שלום לכולן, הריון ראשון שבוע 13... היום התחיל לי דימום קל, לא התרגשתי ואפילו לא רצתי לרופא (בראש של "הם עובדים עד חמש בערב, אין מה למהר, זה קורה בהריונות והלחץ מזיק יותר מהדימום..."). כשהגעתי לבדיקה, האולטרסאונד יצא תקין לחלוטין (ברוך השם), לא ראו שום היפרדות של השלייה אבל הדימום הקל נמשך.
הרופא היה איש נחמד סך הכל, אבל מאוד תקתקן ובקושי מסביר דברים. הוא זרק לי שככל הנראה מדובר בהיפרדות שלייה קטנה מאוד, ושאשאר בבית לנוח עד יום ראשון (ומאיך שהוא אמר את זה הייתי משוכנעת שהוא צוחק עליי, רק כשהוא הדפיס לי את אישור המחלה הבנתי שהוא רציני). כשהתחלתי לשאול אותו עוד קצת שאלות וממה להימנע, הוא רק אמר שאני בסיכון להפלה ושאזהר. ספציפית הוא אמר להימנע מנסיעות, מהחשש שהויברציות של הרכב יעודדו את היפרדות השלייה. אחרי שלחצתי בשאלות הוא הוסיף שאין טעם לחזור לבדיקה נוספת אלא אם הדימום הופך כבד.
לא כל כך הבנתי את ההנחיות שלו, אז אני פונה אליכן: ממה להימנע? מה מותר? אני מניחה שאני לא צריכה לשכב/לשבת כל היום, ושזה בסדר להתהלך לי בבית ובשכונה?
מחר יש לי תור לרופאת הנשים שלי, האם ההימנעות מנסיעה קריטית ועדיף לי לבטל את התור?
באופן כללי, זה באמת מצב מפחיד או שמעבר למעקב ומנוחה אני יכולה כן להיות רגועה וזה קורה בהריונות...?
ביום ראשון מתוכננת לנו חופשה באילת של שבוע, כדאי לבטל את הנסיעה ואת המלון? יש בכלל סיכון בנסיעה כזאת כרגע?
אשמח מאוד לכל עזרה, אני די אובדת עצות!
)
תמיד כיף לנוח).