צריכה עידוד...הריון ולידה2
בהריון שליש ראשון,
מצוננת קשה כבר יותר מחודש, בערך ממתי שגיליתי את ההריון,
חלשה ועייפה, בדיקות דם תקינות.
לוקחת ויטמין סי ובי 12 (שיש בו גם חומצה פולית), פרינטל בנתיים לא מסוגלת, הוא מגעיל.
הולכת לעבודה, חוזרת הביתה לעבודה, שוכבת על הספה כל היום ולא עושה כלום. כן, אני יודעת שאני עושה המון גם כשאני סתם שוכבת על הספה, אבל זה לא מרגיש ככה! אוף. @מיואשת****** מוזמנת לבוא לצעוק עלי, ואולי גם לשכנע אותי איך להרגיש שאני עושה המון כשאני מרגישה שלא עושה כלום,
כי יש ערימות של כביסה בכל מקום, צעצועים פזורים, פירורים בכל מקום כי אני מרשה להם להסתובב עם לחם, קרקרים, עוגיות, פריכיות, מה שבא להם, העיקר שיתנו לי להמשיך לשכב על הספה, אין ארוחת ערב כמעט אף פעם, ואני פשוט לא מתפקדת, זהו. וזה בלי בחילות והקאות קיצוניות (קצת בבוקר), פשוט חולשה, שמרגישה לי כמו עצלות
תגידו לי שאני לא עצלנית, שבאמת קשה לי לקום מהספה, שבאמת קשה לי לעמוד יותר מדקה במטבח, שכביסה זו באמת משימה ענקית, שאני לא סתם עושה את עצמי
נראה שהתחלת לענות לעצמך מעולהההה!!מקווה מאוד
הלוואי שתכתבי פה תגובה מהממת ומכילה לעצמך.
כי נראה שאת יודעת מה נכון את רק רוצה לשמוע את זה
לשמוע את זה מעצמך יכול לעשות לך טוב פי 1000 ממיליון תגובות פה..
אני אומרת לעצמי, זה לא עוזר...הריון ולידה2
אני יוצרת חיים, אני יוצרת חיים, אני יוצרת חיים... איך שהוא זה לא משכנע אותי.
אני יודעת שהגוף שלי עובד קשה, פי כמה וכמה מזמן רגיל, אבל איך שהוא החיים מצפים מאיתנו להמשיך כרגיל.
"הריון זה לא מחלה"
תמשיכי ללכת לעבודה, תמשיכי לבשל, לטפל בשאר הילדים, לתקתק את הבית... איך?
כלום? מאמוש איך את יכולה לקרוא לעשות תינוק כלום?מיואשת******
יודעת שכתבתי את זה מלא אבל לכל אחת מגיע שאכתוב לה את זה שוב כי כל תינוק הוא ייחודי.
את עכשיו בית חרושת מדהים, שמייצר דבר אחד ויחיד מיוחד במינו שאף אחד אחר לא יכול!
הלב שלך עובד על מאה חמישים! (אם לא היית בהריון ורופא היה מגלה שהלב שלך עובד בכזה קצב היית מופנית לניתוח!)
את מזרימה כל רגע ורגע את דם חייך, את הברזל האוכל הויטמינים שלך לתינוק. כל רגע נוספים לו עוד תאים. כבר שבועיים לא עשית כלום בבית? בשבועיים האלו יצרת ביחד עם הקב״ה אצבעות! או עיניים! או אולי אוזניים! את
קולטת מה זה?
אנשים כבר גילו איך להגיע לירח, לחלל, לווינים, פצצה אטומית. אבל לעשות מה שהגוף שלך עושה אין אף מדען שיכול. אף אחד!!!
ה׳ נתן לך עכשיו תפקיד יחיד ומיוחד. כלים וכביסות? כל אחד יכול. ה׳ שם אותך לתפקיד הרבה יותר חשוב מזה. וזה שאת לא רואה מה קירה בתוך הגוף שלך קצת מטעה אותך... אבל אם היית מחוברת
כל היום למוניטור ואולטרסאונד והיית רואה ושומעת את הלב הקטן דופק ואת הגוף הקטן זז היית מבינה שהמפעל שלך עובד במלוא הקיטור. וכל משאבי הגוף מופנים לזה וככה צריך להיות!

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

כל פעם זה מעצבן אותי מחדש. כלום??? איך כלום איך???

את יודעת כשמישהו תורם תרומת דם הרי הוא שוכב ולא זז נכון? עולה על דעת מישהו להתחיל לעשות כלים וכביסות תוך כדי תרומת דם? למה!?
את כל רגע תורמת דם לתינוק שלך, ומחליפה אותו ומסננת ומזרימה דם חדש ינקי ומלא חמצן ודברים טובים. את כמו מכונת דיאליזה פלוס עוד מליון דברים.
אבסורד מרב שב״ה יש ברכה והרבה הריונות לכולנו שזה נהיה מן דבר פשוט כזה....
את מדהימה
יוצרת בן אדם
💕🌹
תודה אהובה!הריון ולידה2
זכרתי שכתבת פה כמה פעמים משהו מעודד כזה, היה שווה לקרוא לך
כשאת מתארת את זה ככה זה באמת נשמע אחרת.
אבל מה אני יכולה לעשות? לפי הגישה שלך אני אמורה לשכב עם רגליים למעלה ולתת לכולם לשרת אותי כי אני יוצרת חיים ועל כן אסור לי לזוז ולעשות שום דבר בבית, וזה לא מעשי.
יש לי עזרה פעמיים בשבוע, יש לי בעל מדהים שמאז שהתחילו הבחילות אחראי על החלפת טיטולים ומקלחות ומשתדל לעזור כמה שהוא יכול אבל הוא לא בבית רוב היום, והוא רואה כמה קשה לי ואפילו הבטיח שיקח על עצמו לעשות כביסה יום אחד (אין לי מושג מתי היא יכניס את זה ללוז שלו, אבל אם הוא הציע אני ממש לא מסרבת), אבל זהו, החיים ממשיכים. הילדים צריכים לאכול, צריכים תיקים מאורגנים ליום הבא, צריכים מינימום תשומת לב מאמא, אני לא יכולה להיכנס למיטה לכל היום ולהיעלם. אני לא יכולה להתפטר. אז זה מתיש
הציפיות היום מתישות מאדמיואשת******
ברור שהיית אמורה לשכב ככה עם רגליים למעלה
נכון זה לא מעשי. אבל גם לא מעשי להיות כמו שאת
מורידים. בדרך כלל את הבית.
תראי אישית אני לקחתי כמה שבועות חלת כי נגמרו לי הימי מחלה. ולא היה אוכל, קנינו. ואין לי מושג איך הבית היה נראה כי הייתי במיטה. על לתת תשומת לב לילדים לא ויתרתי . כל השאר לפי הכוחות.
נכון שזה לפעמים איכס ומבאס אבל עושים מה שאפשר והעיקר בלי נקיפות מצפון. כל מה שאת כן מצליחה לעשות זה בונוס. מה שאת לא מצליחה, אז לא. עוד עזרה, או לקנות יותר. זה מה יש. בסוף מקבלים תינוק וזה שווה את זה
אבל יסורי מצפון והרגשה של כלום- החוצהההההההה
אמן אמן שאצליח לזרוק לפח את כל הרגשות השלילייםהריון ולידה2
ואו את מדהימהמצפה להריון בעה
איך את מהממת, וואוווו💜כי לעולם חסדו
לקחת בברזללללללללללה' אלוקינו

הוא תקין לגמרי ב"ההריון ולידה2
מתכננת לקחת כשיעברו הבחילות, אבל כרגע הוא על 12
12 זה די מינימום תקין... תתחילילקחת תשמעי הברזל לא עולה ביוםה' אלוקינו

לא יכולה אחרי שהבחילות יעברוהריון ולידה2
כדורים לא עושים לי טוב, בהריונות קודמים לקחתי ספאטון, וכרגע לא מסוגלת להתמודד עם הטעם שלו.
בעוד כמה שבועות בעז"ה, אמן
יש תוספים מצויינים אחרים.חשוב לחייך
יש אבקה של אלטמן ויש את אקו סאפ.
אז עוד שאלההריון ולידה2
לפני שבועיים דיברתי עם חברה מאוד טובה ושיתפתי אותה שאני בהריון, ושמעצבן אותי שאחרי לידה עוזרים ויש ארגונים ששולחים ארוחות ויש הרבה יותר מודעות לעזרה ליולדת,
ובהריון, זה לא מחלה וצריך להסתדר, למרות שהרבה פעמים בתחילת הריון מרגישים הרבה יותר זוועה מאחרי לידה, ואין ארגונים ששולחים אוכל ועזרה, והרבה פעמים הסביבה בכלל לא יודעת על ההריון (אבל מהנסיון שלי, גם אם היו יודעים לא היו עוזרים, כי ככה זה, על הריון מסתכלים כמו על חלק טבעי של החיים שאמורים להמשיך לתפקד בו כרגיל).
בקיצור, אני לא באה להאשים את הסביבה. גם אני לא שולחת ארוחות להריוניות מסביבי. פשוט החברה הציעה שהיא בכייף תשלח לנו אוכל מדי פעם, אבל היא היתה בדיוק לפני טיסה אז היא אמרה שתשלח כשתחזור. אתמול היא חזרה, ועכשיו לא נעים לי להזכיר לה...
מה הייתן עושות במקומי?
האמת לא הייתי מזכירה נראלי מפאדיחה...ה' אלוקינו

אולי אולי צחוק כזה אמרת שתשלחי אוכל חחח 
אבל נראלי הייתי מתביישת...
ושלא נצטרך אפעם!!!

חח זה שזה פאדיחה אני יודעתהריון ולידה2
אבל אני גם יודעת שהיא ממש רוצה לעזור, ושאם היא תיזכר בעוד חודש יהיה לה מאוד לא נעים שהיא שכחה
אם זאת חברה טובהאבןישראל
הייתי מדברת איתה ומעלה את הנושא שוב ורואה איך זה זורם לה אם בכלל..
לפי דעתי זה מה שהייתי עושה.בכללי אם יש חברות באזורך אפשר לבקש עזרה יש כאלה שרוצות לעזור וישמחו מדי פעם לעזור במה שצריך..
אם זו חברה טובה אז נראה לי שכדאי לשתף אותה באיך שאתכי לעולם חסדו
מרגישה.
יכולה להגיד על עצמי שהייתי מתבאסת להיזכר בזה אחרי תקופה ולדעת שחברה שלי לא שיתפה כי היא התביישה...
זהו בדיוק...הריון ולידה2
אני רק לא יודעת איך להעלות את זה שוב.
טוב, אולי אם נדבר בערב אגיד לה שאני רעבה כרגיל בזמן האחרון, היא כבר תיזכר
הייתי מזמינה אוכל קנוי, האמתהמקורית

אבל זו רק אני. אני מאלה שאוהבים להסתדר לבד. 

אם את מרגישה בנוח ולא מפריע לך - מעולה.

אני בעצמי הצעתי לחברה גם הצעה כזו ודי רדפתי אחריה והיא זו שהרגישה לא נעים לקבל את העזרה, ובסוף באמת לא עזרתי לה בכלום

חיכיתי לתגובה הזו הריון ולידה2
זה לא הכי נעים לי בעולם, אני לא אוהבת להזדקק לטובות של אחרים ובטח שלא להתחנן שישלחו לי אוכל, אבל זו די האופציה היחידה שיש לי כרגע.
אנחנו גרים בחור, אין כמעט איפה לקנות פה אוכל מוכן, ומה שיש יקר נורא. מדי פעם אנחנו מזמינים משם, אבל לא שייך לעשות את זה כל יום. זה מחירים מטורפים.
והחברה הזו היא חברה מאוד קרובה, והיא גם מאותגרת פוריות והיתה רוצה שיהיו לה הרבה יותר ילדים ממה שיש לה, והיא לא יודעת אם יהיו לה עוד... יש לה רצון מאוד חזק סוג של להשתתף איתי בהריון הזה. להקל במה שהיא יכולה, והיא גם מאוד רוצה לבוא ללידה (וגם אני רוצה שהיא תבוא אז ב"ה הרצונות שלנו לא מתנגשים כאן ). בקיצור לא יודעת אם הפרטים שנתתי שופכים קצת יותר אור על התמונה, או שאני עדיין נראית כמו בטלנית שמעדיפה להיות תלויה באחרים במקום פשוט ללכת לחנות ולקנות אוכל מוכן
חלילה, לא חשבתי כך בכלל. רק אמרתי מהמקום שלי מה אני הייתיהמקורית

עושה. ברור שהפרטים שהוספת משנים את התמונה ואם זה ככה וזה חשוב לה אז אחלה, ממש יפה מצד שתיכן הרצון לתת אחת לשנייה.

ואת מש לא מצטיירת כבטלנית, אני בכלל אחת כזו שהריון אצלה זה מחלה אז תרגישי בחברה טובה

בטלנית? ממש ממש לאמיואשת******
נראה כל הדיון זה בקטע של אם נעים אן לא נעים להזכיר משהו שהבטיחו לך. הכי לא הופך אותך לשום דבר בעולם
אני מאלו שלא נעים להם. ועדיין אם גיסה (ייתר קל לי לדמיין מאשר חברה אבל נשמע שהחברה שלך קרובה כמו גיסה או אחות) היתה מציעה לי אז כן, הייתי מזכירה
כמובן, שיכול להיות שעוד יומיים היא תשלח לבד ואולי היא לא חשבה שזה דחוף בקטע של יום יומיים אחרי שחוזרים מח״ול
צודקתהריון ולידה2
תכלס היא חזרה מחו"ל אתמול, אולי הגזמתי קצת עם הציפיות. זה שאצלי עברו שבועיים מאז שהיא הבטיחה, לא משנה את העובדה שהיא רק חזרה אתמול ויש לה בית, משפחה ועבודה שחיכו לה.
ויפה לך שאת מרגישה קרובה יותר לגיסה מאשר לחברה, בחיים לא הייתי מבקשת מגיסות שלי... זאת אומרת, גם ממנה לא ביקשתי. אבל אם הם היו מציעות מעצמן כנראה שהייתי אומרת מה פתאום, אנחנו מסתדרים. לא בקשר הכי קרוב איתן לצערי...
כן, אפשר לומר שהיא חברה שקרובה כמעט כמו אחות. וואי איזה חלום זה היה יכול להיות לגור ליד אחותי
כן יש לי אחים שבחרו טוב מיואשת******
חות מאחד לא יודעת מה נסגר איתו הביא מכשפה
אבל השאר טפו טפו. כל הזמן אומרת לאחים שלי שלא יודעת מה הם עשו שהגיע להם כאלו נשים טובות... הלוואי על כולן.
חחחהריון ולידה2
אשתו של אחי דווקא מותק, אבל גרה מאוד רחוק.
דיברתי על האחיות והגיסות של בעלי... הן לא מכשפות חס וחלילה, פשוט לגמרי לא הסגנון שלי
את יכולה לבקש שתכין אוכל שאת מביאה להחרדית צעירה
אני, בתחילת ההריון כשלא הייתי מסוגלת לבשל, אבל ממש רציתי שיהיה בבית אוכל מזין- ביקשתי פעם אחת מאחותי ועוד פעם מחברה להכין בשבילי בשר טחון/שניצל שאני קניתי והן בישלו כשהכינו גם לילדים שלהם. להם לא אכפת כשממילא יש כלים מלוכלכים לבשל עוד קצת, ואני לא הרגשתי שאני מנצלת אותן יותר מדי
אז דברי איתהחיוך2019
ותשתפי אותה במה שקורה מאמינה שזה כבר יזכיר לה.. ואיזו מהממת היא שהיא ככה ואוו!
מצטערת שמבאסת, אבל ממש לא הייתי מזכירה להמחכה_ומצפה

נראה שאני כאן בדעת מיעוט, אבל ממש לא הייתי מזכירה.

לי זה נשמע שהיא יותר הציעה מנימוס, והניחה שתגידי לה "תודה, אבל באמת לא צריך. את הרי נורא עסוקה/עמוסה/רחוקה/עם ילדים".

אני ממש לא מאמינה שהיא "שכחה", אם אדם מסויים רוצה לעשות מעשה טוב (במיוחד לחברה טובה!) זה בדר"כ משהו שהוא ממש רוצה ומשתוקק לעשות כבר, ולא צריך להזכיר לו. אז אם היא "שכחה", כנראה שממש לא התכוונה לזה ואם תזכירי לה זה יציב אותה במצב ממש לא נעים. מסכימה שבמצב כזה היא לא הייתה צריכה בכלל להציע, אבל כנראה שהרגישה צורך להציע כי התלוננת על זה בפניה אז היא הרגישה שמצופה ממנה להציע.

בלי קשר, אני מאלה שאוהבים להסתדר לבד ולא אוהבת טובות מאף אחד. בטח שלא טובות שעוד צריך להזכיר לבן אדם השני לגביהן...

אם מחרתיים היא מעצמה תשלח לך, אז מעולה. אבל ממש ממש לא הייתי מזכירה לה.

זו דעתי.  

טוב אז היא ממש לא כזאת...הריון ולידה2
אבל אני מעריכה את התגובה. בעיקרון את צודקת, במקרה כזה היה ממש לא יפה להזכיר.
אבל זה לא המקרה כאן, תקראי את התגובות האחרות שבהן פירטתי יותר.
בכל אופן, זה באמת מה שאני הולכת לעשות. אחכה יומיים ונראה אם היא תיזכר לבד. אבל גם אם היא לא תיזכר, זה לגמרי אפשרי שהיא שכחה מרוב עומס, ולא בגלל שזה לא חשוב לה
דווקא קראתי את שאר התגובות שלךמחכה_ומצפה

ואני עדיין חושבת שזה ממש לא לעניין להזכיר לה. שוב, אני לא חושבת שזה משהו ש"שוכחים", אלא שפשוט היא לא באמת רוצה לעשות את זה (אולי היא באמת התכוונה לזה כשדיברתן אבל עכשיו לא מסתדר לה מכל מיני סיבות והיא מקווה שהיא לא תעשה כלום ואת לא תגידי כלום והכל יעלם. ואז עוד חודש היא תגיד לך בתמימות "אוי, שכחתי מזה לגמרי, למה לא הזכרת לי???").

אני לא חושבת שהיא שכחה. אולי שכחה שהציעה בכלל, כי הציעה בדרך אגב מתוך נימוס ולא מתוך כוונה.

אבל אם חברה שלי הייתה במצוקה והייתי רוצה (ומציעה) לעזור לה בלב שלם ממש לא הייתי שוכחת מזה ורק הייתי מחכה להזדמנות הראשונה כדי לקיים את מה שהצעתי. ואם לא היה יוצא לי מיד הייתי מודיעה לה שלא שכחתי! שאני זוכרת ואעשה את זה תוך יום/יומיים/שבוע כי אני יודעת כמה היא במצוקה ומחכה לי, ואני רוצה לעזור לה ולא רוצה שתחשוב ששכחתי או שסתם אמרתי דברים שאני לא מתכוונת אליהם.

אז שוב, אני ממש לא חושבת שהיא שכחה כי דברים כאלה זה לא דברים ששוכחים. אלא אם כן "שוכחים" אותם באופן מודע...

בכל אופן, לא ברור לי למה שאלת כאן בכלל אם כבר החלטת מראש מה לעשות ואת מתבאסת כשאומרים לך משהו שלא רצית לשמוע חיוך

את מוזמנת לעשות מה שבא לך כמובן, אני לא מכירה אותך ואת לא אותי ואת לא חייבת להקשיב לי חיוך

מאחלת לך שתרגישי טוב יותר בקרוב והמשך הריון קליל!!! חיבוק

למה ככה? להיפך, התגובה שלך עזרה ליהריון ולידה2
התלבטתי אם להזכיר לה או לא, ואת ועוד מגיבות עזרו לי להגיע למסקנה לחכות לפחות כמה ימים. יצאתי מנקודת הנחה שהיא כנראה כן רוצה שאזכיר לה, אבל ממש לא החלטתי כלום אם להזכיר לה או לא לפני ששאלתי כאן. וגם עכשיו עוד לא החלטתי, רק החלטתי לחכות בנתיים.
ואת ממש חמודה שאם היית מציעה כזו הצעה למישהי היית מחכה להזמדנות הראשונה לקיים אותה ולא שוכחת לרגע! אני יודעת שאני יכולה להציע כזו הצעה בלב שלם לגמרי, וזה כן עלול לפרוח לי מהראש בנסיבות מסויימות של עומס מטורף בחיים, נסיעה לחו''ל, ועוד, וזה לא אומר שלא אכפת לי מהחברה ושההצעה שלי היתה מהשפה ולחוץ. אני יכולה לשכוח, אז אני מאמינה שגם היא, ואני מכירה אותה מספיק טוב בשביל לדעת שהיא לא היתה מציעה משהו שהיא לא מתכננת לקיים. כבר שמעתי ממנה הרבה פעמים "הייתי ממש שמחה ל... אבל אני יודעת שזה פשוט לא יקרה אז אני לא מציעה אפילו". במקרה הזה היא כן הציעה, מעצמה, לא ביקשתי שום דבר, ואנחנו אנושיים, לדעתי זה לגמרי משהו שאפשר לשכוח. ושוב, כל הכבוד שאת לא היית שוכחת לרגע ואפילו שולחת התנצלות אם זה היה מתעכב, אבל שתדעי שממש לא כולם ככה
מקבלת. רק בריאות! מחכה_ומצפה

מסכימה איתךחיוך2019
זה כל כך נכון העניין הזה שלפעמים הריון הרבה יותר קשה מאחרי לידה. אולי תנסי להוריד רגל מהגז בעבודה? אולי לשתף את אחד הבוסים במצב? אני גילתי שזה יכול לעזור ולעורר אמפתיה במידת מה וכך קצת יותר מתגמשים איתי.

נגיד היה בוקר שלא הצלחתי להתעורר ואחרתי לעבודה שלי ב20 דקות. אני מורה וזה המון אצלנו. אבל האחראית מערכת ידעה על מצבי בתחילת הריון וכו' וכשהתקשרתי להודיע היא פשוט הכניסה מישהי לכיתה עד שבאתי, בלי לכעוס עליי ובלי כלום ואני חושבת שזה קשור לזה שהיא ידעה מה מצבי ושאני עושה את כל המאמצים שאני יכולה באמת.
גם אני כמוך, תחילת הריון משתתפת מאדדעה נוספת

הילדים שלי קצת יותר גדולים אז זה יותר קל (לפחות אין טיטולים), אבל בהחלט מרשה לעצמי להזניח יותר את הבית אחרי שמוציאה את כל האנרגיות בעבודה. משתדלת להסיח את הדעת מהבחילות בכל מיני דרכים שבד״כ לא אוהבת (כמו במחשב), ובנוסף-עשיתי לעצמי מן ״ספירת העומר״ עד לתאריך מסויים שבו החלטתי שהמצב אמור להיות טוב יותר. כל ערב ביחד עם הויטמינים אני מוחקת עוד יום וזה מעודד אותי

רעיון חמוד הריון ולידה2
אבל אין לי צפי מדוייק מתי המצב אמור להשתפר, אז מעדיפה לא לקוות לתאריך מסויים ואז להתאכזב...
אהובה, חיבוק גדול! את עושה את הדבר הכי גדול ומדהיםכי לעולם חסדו
שאפשר לעשות.
נסי להוריד מעצמך כמה שאפשר, לקנות אוכל מוכן, לאכול בחד"פ, לא לזרוק כל בגד נקי לכביסה.
לקפל כביסה בישיבה, להחליט שעושים משהו אחד כשחוזרים מהעבודה ואז נחים. הכל לפי הכוחות שלך.

אם סיפרת לחברות/משפחה על ההריון אז אפשר לבקש עזרה וכל דבר הוא עזרה!
להכין אוכל, להגיע לאפס את הבית, לשמור על הילדים, להוציא אותם לגינה וכו'

שולחת לך כוח
תודה!הריון ולידה2
צודקת, זה מה שאני צריכה להכניס לעצמי בראש, שאני צריכה לעשות רק משהו אחד כשחוזרת הביתה וזהו, לא לצפות מעצמי ליותר. תודה על ההכוונה.
לגבי חברות, סיפרתי רק לחברה הזו. ויש לה בית ומשפחה משלה, ותפקיד תובעני, והיא גרה בכלל בשכונה אחרת, היא לא תבוא לאפס לי את הבית ולהוציא את הילדים לגינה ספציפית לגבי אוכל היא אמרה שזו לא בעיה בשבילה, מה שהיא מכינה למשפחה שלה היא פשוט תכין כמות גדולה יותר ותשלח לנו.
ומשפחה אין לי כאן קרוב.
ניסית כמה סוגים של פרנטל?גלויה
יש למשל את פריג'נטלי
שזה יותר יקר אבל ממש טעם אחר.

ויש גם של אלטמן אני חושבת.
במקום פרינטל יש עוד דברים, פחות גדולים. שווה לחפשוואוו
את מכירהחיוך2019אחרונה
תחליפים אחרים?
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך