פורום נסיונות פעילים
בהנהלת: ענבל
מכתב פתיחה
דבורים בעבודת ד' יתברך?נחמיה17
אנשים?נחמיה17
ולעבדו - זה תלמוד תורהיחידי
יפה!נפש חיה.
הספרי...יחידי
השם טוב ומיטיב לכל.נפש חיה.
ובאמת מהפך לטובה
גם מה שנראה ההפך.
הניסיון
כמה שלא פשוט
מביא לי צמיחה שלא הייתה לי .
תורת השם תמימה
משיבת נפש כפשוטו.
גם מה שנראה ההפך.
הניסיון
כמה שלא פשוט
מביא לי צמיחה שלא הייתה לי .
תורת השם תמימה
משיבת נפש כפשוטו.
מרדכי לא יכרע ולא ישתחוהחסוי מאוד
בלשון עתיד (ולא: "לא כרע").
כלומר שהיה ברור ומוסכם בלבו גם על העתיד - שיהיה מה שיהיה - הוא לא יכרע
(הרב זמיר כהן).
יפה!! יש לי עכשיו דבר תורה לסעודות פוריםנפש חיה.
ליהודים היתה אורה ושמחה וששון וגו' ופיר' ז"ל "וששון זה מילה"חסוי מאוד
"וזה כמו שיש אבילות על המת שהוא חסרון שמגיע אל האדם בשביל מתו כך הששון והשמחה נאמר כאשר הדבר הוא בשלימות הגמור....
ומפני כי עמלק הוא ראשית הגוים... לכך היה שונא עמלק המילה שהוא שייך לישראל".
(מהר"ל אור חדש בהקדמתו)
יפה!!!!נפש חיה.
..מתנחלת גאה!אחרונה
פורים,
עסוקים בללמוד פורים ולכן זה מה שעלה לי
נתיבות שלום כמובן
החג הקדוש הזה המאיר את לבות בני ישראל עד סוף כל הדורות בכל המצבים של הסתר גשמי ורוחני, בא ללמד כלל גדול בעבודת ה'. לפעמים מגיע האדם לשפל המצב עד שאול תחתית, עד שאינו רואה דרך ואופן איך לצאת ממ"ט שערי טומאה, וגם כשמתחזק ביותר כל שאיפותיו הן רק איך לצאת מהמצוקה. אכן האמת אינו כן, אלא מחויב הוא להאמין כי המצוקה הנפשית לא נבראה רק בכדי שיוכל לצאת ממנה והכל ישאר כמו שהיה, אלא אדרבה זוהי אחת מדרכי ה' הנסתרים, שרק על ידי זה יוכל להתרומם לדרגות שבשום אופן לא היה יכול להגיע עדיהם בלי מצב זה, ושפלותו זוהי הגבהתו. וכמו בימים ההם שהשיגו את הכח לעקור הסט"א וכת דיליה ונהפוך הוא אשר ישלטו היהודים המה בשונאיהם, וכן זכו לעשה טוב לעילא מכל דרגין, לקימו וקבלו בחינת קבלת התורה, שאחרי תשע מאות שנה מקבלת התורה לא הגיעו עדיין לדרגה גבוהה כזאת של הדר קבלוה ברצון כבימי אחשוורוש. וזה גודל קדושת היום, איך שיהודי נמצא באיזה שפל המצב שהוא נמצא ובכל מצבי נסתר שנמצא, מכח קדושת היום יכול להתרומם מבירא עמיקתא לאיגרא רמא. וכמקובל מרבותנו הקדושים זי"ע גם לענינים רוחניים. והדרך לזה היא על ידי המצוות המעשיות של היום משתה ושמחה וכו', שעל פי המובא בזוהר הק' ובספה"ק אפשר להשיג בפורים על ידי משתה ושמחה מה שמשיגים ביום הכיפורים על ידי החמשה עינויים.
עסוקים בללמוד פורים ולכן זה מה שעלה לי
נתיבות שלום כמובן
החג הקדוש הזה המאיר את לבות בני ישראל עד סוף כל הדורות בכל המצבים של הסתר גשמי ורוחני, בא ללמד כלל גדול בעבודת ה'. לפעמים מגיע האדם לשפל המצב עד שאול תחתית, עד שאינו רואה דרך ואופן איך לצאת ממ"ט שערי טומאה, וגם כשמתחזק ביותר כל שאיפותיו הן רק איך לצאת מהמצוקה. אכן האמת אינו כן, אלא מחויב הוא להאמין כי המצוקה הנפשית לא נבראה רק בכדי שיוכל לצאת ממנה והכל ישאר כמו שהיה, אלא אדרבה זוהי אחת מדרכי ה' הנסתרים, שרק על ידי זה יוכל להתרומם לדרגות שבשום אופן לא היה יכול להגיע עדיהם בלי מצב זה, ושפלותו זוהי הגבהתו. וכמו בימים ההם שהשיגו את הכח לעקור הסט"א וכת דיליה ונהפוך הוא אשר ישלטו היהודים המה בשונאיהם, וכן זכו לעשה טוב לעילא מכל דרגין, לקימו וקבלו בחינת קבלת התורה, שאחרי תשע מאות שנה מקבלת התורה לא הגיעו עדיין לדרגה גבוהה כזאת של הדר קבלוה ברצון כבימי אחשוורוש. וזה גודל קדושת היום, איך שיהודי נמצא באיזה שפל המצב שהוא נמצא ובכל מצבי נסתר שנמצא, מכח קדושת היום יכול להתרומם מבירא עמיקתא לאיגרא רמא. וכמקובל מרבותנו הקדושים זי"ע גם לענינים רוחניים. והדרך לזה היא על ידי המצוות המעשיות של היום משתה ושמחה וכו', שעל פי המובא בזוהר הק' ובספה"ק אפשר להשיג בפורים על ידי משתה ושמחה מה שמשיגים ביום הכיפורים על ידי החמשה עינויים.
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?
חורף בריא לכולם
חורף בריא לכולם
היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
- לקראת נישואין וזוגיות