בדיקה אוסרת אצל גניקולוגאוטוטו כלה

בס"ד

סליחה על השאלה המוזרה...

אני נשואה טרייה ואימא שלי רוצה שאני אלך לבדיקה שגרתית אצל רופא נשים כי אף פעם לא הייתי וגם אני רוצה להיכנס להריון אז היא רוצה שיבדקו לי את הרחם. אני קצת מפחדת מזה שיכניסו לי את המכשיר המפחיד הזה (פעם לפני החתונה הרופאה רצתה להכניס לי ואז ראיתי את המכשיר הזה ואמרתי לה שאני בתולה ואני מפחדת אז היא ויתרה).

אימא שלי אמרה לי "מה את מפחדת? זה לא כואב. בהריון בודקים אותך ככה כל שלושה שבועות". היא התכוונה עם המכשיר...

יש לציין שאני חוזרת בתשובה ואימא שלי לא שומרת נידה (עדיין, במהרה בימינו בע"ה) לכן אני לא יכולה לשאול אותה ואני שואלת פה...

המכשיר הזה לא אוסר אותך?? איך עושים את זה כל שלושה שבועות?? זה בדיקה שפותחת את המקום זה אוסר. כל ההריון את אסורה?

תודה.

היאני זה א
ממה שידוע לי הבדיקה עצמה לא אוסרת אבל אולי כדאי להתייעץ עם רב שמכיר אותכם.
לגבי זה שאמא שלך רוצה שתלכי להיבדק כי לא נבדקת אף פעם אז בעיקרון זה נכון שמומלץ להיבדק אבל לא קשור להריון. כמה זמן את נשואה?
תגובהאוטוטו כלה

נשואה חצי שנה. 

כדאי להתייעץ עם מכון פועהגלויה
לא כל בדיקה אוסרת
זה גם תלוי מה את ראית למשל
ולא עושים בדיקה וגינלית בהריון כל 3 שבועות, כך נדמה לי.
בלי קשר לאיסור או לא. אל תלכימיואשת******

אין שום סיבה ללכת לבדיקה לא נעימה במיוחד אם אין סיבה ברורה

הבדיקה הזו גם לא בודקת רחם. רחם בודקים בא.ס

ואין סיבה לבדוק לך רחם

את נשואה טריה, סבבה, תהני מהחיים. אם עוד שנה לא תהיי בהריון תלכי לרופא.

הבדיקה היחידה שיש סיבה לעשות זה בדיקת PAP כל שלוש שנים.                                                                  

תודה על התגובהאוטוטו כלה

אולי באמת אבקש בלי הבדיקה הלא נעימה הזו... רק בדיקה שגרתית חיצונית לראות שהכל בסדר. אני בת 20, צריך לעשות פאפ מגיל 25, לא?

אני לא זוכרת. עברתי את הגילאים האלו מזמן מיואשת******
לגבי פאפ, כןושוב אתכם
אלא אם כן יש צורך, למשל שיש דימום אחרי קיום יחסים. אבל ברגיל, מגיל 25.
והתכוונתי שלא תלכי בכלל לרופא. באמת אין למהמיואשת******
^^^אפונה
למה יש צורך ברופא?
פאפ זה מגיל 25.פיג'מה
אני לא רואה צורך לבדיקה כזו...
אחרי שנה שמנסים להיכנס להיריון, אם רוצים, אפשר להתחיל בבירור רפואי, כרגע ממש אין צורך...
בכל מקרה, אני לא חושבת שיש בדיקה כלשהי שתאסור לכל ההריון... גג סופרים 4/5 ימים (תלוי אשכנזים או ספרדים + 7 נקיים...
ובכל מקרה, תרגישי בנוח לשאול פה, או במכון פועה, או בקו הפתוח של נשמת...
לא צריך כל 3 שבועותגנינה
קודם כל מזל טוב!
אם הבנתי נכון את מתכוונת לאולטראסאונד וגינאלי

בהריון בדרך כלל עושים ביטני.

לגבי אם זה אוסר, אם יוצא דם אז כן.
אבל אם לא יצא דם או שלא ראית את הדם אז זה בסדר.
אבל בכל מקרה תשאלו רב.
אם יש לכם רב שלכם אז אותו. אם לא אז אפשר לפנות לבית הוראה או למכון פוע''ה יש להם מוקד להתייעצות.

ועוד משהו,
בעיקרון לא צריך ללכת סתם ככה להיבדק.
אם את רוצה את הבדיקה הזו רק בגלל אמא אולי זה הזמן להתחיל ולפתח דעה משלך בעניין.
תודה על התגובהאוטוטו כלה

תודה רבה על ההסבר! בעיקרון אין לי דעה בעניין כי אני לא מבינה בזה כלום וסומכת על אימא שלי... לכן אני מנסה לחקור ולהבין למה זה נחוץ. 

גם אם יוצא דם הרבה פעמים לא אוסרמקווה מאוד
אם יוצא דם חייבים לשאול רבגנינה
יש מקרים שזה כן יכול לאסור לכן חשוב לדעת
אישה יכולה לברר מה מקור הדם ולדעת בוודאות שזה לא אוסר.קרן-הפוך
יש רשימה מסודרת של ראיית דם בעקבות בדיקת רופא נשים שלא אוסרות את האישה.

אולי אישה נשואה ממש טריה ואחרי ביקור ראשון בחייה אצל רופא נשים עם בדיקה פנימית עשויה לקבל חיזוק מרב שהיא לא אסורה.
אך אישה מנוסה בבדיקות רופא נשים יכולה לקחת אחריות על עצמה.
זו דעתי.

אלו בדיקות רפואיות אוסרות את האישה | מכון התורה והארץ-'למעשה' אקטואליה הלכתית
ממש לא עושים את זה כל כך הרבהים...
מניחה שאת מתכוונת לאולטראסאונד וגינלי- אז זה גם לא אוסר
בדיקה שיכולה לאסור כוללת פתיחה של הרחם עם דימום וגם אז את צריכה לשאול את הרב שלך וללכת לפי הפסיקה שלו.
לא מבינה למה לעשות בדיקות סתם אם אין צורך. את רוצה להיכנס להריון אבל למה בכלל צריך לבדוק את הרחם לפני.
בהריון רק ממש בהתחלה עושים אולטרסאונד וגינלי ואחר כך זה חיצוני
המתמר? הוא לא אוסראנונימית לרגע1
יקרה,חדשה ישנה
אין שום סיבה להיבדק!!
ממש לא.
ומגלה לך סוד, עברתי 3 הריונות ולא עברתי אף א''ס פנימי.אמא שלך כנראה שכחה מה זה בדיקות הריון. ממש לא כל 3 שבועות! צריך רק פעם אחת, בתחילת ההריון לעבור פנימי, וגם זה לא תמיד חייבים, אני הגעתי טיפה מאוחר יותר וכך הסתפקו בא''ס בטני.
חוצמיזה שזה לא אוסר.
נכון שזה לא כואב, אבל אם אין צורך אז לא נבדקים סתם! זה הגוף שלך, הפרטיות שלך. אין שום סיבה!
רק אם את במשך שנה ויותר מנסה להכנס להריון ולא הולך אז הולכים להיבדק.
זה גם לא עובד ככה- 'לראות שהרחם עובדת, אם רוצים לראות שהיא עובדת טוב צריך להיבדק כל בוקר במשך כשבוע.
סקירה מוקדמת היא גם פנימית לפעמיםיעל מהדרום
וגינאליתיעל מהדרום
לק"י

לפעמים גם סקירה פנימית עושים וגינאלית. לא תמיד היא חיצונית.
ממש לא שאלה מוזרהאמא חדשהה
בדיקה פנימית עושים בד"כ רק בתחילת ההריון ולפעמים בסקירות אחר כך אם לא רואים טוב.
הבדיקה לא אוסרת. רק בדיקות שבהם מכניסים משהו לרחם וגם זה לא תמיד. כדאי להתקשר למכון פועה ולשאול אם לא יודעים. 02-6515050. יש להם הרבה ידע גם בהלכה וגם ברפואה. הפניה היא אנונימית והם עוזרים מאוד.

באופן אישי לא הייתי הולכת סתם ככה לעשות בדיקה אצל רופא. ההנחיה היא לבדוק אם לאחר שנה של נסיונות לא נכנסים להריון. וגם כשהולכים ממליצה לשמוע על הרופא שהוא מומלץ כי יש רופאים לא נעימים וזה בדיקה שיכולה (לחלק מהנשים) להיות לא נעימה.
גם בתחילת ההיריון אין צורך בבדיקה פנימיתאפונה
לפעמים יש צורך באולטרסאונד וגינלי אבל אפשר לדלג עליו בכיף (להגיע בשבוע יותר מאוחר)
נראה שאת מתכוונת למפשק ולא למתמר של אולטראסאונדמשמעת עצמית
אז זה לא הדבר הכי נעים. יש רופאים שמשתדלים בעדינות, אבל לא כיף.
הדאגה של אמא שלך יפה אבל לא שמעתי שעושים סתם בדיקה פנימית לראות שהכל בסדר... מיותר בעיני. אם תהיה חס וחלילה בעיה, כבר תפני להיבדק. בשביל מה סתם?

אין פה מה להבין, את מכירה את הגוף שלך, והוא יודע מה לעשות כדי להיכנס להריון וללכת בעז"ה, אלא אם כן יש בעיה ואת זה תגלי בעצמך.
וסורי על ההתערבות, לא חושבת שזה עניין של אמא. (יש לי קשר מדהים וקרוב ופתוח עם אמא שלי, שהיא גם אחות, ולא חשבה ליזום הוראות כאלו...)
אבל אולי לך זה בסדר. מה שטוב לך...
בעיקרון יש המלצה להיבדק פעם בשנה.מוריה
לא יודעת אם כל אישה או רק נשים אחרי לידה/גיל מסויים.
אין המלצה כזאת.אמא אדמה
כל עוד אין תלונות או לידות, יש המלצה לבצע בדיקה גניקולוגית רק כדי לבצע משטח Pap כל 3 או 5 שנים, החל מגיל 25.
יש. הרופאת נשים אמרה לי.מוריה
ושמעתי על עוד מישהי שאמרו לה את זה.
בחיים לא אמרו לי כזה דברמיואשת******
אחרי אף לידה. את בטוחה? מה זאת אומרת להיבדק? מה לבדוק?
לבדוק שאין ציסטות והכל תקין.מוריה
זה לא לנשים מעל גיל 40?אנונימית לרגע1
אני לא מעל 40. מוריה
וזה מה שהרופאת נשים אמרה לי.
ושמעתי שרופאה אחרת גם אמרה זאת.
אולי תלוי גם בהיסטורייה המשפחתית.
מעניין תודה!אנונימית לרגע1
בעקרון, זה לא אמור לאסור.תיתי2
בדיקה גניקולוגית, בין באולטרסאונד ובין בספקטולום - לא גורמת לדימום. לא אוסרת.
יש נשים חריגות שנפצעות בצוואר או בנרתיק, אבל זה לא דם מהרחם ולא אוסר (כמובן אחרי שאלת רב).
כן ממליצים לא להבדק ב7 נקיים, כי אז הרחם עוד יכולה לפלוט קצת וזה יראה על המתמר.
"פתיחת המקום" זה למשל כשמכניסים התקן תוך רחמי, וגם זה- לא כל הרבנים אוסרים.

אף פעם לא עשיתי אולטרסאונד פנימי בהריון. ועשיתי מאות אולטרסאונדים בגלל הריונות בסיכון (בהריון רגיל את עושה כל חודש וחצי במקרה הטוב... אם לא פחות מזה...).

לא דחוף ללכת להבדק לפני הריון... בעז"ה הכל יהיה בסדר. אצל רוב מוחלט מהנשים לא יראו שום דבר באולטרסאונד חד פעמי שיכול להעיד על בעיה.
גם פוליציסטיות צריכות בדיקת דם ולבוא ביום מסויים...
מצטרפת למה שענו לךיראת גאולה
רוב הבדיקות ה"רגילות" לא אוסרות. אבל צריך לשאול רב / מכון פועה.

אבל באמת שאין שום סיבה לבדוק - לא לפני החתונה, לא לפני הריון ולא במהלך ההריון, אם אין סיבה מסויימת בשבילה צריך לבדוק.
בעיניי אין צורך ברפואת יתר. אני מעולם לא הלכתי לבדיקההמקורית

'שגרתית' אצל רופא נשים. אני לא מרגישה בנח אפילו עם רופאה אישה ואם אין צורך אז אני לא מזמנת את זה על עצמי

בכללי אני מציעה לך לפתוח את הכנפיים, לנער אותן, ולצאת לדרך

זה שאת סומכת על אמא זה מעולה אבל זה לא אומר שכל מה שהיא תגיד לך יתאין לך או יהיה נכון עבורך 

תרשי לעצמך להטיל ספק בדברים, תשאלי שאלות, למשל מה שהיא אמרה לך על הבדיקה כל שלושה שבועות ממש לא נכון

במעקב הריון רגיל לא מגיעים כל שלושה שבועות 

ויש נשים שבכלל לא הולכות לפי הספר, ונבדקות בזמנים אחרים בכלל. או בכלל לא.

ולגבי אוסר או לא - מתייעצים עם רב לגבי מתי מתאים להיבדק מבחינת הזמנים בחודש ומה עושים וכו

בהצלחה יקירה

מצטרפת למה שכתבו...מטרי
לדעתי ממש אין צורך ללכת סתם כדי 'שיבדקו את הרחם' וגם לא עושים את זה בצורה כזאת.
מרגישה גם שיש פה קצת בלבול לגבי הדברים אז מנסה להסביר-
יש מכשיר שנקרא ספקולום, שהוא נכנס לנרתיק בצורה כזו שהרופא יכול להרחיב אותו (את הנרתיק) וכך להסתכל על פתח צוואר הרחם. כך ניתן לקחת למשל משטח פאפ שזה בעצם מכניסים מין מטוש ש'מגרד' את צוואר הרחם ולוקח כמה תאים משם ובמעבדה בודקים שהתאים הם תקינים ולא עברו התמרה לתאים סרטניים ח"ו, ויש בזה גם רמות וכו'. אין לרופא אפשרות לראות את הרחם מבפנים! כשמכניסים דברים לתוך הרחם כמו בזמן הכנסת התקן או בזמן היסטרוסקופיה שזה צילום רחם וכד', אז פותחים מעט את צוואר הרחם (לרוב פעולה לא נעימה) וכך ניתן להכנס אליו. אבל אי אפשר לראות את הבפנים בעין.
כמובן בהכנסת ספקולום אשה שוכבת בתנוחת ליטוטומי שזה לכשעצמו מביך לרוב הנשים.
יש מצב אחר, של אולטרסאונד וגינלי.
פה מכניסים מתמר אולטרסאונד לנרתיק, וכך ניתן לראות את מבנה הרחם(בגדול... זה לא כמו צילום רחם, זה בכ"ז רק אולטרסאונד...) שחלות וכו'. זה מה שעושים למשל במעקב זקיקים- בודקים עובי רירית הרחם, כמות הזקיקים וגודלם וכו'. אפשר גם לעיתים לזהות פתולוגיות גסות ברחם.
פה זה לדעתי הרבה פחות מביך, לרוב הטכנאית או הרופאה לא מסתכלים או מסתכלים בקטנה על המקום ובמשך הבדיקה את מכוסה רוב הזמן ורק המתמר בפנים והם מסתכלים על המסך.
לגבי הצורך בבדיקות-
ממש אין צורך ללכת סתם ל'בדיקה שגרתית' בגיל שלך ללא סיבה נראית לעין.
לפני שמתכננים היריון אולי כן כדאי ללכת לרופא נשים אבל לא בשביל בדיקה וגינלית. לרוב הם נותנים לעשות בדיקות גנטיות אם עדיין לא עשיתם, בדיקות דם לנוגדנים שונים כמו אדמת, cmv, ועוד. וזה כן חשוב האמת אם אף פעם לא בדקת את זה. אבל בדיקה וגינלית? ממש לא רואה סיבה לעשות.
בהמשך, בע"ה שתכנסי להיריון יש את הבדיקה הראשונה שעושים בערך בשבוע 8, שאז לרוב מעדיפים לעשות אותה בבדיקה וגינלית, כי היא יותר מדוייקת והבדיקה הזו חשובה לקביעת גיל ההיריון. יש נשים שמסרבות וגינלי אז לפעמים אפשר לראות בטני, רק צריך לקחת בחשבון שבשבוע כזה לא תמיד יצליחו לראות טוב. בהמשך ההיריון אולטרסאונד רק בטני- כי דווקא בהמשך הוגינלי כבר פחות מדויק.
מה שממש לא הבנתי- זה איך אמא שלך אמרה לך שבודקים עם ספקולום כל שלושה שבועות. זה לא נכון בכלל, בשום מקרה לפחות ממה שידוע לי. אולי יהיה צורך נקודתי לבדיקה, אבל בטח לא כמשהו רוטיני כל שלושה שבועות.
גם בכלל, מעקב היריון רגיל זה לא כל שלושה שבועות. את פוגשת את הרופא פעם בחודש- חודש וחצי והוא בעיקר נותן לך הפניות לבדיקות הבאות לפי השבוע שלך ומקס' עושה גם אולטרסאונד קצר (בטני!) לראות שהעובר בסדר.
בקיצור, תהיי רגועה, תנסו להכנס להיריון בנחת, ממש בנחת חצי שנה זה כלום, תהנו מהזוגיות ומזה שאת עדיין לא פצצה הורמונלית..זה זמן שלא חוזר. ואת יכולה בינתיים בנחת לברר על רופאת נשים טובה באזורך ולקבוע תור, אם תרצי, לצורך מה שכתבתי למעלה.
המון בהצלחה, מוזמנת לכל שאלה, בשמחה.
^^^^מאד חשוב מה שמטרי כתבה לגבי בדיקות גנטיות ועודירושלמית טרייה
אם לא עשיתם בדיקות גנטיות אז זה ממש חשוב לפני שנכנסים להריון. אפשר אולי לקבל הפניה מרופא המשפחה, תשאלי בקופת החולים שלך.
במכבי יש אחות שעושה את הבדיקות והיא מחליטה איזה בדיקות לעשות לך על סמך כמה שאלות.

וכדאי גם לבדוק עוד כמה דברים כמו האם קיבלת חיסון אדמת וכו', שגם אותם מטרי כתבה. אפשר אצל רופא משפחה, אבל עדיף רופא נשים.

מכיוון שאת לוקחת גלולות אני מניחה שכבר יש לך איזה רופא נשים שאת הולכת אליו..
את יכולה ללכת אליו לגבי כל הדברים האלה, ולא צריך להיבדק באולטרסאונד או משהו כזה, אבל לפחות אמא שלך תהיה רגועה שעברת אצל רופא.
בלי קשר אם לא עשית פאפ אז כדאיהריונית ותיקה
בדיקה מצילת חיים
היא בת 20אמא חדשהה
לצערי מכירה מישהי שחלתה בגיל 21הריונית ותיקה
זה ממש כמו ממוגרפיה שמומלצת רק מגיל 40 , אז נשים בנות 30 לא חולות ? חולות לצערנו.
עניין ססטיסטי. לא בגלל אחתוואוו
יוצאת המלצה גורפת להיבדק... מבינה?
טעות בידךהריונית ותיקה
ברוב מדינות העולם ההמלצה היא להבדק מגיל 20
בארץ בגלל שיעור תחלואה נמוך בסרטן הספציפי ההמלצה מגיל 25.
מי שזה מספק אותה חבל , לדעתי מי שהתחילה פעילות מינית עדיף לה להבדק בטח לנוכח העובדה שמדובר בבדיקה פשוטה מאד
כל אישה מרגע שפעילה מינית - צריכה להתחיל להיבדק.קרן-הפוך
אל תילחצי מהבדיקה זה שטויותשניניקי
לא בודקים אותך בהריון עם המטמר לאחר גילוי ההריון...
רק מהבטן
מדברת מישהי בחודש8
לגביי בתולה- זה לא יעשה לך כלום זה אפילו לא בולבולון קט
ולא יקרע לך תקרום...
לא יורד גם ולא כלום... הכל בסדר לכי תעשי בדיקה
למרות שבשבילכניסה ל הריון אין צורך בבדיקה הנל...
לכל המגיבותאוטוטו כלה

קודם כל תודה רבה על ההרגעה וההסברים. דבר שני המכשיר שהתכוונתי אליו הוא נראה לי מפסק כדי שהרופא יוכל להסתכל עליך, לא אולטראסאונד וגינלי. כמו (סליחה על הדימוי) שיש את הפלסטיקים האלה שהרופא שיניים מחזיק כדי לפתוח את הפה... וזה ממש מפחיד אותי ש"יפתחו" אותי ככה... וכנראה אימא שלי לא מעודכנת, הייתה פעם אחרונה בהריון לפני 13 שנה.

בבקשה אל תשפטו את היחסים עם אימא שלי, אנחנו מאוד קרובות וטוב לנו ככה וגם בעלי אוהב את זה והיא כמו אימא בשבילו ולא על זה שאלתי. תודה.

בהצלחה !קרן-הפוך
אז את זה בכלל לא עושים בהריוןאמא חדשהה
לפחות לא בהריון רגיל
הכל בסדר מותר לך לשאולשניניקי
את יכולה גם לעיין בטינטרנט ולקרוא על מנת להרגע
אפילו לראות ביוטיוב איך המכשיר נראה... או לשאול חברות...
בכל אופן שיהיה ברכה והצלחה...
והכל בסדר...
אני לא חושבת שיש סיבה שיבדקו אותך עם זהושוב אתכם
זה משמש יותר כשרוצים לראות את המצב של הנרתיק וצוואר הרחם אחרי לידה.
או אם יש פצע בנרתיק.
דברים כאלה..
את יכולה ללכת לבדיקה אצל רופא נשים, אבל אם אין לך שום דבר בעייתי ואת רק עכשיו מתחילה לנסות להכנס להריון, סביר שהוא בכלל לא יבדוק אותך.
בהצלחה יקרה!
חמודה זה פשוט מהמם שיש לך קשר טוב עם אמא שלךמיואשת******
מאחלת לך עד מאה ועשרים
וגם להתייעץ עם אמא בענייני הריון ונשים זה טוב מאד
אבל ההחלטה הסופית צריכה להיות שלך. תקראי תבררי, תתייעצי איתה, ותחליטי מה את רוצה לעשות.
לא ביקרתי לרגע לא את הקשר ולא את אמא שלך
פשוט זה לא נחוץ ללכת לרופא נשים, ונראה לי שאמא שלך טועה בזה שהיא חושבת שזה נצרך זה הכל.
למכשיר שאת מתכוונת אליו קוראים ספקולום והוא צא נעים בעליל. אין שום סיבה להשתמש בו ואין שום דרך לרופא לראות אם הכל תקין על ידי שהוא מסתכל ככה
זה בדיוק למה שאני מתכונת שזה טעות.
לראות אם הכל תקין עושים א.ס רחם, מעקב, בדיקות דם וכו. רופא לא רואה שם כלום שיתן לו אינדיקציה על תקין או לא תקין. באמת שזה ממש מיותר.
הפסקת גלולות סבבה, נדבר עוד כמה חודשים בעה
תהיי רגועה ושמחה. מיותר ללכת לרופא
וקחי חומצה פולית מיואשת******
גם לפני 13 שנה לא בדקו עם מפסק כל 3 שבועותאורי8
כנראה היא גם שכחה. אני היתי בהריון ב"ה גם לפני 19 שנה, וגם לפני 13 שנה וגן לפני שנתיים ובשום הריון לא הלכתי לרופא נשים כל 3 שבועות. והבדיקות הוגינליות היחידות שעשיתי היו אולטראסאונד ראשון, באחד ההריונות גם סקירה מוקדמת וגינלית. ובדיקת פתיחה בחדר לידה. הבדיקה הוגינלית לא אוסרת.
ודרך אגבאוטוטו כלה

זה לא שאני לא מצליחה להיכנס להריון חצי שנה... הייתי על גלולות. עכשיו מפסיקה בע"ה.

בהצלחה!אמא חדשהה
אני לא באה חלילה לזלזל בקשרחדשה ישנה
שלך עם אמך.
בטוחה שהיא אישה מדהימה ואמא מיוחדת, אפילו בעלך חושב כך אז בכלל....
אבל עניינים של נסיונות להכנס להריון, מניעה וכל היוצא בזאת, ממליצה לך בחום לא להכניס את אמא שלך. זה עלול לפגוע בזוגיות, זה יותר מידי להכניס את אמא לחדר המיטות, לפרטיות ולאינטימיות שלכם .

בהצלחה!!/0
אז בכלל אין סיבה ללכת לרופאיעל מהדרום
לק"י

תני לקב"ה לעשות את העבודה שלו.
בואי נעשה סדרמקרמה
ראשית, הכל בסדר, אין סיבה להילחץ.
יש כמה כללי אצבע
1. אם את בת פחות מ30, מנסה היכנס להריון מעל שנה (מנסה זה אומר לתזמן יחסים לזמן ביוץ) אז כדאי ללכת להיבדק
2. אם את מעל שלושים אז אחרי חצי שנה של נסיונות כניסה להריון
3. אם ידועה לך בעיה כל שהיא.

לגבי הבדיקה.
לא ברור עם "המכשיר הזה" שאת אומרת זה מתמר של אולטרסאונד או מפשק (ספקלום)

מתמר לא כואב, או לפחות לא אמור לכאוב למישהי שמקיימת יחסי אישות, והוא גם לא אוסר אם לא נראה דם וממש לא פותח את המקום (ואין סיבה שיפצע אותך)

מפשק- זה בהחלט לא נעים אבל לא נורא
וממש לא עושים את זה כל 3 שבועות בהריון (ילדתי לא מזמן ובהריון לא בדקו אותי כך אפילו פעם אחת)
במידה ומראה דם כדאי לשאול את הרופאה מה מקור הדם ועם התשובה לגשת לרב, לפעמים אפשר לתלות את זה בדם מכה

בהצלחה
רק רוצה להוסיףאמא חדשהה
זה לא חייב לכאוב ובע"ה שלא יכאב לך, אבל יש נשים שבדיקה כזאת כואבת להן. ברמות שונות
למה אמא שלך חושבת שצריך בדיקהיוםטוב
אני התחתנתי והריתי וילדתי בלי שום ביקור אצל רופא לפני, וגם בהריון לא בדקו לי אף פעם וגינאלי אלא רק אולטרסאונד ביטני וגם זה כל חודשיים נדמה לי. אם הכל בסדר אין צורך בכלל
קודם כל אין צורך ללכת לבדיקהאורי8
רק אם תעבור שנה בלי הריון. אין מה לבדוק קודם.
דבר שני- אולטסאונד וגינלי או הכנסה של ספקולום, היא רק לתוך הנרתיק, זה לא נכנס לרחם, ולכן זה לא אוסר. ובדרך כלל גם אין דם. גם אם יש דם, שואלים את הרופא מה עשה ואם הוא לא נכנס לרחם( ובבדיקה שגרתית בחיים בכלל ובהריון בפרט לא נכנסים לרחם). זה יהיה דם פצע, מהנרתיק שהוא חיצוני לרחם ולכן לא אוסר.
דבר נוסף- לא בודקים בדיקה פנימית כל 3 שבועות בהריון. ובדרך כלל בהריון תקין מותרים כל ההריון.
לא ברורבשורות משמחות
מה הכוונה בדיקה שגרתית אצל רופא נשים? לרופא הולכים כשמשהו לא מרגיש טוב!
ובהריון בכלל לא בודקים בדיקה ואגינאלית.. ועוד כל שלושה שבועות? למה?
ולמה אמא שלך צריכה להיות מעורבת בעניינים כאלו, היא יכולה לייעץ אבל רק את אחראית לעצמך.
סהג אם את מרגישה טוב בנרתיק אין סיבה סתם להגיע לרופא נשים.
בנותאוטוטו כלה

שוב, תודה רבה על ההיענות וההסברים, הבנתי את דעתכן... מרגישה שמתחילה להיות כאן קצת התקפה עליי. ודרך אגב, יש כזה דבר בדיקה שגרתית אצל רופא נשים שמומלץ לעשות כמו שעושים בדיקה שגרתית אצל רופא שיניים או בדיקת דם שגרתית. לא בהכרח עם בדיקה וגנילית. 

ולכל המגיבות שוב לגבי הקשר עם אימא שלי (אף על פי שאני לא חייבת לספק הסברים)- אני לא מספרת לאימא שלי חלילה על פרטים מחדר המיטות עם בעלי, לא משתפת אותה בריבים כי אני גם חושבת שזה עניינים שלנו ולהתערב זה רק מזיק. יחד עם זאת, עניין רפואי כזה, היא הביעה את דעתה ואני חושבת שאפשר להבין אותה בהתחשב בזה שעד לפני חצי שנה גרתי אצלה והיא באה איתי לכל רופא (כן, לא הלכתי לבד לרופא) ופתאום כל העניינים האלה באחריותי כרגע וגם אותי זה קצת מלחיץ וטוב לי להיעזר בה. לא רואה מה רע בזה. לא התייעצתי איתה לגבי מניעה או אי מניעה. היא ייעצה לי בנושא רפואי בדיוק כמו שאימא תגיד "כדאי לך לעשות חיסון לשפעת" לבת שלה בת ה20 שנשואה חצי שנה. 

רק אני אחראית על עצמי ולכן אני עושה את הבדיקות והחקירות שלי ולפי כל ההמלצות, לא חושבת שאסכים להיבדק וגינלית בשלב זה. 

תודה רבה.

אבל אין פה עניין רפואייעל מהדרום
לק"י

ההמלצה היא רק אחרי שנה של ניסיונות להכנס להריון שלא מצליחים, רק אז לפנות לרופא.
ואת מנעת חצי שנה, אז נראה לי שהספירה מתחילה מעכשיו.
ובעז"ה שלא תצטרכי.

תהני מהזוגיות הטריה, בנחת.

אם היית בת 40 הייתי אומרת שאולי שווה לעשות בדיקה, לראות שהכל תקין.
אבל את צעירה....
יש המלצה לבדיקהאוטוטו כלה

צריך לבדוק כל חצי שנה- שנה בדיקה שגרתית מרגע שמתחילים להיות פעילים מינית. שאלתי רופאה. בדיקות שגרתיות לנשים | בדיקות תקופתיות לנשים - ד"ר משה רויבורט

אבל זה לא מה שאמא שלך התכוונהיעל מהדרום
לק"י

ואישית אני לא הולכת מחוץ להריונות ואחרי הלידות.
ופעם אחת רק הרופאה "העירה" לי על זה.

(ונשמע לי די מיותר להבדק בלי סיבה. אבל אני לא רופאה).
חלילה לתקוףבשורות משמחות
מה שאני לפחות מסבירה לך שאין בדיקה שגרתית אצל רופא נשים ובכלל כל רופא אין עניין סתם ליזום בדיקה, אלא אם את במעקב אחרי דבר מסויים.
אולי אצל רופא משפחה עושים פעם ב.. בדיקות דם כלליות.
ּזה מצויין שאת מתייעצת עם אמא שלך, זה מרגיע אותך וברמה סבירה, אבל הגטב
המשךבשורות משמחות
אבל הגיבו לך על מה שאמא שלך אמרה, ואכן זה לא הגיוני. בסוף את תעשי מה שתירצי.
טובבשורות משמחות
מה שאת רואה לנכון זה כבר החלטה שלך.
לדעתי את עוד צעירה מלהכניס את עצמך למעקבים האלה!
אלא אם כן היית פעילה מינית עוד לפני החתונה, נחשפת חיסון פפילומה וכו'
האיבר עצמו כל עוד לא נפתח בפני זר אי פעם יודע לשמור על עצמו ב'ה.
מהממת אני חושבת שטוב שאת חושבת מה טוב לך ⁦️⁩⁦️⁩מקווה מאוד
ושאת מחליטה החלטות לפי מה שנכון לך ולא לפי מה שמקובל בחברה.
אם נח לך הליווי הזה של אמא שלך אז מעולה 😘😘
רק שתדעיאמא ל6 מקסימים
שאף אחד לא נגע לי שם למטה ולא בדק לי ולא ראה לי שם, עד לסוף ההריון הראשון שלי. כך שאת לא חייבת להיבדק, בהנחה שהכל בסדר, ובשום אופן אל תסכימי לשום בדיקה שמפחידה אותך, גם אם אמא שלך צוחקת עלייך.
אני רוצה רק רופאה, ולא רופא. אמא שלי צוחקת עליי, אז מה? שתצחק, אני אעשה מה שטוב ונוח לי. ואת תעשי מה שטוב ונוח לך
לא כ"כ מבינה למה להיבדק סתם...וואוו
התחברתי פעם ראשונה מהניק הזה כדי להגיב לך 🤗🤗הריון ולידהאחרונה
אני סטודנטית לסיעוד
ומנסה להגיב לך.
ראיתי שהרבה נשים רשמו לך שאין טעם לבדיקת רופא לפני כניסה להריון, אז אני רוצה להגיד לך שיש טעם
🙂
את הולכת לרופא ואומרת לו שאת רוצה להפסיק את המניעה ולהיכנס להריון בקרוב והוא יכול להפנות אותך לבדיקות ממש ממש חשובות.
רוב הסיכויים שהוא לא יערוך שום בדיקה גופנית, לא אולטראסאונד ולא בדיקה ווגינלית, אלא אם הוא ישמע ממך רקע רפואי שמצדיק את זה.
אבל מה הוא כן יעשה?
ישלח אותך לבדיקות גנטיות
הוא יכול לשלוח אותך לבדיקות של מחלות שונות שכדאי לראות אם יש לך לפני כניסה להריון כמו cmv
כדאי לעשות בדיקת דם כללית של ערכים בדם כמו המוגלובין וכו' לראות שאת במצב תקין לכניסה להריון .
אני חושבת שפגישה עם רופא לפני כניסה להריון ובפרט הריון ראשון יכולה להיות חשובה מאוד

בהצלחה!!
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤אחרונה

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזהאחרונה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!אחרונה

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

תסמיני הריוןאנונימית בהו"ל

עזבו רגע הגיוני או מדעי

יכול להיות שהתחילו לי בחילות שבוע אחרי הביוץ?

נראה לי מופרך לחלוטין

אבל משהו שהתחיל כוירוס בטן (כך חשבתי), פשוט לא נגמר ועכשיו במקום כאבי בטן יש בחילות.

כל מחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה

הבטן שלי כואבת מרעב, אבל לא בא לי לאכול כלום.

זה קרה למישהי?

וזה רקאנונימית בהו"ל

בערב

במהלך היום אני בסדר

מכירה מקרוב🥴סטודנטית אלופה

ככה גיליתי על ההריון..

לא יודעת לתת הסבר הגיוני, אבל תכלס זה מה שהיה.

שיהיה הריון תקין וקל בעזרת ה', בידיים מלאות❤️

תודה❤️אנונימית בהו"ל

וואי הלוואי

יש עוד קצת זמן עד שאוכל לבדוק

אבל נחכה בסבלנות

קרה גם לימדפדפת
בגלל בחילות עשיתי בדיקות לפני האיחור שיצאו חיוביות
אצלי היו חוסר תיאבון וחוסר חשק לאוכלמצפה88
אצלי יש תופעות יותר משבוע לפני האיחוראמא לאוצר❤אחרונה
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
סיוטצלולהאחרונה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלoo
חח שמחה לראות שזה לא רק אניאמא לאוצר❤

ושהצלחתן לענות

ושהצלחתי לראות🤣

כנ"לשמ"פאחרונה
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!אחרונה
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אולי יעניין אותך