אינטרנט בדורינו- מתעניינת..מהי אמת
חייבת להביע את דעתי בעניין האינטרנט, במיוחד לגברים..
אפילו שאני לא נוהגת להגיב..ואפילו שאני לא חרדית פנטית..

והתגובה שלי היא לא כלפיי כותב השירשור!! ממש לא!! כלפי כל אחד שמחזיק באינטרנט חשוף..

אני לא מצליחה להבין איך יהודי שומר תורה ומצוות מחזיק במכשיר עם אינטרנט חשוף?! איך?!?!
איזה היתר יש לכך??
הפרסומות מזעזות, התמונות שקופצות לא פחות, התכנים מזעזים..
ידוע המחקר שפירסם ש97% מהגברים גולשים באטרי פורנוגרפיה.. אז איך בכל זאת בחור או איש דתי שמחוייב להלכה, מסתובב עם מכשיר כזה..
אני בתור אישה סיננתי את הפלא שלי ברמה הגבוהה ביותר, כי לא מצא חן בעיניי הפירסומות המזעזות או הכתבות הדוחות וחסרות הצניעות שנמצאות באתר של חדשות, שאמור להיות בו חדשות ולא תכנים אירוטיים ומיניים..

כל אחד יעשה כרצונו, זה ברור לי..
רק זה באמת מסקרן אותי איך אדם דתי מסתובב עם מכשיר פרוץ..
לצערינו זה הפך להיות, שאינטרנט מסונן זה לחרדים או לפנאטיים..

אני מתארת לעצמי שעכשיו בתגובות יהיו כאלו שיפתחו תפה שלהם בצורה גסה, אז אומר מראש- שאני ממש מקווה לא להגיע לכך, ואם כן, אני פשוט אתעלם..אני כותבת על מנת להבין..
תודה.

וכמובן, אני ממש לא רוצה לקבל תגובות בפרטי במיוחד לא מגברים..
תודה

למה שמישהו יפתח את הפה בצורה גסה? זה רק עוד שרשור שיהיהbinbin
כנראה ארוך ומעייף 😏

ממש השבוע יצא לי לדבר עם מישהי שחושבת כמוך, אני עם סמארטפון כמה שנים, ולא יצא שקפצה לי תמונה שזעזעה אותי. אני מבינה שהרבנים אומרים ככה כדי להזהיר ולהישמר, אבל אז זה הופך את מי שדתי למטורף שהוא מחזיק מכשיר כזה.

לא קופצות תמונות עירום סתם ככה,
אם כתבת ביוטיוב משהו, אז דברים דומים לו יהיו סרטונים הראשונים של דף הבית, ובזה יש שליטה, פשוט לראות סרטים נקיים ולעשות סינון כמה שמתאים לך.
אז זהו שמהי אמת
אז זהו שבהחלט יש פירסומות ביוטוב או בחדשות שהן ממש לא צנועות...נשים חשופות כמעט בלי משו על הגוף..
וגם בחדשות, רוצה לקרא כתבות ובסוף רואה כתבות על חיי אישות עם תמונות פרובוקטיביות
ואיך שומר תו"מ מדבר לשון הרע?די שרוט
ואיך שומר תו"מ מלבין פני חברו? ואיך שומר תו"מ שופט את חברו? איזה היתר יש לכל אלה? וכל אלה קורים יום יום שעה שעה ואף אחד לא שם לב לזה.

יש אנקדוטה מפורסמת על עולם הישיבות שהולכת ככה:
בחור החליט לעשות "משמר"(לימוד לילי בבית מדרש) בישיבה שלו. בשביל לעזור לעצמו הוא רכש ערכת קפה שתשאיר אותו ער. קפה, חלב וסוכר. אותו בחור שם את החלב במקרר בבוקר. כשהגיע שעת הלילה ורצה להכין קפה, ראה שהחלב שקנה התרוקן. דן לכף זכות ואמר שבטח הבחורים חשבו שזה של כולם.
למחרת עשה שוב אותו דבר. קנה חלב ושם במקרר אבל הפעם רשם את השם שלו בתוספת הכיתוב "פרטי". שוב הגיע שעת הלילה וראה שהחלב שוב התרוקן!

למחרת בבוקר הוא קנה שוב חלב, שם במקרר אבל הפעם רשם "זהירות חלב נוכרי". הפלא ופלא כשהגיע שעת הלילה החלב היה מלא כמו שהוא שם אותו בבוקר.

אנשים "לא מבינים" אנשים אחרים ושופטים אותם עוד לפני שהם תיקנו את עצמם בעבירות שבין אדם לחברו שעליהן יום כיפור לא מכפר וקורעים עולמות ומזדעזעים כשיש עבירות שבין אדם למקום.
לא מובנת התשובהמהי אמת
לא הבנתי את הקשר בין שאלתי לתשובתך..
זה שאנו עוברים על הרבה עבירות, זה נכון ולא מוצדק כלל. אבל כשאני אשאל יהודי שומר תורה ומצוות האם זה נכון לדבר לשון הרע/ לגזול הוא יענה שבוודאי שלא ושצריך להתחזק וכו'..
אז אני רוצה להבין האם להסתובב עם פלא פרוץ בעיניכם זה בסדר או ניסיון שלא עומדים בו..
אף אחד לא הולך לכתחילה עם סמארטפון לא מסונןדי שרוט
ואומר לעצמו "אני מקיים בזה מצווה דאורייתא", תאמיני לי.

זה ניסיון שלא עומדים בו למי שלא רוצה להחשף לתכנים לא ראויים ונחשף בכל זאת.

זה ממש לא אותו דבר!משמעת עצמית
נכון שאנחנו לא יכולים להחליט איזו עבירה חמורה יותר, אבל בהחלט אפשר לדעת שיש עברות שמטמאות לך את הנפש ומשפיעות על כל סדר העדיפויות שלנו!
מרוב שאנשים שקועים בזה, הם כבר לא זוכרים איך זה לא לדעת איך נראות בחורות בבגדי ים. זה כבר נראה הרגיל...

הנסיון לתת לגיטימציה אפילו קלה בשם זה שאנחנו בני אדם ולא מלאכים, ובטוח נחטא הוא שקר עצמי וזיוף בעיני.

ועוד משהו, לא לשים שום סינון זה לקחת סיכון גדול מדי. נכון שפרסומות קופצות הרבה לפי הסטוריות הגלישה, אבל לא רק. ואף פעם אי אפשר לדעת מה פתאום יצוץ. מי שאומר אחרת או מוכר לעצמו לוקשים, או שכבר לא שם לב מה פריצות ומה לא.

מדברת מנסיון. ויעיד הניק.
זה לא קשור ללגיטימציהדי שרוט
את לא נותנת לגיטימציה למי שמחלל שבת. את פשוט מבינה שיש אנשים שמחללים שבת ואת בתוך תוכך מתפללת שיחזרו בתשובה.

אם הייתי פותח שרשור של "אני באמת לא מבין איך יהודי שמאמין באלהים מחלל שבת. זה חטא, זה מטמא, זה חילול השם, זה בגידה בתרבות" וכד' וכו' ישר היו קמים ומזדעקים שצריך להבין שיש גם מחללי שבת, ובצדק, ככה צריך.

במקום לקשוט אחרים *קודם כל* בואי נקשוט את עצמנו. אפשר לדבר עד מחר על סיסמאות כמו "מטמא את הנפש" וגם על שאר העבירות אפשר למצוא כל מיני הסברים מה ההשפעות שלהם על הנפש/שכל/רוחניות וכאלה אבל זה פוגע *קודם כל* בעצמך. לעומת העבירות שמניתי קודם שפוגע ישירות בבן אדם וזה קורה כל יום ויום בלי סוף.

אני לא בא בשם האי - מלאכיות שלנו להגיד שהכל מותר. אני בא להגיד שכמו שיש הכלה של מחללי שבת במרחב הציבורי וזה לא נחשב כמתן לגיטימציה, כך גם בשאר הנושאים שבין אדם למקום אפשר לנהוג.

אני מבינה שזה קורה, אבל יש כאן כמה דברים:משמעת עצמית
הדוגמה על חילול שבת לדעתי לא נכונה.
1. האינטרנט על כל מעלותיו וחסרונותיו הוא כלי חדש יחסית. (במונחים של הסטוריה) אף פעם היכולת ליפול בחטאים מסוג זה, (שלא אני קבעתי שהם ביסוד האדם) לא היתה בתוך הכיס, זמין, נגיש, מוסתר. ולכן זה הופך את הסאגה הזו להרבה יותר מסוכנת וקשה.
2. יש פה מימד של התמכרות שאין בחילול שבת, או פגיעה בבין אדם לחברו. ולכן הרבה יותר קשה אח"כ לתקן.
3. זה יוצר השפעה רעה ומוכחת על תחומים רבים נוספים כמו מידות, נאמנות במשפחה, דחיית סיפוקים ועוד הרבה.
ברור שגם חילול שבת יוצר פגם בנפש, לא מבינה בזה, אבל כאן השליליות נראית לעין, בלי קשר לדת. בכל העולם היום מדברים על כך.
4. יש אפשרות קלה לייצר סייגים שאנשים יכשלו פחות. (לא משלה את עצמי שבכלל לא.) ומשום מה זה הפך לעניין מגזרי. בעוד שנושאים אחרים הקשורים בצניעות ובשמירה כמו חוף מעורב, זמרות נשים, שמירת נגיעה, ציבור גדול מאוד שומר עליהם ומקפיד, ומשום מה באותו נושא רק כשהוא ברשת, אותם אנשים מוצאים היתר לעצמם. וחבל.
זה מה שלא מובן. למה פתאום היר"ש זה מוגזם? זה רק לדוסים?
חסימה לתכני פריצות היא ממש לא בונוס. היא בסיסית לכל אחד שמגדיר את עצמו דתי.
כמה לחסום? זה כבר באמת נתון לליבו ויראתו של כל אחד.
ומה שכתבו פה שמי שלא מחפש לא ייפול זו טעות! אין אפוטרופוס לעריות.
ואגב, לא חושבת שצריכה להיות *הכלה* לזה שאנשים מחללים שבת, בדיוק כמו עברות אחרות. רק כאב גדול, רחמים ותפילה.
אין קשר. זימה ופריצות בתוך בכיס נשמע נורמלי?כלה נאה
אדם שילך רכיל באופן שיטתי זה חמור וגרוע!
אדם שמחזיק מכשיר כזה פרוץ יום יום זה גרוע!
אדם שלא שומר שבת זה גרוע...אז אולי ישב ברכב בשבת ורק שלא יסע? מותר?
יהודי שומר שבת ניזהר ממוקצה בשבת?

מדברים פה על יהודי שומר תורה ומצוות.
ולא על חילוני שרר מוסריות אולי מדברת אליו.

הכל בראש. לא בכיס.קרן-הפוך
המכשיר הוא האמצעי. לא הבעיה.

הבעיה מתחילה בראש.

אם יש תאווה לדברים אסורים, המכשיר הזמין מהווה פתרון קל ונוח.

אבל מי שלא מחפש את הדברים הללו, למה צריך לפחד מהטכנולוגיה הזמינה?

כי לכל אחד יש את התאווה והרצון לדברים האלויהודה224
אם רב אם מעט.
העניין הוא שחוץ מהתאווה הזו אחד מהכלים של האינטרנט לשמור אותך בתוכו (אתר כמו מאקו למשל) על ידי זה שהוא מושך את הגברים והנשים בדברים שמגרים אותם על גבול הפור'
עובדה. המונים נפלו ולא היה להם ליפני שום דבר בראשכלה נאה
אלא זה להכניס את הניסיון לבן אדם ולהגיד לו אל תחטא. חח ועוד לגבר.

גיסתי מנכלית בחברת פלאפון. מספרת לי שניכנס אליה איזה אדם חשוב, רב או משהו כזה.
אומר לה לבדוק למה מגיע לו חשבון כזה יקר.
היא בדקה והתביישה להסתכל עליו. אמרה לו..
בגלל שכבודו ניכנס למקומות בעייתיים..
הההוא קם וברח.

לא מאמינה לאף גבר שיש לו פרוץ ולא מסתכרן או נלחם בעצמו.
אני לא מאמין לשום אשה...מופאסה
שלא מנהל שיחות פרוצות באינטרנט...
אין דבר כזה...
לא מאמין...
כולן מרשעות
אם היצר שלהן היה כמו שלכם הייתי או רת שאתה צודקכלה נאה
אבל אתם בעצמכם מודים שאנחנו לא מבינות כמה היצר חזק. אז מה נורמלי לעשות אם לא חסימה??
מסכימה אתך לחלוטיןאוי ליבי

ויצר הרע חי קיים ובועט בכולם.

והאינטרנט הרס חיים שלמים של משפחות ומספיק רק להציץ על השרשורים כאן בפורום כדי להבין.

גבר רואה כל מיני נשים, כל מיני סיטואציות וכו', ואח"כ ברור שאשתו לא מספקת אותו...

לגבי התגובה של די שרוט, נכון אנו לוקים בחסר בקיום של הרבה מצוות, אבל אדם שנותן לנפש שלו לשתות דברים מושחתים כבר הכלי מושחת ולא משנה מה הוא יעשה או לא יעשה. וגם לפעמים הוא ירצה לעשות, הנפש שלו מעוותת.

אגלה לך סוד שאת לא יודעתמשה

מי שלא גולש באתרים עם פרסומות מגעילות, לא מקבל פרסומות מגעילות.

יש באינטרנט משהו שנקרא retargeting. זה אומר שאם נכנסת לאתר מסויים בבוקר והתעניינת במוצר מסויים, הוא יציף אותך באינטרנט

נסי למשל את הקישור הזה:

http://shrsl.com/1ljgx

(לא משנה המוצר בפנים)

אחרי שתלחצי עליו, כל האינטרנט ירדוף אחרייך בואי תקני את המוצר הזה.

אז למה מופיעות פרסומות מגעילות? כנראה שיש לזה סיבה. אצלי הן לא מופיעות.

זה פשוט לא נכוןפשוט אני..

יש מקומות שבהם הפרסומת מופיעה בהתאמה אישית, למשל בפרסומות של פייסבוק וגוגל (על כל שלוחותיהן, כגון יוטיוב וכו').

אבל יש מקומות שבהם הפרסומות זהות לכל מי שנכנס לאותו האתר, למשל הבאנרים הגדולים שאתה רואה כשאתה נכנס לוואלה ו-ynet הם לא אישיים, והם פשוט מיועדים לכל מי שנכנס לאתרים האלה.

אני לא נכנס לשם. למה את כן?משה

זה ממש לא נכוןיהודה224
נכנסתי פעם להוריד שיר מאיזה אתר fto2h או משו בסגנון וקפצה לי פרסומת ל....... עם תמונה של........ ד"ל מהההכי גרועות שיש בזמן שאף פעם לא היתה לי גישה חופשית לאינטרנט ואף פעם לא חיפשתי תכנים מעין אלה שם...
אתרי ההורדות האלה הם אכן אתרים מפוקפקיםמשה

ויש צורך להתייחס אליהם בהתאם.

אתרי ההורדות הם בהגדרה אתרים ששומר תורה לא אמור להכנסקרן-הפוך
אליהם.

בגלל שהתוכן של האתרים אינו חוקי.
אך חברה לא מתנדבת לחלק לכל דכפין את המוצרים שלה חינם אין כסף - ואם כן, היישום ימצא ויוצע להורדה חינמית באתר המקורי.

בנוסף, האתרים הללו עושים כסף מפרסומות, ושומר נפשו ירחק מהאתרים הללו.
זו סתם דוגמא...יהודה224
ואחרי שראיתי מה שראיתי הבנתי.
מסכימה איתךיונית לן

אני חושבת שזה א,ב בלהיות יהודי ירא שמים- גם אם היו נפילות בעבר כי לא היה סינון ולא הייתה מודעות - היום יש. איזה סיבה יש להמשיך לרבוץ בתוך הזוהמה הזאת כשיש אפשרות לזרוק את הגורם לכך?.

מי שחייב אנטרט חייב לשים סינון הרמטי שהוא לא יודע לפרוץ כל עוד הוא יודע על עצמו שנפשו נמשכת לגועל נפש הזה.

אני לא מבינה בחורים דתיים שאיכפת להם מה מידת הצניעות של האישה כשהם רואים פרוצות בלי בגדים בכלל ומי יודע מה עוד...זאת צביעות מגעילה שמשדרת שאיכפת להם רק ממה יחשבו אחרים בלי התוכן עצמו.

הבעיה היא שסינון האתרים פשוט לא טובפשוט אני..

היה לי רימון בדרגה מוגן בריבוע (היום הדרגות שלהם כבר עובדות אחרת), וכאשר נכנסתי לפייסבוק - הם הסתירו לי את התמונה של הרב חיים נבון, וממש מתחת לזה הייתה תמונה של מישהי מהלימודים שלי מחוף הים. צילמתי מסך ושלחתי להם, כיצד תמונה של הרב נבון מוסתרת ואילו הבחורה מחוף הים עוברת את ההגנה שלהם. עד היום לא קיבלתי תשובה, וכבר עברו כמה שנים...

דוגמה נוספת:

נכנסתי לעמוד הבית של וואלה, וראיתי שבין הכותרות של החדשות, יש משבצת ריקה. הבנתי שיש שם קישור לכתבה שרימון חסמו לי, והייתי מאוד סקרן מה כבר יכול להיות לא צנוע בחדשות (זה היה בחלק העליון של האתר, איפה שהחדשות המרכזיות, ולא למטה איפה שיש את כל הזבל של "סלבס" וכו').

הורדתי את רמת ההגנה, ריעננתי את העמוד, וגיליתי מה רימון חסמו - "מהומות בפרלמנט בגאורגיה".

מסתבר שהמילה "גאורגיה" גרמה לחסימה, בגלל המילה שמתקבלת כאשר מורידים את האות ג'.

בקיצור, התוכנה הזאת מטומטמת.

אז אם החשש הוא מפני גלישה לפורנו - יש פתרונות אחרים, חינמיים לחלוטין.

ואם החשש הוא מפני תמונות וסרטונים לא צנועים שעשויים להיתקל בהם באתרים כלליים, כגון אתרי חדשות או פייסבוק וכו' - אז ההגנה שלהם פשוט לא טובה.

ואחרי כל זה,

בטלפון הנייד שלי יש נטספארק, ובמחשב הביתי יש תוכנה חינמית בשם K9. 

כי עדיף להפסיד חדשות על הנעשה בגאורגיה, מאשר להשאיר את הטלפון פתוח לחלוטין.

הגעתי למסקנהפרפר 18

אישה כמה שהיא תנסה בחיים היא לא תצליח להבין ראש של גבר

ולעצם השאלה אי אפשר להסביר בשכל את התאוות

יש אמרה בשם בעל התניא שעל תאוות לא שואלים שאלות

היא לא דיברה על תאוותיונית לן

אלא על השתדלות בסיסית לא ליפול לתוך הבוץ הזה. זה בידיים שלהם ושלא יספרו סיפורים לעצמם ולא לך.

אז נכון שיש עוד תחומים שצריך לעלות בהם בעבודת ה' אבל אין קשר בינם לבין זה, לא משווים בין זה לזה.

ואני מדברת על בחורים וגברים טובים שאיכפת להם מהעולם הרוחני והמוסרי, מהנשמה שלהם ולא על מי שזה נעשה אצלו כבר היתר..

הכי כואב לראות את מי שבאמת באמת כואב להם אחרי הנפילות..אם זה קורה לכם למה אתם לא עושים הכל כדי שלא יקרה שוב?תעיפו את המכשיר. אז נכון שהמכשיר מקל ועוזר אבל הנזק לא שווה את התועלת!!

מישהו מצמיד להם מכשיר בכח לראות את כל הגועל נפש הזה?

אין פה מה להבין. ואישה לא צריכה להבין!כלה נאה
ה' שונא זימה.
המצב של היום גרוע. הרבה מאוד גברים נימצאים במ"ט שערי טומאה.

גבר צריך לעשות הכל. הכלל כדי לא להגיע למצב הזה. שלא נדבר על לסלוד מזה.
אנשים עושים הרבה טעויותהיום הוא היום
מעשנים סיגריות, אוכלים אוכל לא בריא, מטפחים מידות רעות ועוד. יש לזה כל מיני הסברים אבל זה לא הדבר היחיד שלא ברור

פה זו אחת מהטעויות שפוגעת באנשים. זה פוגע ברוחניות אז יש כאלה שמזלזלים. יש גם טווירה בציבור הכללי שלא צריכים סינון ותשלטו בעצמכם, אני מניח שזה חודר.

מקווה שזה עזר.
לא ברור לי,אולי פיספסתי, בהקשר למה פתחת את השירשור?לצמוח ולהצמיח
לא ראיתי אף פעם בשירשורים שמישהו ירא שמים אמר שמחזיק סמארטפון פתוח ללא סינון או שכך ראוי...
היו שירשורים על נפילות, אבל העידו כאן שנפילות יכולות להיות גם למי שמחזיק מכשיר מסונן בדרכים אחרות. (לא ממש ברור לי איך)
רוצה שאדריך אותך איך?מופאסה
יש כל מיני דרכים...
את האמת כןלצמוח ולהצמיח
חשוב לי לדעת כדי להגן על הילדים שלי. (מלבד החינוך כמובן).
היום הילדים מתוחכמים ומבינים בזה יותר מההורים.
לא רוצה שיפלו חלילה ובעוד כמה שנים יפתחו כאן שירשור "נחשפתי בנערותי לתכנים באינטרנט וזה משפיע עלי עד היום"...

רק שלא כדאי להסביר כאן כדי שבני נוער או מבוגרים לא יפלו חלילה בעקבות ההסברים...
גם אני משתגעת מזה.כלה נאה
משפט האחרון שלךמופאסה
עורר בי צורך לפנות אליך בפרטי...

ועידך זיל גמור
אני שואלת עוד שאלהכלה נאה
איך אישה מוכנה שלבעלה יהיה אינטרנט פרוץ??
היא בטח יודעת מה קורה שם.

אם בעלי לא היה מבין לבד את הבעיה. אז זה היה או אני או אינטרנט פרוץ.
תראי כמה עבירות עברו כאן אתמולמופאסה
בשרשור של המקווה, כל הצדיקים וצדיקות עם אינטרנט בלתי פרוץ, כמה נשים דברו לא יפה אחת לשנייה, פגעו ונפגעו.
איך גבר שפוי נותנת לאשתו להיכנס יפורום כזה!?!

תפסיקו לזעוק על מה שאחרים עושים, תסתכלו פנימה...
מה הקשר?משמעת עצמית
זה נבלה וזו טריפה.
והיא לא באה לזעוק על אף אחד.
נראלי שהיא בודקת תופעה תמוהה.
ממש לא קשורכלה נאה
אתה משווה לגברים שמתייחדים עם הפלאפון ושלא נדבר מה עושים??כלה נאה
ועל כמה עבירות עוברים??

זה שמלכתכילא לא מפריע לו שיש לו פלאפון כזה אפילו שיודע מה יש שם זה מבחינתי לא ירא שמיים.

לא מצליחה להעריך גבר שלא מסוגל לוותר על הזוועה הזאת.

וכן. זה בית בושת בכיס ובראש ובנשמה!
כלה נאה וחסודהמופאסה
אגיד לך את האמת? לא מטריד אותי עבירות של אף אחד, רק שלי עצמי.

דבר יחיד שמטריד אותי במכשיר הזה, זה שהוא ממכר ומשטלת ומשבש את החיים.
אני ראיתי עשרות בני נוער מכורים עם מכשירים של נתיב והדרן, שקועים בבוץ.
כמו כולנו כאן בפורום... 🤦‍♀️משמעת עצמית
מתכוונת שכולנו מגזימים עם זמן מסך.
את יודעת מה זה שרשרת סדרות?מופאסה
לפני כמה שנים עשיתי חוג בלילה, בקיץ
היו בני נוער מהרגע שקמו ראו שדרות אחד אחרי השני.לא ראו שום פורנו!
10 שעות!
קמו רק כדי לבוא לחוג
גם אותי לא מטריד.. אלא כואבבכלה נאה
ה' שונא זימה. ומה שקורה היום נורא!

היום, גברים הם לא גברים.
הראש שלהם מלוכלך בשטויות ופריצות. הבנתי שיש גם נשים. כמובן שגם לנשים צריך סינון.
זה דוחה.
לא יפה ההכללות שלךלמה לא123

כל יהודי הוא קדוש וטהור עד שהוכח אחרת. גם אם יש לו מכשיר פרוץ

מספיק לשפוט אחרים

למה כל דיון ךה מגיע ללא לשפוט אחרים??כלה נאה
אי אפשר פה לדון על כלום. ולא להגיד מה שחושבים על שום נושא.
מה הקטע?

והלואי מה שהיית אומרת. איזה קדןשים
אולי תנאים?.
על המשפט האחרון שלךלמה לא123

את מקטלגת את כל הגברים תחת :הגברים הם לא גברים היום

או:הראש שלהם מלוכלך

לא יפה, אני לא אוהבת את ההכללות והשפיטה הזו

יש המון גברים צדיקים וטהורים,שנלחמים יום יום עם היצר

אני מעריכה אותם מאוד מאוד

כתוב על גבר שעובר ליד נהר שנשים מכבסותכלה נאה
אפילו עוצם עיניו ניקרא רשע!

אם יש אפשרות לחסום ולא חוסם זה לא פחות.

ובמקום שכל היום ילחמו עם היצר שיתרחקו ממנו.
לא חוכמה להתגרות ביצר.
זהו.שאת כתבת גברים באופן כללילמה לא123

אם התכוונת לגברים שספציפית מסתובבים עם פלאפון פרוץ, אז אני לוקחת את דבריי בחזרה

ועדיין הניסוח שלך קצת צורם לי

ברור שלגברים שעם פלאפון פרוץ הכוונהכלה נאה
תאמיני לי שזה מכאב על המצב של הדור הזהכלה נאה
לא התנשאות ולא אכפת לי מה יש בכיסים של אף אחד.
אבל הלו!! להתעורר.
בעיה גדולה של הדורמופאסה
חסימה חשובה, במיוחד למי שצריך!

אבל בעיה הגדולה זה הראש תקוע במכשיר, לילדים אין אמא ואבא, יתומים... להורים אין ילדים.
אנשים הולכים ברחוב, ראש תקוע במכשיר, פסיכים...
לכן אני העפתי את הפלאפוןלמה לא123

לא רק ההורים בבעיה גם הילדיםכלה נאה
אני רואה היום ילדים קטנים שכבר קנו להם פלאפון.
כן כתבתימופאסה
ראיתי ילדים בגיל שש שבע, ולא מתבגריםכלה נאה
אני אענה לךrivki
לי עצמי אין סינון, כי הוא מפריע לקרוא חומר רפואי מקצועי.
בעלי רוב היום מול המסך בעינייני עבודה. ובזמנו הפנוי הוא שומע חדשות, הרצאות, שיעורים - יש הרבה דברים מעניינים ברשת.
לא כולם מתעניינים בלנבור באשפה, במיוחד אם לא רגילים לזה מגיל צעיר.
ופרסומות שקופצות אפשר לחסום.
נכון שלא כולם רוצים לנבור באשפהיהודה224
אבל האשפה הזו מאד מעניינת ומביאים לך אותה עד למסך בלי להתאמץ יותר מידי...
לגבי קריאת חומר רפואי מקצועי יש אתרים נורא ספציפיים לחומרים האלה אז אפשר לבקש מרימון או נטספארק לא לחסום את האתרים האלה והתכנים שלהם
הנכתב אינו מופנה ספציפית אלייך אלא לנידון עצמו...
חוץ מפרסומות יש גם בעיה בכיתובכלה נאה
את כותב משהו שאת צריכה ועולים לך גם זבל כתוב. וגבר עם יצר בריא יכול להסתקרן ולהכנס ולטמא את העינים והראש בתמונות וכתבות מגעילות עד למצב של התמכרות.

חוץ מזה שאין אפוטרופוס לעריות, ואף אחד לא יכול להיות בטוח שלו זה לא יקרה.
כמו שכתוב ' אל תאמין בעצמך עד יום מותך'

מי הראוי לאדם שומר מצוות וקצת יראת שמים להתרחק מזה מאוד מאוד ולחסום.
ולמי לשלא שומר מצוות שיהיה לפחות מוסרי כלפי אישתו.
אני מנסה לענות בכל הכנות בלי לשפוט:שםאנונימי
אני מאמין שאת צודקת, ועם זאת אני לא אוסיף את הסינון הכי מחמיר (אבל כן אוסיף סינונים בהמשך, כרגע טכנית אני לא יכול):

יש שני סוגי רעות:

1 יש לפעמים פרסומות לא צנועות שצצות, זה נכון.
אבל לדעתי הנזק הן שהן "מקהות את החוש" של הגבר לצניעות. שזה העניין הרע.
הפרסומות לא בהכרח נשים ערומות, אלא מישהי דוגמנית שרואים לה את הברכיים, ואז זה מקהה את החוש בתחום הזה, למשל.

2 והנזק היותר גדול זה כמובן שיש את האנשים שנופלים וזה פתח להם את הפתח וכבר קשה לחזור משם.
שעם זה אני לגמרי אסכים איתך.
לא יודע על אילו מהשניים דיברת, אבל אם זה השני, אז בהחלט יש מקום לסנן.

אני כמו שרשמו לפניי לא מקבל פרסומות לא צנועות בהגזמה, לא מסתכל בפורנוגרפיה או דברים כאלה, אבל כן מקבל פרסומות מהסוג הראשון.
יש חוסמי פרסומות מעולים...יהודה224
Blokada dns למשל ואין שום פרסומת מאז... וכמובן סינון ןחסימה של מגן
זה לנייד?yosefin
כן...יהודה224
תחפש בגוגל פליי
מרוצה ממנו עד השמיים ואין לי שום אבל שום פרסומת.
Blokada slim?שםאנונימי
מה צריך לעשות?
"עוקף" עבור הbrowser?
האפליקציה נקראת blokada slim...יהודה224

הלוגו מזכיר את הסמל של UPS?שםאנונימי
שלחתי תמונה, ערכתי...יהודה224
כן..
יש גם חוסם פירסומות למחשב?לצמוח ולהצמיח
ברור ads blockביישן נ

אפשר תרגום? לצמוח ולהצמיח
רושמים בגוגלשםאנונימי
Adblock

ומורידים את התוסף למחשב.
זה מונע מפרסומות לצוף בgoogle chrome.

אני גם משתמש בזה והוא מומלץ ביותר
גוגל. כמו שענו.ביישן נ
חוסם פרסומות בכרום
תודה לשניכם.לצמוח ולהצמיח
יש לי נט ספארק והוא לא נותן לי להתקין אותה..yosefin

תתיעץ עםיהודה224אחרונה
@משה הוא נחשב לגדוייל בתחומים האלה
המשך לגבי האינטרנטמהי אמת
לבוא ולומר:" יש עוד הרבה עבירות שאנו מקיימים אז למה לדבר על אינטרנט?!" בעיני זה מעיד על רצינות הבן אדם. ולמה? כי אינטרנט זה משפיע על טריליירד דברים בבן אדם..
כולנו מבינים ומודים שלדבר לשוה"ר/ לא לברך/ לחמוד/ לגנוב וכו' וכו' זה לא בסדר..אבל בעניין האינטרנט יש כל מיני גמישות וטישטוש בנושא ואת זה אני לא מבינה.. וזה מה שעניין אותי..

אני ממש לא נכנסת לאף אחד לחיים האישיים, לא שפטתי אף אחד ולא כלום..
זה משו שפשוט מאוד מעניין אותי, אז שאלתי..

דבר נוסף, יש מליון אבל מליון פרסומות שקופצות באינטרנט בלי קשר לחיפוש שלי ואינלי בעיה להתחיל לפרט לך כאן את זוועות הפרסומות רק שאינלי כח..

בכל פרסומת יש אישה או חצי עירומה או עם גופיה ובקושי מכנס וכו'.. והלוואי והיה נגמר בזה..
בחדשות 2 יש כתבות שונות ומגוונות וביניהן גם כתבות הקשורות בחיי אישות (במילים עדינות) והתמונה שמציגה את הכתבה מזעזעת וחסרת צניעות בעליל..
אז זה מה שרציתי להבין!
זה הגיוני שאדם דתי יגלוש באינטרנט ויצפה בתמונות ותכנים מהסוג הזה??
בסדר אז יש אחד שלא אכפת לו- שיהנה..אבל יש כאלו שהם דוסים וכו ועדיין מחזיקים בזה.. איפה הקשר??

אני סיננתי את האינטרנט שלי בתור אישה כי ממש הציק לי כל המראות והכתבות הלא צנועות כלל והרגשתי שזה מקהה אצלי חושים ומקטין את יראת ה' שלי.. וברגע שעשיתי סינון(ונכון סינון זה לפעמים מציק.. אבל עבורי זה שווה) הרגשתי אחרת.. בהרבה יותר טוב...

ברור לי שבסוף כל אחד עושה כרצונו, אני בסהכ התעניינתי מה קורה בצד השני..
יש לך נשמה טהורה!כלה נאה
גם אני לא מסוגלת ליראות. וגם לא רוצה להתרגל וללכלך את הנשמה שלי.
בהנחה שנניח שאין יצר הרע בעולם... תכלס השאלה שלך צודקת והגיומוש השור...
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך