לידה ראשונה, היכן הבעל נמצאקול געגועים
מצד אחד רגע שחלמתי להיות בו, מצד שני ישנם סיפורי אימה שגורמים לי לחשוב פעמיים אם כדאי שאני אהיה שם ברגע הזה.

המלצות?
לא לוותר על זהלמה לא123

הרגע הכי מיוחד שתחווה בחייך

שום דבר לא משתווה לזה

ומה לגבי הדם, היציאות, הצרחות?!?קול געגועים
בגלל זה לוותר?למה לא123

אתה מאלה שמתעלפים מדם?

ולא תמיד זה צרחות ויציאות וכו

אל תצפה לכלום,פשוט תזרום. אם תרגיש שאתה ממש לא מסוגל,תצא ותבקש שיקראו לך ממש כשהתינוק יוצא

אבל מה אם הוא המלווה היחיד? במצב כזה שהוא יוצא לדעתיEu
צריך לקרוא למלווה אחר במקומו
אמא אחות חברה דולה...
אחרת היולדת לבד!
מה לגביי זה?ליאן
כולה דם... וצרחות? אצלי בלידה היה שקט מרגש... ממש לא תמיד יש צרחות .. ואם היא תיקח אפידורל אז בכלל אין סיבה לצרוח ... ויציאות? אם התכוונת למה שאני חושבת אז עושים חוקן לפני והכל בסדר....כל הדברים האלו זניחים לעומת החוויה הענקית שיוצאים איתה בסוף
רק לגבי האפידורל,חדשה ישנה
בטח שיש סיבה לצרוח.
לקחתי ב3 לידות אפידורל, אבל את הדקות האחרונות לפני שהתינוק יוצא מרגישים טוב מאוד. ויש הרבה על מה לצרוח.....
עוצמת הכאב וחוסר החמצן שהיה לי, זו הרגשה של בין חיים למוות ממש.
מסכימהEu
לקחתי אפידורל בלידה ראשונה וההוצאה עם ואקום היתה כאבי תופת צרחתי את גרוני והרגשתי שמבתרים אותי.
לידה שניה טבעית לכן עכשיו יודעת בדיעבד שזה ממש ממש לא אמור להיות ככה! אל תחשבו שאפידורל זה אבק פיות יש לו השלכות שלא יספרו לכן עליהן ולפעמים הן קשות!
בעלי היה איתי בשתי הלידות ולא ראה כלום מאלהמק"ר
אם אתה עומד ליד הראש של אשתך, הפנים שלך מופנות לפנים שלה, אתה תראה רק אישה במאמץ אדיר להוציא תינוק... זה הכל...
אל תוותר על זה!!
מה עם זה? זאת לידה. של הילד שלך.עודאנונימית
אתה מצפה לקבל אותו מוכן ורחוץ כשהכל נגמר?
סליחה אם נשמעת שיפוטית אבל אני שיפוטית. זאת שאלה ממש מעצבנת
למה להתעצבן..בת 30
עד לפני כמה עשרות שנים חדר לידה היה נחלתם הבלעדית של הנשים.
עצם זה שגבר נכנס לחדר לידה זה חידוש של הדור האחרון, ובכלל לא בטוח שזה מתאים לכולם!
מה זה ''מצפה לקבל אותו רחוץ כשהכל נגמר''?
כאילו זה משהו שהבעל חייב להיות שותף בו?
כאילו זה ''אתה מצפה לבוא הביתה לבית נקי ומסודר בלי שעשית כלום''...

מבינה תגובות שמעודדות את הבעל לעבור את החוויה של הלידה עם אשתו,
אבל מכאן ועד לטעון שזה לא בסדר שלא יהיה- הדרך רחוקה..
ואם יש בעל שקשה לו- אז כן, שיקבל את התינוק רחוץ ועטוף, מה רע?
מה המשמעות של הטיעון הזה?עודאנונימית
לפני שני דורות בלבד סבתא שלי חותנה עם גבר מבוגר ממנה בהרבה, שהתייחס אליה כמו לרכושו, לפעמים טוב ולפעמים פחות. עד יומה האחרון היא לא ידעה קרוא וכתוב ושום צעד גדול או קטן בחיים שלה היא לא בחרה עבור עצמה. בעלה ידע על לידת כל 9 ילדיו בדיעבד, כולל הילדים שנולדו בישראל בבתי חולים. אני הנכדה שלה כבר חיה חיים אחרים לגמרי בה אלף פעמים. בחרתי לי בעל ומקצוע ובעלי לא מצפה להגיע לבית מסודר, מה פתאום שייצפה ציפיה כזו? הוא מגיע לרוב ללב הבלגן ומפשיל שרוולים ומסדר ומטפל ומנקה כמוני. רוב הנשים וגברים בדור הזה חיים עם מערכת ציפיות מותאמת לתקופה. הורות זו עבודה קשה מאד מהשניה הראשונה, ולא הבנתי למה הבעל המפונקי מקבל פתור מצרחות ומדם כי זה לא מתאים לו. ולי זה מתאים?! אני מתעלפת מדם. אז מה, אני אמא ואני אישה ואני יולדת, זו בחירה שלי ויש לה משמעות.
אם זה מקרה ממש קיצוני או אם אשתו לא רוצה אותו שם מסיבה כלשהי זה משהו אחר, אבל גבר בוגר שעומד להיות אבא שמתלבט אם כדאי לו להיות נוכח בלידת ילדו כי הוא שמע שזה איכס ולא אסתטי זה מאד תמוה ולא לגיטימי בעיני.
המשמעות העיקרית היאבת 30
שלא כולם צריכים ליישר קו עם מה שנראה לאחרים נכון וראוי .
גם היום מערכת זוגית מוצלחת טובה ושמחה יכולה להתנהל באלף דרכים
אז בעלך מגיע לבלגן ועוזר?
יופי.
בעלה של מישהי אחרת לא והיא זו שמסדרת לפי שמגיע כדי לעשות לו טוב על הנשמה
בעלך מנקה ומבשל כמוך?
יופי.
בעלי לא. אני מבשלת ואפילו מבשלת במיוחד בשבילו אוכל כדי שיהיה לו חם וטעים כשהוא מגיע הביתה אחרי יום ארוך.

כתבת שרוב האנשים חיים בציפיות מותאמות.
אני נגד ציפיות. ציפיות מיועדות אצלי לכריות.
אני בעד להבין שכל אחד הוא שונה, גדל בבית שונה, תופס את הדברים אחרת, ומרגיש אחרת לגבי נושאים שונים.
אז מבחינתך גבר חייב להיות בלידה, כי למה שאשתו תעבור את זה לבד.
ואישה אחרת תהיה מוכנה להבין שלבעלה קשה בחדר לידה או שמראש תעדיף להיות עם דמות נשית בלידה, ושבעלה יגיד תהלים על הכסא בחוץ.

מצטערת, אבל האמירות החד משמעיות של ''איך דברים אמורים להתנהל ואיך אנשים אמורים להתנהג'' מפריעות לי.
אוהבת את תוכן הדברים ומסכימה איתם מאדשוב באביב

גם בלי קשר לתוכן הדיון!

חשוב שהדברים יקבלו מקום.

אל תהיה צודק, תהיה חכםאיה2

לפני הטיעונים (הפמיניסטיים למשמע אוזן) של "למה לו יש פטור",

ו"זה הילד שלו והלידה שלו"

אני חושבת שיש מקום לבדוק:

בהינתן בעל שדם, צרחות, יציאות וכו' מרתיעים אותו,

האם זה באמת יועיל לי כשיהיה שם? 

האם זה האינטרס שלי?

האם אני רוצה שהתמונות האלו ייחרטו לו בראש? 

אולי עדיף לי "לנצל" את נכונותו ורצונו הטוב בדברים שיועילו לי יותר ולא יכבידו עליו כל כך?

האם אני בעצם יורה לעצמי ברגל- כדי להכריח אותו להשתתף בחוויה שהוא לא מעוניין בה?

אולי כן, אבל אולי לא.

בזוגיות זה לא רק עניין של חלוקה צודקת שווה בשווה, בנטל החיים.

יש בהחלט עניין של לקבל את האחר על חסרונותיו ומעלותיו,

להנות (ולנצל) את המעלות ולהשלים עם החסרונות.

ולהתמקד בעיקר במעלות. 

א. אני פמיניסטית. לא מתביישת בזה, הכל בסדר.עודאנונימית
ב. שתיכן צודקות. אבל מי שהרצון שלה קובע פה זו אשתו. והוא אפילו לא הזכיר אותה ואת רצונותיה. שאל כדאי לי לא כדאי לי. זה מה שהדליק אותי.
ובאמת, שכל אחד יחיה את חייו כראות עיניו. זה תמיד נכון.
לא.בת 30
מה שקובע זה הרצונות של שניהם.
כמו בכל ענין אחר בחיים.
שניהם יכולים לגלות התחשבות בצד השני
ממש לא מסכימה. בלידה הרצון של האישה אמור להכתיב.עודאנונימית
הגחמות של בעלה הרבה פחות
מסכימה מאדמיואשת******
הצורה שאת מציגה את זה היא מאד "מלחמתית"חילזון 123

גחמות זה לא מילה נעימה בהקשר הזה
גם יש לו רצון או יכולת ולא סתם גחמות
ויש כאן זוג, שניים - הם צריכים לדון בזה
וראוי ביותר שיתחשב בה

התייחסתי לשאלה הפותחת.עודאנונימית
הניסוח של כדאי לי, זה לא קצת איכסה בלי אזכור קל של האישה היולדת היה נראה לי מפונק וגחמתי.ובלי קשר אני נכנסת לשבוע 42 היום אז כן אני מלחמתית משהו
קצת מצחיק הדקדוק בכל מילהאיה2

כולה הבנאדם כתב שאלה קצרה באיזה פורום

לא ניהל איתכן שיחה מעמיקה על השקפתו בנושא ומידת ההתחשבות הראויה ביולדת.

אולי התנסח לא נכון, אבל ההתקפות לא במקום

(ואולי אשתו אמרה לו: תעשה מה שאתה רוצה, לי לא משנה.... מאיפה אתן יודעות?)

אני רואה שהמגיבות פה הסבירו לו שהוא מוכרח לברר את העניין עם אשתו

לפעול לפי צרכיה ורצונותיה

מצויין

מה עוד?

חולקת עלייךבת 30
ברור שאם הכל תקין בין איש לאשתו, אז הבעל יבין שאשתו היא זו שבמצב רגיש והוא זה שאמור לתמוך.
יחד עם זה, האישה יכולה לגלות הבנה לקושי של בעלה.
ולמה לקושי של הבעל את קוראת גחמות ?
זה מאוד מקטין.
הכל בסדר ביני לבין אשתיקול געגועים
אני דואג ומטפל בה, ושומע את רצונותיה.

פשוט אני חשבתי עם עצמי על משהו ושאלתי כאן בפורום. משהו שקשור אלי, לא אליה, משהו שאני צריך להתמודד איתו. בסוף גם אני עובר משהו, והחוויה שלי משפיעה על החוויה שלה.
יופי ב''הבת 30
אני מסכימה איתך
זה שובניסטיחגהבגה
למה אשתו קובעת לו מה לעשות? לא הבנתי למה בדעתה יש להתחשב ובדעתו לא. זה לא ממקום של אוי איכס דם, זה לראות את הבת זוג שלו עושה צרכים, כן כן גם עם חוקן, נקרעת, מדממת, צומת, מתעוותת, למה? הוא אוהב אותה זה קשה לראות ככה אדם שסובל לגברים לא מיועדים לזה. יש כאלה שכן ויש כאלו שפשוט לא מסוגלים לעמוד בזה וזה לא הופך אותם לפחות גבריים או סוג ב' .
מה קשור שוביניסטי. בעיני זה כן הופך אותם לבני זוג פחות טוביםעודאנונימית
חד משמעית. אם בעלי היה עובר הליך רפואי בסדר גודל של לידה הייתי נשארת לצידו ואיתו, אפילו שזה היה לי קשה בוודאות. גם אם זה כולל חצי שעה של אבדן שליטה על סוגרים.
שוב מסכימה. איזה כיף שמדבררים אותימיואשת******
אין צד שבעולם שלא הייתי נשארת לצד בעלי
סליחה כן, אנשים נשארים לצד בני זוג עם אלצהיימר חס ושלום. בלי שליטה, סועדים אותם במסירות גם כשהם לא מכירים אותם!
זה לידה. צעקות כי לאשתך כואב שיוצא הילד שלכם! קצת קקי. תתרגל תכף תחליף מלא טיטולים. דם. לי יש כל חודש. תתמודד. תתבגר. כמו שאני התבגרתי.
לא מסכימהשוב באביב

ההגדרה לבני זוג טובים או פחות טובים לא תלויה רק בהתחשבות הבעל בצרכי אשתו

בני זוג טובים זו הגדרה הדדית, גם אישה צריכה להתחשב בצרכי בעלה.

נכון שבלידה מבחינת סדרי העדיפויות האישה קודמת , אבל אם היא מסוגלת לראות גם את צרכיו בעת הזאת ולהתחשב בו ,זה לא מוריד מערך הזוגיות שלהם, להיפך!

אם היא צריכה אותו שם, מבקשת ממנו להישאר והוא בוחר לא להתחשב בה- זו אנוכיות מצידו= זוגיות בעייתית

אבל אם היא תשמח שהוא יהיה שם אבל רואה את הקושי שלו ויכולה להסתדר עם עזרה אחרת= זוגיות תקינה

זה לא תמיד שחור לבן. עונה מהמקום שאני התחשבתי בבעלימיואשת******
הוא הסביר כמה קשה לו. ואני התחשבתי ואמרתי בסדר. אני אסתדר. ויתרתי.
ועד היום אני לא סולחת לו שהוא העמיד אותי בסיטואציה הזו שהייתי צריכה בכלל לשקול את זה, ושניסיתי להיות אשה טובה ולוותר ולהתחשב. והתחשבתי
וסבלתי והוא לא היה שם. והייתי צריכה אותו. לעולם לא אסלח לו על זה. ולא משנה כמה זוגיות ואהבה טובה יש ביננו ויש ברוך ה. לא מסוגלת לסלוח על זה. זה לא שאלה שבן זוג צריך לשאול. היא לא פיירית.
כמו שאני אשאל אותו מעכשיו אם חס ושלום יקרה לו משהו או אלצהיימר או תאונה אז זה בסדר שאני אלך. כי זה יהיה לי קשה. זו לא שאלה שצריכה להישאל.
זו דעתי.
מסכימה שזו לא שאלה שצריכה להישאלשוב באביב

גבר לא צריך להעמיד את אשתו בזמן לידה במקום של בחירה.

אבל אם "היא" רואה שקשה לו- בלי שיבקש הקלות, ויכולה להתחשב בו, כי לא חייבת את עזרתו- זה בסדר לשחרר, זה לא מוריד מערך הזוגיות.

בלידה האחרונה שלי היו איתי בחדר גם אמא שלי וגם תומכת וראיתי שבעלי לא מוצא את מקומו ולא יכול לעזור- שחררתי אותו.

הוא לא ביקש, והוא כן היה איתי בלידות קודמות והפעם יכולתי לשחרר אותו בכיף.

אוקי, זה משהו אחר. צודקתמיואשת******
באותו רגע, אם את רואה. מסכימה איתך. וכל הכבוד לך.
אותו דבר הפוך. אם היית מתעקשת שיישאר והוא היה נשארהמקורית

אבל יוצא באותה תחושה כמוך?

ש- מה פתאום גרמת לו לעמוד בכזה קושי, ואיך את לא יכולה להתחשב בו? ולא היה סולח לך??

אני חושבת שזה ממש לא פיר לצד השני להכריח אותו לנכוח בסיטואציה שהוא לא רוצה להיות בה

אם בנאדם אומר לך שהוא לא מסוגל אז צריך לשחרר לא בכח כל דבר כי - אנחנו פמיניסטיות וזה הילד שלו ומה אני צריכה לסבול לבד?? מפתאום! תתמודד ויאללה מלחמה

אם הוא רוצה והיא רוצה מעולה למרות שעדין בעיניי עדיף שלא אבל כל אחד עושה מה שבא לו

אבל אם אחד הצדדים לא רוצה אז לדעתי ממש לא להכריח ולהיתפס על זה. אם קשה לו כנרא ששאחרך זה משפיע על האנטימיות והכרתי את זה מקרוב שחברה טובה התעקהש שבעלה יכנס איתה ואחרכך האינטימיות שלהם מאוד נפגעה

וואו מה הקשר פמיניסטית? את אמיתית?מיואשת******
נראה לך שאני רוצה אותו שם כי אני פמיניסטית??? אולי כי היא הבן זוג שלי והיחיד שיכול לתמוך בי ואני צריכה אותו כי אני הולכת למות מפחד וכאבים ודאגה ולא יכולה להתמודד עם זה לבד???
ובעיני אין שום השוואה בעולם בין הכאב הפיזי והנפשי של מי שעובר את התהליך עצמו לבין הפחד של המלוןה
גם בעלי אחרי שגדל והתבגר נפשית מבין ומסכים ומצטער עד עמקי נשמתו.
לא שזה מפייס אותי.
אם מחר הוא צריך לעבור ניתוח מיעיים אין צד שבעולם שלא הייתי מלווה אותו.
זה ממש הזוי לקשר את זה לפמיניזם. הפוך, פתאום כולם גברים רכי לב ונפש ומסכנים שלא יכולים לדאות קצת דם. או מפחדים לשמוע אשה צורחת. האשה שלהם. במקום להיות חזקים עבור האשה. תומכים בה במצוקה שהיא עוברת. מי יהיה שם עבורי אפ לא הבן זוג שלי. ברגעים הקשים הוא בורח? זה נורא

ואני יודעת שזה משפט חריף- אבל אם הצד השני לא מסוגל לנכוח בסיטואציה של לידה עם אשתו אז הוא לא בשל להביא ילדים לעולם.
גם אני לפני הניתוח רציתי לברוח ולהודיע שאני לא יכולה לעמוד בזה. נו באמת. זה גברים ילדותיים וחסרי יכולת לתמוך באשה שלהם בכאבים שהיא עוברת. בכלל לא קשור ללידה. גם אם הייתי עוברת ניתוח כלשהי אחר לא הייתי מצפה מבעלי לבוא ולומר מותק קשה לי להיות פה תתקשרי אלי כשתעברי את זה.
כשהייתי במיון עם ילדה שלי יתקעו לה עירוי וזה גרם לי להרגשת התעלפות אני הלכתי?? שלום תינוקת אמא לא יכולה לראות דם אולי אחר כך יהיה לה קשה לחבק אותך תסתדרי לבד.
באמת!
את לא יכולה להיכנס לניתוח המעיים שלו ולנכוח שםהמקורית

אז דוגמה זו אינה רלוונטית . לעומת לידה שבה הכל חשוף. לא לכל אחדזה מתאים

וכתבתי את העניין של פמיניסטית כי היה נראה  לי שזו הגישה הכללית של מי שמתנגדת לכך שבעל לא ינכח - כאילו מה פתאום שאסבול לבד? אני מקלבת מחזור כל חודש אז מה אתה נבהל מקצת דם?

אני עדיין לא מצליחה להתחבר למה שאת אומרת. בעיניי אם הבעל לא מסוגל ולא רוצה אין מה להכריח אותו להיות חזק. כי כמו שאת זוכרת לו גם הוא יכול לזכור לך שאילצת אותו להתמודד עם הקושי הזה והוא לא היה מוכן

בעלי למשל מאוד מאוד נלחץ מעוצמת הכאב שלי הוא ממש נהיה לבן וחלש והוא מנסה להיות גיבור אפילו שאני חושבת שהוא לא צריך להיות איתי ממש בחדר חח אז אני כבר דואגת להוציא אותו החוצה ולדאוג שלא יראה את פניו עד שהכל נגמר 

ובכלל מבחינתי אין לו מקום שם עד אחרי

אני לא חושבת שצריך לפתוח על זה דיון רחב יותר ממה שנאמר אלא שצריך להגיד את הדברים גם מהצד השני - שזה שבעל עלול להיגעל אחרכך מאשתו זה לא דבר של מה שבכך, וזה מוכר אפילו ע"י פסיכולוגים, ואת זה הרבה נשים לא לוקחות בחשבון

ואפילו אם לא ייגעל מאשתו אחרכך אלא יחווה את זה כטראומה בעצמו - הרבה נשים לא רואות. ויש לתת את הדעת על כך, אפילו שגם לה יש צורך, כי לרןוב - הנשים מצליחות להתגבר על החוויה כי יש הורמונים של אחרי לידה וכו ואצל גברים זה לא קיים

ועוד יותר אם הבעל בעצמו מתקשה להתמודד. 

אני אסביר בקצרהמיואשת******
קודם כל , לא ממקום פמיניסטי אלא ממקום שאני לא יכולה בלעדיו.
דבר שני את אומרת- כמו שאת לא סולחת לו וקשה לך גם הוא קשה לו וכמו שאת כועסת שאת
לא יכולה בלעדיו אולי גם הוא יכעס שקשה לו מדי. אז את לא תכריחי אותו להיות חזק כשהוא לא יכול, ומצד שני זה הרי מכריח אותי להיות חזקה כשאני לא יכולה.

אז במקום הזה, אם נניח שנינו אותו דבר, כל אחד מרגיש שהוא לא יכול לתת לשני את מה שהוא רוצה כי הוא מפחד וקשה לו, אז הרצונות של מי שעובר את התהליך הכואב עצמו (ואני לא מדברת על לידה דווקא אלא כל פרוצדורה רפואית כואבת) מקבלים קדימות על פני הרצונית של המלווה. כי אין השוואה ברמת הפחד והכאב של מי שעובר משהו למי שמלווה אותו.

מבחינת הלכה מותר למלווה של יולדת לחללל שבת אם היא צריכה את זה. אז גם הלכתית רצונות היולדת קודמים. אבל מבחינתי באמת גם במקרה הפוך שאני אפחד מוות לבוא איתי לאן שהוא וזה יגעיל אותי אימים, אם הוא יצטרך אותי והוא עובר משהו, אז רצונו קודם. זו דעתי
אני מבינה את מה שאת אומרת אבל סופו של דברהמקורית

הניסיון של הלידה הוא של האישה בלבד מבחינת הכאב והכל והאישה בכל מקרה תלד, אז לא מבינה למה להכניס לתוך זה בעל שלא יכול להיות שם מצד התחושות שלו? כמו שציינתי לפני חוויית הלידה לרובנו עוברת בסוף כי יש הורמונים וכו וזה עוזר להתאזן אצל גבר לא ופה השיקול בעיניי

כנראה שנסכים שלא להסכים והכל טוב

וואו. לא יודעת מאיפה להתחיל אפילומיואשת******

האשה בכל מקרה תלד אז שתסבול עד הסוף ובעלה לא, זה הסתכלות כל כך עקומה בעיני שאין לי מה לומר.

נסכים לא להסכים (ואפילו זה קשה לי)

אם הוא היה יוצא בתחושה כזו כי אשתועודאנונימית
רצתה שיהיה נוכח בלידה שלה, הוא היה זוכה מבחינתי בתואר הגבר הכי ילדותי ואנוכי בעולם. באמת.
כל הכבוד לך, את מיוחדת ויוצאת דופןחגהבגה
לא כולם מסוגלים, וזה לא אומר שהם לא בסדר..
יוצא דופן להשאר לצד בן הזוג בזמני חולי וכאב?עודאנונימית
ממה שאני רואה סביבי זה הסטנדרט. בה שכך ולא עלינו.
לא חולי וכאב זה שונהחגהבגה
אל תשווי דלקת גרום עם חום, קשה ככל שתהיה או אפילו לא עלינו אלצהיימר או מחלות נוראיות של זקנה ללידה, בואי..
זה שגבר מתלבט אם להיכנס ללידה זה לא בגלל שהוא לא מספיק אוהב את אשתו ומםחד על עצמו אז בורח מהמקום, זה מגיע ממקום אחר. יש גם הרבה רבנים שלא ממליצים לגברים להישאר מנסיון. שוב, כל זוג ומה שטוב לו. אני בכלל לא הרגשתי שאני צריכה את בעלי, גם ככה אי אפשר לגעת והוא לא יגיד לי ליד אמא שלי שהוא אוהב אותי ומצד שני אמא שלי חיזקה אותי ונתנה לי המון כוחות נפשיים וגם עזרה בצורה פיזית.
בלידה האחרונה, היא הייתה, חזרה הביתה והגיעה ממש לחלק של הלחיצות, הכל קרה מהר, ו מאוד עזר לי שהוא היה בזמן הצירים הכוכבים, ו מאוד עזר לי שהוא יצא בלחיצות והיא הייתה ואז נכנס להחזיק את התינוקת כשטיפלו בי.
זה אינדיווידואלי.
לא חושבת שבכזאת קלות כולן פה היו נכנסות לניתוח לב פתוח של הבן זוג שלהן. כשבן הזוג בלי הרדמה, במצב ערות, צורח, דם משפריץ, הרופאים נאבקים על שיישאר שפוי כדי להצליח את הניתוח. חס ושלום, שכולם יהיו בריאים. נכון, יש לידות עם אפידורל, כשהוא משפיע ויש נשים שהלחיצות הן ללא צרחות איומות ויציאות. ויש שלא.
אם הנוכחות שלי היתה תורמת משהו,עודאנונימית
הייתי נשארת בניתוח לב פתוח גם. מניחה שרוב בני ובנות הזוג כמוני. והנוכחות של בעלי מאד מאד תרמה בלידות שלי. היו רגעים של סטרס,של ירידות דופק, של קבלת החלטות, לא מדמיינת את עצמי עוברת את זה לבד ועוד תוך כדי לידה. אני מבינה שיש נשים שזה אחרת אצלן וזה סבבה, מקבלת לגמרי, אנשים הם שונים וזוגות הם שונים. אבל המשקל של ההחלטה הזו לדעתי צריך להיות אצל האישה ולבן זוג יש תפקיד חשוב להיות שם עבורה, איך שמתאים לה. ככה זה נכון בעיני. אחרי כל אחת מהלידות שלי בעלי שיתף אותי כמה הוא נלחץ ופחד באיזשהו חלק. ותמיד הייתי בהלם, הוא נראה ככ רגוע ובשליטה ונתן לי ככ הרבה כח. הוא היה שם בשבילי ובשביל הילד שלו. זה מה שגבר ואבא צריך לעשות לדעתי.
אגב הלידות שלי היו גרפיות ולא סטריליות בכלל, עם דם והפרשות וצרחות. בעלי נשאר ליד הראש, לא נחשף לשום דבר שלא רציתי שייחשף. זאת אופציה שקיימת, באף אחת מהלידות לא שכבתי חשופה כמו שמתארים פה.
כמו שאמרת, אנשים הם שונים וזוגות הם שוניםשוב באביב

מכירה גברים שהתעלפו בלידות, אוי ואבוי אם בעלי היה מתעלף לי באחת הלידות, לא רק שהוא לא עוזר אלא שהפוקוס של הצוות עובר אליו.

גברים כאלה עדיף שלא יהיו נוכחים. עפ"י החוק הידוע- אם אתה לא עוזר, לפחות אל תפריע

לא להשוות אלצהיימר ללידה? ברור שלאמיואשת******
איך אפשר אפילו
אלצהיימר פי אלף יותר קשה
אלוקים שישמור, טיפלת פעם במישהו כזה? אפילו שעה? אני כן
האמת שטיפלתי בסבא שלי ז"ל כשהייתי נערהחגהבגה
וזה היה הרבה יותר גרוע מאלצהיימר, ממש לא שעה. הוא גר איתי בבית, חודשיים. וגם לפני כן ואחרי כן.
אבל בלי קשרחגהבגה
לא אמרתי שלידה זה יותר גרוע.
אמרתי שזה סוג שונה ולכן אי אפשר להקיש מאחד לשני
באלצהיימר צריך להחליף טיטוליםמיואשת******
לעשות מקלחות
זה הרבה יותר קשה מרק לעמוד ליד הראש של אשתך בלידה. לדעתי.
צודקתחגהבגה
כשאת מתארת את זה כך.
אבל לא כל אלצהיימר בכל שלב מאופיין בלהחליף טיטולים ולקלח. יש מטפלת בשביל מקרים קשים, ואני לא חושבת שמישהו ישפוט בן זוג/ילד/קרוב משפחה של מישהו שמקבל עזרה של מטפל מוסמך לכך במקום לעשות זאת בעצמו.
ומצד שני לא כל לידה הבעל רק עומד ליד הראש של אשתו ולא רואה כלום.
כל מקרה לגופו.
נכון נכוןמיואשת******
ברור שלא תמיד
ואכן לוקחים מטפל ולא שופטים , אבל כמעט תמיד בהתחלה הבן זוג עושה. וגם אחר כך... להאכיל ולנגב סנטר וכו. אנשים עושים הקרבות מדהימות לבן זוג שלהם
אני חושבת שאפשר בכל לידה להגיע למצב של הכי פחות איכסה וכו לבעל אבל כן אפשר לצפות ממנו שיעשה את המירב במקרה שאשתו זקוקה לו ולא יגעל מדם וכו.
אפשר לסכםחגהבגה
שכל מקרה לגופו והפותח, @קול געגועים, אתה צריך לדעתי פשוט לדבר בפתיחות ושקיפות עם אשתך, מה היא רוצה ו מעדיפה, ו לראות איך אתה מתמודד עם זה, ומה ההשלכות לכאן ולכאן.. כפי שניתן לראות כל אשה מקבלת את העניין באופן שונה וחשה ביטחון באופנים שונים, ולכן זה מאוד אינדיווידואלי..
כן , אבל לבוא בגישה של כן להיותמיואשת******
כי אם הוא אומר אני רוצה היא תרגיש מספיק בטוח לומר לך את האמת כמה זה חשוב לה
וגם לא תמיד יודעים עד הלידה
ובטח לא לבוא ולומר לה אני מפחד שהדם והיציאות והצרחות שלך יגעילו אותי כי זה מעליב ברמות
אם כבר בלידה הרבה יותר מקובל והגיונייערת דבש
שהבעל יהיה
לידה זה ממש לא דומה לסתם מחלה!
זה הבאת ילד משותף לעולם!
והבעל ממש לא אמור לנקות את אשתו
או לראות את ההפרשות שלה...
הוא עומד לידה, מתמקד ומסתכל עליה.. ויכול להסיט את המבט כשקשה לו.

וואוו
ממש לבי לבי על אלו שצריכות לעבור את זה לבד.
ולא
אמא לא יכולה להחליף בנזוג.
זו יכולה להיות חוויה אינטימית זוגית ואישית כל כך..
ואמא שלי לא יצרה איתי את הילד הזה ולא תגדל איתי אותו.

( וזה בתור אחת שאמא ודולה היו איתה בלידה..
אבל ממש! ממש לא במקום הבעל!)
בדיוק מה שאני מרגישקול געגועים
לא חושבת שזה מבא ממקום של גועל או אסטניסטיותחגהבגה
מראה כזה של האשה יכול לגרום לבעל רתיעה, גם אם הוא אוהב אותה יותר ממה שאוהב את נפשו שלו, דחייה ו אפילו פחד להיות איתה כשיהיו מותרים, כי בתת מודע לא רוצה לגרום לה לסבל כזה שוב.
לא בודה מדמיוני, 'מסובב על מקרים אמיתיים'...
חבל לפספס רגע כזהליאן
השניה שהתינוק יוצא זה רגע כל כך טהור ומצמרר ועוצמתי ומרגש .. אי אפשר להסביר את זה בכלל.....
למה לפספס דבר כזה??? וגם אם יהיה רגעים קשים בלידה למה האישה צריכה לעבור את זה לבד???
ממני אישה שבעלה לא היה איתה בלידה ובכל מריבה אני דואגת להזכיר לו את זה.
תודה על ההסבר הטכני, לא ידעתיקול געגועים
תהיה איתהיערת דבש
חבל להפסיד רגע הכי משמעותי בחייכם ובחיי הילד שלכם.

ואתה יכול להיות יותר באזור הראש שלה, ברגע הלידה, ולא חייב להסתכל אם יש דם וכו'.

התפקיד שלך שם,
לצידה
מחזק, מעודד, תומך
נותן כוח.
מתרגש איתה ביחד.ומקבל בזרועות פתוחות את הבן/הבת שלכם שמגיח/ה אל החיים
לא לפספס בעד שום הון שבעולם ! תודה לי אחר כך.חשוב לחייך
המלצה- לא להחליט מראשבת 30
תוך כדי לידה לעשות מה שמרגיש לך נכון.
אל תכפה את עצמך להיות ליד אשתך אם זה ממש קשה לך, ואל תחליט שאתה בחוץ כי אולי קשה לך.
תדברו על זה קצת לפני, תראה מה היא מרגישה.
לידה ראשונה יכולה להיות ארוכה- חלק מהזמן אתה יכול להיות איתה וחלק לא.
חוצמזה- שלא כל לידה היא סיפור אימה...
אם היא תיקח אפידורל אז מן הסתם צעקות וצרחות לא יהיו שם.
ואם לא- יהיו צעקות, אבל זה באמת משתנה מאישה לאישה.
אישית- בלידה הראשונה בעלי נכנס ויצא וברגע הלידה עצמו היה בחוץ כי ככה העדיף.
שאר הלידות היה איתי כל הזמן- גם כי לא היה איתי אף אחד אחר, וגם כי הן התנהלו בצורה מאוד שונה- קצרות יותר, רגועות יותר, שקטות יותר, ויותר בשליטה באופן כללי.
בכל הלידות שליאמ פי 5

הבעל היה עד שהתקדמו הענינים

התנוק יצא ואז הוא נכנס חזרה

גם אצליבהריון שוב
והייתה איתי עוד מישהי... אמא/דולה שסהכ יכלו לעשות הרבה יותר ממנו בזמן הזה..
בעלי לא היה איתי פעם אחת ועד היום אני לא סולחת לומיואשת******
והסיבה לא משנה בכלל. פשוט לא. לא אכפת לי כמה זה קשה לו מגעיל אותו ונורא לו. זה לא משהו שאני אמורה לעבור לבד . כאילו שלי זה לא קשה ומגעיל. אם אשתך צורחת אז עוד יותר היא צריכה תמיכה ממך. מה זה משמה בכלל אם זה קשה לך. לה זה לא קשה? כשקשה ומגעיל בורחים? תודה לאלוקים שלא אתה צריך לעבור את הדם היציאות והצרחות ושאתה רק צריך לתמוך ולא לחוות את זה בעצמך ותנשק לאשתך את הרגליים שהיא עוברת את זה ותהיה גבר ותהיה איתה.
סליחה אם אני מוציאה עליך את הכעס שלי אבל באמת זה הדבר היחיד שלא מסוגלת לסלוח עליו בחיים. בחיים
תודה מאמי ❤️מיואשת******
וואי זה מציף לי..
ולאשתך זה לא אימה?????אוהבת טבע
למה שתעבור סיפורי אימה כאלה לבד???
זה הילד/ה של שתיכים!!
גם היא לא נהנית מהצרחות של עצמה, מהיציאות, מכאבי התופת, ומההרגשה שהנה, סוף העולם הגיע...
היא עושה את זה בשביל שתיכים!!!!!
אימה?בת 30
יואו.
קשה, כואב, מתיש, סוחט.
אבל אימה???
אם יש עוד מלווה- אמא, דולה, וכד'- יש מי שיכול לעזור.
ברור שזה קשה גם לה!קול געגועים
לכן אני רוצה להיות שם, פשוט אני יכול לעשות יותר נזק מתועלת.
תנסו מראש לסכם מה היא צריכה ממך ואיךEu
תוכל לעזור ואז לא תעשה "יותר נזק מתועלת"
האמת היאבת 30
שזו לידה ראשונה.
לא אתה ולא היא יודעים מה יהיה.
תחשבו על זה, תדברו על זה.
אבל אל תחליטו שום דבר באופן מוחלט סופי.
תנו לחיים להיות...
תדברו על זה. מה אשתך חושבת\רוצה? זה נראה לי שיקול משמעותיחילזון 123

אולי היא מעדיפה רק תמיכה שלך ואולי היא מעדיפה תמיכה של אמא\דולה ושאתה תהיה רק ליד ואולי משהו אחר

בכל אופן כדי שזה לא יהיה מפחיד\מלחיץ\אימה\חוסר אונים וכו'
זה הזמן לקרוא וללמוד על הנושא
ללמוד על המנגנון של הלידה. מה עוזר לתהליך, למה זה טוב כל הצירים האלה וכו'.
אפשר ללכת ביחד לקורס הכנה ללידה קבוצתי 
או ללכת לפגישה-שתיים עם דולה שמכינה ללידה ותסביר לכם באופן פרטי רק לשניכם

ולא לשכוח שלידה זה דבר מופלא, שה' ברא, ובסוף יגיע הילד שלך, שאתם בטח מחכים לו מאד...
בהצלחה

זה מזכיר לי בדיחהoffset

על גבר שהודיעו לו שנולדה לו בת, והוא יצא בריקוד מרוב שמחה.

שאלו אותו: למה אתה כל כך שמח?

והוא ענה: כי הבת הזו לא תצטרך לעבור את מה שאני עברתי בשעות האחרונות...

עוצמת הרושם החיובי והחוויות החיוביות בלידה, בפרט לך כבעלקרן-הפוך
ואבא - עולים על הרושם של הדברים הפחות נעימים בלידה.

עוצמת החוויה הזוגית, לעבור ביחד את תהליך הלידה, גם להיות שותף וממש צמוד אליה לתהליך הכואב שהיא עוברת באותם רגעים, לצעקות - זו חוויה של שניכם, אתה לצידה ״באש ובמים״, לא רק לצידה בזמנים היותר יפים ויותר נעימים.

יודעם דחיקה כואבת, באים לכל מוכנים נפשית, הבעל מרגיש קצת חסר אונים שלא יכול להקל על אישתו ברמה הפיזית - אך תמיכה נפשית והשריחת רוגע וחיזוק נפשי ורגשי, בוודאי שאתה נותן ברגע שאתה צמוד אליה כל מהלך הלידה.

רק במצבים רפואיים מורכבים מאוד בלידה, על פי צורך רפואי, הצוות הרפואי מבקש מהבעל לצאת - כדי להשאיר את השטח לאנשי מקצוע בלבד.

החוויה העוצמתית להיות שותף ללידה של ילדך - תישאר חקוקה בזכרונך לכל החיים.
אל תוותר על החוויה החשובה והמרכזית שלך, שלכם כזוג.
אני חושבת שמתפקידך כבעלאיה2

הוא פשוט להיות מאד פתוח וקשוב למה שאשתך רוצה

(סליחה על האמירה הפומפוזית).

תבין,

לידה היא סיטואציה מאד מפתיעה, מאד חדשה (כל פעם מחדש!)  וחוץ מזה- זוכרים אותה לתמיד, לפרטי פרטים...

אשתך תזכור לנצח (תרצה או לא תרצה) מה היה ואיך אתה תפקדת בשעה הזו.

לעניות דעתי, כדאי לך לדבר איתה כבר מעכשיו על מה שהיא רוצה ומתכננת (אמא שלה תבוא? דולה?  מה היא מצפה ממך? וכו')

אבל תדע מראש

שאתה צריך להגיע קשוב ופתוח כמיטב יכולתך

לראות מה צריך בשטח בסופו של דבר.

היא רוצה שתחזיק לה את היד ותלטף אותה? שתתקשר לתרום כסף לצדקה?  שתקנה לה קפה במכונה? שתהיה נוכח בלחיצות או שתצא?

תשובות יהיו רק בשעת הלידה בעצמה.

פשוט להגיע קשוב ונכון לסייע.

(ממש פשוט חיוך

קול געגועים עונה לךEu
לדעתי זה ממש תלוי בהמון דברים
איך אשתך לגבי זה? אני אישית היתי חייבת רק את בעלי שם אבל לא כולן כמוני יש כאלו שמעדיפות חברה/אמא/דולה.
דבר שני האם אתה מרגיש שאם תפסיד אתה תתחרט?
האם אתה מרגיש שאתה ממש רוצה להיות שם בשבילה ברגעים הללו?
לאשתי לא כזה משנהקול געגועים
היא אומרת שאני אעשה מה שטוב לי, היא רוצה להיות מרוכזת ובלי דאגות למישהו אחר. אני לא רוצה להיות במצב כל כך קיצוני שבסוף יגרום לנזק יותר מאר תועלת.

אני לא יודע מה זה, מעולם לא הייתי, לכן אני שואל.
מציעה אפשרות נוספת..באר מרים
ומבקשת מכל הלוחמניות כאן לא להגיב..

אצלנו (ואנחנו משפחה בגודל דו ספרתי כך שיש לי נסיון בהרבה לידות..)
בלידות הראשונות מאוד בניתי על התמיכה של בעלי וכל לידה התאכזבתי מחדש שהוא לא תמך בי בדיוק כמו שרציתי.
בשלב מסויים הבנתי שהלידה היא התמודדות פנימית שלי מול עצמי ומול הקב"ה.
אני מאוד זקוקה לנוכחות של בעלי בחדר ולידיעה שהוא שם ושאם יקרה משהו או יהיה צורך בתיווך מול הצוות הוא לצידי, אבל לא צריכה אותו ממש מעודד ותומך פעיל.

אז הוא נמצא איתי בחדר לידה אבל נותן לי מרחב להתמודד איך שטוב לי. הוא בינתיים מתפלל. אם אני צריכה אותו אני פונה אליו ומדריכה אותו לפי הצורך.
בשלב הלחיצות הוא נמצא בחדר, אבל מאחורי וילון או בצד, ככה שהוא שותף פאסיבי.. שומע וחווה מרחוק אבל לא ממש רואה כלום.
אם אני צריכה אני קוראת לו. לפעמים חשוב לי לשמוע את קולו..
ואני ממש יודעת שיגיע שהוא מתפלל שם בקצה החדר ובעיקר לעצם זה שהוא נוכח ומאפשר לי להיות אני יש משמעות גדולה בשבילי, יותר מהעמדה הנפשית של תלות בו כתומך ומושיע..

לנו זה טוב.
והזוגיות שלנו מעולה גם כשכל אחד מאיתנו נמצא בעמדה אחרת.
רק מניחה אפשרות והולכת..

גם אנחנו ככהרקלתשוהנ
שתי לידות סך הכל, אבל היתה איתי דולה מהממת, ואמא שלי הגיעה.
בעלי היה נוכח בחדר, אם היה צריך ביקשתי ממנו לקרוא למיילדת וכו', תכלס מה שאני צריכה זה שיהיה שם, נוכח, איתי, ושיתפלל...
לא מבינה למה את חושבת שזה יגרור תגובות לוחמניותמיואשת******
כל הדיבור הוא האם יהיה איתה בלידה או לא בכלל. לא דיברו על מה יעשה שם. אם כן יעשה עיסוי או יעודד או יחזיק יד או איפה יעמוד או לא יודעת מה.
הדיון היה על אפ יההה או לא
חושבת שגם אני הדגשתי שצריך למצוא את הדרך שיהיה בצורה שטובה לשניהם.
בעלך איתך
בדרך שמצאתם שטובה לשתיכם וזה נהדר ומבורך.
^^ בדיוקיערת דבש
ואם טוב לשניהם גם כשהוא לא איתה בחדר?באר מרים
לאחת טוב בעל צמוד ותומך שיושב לידה ופעיל ושותף,
לשניה בעל שנוכח מרחוק,
השלישית מעדיפה שיקרא תהלים מחוץ לחדר לידה ,
והרביעית מרגישה הרבה יותר רגוע בידיעה שהוא זה ששומר על הילדים הקטנים בבית בזמן שהיא נוסעת ללדת עם אמא/דולה. (יש לי חברה כזאת.. ויש להם זוגיות מדהימה אפילו שהוא בכלל לא מגיע איתה לבית החולים!)

איזה דגם הכי נכון? זה נושא לשיח זוגי שלוקח בחשבון את הצרכים והמקום של שני בני הזוג.
אני מסכימה עם מי שאומרים שבלידה בכל זאת האשה במרכז, אבל חושבת שאי אפשר לבטל ולהתעלם גם מהעמדה הנפשית של הבעל, וכחלק מפיתוח שיח זוגי נכון גם כאן ראוי שישוחחו וימצאו את הפתרון המכיל והנכון לשניהם, בלי שאחד מרגיש שהוא נאלץ לוותר לטובת השני אלא מתוך תמיכה והכלה הדדית.
כשלכל אחד יש נכונות אמיתית לשמוע ולתמוך בבן זוגו אין הנחה ש"אני במרכז והוא חייב לי הכל" וגם לא הנחה ש"אני עושה מה שטוב לי ולא רואה את המצוקה שלה" אלא משוחחים ומוצאים פתרון משותף שנכון לשניכם.

והכי חשוב: לא משווים לזוגיות של אחרים! זה שחברה שלי או שבקורס הכנה ללידה או בסרט שראיתי דיברו והציגו דגם זוגי מסויים של חוויות לידה, לא אומר שזה מה שנכון לנו. (ואפילו לא זה שנשים בפורום דיברו על זה בלהט..)
ומי שינסה להכריח את בן הזוג להיות במקום שלא אמיתי לו רק יפסיד מזה, במיוחד ברגע כל כך חזק כמו לידה שאי אפשר לזייף שם.

וזה נכון לשני בני הזוג.

יש דגמים שונים של זוגיות.

וכולם יכולים להיות בונים וטובים.
כל עוד הם בהסכמה הדדית ובתיאום בין בני הזוג.
אם טוב לשתיהם זה מצויןמיואשת******אחרונה
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך כ"ג בשבט תש"פ 09:50
הדיון לא היה על זה.
נראה לי שלא קראת את הדיון עד הסוף
על כל ענין ההתחשבות והעמדה הנפשית של הבעל כתבתי באריכות בהודעות אחרות

עורכת- נראה לי עניתי בקצרה מדי

מאד אהבתי כל מה שכתבת ואני ממש מתחברת לזה.
אני לפחות הבנתי את הדיון שהתפתח כמובן מהשאלה המקורית כמה קורה כשהאשה כן רוצה והבעל מפחד מדם וכו. מצד אחד להתחשב בעמדה הנפשית של הבעל נשמע ממש מתבקש ומצד שני כתבתי את החוויה האישית שלי ומה שהיא גרמה לי. מתוך זה יש את מה שאני חושבת שנגזר מה אישית שלי ואחרים יחשבו אחרת. אבל לדעתי השיח צריך להיות ממקום של מה האשה רוצה קודם כל בלי שהבעל יגיד מה קשה לו. כי בני זוג אוהבים רוצים להתחשב זה בזה ונוצר לדעתי מצב לא פיירי שבו אשה שסובלת כל כך הרבה מנסה להתחשב במישהו שאין מה לעשות, סובל פחות. לא חושבת שאפשר לומר בשום אופן שהסבל של מי שעובר את התהליך עצמו שווה ערך למי שצופה בו.
אחרי שהאדה אימרת אם חשוב או לא שהוא יהיה של, אפשר לדבר על מה מפריע לו בלהיות שם ואיך ממזערים את מה שמפריע לו כמו למשל לעמוד בצורה שלא יראה דברים מסוימים וכו.
מאד היה קשה לי לקבל את השאלה המקורית בניסוח שלה- ומה עם הדם והצרחות. זה היה נשמע מאד אנוכי יכול להיות שהוא לא התכוון כמובן אבל כך זה נשמע לי.
ובמיוחד שאני מנסה להשוות למצב ההפוך שאין לי צל של ספק שאין פה אשה אחת שהיתה חולמת לא להיות עם בעלה כשהוא עובר תהליך כואב שכזה. פשוט אין. אז הם חלשים יותר וכו? בסדר. אבל אם האשה שלך צריכה אותך אז תמצא את הדרך ואל תגיד מפריע לי הצרחות... זה קשה לי מאד לשמוע.
מקווה שהבהרתי קצת יותר את עמדתי.
לא חושבת שיש משהו לא טוב בזוגיות של מישהו שלא מגיע בכלל ללידות. ממש לא. כל עוד זה הרצון האמיתי של אשתו ושלו ולא משהו שהיא הרגישה שהיא חייבת לוותר לו. גם ההלכה כל כך מקפידה על מה שיולדת צריכה וגם החוויה האישית שלי מביאות אותי לחשוב שזה פשוט לא בסדר לצפות מיוחדת לוותר על משהו שחשוב לה מאד . וכמובן שצריך למצוא את הדרך שטובה לשתיהם אבל אם מישהו צריך לוותר פה זה לא היולדת. דעתי.
🌹
בעלי היה מחוץ לחדר. בעיניי ממש לא רגע שהייתי רוצה שינכח בוהמקורית

ממש רגע לאחר שהייתי מכוסה הוא נכנס והכל בסדר

זה שזה גם הילד שלו זה ברור אבל כמו שאין ציפייה שגבר יניק אין ציפייה מבחינתי שינכח ברגע שעלוללהיות טראומתי לזוגיות

כל מילה בסלעחגהבגה
רגע שעשוי להיות מכונן לזוגיותיערת דבש
זה תלוי בעיני המתבונן
ואיך מסתכלים על זה.

בעלי ואני לא היינו מותרים על זה לעולם
כמו הרבה זוגות כפי שרשמו כאן.

ו2 הלידות שלי היו טראומתיות למדי..
אך גם אבני דרך בהפיכתנו למשפחה.
ואם בעלי לא היה שם איתי,
שותף מלא, תומך מרגיע מתפלל וכו'
הוא היה מרגיש עד היום החמצה וריחוק( שאלתי אותו עכשיו איך היה מרגיש אם לא היה, אמר שהיה מרגיש ריחוק.)

האמת מסכימה 100% עם @מיואשת****** ו@עודאנונימית
לא מבינה איך בני זוג לא רוצים להיות יחד ברגעים הקשים אמנם, אך משמעותיים כל כך
לי יצא שבעלי לא היה איתי בפועל בשום לידה (בלידה עצמה)רעותוש10
לידה א- היה איתי אבל הלכתי לניתוח דחוף די מהר, ברגע שהודיעו לי שיש בעיות הוא שניה יצא ל2 דקות מהחדר, כשחזר- ליווה אותי במסדרון ואז לא נתנו לו להיכנס לניתוח...

בשניה- היה איתי ותמך מאוד לילה שלם, הלידה התארכה ללא סוף ואז אמא שלי גם הגיעה, הוא ניצל את ההזדמנות והחליט שהוא חייב ללכת לקבר הרב אליהו להתפלל היינו בירושלים.. משם הכל התחיל לרוץ ושחזר שמע צרחות מהחדר- לא ראה טעם להיכנס בדיוק ברגע הזה, האמת שאפילו לא שמתי לב מה איתן הייתי בלי אפידורל ורק שקועה בנשימה מציר לציר.
נכנס ברגע שהחזקתי את התינוק והיה מאוד מרגש

בשלישי- לידה בלי סוף, היה איתי שוב כל הלילה, בבוקר אמא שלי באה הוא הלך להתפלל קצת (בפועל נרדם גם על השולחן...) עד שקיבל טלפון מאמא שלי שאשתו בניתוח חירום בסכנת חיים- זה היה משהו די פתאומי והאמת שהוא אדם חזק אבל היה בטראומה כמעט כמוני
איתי אך ורק איתי!הריונית ותיקה
לא הייתי מוותרת על הנוכחות שלו לעולם
חשוב מאוד מאוד מאוד.תיתי2
מאוד.
אחרי הלידה הוא יראה אותך בעוד הרבה מצבים הזויים ולא רגילים.
שלב הדייטים נגמר.
את תהיי עייפה, כאובה, מניקה, מדממת, מלאה בפליטות ובקושי מתקלחת ובוכה מכל שטות.
הכי רחוק מאיך שנראית בחתונה.
אז עדיף שהוא יהיה איתך ברגע הנשגב הזה, שבו הכל מתחיל.
בלידה
על כל המורכבות שבה.
גם ככה לגברים קשה לתפוס מה עובר על אישה, לוקח להם כמה לידות להבין את הטלטלה הפיזית והנפשית, את השינוי, את הצורך בתמיכה, בהכלה, במנוחה
גם אם הגוף כבר מחלים לכאורה.
אז לגבר שלא היה בלידה עצמה יהיה הרבה יותר קשה לעכל
והיולדת תהיה יותר בודדה.

אני זוכרת את ההרגשה הזאת לפני הלידה הראשונה, של - מי הוא שיהיה איתי ברגעים האלה, של הדם והצעקות והכי אותנטי שיש.
וסיכמתי איתו שאם אתבייש, הוא יצא החוצה.
אבל הוא נתן גם את הבטחון שהוא מוכן לעבור את זה איתי, בכל מצב
וכמובן שזוג שעובר לידה ביחד, נמצא במקום אחר לגמרי מזוג שלא מאפשר לעצמו להיות נוכח ברגעים הכי אינטימיים האלה.
תשאל בפורום של אבות...(;או ר
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

הבנתי. תודה על ההסברכבת שבעיםאחרונה
אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגול

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

כשהייתי רזה המשקל שלי שימח אותי, ועדיין זה לאזוית חדשה
היה לי נעים כששאלו אותי כמה אני שוקלת 
בעינייoo

עדיף לשתוק מאשר לומר דברים שעלולים לפגוע

(סייג לחוכמה שתיקה)

אם רוצים להחמיא על מראה אפשר לומר באופן ברור את רזה ויפה

לא רואה טעם לומר למישהי שלא רואים שהיא ילדה

באופן כללי כדאי להסתכל על שפת הגוף של מי שמשוחחים איתו כדי לראות האם נוח לו בשיחה או לא

אם לא נוח לו כדאי לסיים עם השיחה וללמוד מזה לפעם הבאה להתנסח בצורה שלא תציק

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

מה מה מה😵😵😵לפניו ברננה!
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

מדהימה!לפניו ברננה!

אשרייך לגמרי!!

אוהבת את המבט הישר - זה לא שלא היה או שהיה גרוע - היה חצי חצי.. ממש עומד במקום טוב ובפרופורציות נכונות!

ומחר (היום..) יום חדש - ננסה שוב ונתחיל מההתחלה!

בהצלחה היום! תעדכני.. 

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
אלופת על 🥰😘לפניו ברננה!
מנסה להתנתק עד 2, ואם לא, אז לפחות עד 11. בע"התודה לה''
מחכה לשמוע איך הלך ❤️לפניו ברננה!אחרונה
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

כן אגמון החולה מהמם!!דיאן ד.אחרונה

לנו כשיצא להיות שם שכרנו רכב גולף לנסיעה בשבילים

אפשר גם לשכור אופניים לילדים הגדולים אם אין להם בעיה לרכב הרבה זמן.

אולי כדאי לשאול אותם אם אין בעיה של בוץ.

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אני בטיולון של העגלהמנגואית

יותר כבד. יציב. אפשר לשים 2 ילדים לפעמים והכל טוב.

אפשר לתלות קניות.

חיסרון - שוחק ממש ויש מצב שלא ישרוד מתישהו.

בעבר הייתי עם טיולון נפרד זול (וילדים אחרים שכבר גדולים). הטיולןן אם היה עמוס בקניות ובלי ילד היה מתהפך. לא היה מקום ל2 ילדים. ובסוף הוא נשבר אחרי שימוש של כמה שנים 

אני משאירה בטיולון של העגלהרק טוב!אחרונה

עד שהם יושבים יציב ועם מספיק משקל.

בערך עד גיל שנה.

כשהם קטנים ורזים (לפחות אצלי) ולא יציבים, אז מרגיש לי כאילו הטיולון (לא של העגלה) לא מחזיק אותם וקל מידי...

הטיולון של העגלה לפעמים גם יותר סגור ומוגן שזה טוב לך עכשיו בחורף. 

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
אני לא שאבתיתלמיםאחרונה

רק סחטתי להקלה

כן שמתי בין ההנקות כזה שתמיד יהיה עלי וכל פעם החלפתי לאחרים כשהתחמם

גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

זה מוכר לך מלידות קודמות?אפונה
אצלי אצל הקטנה היה לי גודש פסיכי שלא הצלחתי לישון כבר בבית חולים ובדיעבד היא פשוט לא הצליחה לינוק
כן מןכר לי לצערי אבל הפעם חריף יותר...תודה לה''
אבל בדוק היא יונקת.. ממלאת חיתולים ורואים את הבליעות...
סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

יש מי שישמור על הילד בבוקר?מנגואיתאחרונה
במקום מעון אם הוא בד"כ במעון
לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

נס פך החלב! (לנשים)מתואמת

ההנקה של התינוקת הולכת ומתמעטת כל הזמן...

בימים האחרונים היה נראה שהיא ממש "פיטרה" אותי מתפקיד המינקת שלה☹️ בכל פעם שהצעתי לה לינוק, היא כאילו לא הבינה מה אני רוצה ממנה בכלל...

רק מי שמכורת הנקה תוכל להבין אותי❤️

בכל אופן, היום הייתי בכותל, ובין שאר התפילות הרבות שלי החלטתי להתפלל על זה - שהיא תרצה לחזור לינוק.

חזרתי הביתה,  אספתי אותה מהמטפלת, ואז כמה זמן אחר כך - פתאום הרגשתי שיש עת רצון, ושוב הצעתי לה לינוק.

והיא ינקה! כאילו מעולם לא עשתה הפסקה! עם ה"משחקים" הרגילים שלה, אבל עדיין. ואפילו שני צדדים!

גם עכשיו היא יונקת, אחרי שקראתי לה מהקצה השני של הסלון (אחרי שאחותה הציקה לה כתמיד) - משהו שאף פעם לא קרה, נדמה לי. (כי היא למדה להתנהל בעצמה בגיל יחסית מאוחר)

וזהו, זה משמח אותי😊

ואני מרגישה שזה ממש נס!

וואוו!! מרגשגלויה

וממש מתאים לחנוכה!

מרגש מאוד!מדברה כעדן.
תודה על השיתוף המתוק 
תודה על ההשתתפות שמזכה לניסים רבים!מתואמת
איזה יופי! שימשיך ככה💞יעל מהדרום
מרגש ממש!בארץ אהבתי
ואיזה כיף שהיית בכותל! 
כח של תפילה וואוושירה_11
שמחה בשבילך ❤️
שוב תודה לכן על ההשתתפות!מתואמתאחרונה
וכם, משמח מאוד שהצלחתי להגיע החודש סוף סוף לכותל (בדרך כלל בכסלו אנחנו הולכים יחד ביום הנישואין שלנו, אבל השנה הוא היה בימים הגשומים והסוערים, אז העדפנו לא לצאת... אז הלכתי רק אתמול)
חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

פחות מתאים הצגות בגיל הזהאמאשוני

אלא אם יש במתנס השכונתי,

ואז מה שהם מבינים, זה נחמד בלי טרחה מרובה.

אם תלכי להצגות בסגנון של תיאטרון, מה תעשי אם הקטנה תבכה והגדול ירצה להישאר בהצגה?

וגם תכלס חבל על הכסף.

אפשר לעשות כל יום משהו אחר קטן נחמד.

אתלי מאוד אהבו פנסים וסביבונים מדליקי אורות או צבעוניים.

אפשר להכין להם כתרים (או לשמור מהגן אם שרד..)

שירים, ריקודים קצת, ארוחת ערב וזהו..

את מדליקה איתם נרות?

אם הם הולכים לישון לפני שבעלך חוזר, כדאי להדליק איתם גם לפני כן כשהם ערים עדיין

ואח"כ את ההדלקה האמיתית תעשו אתם כזוג.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעם

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

יצירות של המקס סטוק, מכניס לאוירה וזול. מדבקות, דפPandi99
אצלנו הגדול בן 5פה לקצתאחרונה

אתמול רקדנו, שיחקנו בסביבונים, קיבלו מטבע שוקולד ושרנו את הסביבון ישן שהם מאוד אוהבים וזה סוג של פעילות.

אנחנו גם יוצאים כל ערב להדלקה בשכונה עם חבד, הם מאוד אוהבים.

בעיקרון בשנים קודמות קניתי כמה הפתעות קטנות וכל יום קיבלו משהו.

היום ניתן להם פנסים ונחשיך את הבית, בשנים קודמות אהבו לטייל בבית החשוך עם הפנס. אפשר לשחק מחבואים ככה.

עוד יום, יצירה לחנוכה מהסטוק

ועל השאר עוד לא חשבתי

אולי יעניין אותך