבור על אוכל חם בבית, ומנשנשת כל הזמן.
זה עבר, למזלי, נרגעתי עם ההשקעה בעבודה, מצאתי את האיזון.
בהריון האחרון, היה לי קינון מטורף כל ההריון. עשיתי פסח בבית כל יום שהיה לי חופש מהעבודה. סידרתי הכל בקופסאות ארגון, קיפלתי את כל הארונות יפה. קירצפתי, ניקיתי, כיבסתי את כל הבית בערך.
ומאז מנסה לשמור על סדר. כל פעם קצת.
אז זה ארוך, ואם קראת עד לכאן שאפו. תאכלס מה עושים?
אז מה שנתן לי ממש הרבה מוטיבציה זה סרטונים ביוטיוב של יוטיובריות שונות ו מגוונות מרחבי העולם שהן משתפות את שגרת הנקיון/סדר שלהן, טיפים ועצות, ופשוט מתעדו. איך הן מסדרותצומנקות..חרשתי על סרטונים כאלה, סתם כי זה עניין אותי ושמתי לב שאחרי כמה כאלה יש לי חשק לעשות. ככה בבית.
וכשיש חי זמן מוגבל אני חושבת מה הכי חשוב עכשיו? ועושה.
או, מקציבה לעצמי זמן. עכשיו אני נחה 10 דק' ואז קמה לסדר רק 20 דק'. אפילו עם טיימר..
להשתדל, להחזיר דברים למקום בתום השימוש, זה הרבה יותר קל מלהתחיל למיין את כל הבית בכאוס אח"כ...
הכי חשוב שתדעי, שזה אצל כולן! גם להכין מסודרת ונקיה יש תקופות כאלו בחיים אין מה לעשות, אל תתייאשי, זה לא אומר שאת לא טובה חס ושלום!