עד איזה גיל אתן מלבישות בגדי גוף לתינוקות?הריון ולידה2
כשהם כבר יודעים ללכתלראות את האור
מהגמילה מטיטול כבר אי אפשר תיקתקים מלמטהיראת גאולה
מקווה שזה עונה לך😏
הבן שלי בן שנה ו7טארקו
(הכוונה לחוליה שנסגרת עם טיקטקים מתחת לטיטול, כן?)
ככה אני רגועה שגם כשהוא משתולל וגם כשהוא נשכב על הרצפה או כל דבר אחר- הוא עדיין מוגן בבטן ולא יקפא לי.
וזה מאוד נוח.
בקיץ פחות הפריע לי לשים גם חולצות-כי פחות קר..
מבחינתי נמשיך עם בגדי גוף עד הגמילה.
עד איזה גיל שנתיים- יותר בחורף, בקיץ כשהולכים פחות קריטירעותוש10
עד הגמילה. בחורף.מוריה
שלי בן שנתיים ועדיין לובשושוב אתכם
בקיץ מאמינה שכבר לא נצטרך ואחר כך בטח נגמול אותו..
הבת שלי בת שנה וחצי אני עדיין שמה לה בגד גוףעלה למעלה
מה שאמרואפונה
אצלנופיג'מה
בקיץ היו לה חצי גופיות עם תיקתק וחצי חולצות,
בחורף, רק גופיות פנלנל בלי תיקתק..
גם בהתלבטות הזאת1הריוןאחרונה
יהיה בן שנה בפסח...
סקר בעקבות דיון עם חברה
לבוש אירוע לבת שנתייםשיח סוד
מה נראלכן יותר פרקטי
להלביש בת שנתיים וקצת באירוע קיץ-
שמלה אורך ברך עם שרוול קצר?
או בגד גוף קצר אבל חגיגי? (רק בגד גוף בלי עוד מכנסון)
גם נוחות וגם בהנחה ויהיה קריר ביום האירוע ויהיה צריך להלביש גרביון ושיראה נורמלי 
מה אומרות?
נכוןרקאני
זה מאוד הולך אצל חרדים
גם לי היה מוזר בפעמים הראשונות שראיתי את זה
מטפלת חדשה, האם אני מגזימה ?אנונימית בהו"ל
היי
אז הכנסתי את התינוק בין ה5 חודשים למטפלת אתמול.
מתלבטת אם אני חרדתית או שזה מוצדק.
אחותי שולחת לשם ילדה בת 13 חד ומרוצה
כשבאנו לראות ( לפני חודשיים )הייתי נחרצת מאוד שחשוב לי שיישן בלול ולא בעגלה, היא אמרה לי שיש לה לולים אבל הבנים שלה בחדר, אוקי.
אתמול מגיעים בפעם הראשונה אז ביקשתי לראות את הלול, היא אומרת משהו שוב על הבנים שלה אז אמרתי לה שאני פשוט חרדתית ורוצה לראות שהמזרן קשיח כי ישן על הבטן אז אמרה לי שתפנה את זה ותוציא את זה מחר שאראה. שבאנו לאסוף ראינו שבדיוק צרח ואמרה שסרב לבקבוק ( אנחנו עובדים על זה כבר כמה שבועות ). טוב ניתן עוד יום.
היום מגיעים, היא מראה לי מזרן של לול ( פיצי ) ואמרה תשים אותו לישון לידה אין לי מושג איך כי הרי לא הוציאה את הלול, אוקי.
הוא היה עייף ואחרי דקה שומעת אותו צורח
נשארתי כמה דק' אבל הייתי חייבת לקחת את הגדול לגן
חוזרת אחרי שעה וחצי שומעת אותו מדבר קצת היא בדיוק כותבת לי שישן ואכל יפה. אחרי כמה דק' מתחיל לצרחחחח שומעת עוד ילדים בוכים אחרי כמה דק' שומעת אותה עושה ששששש נשמע שהרגיעה אותו ואחרי כמה דק' שוב
בתכלס הייתי שם 40 דק', מתוכם צרח 25 שמעתי אותה כמה פעמים אומרת שששש ופעמיים 'שקט!'
נשברתי ודפקתי לקחת אותו, העיניים שלו אדומות, ריסים רטובות ומשתנק קצת
היא אומרת לי שהוא מאוד רגיש אבל ישן ואכל יפה שיחק קצת וכו'
אני שואלת אם הוא בכה כי הוא קצת נשנק כזה והיא עונה שדווקא לא בכה עכשיו ושגם בבוקר הוא עשה לה את זה 🤦♀️
מילא, הוא רגיל יותר לידיים כי היה איתי אבל למה לשקר לי ???? מרגישה שאני לא יכולה לסמוך ככה. אמא שלי טוענת שיש אמהות שלא רוצות לדעת שבכו אבל אני ביקשתי לדעת, אמרתי לה שאני רואה שנראה שעכשיו בכה !
גם מה הסיפור שאני לא יכולה לראות איפה ישן, זה מדאיג אותי
וחוץ מזה שלא שמעתי אותה מדברת עליהם חוץ משנכנסתי
בעלי רוצה להוציא, לא יודעת אם הוא מגזים. ואל תגידו לי ללכת עם המצפון כי אם כן בחיים לא הייתי שולחת ילד ובגלל זה ביליתי שעות במיון בהריון חחח
יצא פריקה,סליחה
אשמח אם יש למישהי עצות
הייתי מוציאה..הילושש
עם כל הקושי שבדבר,
תינוק בן 5 חודשים שנראה ככה ואין שיקוף מלא- לי זה גם יוצר חרדה ואי אמינות.
כל הכבוד שחזרת ובדקת.
את האמתתקומה
שאמון בעיניי זה הכי בסיסי.
ונשמע שזה לא קיים ואת יודעת שהיא לא אומרת לך את האמת.
אז הייתי מוציאה
קל לכתוב כשזה לא הדילמה שלי, אני יודעת.
אבל אם נסתכל רגע אובייקטיבית, חושבת שעדיף להוציא
להוציאדיאט ספרייט
עוד משהואנונימית בהו"ל
מה אתן מצפות ממטפלת לגיל הזה ? זה שלא שמעתי אותה באינטראקציה איתם, זה נורמאלי ( כשפתחה את הדלת אז כן דיברה לילדים וכו' אבל שעמדו בחוץ לא שמענו ) ? נראה לי של הגדול היתה משמיעה שירים, משחקת איתם וכו'
אמא שלי ממש טוענת שזה שהיא קלטה שאני חרדתית היא כנראה אמרה שלא בכה עכשיו ולא סיפרה שכן כי יש כאלה שנלחצות מזה ( היא גם אמרה לי אני רואה שאת לחוצה, זה בסדר, הוא היה רק איתך אז זה הסתגלות ושהוא רגיש מאוד )
בגדול המטפלת נשמעת בסדר.ממתקית
כנראה באמת רצתה להרגיע אותך שלא תלחצי, אולי היא מהממת וטובה ומעולה בטיפול בתינוקות.
אבל בטיפול בכמה תינוקות קשה להתיחס לכל ילד, תינוק ולכל בכי.
מובן מהסיפור שהוא בכה הרבה חד משמעית (ריסים רטובות, השתנקות, עיניים אדומות...)
ופה זה הבחירה שלך שאת יודעת שהוא אוהב ידיים, ואם לא הוא בוכה.
לא תהייה למטפלת אפשרות להרימו כל היום וכל יום, ולא בטוח שתמצא עוד דרכים להרגיע אותו
את מוכנה לשים אותו שם?
אני אישית הייתי מוציאה לאלתר.
5 חודשים זה פיצי, לא הייתי עושה לו את זה (ולא לעצמי...)
אין לי אפשרות להאריך חופשת לידהאנונימית בהו"ל
והוא יכול להיות הרבה זמן על הרצפה עם יש עוד תינוקות
לא יודעת אם לתת לזה עוד יום
בעלי לא רוצה
ואני חוזרת לעבודה ואין לי עוד אופציה
ואולי באמת היא טובה בגילאים יותר גדולים שהם יותר מעסיקים את עצמם ( כמו אחינית שלי ששם ואחותי אומרת שטוב לה )
אבל קשה לי ששאלתי ישירות אם הוא בכה והיא אמרה "דווקא עכשיו לא, עשה לי ככה גם בבוקר" וגם זה שחוץ מ"שקט!" לא שמעתי כלום רק שהיא פתחה לי
ומי אומר שמשהו אחרת תיהיה יותר טובה
בעעעעע
ואני גם אומרת לעצמיאנונימית בהו"ל
למה שתרמוז?ואז את תראי
שאלת שאלה, היא פשוט צריכה לענות.
מה בעלך מציע?כורסא ירוקה
כלוםאנונימית בהו"ל
יום יום נסתדר איכשהו
ונמשיך לחפש
טוב זה יקרוס ביום הראשוןכורסא ירוקה
לא יודעת מה האופציות שלכם אבל לא חושבת שהייתי מחזיקה 3 ימים בשיטה הזאת. למצוא בייביסיטר ליום שלם זה לא משהו קל בכלל.
נראה לי שתנסו לדבר פרקטית ואז תראו מה אתם חושבים.
אני אגב לא בהכרח הייתי משאירה אצלה על חוסר האמינות, אבל חייבים במצב כזה להאריך את החלד עד שיש פתרון אמיתי
כמו שכתבתי - אני לא יכולה להאריךאנונימית בהו"ל
נתנו לי בחסד עד עכשיו ( אני כמעט בלי ותק ) וממש לא נראה לי שאפשרי
יש לנו משפחה אבל לסמוך עליהם קצת לא מרגיש לי
בגלל זה אני חושבת שלא יחזיקכורסא ירוקה
את לא באמת תקחי חופש על ההתחלה, ואם המשפחנ לא תשמור ואין מסגרת, אז האפשרוץ היחידה שבעלך יהיה איתו מניחה שגם זה יגמר טחרי 2-3 ימי חופש.
אז מה שנשאר זה להחליט אם שולחים לנוכחית או לא. אם כן אז צריך למצוא פתרון לענין האמון, ואם לא אז להשלים עם זה שאין מסגרת ולחשוב פרקטית מה עושים.
נכוןאנונימית בהו"ל
אז אני לא יודעת אם להשאיר עד שנמצא או להוציא
לי היה מאד מאד מפריע שלא מדברת אליהם בכללטרכיאדה
יכולה לספר לך שהוצאתי תינוקת בתחילת שנה ממש בנסיבות דומות לשלך, אך לצערי רק אחרי חודש של סבל לקטנה
בכתה בלי סוף, הייתי מגיעה ורואה אותה נשנקת, והמטפלת אומרת לי שדווקא הייתה רגועה, ולא ברור מה זה ההשתנקות
הזאת (מעניין מה זה באמת??) הייתה שולחת לי תמונות וראיתי תינוקת עם עיניים נפוחות.
שמתי מקליט ושמעתי שעות ארוכות מאד שהמטפלת לא מדברת מילה עם הילדים- מילה!!!
הם בוכים והיא בשקט, יתכן שטיפלה בהם או הרימה או לא יודעת מה, אבל אף מילת הרגעה
שמעו אותה מצוין מדברת עם אנשים, אבל לא עם הקטנים.
זה מה שגרם לי להוציא סופית.
אז כן, לדעתי לדבר עם הילדים זה מאסט
😔אנונימית בהו"לאחרונה
אז בטוח שהיא מדברת כי אחיינית שלי למדה ממנה מילים בעברית
תוהה אם הייתה באמצע להכין להם אוכל ( כי אמרה שבדיוק באה להאכיל את הגדולים ) ולכן לא שמענו אותה מדברת? ( חוץ מה שששש ושקט כמה פעמים בודדות ), לא יודעת. מרגישה שמנסה ללמד עליה זכות ושאולי זה לא כזה נורא ואולי היא כן מדברת איתם ופשוט זה זמן לא טוב ( ברור שפתחה את הדלת דיברה איתם, כן ? לא מי יודע מה אבל כן )
לגבי הבכיאפרסקה
זה נשמע לי סבבה לגמרי. זה בסהכ יום שני שלו שם, אין סיכוי בעולם שלא יבכה, אפילו אם הייתה מרימה אותו כל היום על הידיים. במיוחד בגיל 5 חודשים שזה התחלה של חרדת נטישה והם מבינים את הסביבה כבר.
לגבי המזרן לול הקטן, ברור שיהיה לה קטן ולא מזרן גדול ומפנק כמו בבית. האינטרס שלה זה משהו קטן שיהיה מקום לילדים האחרים וכו'.
זה שהיא לא מדברת כן נשמע לי קצת מוזר.
בקיצור, אני לא הייתי על סמך יומיים מוציאה ממטפלת. תני לילד סיכוי להסתגל. בנוסף, יש לך מישהי אחרת במקומה? מה בעלך מציע? הכי קל להגיד להוציא כשלא אתה נושא בתוצאות (אי חזרה לעבודה).
אני ממש ממש מצטערת שניסחתי ככה את הדברים, אם לא לעניין אפשר למחוק.
בהצלחה! זה קשה מאוד להיפרד מהתינוק, במיוחד אם מדובר בילד ראשון (לא יודעת איזה מס' ילד זה בשבילך)
הבעיה זה לא הבכיאנונימית בהו"ל
כלומר כן אבל יותר מפריעה לי ששאלתי אותה בפירוש היא לא אמרה את האמת
וגם זה שמרגיש שמשהו מוחבא כי לא מוכנה להראות את החדר שישנים וכמה לולים יש.( סתם ככה לא נתנה לי להשאר בבוקר וכשבאתי לקחת ניסתה שאני לא אכנס)
ואין לי עוד אופציה כרגע
זה ילד שני, בראשון גם ממש פחדתי והקשבתי מאחורי הדלת והיא הייתה מנשקת אותו, מדברת איתם וכו' לצערי היא לא עובדת
כן יש מטפלות שמייפות את המציאותאפרסקה
או כי הן לא רוצות להדאיג, או כי הן לא רוצות שיתעצבנו עליהם. המטפלת של הקטן שלי תמיד מוציאה אותו "הו הוא בדיוק התעורר!" כשאת רואה על הפרצוף שלו שהקימו אותו ישן מהמזרון, כשאני בפירוש מבקשת שאם הוא עדיין ישן ישאירו אותו לישון (אני מגיעה לפני סיום שעות המעון). אבל בסהכ היא מטפלת מצויינת אז בולעים צפרדע או שניים, ואני יודעת שהרבה לא יסכימו איתי על זה.
לגבי החדר תבדקי, מעניין, אולי אין לה בכלל לולים, רק מזרנים, והיא לא רוצה להגיד לך
אין מצב שהייתי מכניסה בלי לראות איפה הוא ישןלראות את האור
כן, אני חייבת לראותאנונימית בהו"ל
חברה הציעה שאכתוב לה שמאוד חשוב לי לראות אז מתי נח שאבוא
וגם כנראה אמרה לי שלא בכה כי ראתה שאני חרדתית ולא רצתה להלחיץ
ובתכלס, אין לי עוד מקום עדיין
לא אהבתי האמת. הייתי מחפשת אחרתאורוש3
שאלת המשךאנונימית בהו"ל
במקרה שאהיה רלונטי, הייתן שולחות את הילד שלכן למישהי שאתן מכירות שיש לה 2 קטנים בבית ורוצה עוד הכנסה ?
דיברתי עם חברה שאמרה שיש לה ניסיון לא טוב עם זה כי בתכלס הילד הנוסף תמיד יהיה בסוף ( כלומר אם הם כולם בוכים תלך לילדים שלנו קודם וכו' ) והרבה פעמים לא יודעים מה זה לשמור על ילדים נוספים שלא שלך וזה לא תמיד מוצלח
תוהה אם יהיה רלוונטי זה רעיון טוב
אם היא אחראית ומסורהשלומית.
מוסיפה שלא עשתה את זה קודםאנונימית בהו"ל
כלומר הילד שלי יהיה ראשון אז אין לה ניסיון בכלל עם ילדים נוספים אחרים
זה חברה טובה של אחותי, אוהבת ילדים מאוד מסורה וגם אני הכרתי אותה
עשיתי והייתי מרוצה מאודצלולה
היתה מסורה ואמהית, הרגשתי שאני מביאה אותה לאמא אוהבת.
חבל שאחרי כמה זמן היא החליטה לחזור לעבודה🤭
לדעתי זה תלוי גם בגילאי הילדים שלה, אם הגילאים שונים לדעתי זה יותר פשוט (נגיד, לא שלושה קטנטנים יחד, אלא אחד קטן ושניים יותר גדולים).
ילדנו כמה נראה לי בהפרש של יומייםאנונימית בהו"ל
אחותי באה עם בלונים לשניינו 😅
והגדול שלה בן 1.5 נראה לי אז די קטנטנים
ברור שלהוציא, אם אין אמון אז מה נשאר???ואז את תראי
צודקתאנונימית בהו"ל
אני פשוט מדברת אם אנשים ( חברה / אמא ) והם אומרים לי שכנראה לא התכוונה לשקר אבל לא רצתה שאלחץ שהוא בכה. ולגבי הלולים פשוט להגיד לה שאני חייבת לראות ומתי נח לה
אז זה מערער אותי שאולי לתת עוד צ'אנס
אז היא גם לא תספר לך שהוא לא אכל כדי שלאואז את תראי
תילחצי ולא תספר שהוא לא ישן כדי שלא תילחצי ואם חס ושלום חס ושלום יקרה משהו היא גם לא תספר.
העיקר שלא תילחצי... 🤭
לא נראה לי שהיא כל כך דואגת לזה כמו לזה שלא תוציאי את הילד. חוץ מזה שאין מה להגיד בקול "שקט" לתינוקות קטנים. הם לא מבינים את זה, זה סתם מבהיל אותם.
לא אהבתי בכלל, אבל רק את יודעת מה נכון לכם 🙏
את צודקתאנונימית בהו"ל
זה גם מבלבל אותי כי אחותי שולחת ומרוצה והבת שלה שמחה
כן, היא הרבה יותר גדולה ואחותי טוענת שהמטפלת ממש אוהבת אותה
תראי, לי ולאחיות שלי יש גישות אמהיות שונות.דיאט ספרייט
הן אמהות טובות ללא ספק ועדיין אנחנו שונות.
מה שחשוב לי פחות חשוב להן ולהיפך, לכן אם אחותך מרוצה זה בסדר לגמרי שאת לא מרוצה, שתיכן מחפשות דברים שונים וגם הצרכים של הילדים שונים.
לפעמים אנשים לא רואים דבריםכורסא ירוקה
לפעמים הם לא רוצים לראות. למדתי בחיים,,במיוחד בתחום הזה של מסגרות לילדים, שמה שמתאים ומצוין לאחד יכול להיות ממש לא רלוונטי לאחר.
חוץ מזה לצערי אני ראיתי מקרה שמישהי ממש התנהגה שונה עם הורים שונים ועם ילדים שונים, כך שאולי לה זה טוב ולך לא
מחזקת כל מילהדיאט ספרייט
דווקא יכול להיות שהיא מתנהגת שונהאנונימית בהו"ל
כי אחותי אמרה שהבת שלה ועוד אחד שהן הגדולים בחבורה אז רואים שהיא ממש אוהבת אותם
יכול להיות כי הם כבר בגיל גדול היא יותר מתחברת גם אחיינית שלי סופר חייכנית ומתוקה ( הבן שלי מתוק אבל פחות חייכן חחח )
זהו אז איש חינוך צריך להתנהג טובכורסא ירוקה
ממש כךטרכיאדה
אני הפסקתי לסמוך לגמרי על המלצות של אנשים גם כאלו קרובים מאד, לא שהם לא אומרים אמת
אלא שההסתכלות שלהם שונה משלי. למדתי לסמוך רק על עצמי, לפגוש את המטפלת פנים מול פנים
ולהרגיש בעצמי אם היא מתאימה או לא מתאימה לילד שלי.
חוסר אמון זה רציניצלולה
אני איתך, מבינה לחלוטין אם הם בוכים הרבה בימים הראשונים, אבל חד משמעית צריך להגיד לי מה היה. זה מה שאני הרבה פעמים בודקת ההקלטות...
האמת גם אם הייתי מכניסה עוד יום, לא הייתי עושה את זה בלי מקליט, כדי לוודא אם ואיך היא מדברת לילדים, משחקת איתם. וגם אם היא מתייחסת לבכי (יש הבדל בין התעלמות מוחלטת מהבכי, ליחס אפילו קטן של ''עוד מעט אני אגיע אליך'').
ואחרי שתהיה תמונה יותר ברורה של מה הולך שם לקבל החלטה.
לבטים על מעבר מהמרכז לדרוםעם ישראל חי🇮🇱
היי, גרים בפתח תקווה כבר מעל 11 שנים, בעלי נולד כאן, ההורים שלו ,אמא שלי ואחותי גרים כאן גם .
אחרי המון המון חיפושים אחרי דירה שאנחנו יכולים לעמוד בה מבחינת החזרים,מצאנו שבנתיבות הכי כדאי, גם מבחינת חינוך וגם תקציב. מה גם שיש לי עוד אחות שמאוד רוצה לעבור לשם גם ויש להם כל מיני עניינים לפתור לפני ,אבל זה כרגע לא שם.
ההורים של בעלי עזרו לנו כל השנים המון מכל מיני בחינות. כרגע מאריכה את חופשת הלידה לשנה פלוס ככל הנראה.
כל הזמן הייתי עובדת מצאת החמה עד צאת הנשמה ועם הגעת התאומים שהצטרפו למשפחה,אני לא רואה איך המתכונת ממשיכה עם עוד ארבעה . אז כנראה שלא אחזור לעבודה במשרה מלאה או שאחפש משהו לאו דווקא במקצועי. הפחדים שלי הם שנהיה רחוקים מהיתכנות אפשרית לעזרה-בזמן המלחמה בעלי היה עד מאוחר בצבא כל יום וההורים שלו לקחו אליהם לפעמים 2-4 ילדים וזה מאוד עזר. ובמדינה שלנו בשלוש שנים האחרונות מלחמה זה לא משהו חריג, זה קורה הרבה. אמא שלי גרה לבד וכואב לי עליה שהיא תהיה בצער מהעזיבה שלנו וגם יהיה לי קשה רגשית להיות רחוקה ממנה. לא קשור לעזרה. ההורים שלו עושים לנו בייביסיטר איזה פעם בשבוע. מעבר לזה בלי קשר אני כל יום לבד עד שהילדים לאט לאט חוזרים וגם הוא אחר צהריים. מתלבטת אם שווה לעבור כי זה איכות אחרת של חיים. הבדל של עשרות אלפי שקלים בחודש, נוכל לאפשר לעצמנו ולילדים הרבה יותר. אבל המרחק מציק לי בלב. יש עוד מישהי שעשתה מעבר ויכולה לתת טיפים או עצות ? לכאן או לכאן ... סליחה על האורך ותודה לעונות 🙂
הבנתי. נתיבות זה לא סוף העולם. ואפשר גם שומרון קרומרגול
יש איזורים בשומרון מאוד קרובים לפתח תקווה ברכב (אם ההורים שלכם נוהגים)
ושם זול משמעותית
לא יודעת אם יש שם משהו בסגנון המשפחתי שלכם, אבל גם לא מכירה.
ונתיבות ממש לא סוף העולם.
יכולה לספר שאני גדלתי עם סבתא במרחק 15 דק נסיעה ברכב, וסבתא במרחק שעה וחצי (אז) ברכב, והיינו יותר אצל הרחוקה (לפחות פעם בחודש לשבת) והקשר היה איתה יותר תדיר.
הסבתא הקרובה גם היתה נהדרת, אבל איכשהו יצא שפחות ראינו אותה.
אז אפשר. ואם יש לכם רכב שהמשפחה נכנסת בו אז בכלל.
פורקת פה..הילושש
היי לכולן,
אני בחודש שביעי ב"ה.
אחרי תקופה ארוכה בבית עם הילדים שניסיתי לג'נגל בין עבודה מהבית, ניקיונות, ילדים ו.. שפיות.
הילדים חזרו למסגרות ואני למשרד.
ואני פשוט חסרת אנרגיה. מרגישה על הפנים!
אני במשרד, יש לחץ, עבודה.. ואין, אני לא מצליחה לעבוד ברצף. בא לי לברוח מפה.
פשוט קשה לי לעבוד שבוע שלם. אין לי עוד כוחות.
בנוסף לכך, ובעיקר מה שמעיב על מצב הרוח-
האיסופים של הילדים-
שה' ישמור!!!!!!!!!
אני פשוט סובלתתת מהחום. אני לא נושמת! יש לי הרבה הליכה ונסיעות עד שאני חוזרת הביתה.
אני יוצאת מהעבודה ב 15.00 וחוזרת הביתה עם הילדים רק בסביבות 16.30-16.50.
אני חוזרת גמורה, עייפה, עצבנית, וסבלנות לילדים המתוקים- אין!
המרחק מהעבודה למעון של הקטנה הוא 3 תחנות- סבבה לגמרי,
אח"כ אני צריכה לנסוע איתה ברכבת לאסוף את הגדול שלי, ומשם יש לי הליכה של 20 דק'.
אוספת אותו, שכל הזמןןןןן הילדים שלי רוצים להישאר שם בחצר ולשחק. לרוב אני זורמת..
ואז.. עוד 20 דק' הליכה הביתה.
עם עגלת תאומים- סוחבת עליי 3 ילדים. אחת בבטן, ו2 שיושבים בעגלה. כבדים!! ויש לי 2 עליות בדרך..
והשיא- קומה 2 במדרגות.
מגייעה הביתה ורק רוצה להיזרק על הספה! לא אכפת לי מה הם עושים!
אממה?! הם עושים! הרבה! בלאגן! מרטיבים את עצמם, משחת שיניים מרוחה בכל מקום. כאילו למנוחה שלי יש השלכות.
וגם אם לא אכפת לי שיבלגנו, הקטנה שלי לא באמת מאפשרת לי לנוח, היא נצמדת אליי ברמות. היא גם חוזרת רעבה (למרות שאני תמיד מצוידת בפרי/חטיף, בנוסף לפרוסה שאוכלת בגן)
אני חייבת להכין משהו זריז כשחוזרת הביתה..
בקיצור,
אני במשרד,
ולא מפסיקה לחשוב על החום בחוץ ואיך אני עושה את זה עוד יום ועוד יום ככה עד הלידה (בתחילת החופש הגדול, ד"א)
באלי לבכות!
אם יש אפשרות לרכבניק חדש2
בני כמה הילדים? יש אופניים חשמליים עם 2 כסאות ילדירושלמית במקור
עונה..הילושש
אין אפשרות לרכב, ניסינו לחשוב על זה, ואפילו חיפשנו, אבל זה יכניס אותנו ללופ בעייתי מבחינה כלכלית..
לבעלי יש אופניים חשמליות- הוא מפזר את הילדים בבקרים. (בני 4.5 ושנתיים)
לי אין אופניים חשמליות וגם.. אני בהיריון, אין שום סיכוי שאעלה על אופניים חשמליות ועוד עם הילדים.
בשעות האלה בעלי בעבודה,
האיסופים זה עליי, לא משנה איך הוא יעבוד (בוקר/ערב) בשעות האלה הוא בכל מקרה בעבודה.
ממש סליחה על השאלהשלומית.
אבל שקלתם ליווי כלכלי בארגון פעמונים/ מקימי/ משהו בסגנון?
מהתיאורים שלך עולה שאתם חיים חיים מאוד עמוסים ותובעניים אומרת בכנות שאין מצב שאני הייתי יכולה לעמוד פיזית ונפשית בעומס הזה... ואנחנו אנשים לגמרי ממוצעים ורגילים לא מתקרבים ללהיות אמידים/ עשירים
ברור שלא יהיה לך כח לילדים אחרי כל יום כזה אם כן היה לך כח זה היה הזוי...
אולי יש דרכים להפחית עומס בלי להגיע לקריסה כלכלית?
שואלת הכי באהבה ובלי שיפוטיות, ממש רוצה בטובתך.
אממ.. היינו בייעוץ בפעמוניםהילושש
אבל ..
בואי נאמר שאין הרבה לשנות... אין לנו יותר מידי מה להזיז..
נקודת ההתחלה שלנו בעייתית- המשכנתא שלנו גבוהה ויש לנו עוד הלוואה בנוסף. (ההלוואה היא להורים שלי אז ככה שזה מאוד גמיש- בחודשים לחוצים אנחנו יכולים גם לא להחזיר, זה פשוט אי נעימות אז משתדלים).
ובשביל לשנות את זה צריך הרבה אומץ והחלטה (בעלי ואני לא מסכימים בנושא הזה.. אני רוצה לשכור ולהשכיר ולא מוכנה למכור כי מדברים על פינוי בינוי וזה פשוט הכנסה בלי לעשות כלום , להגדיל את שווי הנכס ככה. והוא רוצה רק למכור- כי הוא לא רואה שמתקדם משהו עם הפינוי בינוי. וגם מפחד מחודשים ללא שוכרים או בלתם אחר..
שנינו צודקים וקשה להכריע.
ולכן,
המצב לא משתנה..
ניסינו לעשות מחזור משכנתא- לא עוזר לנו בהקטנת ההחזרים.
יש פתרוןתקומה
אחר שכן אפשרי כלכלית?
יש לך אפשרות לקחת מונית או בייביסיטר שתוציא את אחד מהם מהגן?
בייביסיטר שתבוא להיות עם הילדים לחצי שעה אחרי שאת חוזרת איתם כדי שתוכלי רגע לנוח?
אני ממש מבינה אותך!! אין מצב שהייתי מצליחה לתפקד עם הילדים בצורה סבירה אם הייתי עושה מסע כמו שאת עושה איתם.
אז אני חושבת שהדבר הכי דחוף זה למצוא משהו שכן אפשרי, שיקל על עניין האיסוף.
אם תצליחו לפתור את זה, אני חושבת שזה יקל עלייך מאוד מהרבה בחינות
מה עם למכור ולעבור למקום שבועם ישראל חי🇮🇱
אז אולי להתייעץאיזמרגד1
עם יועץ נדלן, או איך שקוראים למקצוע הזה, שיעזור לכם להבין מה הנכון בשבילכם?
זה באמת נשמע שאתם קצת בלופ שצריך לחשוב איך יוצאים ממנו...
יועץ משכנתאות אולייעל מהדרום
נראה שתצטרכו להחליט בקרובהמקורית
כי לפזר שלושה בלי רכב בכל מזג אוויר ברכבות וכו ועבודה - זה די קריסה
שלא נדבר על חודש תשיעי בקיץ
אני גם חושבת שלשכור ולהשכיר זה פתרון טוב, בהנחה ותהיה דלתא בין המחירים וכך תוכלו להתנייד בצורה נוחה יותר לפחות
איכות חיים חשובה לא פחות מלהחזיק ולגור בדירה שלכם
הייתי מדברת על זה שוב עם בעלך
בהנחה וההכנסות לא יגדלו בקרוב - זה נשמע כמו פתרון הגיוני.
עשיתם טעות פעםאפונה
אתם לא צריכים לשלם עליה כל החיים.
השנים הכי יפות שלכם מתבזבזות בגלל המשכנתא הזו...
את גמורה
לחוצה
עייפה
לא מרוכזת
גם המיקום של הדירה כנראה לא משהו אם את צריכה להיטרטר שעות בין המסגרות של שני ילדים.
שווי הנכס לא מעניין
מעניין החיים שלכם.
השנים האלה לא יחזרו
לילדים שלך לא תהיה אמא רעננה חלופית בגילאים הרכים..
תמכרו את הדירה
תחזירו את ההלוואות
בכסף שישאר תקנו דירה זולה בפריפריה עם משכנתא נמוכה במקום עם רמת חיים גבוהה, קרי: אויר לנשימה, משרה חלקית, קהילה תומכת. או לחילופין תשכרו דירה נחמדה ותשקיעו את הכסף בשוק ההון בתנודתיות נמוכה.
אולי תכניסו שותף לדירה?אמאשוניאחרונה
כמובן רק עם חוזה מסודר בהתייעצות עם עו"ד.
זה לא כזה פשוט מבחינת המשכנתא אבל אפשר לנסות למצוא פתרון.
הרעיון להכניס שותף (נניח ההורים במקום הלוואה יקבלו אחוזים מערך הדירה בגובה יתרת ההלוואה שנותרה)
האחוזים יקבעו לפי המזומן שהמשקיע נותן לפי ערך הדירה היום. (שווה לקחת הערכת שמאי, בטח יש לכם אם בדקתם מחזור משכנתא)
על פניו נשמע שמספיק להכניס שותף בגובה 5%-10% מערך הדירה, תקבלו תזרים לכיס (או פטור מהמשך החזר הלוואה)
ככה לא תפסידו את כל פוטנציאל הרווח, כי עדיין רוב הרווח ילך אליכם, תוותרו רק על כמה אחוזים בודדים, אבל תוכלו לחיות קצת יותר ברווחה כלכלית.
אפשרות נוספת, לקחת בחשבון מראש אובדן הכנסות שכירות של חודש מתוך שנה (הערכה סופר שמרנית)
ובואי, מי לא מוצא שוכרים במרכז? ולא כל שנה מתחלפים שוכרים.
נניח דמי שכירות יתנו לכם 7000 כפול 11 מתוך 12
יוצא 6400
אם תמצאו דירה בפריפריה משמעותית בפחות מ6400 אז זה יוצא שעדיף לעבור.
בפריפריה כל המחיה זולה יותר, לא רק מגורים.
עוד מעט יהיה לך גם הוצאות על מסגרת לתינוק, איך תעמדו בזה?
שנה הבאה הקטנה נכנסת לגן עירייה?
אם לא, ממש שווה לשקול מעבר לשנה ולראות אם טוב לכם.
החשש שלא תמצאו שוכרים הוא חשש רחוק לעומת החיסכון הפוטנציאלי.
אם אין אפשרות לרכב אז מוניתואילו פינו
שתאסוף אותך, ותקח אותך הביתה עם תחנות לאיסוף הילדים.
או לקנות רכב מיני, קטן פשוט וזול.
את אוספת את הילדים אחרי צהרוןכורסא ירוקה
זה שעה שבתיס כבר סיימו. קחי בייביסיטר רק לאיסופים. שתשים את הקטנה בעגלה, תיסע לגדול ותביא את שניהם.
אם בעלך לא שם את העגלה שם בבוקר שתתחיל את המסע אצלכם מלקחת את העגלה.
את תגיעי מהעבודה תנוחי תאכלי משהו תחתכי פירות, היא תעשה איתם את הסיבוב בחוץ, תעלה אותם אלייך, תני לכולם מים קרים, שחררי אותה ותשחקי איתם.
מבחינת בייביסיטר זה שעה-שעה וחצי ולא ארבע שעות משחק שהיא בבית אבל הילדים בתכלס עלייך כשאת גמורה, ובשבילך זה אויר לנשימה.
לא לאבתאל1
זה ממש לא נשמע אנושי. ממש לא!
למה עשרים דק' הליכה? אין שום תחבורה ציבורית לשם? אולי שינוי מסלול יעזור?
יואו נשמע ממש קשה כל הדרך הזאת.
מה עם לבקש להוריד באחוזי משרה?עם ישראל חי🇮🇱
נשמע שממש קשה לך, ולא בכדי
כל ההליכה עם הילדים, ולהיות במשרד ככ הרבה שעות ובהריון..
אני הייתי שוקלת לבקש להוריד בשעות ,לעבוד עד 13 או 14 . ולנסות לבקש עזרה בתשלום מאישה בוגרת או נערה אחראית שתוציא לך את הילדים ותהיה איתם בבית עד שתגיעי.
כך אני עשיתי כשהייתי צריכה לעבוד משרה מלאה ולא הספקתי לצערי להגיע לגנים בזמן.
לקחתי אישה מבוגרת ,הוציאה אותם מהגן באיזור 4 וחצי ו,נתתי לה מפתח ,הייתה מגיעה אליי ונשארת בערך שעה וחצי שעתיים . לפעמים אצלה ולפעמים אצלי . זה יכול באמת להציל חיים לתקופה מסוימת.
או שבעלך יוציא בתורנות איתך....
לא הייתי מוותרת על הרכבדיאן ד.
נשמע שזה חובה בשבילך.
אפשר לקנות רכב ממש פשוט ב- 20 אלף ש"ח
כמובן לקחת בחשבון עלויות חודשיות של דלק וכנראה החזר הלוואה.
תחשבון על דרכים שבהם הרכב יעזור לכם להגדיל הכנסה.
לדוגמא שאת או בעלך תוכלו להגיע מוקדם יותר לעבודה או לצאת יותר מאוחר
יותר שעות -- > יותר כסף.
אולי תוכלי לקחת איתך נוסעות בתשלום בדרך לעבודה.
אולי לעזור להורים בגן של הגדול להחזיר את הילד שלהם בתשלום
כל דרך שתעזור לכם להגדיל הכנסות ולממן את הרכב.
משכנתא אולי כדאי לעשות מיחזור משכנתא כדי להוריד את העול קצת.
אחרי הלידה מציעה לך לחפש עבודה חדשה עם קפיצה בשכר. בדר"כ כל שינוי עבודה מביא איתו עלייה בשכר.
את האמתתקומה
שאני לא בטוחה שזה כדאי.
אני כמובן לא מכירה כאן את הסיפור
אבל רכב זה אף פעם לא "בקטנה"
מעבר להוצאה החד פעמית, זה דלק, ביטוח, טיפולים.
לרוב רכב זו לא קנייה כלכלית משתלמת
יש הרבה דברים שזה מקל עוזר וזה משפר פלאים את איכות החיים
אבל בוודאי שזה גם משאבת כסף
ואם אין באופק צפי וודאי להגדלת הכנסה, והמצב הכלכלי לחוץ גם ככה, צריך לשקול היטב לפני שבוחרים בזה.
ברור שזה הוצאות חודשיות משמעותיותדיאן ד.
ולכן כתבתי שצריך לחשוב על הצד השני, איך להגדיל הכנסות כנגד
אני בעצמי מנחה קבוצות של כלכלת משפחה.
בעיניי אי אפשר להתרכז רק בהקטנת הוצאות ותמיד עדיף לשים דגש על הגדלת הכנסות (כמובן שגם וגם אבל יותר על ההכנסות)
ברור שעדיףתקומה
תמיד להגדיל הכנסות
ממש שהיא תיארה בשרשורים קודמים, זה לא כל כך פשוט.
(ובאופן כללי זה לא כל כך פשוט)
מי לא רוצה שיהיה לו עוד כסף בחשבון הבנק? אבל בסוף המלצות לחוד ומציאות לחוד.
אז ברור שבמצב אידיאלי רכב כאן היה עושה שינוי דרמטי, אבל הם שקלו את זה, והיו בליווי פעמונים, והגיעו למסקנה שזה לא אפשרי.
אז דווקא לא לוותר על רכב, יכול להכניס לסחרור גדול יותר
אולי אפשר שהגדול יסע באופני איזון?אמאשוני
האם בעלך יוכל לפזר אותם כשהילד מחזיק באופניים?
בכל מקרה לא הייתי סוחבת בעגלה ילד בן 4.5
שיתרגל ללכת.
את העצירה אפשר לעשות נגיד אחרי רוב הדרך, לא בתחילת הדרך (אלא אם את זקוקה למנוחה בגן שלו)
אולי להביא להם שלוקים כל יום שידרבן אותם לזוז?
לגבי להכין ארוחה, אם כל יום תכיני ארוחה ליום המחרת, זה יוצא אותו מספר בישולים רק בשעות נוחות יותר
ואפשר גם להכין סיר ליומיים- שלושה.
בגיל של הקטנטונת אפילו לא חייב לחמם.
תוציאי קופסה מהמקרר ותני לה. (עוף נגיד אפשר לפרק מראש)
ובכללי ממש ממש קשה לחזור לשגרה ולנסיעות. זה ככה אצל הרבה אנשים.
אני למשל נסעתי לעבודה גם במלחמה אבל עכשיו למשל אפילו לעמוד בפקקים נראה לי בלתי.
תשכירי רכב מעכשיו עד אחרי הלידהאני וגם אני
רק לגבי ההליכות עם הילדיםשלומית.
רק לגבי החום - אני הזמנתי לי מאוורר צווארזוית חדשה
מאליאקספרס
אומנם לא כמו מזגן, אבל עדיף מכלום.
אפשר לבקש מאחד ההורים בתשלום שפשוט יאסוף את הילד היש לי רק שאלה
יותר או בייביסיטר
בחום קור מסלול כזה זה לא הגיוני
נשמע לא פשוטנעומית
לגבי השיקול הכלכלי
מה התוכנית שלכם? יהיה שיפור עוד 3,שנים? עוד 5?
בעיניי במצב הזה, רכב זה חובה.
הוא גם בדיעבד עוזר להגדיל הכנסה לדעתי, מתוך רווחת הנפש.
שונאת שונאת את המשפחה של בעלי!אנונימית בהו"ל
בכללי לא סובלת אותם.
ציניים ורכלנים ברמה בלתי נסבלת!
אבל כאילו לכאורה מגובשים, ואוהבים לעשות דברים ביחד.
עכשיו הם עושים טיול של יומיים כל המשפחה (הורים וכל האחים, הרבה מהם נשואים)
ורק אותנו לא הזמינו!!!
אני רותחת וזועמת!
וזה מבאס את בעלי שאני מדברת ככה על המשפחה שלי, אז מחפשת דרך להירגע בלי לפאור לו.
לא מזיז לו שלא הזמינו אותנו. מפרגן להם שיהנו וזהו.
ובטעות שיתפתי גיסה אחת בזה שלא כיף לי איתם (לא מהמשפחה עמצה, אחות של בעלי) ומאז היא מדברת איתי בקול חומל כזה.
בא לי לחנוק אותהההההה
הלוואי שתעזרו לי להירגע!
יכול להיותאיזמרגד1
לא נראה לי. א. מה בעלי והילדים אשמים?אנונימית בהו"ל
ב. לפחות שישאלו אם אנחנו רוצים לבוא. מה זה הגועל נפש הזה??
והטיול מחר, זה לא שהם תכננו מתישהו כן להזמין.
לא חשבתי על זה שזה עם ילדיםאיזמרגד1
אז באמת לא יפה מצידם ומבאס ממש🫂
האמת שבמקומך הייתי סקרנית למה לא הזמינו אותנו, אבל כנראה שהתשובה (מה שלא תהיה) רק תהיה מעצבנת יותר...
ותודה על התגובה!אנונימית בהו"ל
הלם, פשוט הלם.ממתקית
מה קורה למשפחות היום? חמות? תתעוררו.
סליחה שאין לי נחמה.
איך אפשר לנחם? לא יודעת
הכעס שלך מובן, חיבוק!!!!!!
מבאס מאוד!!!דיאן ד.
מקווה שזה בסדר שאני שואלת
אבל עם יד על הלב.
יש להם סיבה למה לא להזמין אתכם?
וואורקאני
נשמע כואב
במקרה כזה הייתי שולחת את בעלי לברר למה לא הזמינו אתכם
אפשר לומר שזה דיי בוטה
מעצבן ממשאפרסקה
אני חושבת שאם היה קורה לי גם הייתי מתעצבנת. למרות שתכלס, אם לא כיף לך איתם, אולי עשו לך טובה.
אצלנו פעם גיסי הזמין אותנו למסיבת יומולדת של הבת שלו כשהוא ראה את בעלי במקרה יום קודם. אני התחלתי לחשב חישובים איך למען ה נצליח להגיע, ואיזה תוכניות של מחר צריך לבטל. ואז נפל לי האסימון שהם בכלל לא תכננו להזמין אותנו (כן הזמינו אחרים מהמשפחה). אז בלב שמח עדכנתי שלא נבוא והללויה רווח לשני הצדדים.
מוזר שלא הזמינו אתכם. יכול להיות שהבינו. איכשהוקופצת רגע
האמת שנראה לי שלא הייתי מתאפקת והייתי מבקשת מבעלי לברר מה קורה. ואם לא היה שואל אולי הייתי שואלת איזו גיסה בעצמי.
לדעתי זה עניין שלו מולםהמקורית
ואם זה מפריע לו - שהוא יפנה וישאל וידרוש הסברים
נכון שזה לא נעים ומעצבן, אין ספק, ואולי הגיסה גם דיברה על זה עם הורים? (מה שאמרת לה כאילו) ולכן לא הזמינו?
מציעה לשים לב מה את אומרת למי, את לא יכולה לדעת למי זה יגיע ואיך. בסוף הם הורים ואת גיסה, הקשר שונה
חיבוק♥️♥️
גם אצלנו יש תופעה כזו, ולי גם עולים הטורים כשזה קועדינה אבל בשטח
אפשר לנצלש לך? זה לא משפיע לך על היחס לבעלך?וואלה באלה
היו לי כמה אירועים מאוד לא נעימים לאחרונה עפ המשפחה של בעלי.
לא מסוגלת לראות אותם או לדבר איתם ואני שמה לב שזה משפיע לי על היחס לבעלי, אני קצרה אליו יותר ועצבנית למרות שמסכן הוא לגמרי בצד שלי ומבין וחושב שהם היו לא בסדר. לא מגיע לו ולא יודעת מה לעשות עם זה.
וחיבוק לך. האמת נשמע נורא❤️
האמת היא שב"ה לא. הוא כל כך שונה מהמשפחהאנונימית בהו"ל
שלו וכל כך מתוק ב"ה, אז זה לא מרגיש לי קשור אליו מה שהם עושים.
תודה, וחיבוק גם לך! משפחה של בעל יכולה להיות כזאת מעצבנת
איזה כיף! אולי באמת אני צריכה לחשוב על זה ככהוואלה באלה
טוב, אז האמת היא ששלחתי הודעה לגיס שארגן את הטיולאנונימית בהו"ל
והוא אמר שהוא פשוט לא חשב שנרצה לבוא.
אבל עדיין, הוא כתב הודעה בקבוצה המשפחתית, ותייג את כולם חוץ מאותנו!
מה הבעיה שלך לשאול אם אנחנו רוצים לבוא?
אם הוא כתב בקבוצה המשפחתית אז בעצם מבחינתוקופצת רגע
הוא יידע אתכם. זה כבר קצת יותר מובן.
למרות שבאמת מיותר לתייג בתוך הקבוצה את כולם חוץ מכם
אם לחשוב על הצד השני- אולי לא רצו להיות נודניקיםיעל מהדרום
ולהציע כשברור שלא תרצו.
אני מבינה למה זה מעליב, וכנראה שלא הייתי נוהגת ככה. אבל אולי אפשר להסתכל על זה אחרת.
הייתם רוצים לבוא?נעומית
אני כותבת מה היה איתנושואלת12
גם לא הזמינו לדברים וממש ממש נפגעתי.
והערנו על זה והיו מריבות ולא עזר.
וכעבור שנים שהבנתי שהם לא רוצים בקשר איתי ואני לא יכולה לחייב אותם לרצות אותנו וכשאני כבר לא מעוניינת בקשר הם פתאום כן מזמינים וכן מעוניינים.
אז אני רק ממליצה לך לא לאכול את הלב על זה וחבל על העצבים ומי שלא רוצה אותי אז גם אני לא רוצה קשר איתו
וראיתי שכל הדיבורים הרעים חילחלו גם לילדים ובסוף אלו סבא וסבתא שלהם ואני לא רוצה שהם יפסידו אותם
אבל גם את בעלה והילדים לא הזמינו.מרגולאחרונה
ואת נהדרת❤️
אבל זה מרגיש לי שונה (לטוב ולרע) כשגם את הבן והנכדים (בעלה והילדים) לא מזמינים.
אפילו היצר האימהי הזה של - היי, אל תפלו את הילדים שלי
הבן שלי בן 15 מטופל אצל פסיכולוג. מתלבטים אם לבקשאנונימית בהו"ל
החזר ממאוחדת הפסיכולוג הזה נמצא במערכת שלהם ויש החזרים,
אבל חוששים שבמערכת הבן שלנו יהיה רשום בבריאות הנפש ואולי זה יהיה תווית
מצד שני קשה לנו לשלם ונשמח להשתתפות
מה אומרות?
א. מי ידע???מקרמה
ב. לאף אחד לא איכפת מטיפול פסיכולוגי... חצי מהמדינה בטיפול פסיכולוגי
הצבאתוהה לעצמי
בצבא צריכים לבקש ויתור סודיותכורסא ירוקה
ואז זה כולל גם את הסודיות של הפרטי והוא יהיה חייב לדווח. זכותו לא לחתום אבל זה גם יפיל אותו מתפקידים מסוימים וגם ישאיר לו חסיון גם ברפואה הציבורית.
חוץ מזה שגם מי שהולך לטיפול ואפילו לוקח כדורים מסוגים מסויימים לא בהכרח נפסל בגלל זה, פשוט יבקשו לדבר עם הפסיכולוג/פסיכיאטר ולקבל הערכה ואם הוא מתאים ימשיכו בתהליך
לא אמרתי שיפסלותוהה לעצמי
זה לא באמת אכפת להם, ההפסד הוא של מי שלא רוצהכורסא ירוקה
התפקידים שצריך את זה בשבילם זה תפקידים שאנשים רוצים להיות בהם, ולא לחתום ויתור זה פסילה טכנית של עצמך. לא יהיה אכפת לאף אחד וזה לא נראה לא טוב, זה מובן, ואם ירצה להתמיין בעתיד למשהו מסווג וכן לחתום קשה לי להאמיןשמישהו יפסול אותו על זה..
הוא גם לא צריך להגיד שזו הסיבה. תמיד יכול לומר שהוא מוותר על המיון לתפקידים מסווגים
לא כל מי שהולך לפסיכולוג נחשב מתמודד נפשרוני 1234
כל מקום שבו זה רלוונטיכורסא ירוקה
ישאלו אותו גם ככה, לא מעניין אם זה פרטי או ציבורי.
יש חסיון רפואי אז אף אחד לא ידע אם לא תספרו, אבל מקומות שבהם זה רלוונטי, נגיד כמו מיונים לצבא שכוללים סיווג אז ממילא שואלים ומבקשים ויתור סודיות גם על הפרטי, ואז זה לא משנה.
בקיצור לא נראה לי שתפסידו כלום מלבקש החזר.
נניח נניח שבצבא ידעודיאט ספרייט
שהילד (סתם ילד, לא שלך דווקא) הוא מתמודד נפש ובעקבות כך לא ישבצו במקום שעשוי להביא אותו להתמודדויות מורכבות - מה רע בכך?
זה נועד לביטחונו.
אצלנו בציונות הדתית מייחסים כ"כ הרבה חשיבות לצבא והתקדמות בצבא, אבל לא בטוח שלכולם זה מתאים ויהיה טוב שהצבא יעשה אבחנות ומיונים לשלום המתגייס.
ובכל מקרה לא כל מי שמטופל פסיכולוגית הוא מתמודד נפש.
בקיצור, אני הייתי מבקשת החזר.
תודה על התשובות. הוא אצל פסיכולוג בעקבות מקרהאנונימית בהו"ל
תקיפה שעבר
איך הולך התהליך? נניח שלאחר הויתור סודיות יפתחו ויראו שהיה אצל פסיכולוג. האם יבדקו מדוע? מי יתן את הפרטים?
שואלים אותוכורסא ירוקה
ומבקשים ממנו את הפרטים של המטפל ואישור להתקשר אליו ולשאול. לא מעניין אותם מה הוא עבר, יותר לשמוע מהמטפל שמדובר בבן אדם יציב ואמין.
וזה גם לא פתוח במערכות של הצבא ולא כל אחד יכול לראות את זה, נגיד מפקדים. זה חסוי גם בתוך המעקכות ופתוח לאנשים מאד ספציפיים שאחראים על הסיווג
בד"כ מבקשים מכתב מהפסיכולוג המטפלמצפה88אחרונה
והוא כותב בכמה מילים בעקבות מה הגיע המטופל (יכול גם לכתוב בצורה עמומה), האם יש אבחנה, והאם יש מצב פסיכוטי/דיכאוני/אובדני.
לרוב הפסיכולוג ישתף את המטופל/ההורים מה יהיה כתוב במכתב, ויכול לעדן את הניסוח כל עוד זה לא פוגע במקצועיות שלו.
ייתכן גם שיזמנו את הילד לפגישה אחת עם קב"ן טרם הגיוס בעקבות המכתב, וייתכן שלא.
תינוק בחברהקו אדום
תינוק בן שנה וחצי לא מדבר בכלל
אבא, אמא
כן מביע את עצמו מצוין ממש בכל מיני דרכים
אוהב מאוד שירים
ומזמזם לעצמו
מחקה תנועות
לא נענה בכלל לקרבת מבוגרים
וגם ילדים מהמשפחה נענה והולך רק את מי שהוא בוחר
מהתמונות מהמשפחתון נראה שבזמני פעילות הוא מעדיף להיות בעמדת צופה
ולא להשתתף עם כולם בהכל
נשמע חריג??
קצת חריגכורסא ירוקה
כשסופרים מילים לא סופרים רק מילים שלמןת אלא גם הברות שיש להן משמעות ספציפית. אם מא זה מים אז זה נחשב מילה. קולות של חיות זה מילה וכו. אז תבדקי. אני חושבת שצריך בגיל הזה 20-30 מילים ולצרף שתי מילים (אבא בוא)
יש ילדים שפחות אוהבים פעילות של הרבה אנשים. איך הוא במשחק אחד על אחד עם ילדים בקבוצה שלו? זה גיל שיש בדכ חבר אחד או שניים. לא ממש משחקים יחד אלא אחד ליד השני אבל אמורה להיות ביניהם תקשורת
לגבי הדיבור מבינה שזה חריגקו אדום
אם כי 2 בנים שגדולים ממנו היו אצלי ככה אותו הדבר
\ובגיל שנתיים נפתח הברז...
בגלל שראיתי שמבחינה חברתית הוא מאוד בורר וחושד חשבתי אולי קשור יחד...
כשהיינו בחג הרבה עם המשפחה המורחבת ראיתי שגם שם הוא בוחר עם מי לשחק
כן התחבר לאחד במיוחד ואחרים דחה או ברח...
זא רואים שהוא מבין מה בא ומתאים לו
אבל מאוד מאוד חשדן
זב בסדרכורסא ירוקה
יש ילדים יותר רגישים, יותר מופנמים. לא חייב שיהיה לו כימיה עם כל אחד.. נורמלי שיברור ויפחד אם זה אנשעם שהוא פוגש לעיתים רחוקות. אבל אין הוא במעון? משחק? עם ילדים אחרים? מביע את עצמו?
יש משפחות שילדים מדברים מאוחר ולפעמים גם בתוך המשפחה יש מנעד, זה כשלעצמו לא בהכרח מצביע על בעיה. כן הייתי בודקת אם נגיד בגן הוא נמנע מחברת ילדים
הוא בגדול רוצה לבחור לעצמו את החברה שלוקו אדום
לרוב הוא מתרכך עם הגיל
מהצעירים הכי פחות חושש ומתרצה
אבל גם אם לוקחים מדי בכוח הוא מתנגד
לא אוהב שמנהלים אותו..
במעון צריכה לשאול שוב
בעבר כשציינתי להם שבתמונות נראה שהוא בצד הם אמרו שזה בסדר הוא לא חייב להיות ראשון ובמרכז
אבל מתכננת להדגיש שוב את השאלה
זה בסדרכורסא ירוקה
יש אנשים שמתחברים בקלות ויש יותר בררנים חברתית. מותר לו לרצות שליטה על עצמו. זה ממש בסדר. גם מה שאמרו במעון נכון לא כל רחד אוהב להשתתף בפעילטת רק כי היא שם.
אם את חוששת תתייכצי עם רופא היתדים, אבל לדעתי הממש לא מקצועית כל עוד את רואה שיש לו את היכולת לקיים אינטראקציה חברתית הייתי פחות דואגת
תודה על הייעוץקו אדום
התחלתי לחשוש קצת כשראיתי את רובם סביב הפעילות
והוא צופה
מדגישה שאני לא אשת מקצועכורסא ירוקה
ורק עכשיו קולטת את כמות שגיאות המקלדת, סליחה.
רק אומרת את זה כאמא..
יש לי ילדה מאד חברותית ותוססת שלא אוהבת את החוגים בגן. זה גם יכול לקרות
דווקא אני חושבת הפוךמקקהאחרונה
הדיבור לא מדאיג בעיני, יש המון ילדים שבגיל שנה וחצי עוד לא מדברים.
כן ההתנהגות החברתית קצת מעלה שאלות. מה זה לא נענה למבוגרים? ומה המטפלת אומרת?
אם את דואגתאיזמרגד1
זה דרך הקופה?? רופא משפחה?קו אדום
תלכי לרופא ילדיםשלומית.
ותבקשי הפנייה להתפתחות הילד.
זה תהליך קצת מייגע, צריך למלא כל מיני טפסים, ולהמתין לתורים וכו'וכו' אבל זה שווה את זה.
אם את רוצה אפשר ללכת גם בפרטי ולשלם בהתאם...
אפילו אפשר בינתיים רק לקלינאית תקשורת בתור התחלה
דרך הקופהאיזמרגד1
תודה!קו אדום
בדיקת שמיעה עשיתם?מוריה
^^אפונה
גם הבת שלי היתה מתרחקת מכולםעדינה אבל בשטח
מבחינה חברתית ותקשורת עם אחריםהשם שלי
אני פחות יודעת מה נחשב תקין בגיל הזה.
מבחינת דיבור, כן מצפים בגיל הזה ליותר מילים.
גם מילה חלקית ולא תקנית נחשבת מילה, אם זאת מילה קבועה שמביעה משהו מסוים.
יכול להיות שהוא ישלים את הפער לבד.
בכל מקרה, כדאי לבקש הפניה להתפתחות הילד.
בדרך כלל התורים רחוקים, אז שיהיה. ומקסימום אפשר לבטל אם כבר אין צורך.
בינתיים כדאי לעשות גם בדיקת שמיעה, לבדוק שהכל תקין.
נשמע שכדאי לבדוקאורוש3
מה קונים לילדים מתנה לאפיקומן?ואז את תראי
גילאי 2-8
רוצים לקנות לכל אחד משהו משלו אבל אם אפשר שיתאים גם למשחק ביחד.
רעיונות?
בנים או בנות?יעל מהדרום
גם וגם
ואז את תראי
חתחתול, טאקי, דאבל,מנגואית
אני נכנסתי עם עשרה שקלים להכל בשקלשושנושי
קניתי 10 פריטים ביחד עם הילד,הוא היה מאושר.
גם ככה כל המשחקים הגדולים יותתר קיימים אצלנו והוא אחרי הכל משחק באותם שני משחקים עיקריים
רוצים משהו יותר גדול, הם מחכים לזה...ואז את תראי
הילדים שלי גם בגילאים האלההשם שלי
קניתי לשני הגדולים (6.5, 8.5) שעון יד.
לבת ה 4.5 חוברת עבודה עם מדבקות
לבן ה 2.5 קוביות
ולכולם ביחד קניתי ספרים.
שעונים לגידולים, בכל מקרה רצחתמ לקנות, אז זאת היתה הזדמנות.
ואת הספרים הוספתי, כי קיבלנו גיפטכארד לחנות ספרים, והייתי צריכה לנצל את זה למשהו.
נקודות שכדאי לקחת בחשבון:
כמה תקציב אתם רוצים להשקיע לכל אחד או לכולם ביחד?
האם יש משהו מסוים שהם רוצים, או צריכים?
אם קונים לילד מתנה אישית, האם הוא ישמור לעצמו או ישתף גם את האחים?
לפעמים ילד יותר ישמח ממתנה פשוטה וזולה, ולא דווקא ממשהו יקר.
לפעמים עדיף לקנות חלקים נוספים/ הרחבה של משחק קיים, ואין צורך בעוד משחקים חדשים.
חחח בדיוק גם אני בתהייהלפניו ברננה!

חחח איזה מתוקיםאפרסקה
אז מה קניתם? 😁😁😁ואז את תראי
לא הלכתילפניו ברננה!אחרונה
הם רצו
אני לא😉