מכתב חדש של הרב משה פינשטיין זצבנושא חלב עכום שהתגלה לאחרונהמושיקו
יש מצב לכתוב מה כתוב שם?מבקש אמונה
בבקשהמושיקו
בדבר חלב הקאמפאניעס אף שיש טעמים להקל ודאי שהוא רק במקום שליכא חלב ישראל שהוא תחת השגחת רבנים יראי ה’ אבל במקום שאיכא חלב ישראל שהוא בהשגחה וכדומה כל עניני חלב צריך להחמיר וכל שכן אלו שבבתיהם נזהרין לאכול רק מחלב ישראל שבהשגחה צריכין להזהר שהוא גם מחשש ענין נדרים, וממילא גם בהאספיטעלער המתנהגים במאכלי כשר שיש להם לתקן מה שאפשר להם בזה להשיג מאכלי חלב שבהשגחה כי בפה נוא יארק ליכא בזה שום דוחק. ולכל הפחות ישיגו מאכלי חלב שבהשגחה לאלו שנזהרין בזה בבתיהם ולא לכוף אותם חס ושלום שיאכלו שם מה שנזהרים שלא לאכול.
נאום משה פיינשטיין
New Letter From Rav Moshe Feinstein zt"l on Cholov Yisroel Appears! - The Yeshiva World
לחלוטין לא ברור.מי האיש? הח"ח!
"צריך להחמיר" בלי שום סיבה זה לא פסק אלא מנהג בעלמא, ואפילו חידוש מנהג, כך שזה לא נשמע לאסוקי שמעתתא מכל וכל.
על אחת כמה וכמה כשמחירי חלב ה"ישראל" (שכל זה רק בהגדרות מחודשות ובתילי תילים של החמרות) שם זינקו עשרות מונים, ויש משפחות שעל שולחנן לא עולה שם לא חלב לא בשר ולא כל אוכל כמעט ומרעיבים את ילדי ישראל הצדיקים הטהורים ועושים את חייהם לזוועות וחושך, רק לצורך פחדים ואימות מבוהלים ומטורפים, ומסכנים נפש ובריאות לטובת שיגעון ארוך.
ברור מאודהסטורי
הגזירה היא לא במה שקרוי עכשיו חלב ישראל.מי האיש? הח"ח!
אני מפסיק את השתתפותי בדיון כאן.
בבירור אנשים כאן לא מבינים על מה הם בכלל מדברים.
או לא מבינים מה אתה מדבר....מישהו כל שהוא
ואם אנחנו לא לרמתך אינך חייב בכלל לכתוב...
בכל אופן נראה לי הגיוני שההיתר ניתן למצב שחלב ישראל אינו נפוץ...
ואני יכול להעיד על עצמי שניצלתי כבר כמה פעמים מחומרים לא כשרים בשלל ממתקים בגלל שאני לא אוכל חלב עכום
מה שציינת לא שייך לדיון הזה.מי האיש? הח"ח!
ולא שייך לענייני איסור והיתר בהם עסק האגרות משה.
ולא שייך למה שבאופן כללי מוכר מחוץ לישראל ברבנויות ובאיגודי ההכשרים כחלב נכרי מוכשר או חלב ישראל.
מה?מישהו כל שהוא
הראשון שהכתיבה שלך לא ברורה ולכן קשה לי להבין מה אתה כותב זה בהחלט קשור לדיון...אוסיף שבמקום לענות לטענות בצורה ענינית אתה תוקף בזעם
השני שיש היתרים שנותנים רק לשעת הדחק בהחלט קשור גם אם אתה לא מסכים לטענה הזו.אתה מוזמן לענות לה בצורה עניינית...
השלישי אכן לא קשור ישירות לחלב עכום אבל בהחלט קשור לאיסור והיתר בנושא דידן...
מה לעשות שבמוצרים שמגיעים מחול נושא הכשרות מסובך יותר ורבים מאוד שאינן בקיאים במוצרים אלו נכשלים באיסורי תורה.
אגיב על שני הדברים האחרוניםארץ השוקולד
3. א. אמת שכשרויות חו"ל בעיקרון מקלות יותר מהרבנות.
ב. כל עוד מדובר באנשים כשרים שנתנו הכשר, לא מדובר בטרפות ברורות אלא במחלוקת פוסקים.
ג. איזה איסור דאורייתא יכול להיות חוץ מ"חדש"? (שזה לדעתי שייך רק בכשרויות בצפון אמריקה בחורף שהם מקלים בחדש, אבל אני לא בטוח בזה.)
מה שהתכוונתי ב3מישהו כל שהוא
זה שיש מוצרים כשרים ויש מוצרים שנראים אותו דבר בדיוק אבל בטעם שונה או יוצרו במדינה אחרת/בפס יצור שונה ומכילים חומרי טעם/שומנים/צבעי מאכל ממאכלים אסורים
ואחרי כמה פעמים שנתקלתי בכאלו דברים קבלתי על עצמי לא לאכול יותר א.חלב וחלב עכום...
זה לא עניין של גזרה אלא שצריך ממש להבין במוצרים הללו ורבה המכשלה.
לגבי 2 כנראה שלא זכרתי טוב את התשובה...אם זה כך צודקים בהיבט הזה. אכן עדיף ללכת אחרי הכתוב בספר ולא אחרי מכתבים. במיוחד אחרי פטירת הרב שכבר אי אפשר עוד לבוא ולברר למי נכתב ובאיזה הקשר
אשריך שהסברת את עצמךארץ השוקולד
קבלה לגיטימית לעצמך, אבל אין מקום להורות על דבר כזה.
מה עוד שלא ברור כיצד זה איסורי תורה בדוגמאות שהבאת, יתכן ואם אכלת משהו משום שהוא נראה דומה למשהו שיש עליו הכשר, אבל במוצר שאכלת לא היה הכשר ובאמת היה בו משהו בעייתי אז עברת על דרבנן.
החזון איש בכלל לא דן בשאלה כמה זה נפוץארץ השוקולד
לכן, יש לך הגיון מעניין, אבל לא ככה כתבו הפוסקים שהתירו.
טענה מעניינת, אבל לא נוגעת לסוגיה של מה שקבעו רבותינו, כי לא מצאנו שניתן לגזור בימינו
מה?!הסטורי
^^ גם אני לא הבנתי מה לא ברור פהמבקש אמונה
תודה רבה!!מבקש אמונה
תודהדעתן מתחיל
אינני מבין איך ניתן להסתמך על מכתב לא ברור כנגד תשובה מפורשתארץ השוקולד
מה עוד שאינני מאמין גדול במכתבים שצפים שנים רבות אחרי פטירת הרב הכותב.
עדיף לסמוך על התשובה.
בנוסף, ראוי לציין שהחזון איש גם הוא כתב מפורש שניתן לסמוך לכתחילה על פיקוח ממשלתי מדין "אינו בעירו". (חזון איש, יורה דעה, סימן מא אות ד אם אני זוכר נכון)
יישר כוח.מי האיש? הח"ח!
אם כי ההיתר צריך להיות לכתחילה כדמוכח מגוף הסוגיא, וכל שאלת עירעור היא בכלל הדיעבד.
כפי שציינתי בהודעה קודמת כאן, תש כוחי מהוויכוחים האינסופיים עם מי שאין להם כל שייכות בהבנת העניין.
ברוך תהיהארץ השוקולד
טיפות של אור
ב. יש תשובה דומה באגרות משה ח, שנדפס בתשנ"ו.
ג. בד"כ חושבים שלפי רוב הפוסקים חלב נכרי (במדינות מפותחות) אסור, והאגרות משה הקל.
לא מזמן הרב מלמד פרסם כמה דברים, שקצת הופכים את הסוגיה על ראשה. (אפשר לראות בפניני הלכה)
ואני הקטן לא מבין למה קשה לקבל את האמת מפי שאמרהמושיקו
הרי המלחמה נגד חלב נוכרי היא לא בלעדית של חבד אלא של כל פוסק ירא שמים, בארץ הרבנים הראשים הרב שפירא והרב אליהו דאגו לתקן את זה מאותה סיבה.
טמטום המח והלב
ווי זמירטיפות של אור
(האמת שהעניין לא ככ משנה לי, סתם הארתי כמה נקודות שנראו לי מעניינות - בהקשר של השרשור שהתפתח)
ח"ו מלומר על הפוסקים שהם לא יראי שמיםמושיקו
האם אותה פסיקה היתה נשארית במידה ואפשרי להשיג חלב ישראל בקלות?
לא באתי להגיב בצורה אישית אלא על נקודה כללית שלא שמים לב אלי' וקשורה להרבה נושאים הלכתיים וטכניים בדור שיש ב"ה שפע שדור אחד אחורה לא דימיין את זה...
אין שום "שפע".מי האיש? הח"ח!
כבר הבהרתי שיש ילדים יהודיים באמריקה שרעבים לאוכל בגלל ההחמרות המיותרות, שגם המכתב המצורף בזה איננו ולא כלום מבחינה הלכתית לגביהן, ושההיתר הנו מעבר לכל שאלה לכתחילה בעניין. אתה רק דוחף כאן איזה עניין ליובאוויטשי שכביכול נוגע לכל מניין ובניין (בטח של בני חוץ לארץ שהדיון כולו לגביו הכא מנותק מהמציאות הממשית התם), זה לא נוגע ולא כלום, ולגבי ישראלים שם אני יכול להבטיח להם שהם יכולים להיסמך על כל כשרות שניתנת שם, בלי לתת דין וחשבון לשלוח המקומי בפילדלפיה, דה מוין או אן ארבור.
רעבים בגלל חלב עכום?מושיקו
אגב.
בארהב ליובאוויטש זה יהדות..
ובארץ מי שדאג מטעם הרבנות הראשית נגד אבקת חלב עכום היה מאותה דאגה ליהדות, לא יודע אם הדוגמא נלקחה מחבד או שלא, אבל בשור ףה התחתונה זה לא היה מטעם חבד המהלך הזה
אין אפילו מה להתייחסמי האיש? הח"ח!
"ליובאוויטש זה יהדות" או ליתר דיוק, כוונתך היתה לומר "יהדות זה ליובאוויטש"
ובאנגלית אמריקאית אומרים say no more
אולי כדאי להזכיר לנוכחים בדיון שלליובאוויטש אין אפילו את אותו שולחן ערוך כמו לשאר
כן, הפסיקה הייתה אותה פסיקהארץ השוקולד
האם תגיד לכל כיוון שהפוסקים פסקו משהו כי הם חשבו על משהו שהם לא אמרו?
מה יישאר כעוגן ברגע שאנו מחדשים סברות בדבריהם שלא שערום רבותינו?
ולגבי טמטום הלב, כידוע שהפוסקים בדרך הנסתר חשו חזה והפוסקים על דרך הנגלה לא חשו לזה
זה שפוסקים לא חששו זה לא אומר שזה לא נכוןמושיקו
אבל מה עם דאגה כנה ואמיתית לחינוך יהודי קצת מעבר להלכה היבשה?
זה אומר שלדעתם אין סיבה להקפיד על זהארץ השוקולד
אני קצת יותר "איש הלכה" שמקובלני הן מרבותי והן במסורת מבית אבא שההלכה היא המגדירה את רצון ה' ולהוסיף דברים זה לא נכון, כי לא כך ה' רצה.
מה הקשר?!הסטורי
ואם מצאת היתר (של מצטערים) לישון בבית, מה עם חינוך יהודי שעוזבים את הבית ומקיימים רצון ד' , לפי ההלכה לישון בסוכה?!
להמשיך עם עוד עשרים דוגמאות?!
זה ההקשר...טיפות של אור
(במילים אחרות, הוא מדבר על השפעה סגולית, בניגוד להשפעה טבעית אותה אפשר לתקן...
)כן אבל ההלכה היא זו שקובעתמישהו כל שהוא
אם על חלב מפוקח לא גזרו אז גם אין בו פגם של טמטום הלב.
ואם זה אסור אז גם יש פגם.
ולכן למתירים אין גם בעיה רוחנית...
אה, זה הפשט?טיפות של אור
יזהר אדם שלא יטמא את גופו בדבר לא כשר ואפי שאיסורו רק מדרבנןמושיקו
או שלדעתך כבוד הרב, פסקי הרב מרדכי אליהו זצ"ל לא שייכים לדור שלנו.
שאל את הרב: עוד פעם חלב נכרי.... - כושרות
זה מחלוקת ידועהמישהו כל שהוא
אלא על הדעות שמתירות
האם אדם שפסק לפי הרמ"פ צריך לשנות את מנהגו בעקבות מכתב זה.
אגב זה טענת מה עם חינוך יהודי ופגם רוחני.על זה עניתי שלמתירים אין בכך פגם רוחני ולאוסרים יש...
כמו אשכנזי שאוכל בשר לא חלק וכל שאר מחלוקות באו"ה...
שילך לרב שלו,יראה לו את המכתב וישאלמושיקו
גם מי שהולך לפי הרמ"פ כיום יש לו רב שהוא הולך לפיו,לא?
נ.ב. את הענינים הרוחניים רואים במוחש, זה לא דיון תיאורטי,זה מציאות קיימת
כושרות הוא בעל דברמי האיש? הח"ח!
הוא לא המרא דאתרא לכל בני הגולה ויש בכל מקום על מי לסמוך
מובן שכל המצוטט שם הוא החמרות גרידא ולא מן הדין
לא שמת לב את מי ציטטו שם..מושיקו
שמתי לב להכל.מי האיש? הח"ח!
מה שעוד שמתי לב זה שעניין מאוד ליובאוויטשי מחפש כאן נואשות את הגושפנקאות הלא-ליובאוויטשיות שלו.
תנוח דעתך: לגמתי הרבה מאוד כפליים לתושייה לפני ששנינו יחד היינו בגיל החוקי לשתות, וטעמתי הרבה מאוד לעקאך בהתוועדויות, רק שמה לעשות, לי זה לא שינה את "האזרחות" מבפנים "מליטא לרוסיה", ולכן אני ממש לא מתרשם.
מישהו כל שהואאחרונה
כפי שדעת החזון איש שהתיר שנויה במחלוקתארץ השוקולד
נראה לי שבסוגיה כאן יש הרבה מקום להתיר כדעת החזון איש
יפה, שכוייחארץ השוקולד
האם לקיים את "ככל אשר יורוך"?סיעתא דשמייא1
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.
והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות.
אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת
מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...
גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...
אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)
בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
תודה רבה!מתואמת
אני לא יודעהסטורי
יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.
תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור
בהשראת המכילתא
"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"
"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"
תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
שבועות!!אשר ברא
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר
לספור את העומר 49 יום
לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה
הצעה לעל הניסים ליום ירושלים:קעלעברימבאר
עדיין גולמי אז יש הרבה מה לדייק.
בימי שובך את שבות עמך, כשעמדו על עמך ישראל צבאות ערב וביקשו להשמיד את עמך מנחלתך, ואתה ברחמיך הרבים רבת את ריבם, וירשו את עירך ירושלים עיר דוד משיחך, ואת הר ציון משכן ביתך, ואת גבול קדשך הר זה קנתה ימינך, והבאתם ונטעתם בהר נחלתך מכון לשבתך, ההר הטוב הזה. ולך עשית שם גדול וקדוש בעולמך. וקבעו יום ירושלים זה להודות ולהלל לשמך הגדול.
נשיאי העדה בפרשת השבוע....סיעתא דשמייא1
...ננחרו על ידי השם. הוא ידע שהם חוץ מנשיאי אפרים ויהודה יהיו המרגלים שבגללם דור המדבר לא יכנס לארץ ישראל.
האם יש כאן השגחה עליונה וחוסר בחירה חופשית? מדוע נשיאי אפרים ויהודה הוחלפו ובמקומם מונו כלב בן יפונה ויהושע בן נון ?
מה?!?שלג דאשתקד
מאיפה הבאת את זה שהנשיאים כאן זה הנשיאים שם? המרגלים נבחרו עי משה או העם, הנשיאים כאן נבחרו עי ה' בלבד (למרות שאין ממנים פרנס על הציבור וכו כפי שמתואר במסכת ברכות איך נבחר בצלאל).
רבינו בחיי כותב שהנשיאים כאן הם הנשיאים אצל קרח, ויש אומרים שהם מתו עם העם בחטא המרגלים ולכן הם לא הנשיאים בפרשת מסעי (כך כתוב איפשהו בדעת מקרא, ואולי יש לזה עוד מקורות). אבל זה לא שהם היו המרגלים.
יש לי המון חומר על זה, מקווה שהרבה כתוב ולא שכחתי דברים... אם מעניין אותך משהו ספציפי תכתוב
סליחה טעיתיסיעתא דשמייא1
(זה זמן טוב לכתוב -טיפות של אור
תודהסיעתא דשמייא1אחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום
אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.
אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.
אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה
שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפויאחרונה
קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך,
בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה
המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום
אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?
תודה🙏
אש החסידות חזק מאודאחד אישאחרונה
ליום ירושלים - מה הגדר של "עיר שברשות הגוים" לביןקעלעברימבאר
(לבקשת הכותב)
"עיר שביד ישראל" לעניין קריעה ומקרי בחורבנה או בבניינה?
האם צריך שממש תהיה לנו עצמאות על השטח של העיר, או מספעק אוטונומיה מוגברת כמו בימי נחמיה?
מצד אחד הב"ח אומר שבימי גדליה היה צריך לקרוע על מצפה על אף שגדליה ישב שם ושלט כאוטונומיה על ישראל שנשארו בארץ והעיר יושבה ביהודים. כי סוף סוף מקרי בשלטון בבל. (ומכאן גם שמדינת חסות של צדקיהו מקרי ביד ישראל)
מצד שני אין אוטונומית גדליה כאוטונומית נחמיה שממש היה פחה ונציב על יהודה וירושלים בירתו. לא נראה שקרעו בימי נחמיה אחרי שהחומות נבנו, וזה מקרי "עיר שביד ישראל".
לכאורה מעזרא משמע שבניין חומות העיר מקרי "ונבנתה ירושלים" גם אם אין לנו עצמאות.
אני שואל זאת, כי יש המנסים לטעון בטעות שבעצם אין לנו עצמאות בעיר העתיקה כי אנו חייבים את אישור האומות לעשות הרבה דברים בעיר העתיקה.
אז גם אם נזרום תיאורטית עם שיטתם, האם לפי זה עדיין נחשב שירושלים נבנתה בששת הימים או לא? ומה לגבי השליטה שלנו בהר הבית? נחשבת שם העיר כבנויה או חרבה? (לא מדבר על המקדש שפשיטא שנחשב בחורבנו גם אם אנו שולטים שם וצריך עקרונית לקרוע עליו, כי במקדש חורבן הבניין הוא העיקר ולא השלטון על המקום).
אז לאחר ניסיון כושל להסביר בשיחה אישית -אריאל יוסף
אני שם כאן את הסיפור הזה של חנן פורת זצ"ל על הרצי"ה (שיש לו עוד עדים רבים) ובזה בל"נ אעצור.
'המוותר ברמת שלמה יוכה בעיר העתיקה' | ערוץ 7