הרבה צדקה לעני אחד או קצת צדקה לכמה עניים?אוהביה
מה ניראה לכם עדיף, לתת 100 שקל צדקה לעני אחד ולעשות אותו מבסוט שלחיים, או לחלק את ה100 לחמישיות עשרות ולחלק לכמה עניים כל אחד קצת??
מצד אחד באלי ממש לעשות לאיזה מחוסר בית את היום במיוחד שפה לא מרבים לפרגן להם הרבה, ומצד שני באלי לתת לכולם ויש פה הרבה...!
הרי אי אפשר באמת לדעת מה מצבו הכספי של פושט היד.קרן-הפוך
האם עני באמת, רעב לפת לחם, לבגד נורמלי - או שפושט יד אבל לא עני מאוד, ואולי אף יעול ללכת לעבוד אך מעדיף לפשוט יד לצדקה.

לכן, עדיף לחלק לסכומים קטנים ולעזור להרבה אנשים.
בואי נניח שכולם פה באמת עניים עד כדי רעבים לפת לחםאוהביה
ואפילו לאיזה בגד נורמאלי ללבוש,
מה גם שזה רק 100 שקל, ואם אפרוט את זה כל אחד יקבל מספיק אולי בשביל שמנת ולחם, אבל אם אני יביא את זה לעני אחד הוא יוכל לקנות איזה סוודר או משהו שחסר לו, אפילו אם לא הוא יוכל לאכול טוב להסתפר וכו'
כדאי לשאולנפש חיה.
אם יש היכרות ודאית עם מצבו - לתת לאחד את כל הסכום.קרן-הפוך
בגדול, כתוב שעדיף לחלק קצת לכמה עניים או בכמה ימים...מבקש אמונה

אורחות צדיקים שער הנדיבות

"כי אינו נקרא "נדיב" עד שיהא רגיל בכל עת ובכל שעה להתנדב כפי יכולתו. כי אדם שנותן למי שראוי ליתן אלף זהובים בבת אחת למי שראוי – אינו נדיב כמי שנותן אלף זהובים באלף פעמים, כל זהוב וזהוב למי שראוי לו. כי אותו שנותן אלף זהובים בבת אחת – נתעוררה דעתו להתנדב, ואחר כך פסקה ממנו. וכן לעניין השכר: אין שכר למי שפדה שבוי אחד היושב במשמר על דבר חוב במאה דינרים, שהוא די מחסורו, כמו מי שפדה עשרה שבויים, או השלים לעשרה עניים חסרונם במאה דינרים, כל אחד בעשרה דינרים. ועל זה אמרו רבותינו (אבות ג טו): הכל לפי רוב המעשה, ולא אמרו: "לפי גודל המעשה".

אבל מאד מסתבר לומר,

שאם מכירים מישהו שחייב עכשיו את הסכום שיש לנו ביד, עדיף שנביא לו את הכל מאשר שנביא לו קצת כדי לדאוג לעולם הבא שלנו

אין הכרות אישית עם בן אדם שחייב ספציפית עכשיו הכלאוהביה
כולם פה מחוסרי בית ובאמת שהמצב קשה, הלוואי היה לי להביא לכל אחד 100 שקל כל יום אפילו אבל אין ביכולתו לצערי, ולא יודע על מישהו שצריך יותר מכולם, ניראה לי אני יחלק את זה בין כמה וזהו ואת העולם הבא שלי אני מסכים שיקחו למי שרוצה אני נהנה מזה בעולם הזה
אז נראה לי באמת שעדיף שתחלק לכמה עניים.מבקש אמונה

כמובן, במילים "לדאוג לעולם הבא שלנו" התכוונתי בציניות..כי במקרה כזה זה נראה לי אגואיסטיות שרחוקה מרצון ה'.

הרי רצון ה' אמור להביא טוב ולא רע.

קיצור, אשריך אחי!! אני מקנא ברצון שלך לנתינה

באופן חד פעמי לעני אחד.חסדי הים
הרמב"ם כותב כבר את הרעיון שכתבת @מבקש אמונה
אבל כמו שהערת זה מתמקד בנותן ולא במקבל.
המהר"ל והיעב"ץ חולקים על עצם הרעיון לגבי הנותן ואומרים שדווקא לתת הרבה כסף בפעם אחת יותר קשה.
אף היעב"ץ מוסיף שלמקבל זה יותר טוב להביא לעני אחד את כל הסכום.

כמובן שיש את הדין הכללי של השולחן ערוך רנז, ט:
"לא יתן אדם כל צדקותיו לעני אחד בלבד". אבל זה נאמר באופן כללי.
כמו שמעיר ה'חכמת אדם' ש"לעולם רק נותן לזה".
לחלק ליותרמשיח נאו בפומ!
כל דבר הוא נכון לעשות מצד מסוייםוהוא ישמיענו
אם מישהו ירצה פירוט, אפרט בהמשך
הרבה צדקה לאדם אחדReminder
כי בסופו של דבר,
זה הרבה יותר משפיע.
נכון שבתכלס זה לתת לפחות אנשים מאשר 10,
אבל כל בן אדם זה עולם מפני עצמו,
ואם הצלחת לעשות למשהו את היום ממש, זה יותר לדעתי מאשר לתת לכמה קצת ולהשפיע פחות
^^ אני אישית נוטה למה שאת אומרתוהוא ישמיענו
בסופו של דבראוהביה
הוספתי עוד טיפהלה וחילקתי בין כמה וכולם היו ממש מבסוטים ברוך ה'🤗

אבל בכללי זה באמת שאלה מעניינת, אני חושב שזה גם משנה לטווח הארוך או הקצר.
שאפו על ההקפדה במעות מעשרברוקולי

שתתברך בפרנסה טובה
כיף לקרוא
לתת את הכסף לבית תמחוי.ותן טל
הכי יעיל, אם רוצים נגיד לתמוך בביטחון התזונתי של כאלו שבאמת אין להם.
כי לתת את הכסף לאדם יחיד - יש גם את הסיכון שיקנה בזה סיגריות או דברים לא נצרכים, או להבדיל אוכל לא בריא ולא מחולק נכון תזונתית וכו'.
ואם נותנים להרבה, אז שוב יכולים לקנות בזה סתם דברים או אוכל לא מדוייק תזונתית.

אבל בבית תמחוי הכסף ישמש לכיסוי הוצאות בית התמחוי ושם אנשים שצריכים באים ואוכלים ארוחות הגונות ובעלות ערך תזונתי טוב.

להבדיל - לעמותה שמספקת מצרכי מזון לנזקקים.
נכון, זה שונה מלתת ביד לאדם שפושט ד, אבל זה ניצול מיטיבי יותר של הכסף לצדקה.

אפשר נניח לעשות פשרה ש30שקלים תיתן בחמישיות ל6 עניים, ו70 שקלים תעביר לאחת מהאופציות שכתבתי לעיל...
לפי ההלכהחתולה פרסית
צריך להביא קצת לכל אחד
ככלל - קצת לכמה ענייםימ''ל
משנה:
והכל לפי רוב המעשה אבל לא על פי המעשה.

פירוש הרמב''ם:
המעלות לא יגיעו לאדם לפי רוב גודל המעשה אבל (=אלא) לפי רוב מספר המעשים, והוא שהמעלות אמנם יגיעו בכפול המעשים הטובים פעמים רבות ועם זה יגיע קניין חזק - לא כשיעשה אדם פעל אחד גדול מפעולות הטובות כי בזה לבדו לא יגיע לו קניין חזק.

והמשל בו כשיתן האדם למי שראוי אלף זהובים בבת אחת לאיש א' ולאיש אחר לא נתן כלום לא יעלה בידו מדת הנדיבות בזה המעשה האחד הגדול כמו שמגיע למי שהתנדב אלף זהובים באלף פעמים ונתן כל זהוב מהם על צד הנדיבות מפני שזה כפל מעשה הנדיבות אלף פעמים והגיע לו קנין חזק וזה פעם אחת לבד התעוררה נפשו התעוררות גדולה לפעל טוב ואח"כ פסקה ממנו וכן בתורה אין שכר מי שפדה אסור במאה דינרים או עשה צדקה לעני במאה דינרים שהוא די מחסורו כמו שפדה עשרה איסרים או השלים חסרון עשרה עניים כל אחד בעשרה דינרים ואל זה ההקש וזה ענין אמרו לפי רוב המעשה אבל לא לפי גודל המעשה.

אבל זה על דרך הכלל - כמובן שכל עניין לגופו, ואם הצורך של היחיד גבוהה משל הבודדים יש לזה מקום בשיקול.
אני לא בטוח שאתה צודקה-מיוחד

המקרה הזה מדובר על בנאדם שרוצה לעבוד על המידות שלו אז הרמב"ם אומר שעדיף שיתרום זהוב אחד כפול 1000 מאשר פעם אחת 1000 זהובים.  

"מפני שזה כפל מעשה הנדיבות אלף פעמים והגיע לו קנין חזק וזה פעם אחת לבד התעוררה נפשו התעוררות גדולה לפעל טוב ואח"כ פסקה ממנו"

נראה לי גם הגיוני שאם תתן לעני אחד 1000 שקל התועלת תהיה הרבה גבוה מאשר לתת לו שקל

הלכה מפורשתאלעדאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך